Početna stranica
..:: Nedjelja, 23.11.2014 ::..
DobrodošliNačelnik općine Kabinet načelnikaSlužba za privredu i finansijeSlužba za urbanizam i katastarSlužba za opću upravu OpćenitoVijećnici Sjednice VijećaEvidencija prisustvaSlužbene novineProgram rada VijećaEtički kodeksBudžetPretraga arhive Mjesne zajednice Općina Fojnica Vijećnici Mjesne zajednice

 

Savez općina i gradova Federacije BiH

 

Governance Accountability Project (GAP)

 

Zavod za zbrinjavanje mentalno invalidnih lica Drin Fojnica

 

Zavod za zbrinjavanje mentalno invalidnih osoba Bakovići - Fojnica

 

Franjevački samostan Duha Svetoga u Fojnici

 

Pretraga

Fojnica.ba
Google
Pretraga novosti
Forum
(www.fojnica.ba/forum)

Fojnica chat
Anketa
Kako ćete dočekati Novu godinu?
Prespavat ću 47.37% (9)
U kućnoj atmosferi s porodicom / prijateljima 36.84% (7)
U kafiću / restoranu 15.79% (3)
Ukupno glasova: 19

Vidi rezultate
Kalendar dešavanja
« Novembar 2014
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Zadnje objavljeno
Servisne informacije
Vremenska prognoza Stanje na putevima Auto karta Evrope
Vrijeme u Fojnici
 
Dobrodošli
       na stranice općinske uprave Fojnica

P oštovani posjetioci,

 

Klikni za više fotografijaUposlenici Općine

u cilju poboljšanja pružanja usluga građanima trudimo se izraditi ovu stranicu što kvalitetnije kako bi vi još brže došli do tražene informacije i kako bi vam se olakšao pristup uslugama koje općina Fojnica pruža.

Na ovim stranicama možete naći općenite informacije, nadležnosti, kontakte i izvještaje općinske uprave Fojnica. Realizacija ovog projekta je zahtjevna i vremenski i ljudskim resursima, stoga vas molimo za razumijevanje ukoliko neke informacije nisu još postavljene ili neki servis nije u funkciji.

Ukoliko imate neke prijedloge ili molbe molimo vas da se obratite na e-mail opcina@fojnica.ba.


S poštovanjem,
Dženita Žolja-Topalović, dipl. ing. inf.
Javni poziv za izbor i certificiranje upravitelja stambenih zgrada na području SBK/KSB
Anida Ramić, PR - Služba za odnose sa javnošću Općine Fojnica - Četvrtak, 20.11.2014, 13:35
Općina FojnicaBosna i Hercegovina
Federacija Bosne i Hercegovine
Srednjobosanski kanton/Kanton Središnja Bosna
Općina Fojnica
Ministarstvo prostornog uređenja, građenja, zaštite okoliša, povratka i stambenih poslova putem općinski Službi za stambene poslove raspisuje Javni poziv za izbor i certificiranje upravitelja stambenih zgrada na području SBK/KSB. Tekst Javnog poziva možete pogledati u Prilogu.Održan Kolegij OV Fojnica
Anida Ramić, PR - Služba za odnose sa javnošću Općine Fojnica - Srijeda, 19.11.2014, 12:56
Klikni za više fotografijaKolegij OV
Šesnaesta redovna sjednica Općinskog vijeća Fojnica, održat će se 27.11.2014. godine u sali Općine Fojnica, utvrdio je to Kolegij OV Fojnica na svojoj sjednici održanoj 18.11.2014. godine.

Kolegiju su prisustvovali načelnik općine Fojnica Salkan Merdžanić, predsjedavajući OV Bogomir Barbić, sekretar OV Snežana Rajić, predsjednik Kluba SDA Nasir Selimović, predsjednik Kluba HDZ-a Branko Golub i predsjednik Kluba vijećnika SDP-a Ismet Zulum.

Na Kolegiju je utvrđen dnevni red za narednu sjednicu.


Izložba u Turskom kulturnom centru
Anida Ramić, PR - Služba za odnose sa javnošću Općine Fojnica - Utorak, 11.11.2014, 11:59
Projekat
U subotu je u Turskom kulturnom centru u Fojnici upriličena prigodna svečanost dodjele certifikata polaznicima kurseva ebru umjetnosti , veza ukrasnom trakom i izrade ručnih radova od filca.

Svečanosti je pored polaznika kurseva, velikog broja građana prisustvovao i ambasador Republike Turske u BiH Džihad Erginaj (Cihad Erginaj) koji se polaznicima zahvalio na iskazanom interesovanju za tursku tradiciju.
Spomenuti kursevi su trajali mjesec dana a inicijatori njihovog održavanja su bile bratske općine Umraniye i Fojnica. Mesut Ozdemir, pomoćnik načelnika općine Umraniye u svom obraćanju se, u nekoliko navrata, zahvalio načelniku općine Fojnica Salkanu Merdžaniću na podršci koju je pružio u organizaciji ovog ali i drugih projekata.

S druge strane načelnik Salkan Merdžanić je istakao kako je ovo samo jedan od projekata koje ove dvije općine provode od otvaranja Turskog kulturnog centra u Fojnici te je izrazio nadu da će saradnja u budućem periodu biti još intenzivnija.
Nakon obraćanja te dodjele certifikata otvorena je izložba radova koja će trajati sedam dana.Obavijest o upisu u FITOREGISTAR
Anida Ramić, PR - Služba za odnose sa javnošću Općine Fojnica - Petak, 07.11.2014, 12:42
Općina FojnicaBosna i Hercegovina
Federacija Bosne i Hercegovine
Srednjobosanski kanton/Kanton Središnja Bosna
Općina Fojnica
Služba za privredu, finansije i budžet

Broj: 03-24-sl/14
Fojnica : 07.11.2014.god


ObavijestObavještavaju se poljoprivredni proizvođači merkantilnog krompira na površini od 1000m2 do 5000m2 ( mali proizvođači ) sa područja Općine Fojnica da podliježu upisu u FITOREGISTAR a upisuju se u Fitoevidenciju na osnovu prijave–obrazac–dostupan na web stranici Federalnog ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva ili na šalteru 8 Općina Fojnica .
Obrazac može biti dostavljen poštom na adresu Federalnog ministarstva poljoprivrede ,vodoprivrede i šumarstva , Marka Marulića br: 2,71 00 Sarajevo ili putem općinskog službenika.
Kontakt osoba : Elma Kojčin
Broj telefona : 030/547-726


S poštovanjem,

Pomoćnik načelnika
Munib Behrić, dipl.ecc.

Obavijest o prijavi proizvodnje
Anida Ramić, PR - Služba za odnose sa javnošću Općine Fojnica - Petak, 07.11.2014, 12:38
Općina FojnicaBosna i Hercegovina
Federacija Bosne i Hercegovine
Srednjobosanski kanton/Kanton Središnja Bosna
Općina Fojnica
Služba za privredu, finansije i budžet


Broj: 03-24-sl/14
Fojnica : 07.11.2014.god


ObavijestObavještavaju se poljoprivredni proizvođači sa područja Općine Fojnica da su dužni izvršiti prijavu proizvodnje za koju očekuju potporu u narednoj godini ,najkasnije do 15.11 2014 godine


S poštovanjem,Pomoćnik načelnika
Munib Behrić, dipl.ecc.

XV.Sjednica OV Fojnica
Anida Ramić, PR - Služba za odnose sa javnošću Općine Fojnica - Četvrtak, 06.11.2014, 15:12
Klikni za više fotografija15.sjednica OV
Općinsko vijeće Fojnica održalo je 06. novembra ove godine svoju 15. sjednicu na čijem dnevnom redu se našlo devet tačaka.

Na ovoj sjednici vijećnici su prihvatili Prijedlog Odluke o broju stanovnika kao kriterij za određivanje broja taksi vozila na području Općine Fojnica. Ovom Odlukom kriterij za broj taksi vozila na području općine Fojnica je 600 stanovnika na jedno taksi vozilo.

Pored toga na današnjoj sjednici doneseno je rješenje o imenovanju članova Upravnog odbora Javne ustanove za medicinsku rehabilitaciju i banjsko liječilište-lječilište „Reumal“ Fojnica te rješenje o razrješenju dosadašnjih članova ovog Upravnog odbora.
Zaključak o davanju saglasnosti preduzeću „BBM“ d.o.o. Sarajevo za korištenje općinskog zemljišta u svrhu detaljnih geoloških istražnih radova u koncesionom području Bakovići nije usvojen.

Također, vijećnici nisu dali saglasnost na Odluku Nadzornog odbora o visini mjesečne neto naknade za rad Nadzornog odbora javnog preduzeća.
Vijećnicima Općinskog vijeća Fojnica podnesen je Izvještaj o radu JU za medicinsku rehabilitaciju i banjsko liječilište-lječilište „Reumal“ Fojnica i Izvještaj o realizaciji Programa rada OV i usvojenih akata za prvih šest mjeseci 2014. Ovi izvještaji su usvojeni.Geoportal
Anida Ramić, PR - Služba za odnose sa javnošću Općine Fojnica - Petak, 31.10.2014, 11:52
Klikni za više fotografijaGeoportal
Na službenoj stranici Federalne uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove puštena je baza podataka općine Fojnica, tačnije 8 katastarskih općina gdje možete vidjeti stanje operata u katastru općine Fojnica.

Na ovoj stranici možete pretraživati katastarske podatke po broju parcele ili posjedovnog lista. Takođe postoji i karta cijele Federacije na kojoj se nalaze grafički podaci o parcelama u općini Fojnica. Napominjemo da su svi podaci informativnog karaktera i nisu ažurirani sa trenutnim stanjem u katastru. Podaci datiraju od izlaganja podataka novog premjera i proglašenja istog 2003 godine.

U katastru općine Fojnica trenutno je u toku projekat ažuriranja podataka i konverzije istih u program KATASTAR.BA. Kada se završi građani će moći pristupati podacima identičnim kao i u katastru općine.


Više informacija pročitajte ovdje.
Službene novine općine Fojnica br. 5
Snežana Rajić - Četvrtak, 30.10.2014, 10:05
Općina FojnicaObavještavamo vas da je izašao 5. broj Službenih novina općine Fojnica za 2014. godinu. Službene novine možete preuzeti ovdje.

Dnevni red petnaeste sjednice OV Fojnica
Anida Ramić, PR - Služba za odnose sa javnošću Općine Fojnica - Srijeda, 29.10.2014, 08:17
Općina FojnicaBosna i Hercegovina
Federacija Bosne i Hercegovine
Kanton Središnja Bosna/Srednjobosanski kanton
Općina Fojnica
Općinsko vijeće Fojnica

S A Z I V A M
XV. sjednicu Općinskog vijeća Fojnica


Sjednica Općinskog vijeća Fojnica će se održati dana 6.11.2014. godine (četvrtak), u velikoj sali Općine Fojnica, sa početkom u 9:00 sati...

Čestitka načelnika općine Fojnica Salkana Merdžanića
Anida Ramić, PR - Služba za odnose sa javnošću Općine Fojnica - Petak, 03.10.2014, 13:02
Salkan Merdžanić, načelnik Općine Fojnica

Cijenjeni sugrađani, upućujem Vam najiskrenije čestitke povodom predstojećeg Kurban bajrama. Želim da bajramske praznike provedemo u miru, slozi, zdravlju i blagostanju.


Bajram Šerif Mubarek Olsun!
Salkan Merdžanić, načelnik Općine Fojnica
Salkan Merdžanić
Načelnik općine Fojnica