Početna stranica
..:: Srijeda, 13.12.2017 ::..
DobrodošliNačelnik općine Kabinet načelnikaSlužba za privredu i finansijeSlužba za urbanizam i katastarGeoportal (katastar.ba)Služba za opću upravuJavne nabavke OpćenitoVijećnici Sjednice VijećaEvidencija prisustvaSlužbene novineProgram rada VijećaEtički kodeksBudžetPretraga arhive Mjesne zajednice Općina Fojnica Vijećnici Mjesne zajednice

 

Savez općina i gradova Federacije BiH

 

Governance Accountability Project (GAP)

 

Zavod za zbrinjavanje mentalno invalidnih lica Drin Fojnica

 

Zavod za zbrinjavanje mentalno invalidnih osoba Bakovići - Fojnica

 

Franjevački samostan Duha Svetoga u Fojnici

 

Pretraga

Fojnica.ba
Google
Pretraga novosti
Forum
(www.fojnica.ba/forum)

Fojnica chat
Zadnje objavljeno
Servisne informacije
Vremenska prognoza Stanje na putevima Auto karta Evrope
Vrijeme u Fojnici
 
Dobrodošli
       na stranice općinske uprave Fojnica

P oštovani posjetioci,

 

Klikni za više fotografijaUposlenici Općine

u cilju poboljšanja pružanja usluga građanima trudimo se izraditi ovu stranicu što kvalitetnije kako bi vi još brže došli do tražene informacije i kako bi vam se olakšao pristup uslugama koje općina Fojnica pruža.

Na ovim stranicama možete naći općenite informacije, nadležnosti, kontakte i izvještaje općinske uprave Fojnica. Realizacija ovog projekta je zahtjevna i vremenski i ljudskim resursima, stoga vas molimo za razumijevanje ukoliko neke informacije nisu još postavljene ili neki servis nije u funkciji.

Ukoliko imate neke prijedloge ili molbe molimo vas da se obratite na e-mail opcina@fojnica.ba.


S poštovanjem,
Dženita Žolja-Topalović, dipl. ing. inf.
III sjednica Općinskog vijeća Fojnica
Nasir Selimović - Subota, 02.04.2005, 09:12
Općina Fojnica16.03. - Imajući u vidu da Odluka o građevinskom zemljištu i imenovanje Upravnih odbora J.U. «Dom zdravlja» i «Apoteka», već skoro dvije godine čekaju na usvajanje; da je Izvještaj o izvršenju budžeta za 2004. godinu na prethodnoj sjednici uz dosta polemičkih tonova odbijen i vraćen na doradu; da je krajnje vrijeme za donošenje budžeta za 2005. godinu, samo su rijetki optimisti očekivali povoljan završetak današnjeg zasijedanja Općinskog vijeća. Kako god se predlagač Odluka potrudio da uvaži sve osnovane primjedbe vijećnika i nadležnih komisija, isto tako su i vijećnici imali razumijevanja prema predlagaču koji je isticao neophodnost njihovog donošenja. No, da krenemo redom:
 1. Odluka o građevinskom zemljištu – dugo pripremana, prekrajana, usaglašavana i napokon usvojena.
 2. ...


Linkovi:
O istoj temi: Općinsko vijeće Fojnica
Zakazana III sjednica Općinskog vijeća
Nasir Selimović - Četvrtak, 10.03.2005, 11:09
Općina FojnicaIII sjednica Općinskog vijeća Fojnica
Hotel Reumal 16.03.2005. godine sa početkom u 09 sati.

DNEVNI RED

 1. Usvajanje zapisnika sa II sjednice Općinskog vijeća
 2. Vijećnička pitanja
 3. Prijedlog Odluke o verifikaciji mandata vijećnice Kršić Elmedine
 4. Prijedlog Odluke o građevinskom zemljištu
 5. Prijedlog Odluke o cijeni dodijeljenog građevinskog zemljišta radi izgradnje
 6. Prijedlog Odluke o imenovanju Upravnog odbora J.U. «Dom zdravlja» Fojnica
 7. Prijedlog Odluke o imenovanju Upravnog odbora J.U. «Apoteka» Fojnica
 8. Izvještaj o ostvarenju budžeta za 2004. godinu
 9. Prijedlog budžeta za 2005. godinu

Linkovi:
O istoj temi: Općinsko vijeće Fojnica
Izvještaj o radu načelnika općine Fojnica za period 2001.-2004. godine
Nasir Selimović - Srijeda, 02.03.2005, 13:37
Izvještaj o radu načelnika za period 2001.-2004.
Bosna i Hercegovina
Federacija Bosne i Hercegovine
Srednjobosanski kanton / Kanton središnja Bosna
Općina Fojnica

FOJNICA 2001. - 2004.
Izvještaj o radu načelnika općine Fojnica
za period 2001. - 2004. godine
Septembar/Rujan 2004. godine

U ovom izvještajnom periodu načelnik općine Fojnica je, u skladu sa zakonom, Statutom općine Fojnica i drugim općim aktima, u okviru svoje nadležnosti i u saradnji sa drugim organima i organizacijama, radio na sprovođenju općinske politike u oblasti zaštite ljudskih prava kroz povratak izbjeglih i raseljenih lica, objedinjavanju općinskih organa uprave i ravnopravnoj nacionalnoj zastupljenosti u općinskim i drugim organima i organizacijama, na ekonomskom razvoju kroz izgradnju infrastrukturnih objekata na području cijele općine te na pružanju socijalne pomoći najugroženijim kategorijama stanovništva.

Kompletan, skeniran, Izvještaj pogledajte ovdje.
Javna rasprava o Prijedlogu općinskog budžeta za 2005.
Nasir Selimović - Četvrtak, 17.02.2005, 16:47
Općina FojnicaJavna rasprava o Prijedlogu općinskog budžeta za 2005. godinu, održana po prvi put jučer u Reumalu, privukla je neočekivan broj zainteresiranih i znatiželjnih građana Fojnice. Načelnik Općine Salkan Merdžanić, sa svojim pomoćnicima, u uvodnim izlaganjima upoznali su prisutne o naslijeđenim obavezama Općine iz prethodnog perioda, izvršenju budžeta za proteklu godinu, očekivanim prihodima u tekućoj godini i njihovim rasporedom, te zakonskoj obavezi budžetskog finansiranja i sufinansiranja dijela aktivnosti iz oblasti sporta, kulture, protivpožarne zaštite, predškolskog obrazovanja itd.

Linkovi:
www.fojnica.ba/download/opcina-fojnica/budzet
O istoj temi: Budžet Općine Fojnica
O istoj temi: Općinsko vijeće Fojnica
Općina Fojnica
II sjednica Općinskog vijeća
Nasir Selimović - Petak, 11.02.2005, 14:55
2. sjednica Općinskog vijeća Fojnica, 09.02.2005Današnja sjednica Općinskog vijeća, prema predloženom i jednoglasno usvojenom dnevnom redu, trebala je da ima relaksirajući karakter. Nekoliko odluka, informacija zaključaka i rješenja, oslobođenih bilo kakvog političkog naboja, uobičajeno zavrjeđuje, otprilike, jednosatno držanje pažnje prisutnih vijećnika. Međutim, kada se na ovaj sat pridoda utrošeno vrijeme na razgovor o veličini slova, o svim izostavljenim tačkama i zarezima, o možda nezgrapnim jezičkim formulacijama da li se nešto obrazuje, formira, ustrojava ili reorganizuje; pa onda briga o interesima naših glasača ili briga o ispunjenju budžeta – onda je normalno da u tom sučeljavanju stavova pod povišenom temperaturom, niko ne vodi računa o vremenu. I na kraju da rezimiramo:
 1. Usvajanje zapisnika sa I sjednice – usvojen bez primjedbi
 2. Vijećnička pitanja – vijećnici pitali
 3. Informacija o projektu GAP – primljena k znanju
 4. Ostavka Huseinbašić Azema – usvojena
 5. ...

Zakazana II sjednica Općinskog vijeća
Nasir Selimović - Petak, 04.02.2005, 08:45
Općina FojnicaPredsjedavajući Općinskog vijeća Fojnica, Vinko Protuđer, zakazao je II sjednicu Općinskog vijeća, koja će se održati u srijedu 09.02.2005. u Reumalu. Za sjednicu je predložen slijedeći

DNEVNI RED

 1. Usvajanje zapisnika sa I sjednice Općinskog vijeća Fojnica
 2. Vijećnička pitanja
 3. Informacija o projektu upravne odgovornosti (GAP)
 4. Ostavka Huseinbašić Azema na mjesto vijećnika u Općinskom vijeću
 5. Informacija Općinske izborne komisije o provedenim općinskim
  izborima
 6. ...

Linkovi:
O istoj temi: Općinsko vijeće Fojnica
Potpisan Memorandum razumijevanja
Nasir Selimović - Ponedjeljak, 17.01.2005, 08:16
Potpisan Memorandum razumijevanja, Sarajevo 11.01.200511.01. - U prostorijama E-net Centra – Centra za učenje na daljinu pridruženom Globalnoj razvojnoj mreži za učenje Svjetske Banke – na Ekonomskom fakultetu u Sarajevu održana je svečanost potpisivanja Memoranduma razumijevanja sa načelnicima osam općina o nastavku učešća u Programu za obrazovanje općinskog menadžmenta – Podsticanje strategijskog razmišljanja i planiranje ekonomskog razvoja kroz korištenje informacija i komunikacijskih tehnologija.

Ovaj program predstavlja revolucionaran način edukacije koja se nudi u našoj zemlji, zato što predstavlja kombinaciju savremenih pedagoških instrumenata kao što su: klasična predavanja, učenje zasnovano na Internetu, tzv. e-učenje ili "online”, te dijalozi sa inostranim stručnjacima putem videokonferencija.
Prva sjednica Općinskog vijeća Fojnica u 2005. godini
Nasir Selimović - Petak, 07.01.2005, 09:20
Općina FojnicaKao novogodišnja jelka nakićen dnevni red; rješenja, razrješenja, prijedlozi, imena i jedno veliko pitanje koje će počekati na valjan odgovor: kako preživjeti 2005.? Kako pokriti budžetski deficit iz proteklih godina, koji se opasno približava cifri od milion maraka? Pitao pitac neki: kto je ta? gdje je ta, da prostiš, pamet fojnička? Koja je to dobitna kadrovska kombinacija za bolje fojničko sutra, uz novoimenovanog načelnika, koji ima svježe ideje i stotinu objektivnih i birokratskih prepreka? Da li je to ovih 17, vjerovatno čestitih, ljudi što sjede u vijeću i skladno podižu ruku na upit predsjedavajućeg: «Ko je ZA?». Oni mogu biti samo dobra artiljerijska podrška komandantu operacije, odnosno načelniku i njegovim saradnicima, kojih, nažalost, nema.

Linkovi:
O istoj temi: Općinsko vijeće Fojnica
Posjeta zavodima Bakovići i Drin
Nasir Selimović - Utorak, 14.12.2004, 14:50
Načelnik općine u posjeti Zavodu DrinNakon vjerskih zajednica, načelnik općine Fojnica je posjetio zavode za zbrinjavanje mentalno invalidnih lica u Bakovićima i na Drinu u Fojnici. Direktori oba zavoda, Ivan Markija i Kadira Pašić – Mehmedagić, upoznali su načelnika sa radom svojih ustanova, brojem štićenika u njima, stepenom zdravstvene i svake druge brige za njih. Načelnik općine je obišao prostorije oba zavoda, upoznao se sa sadržajima radnih i drugih okupacionih terapija, te načinom rada sa štićenicima u okviru njihovih slobodnih aktivnosti. U razgovoru sa menadžmentom i radnicima oba zavoda izneseni su problemi pravnog statusa ovih ustanova, poteškoće u njihovom finansiranju i obezbjeđivanju uvjeta za normalan rad ovih humanih ljudi, koji svakodnevno brinu brigu o preko 770 štićenika, koliko se trenutno nalazi u ove dvije ustanove.

Linkovi:
Fotografije

<< Prethodna stranica 1 2 3 ... 100 101 102 103 104 105 Slijedeća stranica >>