Novosti iz Fojnice

Oko 300 gostiju iftarilo ispred turskog kulturnog centra u Fojnici

Oko 300 gostiju iftarilo ispred turskog kulturnog centra u Fojnici

Sinoć je ispred Turskog kulturnog centra ‘Yunus Emre’ u Fojnici organizovan iftar koji je bio lijepa prilika da se Fojničani ali i gosti iz Kiseljaka, Sarajeva i drugih gradova druže te u jednom lijepom ambijentu iftare.

Tradicionalni iftar na otvorenom organizovala je Općina Fojnica uz podršku svoje bratske općine Umraniye te je iftaru prisustvovao i zamjenik načelnika općine Umraniye Hakan Karataš.

Prema riječima Sabahudina Klisure, načelnika općine Fojnica, iftar je prilika da se radost ramazana podijeli sa svim dobrim ljudima. “Lijepo je da imamo priliku podijeliti radost iftara sa našim sugrađanima, sa gostima iz Turske ali i drugim gostima koji su večeras ovdje sa nama. Sve je to u duhu jedne lijepe poruke i suživota koja ide večeras iz naše čaršije”, poručio je načelnik Klisura.

Prisutnima se obratio i zamjenik načelnika općine Umraniye Hakan Karataš kojem je načelnik Sabahudin Klisura uručio poklon, ručni rad Fojničanki napravljen u Turskom kulturnom centru.

Općina Fojnica i Općina Umraniye već sedam godina organizuje iftare za građane Fojnice. Tako će i ove godine dvije općine, u saradnji sa Medžlisom Islamske zajednice i turskim kulturnim centrom Yunus Emre organizovati tri iftara gdje će biti prisutno oko hiljadu gostiju.

Log in