Sjednice Općinskog vijeća

Održana 23.sjednica OV Fojnica

Održana 23.sjednica OV Fojnica

Sjednica Općinskog vijeća Fojnica održana je danas gdje je, nakon usvajanja dnevnog reda te vijećničkih pitanja, vijećnicima prezentovana informacija o popunjenosti kapaciteta i njegov uticaj na prihode i rashode u Lječilištu Reumal.

Vijećnike su o stanju u Reumalu, kroz dostavljenu informaciju ali i usmeni izvještaj, informisali direktorica Lječilišta Ismira Kubat i izvršni direktor Alija Mukača.

Bilo je riječi o broju uposlenika, popunjenosti smještajnih kapaciteta, uslugama koje nude te ulaganjima u proteklom periodu. Naglašeno je poboljšanje u svakom segmentu poslovanja ove ustanove. Pojedini vijećnici su također potvrdili vidan napredak u ovoj ustanovi.

Kada je u pitanju Nacrt izmjene Regulacionog plana užeg urbanog područja Fojnica - „Poslovno turistička zona“ , koji se našao na dnevnom redu, donesen je zaključak da načelnik Sabahudin Klisura organizuje sastanak koji bi trebao rezultirati rješenjem za ovo pitanje.

Na današnjoj sjednici su usvojeni i Izvještaj o izvršenju Budžeta općine Fojnica za period od 01.01.2019 do 30.09.2019. godine i izmjene i dopune Budžeta općine Fojnica za period od 01.01.2019. do 31.12.2019. godine, te Nacrt Budžeta općine Fojnica za period od 01.01.2020. do 31.12.2020. godine.

Log in