Nova verzija sajta
Traženi pojam
U kategoriji
Datum (godina/mjesec/dan)  //

Bilo koju riječ Sve riječi

Vaša pretraga za taekwondo je pronašla slijedeće:

19 međunarodni taekwondo turnir u Fojnici
Anida Ramić, PR - Služba za odnose sa javnošću Općine Fojnica - Četvrtak, 09.06.2016, 12:35
Klikni za više fotografija Turnir
U organizaciji Taekwondo saveza BiH i domaćina Hrvatskog Taekwondo kluba „Hvojnica“ iz Fojnice u sali škole je proteklog vikenda održan 19. međunarodni taekwondo turnir „Fojnica open 2016 godine“.Učestvovalo je 254 borca iz 21 taekwondo kluba iz BiH i Hrvatske.Takmičenje je održano u više kategorija za muškarce i žene.Sveukupni pobjednik turnira je ekipa TKD „Čapljina“ Čapljina, drugo mjesto je ekipa TKD „Sarajevo“ Sarajevo i treće mjesto ekipa HTKD „Hvojnica“ Fojnica.Najboljima pripali pehari, diplome i medalje.

U kategoriji vrtičanaca i vrtičanki 1. mjesto je osvojila ekipa „Crostar“ Mostar, drugo mjesto „TDK Sarajevo“ Sarajevo i treće mjesto „Centar“ Kakanj.Najbolja vrtičanka Ivna Jurić iz „Šujica“ Tomislavgrad, a najbolji vrtičanac Josip Bevanda Crostar“ Mostar.Kod kategorije mlađih kadetkinja , prvo mjesto je osvojila ekipa „Centar“ Kakanj, drugo mjesto „Crni labudovi“ Visoko i treće mjesto TKD Otok.Kod mlađih kadeta prvo mjesto „Centar“ Kakanj, drugo mjesto HTKD „Hvojnica“ Fojnica i treće ekipa „Lekenik“.

Kod kategorije starijih kadetkinja prvo mjesto je zauzela ekipa TKD „Sarajevo“ Sarajevo, drugo mjesto „Magone“ Livno i treće mjesto „Šuica“ Tomislavgrad.Najbolja kadetkinja je „Džejla Makaš“ Sarajevo.U konkurenciji starijih kadetkinja prvo mjesto je osvojila ekipa TKD „Čapljina“ Čapljina, drugo mjesto HTKD „Hvojnica“ Fojnica i treće „Poskok“ Posušje.Najbolji kadet je Josip Nikša Čapljina.U konkurenciji juniorki prvo mjesto je osvojila ekipa HTKD „Hvojnica“ Fojnica, drugo mjesto „Centar“ Hadžići i treće mjesto „Susedgrad sokol“ .Najbolja juniorka Nataša Oroz HTKD „Hvojica“ Fojnica.

Kod juniora prvo mjesto je osvojila ekipa „Crni labudovi“ Visoko, drugo mjesto „Poskok“ Posušje i treće mjesto TDK „Čapljina“ Čapljina.Najbolji junior Alen Kosovac „Crni labudovi“ Visoko.Kada su u pitanju seniori najbolja ekipa je „Centar“ Hadžići, drugo mjesto TDK „Sarajevo“ Sarajevo, treće mjesto „Poskok“ Posušje.Najbolja seniorka je Arnela Mukić „Centar“ Hadžići.Kod seniora najbolja ekipa je „Vogošća“ iz Vogošće, drugo mjesto „Centar“ Hadžići i treće mjesto „Akademija Zejd“ Sarajevo.Najbolji senior je Semir Imamović „Akademija Zejd“ Sarajevo.

Branko Stanić iz Fojnice sudio na Evropskom taekwondo prvenstvu u Mančesteru
Hazim Čukle - Petak, 08.06.2012, 07:18
Klikni za više fotografijaSudio Branko Stanić
Početkom mjeseca maja je u organizaciji Evropske taekwondo unije u Manchesteru u Velikoj Britaniji održano Evropsko taekwondo prvenstvo za seniore i seniorke. Učestvovalo je 335 sportaša i sportašica iz 40 zemalja Evrope.

Na ovom Evropskom prvenstvu u taekwondo je u svojstvu sudije učestvovao i Branko Stanić iz Hrvatskog taekwondo kluba „Hvojnica“ iz Fojnice, koji je nosilac crnog pojasa četvrti dan u taekwondou. Taekwondo reprezentacija BiH nije bila učesnik prvenstva.

Po povratku sa ovog prvenstva Branko Stanić je za Fojnica online kazao: „Evropsko prvenstvo u taekwondou za seniore i seniorke je održano od 3. do 6. maja u Mančesteru u Engleskoj. Bio sam u ulozi suca. Nastupili su borci koji su se kvalificirali za Olimpijske igre"...

Fojničani prvaci BiH
Mirsad Topalović - Utorak, 27.03.2012, 08:06
Klikni za više fotografijaTaekwondo Prvenstvo BiH
U organizaciji Taekwondoe saveza BiH, u Derventi je protekle subote održano deseto seniorsko prvenstvo BiH u taekwondou. Peti put zaredom, u konkurenciji od 100 natjecatelja iz 25 klubova, titulu ekipnog državnog prvaka ponijeli su članovi Hrvatskog taekwondo kluba Hvojnica iz Fojnice. Druga je bila ekipa iz sarajevskog Novog Grada, dok je treće mjesto pripalo klubu Korya iz Tomislavgrada. Fojnički taekwondoisti bili su najbolji i u kategoriji seniora dok je pobjedu među seniorkama odnio klub Magone iz Livna.

Najbolji borac prvenstva je Nikola Oroz, također iz Hrvatskog taekwondo kluba Hvojnica, dok je titulu najbolje seniorke ponijela Meldina Ugarak, iz kluba A. Zejd...

Seminari i polaganje za taekwondo borce, trenere i suce
Hazim Čukle - Četvrtak, 24.02.2011, 13:39
Klikni za više fotografijaTaekwondo borci
Fojnica je tokom prethodna dva vikenda bila mjesto okupljanja taekwondo boraca, sudaca i trenera. Razlog je taj što je u organizaciji Taekwondo saveza BiH u Fojnici tokom prvog od ova dva vikenda održano polaganja POOM dana, seminar za taekwondo trenere, seminar za taekwondo tehničke suce a narednog vikenda seminar za taekwondo suce za borbu. Kako nam je kazao Ruveid Bečirović generalni sekretar Taekwondo saveza BiH u organizaciji Taekwondo saveza BiH u Fojnici su se održala polaganja u taekwondo za viša zvanja u POOM-dan zvanja za prvi, drugi i treći dan.

"Učestvovao je 71 kandidat a voditelj i ispitivač je bio Anđelko Vučenik, majstor taekwondo sedmi dan. Drugog dana je održan seminar za trenere kandidatima zainteresiranim za sticanje licence trenera u taekwondou. Paralelno je tekao i seminar za suce u tehnici taekwondo. Domaćin je bio Hrvatski taekwondo klub "Hvojnica" iz Fojnice. Prijavljeno je bilo 49 kandidata za trenere i 7 kandidata za tehničke suce taekwondoa", za Fojnica online je kazao generalni sekretar TS BIH.

Branko Stanić jedini predstavnik iz BiH u Azerbejdžanu
Hazim Čukle - Petak, 28.01.2011, 08:08
Klikni za više fotografijaBranko Stanić
Polovinom mjeseca jauara, tačnije od 13. do 18. januara tekuće godine u organizaciji Svjetske taekwondo federacije u gradu Baku u Azerbejdžanu odžan je seminar, treninzi i testiranje taekwondo sudaca za XXX ljetne Olimpijske igre koje će se održati od 27. jula do 12. avgusta 2012. godine u Londonu u Engleskoj. Među stotinu taekwondo sudaca koji su bili na testiranju je bio i Branko Stanić iz Fojnice kao jedini predstavnik iz BiH.

Po povratku u Fojnicu Branko Stanić nam je kazao: "Ovo testitanje je organizovala Svjetska taekwondo federacija gdje smo boravili od 13. do 18. januara u olimpijskom selekcionom kampu u Bakuu Azerbejdžanu. Pozvano je stotinu taekwondo sudaca iz Evrope i Afrike. Pored mene jedinog iz BiH bili su iz našeg okruženja predstavnica Hrvatske Renata Crkvenac, Srbije Predrag Tešović i Mađarske Tomaš Lani. Tokom boravka u Bakuu smo imali pet dana treninga, seminar i polaganje."...

Sveukupni pobjednik 13. međunarodnog taekwondo turnira "Fojnica Open 2010" je ekipa HTK "Hvojnica"
Hazim Čukle - Utorak, 15.06.2010, 16:53
Klikni za više fotografijaFojnica Open 2010
U sali O.Š. "Muhsin Rizvić" u Fojnici je u organizaciji Taekwondo saveza BiH i domaćina Hrvatskog taekwondo kluba "Hvojnica" iz Fojnice održan XIII međunarodni taekwondo turnir "Fojnica Open 2010" na kome je nastupilo 250 boraca takmičara iz 27 taekwondo klubova BiH i Hrvatske u svim kategorijama.

Proglašeni su najbolji pojedinci turnira, kod kadeta Renato Tuka HTK "Hvojnica" Fojnica, najbolja kadetkinja turnira Ajla Reizbegović "Zlatni ljiljan" Sarajevo, najbolji junior turnira je Eldin Horman "Zlatni ljiljan" Sarajevo i najbolja juniorka turnira Andrea Marinović "Cro - Star" Mostar. Najbolji senior turnira je Tomislav Jenić Rugvica a najbolja seniorka turnira je Lidija Ritan Rugvica.

Sveukupni pobjednik ovog Trinaestog međunarodnog taekwondo turnira "Fojnica Open 2010" je ekipa HTK "Hvojnica" iz Fojnice. Sve mečeve su sudili 15 sudaca od čega dvojica međunarodnih taekwondo sudija. Pobjednicima su pripali pehari ručne izrade, medalje i diplome...

Taekwondo klub iz Fojnice najuspješniji na 8. seniorskom prvenstvu BiH u borbama
Mirsad Topalović - Ponedjeljak, 29.03.2010, 22:56
Fojnica onlineU organizaciji Taekwondo kluba Novi Grad u dvorani "Ramiz Salčin" je održano 8. seniorsko prvenstvo Bosne i Hercegovine u borbama i 2. tehničko prvenstvo za sve uzraste. Takmičenje je okupilo više od 230 takmičara iz 26 klubova.

Najboljim učesnicima prvenstva u pojedinačnoj konkurenciji proglašeni su Kristijan Bošnjak iz TKD kluba Fojnica i Valentina Bešlić iz Posušja. U ekipnom poretku u muškoj konkurenciji seniora najuspješniji su bili takmičari iz Taekwondo kluba Fojnica sa 42 boda. U ukupnom poretku takmičenja najuspješniji klub bio je TKD Fojnica sa osvojena 44 boda...

Izbor najboljih sportista i sportskih ekipa Srednjobosanskog kantona
Hazim Čukle - Četvrtak, 04.03.2010, 17:57
Klikni za više fotografijaNajbolji sportisti
Fojnica je u petak bila domaćin izbora najboljih sportista i sportskih ekipa Srednjobosanskog kantona za 2009. godinu, manifestacije koja se tradicionalno održava svake godine u organizaciji Sportskog saveza SBK. Pokrovitelj ovogodišnje šeste po redu manifestacije izbora sportista SBK-a za 2009. godinu je bilo Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta SBK. Proglašenje najboljih i uručivanje priznanja je upriličeno u velikoj sali hotela "Reumal" gdje se okupilo oko 400 sportaša i ljubitelja sporta...

Prezentiran turistički vodič i otvoren turistički ured "Fojnica promo"
Hazim Čukle - Ponedjeljak, 10.08.2009, 08:15
Klikni za više fotografijaFojnica promo
U petak je u Fojnici prezentiran turistički vodič "Fojnica kakvu treba upoznati" i otvoren turistički ured "Fojnica promo" i suvenirnica firme "Vrankamen" d.o.o. Fojnica. Prezentaciji turističkog vodiča Fojnice firme "Vrankamen" d.o.o. je prisustvovalo preko 200 posjetitelja, među kojima su između ostalih bili i predstavnici političkog, javnog i kulturnog života Fojnice. Prezentaciji su pored ostalih prisustvovali i Ivo Miro Jović, Nihad Korić direktor Turističke zajednice SBK-a i Milo Jukić novinar, njih trojica su bili i promotori ovog turističkog vodiča, Vlatka Komšić, Zlatko Prlenda itd. Program je vodila Marina Šimunić. Prisutnima se obratila i direktorica "Vrankamen" d.o.o. Marija Stanić, kazavši da je stručni tim radio dvije godine na ovom projektu a da je ideja nastala 2007. godine...

Šesto Državno prvenstvo u taekwondo-u u Fojnici
Hazim Čukle - Ponedjeljak, 25.02.2008, 14:28
Klikni za više fotografijaTaekwondo ekipe
Tokom vikenda je u organizaciji Taekwondo saveza BiH i domaćina Hrvatskog Taekwondo Kluba (HTK) "Fojnica" iz Fojnice u sali Srednje škole u Fojnici je održano šesto Državno prvenstvo za seniore muškarce i žene u taekwondou. Nastupilo je 103 takmičara i takmičarke. U kategoriji do 62 kilograma kod muškaraca prvo mjesto je zauzeo Ivan Krajina, HTK "Fojnica", drugo mjesto Armin Maluhić iz Novog Sarajeva, treće mjesto Marko Čalić, "Kozara" i Mirhat Brkić, "Teken" Zenica. U kategoriji do 67 kilograma prvo mjesto je pripalo Nikoli Bošnjaku iz Fojnice.

Kod muškaraca je ekipno poredak slijedeći: prvo mjesto HTK Fojnica, drugo Kozara i treće Novi Grad Sarajevo. Najbolji senior je Amir Katana iz ekipe Novi Grad Sarajevo...

Održana 15. sjednica Općinskog vijeća Fojnica
Hazim Čukle - Četvrtak, 28.06.2007, 17:21
Klikni za više fotografijaSjednica OV Fojnica
Srijeda, 27.06. - U konferencijskoj sali hotela "Reumal" u Fojnici je održana 15. redovna sjednica OV Fojnica. Na ovoj sjednici OV Fojnica vijećnici su donijeli između ostalog i slijedeće odluke. Usvojen je izvještaj o poslovanju JU "Ljekarna – apoteka" Fojnica za 2006. godinu, sa procjenom za 2007. godinu. Usvojen je zaključak o radu JU "Dom zdravlja" Fojnica za 2006. godinu. Vijećnici su usvojili prijedlog odluke o pristupanju izmjeni dijela regulacijskog plana užeg urbanog područja Fojnice. Usvojena je odluka o pristupanju izradi regulacijskog plana Sportsko – rekreacionog centra "Pridolci". Usvojen je zaključak o saglasnosti na projekt SERDA – e i općina/partnera na protokol o međusobnoj saradnji.

Međunarodni taekwondo turnir u Fojnici
Hazim Čukle - Srijeda, 07.06.2006, 17:10
Takmičenje u Fojnici, 03.06.2006Subota, 03.06. - Tokom vikenda je u organizaciji Taekwondo kluba "Fojnica" iz Fojnice u sali Srednje škole u Fojnici održano deveto tradicionalno takmičenje u taekwondo boraca za kadete i kadetkinje, juniore i juniorke, seniore i seniorke. Postrojavanjem svih ekipa na parketu otvoren je ovaj međunarodni turnir u taekwondo, a svečano ga je otvorio i zaželio sportašima uspješne rezultate dr Bogomir Barbić predsjednik OO HDZ Fojnica.

Linkovi:
Fotografije sa takmičenja (03.06.2006)
www.fojnica.ba/hvojnica
Sportisti kantona 2005. godine
Nevres Jemendžić - Utorak, 21.02.2006, 15:23
Travnik, 10.02.2006U organizaciji Sportskog saveza SBK/KSB, u hotelu "Vrbas" u Donjem Vakufu, održana je završna svečanost proglašenja najboljih sportista i sportskih ekipa Srednjobosanskog kantona/Kantona Središnja Bosna za 2005. godinu. Na čelu Organizacionog odbora bio je Branko Golub, ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta našeg kantona, a predsjednik Ocjenjivačkog žirija bio je Zvonko Čilić, dugogodišnji sportski radnik i novinar.

Linkovi:
Fotografije sa izbora sportista kantona (Travnik, 10.02.2006)
Pojedinačno u kategoriji kadeta najbolji je bio Kristijan Bošnjak
Hazim Čukle - Ponedjeljak, 24.10.2005, 17:41
TaekwondoNa 9. međunarodnom natjecanju u taekwondou «Livno open 2005.», koje je proteklog vikenda održano u Livnu, livanjski klub Magone bio je najuspješniji s osvojenih 27 odličja, od čega pet zlatnih, devet srebrenih i 15 brončanih, javlja dopisnik NINA-e.

Ekipno u obje konkurencije, kadeta i juniora, najuspješniji je bio livanjski klub Magone, pojedinačno u kategoriji kadeta najbolji je bio Kristijan Bošnjak iz Fojnice, a najbolja kadetkinja je Valentina Galinac iz sarajevske Slavije.

Linkovi:
www.fojnica.ba/hvojnica
Ivan Krajina, taekwondo reprezentativac Bosne i Hercegovine
Hazim Čukle - Petak, 08.07.2005, 16:43
Ivan Krajina, Fojnica 07.07.2005Ivan Krajina je taekwondo reprezentativac Bosne i Hercegovine. 18-godišnji Ivan Krajina iz Fojnice trenira za Hrvatski taekwondo klub Fojnica. Ovaj mladi borac je u dosadašnjoj svojoj karijeri osvojio 25 medalja i desetak pehara. 2003-2004 godine je proglašen sportistom godine Kantona Središnja Bosna. A taekwondo je prvak Bosne i Hercegovine u kategoriji do 62 kg. 2003. godine je bio 3. na Balkanu u svojoj kategoriji. Ovih dana je upisao Fakultet za sport i tjelesni odgoj (nekadašnji DIF). Ivanu želimo uspješan studij poput uspjeha na sportskom borilištu.

Linkovi:
Fotografije (07.07.2005)
www.fojnica.ba/hvojnica
"FOJNICA OPEN 2003"
Nasir Selimović - Utorak, 27.05.2003, 16:31
TaekwondoHrvatski tekvando klub "Fojnica" organizator je dvodnevnog međunarodnog takmičenja za kadete, juniore i seniore pod nazivom "FOJNICA OPEN 2003". Takmičenje u ovoj atraktivnoj borilačkoj vještini održano u sportskoj dvorani Srednje mješovite škole "Zija Dizdarević", okupilo je 350 učesnika iz 28 klubova s područja Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Srbije i Crne Gore.

Linkovi:
www.fojnica.ba/hvojnica
pretraga novosti :: arhiva novosti