Početna stranica
..:: Petak, 06.03.2015 ::..
DobrodošliNačelnik općine Kabinet načelnikaSlužba za privredu i finansijeSlužba za urbanizam i katastarGeoportal (katastar.ba)Služba za opću upravuJavne nabavke OpćenitoVijećnici Sjednice VijećaEvidencija prisustvaSlužbene novineProgram rada VijećaEtički kodeksBudžetPretraga arhive Mjesne zajednice Općina Fojnica Vijećnici Mjesne zajednice

 

Savez općina i gradova Federacije BiH

 

Governance Accountability Project (GAP)

 

Zavod za zbrinjavanje mentalno invalidnih lica Drin Fojnica

 

Zavod za zbrinjavanje mentalno invalidnih osoba Bakovići - Fojnica

 

Franjevački samostan Duha Svetoga u Fojnici

 

Pretraga

Fojnica.ba
Google
Pretraga novosti
Forum
(www.fojnica.ba/forum)

Fojnica chat
Kalendar dešavanja
« Mart 2015
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Zadnje objavljeno
Servisne informacije
Vremenska prognoza Stanje na putevima Auto karta Evrope
Vrijeme u Fojnici
 
Dobrodošli
       na stranice općinske uprave Fojnica

P oštovani posjetioci,

 

Klikni za više fotografijaUposlenici Općine

u cilju poboljšanja pružanja usluga građanima trudimo se izraditi ovu stranicu što kvalitetnije kako bi vi još brže došli do tražene informacije i kako bi vam se olakšao pristup uslugama koje općina Fojnica pruža.

Na ovim stranicama možete naći općenite informacije, nadležnosti, kontakte i izvještaje općinske uprave Fojnica. Realizacija ovog projekta je zahtjevna i vremenski i ljudskim resursima, stoga vas molimo za razumijevanje ukoliko neke informacije nisu još postavljene ili neki servis nije u funkciji.

Ukoliko imate neke prijedloge ili molbe molimo vas da se obratite na e-mail opcina@fojnica.ba.


S poštovanjem,
Dženita Žolja-Topalović, dipl. ing. inf.
Obavještenje o rezultatu postupka javne nabavke
Anida Ramić, PR - Služba za odnose sa javnošću Općine Fojnica - Četvrtak, 05.03.2015, 11:22
Općina FojnicaBosna i Hercegovina
Federacija Bosne i Hercegovine
Srednjobosanski kanton/Kanton Središnja Bosna
Općina Fojnica
Općinski načelnik

Broj: 02-05-115/15
Fojnica, 20.02.2015.

„ORMAN“ d.o.o. Kiseljak
„ELEKTROVOD“ d.o.o. Fojnica

Obavještenje o rezultatu postupka javne nabavkeU skaladu sa članom 71. Zakona o javnim nabavkama BiH („Službeni glasnik BiH“, broj:39/14) obavješatvamo Vas da smo u konkurentskom postupku javne nabavke broj: 02-05-115/15 za nabavku usluga – robe motornog goriva (dizel i benzin) i maziva za službena vozila Općine Fojnica za 2015 godinu donijeli Odluku o izboru najpovoljnijeg ponuđača broj: 02-05-115/15 od 18.02.2015. godine, kojim je kao najpovoljniji ponuđač izabran „ORMAN“ d.o.o. Kiseljak sa ponuđenom cijenom od 20.619,84 KM sa uračunatim PDV-om i popustom.
PRILOG:
- Odluka o izboru najpovoljnijeg ponuđača broj: 02-05-115/15 od 18.02.2015. godine

Čestitka načelnika općine Fojnica Salkana Merdžanića
Anida Ramić, PR - Služba za odnose sa javnošću Općine Fojnica - Petak, 27.02.2015, 11:16
Salkan Merdžanić, načelnik Općine Fojnica

Svim građanima Bosne i Hercegovine upućujem iskrene čestitke povodom 1. marta, Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine

Salkan Merdžanić, načelnik Općine Fojnica
Salkan Merdžanić
Načelnik općine Fojnica
Turizam na području općina Fojnica, Kiseljak i Kreševo
Anida Ramić, PR - Služba za odnose sa javnošću Općine Fojnica - Petak, 27.02.2015, 10:01
Klikni za više fotografijaSastanak
Sastanak na temu unapređenja turizma na području općina Kreševo, Fojnica i Kiseljak održan je u općini Kreševo na poziv načelnika ove općine.
Sastanku su prisustvovali načelnik Općine Kreševo Radoje Vidović, tajnik Općine Kiseljak Dragomir Lučić, pomoćnik načelnika Općine Fojnica Josip Markota i voditelj Turističkog ureda Općine Kreševo Dalibor Sičanica.

Razgovarano je o mogućnostima kreiranja zajedničke turističke ponude u segmentima u kojima je to moguće. Ocijenjeno je da odmah treba poraditi na uvezivanju biciklističkih staza i izradi vodiča za bicikliste, izradi zajedničkog kalendara javnih manifestacija te aktiviranju privatnog sektora u turističkoj privredi, a iznesena je i zamisao o izradi zajedničke publikacije u kojoj bi bile prezentirane turističke mogućnosti i resursi triju općina.

Dogovoreno je da naredni sastanak bude održan u roku od 20 dana, da svaka od općina na tom sastanku pripremi i predstavi turističku ponudu te da se tada pokušaju dogovoriti novi konkretni koraci koji će ići u smjeru razvoja turizma.

Održana XVIII. sjednica Općinskog vijeća
Anida Ramić, PR - Služba za odnose sa javnošću Općine Fojnica - Utorak, 24.02.2015, 17:04
Klikni za više fotografija18.sjednica OV
Općinsko vijeće Fojnice održalo je danas redovnu sjednicu na kojoj su se vijećnici izjasnili o petnaest tačaka dnevnog reda.

Nakon usvajanja Izvoda iz zapisnika, te postavljanja vijećničkih pitanja uslijedila je rasprava o trećoj tački dnevnog reda – Prijedlog Statutarne Odluke o izmjenama i dopunama Statuta Općine Fojnica. Nakon rasprave ovaj Prijedlog je jednoglasno usvojen.


Vijećnici su usvojili Prijedloge rješenja o konačnom imenovanju članova Upravnog odbora javne ustanove Dom zdravlja Fojnica i Javne ustanove predškolsko vaspitanje i obrazovanje djece Fojnica.

Jednoglasnu podršku vijećnika, uz zaključak da se provede javna rasprava, dobio je zahtjev za izdavanje saglasnosti za koncesiju prostora na lokalitetu Dusina-Pogorelica za istraživanje i eksploataciju mermerisanog krečnjaka.

Data je saglasnost na Odluku o izmjenama i dopunama Statuta javne ustanove za medicinsku rehabilitaciju i banjsko liječenje-lječilište „Reumal“ Fojnica uz zaključak da se u Odluku uvrsti mišljenje Komisije za statut i propise te da se kao takva Odluka nađe na dnevnom redu sljedeće sjednice.

Na današnjoj sjednici Vijeća usvojen je jednoglasno Izvještaj o radu i finansijski izvještaj Općinske izborne komisije Fojnica za 2014. godinu te Izvještaj o realizaciji Programa rada Općinskog vijeća Fojnica za 2014. godinu.Također, usvojen je i Program rada OV Fojnica za 2014.godinu.

Na kraju vijećnici su primili k znanju informaciju i prijedlog za donošenje Odluke o izmjeni i dopuni Odluke o javnim priznanjima općine Fojnica.

XVIII. sjednica Općinskog vijeća Fojnica
Anida Ramić, PR - Služba za odnose sa javnošću Općine Fojnica - Ponedjeljak, 23.02.2015, 09:24
Općina FojnicaBosna i Hercegovina
Federacija Bosne i Hercegovine
Kanton Središnja Bosna/Srednjobosanski kanton
Općina Fojnica
Općinsko vijeće Fojnica

S A Z I V A M
XVIII.sjednicu Općinskog vijeća Fojnica


Sjednica Općinskog vijeća Fojnica će se održati dana 24.02.2015. godine (utorak), u velikoj dvorani Općine Fojnica, sa početkom u 09,00 sati...

Kolegij OV
Anida Ramić, PR - Služba za odnose sa javnošću Općine Fojnica - Ponedjeljak, 23.02.2015, 09:15
Klikni za više fotografijaKolegij OV
Osamnaesta redovna sjednica Općinskog vijeća Fojnica, održat će se 23.02.2015. godine sa početkom u 09,00 sati u sali Općine Fojnica, utvrdio je to Kolegij OV Fojnica na svojoj sjednici.

Kolegiju su prisustvovali načelnik općine Fojnica Salkan Merdžanić, predsjedavajući OV Bogomir Barbić, sekretar OV Snežana Rajić i predsjednik Kluba SDA Nasir Selimović.

Na Kolegiju je utvrđen dnevni red za narednu sjednicu.


Učenici u posjeti MS & WOOD
Anida Ramić, PR - Služba za odnose sa javnošću Općine Fojnica - Četvrtak, 19.02.2015, 13:20
Klikni za više fotografijaMS&WOOD

Fabriku namještaja "Masters&Wood" („Majstori i Drvo“) u Fojnici su posjetili učenici drvoprerađivačke škole iz Fojnice, kao i studenti Mašinskog fakulteta iz Sarajeva.

Posjeti su prisustvovali i načelnik Općine Fojnica Salkan Merdžanić te direktorica SMŠ “Zijah Dizdarević” Merima Sijarić.

Tom prilikom učenici su upoznati sa procesom proizvodnje namještaja koji se u ovoj fabrici proizvodi po najvišim svjetskim standardima i izvozi kao sastavni dio asortimana najvećih prodajnih lanaca namještaja u svijetu. Također učenicima srednje škole su dodjeljene stipendije.
Stipendije su dobili učenici Sanita Fejzić i Emir Polutan.

Podsjetimo da je upravo na inicijativu rukovodstva fabrike MS&WOOD i predstavnika lokalne vlasti od ove školske godine formirano odjeljenje drvoprerađivačke struke-tehničar finalne obrade drveta u Fojnice.

“Ovo može biti primjer saradnje biznisa i lokalne zajednice u cilju razvoja, upravo u nedovoljno razvijenim sredinama jer će svi ovi mladi ljudi imati posao u ovoj tvornici kada okončaju svoje školovanje" kazao je direktor kompanije Muhamed Pilav.

Načelnik Općine Fojnica Salkan Merdžanić poručio je učenicima i studentima kako je poziv koji su izabrali vjerovatno među pet najboljih koji su mogli izabrati. Merdžanić je kazao i kako je ovo dobar primjer saradnje biznisa i obrazovanja, te istakao kako će za ovu struku sigurno uvijek biti posla.


Potpisani Ugovori o dodjeli stipendija
Anida Ramić, PR - Služba za odnose sa javnošću Općine Fojnica - Ponedjeljak, 16.02.2015, 10:24
Klikni za više fotografijaStipendije
U petak su u Općini Fojnica potpisani Ugovori o dodjeli stipendija redovnim studentima općine Fojnica za 2014/2015 godinu.
Tom prilikom predsjednik Komsije za dodjelu stipendija Vahid Bureković je čestitao studentima te pročitao imena studenata koji su ostvarili pravo na ovogodišnju stipendiju.

Stipendije su dobili studenti elektrotehnike, ekonomije, šumarstva, mašinstva, farmacije, arhitekture, građevine i zdravstvenog studija.
Dodjeljeno je petnaest stipendija a ukupan iznos stipendije je 1.000 KM i dodjeljuju se u deset jednakih mjesečnih rata u iznosu od po 100 KM.

U svom obraćanju načelnik Salkan Merdžanić je poželio puno sreće studentima te je izrazio nadu da će im ova stipendija pomoći u daljnem školovanju.

Iz matičnog ureda
Anida Ramić, PR - Služba za odnose sa javnošću Općine Fojnica - Ponedjeljak, 16.02.2015, 09:25
Fojnica onlineTokom mjeseca januara u Općini Fojnica sklopljeno je pet brakova.

U Matičnom uredu Općine brak su zaključili : Bureković Jasmin i Karalija Enisa, Merušić Edin i Huseinbašić Đenita, Zahirović Tarik i Oprašić Belma, Fejzić Esmir i Džambas Nermina, Okić Pero i Filipović Nikolina.

U Matičnu knjigu rođenih ovaj mjesec je bilo deset upisa dok je u Matičnu knjigu umrlih bilo četrnaest upisa

Javni poziv za davanje u zakup poslovnih prostora u vlasništvu Općine Fojnica
Anida Ramić, PR - Služba za odnose sa javnošću Općine Fojnica - Srijeda, 11.02.2015, 11:28
Općina FojnicaBosna i Hercegovina
Federacija Bosne i Hercegovine
Srednjobosanski kanton/Kanton Središnja Bosna
Općina Fojnica
Općinski načelnik

Broj: 02-31-141/15
Fojnica, 09.02.2015. godine


Na osnovu člana 39.Statuta Općine Fojnica (“Službene novine Općine Fojnica broj: 4/08 i 4/14) i člana 6. Odluke o davanju u zakup poslovnih prostorija Općine Fojnica, broj: 01-05-1103-6/13 od 03.10.2013.godine Općinski načelnik, objavljuje

JAVNI POZIV
za davanje u zakup poslovnih prostora u vlasništvu Općine Fojnica

I - Predmet Javnog oglasa je davanje u zakup, na rok od 5 (pet) godina, slijedećih poslovnih prostora u vlasništvu Općine Fojnica...