Početna stranica
..:: Srijeda, 13.12.2017 ::..
DobrodošliNačelnik općine Kabinet načelnikaSlužba za privredu i finansijeSlužba za urbanizam i katastarGeoportal (katastar.ba)Služba za opću upravuJavne nabavke OpćenitoVijećnici Sjednice VijećaEvidencija prisustvaSlužbene novineProgram rada VijećaEtički kodeksBudžetPretraga arhive Mjesne zajednice Općina Fojnica Vijećnici Mjesne zajednice

 

Savez općina i gradova Federacije BiH

 

Governance Accountability Project (GAP)

 

Zavod za zbrinjavanje mentalno invalidnih lica Drin Fojnica

 

Zavod za zbrinjavanje mentalno invalidnih osoba Bakovići - Fojnica

 

Franjevački samostan Duha Svetoga u Fojnici

 

Pretraga

Fojnica.ba
Google
Pretraga novosti
Forum
(www.fojnica.ba/forum)

Fojnica chat
Zadnje objavljeno
Servisne informacije
Vremenska prognoza Stanje na putevima Auto karta Evrope
Vrijeme u Fojnici
 
Dobrodošli
       na stranice općinske uprave Fojnica

P oštovani posjetioci,

 

Klikni za više fotografijaUposlenici Općine

u cilju poboljšanja pružanja usluga građanima trudimo se izraditi ovu stranicu što kvalitetnije kako bi vi još brže došli do tražene informacije i kako bi vam se olakšao pristup uslugama koje općina Fojnica pruža.

Na ovim stranicama možete naći općenite informacije, nadležnosti, kontakte i izvještaje općinske uprave Fojnica. Realizacija ovog projekta je zahtjevna i vremenski i ljudskim resursima, stoga vas molimo za razumijevanje ukoliko neke informacije nisu još postavljene ili neki servis nije u funkciji.

Ukoliko imate neke prijedloge ili molbe molimo vas da se obratite na e-mail opcina@fojnica.ba.


S poštovanjem,
Dženita Žolja-Topalović, dipl. ing. inf.
Načelnik općine Fojnica posjetio vjerske zajednice
Nasir Selimović - Ponedjeljak, 13.12.2004, 14:39
Salkan Merdžanić i Mirko MajdandžićSvoje prve posjete novi načelnik je upriličio vjerskim zajednicama u Fojnici, Medžlisu Islamske zajednice i Franjevačkom samostanu. Glavni imam Medžlisa IZ, Mensur ef. Pašalić, te gvardijan Franjevačkog samostana, fra Mirko Majdandžić, sa svojim saradnicima, upoznali su načelnika sa stanjem, problemima i aktivnostima vjerskih zajednica, njihovom angažovanju na stvaranju uvjeta za održiv povratak izbjeglih i raseljenih lica, kao i aktivnostima na obezbjeđenju preduslova za normalan i sretan suživot na području općine.
Izrada strateškog plana općine Fojnica
Nasir Selimović - Ponedjeljak, 06.12.2004, 13:44
Općina FojnicaU posjeti općini Fojnica boravile su predstavnice E-net centra Ekonomskog fakulteta u Sarajevu, g-đica Maksuma Topalović i g-đa Aldina Mahmutović, koje su razgovarale sa načelnikom općine Fojnica, Salkanom Merdžanićem. Razgovoru su prisustvovali Anto Mijatović i Nevres Jemendžić, članovi radnog tima za izradu Strateškog plana općine Fojnica do 2010. godine. Razgovaralo se o do sada urađenom na izradi ovog veoma važnog dokumenta za razvoj općine Fojnica i o narednim aktivnostima. Strateški plan općine Fojnica radi se uz pomoć E-net centra i Univerziteta Alberta iz Kanade i do sada su urađeni osnovni dokumenti: vizija razvoja do 2010. modine, misija općine u tome, strateški ciljevi, prioriteti i strateške inicijative za realizaciju postavljenih ciljeva. Dosadašnji rad radnog tima ocijenjen je kao veoma uspješan i može poslužiti kao dobra osnova za nastavak aktivnosti na izradi Strateškog plana općine Fojnica do 2010. godine.

Download

ime dokumenta: FOBA.Opcina.Fojnica.Strateski.plan.2010.pdf
format dokumenta: Adobe Portable Document Format (PDF)
veličina dokumenta: 420 KB
[color=gray]Napomena: Za čitanje potreban Acrobat Reader, download ovdje.[/color]
Održana prva sjednica Općinskog vijeća Fojnica u novom sazivu
Nasir Selimović - Petak, 26.11.2004, 13:55
Općina FojnicaDanas je održana prva sjednica Općinskog vijeća Fojnica u novom sazivu. Od 17 vijećnika koliko broji Vijeće, za njih 16 izvršena je verifikacija mandata, dok je vijećnik Mustafa Serdarević (SDP), zbog nespojivosti funkcija (direktor Doma zdravlja), odustao od mandata. Novi predsjedavajući Općinskog vijeća Fojnica je Protuđer Vinko iz HDZ–a.


Linkovi:
O istoj temi: Općinsko vijeće Fojnica
Konstituirajuća sjednica Općinskog vijeća Fojnica
Nasir Selimović - Srijeda, 24.11.2004, 13:50
Općina Fojnica23.11. - Konstituirajuća sjednica Općinskog vijeća Fojnica održaće se u petak 26. novembra u hotelu «Reumal». Za sjednicu je predložen slijedeći

DNEVNI RED

1. Izbor Komisije za izbor i imenovanje
2. Imenovanje Verifikaciono – mandatsko – imunitetske komisije
3. Izvještaj Verifikaciono – mandatsko – imunitetske komisije
4. Davanje Svečane zakletve
5. Izbor predsjedavajućeg Općinskog vijeća Fojnica
6. Razrješenje dosadašnjeg predsjedavajućeg Općinskog vijeća Fojnica

Linkovi:
O istoj temi: Općinsko vijeće Fojnica
02.10. Izađite na izbore
mir5ad - Subota, 02.10.2004, 02:49
Izbori 2004Danas su izbori: Nadmetanje 27.427 kandidata

Na lokalnim izborima u BiH nadmetat će se ukupno 27.427 kandidata, od toga 809 za načelnike općina i 26.618 za vijećnike u općinskim vijećima odnosno odbornike u skupštinama općina.

Biračka mjesta će biti otvorena u 7 sati ujutro, a zatvorena u 19 sati. Bit će otvoreno 4.065 biračkih mjesta, od toga redovnih 3.734, te 331 biračko mjesto za glasovanje u odsustvo i glasovanje nepotvrđenim glasačkim listićima. U FBiH bit će otvorena 2.302, a u RS 1.674 biračka mjesta.

Prvi preliminarni rezultati izbora u ponoć 2. oktobra/listopada

IPBiH će prve preliminarne, djelomične rezultati izbora objaviti u ponoć, 2. listopada/oktobra. Po prvi put glasački listići su tiskani u BiH. Prema službenim podacima provođenje sutrašnjih lokalnih izbora u BiH koštat će 3,3 milijuna KM. Jedanaest političkih subjekata akreditiralo je kod Izbornog povjerenstva BiH 71 osobu za praćenje njezinog rada kao i rada Glavnog centra za prebrojavanje glasova, dok je 25 udruženja građana akreditiralo 433 osobe za praćenje cjelokupnog izbornog procesa.

Izađite na izbore!

Fojnica online / FENA

Linkovi:
Kako glasati?
Kandidati za mjesto načelnika
Ovjerena kandidatska lista za OV/SO Fojnica
www.izbori.ba
O istoj temi: Izbori
Javni poziv za idejno rješenje
Nasir Selimović - Srijeda, 14.07.2004, 10:47
Općina FojnicaU četvrtak 08.07.2004. godine u sali za sastanke općine Fojnica održana je konstitutivna sjednica Komisije za priznanja općine Fojnica. Za predsjednika Komisije imenovan je Ivan Markija dok su ostali članovi Azra Memija, Nasir Selimović, Franjo Iviš i Samir Pašić. Na sjednici je odlučeno da se raspiše Javni poziv za idejno rješenje izgleda Zlatne plakete, Srebrne plakete te priznanja Počasni građanin općine Fojnica. Nagrada za najuspješniji prijedlog iznosi 300 KM.

Download

format dokumenta: PDF
veličina dokumenta: 24 KB
[color=gray](za čitanje potreban Acrobat Reader, download)[/color]
Kroz praksu do prava u lokalnoj zajednici
Nasir Selimović - Srijeda, 14.07.2004, 08:56
Kroz praksu do prava u lokalnoj zajednici26.06. - Građanski pakt, Pakt stabilnosti za Jugoistočnu Evropu i Općina Fojnica, organizatori su trodnevne konferencije «Kroz praksu do prava u lokalnoj zajednici» koja je održana u Reumalu od 23 – 25. juna. Više od 80 učesnika, predstavnika gradova sa prostora bivše Jugoslavije, vladinih i nevladinih organizacija, bavilo pitanjem održivog povratka na prostoru Jugoistočne Evrope, odnosno pojedinačnim inicijativama lokalnih zajednica, te najboljim primjerima povratka kao što su: Fojnica – Kiseljak, Prijedor - Sanski Most, Šodolovci – Ernestinovo itd. Na početku zasijedanja učesnike su pozdravili istaknuti predstavnici međunarodne zajednice: Donald Hays, zamjenik Visokog predstavnika, Kilian Kleinschmidt, šef MARRI kancelarije Pakta stabilnosti Jugoistočne Evrope, Howard Sumka, direktor USAID – a BiH, itd.
Izvještaj sa XXIX Sjednice Općinskog vijeća Fojnica
Nasir Selimović - Petak, 21.05.2004, 13:59
Općina Fojnica12.05. - XXIX sjednica Općinskog vijeća Fojnica prekinuta je prilikom utvrđivanja dnevnog reda. Naime, vijećnici SDP-a tražili su da se točka 10 skine sa dnevnog reda (Imenovanje člana Upravnog odbora KZP «Šćona» Fojnica) jer nije u skladu sa zakonom o vladinim, ministarskim i drugim imenovanjima, zatražili su od Općinskog načelnika za povuče tu tačku sa dnevnog reda i da se raspiše javni konkurs za imenovanje Upravnog odbora. Pored toga zatražili su da se ponište nezakonito donesene odluke na prošloj sjednici Vijeća. Kada je prijedlog SDP-a odbijen napustili su sjednicu. Obzirom da nakon napuštanja sjednice od strane vijećnika SDP-a nije bilo kvoruma za punovažno odlučivanje po tačkama Izvještaj o izvršenju Budžeta općine Fojnica za 2003. godinu i Prijedlog Budžeta općine Fojnica za 2004. godinu, za koje je potrebna dvotrećinska većina, sjednica vijeća je prekinuta, a nastavak je zakazan za ponedjeljak 17. 05. 2004. godine sa istim dnevnim redom.

Linkovi:
O istoj temi: Općinsko vijeće Fojnica
Izvještaj sa XXVIII Sjednice Općinskog vijeća Fojnica
Nasir Selimović - Petak, 16.04.2004, 10:14
Općina FojnicaU srijedu 14.04.2004.g. u sali hotela «Reumal» sa početkom u 9 sati održana je XXVIII sjednica Općinskog vijeća Fojnica. Prilikom usvajanja dnevnog reda Vijećnici SDP-a su zatražili da se tačke dnevnog reda vezane za imenovanja upravnih odbora u KZP Šćona Fojnica, KZP Šćona Bakovići i zamjenu člana Upravnog odbora ŠG «Vranica» Fojnica skinu sa dnevnog reda zato što su u suprotnosti sa Zakonom. Nakon što ostali vijećnici nisu prihvatili prijedlog vijećnici SDP-a napustili su sjednicu. Nakon toga vijeće je nastavilo sa radom. Obzirom da Statutom općine predviđen dvotrećinski kvorum za usvajanje Izvještaja o izvršenju Budžeta općine Fojnica za 2003.g. i usvajanje Budžeta za 2004.g. zbog nepostojanja kvoruma (10 od potrebnih 12 vijećnika) te dvije tačke skinute su sa dnevnog reda.

Linkovi:
O istoj temi: Općinsko vijeće Fojnica
XXVIII Sjednica Općinskog vijeća Fojnice
Nasir Selimović - Četvrtak, 15.04.2004, 15:15
Općina FojnicaXXVIII Sjednica Općinskog vijeća Fojnica

Dnevni red:

1. Zapisnik sa XXVII sjednice Općinskog vijeća
2. Vijećnička pitanja
3. Izvještaj o izvršenju budžeta Općine Fojnica za 2003. godinu
4. Prijedlog budžeta Općine Fojnica za 2004. godinu
5. Prijedlog odluke o imenovanju privremenog Upravnog odbora KZP Šćona Fojnica
6. Prijedlog odluke o imenovanju privremenog Upravnog odbora KZP Šćona Bakovići
7. Informacija i davanje saglasnosti na razvojne projekte Centra za medicinsku rehabilitaciju «Fojnica»
8. Informacija o pripremama za Akciju čišćenja grada
9. Provođenje Zakona o sukobu interesa – ostavka i dopuna člana Upravnog odbora u ŠG «Vranica»
10. Usaglašavanje koordinata lokaliteta za istražne radove, područje Borovnice, po zahtjevu koncesionara «Karadrvo»

Očekivanja da su se stekli svi uslovi za konačno usvajanje Izvještaja o izvršenju budžeta u 2003 i Prijedloga budžeta za 2004. godinu iznevjerena su zbog nedostatka potrebnog broja vijećnika (po Statutu Općine Fojnica najmanje 2/3), koji bi podržali predložene tačke dnevnog reda. Naime vijećnici Socijaldemokratske partije nezadovoljni određenim personalnim rješenjima za Upravne odbore, na početku zasijedanja, napustili su sjednicu Općinskog vijeća, koje je, sa preostalim vijećnicima, nastavilo sa radom.

Linkovi:
O istoj temi: Općinsko vijeće Fojnica