Nova verzija sajta
..:: Utorak, 20.03.2018 ::..
Odaberite kategoriju
NovostiPretraga novostiArhiva novostiUvodDemografski podaci City HistoryNatural ResourcesHow to come?Google Translate HistorijatKulturno-historijski spomeniciZnameniti Fojničani Susreti Zija DizdarevićFojničko ljetoMemorijal Kenan Memija Prirodni resursiLokalni ekološki akcioni plan TurizamKako doći u Fojnicu?Karta općineMapa grada Obrazovni sistemZdravstvoRRC ReumalInfrastrukturaPrivredaPoljoprivredaInvestirajte u FojnicuHotel "Nature"Aquapark FojnicaTRC "Kraljica Katarina"Žičara - Gondole Općina FojnicaBiro za zapošljavanje RedakcijaMapa sajtaServisne informacijeInternet pristup Foto galerijaFotografije na Google Earth (KML)Panoramio mapa (ukoliko nemate Google Earth)Video snimciKnjiga gostijuForumFojnica chatE-razgledniceAdresarDirektorij linkovaVremenska prognozaWebmailRSS
Pretraga

Fojnica.ba
Google
Pretraga novosti
Forum
(www.fojnica.ba/forum)

Fojnica chat
Zadnje objavljeno
Servisne informacije
Vremenska prognoza Stanje na putevima Auto karta Evrope
Vrijeme u Fojnici
 
Zdravstvo
Zavod za zbrinjavanje mentalno invalidnih lica Fojnica
Klikni za više fotografijaZavod Fojnica

Djelatnost Zavoda za zbrinjavanje mentalno invalidnih lica u Fojnici je socijalno i zdravstveno zbrinjavanje, edukacija i rehabilitacija lica sa umjerenom, težom i teškom mentalnom retardacijom i psihički oboljelih lica nad kojima je završeno bolničko liječenje.

Zavod vrši zakonom utvrđenu funkciju od 1955. god. i dopunjenu 1974. godine, na zbrinjavanju mentalno invalidnih lica sa težom i teškom mentalnom retardacijom i psihički oboljelih lica, te bolesnika koji usljed drugih bolesti za posljedicu imaju psihomotorne poremećaje.

Zbrinjavanje podrazumijeva smještaj, ishranu, njegu, pružanje primarne zdravstvene zaštite, edukaciju i rehabilitaciju, očuvanje ranije stečenih navika, razvijanje i usvajanje novih znanja, sposobnosti i vještina, zadovoljavanje kulturnih i socijalnih potreba.

Trenutno brojno stanje korisnika u Zavodu je 425 svih uzrasta, od kojih je 267 osoba sa mentalnom retardacijom, a 158 je psihički oboljelih lica. Na ovim poslovima u Zavodu je angažovano ukupno 162 zaposlenika.

Na čelu Zavoda nalazi se direktor Ibrahim Katana.

Web stranica: www.drin.ba
O istoj temi: Zavodi za zbrinjavanje mentalno invalidnih lica/osoba Fojnica

Uskoro informacije o ostalim zdravstvenim ustanovama u Fojnici.