Početna stranica
..:: Subota, 21.10.2017 ::..
DobrodošliNačelnik općine Kabinet načelnikaSlužba za privredu i finansijeSlužba za urbanizam i katastarGeoportal (katastar.ba)Služba za opću upravuJavne nabavke OpćenitoVijećnici Sjednice VijećaEvidencija prisustvaSlužbene novineProgram rada VijećaEtički kodeksBudžetPretraga arhive Mjesne zajednice Općina Fojnica Vijećnici Mjesne zajednice

 

Savez općina i gradova Federacije BiH

 

Governance Accountability Project (GAP)

 

Zavod za zbrinjavanje mentalno invalidnih lica Drin Fojnica

 

Zavod za zbrinjavanje mentalno invalidnih osoba Bakovići - Fojnica

 

Franjevački samostan Duha Svetoga u Fojnici

 

Pretraga

Fojnica.ba
Google
Pretraga novosti
Forum
(www.fojnica.ba/forum)

Fojnica chat
Zadnje objavljeno
Servisne informacije
Vremenska prognoza Stanje na putevima Auto karta Evrope
Vrijeme u Fojnici
 
Dobrodošli
       na stranice općinske uprave Fojnica

P oštovani posjetioci,

 

Klikni za više fotografijaUposlenici Općine

u cilju poboljšanja pružanja usluga građanima trudimo se izraditi ovu stranicu što kvalitetnije kako bi vi još brže došli do tražene informacije i kako bi vam se olakšao pristup uslugama koje općina Fojnica pruža.

Na ovim stranicama možete naći općenite informacije, nadležnosti, kontakte i izvještaje općinske uprave Fojnica. Realizacija ovog projekta je zahtjevna i vremenski i ljudskim resursima, stoga vas molimo za razumijevanje ukoliko neke informacije nisu još postavljene ili neki servis nije u funkciji.

Ukoliko imate neke prijedloge ili molbe molimo vas da se obratite na e-mail opcina@fojnica.ba.


S poštovanjem,
Dženita Žolja-Topalović, dipl. ing. inf.
Održana sjednica Općinskog vijeća
Nasir Selimović - Srijeda, 04.06.2003, 11:03
Općina FojnicaOdržana sjednica Općinskog vijeća Fojnica na kojoj se najviše raspravljalo o izvještajima o radu općinskih službi, izboru grba i zastave grada Fojnice te privatizaciji KZP "Šćona". Na raspisani konkurs za izradu grba i zastave Općine Fojnica, od četiri pristigla prijedloga, Općinsko vijeće se odlučilo za idejno rješenje pod brojem 1, autora Abidina Dobrunage, likovnog tehničara sa Ilidže, koje u osnovi simbolizira vodu, šume i brda.

Linkovi:
O istoj temi: Općinsko vijeće Fojnica
Ambasador Islamske republike Iran u Fojnici
Nasir Selimović - Utorak, 20.05.2003, 11:13
Ambasador Irana u Fojnici Ambasador Islamske Republike Iran u Bosni i Hercegovini dr Seyed Mahmoud Sadri boravio je u zvaničnoj jednodnevnoj posjeti Fojnici prilikom koje se susreo sa načelnikom Općine Mustafom Memijom. Aktuelna privredna situacija, prezentacija novih projekata, povratak raseljenih i izbjeglih lica - osnovne su teme o kojima se razgovaralo. Ambasador Sadri iskoristio je svoj boravak u Fojnici da posjeti Medžlis Islamske zajednice, Zavod "Drin", Nogometni klub "Fojnica" kao i Centar za medicinsku rehabilitaciju "Fojnica", gdje se zadržao u dužem razgovoru sa generalnim direktorom dr. Eldanom Lokmićem.
INFO centar
Nasir Selimović - Srijeda, 19.03.2003, 10:40
InfoU Fojnici je u zgradi Općine, završen i pušten u funkciju INFO centar koji bi u svakom slučaju trebao podići kvalitet usluga općinske administracije prema građanstvu. Svečanom otvorenju, pored predstavnika međunarodne zajednice kao inicijatora i finansijera projekta, prisustvovali su i načelnici općina Kiseljak, Busovača, Vitez, Novi Travnik, Jajce.
Čestitamo Vam 18. mart/ožujak, Dan općine Fojnica
Fojnica online redakcija - Utorak, 18.03.2003, 08:09
Fojnica online
Svim građanima Fojnice Fojnica online čestita 18. mart/ožujak,
Dan Općine Fojnica.


Prostorni plan Srednjobosanskog kantona do 2020. godine
Nasir Selimović - Subota, 01.03.2003, 09:25
FBiHU hotelu "Reumal”, uz prisustvo većeg broja zainteresiranih građana, održana je prezentacija i javna rasprava na temu "Prostorni plan Srednjobosanskog kantona do 2020.godine”. Većina prisutnih je imala primjedbe na mjesto i ulogu Fojnice u planiranim infrastrukturnim ulaganjima u putnu mrežu u periodu tretiranim Prostornim planom.
Predsjednik Općinskog vijeća
Nasir Selimović - Subota, 01.03.2003, 09:10
Slavko LovrićNa posljednjoj sjednici Općinskog vijeća Fojnica razriješen je dužnosti predsjednika Općinskog vijeća dr. Bogomir Barbić, zbog nespojivosti funkcije vijećnika i zastupnika u Skupštini Srednjebosanskog kantona. Za novog predsjednika izabran je Slavko Lovrić, vijećnik Hrvatske demokratske zajednice.

Linkovi:
O istoj temi: Općinsko vijeće Fojnica
Dan općine Fojnica
Nasir Selimović - Subota, 01.03.2003, 09:05
Fojnica online18. mart je datum, jednoglasno utvrđen na sjednici Općinskog vijeća, za Dan općine Fojnica. Naime, 18. marta 1365. godine, prema sačuvanoj povijesnoj građi, Fojnica se prvi puta spominje povodom kupoprodajnog ugovora sklopljenog između Hansa i Nikla Sasinovića.