Početna stranica
..:: Četvrtak, 22.02.2018 ::..
Odaberite kategoriju
NovostiPretraga novostiArhiva novostiUvodDemografski podaci City HistoryNatural ResourcesHow to come?Google Translate HistorijatKulturno-historijski spomeniciZnameniti Fojničani Susreti Zija DizdarevićFojničko ljetoMemorijal Kenan Memija Prirodni resursiLokalni ekološki akcioni plan TurizamKako doći u Fojnicu?Karta općineMapa grada Obrazovni sistemZdravstvoRRC ReumalInfrastrukturaPrivredaPoljoprivredaInvestirajte u FojnicuHotel "Nature"Aquapark FojnicaTRC "Kraljica Katarina"Žičara - Gondole Općina FojnicaBiro za zapošljavanje RedakcijaMapa sajtaServisne informacijeInternet pristup Foto galerijaFotografije na Google Earth (KML)Panoramio mapa (ukoliko nemate Google Earth)Video snimciKnjiga gostijuForumFojnica chatE-razgledniceAdresarDirektorij linkovaVremenska prognozaWebmailRSS
Pretraga

Fojnica.ba
Google
Pretraga novosti
Forum
(www.fojnica.ba/forum)

Fojnica chat
Zadnje objavljeno
Servisne informacije
Vremenska prognoza Stanje na putevima Auto karta Evrope
Vrijeme u Fojnici
 
Investirajte u Fojnicu
Aktualni projekti za investiranje
 1. Flaširanje prirodne vode - Općina Fojnica i komunalno preduzeće „Šćona“ predlažu joint venture kompaniju za izgradnju fabrike vode na lokaliziranom i zaštićenom području sa godišnjim kapacitetom od 50 mild. itara flaširane vode.

  Postoji projektna dokumentacija na bosanskom i engleskom jeziku, urađena 1996. godine

 2. Otkup i prerada ljekobilja - Zemljoradnička zadruga Fojnica sa svojim projektom želi naći partnere za pokretanje masovnijeg otkupa, sušenja i prerade ljekobilja i drugih šumskih proizvoda kojih ima u veoma velikim količinama na ovome području.

  Postoji projektna dokumentacija.

 3. Izgradnja vodenog parka – AQUAPARK - Uz postojeći objekat Reumala i Apartmanskog naselja u toku su završni radovi izgradnje prve faze "Aquaparka", vodenog grada u Fojnici. Ugrađuju se posljedni kubici betona, postavlja glazura, rasvjeta, uređuje plaža, postavljaju ležaljke i cvijeće itd.

  Kako nam je kazao direktor "Aquareumal"-a Haris Šehić sve teče po planu, očekivanom dinamikom rada i dodaje: "Imali smo nekih problema oko gradnje ovog vodenog grada, ali sve u svemu zadovoljan sam urađenim. Zvanično otvaranje ćemo imati u petak 14. augusta. Ovo je prva faza izgradnje a na 12 hiljada metara kvadratnih će biti mnoštvo sadržaja. U kompleksu "Aquaparka" ćemo imati rekreacioni bazen površine 950 metara kvadratnih uz vodene efekte, podvodne masaže, whirpool jame, gejzire, slapove, vodene tokove, dječiji bazen, wellnes tretmane na otvorenom, terene za odbojku na pijesku, stoni tenis, open barove, restoran itd. Kompleks "Aquapark" će bit fizički obezbijeđen, imamo i spasilačku službu, tim hitne medicinske pomoći, prostore za previjanje male djece, a voda u bazenima se priprema u skladu sa DIN standardom. Ovim projektom će se obogatiti turistička ponuda Fojnice koja će biti prepoznatljiva i poznata nadaleko". Više o Aquaparku u Fojnica online novostima vezanim za Aquapark Fojnica i na www.aquareumal.ba

 4. Izgradnja kabinske žičare - gondole vertikalnog transporta koji će povezivati centar Fojnice sa skijalištem na Poljani iznad Fojnice - Ovim projektom su predviđene dvije polazne stanice, iz same Fojnice za gondolu iz Novog naselja i sjedišnica iz naselja Gornja Mahala, koje bi se na lokalitetu Veselica objedinile i nastavile gondola sistemom do lokaliteta Vrata na 1512m n/v. Kapacitet ovog vertikalnog transporta bi iznosio oko 3000 osoba za jedan sat. Izgradilo bi se ukupno uz postojećih pet kilometara skijaških staza još novih 15 km staza. Na polaznj stanici se planira izgraditi višespratni garažni objekat sa oko 600 parking mjesta za putničke automobile i osam autobusa. Vrijednost ovog projekta je oko 30 milona KM. Investitori su iz Austrije i Njemačke, a po riječima predstavnika investitora Adolf Goldmajer investitori su već sada obezbijedili 10 miliona KM za ovaj projekat. Više o projektu u Fojnica online novostima vezanim za projekat kabinske žičare - gondole i na www.brusnica.ba.

 5. Fojničko preduzeće "Prokoško jezero“ d.o.o. podarilo je ovih dana Fojničanima još jedan prelijepi objekat – Turističko rekreacioni centar "Kraljica Katarina". Radovi na jednom djelu ovog kompleksa uspješno su privedeni kraju, pa su u petak, 14.08. i svečano otvoreni dosad završeni prostori. Gostima je na raspolaganju pivnica te restoran sa tradicionalnim jelima ovog kraja. Po završetku kompletnog projekta, Fojnica će dobiti i modernu apartmansko-poslovnu zgradu u potpunosti namijenjenu tržištu, sa poslovnim prostorima, kasinom, trgovačkim centrom i mnogim drugim sadržajima. Više o projektu u Fojnica online novostima vezanim za TRC "Kraljica Katarina.
Planirani (budući) razvojni projekti za investiranje