Početna stranica
..:: Četvrtak, 18.12.2014 ::..
DobrodošliNačelnik općine Kabinet načelnikaSlužba za privredu i finansijeSlužba za urbanizam i katastarSlužba za opću upravu OpćenitoVijećnici Sjednice VijećaEvidencija prisustvaSlužbene novineProgram rada VijećaEtički kodeksBudžetPretraga arhive Mjesne zajednice Općina Fojnica Vijećnici Mjesne zajednice

 

Savez općina i gradova Federacije BiH

 

Governance Accountability Project (GAP)

 

Zavod za zbrinjavanje mentalno invalidnih lica Drin Fojnica

 

Zavod za zbrinjavanje mentalno invalidnih osoba Bakovići - Fojnica

 

Franjevački samostan Duha Svetoga u Fojnici

 

Pretraga

Fojnica.ba
Google
Pretraga novosti
Forum
(www.fojnica.ba/forum)

Fojnica chat
Anketa
Kako ćete dočekati Novu godinu?
Prespavat ću 47.37% (9)
U kućnoj atmosferi s porodicom / prijateljima 36.84% (7)
U kafiću / restoranu 15.79% (3)
Ukupno glasova: 19

Vidi rezultate
Kalendar dešavanja
« Decembar 2014
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Zadnje objavljeno
Servisne informacije
Vremenska prognoza Stanje na putevima Auto karta Evrope
Vrijeme u Fojnici
 
Dobrodošli
       na stranice općinske uprave Fojnica

P oštovani posjetioci,

 

Klikni za više fotografijaUposlenici Općine

u cilju poboljšanja pružanja usluga građanima trudimo se izraditi ovu stranicu što kvalitetnije kako bi vi još brže došli do tražene informacije i kako bi vam se olakšao pristup uslugama koje općina Fojnica pruža.

Na ovim stranicama možete naći općenite informacije, nadležnosti, kontakte i izvještaje općinske uprave Fojnica. Realizacija ovog projekta je zahtjevna i vremenski i ljudskim resursima, stoga vas molimo za razumijevanje ukoliko neke informacije nisu još postavljene ili neki servis nije u funkciji.

Ukoliko imate neke prijedloge ili molbe molimo vas da se obratite na e-mail opcina@fojnica.ba.


S poštovanjem,
Dženita Žolja-Topalović, dipl. ing. inf.
Javni poziv za dostavljanje prijedloga za javna priznanja Općine Fojnica u 2014. godini
Anida Ramić, PR - Služba za odnose sa javnošću Općine Fojnica - Petak, 12.12.2014, 15:15
Općina FojnicaBosna i Hercegovina
Federacija Bosne i Hercegovine
Kanton Središnja Bosna/Srednjobosanski kanton
Općina Fojnica
Općinsko vijeće Fojnica
Povjerenstvo/komisija za dodjelu priznanja Općine Fojnica u 2014. godini

JAVNI POZIV
Za dostavljanje prijedloga za javna priznanja Općine Fojnica u 2014. godini


Javna priznanja Općine Fojnica
Odlukom o javnim priznanjima Općine Fojnica (“Službene novine Općine Fojnica”, broj: 6/11), propisano je da se na području Općine Fojnica dodjeljuju slijedeća priznanja:

- Nagrada Općine za životno djelo
- Zlatna plaketa Općine Fojnica
- Srebrna plaketa Općine Fojnica
- Počasni građanin Općine Fojnica...

Službene novine općine Fojnica br. 6
Snežana Rajić - Četvrtak, 11.12.2014, 14:42
Općina FojnicaObavještavamo vas da je izašao 5. broj Službenih novina općine Fojnica za 2014. godinu. Službene novine možete preuzeti ovdje.

U novembru sklopljeno šest brakova
Anida Ramić, PR - Služba za odnose sa javnošću Općine Fojnica - Ponedjeljak, 08.12.2014, 15:12
Fojnica onlineTokom mjeseca novembra u Općini Fojnica sklopljeno je šest brakova.

U Matičnom uredu Općine brak su zaključili : Klisura Mirhet i Omerčević Amra, Bureković Mensud i Klisura Nejra, Zečević Amar i Spahić Envera, Mujin Arif i Topalović Ehlimana, Merdžanić Almer i Klisura Merima, Hodžić Mirsad i Smajlović Semira.

Cjelokupan izvještaj iz Matičnog ureda za mjesec novembar 2014. godine pogledajte u Prilogu.

Otvoren Odjel za fizikalnu terapiju i trim kabinet u Zavodu Drin
Anida Ramić, PR - Služba za odnose sa javnošću Općine Fojnica - Petak, 05.12.2014, 09:30
Klikni za više fotografijaZavod „Drin“
Jučer je svečano otvoren Odjel za fizikalnu terapiju i trim kabinet u sklopu Zavoda za zbrinjavanje mentalno invalidnih lica „Drin“ u Fojnici, čije opremljanje je u potpunosti finansirala Turska agencija za razvoj i koordinaciju (TIKA).

Projekat je koštao 120.000 konvertibilnih maraka (KM), a implementiran je u dvije faze, građevinske radove i adaptaciju prostorija i nabavku opreme.
Predsjednik Turske agencije za razvoj i koordinaciju (TIKA) za Balkan i Južnu Evropu Mahmut Cevik podsjetio je da je 1992. godine, 3. decembar proglašen Međunarodnim danom osoba sa invaliditetom.

"Raduje me što mi kao TIKA, baš u toj sedmici kada se obilježava Dan osoba sa invaliditetom možemo dati svoj doprinos ovom opremom, tačnije opremanjem Odjela za fizikalnu terapiju i trim kabinet", rekao je u svom obraćanju predsjednik TIKA-e za Balkan i Južnu Evropu Mahmut Cevik.

Ovim projektom je obezbijeđena savremena oprema za kvalitetan fizikalni tretman koji je potreban korisnicima Zavoda. Tako će ubuduće imati priliku koristiti hidro i elektro terapije.

Tokom svečanog dijela prilikom otvaranja upriličen je bogat kulturno-umjetnički program koji su izveli korisnici Zavoda a otvaranju je prisustvovao veliki broj zvanica među kojima i načelnik općine Fojnica Salkan Merdžanić sa saradnicima.

Završeni XXX "Susreti Zija Dizdarević"
Anida Ramić, PR - Služba za odnose sa javnošću Općine Fojnica - Utorak, 02.12.2014, 08:45
Klikni za više fotografijaSusreti
Književno-kulturna manifestacija Susreti Zija Dizdarević, koja ove godine obilježava svoje jubilarno trideseto izdanje, održana je proteklog vikenda u Fojnici.
Susreti su započeli u petak kada je upriličena promocija knjige „Zbijeg“ autora Hasana Nuhanovića. Promotori knjige su bili Emir Habul i Boro Kontić.
Prvog dana vikenda upriličeno je Novo čitanje klasika bh. književnosti, koje je ove godine bilo posvećeno Mirku Kovaču. Uvodničari su bili Anisa Avdagić i Nebojša Lujanović. Gost Susreta ove godine bio je Enes Karić.

Centralni događaj Susreta tradicionalno je bila Svečana akademija gdje su dodjeljene nagrade za najbolje priče/pripovjetke.
Prva nagrada pripala je autoru Ervinu Mujabašiću iz Živinica za priču pod nazivom "Neco". Druga nagradađena priča je "Ukotvljeni vozovi" autora Nedžada Huskića iz Lukavca a treća nagrada pripala je autorici iz Sarajeva Selmi Dizdar za priču "Njemački jezik".

O značaju ove manifestacije i trideset godina njegog održavanja na akademiji su govorili Nasir Selimović, predsjednik Upravnog odbora Susreta i Hadžem Hajdarević, predsjednik Programskog savjeta Susreta Zija Dizdarević.
Podršku održavanju ove književno-kulturne manifestacije iskazao je u svom obraćanju i prvi čovjek općine Fojnica, načelnik Salkan Merdžanić.
Na kraju, treba spomenuti da je za sve događaje ovogodišnjih Susreta vladala poprilična zainteresiranost od strane građana i gostiju Fojnice.


Javni poziv za učešće u javnoj raspravi o Nacrtu budžeta
Anida Ramić, PR - Služba za odnose sa javnošću Općine Fojnica - Petak, 28.11.2014, 11:46
Općina FojnicaBosna i Hercegovina
Federacija Bosne i Hercegovine
Srednjobosanski kanton/Kanton Središnja Bosna
Općina Fojnica


Broj: 02-14-1368/14
Fojnica : 28.11.2014.god


Na osnovu Zaključka Općinsko vijeće Fojnica, broj: 01-05-1397-6/14 od 27.11.2014.godine, te člana 24. tačka 3. Statuta Općine Fojnica, Općinski Načelnik upućuje

Javni poziv

za učešće u javnoj raspravi o nacrtu budžeta/proračuna općine Fojnica za 2015. godinu
Prema Zaključku Općinskog vijeća Fojnica subjekti javne rasprave su: Općinsko Vijeće i njegova radna tijela, političke stranke odnosno klubovi vijećnika, savjeti MZ-a, građani i udruženja građana sa područja Općine Fojnica.

Prijedlozi, primjedbe i sugestije na Nacrt Budžeta/Proračuna Općine Fojnica za 2015. godinu mogu se dostaviti u pisanoj formi Službi za privredu, finasije i budžet, najkasnije do 08.12. 2014. godine putem:
- Pošte ili lično na adresu: Općina Fojnica Ul. Bosanska 94, ili na Info-centar Općine Fojnica sa naznakom „ za Nacrt Budžeta/Proračuna 2015.godina“.

Centralna javna rasprava o Nacrt Budžeta/Proračuna Općine Fojnica za 2015. će se održati dana 11.12. 2014. godine u zgradi Općine Fojnica (sala OV-a) sa početkom u 11 sati.

Napomena: Nacrt budžeta/proračuna za 2015.godinu možete prezeti na Web stranici Općine Fojnica, www.fojnica.baS poštovanjem,

Načelnik općine Fojnica
mr.sc.Salkan Merdžanić

Održana šesnaesta sjednica OV Fojnica
Anida Ramić, PR - Služba za odnose sa javnošću Općine Fojnica - Četvrtak, 27.11.2014, 12:23
Klikni za više fotografija16.sjednica OV
Danas je održana šestnaesta sjednica Općinskog vijeća Fojnica na čijem dnevnom redu se našlo šest tačaka.

Vijećnici su usvojili Prijedlog Odluke o raspisivanju Javnog Konkursa za utvrđivanje prijedloga dva člana Komisije za Javno-privatno partnerstvo.

Također, na današnjoj sjednici je usvojen Prijedlog Rješenja o dopuni Rješenja o imenovanju članova UO javne ustanove za medicinsku rehabilitaciju i banjsko liječenje-lječilište „Reumal“ Fojnica kojim je imenovan Predsjednik ovog tijela.

Sa šesnaest glasova za i četiri suzdržana usvojen je i Izvještaj o izvršenju Budžeta Općine Fojnica za period 01.01. -30.09.2014. godine.

Na Dnevnom redu današnje sjednice našao se i Nacrt Budžeta za 2015.godinu i projekcija Budžeta za 2016.i 2017. godinu.

Nakon rasprave, predloženi Nacrt Budžeta za 2015. godinu je jednoglasno usvojen te je odlučeno da se Nacrt pošalje na javnu raspravu koja će biti održana 11.12.2014. godine a nakon toga će Vijeću biti dostavljen Prijedlog Budžeta koji bi trebao biti usvojen do 31.12.2014. godine.Obilježen 25. novembar Dan državnosti BiH
Fojnica online redakcija - Srijeda, 26.11.2014, 11:51
Klikni za više fotografija25.novembar
Prigodnim programom u prepunoj sali O.Š. „Muhsin Rizvić“ obilježen je 25. novembar Dan državnosti BiH. U prazničnom raspoloženju i programu kojeg su pripremili učenici i nastavnici ove škole gdje su učešće uzeli učenici iz nižih i viših razreda škole. Prisutnima su se predstavili učenici članovi recitatorske, dramske, muzičke, plesne i ritmičke sekcije, kao i horovi O.Š. „Muhsin Rizvić“ Fojnica.

Učenici i profesori Srednje mješovite škole „Zija Dizdarević“ Fojnica su također obilježili Dan državnosti, tako što su učenici i njihovi profesori na čelu sa direktoricom škole prof.Merimom Sijarić u defileu prošli ulicama Fojnice uz pjesmu i skandiranje Bosna, Bosna, a u sali škole je priređen bogat kulturno-zabavni program. Tom prilikom se prisutnima obratio i čestitao Dan državnosti BiH Salkan Merdžanić, načelnik općine Fojnica.
„Draga omladino, vama kao budućim nosiocima izgradnje ovog društva poručujem da volite svoju državu, da volite boje ove zastave jer da bi jedno društvo bilo napredno svako od nas treba dati svoj doprinos za bolje sutra“ poručio je, između ostalog, u svom obraćanju načelnik općine Fojnica Salkan Merdžanić.

Na dan velikog praznika u organizaciji Udruženja antifašista i boraca narodno-oslobodilačkog rata (UABNOR) općine Fojnica je povodom 25. novembra Dana državnosti BiH položeno cvijeće na spomen kosturnicu partizanskog groblja u Fojnici. Manifestaciji je prisustvovao i Salkan Merdžanić, načelnik općine Fojnica, koji je i ovu priliku iskoristio kako bi govorio o važnosti ovog datuma za BiH.


Kongres "Partnerstvo sa pacijentima"
Anida Ramić, PR - Služba za odnose sa javnošću Općine Fojnica - Srijeda, 26.11.2014, 09:58
Kongres

Udruženje medicinskih sestara-tehničara intenzivne medicine u Bosni Hercegovini organizovalo je za vikend u Fojnici Prvi međunarodni kongres pod nazivom "Partnerstvo s pacijentima" koji je okupio oko 150 učesnika.

Predavači su bili iz Turske, Makedonije, Italije, Slovenije, Hrvatske, Njemačke, Srbije i Bosne i Hercegovine, a osim predavača aktivni učesnici bili su i pacijenti koji su podijelili svoja iskustva iz bolnice kada su boravili u jedinicama intenzivne njege.

Na otvaranju Konkresa upriličena su svečana obraćanja učesnicima. Tom prilikom govorio je načelnik općine Fojnica Salkan Merdžanić koji je naglasio da je ovaj Kongres poseban iz razloga jer aktivno učešće imaju i pacijenti. Također, Načelnik se zahvalio organizatoru što je ovaj Kongres organizovan u Fojnici.


Dnevni red XVI. sjednice OV Fojnica
Anida Ramić, PR - Služba za odnose sa javnošću Općine Fojnica - Srijeda, 26.11.2014, 08:43
Općina FojnicaBosna i Hercegovina
Federacija Bosne i Hercegovine
Kanton Središnja Bosna/Srednjobosanski kanton
Općina Fojnica
Općinsko vijeće Fojnica

S A Z I V A M
XVI. sjednicu Općinskog vijeća Fojnica


Sjednica Općinskog vijeća Fojnica će se održati dana 27.11.2014. godine (četvrtak), u velikoj sali Općine Fojnica, sa početkom u 9:00 sati...