Početna stranica
..:: Srijeda, 01.06.2016 ::..
DobrodošliNačelnik općine Kabinet načelnikaSlužba za privredu i finansijeSlužba za urbanizam i katastarGeoportal (katastar.ba)Služba za opću upravuJavne nabavke OpćenitoVijećnici Sjednice VijećaEvidencija prisustvaSlužbene novineProgram rada VijećaEtički kodeksBudžetPretraga arhive Mjesne zajednice Općina Fojnica Vijećnici Mjesne zajednice

 

Savez općina i gradova Federacije BiH

 

Governance Accountability Project (GAP)

 

Zavod za zbrinjavanje mentalno invalidnih lica Drin Fojnica

 

Zavod za zbrinjavanje mentalno invalidnih osoba Bakovići - Fojnica

 

Franjevački samostan Duha Svetoga u Fojnici

 

Pretraga

Fojnica.ba
Google
Pretraga novosti
Forum
(www.fojnica.ba/forum)

Fojnica chat
Anketa
Za koga ćete glasati na Prijevremenim izborima 06.09.2015. godine za načelnika Općine Fojnica
Emir Memija 53.91% (186)
Sabahudin Klisura 46.09% (159)
Ukupno glasova: 345

Vidi rezultate
Kalendar dešavanja
« Maj 2016
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Zadnje objavljeno
Servisne informacije
Vremenska prognoza Stanje na putevima Auto karta Evrope
Vrijeme u Fojnici
 
Dobrodošli
       na stranice općinske uprave Fojnica

P oštovani posjetioci,

 

Klikni za više fotografijaUposlenici Općine

u cilju poboljšanja pružanja usluga građanima trudimo se izraditi ovu stranicu što kvalitetnije kako bi vi još brže došli do tražene informacije i kako bi vam se olakšao pristup uslugama koje općina Fojnica pruža.

Na ovim stranicama možete naći općenite informacije, nadležnosti, kontakte i izvještaje općinske uprave Fojnica. Realizacija ovog projekta je zahtjevna i vremenski i ljudskim resursima, stoga vas molimo za razumijevanje ukoliko neke informacije nisu još postavljene ili neki servis nije u funkciji.

Ukoliko imate neke prijedloge ili molbe molimo vas da se obratite na e-mail opcina@fojnica.ba.


S poštovanjem,
Dženita Žolja-Topalović, dipl. ing. inf.
Javni poziv za prodaju poslovnih prostota u vlasništvu Općine Fojnice
anida.ramic - Petak, 15.07.2022, 12:22
Općina FojnicaBosna i Hercegovina
Federacija Bosne i Hercegovine
Srednjobosanski kanton/Kanton Središnja Bosna
Općina Fojnica
Općinski načelnik
Broj: 02-14-861/15
Fojnica: 10.07.2015.


Javni pozivPRILOG:
- Javni poziv za prodaju poslovnih prostora u vlasništvu Općine Fojnice


Naredba o zabrani - Prokoško jezero
anida.ramic - Utorak, 31.05.2016, 13:07
Općina FojnicaBosna i Hercegovina
Federacija Bosne i Hercegovine
Srednjobosanski kanton/Kanton Središnja Bosna
Općina Fojnica
Općinski načelnik

Naredba o zabrani građenja, rekonstrukcije, dogradnje i izdavanja saglasnosti za građevinske objekte na lokalitetu Spomenika prirode „Prokoško jezero“
PRILOG:
- Naredba – Prokoško jezero

Fojnica domaćin članicama Unije općina TDBB-a
anida.ramic - Ponedjeljak, 30.05.2016, 13:51
Klikni za više fotografija TDBB u Fojnici
Jučer je Općina Fojnica bila domaćin članicama Unije općina TDBB-a (Unija Općina Republike Turske), čiji je Fojnica član od maja prošle godine.
Naime 150 gradonačelnika i načelnika iz 15 država Evrope i Azije, među kojima i načelnik naše bratske Općine Umraniye Hasan Can, posjetili su jučer Turski kulturni centar u Fojnici te Franjevački samostan.

Fojnica je jedna od destinacija koje su tokom trodnevnog boravka u BiH posjetili načelnici, nakon Mostara, Blagaja, Počitelja, Ajvatovice i Travnika.
Inače, povod za dolazak je Samit lokalnih vlasti Evrope i Azije koji se održava danas a čiji je domaćin Općina Novi Grad Sarajevo, također jedna od članica TDBB-a.
Unija okuplja 1.103 članice iz 28 zemalja, a članice Unije su i 17 općina iz Bosne i Hercegovine.

Samit, na kojem učestvuje i načelnik Općine Fojnica Sabahudin Klisura, prilika je za razmjenu znanja i iskustava između lokalnih zajednica. Istovremeno, to je prilika da se predstave projekti članica Unije i gostiju iz BiH.
Također, na Samitu će biti održani bilateralni sastanci između općina koje već imaju bratimljenja, a i općina koje žele da uspostave saradnju sa nekim od općina iz država koje će učestvovati.

Klikni za više fotografija31. sjednica OV
Trideset prva sjednica OV Fojnica održana je u danas, 26.05.2016. godine. Nakon rasprave na dnevnom redu se umjesto predloženih četrnaest našlo jedanaest tačaka.
Tačke Izvještaj o radu Upravnog odbora Lječilišta „Reumal“ Fojnica, Informacija o radu OŠ „Muhsin Rizvić“ Fojnica za školsku 2015/2016. godinu, Nacrt Odluke o mjerama zaštite od požara na otvorenom prostoru te Prijedlog Odluke o raskidu ugovora o kreditnom zaduženju „Aguareumal“ kod „Bor banke“ gdje je sudužnik Lječilište „Reumal“ Fojnica su skinute s dnevnog reda današnje sjednice.

Izvještaj o radu Lječilišta „Reumal“ Fojnica za 2015.godinu je usvojen kao i Izvještaj o izvršenju Budžeta Općine Fojnica za period: 01.01.2016. - 31.03.2016. godine, te Izvještaj o radu JU Dom zdravlja Fojnica za 2015. godinu

Informacija o utrošku sredstava od kreditnog zaduženja i implementacija planiranog projekta - Adaptacija Lječilišta „Reumal“ Fojnica je primljena k znanju. Također vijećnici su primili k znanju i informacije o radu Udruženja građana sportskih ribolovaca „Fojnica“ Fojnica i radu Udruženja građana Lovačko društvo „Divokoza“ Fojnica.

Kada je riječ o Nacrtu Zakona o privremenom korištenju javnih površina na području Srednjobosanskog kantona Općinsko vijeće je donijelo Zaključak kojim podržava dati stav Komisije za Statut i propise OV Fojnica tj. da Skupština SBK nema zakonske osnove za uređenje ove oblasti. Naime, Komisija smatra da bi donešenjem ovog Zakona bilo povrijeđeno pravo općina na lokalnu samoupravu da samostalno odlučuju o pitanjima iz vlastite nadležnosti.

Na današnjoj sjednici je usvojeno Rješenje o preuzimanju građevinskog zemljišta od JKP „Šćona“ d.o.o. Fojnica kao i Rješenje o imenovanju Komisije za procjenu prometne vrijednosti nekretnine.


Općina FojnicaBosna i Hercegovina
Federacija Bosne i Hercegovine
Kanton Središnja Bosna/Srednjobosanski kanton
Općina Fojnica
Općinsko vijeće Fojnica

S A Z I V A M
31. sjednicu Općinskog vijeća Fojnica


Na osnovu člana 23. Poslovnika Općinskog vijeća Fojnica – prečišćeni tekst („Službene novine Općine Fojnica“, broj: 2/15) ...

Kolegij OV Fojnica
anida.ramic - Petak, 20.05.2016, 13:54
Klikni za više fotografijaKolegij OV
31. redovna sjednica Općinskog vijeća Fojnica, održat će se 26.05.2016. godine sa početkom u 09,00 sati u sali Općine Fojnica, utvrdio je to Kolegij OV Fojnica na svojoj sjednici održanoj 17.05.2016. godine.

Kolegiju su prisustvovali načelnik općine Fojnica Sabahudin Klisura, predsjedavajući OV Bogomir Barbić, sekretar OV Snežana Rajić, predsjednik Kluba SDA Nasir Selimović, predsjednik Kluba HDZ-a Branko Golub i predsjednik Kluba vijećnika SDP-a Ismet Zulum.

Na Kolegiju je utvrđen dnevni red za narednu sjednicu.

Klikni za više fotografijaOtvaranje pijace
Danas je u Fojnici otvorena Zelena tržnica/pijaca. Ceremoniji otvaranja je prisustvovao veliki broj građana. Skupu se obratio načelnik Općine Fojnica Sabahudin Klisura, premijer SBK Tahir Lendo te ministar u Vladi SBK Salkan Merdžanić.
Sa skupa je poručeno da je ovo bitan projekat za Fojnicu koji će svima biti od koristi i da će ispuniti svoju zadaću, odnosno što bolje povezati primarnu poljoprivrednu proizvodnju i plasman proizvoda.
Inače, izgradnja pijace trajala je dvije godine. Vrijednost projekta iznosi oko 500 hiljada maraka koje su obezbjedili Federalno ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva i Općina Fojnica.
Objekat se sastoji od 5 zatvorenih poslovnih prostora, sanitarnog čvora, sa izdvojenim wc –om za invalidne osobe, natkrivenog prostora za 50 pijačnih stolova, te parking prostorom za 15 vozila.
Ova pijaca je namijenjena za prodaju mesa i mesnih prerađevina, mlijeka i mliječnih prerađevina, pekarskih proizvodima i slatkog programa, raznih vrsta tjestenine, riba i prerađevina od riba, jaja, svježeg i zamrznutog mesa peradi te drugih prehrambenih proizvoda.
U zabavnom dijelu programa goste su zabavljali članovi KPD-a Matija Gubec i KUD „1001 noć“.

Klikni za više fotografijaOtvaranje pijace
Sa velikim zadovoljstvom pozivamo sve građane Fojnice da u srijedu 18.05.2016. godine u 11.00 sati prisustvuju svečanom otvaranju „Zelene tržnice/pijace u Fojnici“.
Prilikom svečanog otvaranja biti će upriličena obraćanja zvaničnika.
Na otvaranju Vas očekuje
- bogat kulturno-zabavni program
- druženje uz roštilj

Radujemo se Vašem dolasku!


Općina FojnicaBosna i Hercegovina
Federacija Bosne i Hercegovine
Srednjobosanski kanton/Kanton Središnja Bosna
Općina Fojnica
Služba za privredu, finansije i budžet

Obavijest o početku rada zelene tržnice/pijace

Obavještavaju se zainteresovani zakupci-prodavci koji se bave prodajom :
- Mesa i mesnih prerađevina
- Mlijeka i mliječnih prerađevina
- Pekarskim proizvodima i slatkim programom
- Raznim vrstama tjestenine
- Riba i prerađevinama od riba,
- Jaja
- Svježeg i zamrznutog mesa peradi te
- Drugih prehrambenih proizvoda
da će novoizgrađena zelena tržnica/pijaca početi sa radom 11.05.2016. godine.
Shodno tome, svi koji se bave prodajom navedenih proizvoda, mole se da u srijedu 11.05.2016. od 06.00 do 07.00 sati budu na lokalitetu novoizgrađene pijace.
Dalje upute o radu dobit će od službenika/redara na samom lokalitetu.


Pomoćnik načelnika
Alija Mukača, dipl.ecc.