Početna stranica
..:: Srijeda, 31.08.2016 ::..
DobrodošliNačelnik općine Kabinet načelnikaSlužba za privredu i finansijeSlužba za urbanizam i katastarGeoportal (katastar.ba)Služba za opću upravuJavne nabavke OpćenitoVijećnici Sjednice VijećaEvidencija prisustvaSlužbene novineProgram rada VijećaEtički kodeksBudžetPretraga arhive Mjesne zajednice Općina Fojnica Vijećnici Mjesne zajednice

 

Savez općina i gradova Federacije BiH

 

Governance Accountability Project (GAP)

 

Zavod za zbrinjavanje mentalno invalidnih lica Drin Fojnica

 

Zavod za zbrinjavanje mentalno invalidnih osoba Bakovići - Fojnica

 

Franjevački samostan Duha Svetoga u Fojnici

 

Pretraga

Fojnica.ba
Google
Pretraga novosti
Forum
(www.fojnica.ba/forum)

Fojnica chat
Zadnje objavljeno
Servisne informacije
Vremenska prognoza Stanje na putevima Auto karta Evrope
Vrijeme u Fojnici
 
Dobrodošli
       na stranice općinske uprave Fojnica

P oštovani posjetioci,

 

Klikni za više fotografijaUposlenici Općine

u cilju poboljšanja pružanja usluga građanima trudimo se izraditi ovu stranicu što kvalitetnije kako bi vi još brže došli do tražene informacije i kako bi vam se olakšao pristup uslugama koje općina Fojnica pruža.

Na ovim stranicama možete naći općenite informacije, nadležnosti, kontakte i izvještaje općinske uprave Fojnica. Realizacija ovog projekta je zahtjevna i vremenski i ljudskim resursima, stoga vas molimo za razumijevanje ukoliko neke informacije nisu još postavljene ili neki servis nije u funkciji.

Ukoliko imate neke prijedloge ili molbe molimo vas da se obratite na e-mail opcina@fojnica.ba.


S poštovanjem,
Dženita Žolja-Topalović, dipl. ing. inf.
Javni poziv za prodaju poslovnih prostota u vlasništvu Općine Fojnice
anida.ramic - Petak, 15.07.2022, 12:22
Općina FojnicaBosna i Hercegovina
Federacija Bosne i Hercegovine
Srednjobosanski kanton/Kanton Središnja Bosna
Općina Fojnica
Općinski načelnik
Broj: 02-14-861/15
Fojnica: 10.07.2015.


Javni pozivPRILOG:
- Javni poziv za prodaju poslovnih prostora u vlasništvu Općine Fojnice


Završena manifestacija "Fojničko ljeto 2016"
anida.ramic - Četvrtak, 25.08.2016, 11:35
Klikni za više fotografija Fojničko ljeto
Proteklog vikenda završena je manifestacija „Fojničko ljeto 2016“. U organizaciji Općine Fojnica- Općinskog načelnika 18., 19. i 20. augusta upriličene su tri noći zabave u fojničkom Aquaparku.

Fojničani su imali priliku uživati u zabavnoj i rock muzici, sevdahu te folkloru. Načelnik Općine Fojnica Sabahudin Klisura je u svom obraćanju poručio građanima da će ova manifestacija postati tradicionalna s obzirom na zainteresovanost i posjećenost.

Odluka o izboru najpovoljnijeg ponuđača
anida.ramic - Srijeda, 03.08.2016, 09:37
Općina FojnicaBosna i Hercegovina
Federacija Bosne i Hercegovine
Srednjobosanski kanton/Kanton Središnja Bosna
Općina Fojnica
Općinski načelnik

Broj: 02-14-1143/16
Fojnica: 24.06.2016. godine
Na osnovu člana 64. stav 1. tačka b. i člana 70. stav 1., 2. i 3. Zakona o javnim nabavkama („Službeni glasnik BiH“, broj: 39/14), člana 39. Statuta Općine Fojnica – prečišćeni tekst(„Službene novine Općine Fojnica“, broj: 2/15) a u vezi preporuke Komisije za javne nabavke robe - ogrjevnog drveta – bukovo ili grabovo, broj: 02-14-1143/16 od 22.06.2016. godina, Načelnik općine donosi

Odluku
o izboru najpovoljnijeg ponuđača


Dodjeljuje se Ugovor za javnu nabavku robe - ogrjevnog drveta - bukovo ili grabovo putem konkurentskog zahtjeva za dostavu ponuda, ponuđaču „ŠUMA-ŠPED“ d.o.o. FOJNICA, kao najbolje ocijenjenom ponuđaču, na osnovu kriterija najniža cijena, sa ponuđenom cijenom od 17. 506,12 KM, sa uračunatim PDV-om.
Kompletnu Odluku pogledajte u Prilogu!
Javni oglas za izbor i imenovanje člana NO JKP ŠĆONA doo Fojnica
anida.ramic - Utorak, 02.08.2016, 10:03
Općina FojnicaBosna i Hercegovina
Federacija Bosne i Hercegovine
Srednjobosanski kanton/Kanton Središnja Bosna
Općina Fojnica
Općinski načelnik

Javni oglas za izbor i imenovanje člana NO JKP ŠĆONA doo FojnicaPRILOG:
- Javni oglas

Održana 33. sjednica OV Fojnica
anida.ramic - Utorak, 26.07.2016, 15:12
Klikni za više fotografija33. sjednica OV
Sjednica Općinskog vijeća Fojnica je održana 21.07.2016.godine. Na ovoj sjednici usvojene su izmjene i dopune budžeta Općine Fojnica za period 01.01.2016. godine do 31.12.2016. godine.

Usvojena je i Odluka o izmjeni Regulacionog plana Sportsko rekreacionog centra „Pridolci“ Fojnica.
Isto tako vijećnici su dali podršku za četiri Rješenja o utvrđivanju prava vlasništva na građevinskom zemljištu te četiri Rješenja za dodjelu na korištenje neizgrađenog građevinskog zemljišta.

Bajram Šerif Mubarek Olsun
anida.ramic - Ponedjeljak, 04.07.2016, 12:33
Bajram Šerif Mubarek Olsun

Prvi dan Ramazanskog bajrama je sutra, u utorak 05.jula 2016. godine.
Bajram namaz je u 5 sati i 48 minuta.
32. sjednica OV Fojnica
anida.ramic - Ponedjeljak, 04.07.2016, 11:13
Klikni za više fotografija OV
Na 32. sjednici OV Fojnica se našao Izvještaj o radu Upravnog odbora Lječilišta Reumal Fojnica za 2015. godinu. U vezi sa ovom tačkom, na prijedlog Kluba Stranke demokratske akcije (SDA) je jednoglasno usvojen sljedeći Zaključak:
1. Općinsko vijeće Fojnica odbija Izvještaj o radu Upravnog odbora Lječilišta Reumal,
2. Općinsko vijeće Fojnica nalaže Upravnom odboru Reumala da hitno pokrene proceduru sazivanja Skupštine Aquareumala na kojoj će se imenovati Nadzorni odbor Aquareumala,
3. Općinsko vijeće Fojnica nalaže Upravnom odboru Reumala da pokrene proceduru sazivanja sjednice Nadzornog odbora NCF -a koji je u funkciji Skupštine NCF-a, i izvrši popunu sa predstavnikom ili predstavnicima koje će predložiti Općinsko vijeće,
4. Općinsko vijeće Fojnica nalaže Upravnom odboru Reumala da člana Skupštine koga je imenovao za predstavnika državnog kapitala u Skupštini Aquareumala razriješi dužnosti i zatraži od Općinskog vijeća prijedlog imenovanja drugog člana,
5. Općinsko vijeće Fojnica za provođenje gore navedenih aktivnosti daje rok od 60 dana,
6. Općinsko vijeće Fojnica obavezuje načelnika Općine da prati realizaciju navedenih zaključaka i o svemu izvještava Općinsko vijeće.

S druge strane, Izvještaj o poslovanju JKP Šćona je vraćen na doradu dok je Prijedlog rješenja o utvrđivanju prava vlasništva u korist JU Zavoda „Drin“ Fojnica nije dobio potrebnu većinu za usvajanje.

Informacija o radu OŠ Muhsin Rizvić za 2015/2016 godinu je primljena k znaju a Prijedlog Odluke o izmjeni Regulacionog plana parcelacijom građevinske parcele je usvojen.


Dan otvorenih vrata u fabrici MS&WOOD
anida.ramic - Srijeda, 29.06.2016, 10:25
Klikni za više fotografija MS&WOOD
U ponedjeljak je u tvornici namještaja MS&WOOD upriličen “Dan otvorenih vrata” za učenike osnovnih i srednjih škola u Fojnici, njihove roditelje, studente i sve građane Fojnice.
Posjetioci su obišli tvornicu u kojoj se proizvodi jedan od trenutno najkvalitetnijih namještaja u Evropi. Kombinacija znanja i vještina vrhunskih majstora sa najsavremenijom tehnologijom stavili su ovu tvornicu na evropsku i svjetsku mapu najboljih na svijetu.

Nakon obilaska fabrike održana je prezentacija na kojoj je bilo govora o ostvarenim nagradama MS&WOOD-a u proteklom periodu te o davanju doprinosa u obrazovanju učenika. Naime iskazana je saradnja sa lokalnom zajednicom i srednojom školom, koja se ogleda kroz osnivanje odjeljena za drvoprerađivače te obavljanje prakse za njih u okviru ove fabrike. Također podrška je iskazana i kroz stipendiranje učenika i studenata te organizovanje odlazaka na sajmove.

“Kod nas se u školu ide zbog diplome a u razvijenim zemljama zbog znanja. Razvijene zemlje ne priznaju naše diplome i imaju četiri puta više stručnjaka nego mi, zato i jesu razvijene” - kazao je Muhamed Pilav, direktor MS & WOOD.
Prigodnim poklonima i nagradom sa po 100 KM nagrađena su četiri najbolja učenika Srednjoškolskog centra u Fojnici: 1. razred stolara: Nikola Grabovac, 1. razred tehničara: Nedžmin Buljina i Kenan Handžić, 2. razred tehničara: Amin Ibrišević.

U svom obraćanju načelnik Općine Fojnica Sabahudin Klisura je rekao kako je kompanija MS&WOOD našla svoje mjesto na svjetskom tržištu te stoga joj treba dati podršku kako lokalna zajednica tako i veći nivoi vlasti.
Salkan Merdžanić, ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva SBK ističe da je dobro za sve imati priliku doći i vidjeti kako funkcioniše fabrika svjetskog renomea koja zapošljava 260 radnika i izvozi u 40 zemalja svijeta.

Tradicionalni iftar u Fojnici
anida.ramic - Srijeda, 29.06.2016, 09:08
Klikni za više fotografija Iftar
U nedjelju navečer je u hotelu Reumal u Fojnici organizovan iftar na kojem je bilo prisutno oko 300 zvanica. Među zvanicama su bili ljudi iz vjerskog, političkog i kulturnog života Fojnice te gosti iz Turske.

Ovaj iftar organizovala je Općina Fojnica uz podršku svoje bratske Općine Umraniye a u saradnji sa Medžlisom Islamske zajednice Fojnica te Turskim kulturnim centrom.

Inače, ovo je bio treći po redu iftar ove godine,gdje je ukupno iftarilo oko 700 postača. Općina Umraniye već nekoliko godina tokom mjeseca Ramazana organizuje iftare za građane Fojnice.

Nakon iftara proučena je dova, a prisutnima su se obratili Mesut Ozdemir, pomoćnik načelnika općine Umraniya Hasan Cana i načelnik općine Fojnica Sabahudin Klisura.
Poruke govornika su da će zajedno i dalje raditi na jačanju odnosa i saradnje između Fojnice i Umraniye.

Odluka o poništenju postupka
anida.ramic - Petak, 17.06.2016, 13:47
Općina FojnicaBosna i Hercegovina
Federacija Bosne i Hercegovine
Srednjobosanski kanton/Kanton Središnja Bosna
Općina Fojnica
Općinski načelnik

Odluka o poništenju postupka javne nabavke po direktnom sporazumu


PRILOG: Odluka o poništenju postupka javne nabavke po direktnom sporazumu