Novosti iz Fojnice

U Fojnici boravi delegacija bratske općine iz Istanbula

U Fojnici boravi delegacija bratske općine iz Istanbula

Fojnicu je danas posjetila delegacija iz bratske općine Umraniye, predvođena načelnikom Hasanom Canom.

Načelnik općine Fojnica Sabahudin klisura i ministar u Vladi SBK Salkan Merdžanić su goste dočekali u Turskom kulturnom centru Yunus Emre. Nakon toga, upriličen je sastanak u Općini Fojnica gdje se razgovaralo o dugogodišnjim prijateljskim vezama između ove dvije općine.

-Drago mi je da sam ovdje danas sa vama, nakon dužeg perioda. Došli smo da podijelimo ašuru jer ranije nismo bili u prilici, ali glavni razlog našeg dolaska u Fojnicu jeste posjeta našem velikom i iskrenom prijatelju Salkanu Merdžaniću. Nažalost, bili smo spriječeni da dođemo na dženazu njegovom sinu ali evo sada smo tu kako bi mu lično iskazali suosjećanje jer naše bratstvo i prijateljstvo nije samo na papiru i ono će da traje do smrti, poručio je načelnik Hasan Can.

Sabahudin Klisura, načelnik općine Fojnica se zahvalio gostima što su danas u Fojnici, što dijele s Fojničanima i lijepe i tužne trenutke ali i radost ašure i iftara svake godine.

Delegacija iz Turske je obišla i radove koji se izvode na izgradnji vakufsko-administrativnog centra Medresa a nakon džuma namaza, podijeljena je ašura ispred Čaršijske džamije.

Log in