Nova verzija sajta
Traženi pojam
U kategoriji
Datum (godina/mjesec/dan)  //

Bilo koju riječ Sve riječi

Vaša pretraga za vodeni park je pronašla slijedeće:

Renoviranje, adaptacija i rekonstrukcija Lječilišta „Reumal“ Fojnica
Hazim Čukle - Petak, 20.05.2016, 13:02
Klikni za više fotografija Fojnica
U hotel „Reumal“ skoro 40 godina dolaze gosti sa sve četiri strane svijeta na odmor i rehabilitaciju. U ratu je devastiran, a povremeno je bio renoviran i dobivao je nove sadržaje. Od septembra prošle godine u Lječilištu „Reumal“ u Fojnici je pokrenut projekt rekonstrucije, a početa je izgradnja zatvorenog bazena sa termalnom vodom, kako bi gosti imali što bolji ugođaj i rehabilitaciju. U toku su završni radovi na ovim projektima, pošto je ovaj gradić turističko mjesto, banjski turizam će biti još bolji.
U prvoj fazi smo započeli adaptaciju, rekonstrukciju „Reumala“. Do sada renovirali 150 soba, a još narednih stotinu ćemo uraditi do mjeseca juna. Urađena je adaptacija i rekonstrukcija prizemlja hotela, tu prvenstveno mislimo na kongresnu salu, koja sada ima preko 400 mjesta sa svim tehnološkim i tehničkim stvarima za funkcionisanje takve sale. Urađena je komplet nova recepcija, ugostiteljski dio, veliki restoran, a lakart, kuhinja, aperitiv. Urađen je novi panoramski lift što je uvjek bio problem taj vertikalni transport od sobe do restorana i terapeutskih prostora, kaže dr Eldan Lokmić, generalni direktor Lječilišta „Reumal“.
U ovoj godini u drugoj fazi projekta smo završili komplet adaptaciju dijela elektroterapija, centralnog hola u medicinskom dijelu, a u toku su radovi na kompletnoj rekonstrukciji takozvanog terapijskog bazena, koji će biti završen za 15 dana. Uporedo sa ovim radimo jedan novi sadržaj „Reumala“ a to je potpuno novi vodeni kompleks sa jednim novim bazenom koji se spaja sa terapeutskim bazenom, čija će površina 400 metara vodene površine, a cijeli kompleks se prostire na 2.000 metara kvadratnim površine, pojašnjava direktor Lokmić.

Imamo 200 zaposlenih medicinskih radnika, uz sve ove urađene sadržaje naša usluga i korištenje naše vode je na zavidnoj visini i dobivamo još jedan dodatni kvalitet. Završetak tog dijela projekta očekujemo za 60 dana, a uporedo sa tim radimo potpunu adaptaciju prostora hidro terapije. Prateći trendove, imamo plan zanavljanje dijela nove medicinske opreme. Imamo plan i dijelom adaptirati „Novu bolnicu“, rekonstrukcija i adaptacija soba i medicinskog trakta. Tu imamo jak medicinski dijagnostički trakt: ultra zvuk, rendgenom, labaratoriju, ordinacijama, profesionalnom rehabilitacijom, kaže Direktor Lokmić i dodaje

Radit ćemo na uređenju i proširenju „Aquaparka“ , to je još jedan sadržaj na usluzi našim gostima. U „Reumalu“ smo uradili novu komplet infrastrukturu sa novim ventilacionim i klima sistemom i sistemom za prečišćavanje zraka. Ukupna rekonstrukcija sa svim ostalim što sam govorio iznosi oko 4.900 000 KM. “ Lječilište „Reumal“ Fojnica je dosta veliki objekat, koji ima 260 soba i 500 kreveta. Sam podatak da je do sad u ovom periodu ugrađeno 7.000 metara kvadratnih itisona, govori koliki projekat radimo. Uz racionalni pristup, mislim da ćemo to sve dobro uraditi, kaže dr. Eldan Lokmić, generalni direktor „Lječilišta“ Fojnica.

Završen prvi dio radova na Prokoškom jezeru
Anida Ramić, PR - Služba za odnose sa javnošću Općine Fojnica - Srijeda, 06.11.2013, 15:08
Klikni za više fotografijaProkoško jezero
Proteklih dana na lokalitetu Prokoškog jezera su izvođeni radovi koji su neophodni kako bi se zaustavila daljna devastacija i propadanje ovog prirodnog dragulja.

Međutim, s obzirom na loše vremenske uslove koji ne dozvoljavaju dalje izvođenje radova, odlučeno je da isti budu nastavljeni u proljeće sljedeće godine...

Brojni kupači u bazenima „Aquareumal“-a
Hazim Čukle - Utorak, 26.06.2012, 09:44
Klikni za više fotografijaAquapark Fojnica
Od kako je prije desetak dana otvorena sezona kupanja na bazenima „Aquaparka“ u Fojnici svakodnevno je u njima veliki broj kupača koji traže spas od ovih vrelih junskih dana. Posebno je živo u dane vikenda. Kolone automobila raznih regitarskih oznaka dolaze u Fojnicu iz jednog razloga, uživati u termalnoj vodi vodenog grada u Fojnici.

Tako je bilo i ovoga a posebno drugog dana vikenda gdje je u bazenima boravilo oko hiljadu kupača. U velikom rekreacijskom i malom dječijem bazenu vrvilo je kao u košnici. Tražilo se mjesto više. Brojni ljubitelji kupanja su uživali u nezaboravnim vodenim efektima kao što su divlja rijeka, gejziri, slapovi, vodeni tokovi, whirpool jame te podvodne i wellness masaže. Neki su vrijeme provodili u hladovini na jedrenjaku „Victoria“ ili u baštama drugih restorana, kao i u igri nogometa, odbojke na pijesku, pikadu, stonom tenisu, bigmitona, twistera itd. Tu je i zabavni park za djecu.

Kao i prethodnih godina Fojnica tokom ljetne sezone liči na neko manje mjesto na obali Jadrana, pa za njene bazene neki kažu da je to naše malo bosansko more. Gužve su u gradu i na plažama „Aquaparka“, a po gradu se mogu vidjeti kupači sa rekvizitima, već od ranih jutarnjih sati. Temperatura vode je oko 27 stepeni. Što se tiče cijena dnevnih ulaznica za kupanje na bazenima „Aquaparka“ su prošlogodišnje. Tako je dnevna ulaznica za odrasle 6 KM, za djecu od 5-14 godina 4 KM, dok je porodična 4+ 16 KM. Tu je i noćno kupanje vikendom od 20-24 sata po cijeni ulaznice od 5 KM po osobi.

Od narednog vikenda počinje sezona kupanja na bazenima "Aquareumal"-a
Hazim Čukle - Petak, 15.06.2012, 09:30
Klikni za više fotografijaAquapark Fojnica
Iako su bazeni termalne vode u „Aquareumalu“ u Fojnici puni već desetak dana i u njima ima kupača, zvanično ovogodišnja sezone kupanja počinje narednog vikenda 16. juna. „Sve je spremno za početak sezone“, kazali su za Fojnica online u „Aquareumalu“ u Fojnici. Na kompleksu koji se prostire na 12 hiljada metara kvadratnih, nalaze se brojni sadržaji i za one najprobirljivije ljubitelje dobrog odmora i uživanja u vodenim čarima termalne fojničke vode.

Što se tiče cijena dnevnih ulaznica kupanja na bazenima „Aquaparka“ one su prošlogodišnje. Tako je dnevna ulaznica za odrasle 6 KM, za djecu od 5-14 godina 4 KM, dok je porodična 4+ 16 KM. „Aquapark“ će imati i noćno kupanje vikendom od 20-24 sata po cijeni ulaznice od 5 KM po osobi.

Pošto je svuda oko nas ekonomska kriza, ne radi privreda, standard ljudi je veoma nizak, ipak će se mnogi nekako snaći da bar nekoliko dana uživaju u Fojnici, na odmoru i kupanju, jer u nemogućnosti da odu na more doći će na bazene „Aquareumala“ u Fojnici, to je za mnoge naše Bosance i Hercegovce malo bosansko more...

U subotu otvaranje sezone u Aquaparku
Mirsad Topalović - Četvrtak, 14.06.2012, 18:00
Klikni za više fotografijaAquapark FojnicaOtvaranje sezone u Aquaparku Fojnica u subotu, 16.06.2012, uz muziku uživo na jedrenjaku Victoria.Za prvomajske praznike prvi kupači u „Aquaparku“ u Fojnici
Hazim Čukle - Četvrtak, 10.05.2012, 12:23
Klikni za više fotografijaAquapark Fojnica
Iako će vjerovatno tek u junu na bazenima „Aquaparka“ u Fojnici biti otvorena sezona kupanja, neki gosti Fojnice su iskoristili lijepo i toplo praznično prvomajsko vrijeme za kupanje u bazenima termalne vode u Fojnici. Na kupanju u bazenima vodenog grada u Fojnici smo na kupanju zatekli dvojicu mladića Nedima Šečića i Enesa Trnku iz Sarajeva. Dok su se kupali bodrila ih je prijateljica Andrea iz Mostara.

Kazali su nam da su došli u Fojnicu da provedu prvomajske praznike i evo malo se i kupaju. „Ove ljetne tempetatura prvog majskog dana smo iskoristili da se malo osvježimo a nije ni hladno, jer je tempetarura vode preko 20 stepeni. Ovo je merak, mi se ovdje kupamo, a na brdu iznad Fojnice snijeg, prava ljepota“, za Fojnica online su kazali mladići iz Sarajeva. Pored njih bilo je tu još nekoliko kupača i onih koji su se samo sunčali.

Halida Varka: Šta mi se (ne) sviđa u Fojnici
Hazim Čukle - Srijeda, 07.12.2011, 09:20
Klikni za više fotografijaHalida Varka
„U Fojnici je neiskorišteno Bogom dato prirodno bogastvo dosta kvalitetne pitke vode pa bi se mogla napraviti fabrika flaširanja pitke vode kao i bogastvo ljekobilja i voća pa bi se mogla tu napraviti i fabrika sokova, čajeva i džemova. Put za Prokoško jezero bi se morao asfaltirati. Potrebno je temeljitije uraditi kanalizaciju jer kad opadne nivo rijeka osjeti se neugodan miris kanalizacija iz rijeka. Gradu je potrebno više cvijeća i zelenila. Dobro bi bilo napraviti kaskade na rijeci i za ribe i da je korito puno vode. Na mjestu nekadašnje „Pilane“ sagraditi park i zanatski centar, ovako zjapi samo kao ruglo grada. Potrebno je više staza za šetanje. Potrebno je više sportskih terena, komunalno da postavi kontejnere posebno za plastiku, za staklo, za papir itd., neophodan je eko policajac. Gradske ulice bi trebale biti modernije, ljepša rasvjeta, neophodan je bar jedan semafor itd.

Priroda nas je obdarila lijepom prirodom, stoljetnim šumama, čistim zrakom, bezbrojnim izvorima vode i brojnim atraktivnim izletištima. Kompleks „Aquareumala“ je prelijep i raduje me što se proširuju kapaciteti. Vodeni grad „Aquapark“ je dobar, samo da ima malo više bazena. Šume su nam pune ljekobilja, gljiva, borovnica, brusnica, to malo gdje tako ima“, za Fojnica online je ispričala Halida Varka, cvjećar u hotelu „Reumal“ Fojnica.

Aida Varka: Šta mi se (ne) sviđa u Fojnici
Hazim Čukle - Petak, 18.11.2011, 07:39
Klikni za više fotografijaAida Varka
"Sviđa mi se Vodeni grad "Aquapark" sa brojnim sadržajima koji sve više privlači brojne goste a posebno je ljeti tu prelijepo. Zgrada Opštine je za svaku pohvalu, moderna, savremena a kao i ljubaznost osoblja. Istakla bih i ljubaznost službenika na pojednim mjestima, posebno u bankama i pošti. Drago mi je da se otvorio Kulturni centar koji smo dobili kao poklon od općine Umranija iz Turske koji krasi ovaj grad. Omladina će imati još jedan svoj kutak, za edukaciju i druženje.

Ne sviđa mi se to što Fojnica, kao turističko mjesto, nema autobusku stanicu, ma vala je po tome posljednja u BiH. Ceste bi mogle malo bolje biti.. Problem su kao i u svim mjestima psi lutalice što predstavlja opasnost po građane a posebno za djecu. Ne sviđa mi se što neke gradske ulice nemaju rasvjetu", kazala je za Fojnica online Aida Varka, diplomirani fizioterapeut.

Salih Odobašić: Šta mi se (ne) sviđa u Fojnici
Hazim Čukle - Srijeda, 21.09.2011, 09:47
Klikni za više fotografijaSalih Odobašić
Šta mu se sviđa a šta ne u njegovom gradu Fojnici Salih Odobašić penzioner je za Fojnica online kazao: "Nova zgrada Općine i usluga brza, jednostavna i efikasna je za pohvalu. Dobro je što imamo Vodeni grad "Aquapark" jer na bazene dolaze stotine gostiju u Fojnicu a i usluga ugostiteljskih objekata u Fojnici je relativno dobra. Zadovoljan sam kao penzioner uslugama Doma zdravlja Fojnica a i apoteke su dobro snabdjevene. Nekoliko mesara je odlično snabdjeveno mesnim proizvodima stoke sa naših područja. Bogati smo prirodnim ljepotama, samo kad bi je znali iskoristiti.

Ima dosta i loših strana, trebalo bi više prostora. Recimo loša slika grada je šarolikost fasada a negdje ih i nema na zgradama. Saobraćajna kultura slaba, parkira gdje ko stigne, da mogu ušli bi automobilom u kafić, pješak ne može proći. Ružna slika je i na nekim elektro stubovima, kao gnijezdo brojni prikljuci, stotine žica. U trgovinama bi osoblje trebalo biti obrazovanije jer slabo poznaju robu, ne prate se rokovi i usluga nije najbolja, cijene na voću i povrću na izlozima nisu istaknute. Tende i izlozi zauzimaju trotoare, neke ulice bi se trebale renovirati, pješaćki prelazi se obilježavaju kada počnu kiše. Bivša fabrika sportske opreme "Sport form" zjapi prazna kao i njen krug itd, itd..."

Lijepo septembarsko vrijeme produžilo sezonu kupanja u Aquaparku
Hazim Čukle - Petak, 16.09.2011, 08:31
Klikni za više fotografijaAquapark Fojnica
Iako smo dobro zagazili u mjesec septembar prati nas veoma toplo vrijeme za ovo doba godine. Spas od velikuh vrućina tokom ovog vikenda je na bazenima „Aquaparka“ u Fojnici potražio veliki broj ljubitelja kupanja i uživanja u čarima ljeta. Drugog dana vikenda na bazenima sa termalnom vodom „Aquaparka“ u Fojnici se oko podne kupalo nekoliko stotina kupača. U velikom rekreacijskom i malom dječijem bazenu ljubitelji kupanja su uživali u termalnoj vodi čija je temperatura 26 stepeni Celzijusa. Kako meteorolozi najavljuju još lijepih dana kupača na bazenima „Aquaparka“ u Fojnici neće nedostajati.

Zabilježeno sredinom augusta u Aquaparku Fojnica
Hazim Čukle - Četvrtak, 08.09.2011, 08:27
Klikni za više fotografijaAquapark Fojnica
Iako je bila treća trećina mjeseca augusta, lijepo vrijeme je pogodovalo ljubiteljima kupanja i sunčanja pa su tako mnogi potražili spas u termalnoj vodi bazena "Aquaparka" u Fojnici. U vrijeme naše posjete, 20.08.2011, kompleks "Aquareumala" u kojem se nalazi vodeni grad "Aquapark" je imao dosta kupača. U podne je u vodi i na palažama "Aquaparka" u Fojnici boravilo preko pet stotina kupača, uglavnom mladih koji su se odmarali i kupali u bazenima termalne vode u Fojnice a razlog tome je taj što je još trajao ljetni raspust za učenike osnovnih i srednjih škola.

Cijene dnevnih ulaznica su prošlogodišnje, odrasli 6 KM, djeca 5 do 14 godina 4 KM i porodične 4 + ... 16 KM. Noćno kupanje je vikendom od 20 do 24 sata a cijena ulaznice po osobi je 5 KM.

Lijepo vrijeme je potrajalo tokom cijelog mjeseca augusta pa je tako i ovaj vodeni grad u Fojnici bio magnet za one koji žele da uživaju u vodenim čarima termalne vode u Fojnici...

Proteklog vikenda brojni kupači u Aquaparku
Hazim Čukle - Utorak, 09.08.2011, 09:52
Klikni za više fotografijaAquapark Fojnica
Posljednjih petnaestak dana vremenske prilike nisu bile nikako naklonjene ljubiteljima kupanja, sunčanja i uživanja u čarima ljeta. Konačno je u drugom vikendu mjeseca augusta ugrijalo malo više i odmah se to osjetilo na plažama "Aquareumala" u Fojnici gdje je spas od vrućina potražilo preko 800 gostiju "Aquaparka" u bazenima termalne vode u Fojnici. Od kakao je prije dvije godine otvoren kompleks "Aquapark"-a koji je u sklopu "Aquareumal"-a u Fojnici tokom sezone kupanja česte su veće posjeta gostiju u ovom vodenom gradu za vrijeme vikenda. Tako je bilo i ovog vikenda. Bilo je tu gostiju kupača iz svih dijelova BiH koji su gosti "Aquareumal"-a i "Reumal"-a u Fojnici kao i građana Fojnice. Najviše je bilo mladih jer je raspust a narednih nekoliko vikenda se očekuje također velik broj kupača koji će posjetiti Fojnicu i osjetiti užitak u termalnoj vodi vodenog grada. Preko osam stotina kupača uglavnom mladih se odmaralo i kupalo u bazenima termalne vode u Fojnici...

Iako su metereolozi najavljivali zahlađenje u Aquaparku dosta kupača
Hazim Čukle - Srijeda, 29.06.2011, 11:20
Klikni za više fotografijaAquapark Fojnica
Posljednjeg radnog dana prošle sedmice kompleks "Aquareumala" u kojem se nalazi vodeni grad "Aquapark" je imao dosta kupača obzirom da je najavljeno da će padati kiša u popodnevnim satima. Par stotina kupača uglavnom mladih se odmaralo i kupalo u bazenima termalne vode u Fojnici. Mnogi će u Fojnicu dolaziti s namjerom da u potrazi za ljepotama prirode, dobrim odmorom i ugodnim kupanjem uživajući u čarima ljepote prirode koja je Fojnicu velikodušno obdarila i da svako nađe za sebe ponešto.

Cijene dnevnih ulaznica su prošlogodišnje, odrasli 6 KM, djeca 5 do 14 godina 4 KM i porodične 4 + ... 16 KM. Noćno kupanje je vikendom od 20 do 24 sata a cijena ulaznice po osobi je 5 KM. Ove godine "Aquareumal" nudi od početka otvaranja sezone kupanja u "Aquaparku" i jednu akciju pod nazivom "Vodeno srce" koja traje do sedmog jula što znači odrasla osoba koja kupi ulaznicu sa sobom moze povesti i besplatno dvoje djece...

Otvorena sezona kupanja u Aquaparku Fojnica
Hazim Čukle - Srijeda, 15.06.2011, 13:23
Klikni za više fotografijaAquapark Fojnica
Proteklog petka je "Aquapark" vodeni grad primio prve ovogodišnje kupače najmlađe fojničane i tako je otpočela sezone kupanja u bazenima termalne vode u Fojnici kao i ljetovanja u Fojnici. Posljednjeg radnog dana prošle sedmice otpočela je sezona kupanja u "Aquaparku", kompleksu koji je u sastavu "Aquareumala" i koji se prostire na 12 hiljada metara kvadratnih površine. Kompleks čine brojni sadržaji i privlačna ponuda i za one najprobirljivije ljubitelje dobrog odmora i uživanja u vodenim čarima termalne vode u Fojnici. U "Aquaparku" se nalaze dva bazena sa termalnom vodom, rekreacijski i dječiji kao i nezaboravni vodeni efekti kao što su divlja rijeka, gejziri, slapovi, vodeni tokovi, podvodne masaže, whirpool jame te wellness masaže. Tu su travnate, pješćane i kamene uređene plaže, bogata ugostiteljska ponuda u nekoliko restorana kao i u jedrenjaku "Victoria" gdje se nalazi 90 sjedećih mjesta uz gastronomske specijalitete itd. Zabava se može naći i u sportskim aktivnostima, u "Aquaparku" je moguće igrati mali nogomet, odbojku na pjesku, stoni tenis, pikado, bagminton, twister itd. Tu su dnevne i sedmične animacije za djecu i odrasle. Voda u bazenima je termalna fojnička voda čija je temperatura 28 stepeni celzijusa pripremljena u skladu sa DIN standardima. Objekat je fizički obezbjeđen, posjeduje spasilačku službu i tim hitne medicinske pomoći. Za najmlađe tu je dječiji bazen, park za djecu sa toboganima, ljuljačkama i klackalicama, kao i prostor za previjanje beba.

Cijene dnevnih ulaznica su prošlogodišnje, odrasli 6 KM, djeca 5 do 14 godina 4 KM i porodične 4 + ... 16 KM. Noćno kupanje je vikendom od 20 do 24 sata a cijena ulaznice po osobi je 5 KM. Tu je početkom sezone kupanja i početka otvaranja sezone kupanja u "Aquaparku" i jednu akciju pod nazivom "Vodeno srce" koja traje do sedmog jula što znači odrasla osoba koja kupi ulaznicu za kupanje vodi besplatno dvoje djece sa sobom. "Aquareumal" Fojnica ove godine ima i jednu novinu, među prvima na bh tržištu ove godine nudi aranžman "all inclusive" što znači da tim aranžmanom dobivate hranu, piće, peškire, ležaljke, suncobran, ulaznicu itd, kratko ne treba vam novčanik.

Prvi dan otvaranja sezone kupanja u "Aquaparku" u Fojnici je bilo nekoliko desetina najmlađih fojničana koji su se zaželjeli kupanja i uživanja u vodenoj čaroliji termalnih bazena. Vrijeme nije bilo naklonjeno kupačima, promjenjljivo oblačno ali to nije omelo najmlađe fojničane da uživaju u bazenima "Aquaparka" u Fojnici.

Cvijeće uz šetnicu pored Aquaparka
Hazim Čukle - Ponedjeljak, 30.05.2011, 12:13
Klikni za više fotografijaŠetnica uz Aquapark
Ovih dana teku pripreme za početak turističke sezone i početka sezone kupanja u bazenima "Aquaparka", kompleksu "Aquareumala" u Fojnici. U toku su završni radovi i posljednje pripreme za početak rada bazena sa termalnom vodom koji bi uskoro trebali primiti i prve kupače. Pored kompleksa "Aquareumala" u Fojnici zabilježili smo sađenje cvijeća uz šetnicu u dužini nekoliko stotina metara. Cvijeće su sadili radnici rasadnika "Mili" u Lugu općina Kiseljak, kako smo prije nekolko dana o njima i pisali da se njihovo cvijeće sadi i ukrašava parkove nekoliko gradova među kojima je i
Fojnica. Zasađeno je više vrsta cvijeća, urađeno kao da je izvezeno što pruža lijepu sliku i ugodan trenutak u šetnji uz obalu rijeke Dragače šetnicom pored hotela "Reumal" u Fojnici.

Aquaparka Fojnica zimi
Hazim Čukle - Utorak, 25.01.2011, 12:09
Klikni za više fotografijaAquapark zimi
Tokom vikenda došlo je do pada temperatura i snježnih padavina. Na području Fojnice snijega je napadalo petnaestak centimetara a po okolnim planinama i visovima i do tridesetak centimetara. U kompleksu "Aquareumala" u Fojnici smo snimili ledom okovane bazene "Aquaparka" a jedrenjak "Victoria" kao da je usidren u nekom "bijelom" moru i čeka na nastavak dalje plovidbe.

Kupanje i u septembru
Hazim Čukle - Utorak, 07.09.2010, 18:45
Klikni za više fotografijaAquapark u jesen
Iako smo zagazili u mjesec septembar kada su kako se kaže stigle lubenice i učiteljice, počela je školska godina a po planinskim visovima se pojavljuju i prvi mrazevi u Fojnici se još kupa u bazenima "Aquaparka". U termalnoj vodi velikog bazena gdje je temperatura vode 28 stepeni prvog dana vikenda smo vidjeli kupače koji su uživali u termalnoj vodi. To su gosti koji se nalaze na odmoru i rehabilitaciji u Fojnici. Kako su meteorolozi najavili da će septembar imati i dosta toplih dna vjerovatno će biti još dana za kupanje u kompleksu bazena "Aquaparka" u Fojnici.

I posljednjih dana mjeseca augusta Aquapark pun kupača
Hazim Čukle - Četvrtak, 02.09.2010, 16:24
Klikni za više fotografijaNa plaži u Fojnici
Prvog dana proteklog vikenda u bazenima "Aquareumala" u Fojnici je nekoliko stotina kupača našlo spas od ovogodišnjih augustovskih vrelina prije nego su se ostvarile prognoze meteorologa sa osvježenjem i padom temperature za preko 20 stepeni ovih dana. Od ranog jutra kada se otvara kapija "Aquaparka" počinju pristizati kupači u Fojnicu. Dobar dio od tog broja su i domaćini Fojničani. Na pješćanim i zelenim plažama kao i u vodi bazena tražio se spas od ovih vrelih tropskih dana. Kako reče jedan od kupača i gostiju iz Glavatićeva kod Konjica ovo je pravo mjesto na ovolikoj nadmorskoj visini za uživanje u termalnoj vodi na planinskom zraku koji je ujedno i vazdušna banja. Mnogi koji su ovoh dana redovni na kupanju u "Aquaparku" u Fojnici kažu kad se sjete koliko je duga zima treba onda svaki trenutak iskoristiti za kupanje i uživanje u vodi i suncu u Fojnici...

Blizu dvije hiljade kupača u Aquaparku
Hazim Čukle - Ponedjeljak, 16.08.2010, 09:07
Klikni za više fotografijaAquapark Fojnica
Lijepo augustovsko vrijeme sa visokim temperaturama i tropskim vrućinama je "krivac" što se spas od ljetnih vrelina tražio u bazenima "Aquareumala" u Fojnici. Već u jutarnjim satima prvog dana ovog vikenda kolone automobila su se kretale prema Fojnici. Krajnji cilj je kompleks "Aquareumala" i "Aquapark" sa bazenima termalne vode. Jedan veliki rekreacijski bazen i manji dječiji su bili prepuni kupača koji su tražili spas i osvježenje u termalnoj vodi ovih bazena. Pored nezaboravnih vodenih efekata: podvodne masaže, gejzira, slapova, topova, vodenih tokova, divlje rijeke itd kupači su uživali u hladovini suncobrana na pješčanim i travnatim plažama oko bazena. Bilo je i onih koji su tu igrali stoni tenis, bilijar, odbojku na pjesku itd. Najmlađi traže zabavu u hodanju u lopti po vodi što je dio sedmične vikend animacije za najmlađe.

U Fojnici kao na Jadranu
Hazim Čukle - Ponedjeljak, 26.07.2010, 16:59
Klikni za više fotografijaAquapark Fojnica
Prethodnih vrelih dane u vrijeme tropskih vrućina Fojnica je ličila na neko manje mjesto na obali Jadranskog mora. Kolone automobila već u jutarnjim satima se kreću prema Fojnici, kroz grad prolaze ljudi sa kupaćim rekvizitima (peškirima, dušecima, loptama itd). Od samog jutra kada u devet sati počinje kupanje u "Aquaparku" kolone kupača zauzimaju svoja mjesta. Na pješćanim i zelenim plažama traži se mjesto više kao i van kompleksa "Aquareumala" u Fojnici.

Bazeni, veliki rekreacijski i manji dječiji puni kao u košnici. Temperatura zraka je prelazila 30 podioka a temperatura termalne vode u bazenima je 28 stepeni. Prvog dana pretprošlog vikenda je u kompleksu "Aquareumala" po slobodnoj procjeni bilo blizu dvije hiljade kupača...

Spas od vrućina se traži u bazenima, rijekam i debeloj hladovini
Hazim Čukle - Četvrtak, 15.07.2010, 07:49
Klikni za više fotografijaAquapark Fojnica
Malo je izgledalo nevjerovatno, kako bi se kazalo za rubriku "Vjerovali ili ne", iako je jučer bio radni dan bazeni termalne vode u kompleksu "Aquareumala" su bili prepuni kupača. Već u jutarnjim satima se po vrelom jutru moglo predpostaviti da će dan biti pakleno vreo. Rijeka kupača kao da se ulijevala u kompleks Aquaparka i topila se u ambijent pješćanih i zelenih plaža "Aquaparka". Veliki rekreacijski i manji dječiji bazen su bili puni kao kutija šibica. Mnogi su jučer u Fojnici spas od vrućina potražili u bazenima termalne vode, uz obale rijeka i u debeloj hladovini...

Rekordan broj kupača u Aquaparku Fojnica
Hazim Čukle - Utorak, 13.07.2010, 17:30
Klikni za više fotografijaAquapark Fojnica
Od kako je otvorena ovogodišnja sezona kupanja u "Aquaparku" U Fojnici nije zabilježena veća posjeta kupača. Na parkinzima je bilo na stotine automobila kao da se održavao koncert neke muzičke zvijezde svjetskog muzičkog vrha. Veliki rekreacijski bazen i manji dječiji sa termalnom vodom u "Aquaparku" su bili dupke puni, vrilo je ka u košnici a na plažama se tražilo mjesto više. Par hiljada kupača prvog dana prošlog vikenda je tražilo osvježenje u termalnoj vodi "Aquaparka" u Fojnici.

Pored uživanja u čarima vodenih efekata kao što su podvodne masaže, gejziri, slapovi, topovi, divlja rijeka, vodeni tokovi posjetioci su uživali i u drugim zabavama kao što su odbojka na pijesku, bilijar, stoni tenis, pikado, bagminton, twister itd. Domaćini organizuju i dnevne i sedmične programe animacije za najmlađe kao i za cijelu porodicu. Tu su igre bez granica a ovoga puta najmlađe je najviše privlačilo hodanje po vodi u plastičnim loptama...

Igre bez granica i sumo hrvanje
Hazim Čukle - Utorak, 06.07.2010, 16:10
Klikni za više fotografijaSumo hrvanje
Nakon par dana julskih kiša na području Fojnice i cijele BiH konačno su sa početkom mjeseca jula stigle i velike vrućine. U ovim tropskim danima Fojničani i brojni gosti ovoga bosanskog gradića spas od vrućina traže u bazenima "Aquaparka", velikom rekreacijskom i manjim dječijim bazenom sa termalnom vodom temperature 28 stepeni. Vikendom je u "Aquaparku" najživlje. Pored brojnih sadržaja u kojima gosti mogu uživati kao što su vodeni efekti podvodne masaže, gejziri, topovi, divlja rijeka tu su svakodnevni i vikend animacijski programi za najmlađe i cijelu porodicu.

Ovog vikenda je pažnju najmlađih privuklo takmičenje "Igre bez granica" i sumo hrvanje. Pedesetak dječaka se takmičilo u nekoliko disciplina a najzanimljivije je bilo takmičenje u hodanju po vodi u velikim loptama kao balonima i sumo hrvanje u kostimima sumo hrvača, propraćeni gromoglasnim navijanjem prisutnih najmlađih kupača. Kako smo saznali od domaćina vikendom se organizuju "Igre bez granica" za cijelu porodicu.

Noćno kupanje i jedrenjak "Victoria" plijene pažnju
Hazim Čukle - Ponedjeljak, 21.06.2010, 21:09
Klikni za više fotografijaAquapark Fojnica
Veliki rekreacijski i manji dječiji bazeni sa ljekovitom termalnom vodom već u samim jutarnjim satima primaju kupače. Dolaze tu gosti iz raznih dijelova Srednje Bosne i šire. Najviše je mladih koji uživaju u raznim vodenim efektima kao što su whirpool jame, gejziri, slapovi, topovi, divlja rijeka itd. Za ljubitelje masaže postoje podvodne i wellness masaže na otvorenom pod baldahinima.

Na plaži "Aquaparka" se nalazi jedrenjak "Victoria" dug 35 i širok 6,5 metara koji privlači veliku pažnju posjetitelja svojim izgledom i gastronomskim specijalitetima a ima 90 sjedećih mjesta. Noćno kupanje također privlači veliki broj kupača pa su tako od 20 do 24 sata bazeni puni kupača a cijena ulaznice za noćno kupanje je 5 KM po osobi. Vikendom je u Fojnici kao na Jadranu, svi putevi vode u bazene i kompleks "Aquapark"...

Kan Nica pa Fojnica
Hazim Čukle - Ponedjeljak, 14.06.2010, 16:52
Klikni za više fotografijaAquapark Fojnica
Pored bazena "Aquaparka" u Fojnici smo sreli jednog od stručnjaka iz oblasti bazenske tehnike i pripreme bazenske vode. To je 64 godišnji Štefan Kiš iz Slovenije, stručnjak mašinskog smjera sa 40 godišnjim iskustvom na području bazenske tehnike. On nam je na početku kazao da se ovaj kompleks "Aquareumala" može porediti svojom savremenom tehnikom sa najatraktivnijim turističkim destinacijama kao što je Kan Nica. I dodaje: "Tu je postavljena najsavremenija tehnika a radi se o najsavremenijem objektu tog tipa u BiH. Ova fojnička voda sa nevjerovatnim ljekovitim svojstvima, njena temperatura od 28 stepeni celzijusa, prema najstrožijim DIN standardima, opravdava ovo moje gore rečeno. Ovdje je upotrebljena filtracija naplavne tehnike "Anschwemmfilteralagen" njemačkog porijekla koju smatram najboljom tehnologijom XXI vijeka u bazenskoj tehnici jer iziskuje dvije trećine manje posla za ugradnju, potrošnja vode za pranje filtera je neznatna a potrošnja kemikalija bitno manja nego kod pješćanih."...

Otvorena sezona kupanja u Aquaparku
Hazim Čukle - Subota, 12.06.2010, 15:25
Klikni za više fotografijaAquapark Fojnica
Nakon duge zime i kišnog proljeća početkom mjeseca juna su počele i junske vrućine. Spas od tropskih ljetnih vrućina će mnogi ove godine potražiti u bazenima termalne vode "Aquaparka" u Fojnici, jedne od najatraktivnijih turističkih destinacija ovakve vrste u BiH a i šire.

Od izvršnog direktora "Aquareumala" Fojnica Harisa Šehića smo saznali: "Od danas će Fojnica, kupališta i kompleks "Aquaparka" u Fojnici biti za mnoge krajnja željena destinacija u potrazi za dobrim odmorom u nedirnutoj prirodi, vazdušnoj banji i termalnoj rivijeri sa bazenima termalne nadaleko čuvene ljekovite vode.

Cijene karata su prošlogodišnje, odrasli 6 KM, djeca 5 do 14 godina 4 KM i porodične 4+ 16 KM"...

U petak otvaranje sezone kupanja u Aquaparku Fojnica
Hazim Čukle - Utorak, 08.06.2010, 17:03
Klikni za više fotografija"Victoria" u izgradnji
U toku su završni radovi i priprema na kompleksu "Aquaparka Fojnica", vodenog grada u Fojnici, kako bi što spremnije dočekali ovogodišnju sezonu kupanja u Fojnici. Prošle godine je tokom mjeseca augusta otvoren kompleks "Aquapark Fojnica" koji je sastavni dio "Aquareumala" i koji se prostire na 14 hiljada metara kvadratnih površine, koji je u potpunosti izmijenio turističku sliku Fojnice. Na tom dijelu Fojnice je mobilno stanje, radi se punom parom od jutra do mraka kako bi sve bilo spremno za otvaranje sezone kupanja u naredni petak 11. juna. Kako nam reče jedan od izvođača radova Fojnica je ovih dana i najveće brodogradilište u BiH jer se u "Aquaparku" gradi jedrenjak "Victoria". Čuvena fojnička termalna voda je prije 200 godina korištena za liječenje a dokazana je i poznata po ljekovitim svojstvima za poboljšanje pozitivnih efekata zdravlja.

Cijene dnevnih ulaznica od 09 do 19 sati su odrasli 6 KM, djeca od 5 do 14 godina 4 KM i porodične od 4 + 1 16 KM. Noćno kupanje je od 20 do 24 sata a cijena ulaznice je 5 KM.

Uvjereni smo da će Fojnica a posebno bazeni "Aquareumala" biti prepuni kupača i turista jer mnogima će ovo biti jedino mjesto gdje mogu priuštiti sebi vodenu čaroliju i kupanje a s pravom se za ovaj dio Fojnice kaže da je bosansko more...

Aquareumal ima najbolju cjelogodišnju ponudu
Mirsad Topalović - Srijeda, 31.03.2010, 14:31
Klikni za više fotografijaApartmansko naselje
U prekrasnom i ugodnom ambijentu hotela Mogorjelo u Čapljini održana je tradicionalna, četvrta po redu ceremonija dodjele nagrada "Zlatna Ugostiteljska Kruna" za 2009. godinu najboljim objektima, udruženjima i institucijama u oblasti ugostiteljstva i turizma u Bosni i Hercegovini.

Organizator ove svečane ceremonije bilo je Udruženje hotelijera i restoratera Bosne i Hercegovine, a održana je pod pokroviteljstvom Federalnog ministarstva okoliša i turizma. I ovogodišnjoj svečanosti nazočili su mnogi ugledni ugostiteljski i turistički djelatnici iz BiH i inozemstva.

Dobitnici Zlatnih ugostiteljskih kruna su: Hotel „AQUAREUMAL“ Fojnica (kategorija cjelogodišnje turističko-ugostiteljske ponude)...

Bokserka Irma Balijagić u Fojnici
Hazim Čukle - Ponedjeljak, 14.09.2009, 16:28
Klikni za više fotografijaIrma sa tetkom
Bosanskohercegovačka bokserka Irma Balijagić alijas Adler nakon odbrane titule svjerske prvakinje u pero - lakoj kategoriji (WBA verziji) početkom septembra u Gradskoj areni u Zenici protiv rumunke Galimu Gumliisku, je ovih dana boravila u Fojnici. Ova mlada 27 godišnja bokserka je u Fojnicu stigla kako bi posjetila svoju tetku Fehimu koja se nalazi na odmoru i rehabilitaciji u "Aquareumalu" u Fojnici. Sreli smo ih u bašti restorana uz bazene nedavno otvorenog "Aquaparka" u Fojnici.

Irma nam je kazala: "U Fojnicu sam dolazila nekolio puta i uvijek mi se nanovo svidi ovaj zrak, priroda, rijeke, a sada sam došla iz dva razloga. Prvi je svakako moja tetka Fehima koja mi je dala i ime Irma kad sam se rodila i koju volim neizmjerno. Drugi razlog je taj što sam pročitala da je ovdje otvoren vodeni grad "Aquapark" i da to vidim a moj komentar je kratak samo super i super..."

Rekordan broj posjetilaca u Aquaparku
Hazim Čukle - Ponedjeljak, 24.08.2009, 07:50
Klikni za više fotografijaAquapark Fojnica
Fojnica je prvog dana vikenda ličila na neka od zvučnih turističkih mjesta obale Jadranskog mora. Prepuna plaža i bazeni „Aquaparka“ u Fojnici koje su primile prvog dana vikenda po procjenama mnogih preko 2 hiljade posjetilaca. Izuzetno toplo vrijeme i temperatura termalne vode „Aquaparka“ u Fojnici privuklo je brojne posjetitelje ljubitelje kupanja i uživanja u ljepoti Vodenog grada iz raznih krajeva Sarajeva, Zenice, Travnika, Kiseljaka, Visokog i Fojnice. Same cijene dnevnih karata u „Aquaparku“ od 6 KM za odrasle, 4 KM za djecu, porodične 16 KM su pravi magnet za ljubitelje kupanja i uživanja u vodi. Temperatura vode u bazenima od 28 stepeni i još kad se doda da je to termalna voda su razlog, kako su nam mnogi od posjetitelja kazali, da im više ne treba more, ono je u srcu BiH, ono je u Fojnici. Noćno kupanje je od 20 do 24 sata a po cijeni od 5 KM.

Velika povoljnost gostima i onima koji uživaju u kupanju i vodenim čarima je i to što „Aquareumal“ nudi i godišnje karte za kupače po 20 KM za djecu i 60 KM odrasli a interesantno je da godišnje karte važe do 30. augusta iduće godine...

Nakon koktela noćno kupanje
Hazim Čukle - Petak, 21.08.2009, 14:51
Klikni za više fotografijaAquapark Fojnica
Ni najveći optimisti se nisu nadali da će Fojnica polovinom mjeseca augusta biti preplavljena gostima kupačima, kao na obalama Jadranskog mora. Dugogodišnji san Fojničana se ostvario zahvaljujući sposobnošću i hrabrosti prije svega mendžmenta "Reumal Group", uposlenicima ove grupacije, kao i građanima Fojnice. Bosansko more u srcu BiH "Aquapark Fojnica" je od kako je otvoreno u petak 14. avgusta od samih jutarnjih sati prepuno kupača. Kao u košnici u toploj termalnoj vodi temperature od 27 stepeni u rekreacijskom i dječijem bazenu vrvi od kupača. U srijedu je menadžment "Reumal Group" za prijatelje grupacije, poslovne partnere, investitore, predstavnike političkog, javnog i kulturnog života općine Fojnice priredio koktel na otvorenom u "Aquaparku" u Fojnici. Tu se okupilo blizu dvije hiljade posjetitelja. Sve su ih pozdravili načelnik općine Fojnica Salkan Merdžanić i ispred "Reumal Group" generalni direktor dr Eldan Lokmić...

I u srijedu više od hiljadu kupača u Aquaparku
Hazim Čukle - Petak, 21.08.2009, 12:36
Klikni za više fotografijaAquapark Fojnica

Pogledajte fotografije ovdje.
(Foto: Hazim Čukle, 19.08.2009)Reumal Group Centralna prodaja:
tel.: +38730838-800; -801; -802;
fax.: +38730838-848
Rezervacija online
Fotografije: Aquapark
O istoj temi: Aquapark
O istoj temi: Aquareumal
www.aquareumal.ba
Otvoren Aquapark Fojnica
Hazim Čukle - Ponedjeljak, 17.08.2009, 07:49
Klikni za više fotografijaAquapark Fojnica
Otvaranjem "Aquaparka", Vodenog grada, koji se proteže na 12 hiljada metara kvadratnih, Fojnica je uveliko izmijenila svoju turističku sliku. Od davnina je Fojnica prepoznatljiva i poznata po svojim vodama, međutim one su sada dobrim dijelom i iskorištene izgradnjom ovog vodenog grada u Fojnici. Pored raznih vidova turizma Fojnica vidi veliku šansu u svom razvoju i prosperitetu u zdravstvenom turizmu. Zdravstveni turizam kao poseban vid turističke ponude posljednjih godina XX vijeka Fojnicu je sa njenim raspoloživim smještajnim kapacitetima i prirodnim resursima svrstao u red prepoznatljivih atraktivnih turističkih destinacija i Fojnica zauzima visoko mjesto u oblasti zdravstvenog turizma BiH.

Od generalnog direktora „Reumal Group“ dr Eldana Lokmića smo saznali: "Ovaj kompleks „Aquapark“ u Fojnici obuhvata površinu i do 14 hiljada metara kvadratnih. Tu je za sada oko 1000 metara kvadratnih vodene površine, a kompleks se sastoji od rekreacijskog i dječijeg bazena, vodeni efekti, podvodne masaže, whirpoll jame, gejziri, slapovi, topovi, uređene travnate i pješčane plaže, wellness tretmani na otvorenom, tereni za odbojku na pijesku, stolni tenis, dječije zabavište itd..."

Prvi kupači u Aquaparku
Hazim Čukle - Nedjelja, 16.08.2009, 09:38
Klikni za više fotografijaAquapark Fojnica
Prvog dana nakon otvaranja "Aquareumal"-ovog Vodenog grada, Aquaparka u Fojnici koji se prostire na 12 hiljada metara kvadratnih u rekreacijskom bazenu sa termalnom vodom se kupalo stotinjak kupača iz Fojnice, Kreševa, Visokog i gostiju "Reumala" i "Aquareumala". Lijepo vrijeme i temperatura vode od 32 stepena privuklo je stotinjak kupača u bazene u Fojnici koji su uživali u kupanju.

Cijena dnevne karte za odrasle je 6 KM, za djecu do 14 godina 4 KM i porodična dnevna karta je 16 KM. Tu je i atrakcija noćno kupanje od 20 do 24 sata po cijeni od 5 KM.

Gondole na Brusnici
Mirsad Topalović - Subota, 15.08.2009, 21:55
Klikni za više fotografijaFojnica
Fojnica, bosanskohercegovački gradić koji slovi za simbol banjskog turizma, nalazi se podno Vranice, tačnije u planinskom prstenu kojeg, pored Vranice, formiraju Šćit, Zahora i Bitovinja. Godine 2003. u mapu ski-centara u BiH utisnuta je još jedna atraktivna kota - Brusnica, udaljena tek 12 kilometara od gradske jezgre. Tvorci ideje za izgradnju žičare dužine 4.100 metara kojom bi se savladala visinska razlika od gotovo hiljadu metara, te što adekvatnije iskoristili prirodni resursi za izgradnju turističkog kompleksa u Fojnici, su Jure Iviš i Adolf Golmayer. Krajnji rok predviđen za realizaciju projekta je 2011. godina...

Aquapark - Odbrojavanje
Nasir Selimović - Četvrtak, 13.08.2009, 14:49
Klikni za više fotografijaAquapark u izgradnji
Kako produžiti ljeto, odnosno povećati broj dana korištenja novosagrađenih objekata, osnovno je pitanje koje već izvjesno vrijeme muči većinu turističkih radnika okupljenih oko projekta Aquaparka. Odgovor je veoma prost; skratiti vrijeme gradnje. Sva pamet u skraćenju rokova gradnje sadržana je u fiksiranju datuma probnog puštanja u funkciju bazenske rivijere. Određivanje termina direktno utječe na svijest i promjenu odnosa izvođača prema poslu: uvodi se noćni rad, ostavljaju se za kasnije neke vrste radova koji nisu neophodni za ovu fazu gradnje, osluškuju vremenske prognoze, aktiviraju dodatni izvođači. Kao rezultat navedenih poteza na gradilištu se situacija mijenja iz sata u sat; dok se na jednom kraju radovi privode kraju, na drugom nisu ni počeli. Iako je odbrojavanje već počelo, kod dobrog dijela znatiželjnika, uporedna slika teških mašina (dozeri, valjci i sl.) i ležaljki sa suncobranima, pobuđuje nevjericu da će sutra, 14. avgusta, ovo biti lijepo uređena pješčana plaža.

Naravno i dušebriznici su ponudili svoje usluge u rješavanju problema: ako se do polovine avgusta ne ukažu bazeni – možda se, dok ima vremena, a ima ga do prvih snjegova, sve ovo preprojektuje i preinači u otvoreno gradsko klizalište.

Otvaranje Aquaparka pomjereno za petak
PR JURRC "Fojnica" (Reumal) - Srijeda, 12.08.2009, 10:26
Klikni za više fotografijaAquapark u izgradnji
Zbog tehničkih razloga otvaranje Aquaparka desit će se 14. augusta, a ne 13. kako je do sada bilo najavljivano. Aquapark će bit pušten u rad uz muzički program od 14 sati, a bazene će već isti dan moći koristiti kupači, naravno, u zavisnosti od vremenskih prilika. Aquapark Fojnica je jedan od najznačajnijih projekata u Fojnici i sačinjavat će dio ukupne turističke ponude. Veoma povoljne i pristupačne cijene dnevnih ulaznica u Aquapark pružaju mogućnost svim građanima Fojnice, ali i gostima, da provedu svoje slobodno vrijeme na modernim i atraktivnim bazenima uz mnoge dodatne sadržaje.

Cijena ulaznice za odrasle iznosi 6 KM, za djecu 4 KM, a noćno kupanje samo 5 KM.

Svečano otvaranje Aquaparka u četvrtak 13. augusta
Hazim Čukle - Petak, 07.08.2009, 08:58
Klikni za više fotografijaAquapark u izgradnji
U toku su završni radovi izgradnje "Aquaparka", vodenog grada u Fojnici. Ugrađuju se posljedni kubici betona, postavlja glazura, rasvjeta, uređuje plaža, postavljaju ležaljke i cvijeće itd.

Kako nam je kazao direktor "Aquareumal"-a Haris Šehić sve teče po planu, očekivanom dinamikom rada i dodaje: "Imali smo nekih problema oko gradnje ovog vodenog grada, ali sve u svemu zadovoljan sam urađenim. Zvanično otvaranje ćemo imati u četvrtak 13. augusta. Ovo je prva faza izgradnje a na 12 hiljada metara kvadratnih će biti mnoštvo sadržaja. U kompleksu "Aquaparka" ćemo imati rekreacioni bazen površine 950 metara kvadratnih uz vodene efekte, podvodne masaže, whirpool jame, gejzire, slapove, vodene tokove, dječiji bazen, wellnes tretmane na otvorenom, terene za odbojku na pijesku, stoni tenis, open barove, restoran itd. Kompleks "Aquapark" će bit fizički obezbijeđen, imamo i spasilačku službu, tim hitne medicinske pomoći, prostore za previjanje male djece, a voda u bazenima se priprema u skladu sa DIN standardom. Ovim projektom će se obogatiti turistička ponuda Fojnice koja će biti prepoznatljiva i poznata nadaleko".

Već se znaju cijene dnevnog i noćnog kupanja. Tako jedna dnevna ulaznica za kupanje od 9 do 19 sati iznosi za odrasle 6 KM, djeca od 5 do 14 godina 4 KM, porodično 16 KM. Noćno kupanje će trajati od 20 do 24 sata po cijeni od 5 KM po osobi.

Aquapark - Bazeni
PR JURRC "Fojnica" (Reumal) - Ponedjeljak, 03.08.2009, 08:55
Klikni za više fotografijaAquapark Fojnica
Poštovani posjetioci,

na ovom mjestu ćemo Vas obavještavati o dinamici izvođenja radova na Aquapark-u Fojnica i davati sve neophodne informacije vezane za otvaranje i korištenje bazena. Također, ovdje možete pogledati i fotografije iz Aquaparka koje će kontinuirano biti postavljane.

Dio projekta Aquapark koji se trenutno privodi kraju obuhvata dva bazena – rekreacioni bazen površine 950 kvadratnih metara uz vodene efekte: podvodne masaže, whirpool jame, gejzire, slapove, topove i dječiji bazen površine 150 kvadratnih metara. Kompleks Aquapark će raspolagati sa uređenim travnatim i pješčanim plažama, wellness tretmanima na otvorenom, terenima za odbojku na pijesku, stolovima za stoni tenis, zabavištem za djecu i dr. Potpuni doživljaj plaže omogućuju i open barovi, animacijski programi te live dernek pod zvijezdama. Svim posjetiocima na raspolaganju će stajati i dodatne usluge spasilačke službe i hitne medicinske pomoći, kao i previjalište za bebe. Važno je napomenuti da su svi radovi na bazenu kao i bazenska tehnika u skladu sa svjetskim standardima, a bazenska voda se priprema po DIN standardu. Ono što je svakako interesantno jesu i cijene dnevnih ulaznica na bazene (09:00-19:00); odrasli će plaćati 6 KM, djeca 5-14 godina 4 KM, a porodična karta 4+ iznosi 16 KM. Zaljubljenici noćnog kupanja također neće ostati uskraćeni za svoj užitak, noćno plivanje 20:00-24:00 košta 5 KM.

Za sve dodatne informacije pozovite brojeve telefona Centralne prodaje ili nam pišite na email rezervacije@reumal.ba.

Reumal Group Centralna prodaja:
tel.: +38730838-800; -801; -802;
fax.: +38730838-848
Rezervacija online
Fotografije: Gradilište Aquaparka
O istoj temi: Aquapark
O istoj temi: Aquareumal
www.aquareumal.ba
Kladionica Aquapark
Nasir Selimović - Srijeda, 29.07.2009, 11:40
Klikni za više fotografijaVodeni grad u izgradnji
Posljednjih dana sve češće susrećem svoje sugrađane kako svakodnevno obilaze gradilište Aquaparka, pa onako usput fotografišu, te nešto mjerkaju, pipkaju, zapitkuju, zapisuju. Ni prašina, ni buka mašina, ni sužen manevarski prostor, ni nesnosne vrućine – ne utječu na sve izraženiju radoznalost nekih sugrađana koji pomno prate dinamiku gradnje: ona je posebno primjetna kod onih koji su svih ovih godina tridesetogodišnju priču o fojničkim bazenima dočekivali s nipodaštavanjem i skepsom. Oni malo upućeniji u čaršijska naklapanja, tvrde da je razlog ovog, u posljednje vrijeme, vidnog interesa za sva dešavanja oko Reumala, svojevrsna interna kafanska kladionica u vezi sa datumom puštanja u pogon ovog kapitalnog turističkog objekta. S obzirom da je projekat u fazi realizacije, za pesimiste predmet klađenja više nije njegov početak, nego datum njegovog okončanja...

Izgradnja Aquaparka
Hazim Čukle - Petak, 26.06.2009, 15:59
Klikni za više fotografijaVodeni grad u izgradnji
Prije mjesec dana je u Fojnici započeta izgradnja prve faze vodenog grada Aquparka, koji će se protezati na 12 hiljada metara kvadratnih površine u sastavu Aquareumala i Apartmanskog naselja. Posjetili smo gradilište bazena za kupanje u Fojnici. Na gradilištu smo sreli direktora Aquareumala Harisa Šehića i Zorana Bibanovića, predsjednika Udruženja Turističkih agencija BiH.

Direktor šehić je kratko kazao da izgradnja Aquaparka teče po planu i predviđenom dinamikom i za očekivati je da će se Fojničani i gosti Fojnice moći okupati u ovim bazenima u drugoj polovini idućeg mjeseca.

Predsjednik Zoran Bibanović je tom prilikom kazao: "Završetkom prve faze izgradnje Vodenog parka Fojnica postaje vrhunska turistička destinacija i još da ne kažem kada za godinu dana krene kabinska žičara zaokružiti će se turistički sadržaji Fojnice. Gradnja "Aquareumala" i Vodenog grada je pravi primjer na koji način i u kom pravcu treba da se razvija investiranje u turizam...

Potpisan Memorandum o realizaciji projekta izgradnje žičare i ozvaničen početak radova na izgradnji Aquaparka
Hazim Čukle - Ponedjeljak, 27.04.2009, 13:28
Klikni za više fotografijaSkica buduće žičare
Fojnica svoju bolju budućnost vidi u razvoju turizma i turističke ponude ovog banjskog lječilišta jer to otvara veću mogućnost razvoja ne samo Fojnice već i šireg prostora. U petak su u Fojnici prezentirana dva projekta. U sali hotela "Reumal" u Fojnici potpisan je Memorandum o realizaciji projekta izgradnje žičare vertikalnog transporta koji će povezivati centar Fojnice sa skijalištem na Poljani iznad Fojnice i zvanično je ozvaničen početak izgradnje Aquaparka u Fojnici. Na ovoj prezentaciji ova dva kapitalna projekta širenja turističkih potencijala Fojnice je potpisan Memorandum o realizaciji izgradnje žičare od Fojnice do RC "Brusnica" na Vranici u dužini od 4100 metara a time bi se savladala visinska razlika od oko 1000 metara. Ovim projektom su predviđene dvije polazne stanice, iz same Fojnice za gondolu iz Novog naselja i sjedišnica iz naselja Gornja Mahala, koje bi se na lokalitetu Veselica objedinile i nastavile gondola sistemom do lokaliteta Vrata na 1512m n/v. Kapacitet ovog vertikalnog transporta bi iznosio oko 3000 osoba za jedan sat...

Bore Lee, hobiti, Fojnica blues i neznani heroji
Mirsad Topalović - Nedjelja, 14.09.2008, 03:45
Klikni za više fotografijaProkoško jezero
Fojnica je gradić u srednjoj Bosni, datira kao naselje od drugog tisućljeća p.n.e., a danas je poznat po termalnim vodama, prirodnim ljepotama i kulturnim spomenicima poput Atik džamije iz 1551. ili franjevačkog samostana iz 1530. godine. Ovaj gradić i mnoštvo geoloških zanimljivosti u okolici mi je bio glavno odredište ovog putovanja...

U vodama oko Fojnice nalazi se i nešto zlata koje se ispire još od vremena Ilirskih plemena, a upravo je zlato razlog zbog kojeg su Rimljani poslali čak 12 legija kako bi ovladali tim krajem i to je prvi zabilježeni rat na području Bosne i Hercegovine. Kao što smo vidjeli kroz povijest mnogi su iz ovih ili onih razloga htjeli ovladati ovim prostorom....
Na plažama u Neumu kao u košnici
Hazim Čukle - Utorak, 09.08.2005, 20:03
Plaža u Neumu, 06.08.2005Neum, jedini BH biser na Jadranskoj obali je proteklog vikenda bio veoma dobro posjećen, a na plažama ovog gradića je vrilo kao u košnici. Tražilo se mjesto više, a uglavnom su to bili gosti iz BIH i gradova Mostara, Konjica, Čapljine, Jablanice, Prozora, Bugojna, Sarajeva, Fojnice i drugih. Živa u termometru se dizala do 30 stepeni celzijusa, a temperatura mora je bila od 22 do 24 stepena.

Linkovi:
Fotografije plaže u Neumu (06.08.2005)
Prva Skupština Društva «AQUAREUMAL» d.o.o. Fojnica
Nasir Selimović - Petak, 29.07.2005, 19:55
Crtež projekta «Vodeni park»"Prva Skupština Društva «AQUAREUMAL» d.o.o. Fojnica održana je jučer u Reumalu. Skupštinu je sazvao i otvorio V.D. direktora Džemal Polutan, dok je daljim tokom zasijedanja rukovodio novoizabrani predsjedavajući Skupštine sa jednogodišnjim mandatom, Nasir Selimović. Od 274 pozvana ulagača sjednici je prisustvovalo putem punomoćnika ili lično 81,3% predstavnika ukupnog osnivačkog kapitala.

Linkovi:
Foto galerija Aquareumal - radovi na izagradnji Apartmanskog naselja
Projekat Apartmanskog naselja
Projekat Vodenog parka
Fotografije crteža projekta "Apartmansko naselje"
Fotografije crteža projekta "Vodeni park"
O istoj temi: Apartmansko naselje i Vodeni park
www.reumal.ba
Osnivačka skupština Aquareumala
Nasir Selimović - Četvrtak, 21.07.2005, 19:08
Crtež projekta «Vodeni park»"AQUAREUMAL" d.o.o. Fojnica
DRUŠTVO ZA UGOSTITELJSTVO, TRGOVINU I TURIZAM
Broj: 103/05
Dana: 06.07.2005. godine

Na osnovu Čl. 344. Zakona o privrednim društvima ("Sl. novine F BiH", br. 23/99, 45/99 02/02 i 29/03) sazivam

OSNIVAČKU SKUPŠTINU
"AQUAREUMAL" d.o.o. Fojnica

Osnivačka Skupština će se održati u četvrtak, 28.07.2005.godine u velikoj sali "Reumal"-a sa početkom u 15 h.

Linkovi:
Skeniran dokument
Foto galerija Aquareumal - radovi na izagradnji Apartmanskog naselja
Projekat Apartmanskog naselja
Projekat Vodenog parka
Fotografije crteža projekta "Apartmansko naselje"
Fotografije crteža projekta "Vodeni park"
O istoj temi: Apartmansko naselje i Vodeni park
www.reumal.ba
Početak realizacije projekta izgradnje Apartmanskog naselja
Nasir Selimović - Srijeda, 06.07.2005, 20:51
Crtež projekta «Vodeni park»Prekjučer su prve mašine Unigradnje, generalnog izvođača radova, počele sa zemljanim iskopima za gradnju pristupnih komunikacija Apartmanskom naselju. Da li je potpisivanje Ugovora o gradnji i ozvaničeni početak njegove realizacije, razuvjerio bar dio onih koji su, iz ko zna kakvih razloga, sa skepsom komentarisali nagoviještene ambiciozne fojničke turističke planove? Po mojoj slobodnoj procjeni: ono što je za ondašnju Fojnicu značila gradnja Reumala i njegovo postojanje i uticaj na fizionomiju grada i život u gradu u proteklih 25 godina, to su sigurno za sadašnji trenutak i sljedećih 25 godina gradnja Apartmanskog naselja i Vodenog parka.
Potpisan Ugovor o gradnji Apartmanskog naselja
Nasir Selimović - Srijeda, 06.07.2005, 20:48
Crtež projekta «Vodeni park»01.07. - Jučer je u Reumalu usaglašen i potpisan Ugovor o gradnji Apartmanskog naselja između građevinskog preduzeća «Unigradnja» D.D. iz Sarajeva, odabranog na pozivnom tenderu za generalnog izvođača radova, i investitora «Aquareumal» d.o.o. iz Fojnice.

Ukupna vrijednost radova iznosi 7.132.111,00 KM.

Početak radova 01.07.2005. godine.
Završetak radova 01.05.2006. godine.

Linkovi:
Projekat Apartmanskog naselja
Projekat Vodenog parka
Fotografije crteža projekta "Apartmansko naselje"
Fotografije crteža projekta "Vodeni park"
www.reumal.ba
O istoj temi: Apartmansko naselje i Vodeni park
Aquareumal
Nasir Selimović - Subota, 04.06.2005, 14:40
Crtež projekta «Vodeni park»Od jučer je Fojnica bogatija za jedno preduzeće. Na Kantonalnom sudu u Travniku izvršena je registracija preduzeća «Aquareumal» doo čiji su osnivači: 272 pojedinca, s ulozima u rasponu od 2.000 – 35.000 KM, te dva pravna lica RRC Fojnica sa 299.910 KM u zemljištu i Croatia osiguranje 30.000 KM u novcu. Ukupni osnivački kapital Aquareumala iznosi 1.074.910 KM. Ovo su početna sredstva s kojima će Aquareumal ovih dana krenuti u realizaciju projekta Apartmansko naselje. Sretno!

Linkovi:
Projekat Apartmanskog naselja
Projekat Vodenog parka
Fotografije crteža projekta "Apartmansko naselje"
Fotografije crteža projekta "Vodeni park"
www.reumal.ba
O istoj temi: Apartmansko naselje i Vodeni park
Apartmansko naselje i Vodeni park
Nasir Selimović - Četvrtak, 27.01.2005, 15:01
Crtež projekta «Vodeni park»Zdravstveni turizam kao osoben vid turističke ponude, posljednjih decenija dvadesetog vijeka, Fojnicu je sa njenim raspoloživim smještajnim kapacitetima i prirodnim resursima, svrstao u red prepoznatljivih turističkih destinacija. Relativna blizina većih urbanih središta kao što su Sarajevo, Zenica, Travnik, čija je prosječna udaljenost od Fojnice oko 60 km, pruža posjetiocima mogućnost kraćeg ili dužeg boravka u prirodno zdravoj sredini. Povoljni klimatski uvjeti, idealna nadmorska visina, živopisno okruženje, djelotvornost termalne vode, te tradicionalna gostoljubivost i stručnost domaćina – samo su neki od elemenata koji su Fojnicu promovisali na vodeće mjesto u oblasti zdravstvenog turizma u Bosni i Hercegovini. Oslanjajući se samo na navedene faktore, teško je očekivati da će ona taj svoj primat moći dugo održati ukoliko ne bude parirala sve brojnijoj konkurenciji u pogledu kvaliteta smještaja i posebno pratećih sadržaja. Početkom devedesetih godina obznanjena je namjera tadašnjeg rukovodstva Reumala o gradnji Apartmanskog naselja i Vodenog parka.

Linkovi:
Projekat Apartmanskog naselja
Projekat Vodenog parka
Fotografije crteža projekta "Apartmansko naselje"
Fotografije crteža projekta "Vodeni park"
www.reumal.ba
Posjeta Centru za medicinsku rehabilitaciju «Fojnica»
Nasir Selimović - Ponedjeljak, 24.01.2005, 15:36
Reumal Fojnica19.01. - U organizaciji ekonomskog odjela Ambasade Francuske u BiH, u posjeti Centru za medicinsku rehabilitaciju «Fojnica» boravila je tročlana delegacija Regionalne agencije za razvoj iz francuske pokrajine Overnje. Zamjenik direktora Centra Semin Suđuka, upoznao je goste iz Francuske sa rezultatima koje Centar ostvaruje na polju medicinske rehabilitacije, kao i sa ambicioznim razvojnim planovima, Apartmansko naselje i Vodeni park, čijoj će se realizaciji pristupiti početkom proljeća.

Linkovi:
www.reumal.ba
Fotografije Centra za medicinsku rehabilitaciju «Fojnica»
O istoj temi: Saradnja sa francuskom pokrajinom Auvergn (Overnj)
Salkan Merdžanić, novoizabrani načelnik Općine Fojnica
Nasir Selimović - Četvrtak, 02.12.2004, 14:49
Salkan Merdžanić, načelnik Općine Fojnica01.12. - Salkan Merdžanić, novoizabrani načelnik Općine Fojnica, danas je zvanično od dosadašnjeg načelnika Mustafe Memije, preuzeo tešku i odgovornu dužnost prve osobe općinske administracije. Protekle četiri godine obilježene su procesom objedinjavanja i reduciranja općinskih izvršilaca, završetkom povrata privatne imovine, obnovom porušenog stambenog fonda, te završetkom ili otpočinjanjem krupnih infrastrukturnih projekata: telefonizacija cjelokupnog područja općine, rekonstrukcija elektromreže, regulacija vodotokova, asfaltiranje lokalnih puteva. Na ovaj način stvorena je solidna osnova za ubrzaniji razvoj općine.

Istina s postojećim budžetskim sredstvima, bez obzira na očekivanja građana, ne mogu se napraviti korjenite promjene koje bi u relativno kratkom vremenu izmijenile neobjašnjivo stanje letargičnosti u Fojnici. Zato je neophodno sa par kapitalnih projekata (Apartmansko naselje, Vodeni park, Vranica itd), koji su izvjesni, zatalasati i izmijeniti iskrivljeno ubjeđenje da će neko drugi umjesto nas rješavati fojničke probleme. Načelnik može pomoći nama onoliko koliko mi pomognemo njemu; idejom, poduzetničkom inicijativom, dobronamjernom sugestijom, odgovornijim odnosom prema komunalnim stvarima.
Međunarodna konferencija o investiranju u BiH
Nasir Selimović - Ponedjeljak, 23.02.2004, 14:59
Općina Fojnica16.02. - Za dugo najavljivanu i temeljito pripremanu Međunarodnu konferenciju o investiranju u Bosni i Hercegovini koja će se 26. i 27. februara održati u Mostaru, Općina Fojnica je kandidirala dva projekta Centra za medicinsku rehabilitaciju Fojnica iz oblasti turizma: Apartmansko naselje i Vodeni park. Konferencija će, kako se predviđa, okupiti skoro 2000 investitora iz cijelog svijeta, te više šefova država, premijera, ministara, i pravo je mjesto za prezentaciju ovako ozbiljnih projekata, kao što je zaokruživanje turističkog kompleksa Reumala.
Aktuelno stanje i razvojni planovi Centra
Nasir Selimović - Srijeda, 29.10.2003, 13:56
Reumal28.10. - Načelnik Općine Fojnica, predsjedavajući Općinskog vijeća, predsjednici političkih stranaka i partija i predsjednici njihovih klubova u Općinskom vijeću Fojnica, sa zanimanjem su pratili današnje izlaganje dr. Eldana Lokmića o aktuelnom stanju i razvojnim planovima Centra. Sastanak je sazvan na inicijativu rukovodstva Centra, kako bi se odgovornim osobama Općine Fojnica, prezentovali poslovni rezultati za devet mjeseci ove godine, te, što je posebno važno, postigao konsenzus o viziji razvoja Centra i općenito turizma na području općine. Na kraju je konstatovano da su projekti, Vodeni park i Apartmansko naselje, neophodnost ako se iole ozbiljnije razmišlja o budućnosti turizma u Fojnici.
pretraga novosti :: arhiva novosti