Početna stranica
..:: Četvrtak, 19.01.2017 ::..
DobrodošliNačelnik općine Kabinet načelnikaSlužba za privredu i finansijeSlužba za urbanizam i katastarGeoportal (katastar.ba)Služba za opću upravuJavne nabavke OpćenitoVijećnici Sjednice VijećaEvidencija prisustvaSlužbene novineProgram rada VijećaEtički kodeksBudžetPretraga arhive Mjesne zajednice Općina Fojnica Vijećnici Mjesne zajednice

 

Savez općina i gradova Federacije BiH

 

Governance Accountability Project (GAP)

 

Zavod za zbrinjavanje mentalno invalidnih lica Drin Fojnica

 

Zavod za zbrinjavanje mentalno invalidnih osoba Bakovići - Fojnica

 

Franjevački samostan Duha Svetoga u Fojnici

 

Pretraga

Fojnica.ba
Google
Pretraga novosti
Forum
(www.fojnica.ba/forum)

Fojnica chat
Zadnje objavljeno
Servisne informacije
Vremenska prognoza Stanje na putevima Auto karta Evrope
Vrijeme u Fojnici
 
Dobrodošli
       na stranice općinske uprave Fojnica

P oštovani posjetioci,

 

Klikni za više fotografijaUposlenici Općine

u cilju poboljšanja pružanja usluga građanima trudimo se izraditi ovu stranicu što kvalitetnije kako bi vi još brže došli do tražene informacije i kako bi vam se olakšao pristup uslugama koje općina Fojnica pruža.

Na ovim stranicama možete naći općenite informacije, nadležnosti, kontakte i izvještaje općinske uprave Fojnica. Realizacija ovog projekta je zahtjevna i vremenski i ljudskim resursima, stoga vas molimo za razumijevanje ukoliko neke informacije nisu još postavljene ili neki servis nije u funkciji.

Ukoliko imate neke prijedloge ili molbe molimo vas da se obratite na e-mail opcina@fojnica.ba.


S poštovanjem,
Dženita Žolja-Topalović, dipl. ing. inf.
Javni poziv za prodaju poslovnih prostota u vlasništvu Općine Fojnice
Anida Ramić, PR - Služba za odnose sa javnošću Općine Fojnica - Petak, 15.07.2022, 12:22
Općina FojnicaBosna i Hercegovina
Federacija Bosne i Hercegovine
Srednjobosanski kanton/Kanton Središnja Bosna
Općina Fojnica
Općinski načelnik
Broj: 02-14-861/15
Fojnica: 10.07.2015.


Javni pozivPRILOG:
- Javni poziv za prodaju poslovnih prostora u vlasništvu Općine Fojnice


UPOZORENJE
Općina Fojnica - Petak, 13.01.2017, 13:52
Općina FojnicaBosna i Hercegovina
Federacija Bosne i Hercegovine
Srednjobosanski kanton/Kanton Središnja Bosna
Općina Fojnica
Služba za civilnu zaštitu i inspekcijski nadzor

Upozorenje za sve pravne i fizičke osobe sa područja Općine Fojnica


Prilog: Upozorenje

UPOZORENJE
Općina Fojnica - Petak, 13.01.2017, 13:52
Općina FojnicaBosna i Hercegovina
Federacija Bosne i Hercegovine
Srednjobosanski kanton/Kanton Središnja Bosna
Općina Fojnica
Služba za civilnu zaštitu i inspekcijski nadzor

Upozorenje za sve pravne i fizičke osobe sa područja Općine Fojnica


Prilog: Upozorenje

Posjeta Oružanih snaga BIH načelniku Općine Fojnica
Općina Fojnica - Četvrtak, 12.01.2017, 09:39
Klikni za više fotografijaPosjeta OS BIH

Dana 11.01.2017.godine načelnika Općine Fojnica Sabahudina Klisuru posjetili su pripadnici 2.pješačke bojne/5.pješačke brigade Oružanih snaga Bosne I Hercegovine (OS BIH).

Na sastanku su bili prisutni načelnik Općine Fojnica Sabahudin Klisura, te u ime zapovjedništva 2.pješačke bojne sastanku su bili prisutni:

- bojnik Borislav Miličević – voditelj odjela S-3 (časnik za operacije i obuku),

- satnik Ivica Batinić – voditelj odjela S-4 (časnik za logistiku),

- satnik Željko Krajina – časnik za Civilno-vojnu suradnju,

- satnik Zoran Oroz – zapovjednik Zapovjedne satnije.

Sastanak je održan na temu angažiranja pripadnika OS BiH u pružanju pomoći civilnim organima vlastima u slučaju elementarnih nepogoda, gdje su načelniku Općine Fojnica prezentirane procedure angažiranja OS BiH, trenutni sastav OS BiH, te vlastiti kapaciteti i raspoloživi resursi, kao i razmatrani mogući oblici buduće saradnje po pitanju sprovođenja zajedničke obuke, prvenstveno sa DVD Fojnica.

Obavijest
Općina Fojnica - Petak, 06.01.2017, 08:58
Općina FojnicaBosna i Hercegovina
Federacija Bosne i Hercegovine
Srednjobosanski kanton/Kanton Središnja Bosna
Općina Fojnica
Služba za privredu, finasije i buđet

Broj: 03-24-3 /17Obavijest


Obavještavaju se poljoprivredni proizvođači sa područja Općine Fojnica da su dužni izvršiti ažuriranje podataka - promjene podataka kao što su brojno stanje stoke , planirane površine za sjetvu , promjene bankovnog računa i druge promjene vezane za Registar poljoprivrednih proizvođača do 31.03.2017.godine.POMOĆNIK NAČELNIKA
MUKAČA ALIJA, dipl. oec.
Obavijest o čišćenju snijega
Općina Fojnica - Četvrtak, 05.01.2017, 08:27
Općina FojnicaBosna i Hercegovina
Federacija Bosne i Hercegovine
Srednjobosanski kanton/Kanton Središnja Bosna
Općina Fojnica
Služba za civilnu zaštitu i inspekcijski nadzor

Obavijest

Za sve pravne i fizičke osobe sa područja općine Fojnica, u uvjetima zimskog razdoblja, da su obvezni postupati po propisima sadržanim u „Odluci o komunalnom redu“ („Službene novine Općine Fojnica“, broj: 4/14)...


Sretna Nova 2017.godina!
Općina Fojnica - Petak, 30.12.2016, 11:34
Nova godina


Svim građanima Fojnice želimo sretnu i uspješnu 2017. godinu!


Stipendije dobilo petnaest studenata
Općina Fojnica - Petak, 30.12.2016, 11:32
Klikni za više fotografijaDodjela stipendija 2017. g.

Na osnovu predložene liste studenata od strane Komisije za dodjelu stipendija opčinski načelnik je donio konačnu odluku o dodjeli stipendija redovnim studentima općine Fojnica za školsku 2016/2017 godinu.Studenti koji su dobili navedene stipendije su potpisali ugovore u sali Općine i Sabahudin Klisura, načelnik opčine Fojnica.Vahid Bureković, predsjednik komisije za dodjelu stipendija je kazao da se prijavilo 43 studenta od čega je njih 15 ispunjavalo uslove za dobivanje stipendije.

Stipendije su dobili petnaest redovnih studenata koji se školuju u Sarajevu, Mostaru, Beogradu i Splitu, to su: Mahir Klisura, Azra Kečo, Aida Salčinović, Azra Meša, Elma Meša, Ksenija Remić, Marija Bošnjak, Mehmed Čilaš, Nejla Handžić, Mediha Klisura, Minela Meša, Tea Belojica, Patricija Šimunić, Aldina Bureković, Rahmana Pamić.

Posjeta komesara MUP SBK i v.d. komandira PS Fojnica Općinskom načelniku
Općina Fojnica - Srijeda, 28.12.2016, 12:24
Klikni za više fotografijaPosjeta komesara SBK

Dana, 22.12.2016. Općinskog načelnika Fojnica je posjetila delagacija MUP SBK na čelu sa komesarom Faikom Adilovićem. Također, u delegaciji su bili još v.d. komandir PS Fojnica gosp.Mensut Turčinović, te Ivo Marušić, komandir PS Kiseljak, i gosp. Rusmir Prohan, glasnogovornik policijskog komesara. Tema sastanka bila je aktuelna sigrnosna situacija u našem gradu, te planovi za iduću godinu po pitanju održavanja sigurnosti, kao i na poboljšanju iste.
Gostima se na dolasku zahvalio načelnik Općine gosp. Sabahudin Klisura, istaknuvši značaj zajedničkog djeovanja za stvaranje sigurnog grada što naša Općina i jeste. Posebno je pohvalio rad policijskih dužnosnika PS Fojnica, te njihovu dosadašnju saradnju sa Općinom i građanima naše Općine. Također, jedna od tema sastanka bilo je i uvođenje video nadzora grada, za što su se prisutni složili da je to još jedna dodatna pogodnost za održavanje grada sigurnim što opet doprinosi da se svi građani naše Općine, kao i naši gosti osjećaju sigurno i bezbjedno što je i krajnji cilj ove i drugih aktivnosti koje provodi PS Fojnica i Općina.
Održana javna rasprava po Nacrtu budžeta Općine Fojnica za 2017. godinu
Općina Fojnica - Srijeda, 28.12.2016, 11:58
Klikni za više fotografijaJavna rasprava

U Sali 1 Općine Fojnica, u utorak 27.12.2016. održana je javna rasprava o Nacrtu budžeta Općine Fojnica za 2017. U javnoj raspravi o Nacrtu budžeta mogli su ušestvovati sve potencijalni korisnici budžetskih sredstava, kao i svi građani Općine Fojnica. Na javnoj raspravi ispred Općine Fojnica prisustvovali su načelnik Općine Fojnica, gosp. Sabahudin Klisura, pomoćnik načelnika za privredu, finansije i budžet gosp. Mukača Alija, te sekretarica Općinskog vijeća Fojnica gosp. Snežana Rajić, te zaintereisrani građani Općine Fojnica za ovu temu.
Javnu raspravu je otvorio Općinski načelnik, istaknuvši zahvalu na dolasku, , te značaj donošenja budžeta za našu Općinu, naglasivši da je to jedan od najvažnijih dokumenata za normalno i uspješno funkcionisanja Općine, te je jako bitno da se budžet usvoji u Zakonskom roku, tj. do kraja godine.
Nakon načelnikovog izlaganja, prisutnima se obratio pomoćnik načelnika gosp. Mukača Alija, koji je u kratkim crtama objasnio Nacrt budzeta, istaknuvši da je budžet Općine planiran u iznosu od 3.320.840,00 KM, te da u odnosu na prvobitno usvojeni budžet u prošloj godini predstavlja povečanje od 28 %. Medžutim ukoliko se posmatra rebalansirani budžet od jula mjeseca koji je iznosio 3.313.560,00 KM, to je povečanje od 1 %. Također, naglasio je da je izvršenje budžeta sa 23.12.2016. godine iznosi 3.274.293,00 KM, odnosno u relativnom iznosu od 98,81 %, što nam jasno pokazuje da je ovakav predloženi budžet realan i objektivan.
Također, pojasnio je da je prvobitno bilo planirano da se javne rasprave održavaju po mjesnim zajdnicama, ali da iz objektivnih razloga nedostatka vremena nismo bili u mogučnosti provesti tu ideju, te ukratko naveo da je Služba za finansije u roku od 15 dana dobila 6 amandmana na Nacrt budžeta te da će iste razmotriti do sjednice Općinskog vijeća zakazane za 29.12.2016. te iste uvrstiti ili ne uvrstiti u budžet.
U diskusiju su se uključili i ostali prisutni pohvalivši promjenu u načinu pripreme i izrade budžeta, te njegovom obrazloženju, u odnosu na dosadašnje prijedloge, te da je potrebno da svi moramo raditi zajednički na daljem privrednom razvoju naše Općine, kako bi ubiranja Prihoda bilo na što većem nivou, što je zajednićki interes svih građana Općine Fojnice.