Početna stranica
..:: Srijeda, 13.12.2017 ::..
DobrodošliNačelnik općine Kabinet načelnikaSlužba za privredu i finansijeSlužba za urbanizam i katastarGeoportal (katastar.ba)Služba za opću upravuJavne nabavke OpćenitoVijećnici Sjednice VijećaEvidencija prisustvaSlužbene novineProgram rada VijećaEtički kodeksBudžetPretraga arhive Mjesne zajednice Općina Fojnica Vijećnici Mjesne zajednice

 

Savez općina i gradova Federacije BiH

 

Governance Accountability Project (GAP)

 

Zavod za zbrinjavanje mentalno invalidnih lica Drin Fojnica

 

Zavod za zbrinjavanje mentalno invalidnih osoba Bakovići - Fojnica

 

Franjevački samostan Duha Svetoga u Fojnici

 

Pretraga

Fojnica.ba
Google
Pretraga novosti
Forum
(www.fojnica.ba/forum)

Fojnica chat
Zadnje objavljeno
Servisne informacije
Vremenska prognoza Stanje na putevima Auto karta Evrope
Vrijeme u Fojnici
 
Dobrodošli
       na stranice općinske uprave Fojnica

P oštovani posjetioci,

 

Klikni za više fotografijaUposlenici Općine

u cilju poboljšanja pružanja usluga građanima trudimo se izraditi ovu stranicu što kvalitetnije kako bi vi još brže došli do tražene informacije i kako bi vam se olakšao pristup uslugama koje općina Fojnica pruža.

Na ovim stranicama možete naći općenite informacije, nadležnosti, kontakte i izvještaje općinske uprave Fojnica. Realizacija ovog projekta je zahtjevna i vremenski i ljudskim resursima, stoga vas molimo za razumijevanje ukoliko neke informacije nisu još postavljene ili neki servis nije u funkciji.

Ukoliko imate neke prijedloge ili molbe molimo vas da se obratite na e-mail opcina@fojnica.ba.


S poštovanjem,
Dženita Žolja-Topalović, dipl. ing. inf.
Ured Načelnika: Fojnicu posjetio načelnik općine Doboj
Anida Ramić, PR - Služba za odnose sa javnošću Općine Fojnica - Utorak, 31.10.2017, 12:41
Klikni za više fotografija Ured načelnika

Načelnik Doboja Obren Petrović je danas boravio u našem gradu. Tom prilikom je bio u nezvaničnoj posjeti načelniku Općine Fojnica Sabahudinu Klisuri.

Tokom prijema načelnici su govorili o općoj slici lokalnih zajednica koje predstavljaju, svakodnevnim izazovima i problemima sa kojima se susreću lokalni nivoi vlasti te perspektivama daljneg razvoja.

Inače, Općina Fojnica na čelu sa načelnikom Klisurom nastoji kontinuirano uspostavljati prijateljske veze sa drugim općinama, institucijama i organizacijama, a sve s ciljem razmjene informacija i iskustava.Susret horova i vokalnih ansambala
Anida Ramić, PR - Služba za odnose sa javnošću Općine Fojnica - Ponedjeljak, 30.10.2017, 09:48
Klikni za više fotografija Susret horova
Vokalni ansambl „Srma“ u subotu navečer je u sali hotela Reumal organizovao Susret horova i vokalnih ansambala. Na manifestaciji su se predstavili gosti iz Bugojna, Bužima, Donjeg Vakufa, Lukavca, Gradačca te svakako domaćini VA SRMA.
Manifestaciji je prisustvovao i prigodne riječi dobrodošlice uputio načelnik Općine Fojnica Sabahudin Klisura. Također, pozdravne riječi uputila je i Nermina Čohadžić, rukovodilac ansabmla SRMA.
Gosti u punoj sali su uživali slušajući prelijepe pjesme na ovoj manifestaciji za čije održavanje su zaslužni mnogi. Naime, sponzori manifestacije su Federalno ministarstvo za obrazovanje, nauku, kulturu i sport, Ministarstvo za obrazovanje, nauku, kulturu i sport SBK/KSB, Ministarstvo finansija SBK/KSB te Općina Fojnica.

Shodno navedenom, uručene su i zahvalnice; načelniku Općine Fojnica Sabahudinu Klisuri, ministru finansija SBK Zoranu Markoviću, ministru šumarstva, vodoprivrede i poljoprivrede SBK Salkanu Merdžaniću. Također zahvalnice su uručene predstavnicima Muzeja Franjevačkog samostana, Medžlisa IZ te predstavniku TKC Yunus Emre i Amiru Kardašu.
Na kraju programa zahvalnice i poklone su dobili i svi učesnici smotre koji su goste ispratili zajedničkim izvođenjem pjesme "A sad adio".


Službene novine općine Fojnica br. 3, 4 i 5
Snežana Rajić - Petak, 27.10.2017, 15:00
Općina FojnicaObavještavamo vas da su izašli 3., 4. i 5. broj Službenih novina općine Fojnica za 2017. godinu. Službene novine možete preuzeti ovdje.

Obilježavanje "Dječije nedjelje 2017"
Anida Ramić, PR - Služba za odnose sa javnošću Općine Fojnica - Četvrtak, 26.10.2017, 14:00
Klikni za više fotografija Nedjelja djeteta
Svake godine u mjesecu oktobru se obilježava Dječija nedjelja. Tim povodom Služba za socijalnu zaštitu Općine Fojnica ove godine je u našem gradu provela niz aktivnosti.

Tako je po prvi put organizovana zabavna manifestacija za djecu predškolskog i školskog uzrasta. Preko 500 djece je uživalo u zabavi sa mađioničarima, kostimiranim likova te u karaokama.

Načelnik općine Fojnica Sabahudin Klisura je sa saradnicima obišao i Zavode Drin i Bakovići. Tom prilikom uručio je poklon pakete za korisnike koji borave u Zavodima a sa područja su Općine Fojnica.

Istim povodom načelnik Klisura je posjetio i djecu Roma koji žive na području naše Općine te je i njima uručio prigodne poklon pakete.
Posjeti i poklonima najviše su se obradovali naši najmlađi sugrađani. Igračke i slatkiše dobila su i djeca u JU Obdanište.


„Svi za Sarah“
Anida Ramić, PR - Služba za odnose sa javnošću Općine Fojnica - Četvrtak, 26.10.2017, 14:00
Klikni za više fotografija Svi za Sarah
Proteklih dana u našem gradu je održana akcija prikupljanja pomoći za Sarah Tutnjević, našu sugrađanku koja uskoro ide na liječenje u Tursku.

Akciju pod nazivom „Svi za Sarah“ proveli su: vijeće učenika SMŠ „Zijah Dizdarević“, ASUBiH, TKC „Yunus Emre“, CK Fojnica i KK STAR.

Sredstva za liječenje mlade sugrađanke prikupljena su prodajom kolačića te organizovanjem košarkaške utakmice. Utakmica je odigrana sinoć između KK Kakanj i KK Travnik. Na poluvremenu utakmice uručena su pikupljena sredstva, novčani ček u vrijednosti preko 14 hiljada maraka.

U ime svih koji su proveli akciju ali i porodice Sarah Tutnjević prisutnima se obratio načelnik općine Fojnice Sabahudin Klisura. U obraćanju se zahvalio svima koji su učestvovali u akciji prikupljanja sredstava te istakao kako su i ovoga puta građani Fojnice pokazali svoju humanost.

Akcija pošumljavanja
Anida Ramić, PR - Služba za odnose sa javnošću Općine Fojnica - Utorak, 24.10.2017, 09:38
Klikni za više fotografija Akcija pošumljavanja
Tvornica namještaja MS&WOOD (Majstori i drvo) je u saradnji sa Asocijacijom srednjoškolaca Bosne i Hercegovine i Vijećem učenika SMŠ “Zijah Dizdarević” organizovala veliku akciju pošumljavanja.

U akciji pošumljavanja obronaka Vranice učenicima i radnicima priključio se i načelnik Općine Fojnica Sabahudin Klisura kao i direktor MS& WOOD-a Muhamed Pilav.

Ovo je već tradicionalna aktivnost ove fabrike koju svake godine provodi tvornica namještaja MS & WOOD. Specifično je da će ove godine, učenici svoje dnevnice usmjeriti za liječenje kolegice iz školskih klupa Sarah Tutnjević.


"Socijalni dan 2017"
Anida Ramić, PR - Služba za odnose sa javnošću Općine Fojnica - Utorak, 24.10.2017, 09:15
Klikni za više fotografija „Socijalni dan“
Asocijacija srednjoškolaca u Bosni i Hercegovini organizovala je 20. oktobra Socijalni dan, dan u kojem srednjoškolci mijenjaju školske klupe za radna mjesta i na taj način stiču prvo radno iskustvo.

Tako su i učenici SMŠ „Zijah Dizdarević“ ove godine taj dan radili u institucijama i firmama našeg grada. U okviru projekta „Socijalni dan 2017“, Općina Fojnica je ugostila pet srednjoškolaca koji su bili raspoređeni po nadležnim Službama gdjre su se upoznali s radom općinske administracije.

Inače, u ovogodišnji Socijalni dan uključilo se 20 većih gradova širom Bosne i Hercegovine kao nosioci projekta, kao i 35 drugih lokalnih zajednica, čime je omogućeno da više od 600 bosanskohercegovačkih srednjoškolaca dobije prvo radno iskustvo.

Pokrenuta Inicijativa za lokalne vlasti
Anida Ramić, PR - Služba za odnose sa javnošću Općine Fojnica - Utorak, 24.10.2017, 07:52
Klikni za više fotografija Inicijativa
U Sarajevu je tokom protekle sedmice pokrenuta Inicijativa za lokalne vlasti kojoj je prisustvovao, između ostalih i načelnik Općine Fojnice Sabahudin Klisura.

Inicijativa je konsultativni proces sa lokalnim vlastima i drugim akterima u BiH, u cilju utvrđivanja zajedničkih izazova u djelovanju lokalnih vlasti koji ometaju učinkovito pružanje usluga građanima.

Inicijativa će doprinijeti potrebnoj diskusiji o neophodnosti reformi a podržavaju je Evropska unija, USAID i Ambasada Švicarske. Vodiće je grupa međunarodnih stručnjaka koji će obići Bosnu i Hercegovinu kako bi obavili sveobuhvatne konsultacije sa svim akterima i čuli njihova mišljenja o glavnim izazovima sa kojima se suočavaju lokalne vlasti u BiH.

Očekuje se da će nalazi Inicijative za lokalne vlasti biti predstavljeni u proljeće 2018. godine.

Obavijest za poljoprivredne proizvođače
Anida Ramić, PR - Služba za odnose sa javnošću Općine Fojnica - Petak, 20.10.2017, 08:41
Općina FojnicaBosna i Hercegovina
Federacija Bosne i Hercegovine
Srednjobosanski kanton/Kanton Središnja Bosna
Općina FojnicaObavijest o prijavi proizvodnje


PRILOG:
- Obavijest o prijavi proizvodnje za poljoprivredne proizvođače