Nova verzija sajta
Fojnica online v2018
Mirsad Topalović - Subota, 17.03.2018, 13:56
Fojnica online
Danas je povodom Dana općine Fojnica puštena u rad nova verzija Fojnica online.

Pojedini dijelovi novog sajta su još u izradi, molimo vas za razumijevanje.
Stara verzija sajta će privremeno ostati u funkciji te će postepeno biti ugašena.


Fojnički mališani započeli obilježavanje Dana općine Fojnica
Anida Ramić, PR - Služba za odnose sa javnošću Općine Fojnica - Petak, 16.03.2018, 11:52
Klikni za više fotografija Priredba u obdaništu
U okviru obilježavanja Dana općine Fojnica danas je načelnik Sabahudin Klisura posjetio JU 'Obdanište' Fojnica. Tom prilikom djeca iz obdaništa su zajedno sa svojim vaspitačicama pripremili prigodan program 'Svom voljenom gradu'.
Recitovali su pjesme o svom zavičaju, o domovini, o majci, o drugarstvu...

'Ovu aktivnost smo organizovali sa obdaništem a s ciljem da najmlađi građani učestvuju u proslavi rođendana naše Fojnice i moram priznati da su me oduševili svojim nastupima' rekao je prilikom posjete obdaništu načelnik Sabahudin Klisura.

Nakon priredbe, djeca su uživala u slatkišima koje im je donio načelnik Klisura, u znak zahvalnosti za trud i doprinos obilježavanju Danu općine Fojnica.

Sastanak s novoizabranim predsjednicima mjesnih zajednica
Anida Ramić, PR - Služba za odnose sa javnošću Općine Fojnica - Petak, 16.03.2018, 07:36
Klikni za više fotografija Sastanak u Općini
U prostorijama Općine Fojnica održan je prvi sastanak načelnika Sabahudina Klisure sa novoizabranim predsjednicima mjesnih zajednica u Fojnici.
Tom prilikom razgovarano je o prioritetnim stvarima koje je neophodno raditi u narednom periodu kada su u pitanju mjesne zajednice.
Načelnik Klisura je ovom prilikom rekao prisutnim predsjednicima da im stoji na raspolaganju te da moraju zajedničkim djelovanjem rješavati problema, a sve za dobrobit građana Fojnice.


Javna nabavke - Računarska oprema
Općina Fojnica - Četvrtak, 15.03.2018, 12:35
Općina FojnicaBosna i Hercegovina
Federacija Bosne i Hercegovine
Srednjobosanski kanton/Kanton Središnja Bosna
Općina Fojnica


Odluka o izboru najpovoljnijeg ponuđačaPRILOG:
- Odluka

Aktivnosti na Projektu izrade 'Adresnog registra'
Anida Ramić, PR - Služba za odnose sa javnošću Općine Fojnica - Četvrtak, 15.03.2018, 11:36
Klikni za više fotografija Sastanak u Općini
U prostorijama Općine Fojnica održan je prvi sastanak načelnika Sabahudina Klisure sa novoizabranim predsjednicima mjesnih zajednica u Fojnici.
Tom prilikom razgovarano je o prioritetnim stvarima koje je neophodno raditi u narednom periodu kada su u pitanju mjesne zajednice.
Načelnik Klisura je ovom prilikom rekao prisutnim predsjednicima da im stoji na raspolaganju te da moraju zajedničkim djelovanjem iznalaziti rješenja problema, a sve za dobrobit građana Fojnice.

Dani općine Fojnica
Anida Ramić, PR - Služba za odnose sa javnošću Općine Fojnica - Utorak, 13.03.2018, 08:12
Klikni za više fotografija Dan Općine Fojnica
18. mart se obilježava kao Dan općine Fojnica.
Tim povodom Općina Fojnica je ove godine pripremila bogat i raznovrstan program.

Kompletan program obilježavanja Dana općine možete pogledati na PLAKATU.

Prilog:
-Plakat
Održano prvenstvo BiH u kikboxingu u Fojnici
Anida Ramić, PR - Služba za odnose sa javnošću Općine Fojnica - Ponedjeljak, 12.03.2018, 13:19
Klikni za više fotografija Prvenstvo BiH
Prvenstvo Bosne i Hercegovine u kikboxingu održano je proteklog vikenda u Fojnici. Na prvenstvu je učestvovalo preko dvije stotine boraca iz Fojnice, Banja Luke, Bihaća, Cazina, Mostara, Zenice, Sarajeva, Kaknja, Bugojna, Tuzle, Čapljine i drugih bh gradova.
Na ceremoniji otvaranja prisutne je pozdravio Meris Kurta, trener i predsjednik kluba borilačkih vještina Fojnica koji je ujedno i organizator ovog takmičenja. Osim toga, prisutnima se obratio i prvenstvo proglasio otvorenim načelnik općine Fojnica Sabahudin Klisura. U zabavnom dijelu programa učestvovalo je KUD „100 noć“ Fojnica.
Najbolji klub državnog prvensta Bosne i Hercegovine u disciplini Full Contact je KBV Gazija Sarajevo.
Najbolji senior državnog prvenstva Bosne i Hercegovine u disciplini Full Contact je Haris Biber a najbolja seniorka je Selma Balitić, oboje iz KBV-a Gazija Sarajevo.
Najbolji junior državnog prvenstva Bosne i Hercegovine u disciplini Full Contact je Imran Kolenović a najbolja juniorka je Tara Bohatujk, oboje iz KBV-a Panter iz Sarajeva.
Na kraju održavanja prvenstva sponzorima su uručene zahvalnice za pomoć u realizaciji održavanja ovog prvenstva. Zahvalnice su, između ostalih, dobili načelnik općine Fojnica Sabahudin Klisura i direktor JP BH Pošta Mirsad Mujić.Sretan 8.mart - Dan žena
Općina Fojnica - Četvrtak, 08.03.2018, 07:31
Sretan Dan žena, 08.03.
Primopredaja dužnosti predsjednika mjesnih zajednica
Anida Ramić, PR - Služba za odnose sa javnošću Općine Fojnica - Srijeda, 07.03.2018, 12:48
Klikni za više fotografija Općina Fojnica
U Općini Fojnica je danas upriličena primopredaja dužnosti predsjednika mjesnih zajednica sa područja općine Fojnica. Tom prilikom novoizabranim predsjednicima mjesnih zajednica su dodjeljene Odluke o potvrđivanju mandata za predsjednike i članove savjeta na period od četiri godine.

Novoizabrani predsjednici su: MZ Pridola Almin Mujčić, MZ Šćitovo Nihad Mehtić, MZ Pločari Halid Ahmetak, MZ Ostružnica Husein Hodžić, MZ Fojnica Nusret Drinić, MZ Bakovići Nikica Markija, MZ Gojevići Zdenko Miličević , MZ Dusina Hazim Salčinović i MZ Prokos Mirsad Klisura .

Sastanku su, osim novoizabranih i dosadašnjih predsjednika mjesnih zajednica prisustvovali i načelnik općine Fojnica Sabahudin Klisura, predstavnici Službe za opću upravu i društvene djelatnosti te članovi Komisije OV za rad sa mjesnim zajednicama.

Služba za opću upravu i društvene djelatnosti je zadužila novoizabrane predsjednike MZ-a da u roku od sedam dana sazovu konstituirajuću sjednicu savjeta MZ-a te da o tome obavijeste nadležnu službu.

pretraga novosti :: arhiva novosti