Novosti iz Fojnice

Svečano obilježen Dan Osnovne škole “Ivan Goran Kovačić” Gojevići – Fojnica

Svečano obilježen  Dan Osnovne škole “Ivan Goran Kovačić” Gojevići – Fojnica

U dvorani Hrvatskog kulturno prosvjetnog društva “Rodoljub”, sinoć je održana svečana priredba kojom je obilježen Dan Osnovne škole “Ivan Goran Kovačić” Gojevići-Fojnica.

Na početku prisutnima se obratila direktorica škole Slavica Miletić te se zahvalila u ime učenika i radnika gostima koji su svojim dolaskom uveličali svečanost.

Posebno je istaknula prisutnost penzionisanih učiteljica, Milke Markanović, Zrinke Rebić i Ivanke Arsić.

„One su svoj radni vijek provele u Fojnici, odgajale i obrazovale mnoge naraštaje koji su danas na ponos sebi, svojim obiteljima, ali i široj zajednici“- kazala je direktorica Miletić.

S druge strane zahvalila je i učenicima te uposlenicima na postignućima u protekloj godini koja je obilježena marljivim radom u redovnoj nastavi, izvan nastavnim i izvan školskim aktivnostima. Na kraju je direktorica čestitala Dan škole svim učenicima, roditeljima, djelatnicima, ali i svima onima koji predano i odgovorno, s puno ljubavi, svakodnevno doprinose radu škole.

Nakon obraćanja direktorice Slavice Miletić, uslijedilo je obraćanja i čestitanje Dana škole od strane načelnika Općine Fojnica Sabahudina Klisure, predsjedavajuće Općinskog vijeća Fojnica Vanje Oroz Jukić i fra Maria Katušića.

"Iskrenim govorima pokazali su poštovanje prema radu škole te otvorenost za nastavak dobre suradnje“, kažu iz škole.

Tokom priredbe knjigama su nagrađeni učenici škole koji su dali poseban doprinos tokom protekle godine, a nagrade im je, uz emotivan i motivirajući govor, uručila pedagoginja škole Josipa Lovrić.

A s obzirom da je 21.mart također i početak proljeća, rođendan hrvatskog pjesnika Ivana Gorana Kovačića čije ime škola nosi, te Dan osoba s Down sindrom u prigodnom programu to je iskazano pjesmom, plesom, recitacijama i prezentacijom „Povijest Osnovne škole “Ivan Goran Kovačić” Gojevići-Fojnica“.

Na kraju svečanosti, učenici šestog razreda su zaželjeli svima sretan Dan škole na znakovnom jeziku kako bi nam pokazali na ovaj dan da smo svi jednaki u različitosti.

Pri dolasku i izlasku iz dvorane, predstavnici Vijeća roditelja su sve prisutne počastili sokovima i slatkišima, toplo i nenametljivo kako to samo roditelji znaju.

Log in