Novosti iz Fojnice

Svečano otvoreno dječije igralište u Fojnici

Svečano otvoreno dječije igralište u Fojnici

U Fojnici je jučer upriličeno svečano otvaranje dječijeg igrališta koje je napravljeno u sklopu JU za predškolsko obrazovanje i odgoj Fojnica.

Otvaranju je pored domaćina, direktorice Safije Serdarević i načelnika općine Fojnica Sabahudina Klisure te ostalih gostiju, prisustvovala ambasadorica Bugarske u BiH Avgustina Tzvetkova – Karabascheva i njen zamjenik Petar Petrov.

U ime djece, roditelja i osoblja vrtića goste je pozdravila direktorica Safija Serdarević.

-Neizmjerno smo zahvalni Bugarskoj ambasadi koja je prepoznala potrebu i donirala najveći dio sredstava, kao i Općini Fojnica, koja je podržala i sufinansirala ovaj projekat. Ulaganjem i stvaranjem zdrave sredine za djecu izgrađujemo bolju i sretniju budućnost, poručila je direktorica Serdarević.

Načelnik Sabahudin Klisura se također zahvalio Bugarskoj ambasadi što je u Fojnici pomogla izgradnju ovog igrališta jer će ono, kako kaže, uveliko doprinijeti ljepšem i ugodnijem odrastanju djece.

Polaznici vrtića su i ovoga puta oduševili prisutne svojim nastupima te su na najljepši način, lijepim recitacijama, pozdravili prisutne i zahvalili im se na onome što su za njih uradili. Nakon toga su otišli da se zabavljaju na igralištu.

Na kraju ceremonije zaslužnima za ovaj projekat su uručeni pokloni te je otkrivena koja će podsjećati na dobru saradnju Bugarske ambasade, Općine Fojnica i Dječijeg obdaništa Fojnica.

Log in