Sjednice Općinskog vijeća

Održana redovna sjednica OV Fojnica

Održana redovna sjednica OV Fojnica

Četvrta redovna sjednica, na čijem dnevnom redu je bilo 30 tačaka, održana je u četvrtak.

Nakon vijećničkih pitanja, raspravljalo se o Prijedlogu Odluke o usvajanju Izmjena i dopuna Regulacionog plana užeg urbanog područja Fojnica, Ulica Mehmeda Spahe.

Vezano za ovu tačku nije usvojen Zaključak koji je predložio Klub HDZ, a to je da se spratnost poveća, tj. umjesto p+2 da se promijeni na p+3. Nakon toga pristupilo se glasanju Odluke koja je usvojena sa 14 glasova ZA i 5 SUZDRŽANIH.

Također, usvojena je i Odluka o provođenju izmjena i dopuna Regulacionog plana. Odluka je donesena sa 13 glasova ZA i 5 SUZDRŽANIH.

Prijedlog Odluke o dopuni odluke o saobraćaju je donesena sa 19 glasova ZA, uz zaključak da načelnik u što kraćem roku pripremi novu Odluku o saobraćaju i uradi prečišćeni tekst Odluke.

Donesen je i Prijedlog Rješenja o utvrđivanju liste Općinskog vijeća za članove Komisije za koncesije koju će sačinjavati: Ajdin Softić, Džemal Polutan, Siniša Knežević, Magdalena Cvjetković, Haris Balić i Nasiha Buharalija, sa 18 glasova ZA.

Na ovoj sjednici su doneseni i Prijedlozi Rješenja o utvrđivanju prava vlasništva na građevinskom zemljištu u korist Barešić Pave iz Kiseljaka, Miletić Željka iz Sarajeva i Hajdarević Fatime iz Kiseljaka na SRC Poljana.

Predsjednik OIK Fojnica Mustafa Topalović je predstavio Izvještaj o radu i Finansijski izvještaj OIK Fojnica za 2020. godinu. Izvještaj je usvojen sa 18 glasova ZA.

Načelnik Sabahudin Klisura je predstavio prijedlog Zaključka o opravdanosti izgradnje putne komunikacije, te su nakon višesatne rasprave doneseni i određeni Zaključci.

Na sjednici su usvojeni izvještaji o radu JU Ljekarna-Apoteka Fojnica, JU Dom zdravlja Fojnica za 2020. godinu te Izvještaj JKP Šćona za 2019. godinu i 2020. godinu.

Također su usvojeni Planovi rada za 2021. godinu za JU Ljekarna-Apoteka Fojnica, JU Dom zdravlja Fojnica i JKP Šćona.

Izvještaj o izvršenju budžeta Općine Fojnica za period 01.01.2021-31.03.2021. godine je usvojen sa 11 glasova ZA i 7 SUZDRŽANIH.

Plan Aktivnosti upravljanja i operativni plan Spomenika prirode „Prokoško jezero “ je usvojen sa 12 glasova ZA i 6 SUZDRŽANIH, dok Odluka o obavljanju videonadzora objekata i parkinga, Pravilnik o unutrašnjem redu i čuvarskoj službi kao i Cjenovnik ulaznica i drugih usluga na području Spomenika prirode „Prokoško jezero“ nisu dobili potrebnu većinu gdje je bilo 10 glasova ZA i 8 SUZDRŽANIH.

Incijativa za donošenje Odluke o izmjenama i dopunama Statuta JKP Šćona d.o.o. Fojnica usklađenim sa Zakonom o privrednim društvima je izglasana sa 14 glasova ZA i 3 SUZDRŽANA.

Zahtjev za dodjelu koncesije SISS nekretnine d.o.o. Kreševo je odbijen sa 4 glasa ZA, 5 PROTIV i 7 SUZDRŽANIH.

Zahtjev za odkup zemljišta na području MZ Šćitovo je također odbijen, uz Zaključak da se traži stam Mjesne zajednice Šćitovo.

Prijedlog Rješenja o imenovanju člana Općinske izborne komisije Emine Čano je jednoglasno usvojen, kao i Prijedlog Rješenja o Imenovanju predsjenika Općiske izborne komisije Amre Kučuk.

Novosti

Javni oglas - Općinska izborna komisija Fojnica

Općinska izborna komisija Fojnica raspisuje dva javna oglasa: J A V N I O G L A S za izbor kandidata za popunu rezervnog spiska kvalifikovanih osoba za imenovanje članova biračkih odbora/mobilno...

U Fojnici upriličen iftar za preko 300 gostiju (FOTO)

U organizaciji Općine Fojnica i bratske općine Umranije iz Turske večeras je u prekrasnom ambijentu hotela Reumal upriličen veliki iftar, kojem je prisutstvovalo preko 300 gostiju. Tradicionalni ifta...

Sastanak načelnika Sabahudina Klisure sa direktorom KUCZ SBK Miroslavom Jakićem

U Općini Fojnica je danas upriličen sastanak načelnika općine Fojnica Sabahudina Klisure i direktora Kantonalne uprave civilne zaštite SBK Miroslava Jakića. Na sastanku se govorilo o programima zašti...

Hasan Can u posjeti Fojnici

Ovog vikenda u posjeti Fojnici boravio je Hasan Can, bivši načelnik općine Umraniye. Pored Cana iz Umraniye je doputovala i delegacija, među kojom je i nekadašnja pomoćnica načelnika, inače čest gost...

Javni poziv za raspodjelu novčanih sredstava namjenjenih poljoprivrednim proizvođačima

PREDMET JAVNOG POZIVA Poticaj za uzgoj rasplodnih junica u iznosu 100 KM/ grlu, Predviđena sredstva 5.000,00 KM, Poticaj za pčelarsku proizvodnju u iznosu 5 KM/ košnicu, Predviđena sredstva 6.500...

Asfaltiran put kroz poslovnu zonu "Vranica" Fojnica

Jedan od glavnih ciljeva Općine Fojnica, zasigurno je infrastrukturno uređenje, asfaltiranje putnih dionica koje do sada nisu bile obuhvaćene ovakvim radovima, te sanacija postojećih oštećenih puteva...

Općina Fojnica pokrenula akciju izgradnje kuće za porodicu Mašin

Kako smo već ranije pisali, porodici Mašin iz Pločari Polja kod Fojnice, kojima je u požaru izgorio krov te gornji sprat kuće, bit će sagrađena nova kuća. Akciju izgradnje kuće je pokreula Općina Foj...

Javni poziv za raspodjelu sredstava namjenjenih za kulturu u 2022. godini

Raspisuje se javni poziv za finansiranje ostvarivanja javnog interesa u oblasti kultur na području općine Fojnica, a u skladu sa Pravilnikom o raspodjeli finansijskih sredstava namijenjenih za kultur ...

Javni poziv za raspodjelu sredstava namjenjenih za sport u 2022. godini

Raspisuje se javni poziv za finansiranje ostvarivanja javnog interesa u oblasti sporta na području općine Fojnica, a u skladu sa Pravilnikom o raspodjeli finansijskih sredstava namijenjenih za sport u...

Log in

X

© Fojnica online

Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.