Novosti iz Fojnice

Održano prvenstvo BiH u kikboxingu u Fojnici

Prvenstvo u Bih Prvenstvo u Bih

Prvenstvo Bosne i Hercegovine u kikboxingu održano je proteklog vikenda u Fojnici. Na prvenstvu je učestvovalo preko dvije stotine boraca iz Fojnice, Banja Luke, Bihaća, Cazina, Mostara, Zenice, Sarajeva, Kaknja, Bugojna, Tuzle, Čapljine i drugih bh gradova.
Na ceremoniji otvaranja prisutne je pozdravio Meris Kurta, trener i predsjednik kluba borilačkih vještina Fojnica koji je ujedno i organizator ovog takmičenja. Osim toga, prisutnima se obratio i prvenstvo proglasio otvorenim načelnik općine Fojnica Sabahudin Klisura. U zabavnom dijelu programa učestvovalo je KUD „100 noć“ Fojnica.
Najbolji klub državnog prvensta Bosne i Hercegovine u disciplini Full Contact je KBV Gazija Sarajevo.Najbolji senior državnog prvenstva Bosne i Hercegovine u disciplini Full Contact je Haris Biber a najbolja seniorka je Selma Balitić, oboje iz KBV-a Gazija Sarajevo.Najbolji junior državnog prvenstva Bosne i Hercegovine u disciplini Full Contact je Imran Kolenović a najbolja juniorka je Tara Bohatujk, oboje iz KBV-a Panter iz Sarajeva.
Na kraju održavanja prvenstva sponzorima su uručene zahvalnice za pomoć u realizaciji održavanja ovog prvenstva. Zahvalnice su, između ostalih, dobili načelnik općine Fojnica Sabahudin Klisura i direktor JP BH Pošta Mirsad Mujić.

Log in