Nova verzija sajta
Traženi pojam
U kategoriji
Datum (godina/mjesec/dan)  //

Bilo koju riječ Sve riječi

Vaša pretraga za nogomet je pronašla slijedeće:

Turnir povodom Dana državnosti
Anida Ramić, PR - Služba za odnose sa javnošću Općine Fojnica - Utorak, 28.11.2017, 09:27
Klikni za više fotografija Turnir
Sinoć je završen malonogometni turnir povodom Dana državnosti BiH „Fojnica 2017“ koji je organizovala Asocijacija za sport, ekologiju, edukaciju, kulturu i turizam- ASPEKT MNL FOJNICA.

Na ovom turniru učešće je uzelo 28 ekipa, odnosno 280 igrača, iz Sarajeva, Kiseljaka, N.Travnika, Kreševa, Travnika, Zenice, Visokog , D.Vakufa, Fojnice. Odigrano je 56 utakmica.

U prepunoj sali sinoć su odigrane završne utakmice te su uručena priznanja i nagrade za najuspješnije ekipe i pojedince te sponzore.

Najzaslužniji za održavanje ovog turnira , u prvom redu je načelnik Općine Fojnica i predsjednik organizacionog odbora turnira Sabahudin Klisura koji je uručio prvu nagradu ekipi Auto dijelovi HS iz Kiseljaka.

Drugo mjesto na turniru je osvojila ekipa Medenik iz Novog Travnika a na trećem mjestu se našla ekipa Restoran Esmeralda Sarajevo. Četvrta je bila ekipa Arči iz Novog Travnika.

Fair play ekipa turnira Dan državnosti BiH „Fojnica 2017“ je proglašena ekipa AGRODUR doo Fojnica.
Kada je riječ o pojedinačnim nagradama, nagradu za najboljeg golmana dobio je Aldin Beganović.

Nagrada za najboljeg strijelca pripala je Hršumović Ibrahimu dok je za najboljeg igrača turnira proglašen Sabahudin Petak.

Također, na kraju programa izvučene su nagrade i za publiku. Organizatori su na kraju poručili kako su zadovoljni organizacijom ovog šesnaestodnevnog druženja te su posebno ponosni na veliku posjećenost turnira.
Završena je Sedma sezona Općinske lige u malom nogometu Fojnica
Općina Fojnica - Srijeda, 11.10.2017, 15:07
Klikni za više fotografija Osvajači MNL 2017

Ekipa Smajlovići - Šampion Općinske lige u malom nogometu Fojnica 2017

Aspekt MNL Fojnica organizovao je sedmu sezonu Općinske.lige u malom nogometu Fojnica 2017.
Liga je počela 05.02.2017.god.(uz pauzu preko ljeta) i završavila 08.10. 2017.god.
Ove godine se igrao sistem liga + play off. U Play off-u učestvuje prvih šest ekipa. Utakmice su se igrale u dvorani OŠ,,Muhsin Rizvić“ u Fojnici
Učesnici ovogodišnje lige su slijedeće ekipe (9): Prokos, Smajlovići, Gornja Mahala, Šćitovo, MZ Fojnica I, Fojnica Centar, Voljevac, Dusina i Ragale.

Šampioni Općinske lige za 2017 je ekipa Smajlovići
2 mjesto je ekipa Prokos
3 mjesto ekipa Gornje Mahale,
4 mjesto ekipa Šćitovo,

Najbolji igrač je . Ahmetak Armin (Prokos)
Najbolji strijelac je Merdžanić Halil (Prokos)
Najbolji golman je Pamić Nermin (Smajlovići)

Najperpektivniji golman je Tolo Mateo (Šćitovo)
Najperspektivniji igrač je Meša Kenan (MZ Fojnica I)

Finalisti su nastupili u slijed.sastavima:

Ekipa Smajlovići: Pamić Nermin, Mehić Sedin, Mehić, Emir, Buljina Kenan, Tulumović Mirso, Selimović Haris, Mračkić Nisvet, Varka Henes, Tiro Semir, Zečević Almir ,

Kapiten Pamić Nermin

Ekipa Prokos:
Bureković Smail, Varka Belmin, Ahmetak Armin, Merdžanić Jasmin-pišća, Polutan Elvin , Polutan Amir, Merdžanić Halil, Bunić Elvedin, Merdžanić Selvedin – Džeko, Merdžanić Faris, Pugonja Munever, Bunić Mahir, (

Kapiten: Merdžanić Selvedin – Džeko,


Sudci u Općinskoj ligi su bili: Pašić Edin, Buharalija Nermin i Pašić Ajdin.


Organizator je i ove godine obezbijedio vrijedne nagrade u sportskoj opremi (trenerke, dresovi, lopte, pehari, ruksaci, majice, priznanja, zahvalnice.

Generalni sponzor i ovogodišnje 7 sezone Općinske.lige je Općina Fojnica sa načelnikom g-din om Sabahudinom Klisurom.
Metalos Kreševo pobjednik turnira Dana državnosti BiH Fojnica 2016
Općina Fojnica - Srijeda, 30.11.2016, 08:51
Klikni za više fotografijaMetalos Kreševo
Završen je malonogometni turnir povodom Dana državnosti BiH Fojnica 2016.
Turnir je organizovala Asocijacija za sport, ekologiju, edukaciju, kulturu i turizam ,,Malonogometna liga Fojnica“ (ASPEKT ,,MNL Fojnica“)
Turnir je trajao od 04.11.-19.11.2016.Utakmice su igrane u sali OŠ Muhsin Rizvić“ Fojnica.
Na turniru je učešće uzelo16 ekipa, iz Novog Travnika, Hadžića, Kiseljaka, Kreševa, Busovače i Fojnice.
Imali smo priliku uživati u izuzetno kvalitetnim utakmicama koje su nam priredili najbolji igrači futsala sa ovih prostora. Ovogodišnji turnir krasila je i dobra posjećenost publike tokom cijelog turnira koja je uživala u dobrim potezima, akcijama, fantastičnim odbranama golmana.


Nagradni fond turnira je bio 7.000,00 KM.

Titulu pobjednika turnira zasluženo je ponijela ekipa Metalosa iz Kreševa, član Prve futsal lige FBiH koja je u finalu nakon neizvjesne utakmice rezultatom 5:4 savladala ekipu Medenik-a iz Novog Travnika, i osvojila nagradu od 4.700,00 KM
2. mjesto i nagradu od 1.100,00 KM osvojila je ekipa Medenik iz Novog Travnika
3. mjesto i nagradu od 600,00 KM osvojila je ekipa Žad FC iz Kiseljaka, a
4.mjesto i nagradu od 300,00 KM osvojila je ekipa Autodijelovi HS Kiseljak
Fair play ekipa turnira je Sevsen iz Fojnice
Organizator je za istaknute pojedince obezbijedio nagrade u vidu priznanja, pehara i novčanog iznosa od po 100KM
Najbolji igrač na turniru je Davor Marković ( Metalos Kreševo)

Najbolji strijelac je Mario Miletić ( Metalos Kreševo)

Najbolji golman je Haris Čakić (Medenik Novi Travnik)

Suci na turniru su bili Edin Pašić, Nermin Buharalija i Ajdin Pašić koji su odlično obavili svoj zadatak i dali puni doprinos Turniru .
Predsjednik Organizacionog odbora Turnira je bio Sabahudin Klisura, načelnik Općine Fojnica.
Organizator je uz pomoć sponzora svaku večer obezbijedio za gledaoce po 4 nagrade, te, u polufinalu 7 nagrada i finalu 15 nagrada.
Nagrade za publiku su obezbijedili BH Telecom, Farmasi tim Fojnica, Fintax d.o.o Fojnica, Brijačnica kod Aziza, Tare Fojnica, Šuma Šped, Autodijelovi HS i Grawe osiguranje Sarajevo

Gen.sponzor je bilo Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica, a ostali sponzori su bili : Općina Fojnica, JP BH Pošta, BH Telecom, Vlada SBK, Zavod Drin, Miam d.o.o, Zam Comerc, Kara – Drvo, Grawe osiguranje, Šumaplod, Tašo komerc, VH Gradnja, NS SBK/KSB, JKP Šćona, Color Art Fojnica, Farmasi tim Fojnica, Fintax d.o.o Fojnica, Butik Denim, Delikates, Mesnica Durak, Šuma-Šped, BP Orman, STR Fare i Štamparija Fojnica.

Organizator turnira, zahvaljuje se svima koji su na bilo koji način podržali ovaj Turnir, i samim tim dali svoj doprinos u obilježavanju Dana državnosti Bosne i Hercegovine.
Sedme sportske igre samostalnog Sindikata državnih službenika F BiH
Hazim Čukle - Petak, 03.06.2016, 14:49
Klikni za više fotografija Igre
U organizaciji Saveza samostalnog Sindikata državnih službenika, namještenika u organima državne službe, sudijskoj vlasti i u javnim ustanovama u F BiH, u Fojnici se od 26 do 29 maja na terenima „Reumal group“ i terenima Fojnice održavaju tradicionalne sportske igre članova Saveza samostalnog Sindikata državnih službenika, namještenika.Učestvuje preko 300 takmičara iz deset kantona F BiH.Nakon postrojavanja na platou u „Aquaparku“ u Fojnici, igre je otvorio Salih Krušćica, predsjednik Saveza samostalnog Sindikata državnih službenika, namještenika.Smješteni su u hotel „Nature“ „Remal group“ Fojnica.

-Ovdje nas je preko 300 iz 10 kantona F BiH, a imamo i goste iz drugih država sa kojima imamo dobru saradnju.Ovo je jedno lijepo druženje, tradicija, koju ćemo nastaviti i u narednoim godinama.Državni službenici su zaslužili da se malo odmore i druže.Sa nama su i kolege iz Sindikata uprave Republike Srpske Božo Marić, predsjednik i Saša Paripović, član Republičkog odbora Sindikata RS, kao i Adem Šerak, predsjednik Sindikata komunalne privrede BiH, kazao nam je Salih Krušćica, predsjednik Saveza samostalnog Sindikata državnih službenika, namještenika

Adil Aljić, predstavnik za sport ovih igara nam je kazao da će se takmičari takmičiti ekipno i pojedinačno, muškarci i žene u sportskim disciplinama: mali nogomet, basket, odbojka na pijesku, stoni tenis, streljaštvo, pikado, plivanje i „bacanje registara“.Igre se odvijaju u Fojnici gdje želimo da promoviramo i ovaj mali gradić, kao veliki turistički centar, a i da smanjimo troškove jer smo dosadašnje igre održavali u Neumu.Cilj je druženje, opuštanje, razmjena iskustva i relaksacija.Najbolji će dobiti diplome, pehare i medalje.


Pobjednik turnira ekipa mesnice „Durak“ Fojnica
Hazim Čukle - Četvrtak, 02.06.2016, 13:08
Klikni za više fotografija Turnir u Dusini
U organizaciji Mjesne zajednice Dusina, općina Fojnica na školskom igralištu u Dusini tokom proteklog vikenda je odigrati, tradicionalni, 41. najstariji malonogometni turnir u općini Fojnica a i šire. Igralo se po sistemu 4+1.Nastupilo je 18 ekipa:“Club 6“ Dusina, „Pogorelica“ Dusina, Caffe „Japi“ Jehovac Kiseljak, „Suša comerc“ Visoko, „LH nekretnine „ Visoko, mesnica „Durak“ Fojnica, caffe „Dansi“ Fojnica, „Kaćuni „ Kaćuni, „Orhan gradnja“ Visoko, „Damac N“ Kreševo, „Sevsen“ Fojnica, mesnica „Meša“ Fojnica, Zavod „Drin“ Fojnica, MZ „Prokos“, „Rostovo mednic“ Novi Travnik, „Agro dur „ Fojnica, „Šuma šped“ Prokos, ŽHD „rmm“ Kiseljak.

Pobjednik turnira je ekipa mesnica „Durak“ Fojnica, drugo mjesto je osvojila ekipa „LH nekretnine „ Visoko, treće mjesto je pripalo ekipi „Rostovo mednic“ Novi Travnik. Najbolji igrač turnira je Sedin Mulaosmanović iz pobjedničke ekipe, najstrijelac je Mahir Bajrić, Orhan gradnja“ Visoko i najgolman je Haris Čakić, „Rostovo mednic“ Novi Travnik. Pobjednik je osvojio novčanu nagradu 1.500 KM, drugoplasirani 500 i trećeplasirani 300 KM.Najboljima je nagrade uručio Sabahudin Klisura, načelnik općine Fojnica.

Malonogometna liga
Udruženje ASPEKT «MNL Fojnica» - Srijeda, 24.02.2016, 14:00
Klikni za više fotografijaMNL "Fojnica 2015"
Rezultati I kola i raspored II kola utakmica MNL "Fojnica 2016"

Šesta sezona MNL Fojnica 2016
Udruženje ASPEKT «MNL Fojnica» - Petak, 22.01.2016, 12:15
Klikni za više fotografijaPlakat MNL
Pogledajte plakat malonogometne lige“Fojnica 2016“- početak šeste sezone .

Pobjednik 12. Tradicionalnog malonogometnog Bozicnog turnira - Fojnica 2015 je ŽAD RMM FC iz Kiseljaka
Udruženje za sport i rekreaciju «Katarina» Fojnica - Četvrtak, 24.12.2015, 08:23
Klikni za više fotografijaBožićni turnir
Završen je 12. Tradicionalni malonogometni Božićni turnir - Fojnica 2015, u organizaciji Udruženja za sport i rekreaciju "KATARINA" Fojnica, a pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i sporta Federacije Bosne i Hercegovine i drugih sponzora.

Pobjednik ovogodišnjeg izdanja turnira je malonogometna momčad ŽAD RMM FC iz Kiseljaka za koju su nastupali: Emir Sipović, Amel Handžić, Vedad Kovač, Ognjen Zirojević, Amer Hadžić, Dženan Čeligija, Nedim Suković, Dražen Novoselac, Emir Salčin, Emir Đuderija i Slaven Novoselac.

Turnir je trajao 17 dana, a nastupalo je dvadeset momčadi iz Sarajeva, Kiseljaka, Kreševa, Busovače, Novog Travnika, Beograda, Rakovice, Hadžića i Fojnice. Uz fenomenalno suđenje Mirze Zubića, Darka Zelenike i Antonija Tomića, odigrano je ukupno 46 utakmica.

U finalnoj utakmici pred ispunjenom dvoranom, momčad ŽAD RMM FC je pobijedila momčad AUTOSERVIS HUSO iz Maglaja rezultatom 6:3, te osvojila pobjednički pehar, diplomu i nagradu od 4012 KM. Drugoplasiranoj momčadi pripali su pehar, diploma i nagrada od 1012 KM.

U utakmici za treće mjesto momčad BEER BAR iz Busovače, pobijedila je momčad STR ČIKO iz Kiseljaka rezultatom 12:4, a za osvojeno treće mjesto osvojili su i pehar, diplomu i nagradu od 512 KM, dok je četveroplasirana momčad osvojila pehar, diplomu i nagradu od 212 KM.

Nagradu FAIR PLAY momčad turnira, osvojila je trećeplasirana momčad turnira BEER BAR iz Busovače koja je pokazala kakav sportski pristup trebaju da imaju nogometaši koji gaje fer i korektan način u natjecanju.

Najperspektivnija momčad turnira je momčad ALWAYS READY, dok je nagradu za najdarovitijeg mladog nogometaša dobio Nedim Mekić iz momčadi STR Čiko.

Najbolji vratar turnira je Fikret Abdispahić iz drugoplasirane momčadi AUTOSERVIS HUSO, dok je titula MVP najboljeg igrača turnira zasluženo dobio Dražen Novoselac iz ŽAD RMM FC Kiseljak.

Svi proglašeni najbolji pojedinci su dobili pehare, diplome i novčane nagrade, a pokrovitelji i predstavnici sponzora su nagrađeni prigodnim zahvalnicama od strane predsjednika Udruženja za sport i rekreaciju "KATARINA" Fojnica, gosp. Josipa Puljića.

Finalnu utakmicu su pratili brojni uzvanici, a riječi pohvale za iznimnu organizaciju turnira je uputio načelnik općine Fojnica, gosp. Sabahudin Klisura.

Kao šlag na kraju, ovu divnu sportsku večer u Fojnici, svojom nazočnošću su između ostalih uveličali vodeći ljudi nogometa u BiH, predjsjednik Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine gosp. Elvedin Dino Begić i dopredsjednik Saveza, gosp. Ivan Beus.

Predsjednik Begić je prigodnim darovima prije utakmice zaželio sreću i pohvalio rad kluba KATARINA i Udruženja uopće, a dopredsjednik Beus je obećavši daljnju podršku u realizaciji projekata budućih izdanja Božićnih turnira, ali i natjecanju u ligi NS SBK/KSB, u svoje ime i svog kluba HŠK Zrinjski Mostar poklonio komplet dresova za prvu momčad Nogometnog kluba "KATARINA".

Josip Puljić, ispred organizatora, zahvalio se vodećim ljudima krovne kuće nogometa u Bosni i Hercegovini, publici i momčadima na fer i korektnom učešću, zaželio sretan Božić i uspješnu Novu godine te zatvorio 12. Tradicionalni malonogometni Božićni turnir - Fojnica 2015.
Završeno natjecanje po skupinama, poznati parovi osmine finala
Anida Ramić, PR - Služba za odnose sa javnošću Općine Fojnica - Ponedjeljak, 14.12.2015, 14:32
Udruženje za sport i rekreaciju Katarina FojnicaSinoć su završeni preostali susreti izlučnog dijela natjecanja na 12. Tradicionalnom malonogometnom Božićnom turniru - Fojnica 2015, koji se igra u organizaciji Udruženja za sport i rekreaciju "KATARINA" Fojnica...

Pogledajte plakat.

Božićni malonogometni turnir "Fojnica 2015"
Udruženje za sport i rekreaciju «Katarina» Fojnica - Četvrtak, 26.11.2015, 11:24
Udruženje za sport i rekreaciju Katarina FojnicaUdruženje za sport i rekreaciju "Katarina" Fojnica organizuje 12.Božićni malonogometni turnir "Fojnica 2015" koji će se održati od 04.-20.12.2015.godine.

Za više informacija pogledajte plakat u Prilogu.

Završen turnir povodom Dana državnosti
Udruženje ASPEKT «MNL Fojnica» - Utorak, 24.11.2015, 09:46
Klikni za više fotografijaTurnir
Povodom Dana državnosti BiH u organizaciji udruženja ASPEKT je odigran malonogometni turnir. Učestvovalo je 16 ekipa a najbolja je bila ekipa Ostružnice koja je u finalu pobjedila ekipu „Šuma-šped“. Najboljima su uručeni pehari i nagrade a sponzorima zahvalnice.Rezultati i raspored utakmica Malonogometnog turnira koji se održava povodom Dana državnosti BiH
Udruženje ASPEKT «MNL Fojnica» - Srijeda, 18.11.2015, 12:03
Klikni za više fotografijaTurnir
Rezultati utakmica odigranih u utorak i raspored za srijedu i četvrtak malonogometnog turnira koji se održava povodom Dana državnosti BiH.Rezultati i raspored utakmica Malonogometnog turnira koji se održava povodom Dana državnosti BiH
Udruženje ASPEKT «MNL Fojnica» - Ponedjeljak, 16.11.2015, 15:23
Klikni za više fotografijaTurnir
Rezultati utakmica odigranih u nedjelju i raspored za utorak i srijedu malonogometnog turnira koji se održava povodom Dana državnosti BiH.Turnir povodom Dana državnosti BiH
Udruženje ASPEKT «MNL Fojnica» - Petak, 06.11.2015, 10:35
Klikni za više fotografijaTurnir"
Pogledajte plakat malonogometnog turnira koji se održava povodom Dana državnosti BIH

Gledanje utakmice na otvorenom
Anida Ramić, PR - Služba za odnose sa javnošću Općine Fojnica - Utorak, 01.09.2015, 11:22
Klikni za više fotografija Utakmica

Općina Fojnica na čelu sa vršiocem dužnosti općinskog načelnika Sabahudinom Klisurom organizuje javno gledanje nogometne utakmice reprezentacija Belgije i Bosne i Hercegovine.

Gledanje će biti upriličeno ispred Turskog kulturnog centra u Fojnici, a utakmica se igra u četvrtak (03.09.2015. godine), sa početkom u 20:45.

Očekujemo da obučeni u boje Bosne i Hercegovine i s navijačkim rekvizitima u što većem broju pratimo ovaj nogometni susret.

Dobro došli!


v.d. NAČELNIK
Sabahudin Klisura dipl.ing

Narednog vikenda XX sportske igre RVI SBK
Hazim Čukle - Petak, 07.08.2015, 12:00
Klikni za više fotografija Dusina
Narednog vikenda 8.avgusta će se u organizaciji Saveza RVI SBK u naselju Dusina, općina Fojnica održati XX jubilarne sportske tradicionalne igre RVI SBK. Učestvuju ekipe RVI iz Travnika, Novog Travnika, Bugojna, Busovače, Viteza, Jajca, Gornjeg Vakufa, Donjeg Vakufa, Kotor Varoša, Kiseljaka i domaćina Fojnice.

Takmićenje će se održati u nekoliko sportskih disciplina kao što su: mali nogomet, streljaštvo, bacanje kugle, bilijar, stoni tenis, pikado, šah i potezanje konopa. Sva takmičenja će se održati na terenima Dusine. večano otvaranje ovih igara je u subotu 8.avgusta u 10 sati na školskom igralištu u Dusini. Nakon klanjanja podne namaza će biti položeno cvijeće i proučena Fatiha na šehidskom spomen-obilježju u Dusini. Na ovim igrama će biti odigrana i revijalna malonogometna utakmica između reprezentacije RVI SBK i domaćina Dusine Fojnica.


Obilježili dan Lječilišta „Reumal“ Fojnica
Hazim Čukle - Utorak, 19.05.2015, 14:34
Klikni za više fotografijaUčenici
Menadžment Lječilišta „Reumal“ Fojnica u povodu dana ove ustanove tradicionalno svake godine početkom mjeseca maja organizra manju svečanost i tom prilikom dodjeli novčane nagrade svojim uposlenicima sa deset, dvadeset i trideset godina neprekidnog rada u ovoj ustanovi.U Lječilištu „Reumal“ Fojnica je stalno uposleno 380 radnika a kapacitet je 530 kreveta.Na samom početku ove svečanosti je prisutne pozdravio dr.Eldan Lokmić, generalni direktor Lječilištu „Reumal“ Fojnica.

Među nagrađenim su i jedanaest uposlenih radnika sa po 30 godina neprekidnog rada su dobili novčane nagrade koje im je uručio direktor dr.Eldan Lokmić, a to su: Elvira Halilović, Muhamed Huzbašić, Zikrija Kurta, Adila Vehabović, Zineta Zahirović, Zemina Zečević, Lucija Kalem,Ivanka Miletić, Ljiljana Petrović, Spomenka Šimunić i Vesna Nedić.

Tri radnika ove ustanove su ispraćeni u penziju, a to su Marica Rajić, Smajila Musić i Selver Memija. U povodu dana firme održano je i sportsko takmičenje uposlenika po radnim jedinicama u malom nogometu i tavli.Pobjednici u malom nogometu su ekipa konobara. Najbolji igrač je bio Almir Memija, najbolji strijelac je Admir Omerčević i golman Adis Karalija. U takmičenju u tavli najbolji je bio Osman Traljo. Najboljima su pripale nagrade, pehari i diplome.


Rezultati III i IV kola i raspored V kola Malonogometne lige
Udruženje ASPEKT «MNL Fojnica» - Srijeda, 25.03.2015, 15:03
Klikni za više fotografijaMNL "Fojnica 2015"
Rezultati trećeg i četvrtok kola i raspored petog kola pete sezone općinske MNL "Fojnica 2015"

Rezultati II i raspored III kola Malonogometne lige
Udruženje ASPEKT «MNL Fojnica» - Srijeda, 11.03.2015, 12:48
Klikni za više fotografijaMNL "Fojnica 2015"
Rezultati drugog kola i raspored trećeg kola pete sezone općinske MNL "Fojnica 2015"

Poznato osam najboljih na turniru
Udruženje za sport i rekreaciju «Katarina» Fojnica - Petak, 19.12.2014, 13:56
Udruženje za sport i rekreaciju Katarina FojnicaZavršen je četrnaesti dan na 11. Tradicionalnom malonogometnom Božićnom turniru Fojnica 2014. Do kraja turnira je preostalo još tri dana...
Pogledajte plakat.

Osmine finala
Udruženje za sport i rekreaciju «Katarina» Fojnica - Utorak, 16.12.2014, 15:29
Udruženje za sport i rekreaciju Katarina FojnicaZavršen je izlučni dio natjecanja po skupinama na 11.Božićnom malonogometnom turniru u Fojnici.
Pogledajte plakat.


Božićni turnir rezultati najava za vikend
Udruženje za sport i rekreaciju «Katarina» Fojnica - Petak, 12.12.2014, 14:58
Udruženje za sport i rekreaciju Katarina FojnicaZavršen je sedmi natjecateljski dan na 11.Tradicionalnom malonogometnom Božićnom turniru Fojnica 2014.
Pogledajte Prilog.

Rezultati i najava Božićnog turnira
Udruženje za sport i rekreaciju «Katarina» Fojnica - Četvrtak, 11.12.2014, 12:23
Udruženje za sport i rekreaciju Katarina FojnicaZavršen je šesti natjecateljski dan na 11.Tradicionalnom malonogometnom Božićnom turniru Fojnica 2014.
Pogledajte Prilog.

Rezultati i najava utakmica Božićnog turnira u Fojnici
Udruženje za sport i rekreaciju «Katarina» Fojnica - Ponedjeljak, 08.12.2014, 15:00
Udruženje za sport i rekreaciju Katarina FojnicaZavršena su tri natjecateljska dana na 11.Tradicionalnom malonogometnom Božićnom turniru Fojnica 2014.
Pogledajte Prilog.

Rekordan broj prijavljenih ekipa na Božićnom turniru u Fojnici
Udruženje za sport i rekreaciju «Katarina» Fojnica - Petak, 05.12.2014, 09:25
Udruženje za sport i rekreaciju Katarina FojnicaSinoć je održan žrijeb 11.Tradicionalnog malonogometnog Božićnog turnira- Fojnica 2014. Večeras utakmice.
Pogledajte Prilog.

Večeras žrijeb! Danas zadnji dan za prijave na 11. Tradicionalni Božićni turnir "Fojnica 2014"
Udruženje za sport i rekreaciju «Katarina» Fojnica - Četvrtak, 04.12.2014, 11:57
Udruženje za sport i rekreaciju Katarina FojnicaDanas je posljednji dan prijava na 11. Tradicionalni malonogometni Božićni turnir – Fojnica 2014.
Službeno ždrijebanje se održava večeras u 19h u „Pub Riverside“-u.

Narednih 16 dana u dvorani u Fojnici gledatelji će moći uživati u nastupima malonogometaša, sve do 21.12.2014. kada ćemo doznati ime najbolje momčadi za ovu godinu. Titulu brani „MALI RAJ“ Kiseljak. Prve utakmica je na rasporedu sutra, PETAK 05.12. u 19:45 sati.

Pogledajte plakat u Prilogu.

Božićni turnir
Udruženje za sport i rekreaciju «Katarina» Fojnica - Srijeda, 03.12.2014, 09:41
Udruženje za sport i rekreaciju Katarina FojnicaPod generalnim pokroviteljstvom Ministarstva prosvjete, znanosti, kulture i sporta KSB/SBK, a u organizaciji Udruženja za sport i rekreaciju "KATARINA", u Fojnici će se od 05.-21.12. ove godine održati jedanaesto izdanje ove tradicionalne sportske manifestacije.

Sve informacije se mogu dobiti na web stranici našeg Udruženja www.katarina-fojnica.com , kao i na kontakt mob. 063 338 856.

Nagradni fond iznosi 6.000 KM, prijave uz kotizaciju od 200 KM traju do 04.12. kada je i ždrijeb turnira koji će se održati u Pub Riverside-u u 19h.

I ove godine vlada velika zainteresiranost za turnir, kako od nogometnih ekipa, tako i od publike koja je proteklih godina u punoj dvorani u Fojnici mogla da uživa u majstorijama vrhunskih malonogometaša Lalića, Omerbegovića, Novoselca, Lokmera, Harbe i dr.

Zato ponovo očekujemo dobre utakmice i neizvjesnu borbu za osvajanje vrijednih nagrada i pobjedničkog pehara".

Pogledajte plakat u Prilogu.


Božićni malonogometni turnir "Fojnica 2014"
Udruženje za sport i rekreaciju «Katarina» Fojnica - Srijeda, 19.11.2014, 12:47
Udruženje za sport i rekreaciju Katarina FojnicaUdruženje za sport i rekreaciju "Katarina" Fojnica organizuje 11.Božićni malonogometni turnir "Fojnica 2014" koji će se održati od 05.-21.12.2014.godine.

Za više informacija pogledajte plakat u Prilogu.

Dodjela nagrada i priznanja Malonogometne lige ,,Fojnica 2014“
Udruženje ASPEKT «MNL Fojnica» - Ponedjeljak, 27.10.2014, 09:11
Klikni za više fotografijaMNL "Fojnica 2014"
Fotografije sa dodjele nagrada i priznanja MNL "Fojnica 2014"

Finale MNL "Fojnica 2014"
Udruženje ASPEKT «MNL Fojnica» - Srijeda, 15.10.2014, 14:59
Klikni za više informacijaAAsocijacija za sport, ekologiju, edukaciju, kulturu i turizam
"Malonogometna liga Fojnica"
(ASPEKT "MNL Fojnica")
Obavijest
Pogledajte rezultate polufinalnih i termine finalne utakmice općinske malonogometne lige "Fojnica 2014"
(Više informacija na plakatu, kliknite ovdje)


Polufinale PLAY OFF MNL 2014
Udruženje ASPEKT «MNL Fojnica» - Utorak, 30.09.2014, 13:08
Klikni za više informacijaAAsocijacija za sport, ekologiju, edukaciju, kulturu i turizam
"Malonogometna liga Fojnica"
(ASPEKT "MNL Fojnica")
Obavijest
Pogledajte rezultate PLAY OFF-a općinske malonogometne lige "Fojnica 2014"
(Više informacija na plakatu, kliknite ovdje)


Rezultati utakmica IX i raspored utakmica X kola MNL "Fojnica 2014"
Udruženje ASPEKT «MNL Fojnica» - Srijeda, 07.05.2014, 12:59
Klikni za više informacijaAsocijacija za sport, ekologiju, edukaciju, kulturu i turizam
"Malonogometna liga Fojnica"
(ASPEKT "MNL Fojnica")
Obavijest
Pogledajte rezultate IX kola i raspored X kola općinske malonogometne lige "Fojnica 2014"
(Više informacija na plakatu, kliknite ovdje)


Fotografije sa odigranih utakmica IX kola MNL "Fojnica 2014"
Udruženje ASPEKT «MNL Fojnica» - Srijeda, 07.05.2014, 12:55
Klikni za više informacijaAsocijacija za sport, ekologiju, edukaciju, kulturu i turizam
"Malonogometna liga Fojnica"
(ASPEKT "MNL Fojnica")
Fotografije
Pogledajte fotografije sa odigranih utakmica IX kola općinske malonogometne lige "Fojnica 2014"

Rezultati VIII i raspored IX MNL "Fojnica 2014"
Udruženje ASPEKT «MNL Fojnica» - Petak, 18.04.2014, 12:07
Klikni za više informacijaAsocijacija za sport, ekologiju, edukaciju, kulturu i turizam
"Malonogometna liga Fojnica"
(ASPEKT "MNL Fojnica")
Obavijest
Pogledajte rezultate VIII kola i raspored IX kola općinske malonogometne lige "Fojnica 2014"
(Više informacija na plakatu, kliknite ovdje)


Fotografije sa odigranih utakmica VIII kola MNL "Fojnica 2014"
Udruženje ASPEKT «MNL Fojnica» - Petak, 18.04.2014, 11:59
Klikni za više informacijaAsocijacija za sport, ekologiju, edukaciju, kulturu i turizam
"Malonogometna liga Fojnica"
(ASPEKT "MNL Fojnica")
Fotografije
Pogledajte fotografije sa odigranih utakmica VIII kola općinske malonogometne lige "Fojnica 2014"

Rezultati VII i raspored VIII kola MNL "Fojnica 2014"
Udruženje ASPEKT «MNL Fojnica» - Petak, 11.04.2014, 09:58
Klikni za više informacijaAsocijacija za sport, ekologiju, edukaciju, kulturu i turizam
"Malonogometna liga Fojnica"
(ASPEKT "MNL Fojnica")
Obavijest
Pogledajte rezultate VII kola i raspored VIII kola općinske malonogometne lige "Fojnica 2014"
(Više informacija na plakatu, kliknite ovdje)


Fotografije sa odigranih utakmica VII kola MNL "Fojnica 2014"
Udruženje ASPEKT «MNL Fojnica» - Petak, 11.04.2014, 09:53
Klikni za više informacijaAsocijacija za sport, ekologiju, edukaciju, kulturu i turizam
"Malonogometna liga Fojnica"
(ASPEKT "MNL Fojnica")
Fotografije
Pogledajte fotografije sa odigranih utakmica VII kola općinske malonogometne lige "Fojnica 2014"

Rezultati VI i raspored VII kola Fojnica 2014
Udruženje ASPEKT «MNL Fojnica» - Srijeda, 02.04.2014, 13:57
Klikni za više informacijaAsocijacija za sport, ekologiju, edukaciju, kulturu i turizam
"Malonogometna liga Fojnica"
(ASPEKT "MNL Fojnica")
Obavijest
Pogledajte rezultate VI kola i raspored VII kola općinske malonogometne lige "Fojnica 2014"
(Više informacija na plakatu, kliknite ovdje)


Fotografije VI kola MNL "Fojnica 2014"
Udruženje ASPEKT «MNL Fojnica» - Srijeda, 02.04.2014, 13:50
Klikni za više informacijaAsocijacija za sport, ekologiju, edukaciju, kulturu i turizam
"Malonogometna liga Fojnica"
(ASPEKT "MNL Fojnica")
Fotografije
Pogledajte fotografije sa odigranih utakmica VI kola općinske malonogometne lige "Fojnica 2014"

Rezultati V i raspored utakmica VI kola MNL "Fojnica 2014"
Udruženje ASPEKT «MNL Fojnica» - Utorak, 25.03.2014, 11:54
Klikni za više informacijaAsocijacija za sport, ekologiju, edukaciju, kulturu i turizam
"Malonogometna liga Fojnica"
(ASPEKT "MNL Fojnica")
Obavijest
Pogledajte rezultate V kola i raspored VI kola općinske malonogometne lige "Fojnica 2014"
(Više informacija na plakatu, kliknite ovdje)


Fotografije sa odigranih utakmica V kola MNL "Fojnica 2014"
Udruženje ASPEKT «MNL Fojnica» - Utorak, 25.03.2014, 11:50
Klikni za više informacijaAsocijacija za sport, ekologiju, edukaciju, kulturu i turizam
"Malonogometna liga Fojnica"
(ASPEKT "MNL Fojnica")
Fotografije
Pogledajte fotografije sa odigranih utakmica V kola općinske malonogometne lige "Fojnica 2014"

Fotografije sa odigranih utakmica IV kola MNL "Fojnica 2014"
Udruženje ASPEKT «MNL Fojnica» - Četvrtak, 20.03.2014, 10:09
Klikni za više informacijaAsocijacija za sport, ekologiju, edukaciju, kulturu i turizam
"Malonogometna liga Fojnica"
(ASPEKT "MNL Fojnica")
Fotografije
Pogledajte fotografije sa odigranih utakmica IV kola općinske malonogometne lige "Fojnica 2014"

Rezultati IV i raspored V kola MNL "Fojnica 2014"
Udruženje ASPEKT «MNL Fojnica» - Četvrtak, 20.03.2014, 09:56
Klikni za više informacijaAsocijacija za sport, ekologiju, edukaciju, kulturu i turizam
"Malonogometna liga Fojnica"
(ASPEKT "MNL Fojnica")
Obavijest
Pogledajte rezultate IV kola i raspored V kola općinske malonogometne lige "Fojnica 2014"
(Više informacija na plakatu, kliknite ovdje)


Fotografije sa odigranih utakmica III kola MNL "Fojnica 2014"
Udruženje ASPEKT «MNL Fojnica» - Petak, 14.03.2014, 12:19
Klikni za više informacijaAsocijacija za sport, ekologiju, edukaciju, kulturu i turizam
"Malonogometna liga Fojnica"
(ASPEKT "MNL Fojnica")
Fotografije
Pogledajte fotografije sa odigranih utakmica III kola općinske malonogometne lige "Fojnica 2014"

Rezultati i raspored utakmica MNL "Fojnica 2014"
Udruženje ASPEKT «MNL Fojnica» - Petak, 14.03.2014, 12:11
Klikni za više informacijaAsocijacija za sport, ekologiju, edukaciju, kulturu i turizam
"Malonogometna liga Fojnica"
(ASPEKT "MNL Fojnica")
Obavijest
Pogledajte rezultate III kola i raspored IV kola općinske malonogometne lige "Fojnica 2014"
(Više informacija na plakatu, kliknite ovdje)


Rezultati i raspored utakmica MNL "Fojnica 2014"
Udruženje ASPEKT «MNL Fojnica» - Utorak, 04.03.2014, 15:11
Klikni za više informacijaAsocijacija za sport, ekologiju, edukaciju, kulturu i turizam
"Malonogometna liga Fojnica"
(ASPEKT "MNL Fojnica")
Obavijest
Pogledajte rezultate II kola i raspored III kola općinske malonogometne lige "Fojnica 2014"
(Više informacija na plakatu, kliknite ovdje)


Osnovao obrtničku radnju „Mundijal kafa“
Hazim Čukle - Ponedjeljak, 03.03.2014, 13:41
Klikni za više fotografijaMundijal kafa
U vrijeme kada ne radi privreda i u vrijeme ekonomske krize u našoj zemlji , najviše su pogođeni mladi.I kada završe školovanje za neko od zanimanja, teško dolaze do zaposlenja, snalaze se kako znaju i umiju.Među tim mladim ljudima ima i onih koji imaju ideje kako doći do zaposlenja i koji svoje ideje i realizuju.

Jedan od takvih pozitivnih primjera u Fojnici je mladi 19 godišnji poduzetnik Haris Durak iz naselja Ostružnica koji je ovih dana osnovao obrtničku radnju „Mundijal kafa“ čija je djelatnost prerada i prodaja kafe i čaja.Pomenuta prodavnica se nalazi u ulici Šetalište u kompleksu „Aquareumalu“ u Fojnici.

-Završio sam srednju medicinsku školu, šest mjeseci sam bio na Birou za zapošljavanje Fojnica, vidjeo sam da je teško doći do posla u svojoj struci, došao sam na ideju da pokrenem vlastiti biznis.Odlučio sam se za preradu kafe i čajeva, to su u nas u porodici i Bosni vjekovima radili, ali samo za svoje potrebe,Sada tu imamo i potrebne mašine za rad kaže Durak i nastavlja

Inspiraciju za naziv svoga osnovnog proizvoda, prave bosanske kafe dalo mi je predstojećo Svjetsko nogometno prvenstvo u Brazilu, koji je ujedno i najveći proizvođać kafe u svijetu, tako je nasta „Mundijal kafa“.Pošto svi volimo svoje rodno mjesto, tako je i moja ljubav prema Fojnici, pa je tako „Mundijal kafa“ dobila slogan „Fojničko zrno ljubavi“ i po ukusu i njemu bi trebala biti svuda prepoznatljiva, pojašnjava Durak i dodaje

Na vrećicama pakovane „Mundijal kafe“ smo stavili potpis Sultana Mehmeda Fafiha i godina njegovog dolaska na područje Fojnice, što je to veoma historijski značajno.U pomenutoj našoj prodavnici u Fojnici pored kafe i čajeva mogu se naći bademi, crna i tahan halva, brusnice u čokoladi, indijski orah itd.


Rezultati I i raspored II kola MNL "Fojnica 2014"
Udruženje ASPEKT «MNL Fojnica» - Srijeda, 26.02.2014, 08:10
Klikni za više informacijaAsocijacija za sport, ekologiju, edukaciju, kulturu i turizam
"Malonogometna liga Fojnica"
(ASPEKT "MNL Fojnica")
Obavijest
Pogledajte rezultate I i raspored II kola općinske malonogometne lige "Fojnica 2014"
(Više informacija na plakatu, kliknite ovdje)


Raspored utakmica I kola MNL Fojnica 2014
Udruženje ASPEKT «MNL Fojnica» - Petak, 21.02.2014, 14:12
Klikni za više informacijaAsocijacija za sport, ekologiju, edukaciju, kulturu i turizam
"Malonogometna liga Fojnica"
(ASPEKT "MNL Fojnica")
Obavijest
Pogledajte raspored I kola općinske malonogometne lige "Fojnica 2014"
(Više informacija na plakatu, kliknite ovdje)


Javni poziv
Udruženje ASPEKT «MNL Fojnica» - Petak, 24.01.2014, 15:18
Klikni za više informacijaAsocijacija za sport, ekologiju, edukaciju, kulturu i turizam
"Malonogometna liga Fojnica"
(ASPEKT "MNL Fojnica")
Javni poziv
Asocijacija za sport, ekologiju, edukaciju, kulturu i turizam "Malonogometna liga Fojnica" raspisuje javni poziv za prijavu ekipa u općinsku malonogometnu ligu "Fojnica 2014".
(Više informacija na plakatu, kliknite ovdje)


Memorijalni turnir Gerd Wagner
Hazim Čukle - Petak, 10.01.2014, 13:51
Klikni za više fotografijaUdruženje Respect"
U organizaciji Udruženja za sport, ekologiju i kulturu „Respect“ Fojnica u sali O.Š. „Muhsin Rizvić“ u Fojnici je odigran tradicionalni deveti memorijalni malonogometni turnir „Gerd Wagner“, koji se igra u čast Gerd Wagnera, koji je kao tadašnji zamjenik visokog predstavnika u BiH tragično izgubio život u helikopterskoj nesreći 17 septembra 1997 godine pored Prokoškog jezera zajedno sa još 11 visokih dužnosnika Međunarodne zajednice.

Na ovom memorijalnom turniru su učestvovale 22 ekipe iz Fojnice, Busovače, Kreševa, Kiseljaka, Kaknja, Sarajeva i Austrije.Nastupiloje 276 mladih nogometaša u starosnim kategorijama od V-VIII razreda osnovne škole i srednjoškolci.U kategoriji osnovaca prvo mjesto je osvojila ekipa „Tom i Đeri“ Fojnica, drugo mjesto ekipa „Denfix“ Kiseljak.Kod srednjoškolaca najbolji su bili ekipa „Bet live“ Fojnica, drugo mjesto ekipa „Rohani“ Fojnica.

Najboljima su pripale nagrade pehari i medalje, a za sve učesnike su obezbjeđeni sokovi i sendvići.Nagrađeni su i najbolji pojedinci.Kod osnovaca najbolji igrač turnira je bio Ahmed Hasanović, najbolji golman Jasmin Kršić, oba iz ekipe „Tom i Đeri“, a najperspektivniji mladi igrač je bio Amar Hodžić iz ekipe „Teletabisi“.Kod srednjoškolaca je najbolji igrač bio Halil Merdžanić ekipa „Gorani“, a najbolji golman je Josip Šimunić iz ekipe „Bet live“.

Memorijalnom turniru su prisustvovali braća Pero, Marinko i Darko Tomičić , prvi od njih je i predsjednik Udruženja „Respekt“ Fojnica, ostali su članovi.Inače braća Tomičić su i finasirali ovaj memorijalni turnir, a žive i rade u Austriji i Njemačkoj.Zajedno sa Adnanom Koljšijem, liderom NK“Respect“ Fojnica su se složili da je ovo bio masovan turnir, da je sve proteklo fair play, da je najveća vrijednost turnira multietičnost i da nije bilo ni najmanjeg ekcesa na memorijalu, kazali su da će deseti memorijal „Gerd Wagner“ iduće godine trajati dva dana.


"MALI RAJ" Pobjednik turnira
Udruženje za sport i rekreaciju «Katarina» Fojnica - Ponedjeljak, 23.12.2013, 15:14
Udruženje za sport i rekreaciju Katarina FojnicaSinoć je u prepunoj dvorani u Fojnici u finalnoj utakmici turnira, momčad "Mali Raj" iz Kiseljaka pobijedila momčad "Veterinarske stanice & Mix Co." iz Fojnice rezultatom 8:2 i potpuno zasluženo osvojila pobjednički pehar, diplomu i novčanu nagradu od 4.000 KM, dok su "veterinari" za drugo mjesto osvojili pehar, diplomu i nagradu od 1.000 KM.

U utakmici prije finala, nakon regularnog dijela utakmice rezultat između "Autodijelova HS" i "Šumašpeda" je bio 4:4, a više spretnosti u raspucavanju imala je momčad "Šumašpeda" te osvojila treće mjesto na turniru i pehar, diplomu i nagradu od 500 KM.
Nagradu za Fair Play momčad turnira dobila je momčad "Internacionalnog univerziteta Sarajevo" koja je svojim pristupom i angažmanom nadasve zaslužila ovaj trofej.
Za najdarovitijeg mladog nogometaša proglašen je Mateo Lovrić iz momčadi "Bet Live" iz Fojnice...

Raspored i satnica za vikend
Udruženje za sport i rekreaciju «Katarina» Fojnica - Petak, 20.12.2013, 14:43
Udruženje za sport i rekreaciju Katarina FojnicaOstala su još tri dana na 10. Jubilarnom malonogometnom Božićnom turniru - Fojnica 2013, koji su igra pod pokroviteljstvom Ministarstva prosvjete, znanosti, kulture i sporta Kantona Središnja Bosna, a u organizaciji Udruženja za sport i rekreaciju "KATARINA" Fojnica.
Danas (petak) na rasporedu su zadnje tri utakmice četvrtine finala, nakon kojih ćemo dobiti tri momčadi koje će se pridružiti momčadi "Malog Raja" iz Kieljaka koja je u srijedu osigurala prolaz u polufinale.
Sastaju se:
19:35 h : Veterinarska stanica Fojnica & Mix Co.Kiseljak - Inoma Kiseljak
20:40 h : Riverside Pub - Šumašped Fojnica
21:45 h : Autodijelovi HS Kiseljak - Caffe Kamin Sarajevo


Polufinalne utakmice su na rasporedu sutra (subota) u 19:30h i 21:00h.
Prije polufinalnih utakmica odigrat će se tradicionalna prijateljska utakmica pionira U15 između NK KATARINE i FK Fojnice u 17:45.

Završna večer turnira je nedjelja 22.12.2013.
Program:
15:10h FK Rudar - NK KATARINA (pioniri U15 - prva utakmica mini-turnira)
15:50h NK Kreševo - FK Rudar (pioniri U15 - druga utakmica mini-turnira)
16:30h NK Kreševo - NK KATARINA (pioniri U15 - treća utakmica mini-turnira)
17:00h NK Brnjaci (U35+) - NK KATARINA (U35+) "prijateljska" utakmica
18:30h Utakmica za treće mjesto na turniru FOJNICA 2013
20:15h FINALE - Jubilarnog 10. malonogometnog Božićnog turnira - Fojnica 2013
21:25h Zatvaranje turnira i svečana dodjela pehara, diploma i nagrada
www.fojnica.ba/katarina
10. Jubilarni malonogometni Božićni turnir - Fojnica 2013
Udruženje za sport i rekreaciju «Katarina» Fojnica - Četvrtak, 19.12.2013, 15:10
Udruženje za sport i rekreaciju Katarina FojnicaDobili smo prvog polufinalistu ovogodišnjeg izdanja Božićnog turnira u Fojnici. To je momčad "Mali Raj" iz Kiseljaka koja je sinoć u neizvjesnoj završnici pobijelila "Gold Energy Drink" u zadnjim sekunadama, pogotkom glavom hrvatskog futsal reprezentativca Jakova Grcića.
U petak navečer dobit ćemo preostale tri momčadi koje će nastaviti natjecanje i koje ćemo gledati obje večeri završnice turnira, u subotu i nedjelju.
Rezultati ovih utakmica bit će krajnje neizvjesni jer je žrijeb sastavio podjednako kvalitetne momčadi i još tri nadasve kvalitetna sastava će završiti ovogodišnji nastup na turniru, kao i "Gold Energy Drink" (federalni futsal ligaš) ne dočekavši polufinale...


Raspored odigravanja utakmica pogledajte u prilogu.

10. Jubilarni malonogometni Božićni turnir - Fojnica 2013
Udruženje za sport i rekreaciju «Katarina» Fojnica - Srijeda, 18.12.2013, 11:23
Udruženje za sport i rekreaciju Katarina FojnicaPoznata su još tri sudionika četvrtine finala Božićnog turnira u Fojnici.
Sinoć su se u daljnji tijek natjecanja plasirale momčadi "Pub Riverside" Fojnica, "Inoma" Kiseljak i "Mali Raj" Kiseljak.

Rezultate i raspored odigravanja utakmica pogledajte u prilogu.10. Jubilarni malonogometni Božićni turnir - Fojnica 2013
Udruženje za sport i rekreaciju «Katarina» Fojnica - Utorak, 17.12.2013, 14:01
Udruženje za sport i rekreaciju Katarina FojnicaOdigrane su prve tri utakmice osmine finala na Jubilarnom 10. Tradicionalnom malonogometnom Božićnom turniru - Fojnica 2013. koji se igra pod pokroviteljstvom Ministarstva sporta i kulture Kantona Središnja Bosna, a u organizaciji Udruženja za sport i rekreaciju KATARINA Fojnica.

U prvom susretu, favorizirana momčad "Gold Energy Drink" Nova Bila, koja se natječe i u Prvoj nogometnoj ligi FBiH, rutinski je odradila posao i rezultatom 4:15 iz daljnjeg natjecanja izbacila perspektivnu momčad "Autootpad FANS Kiseljak".

U drugoj utakmici, "šlageru večeri", akteri su bili na očekivanoj razini, pa su u punoj dvorani Osnovne škole u Fojnici gledatelji mogli da uživaju i do kraja navijaju za jednu od dvije fojničke momčadi. U regularnom dijelu utakmice između "Veterinarske stanice Fojnica & Mix Company" i "Bet Live"-a rezultat je bio 1:1, a nakon penala prolaz je osigurala momčad "Veterinara".

U trećoj utakmici, prošlogodišnji osvajač turnira momčad "Autodijelovi HS Kiseljak" je nadigrala momčad "NK Brnjaka" rezultatom 8:2 i ponovo istaknula kandidaturu za visok plasman i ove godine.10. Jubilarni malonogometni Božićni turnir - Fojnica 2013
Udruženje za sport i rekreaciju «Katarina» Fojnica - Ponedjeljak, 16.12.2013, 13:06
Udruženje za sport i rekreaciju Katarina FojnicaU prvih deset dana, zaključno sa nedjeljom 15.11. odigrano je svih 40 utakmica po skupinama na Jubilarnom 10. Tradicionalnom malonogometnom Božićnom turniru - FOJNICA 2013.

Rezultati (nedjelja 15.12.) :
NK Brnjaci - Caffe AIS Fojnica 3:3
Riverside Pub - AMB Fojnica 5:0
Veterin. stanica Fojnica & Mix Company - Autootpad FANS 2:11
Uvoz i prodaja vozila KAJIĆ - Baja Auto´s Kakanj 4:11
Autootpad Zigi Kiseljak - NK Respect Fojnica 10:2

U daljnji tijek natjecanja plasiralo se 16 najboljih malonogometnih momčadi koje će svoje utakmice osmine finala odigrati u naredna tri dana:


Raspored odigravanja utakmica pogledajte u prilogu.10. Jubilarni malonogometni Božićni turnir - Fojnica 2013
Udruženje za sport i rekreaciju «Katarina» Fojnica - Petak, 13.12.2013, 12:54
Udruženje za sport i rekreaciju Katarina FojnicaSinoć (četvrtak) su odigrane tri utakmice na 10. Jubilarnom malonogometnom Božićnom turniru - Fojnica 2013. Postignuti su slijedeći rezultati :

Gold Energy Drink - AMB Fojnica 10:4
Mesnica MEŠA Fojnica - NK Brnjaci 3:7
Veter. stanica & Mix Company - Caffe AIS Fojnica 4:3

Tijekom vikenda odigrat će se preostalih 13 utakmica po skupinama, tako da će se u nastavak natjecanja po kup sustavu plasirati najboljih 16 malonogometnih momčadi. Raspored odigravanja utakmica za vikend:

PETAK 13.12.2013.
19:35 h : Bet Live - AMB Fojnica
20:40 h : Autootpad Zigi Kiseljak - Šumašped Fojnica
21:45 h : Mesnica Meša Fojnica - Autootpad FANS Kiseljak

SUBOTA 14.12.2013.
16:20 h: IUS Sarajevo - NK Respect Fojnica
17:25 h: Caffe KAMIN Sarajevo - Šumašped Fojnica
18:30 h: Uvoz i prodaja auta KAJIĆ - Mali raj Kiseljak
19:35 h: INOMA Kiseljak - Caffematic
20:40 h: Autodijelovi HS Kiseljak - Bet Live

NEDJELJA 15.12.2013.
15:15 h: NK Brnjaci - Caffe AIS Fojnica
16:20 h: Riverside Pub - AMB Fojnica
17:25 h: Veterin. stanica Fojnica & Mix Company - Autootpad FANS
18:30 h: Uvoz i prodaja auta KAJIĆ - Baja Auto´s Kakanj
19:35 h: Autootpad Zigi Kiseljak - NK Respect Fojnica

Da biste pogledali bodovno stanje po skupinama nakon utakmica odigranih 12.12. pogledajte prilog.10. Jubilarni malonogometni Božićni turrnir - Fojnica 2013
Udruženje za sport i rekreaciju «Katarina» Fojnica - Srijeda, 11.12.2013, 13:48
Udruženje za sport i rekreaciju Katarina FojnicaSinoć (utorak) su odigrane tri utakmice na 10. Jubilarnom malonogometnom Božićnom turniru - Fojnica 2013:

Riverside Pub - Gold Energy Drink 3:3 (5:6 nakon penala)
Inoma Kiseljak - Baja Aujto´s Kakanj 12:8
Gold Energy Drink - Bet Live Fojnica 7:9

Večeras (srijeda) su na rasporedu nove tri utakmice u izlučnom dijelu natjecanja.

19:35 Caffe Kamin Sarajevo - IUS Sarajevo
20:40 Autodijelovi HS Kiseljak - Riverside Pub
21:45 Mali raj - Caffematic


10. Jubilarni malonogometni Božićni turrnir - Fojnica 2013
Udruženje za sport i rekreaciju «Katarina» Fojnica - Ponedjeljak, 09.12.2013, 09:29
Udruženje za sport i rekreaciju Katarina FojnicaPočeo je 10. Jubilarni malonogometni Božićni turrnir - Fojnica 2013.

U petak 06.12. su odigrane prve tri utakmice:
Mesnica Meša Fojnica - Caffe Ais Fojnica 5:4
Autodijelovi HS Kiseljak - Gold Energy Drink 8:6
Caffematic Kiseljak - Baja auto´s Kakanj 6:8

U subotu je odigrano šest utakmica :

IUS Sarajevo - Šumašped Fojnica 1:9
Veterinarska stanica Fojnica - NK Brnjaci 3:1
Caffe Kamin Sarajevo - Autootpad Zigi Kiseljak 3:2
Riverside pub Fojnica - Bet Live Fojnica 5:3
Autootpad Fans - Caffe Ais Fojnica 9:6
Inoma Kiseljak - Mali Raj Kiseljak 6:5

Nedjelja 08.12. Rezultati :

Uvoz i prodaja auta KAJIĆ - Caffematic 1:8
Autodijelovi HS - AMB Fojnica 12:1
Caffe KAMIN Sarajevo - NK Respect Fojnica 13:5
Mali raj - Baja Auto´s Kakanj 8:4
Autootpad FANS - NK Brnjaci 6:6 (8:6) nakon penala
Veterinarska stanica Fojnica - Mesnica Meša Fojnica 2:2 (4:5) nakon penala


Dodjela nagrada i priznanja Malonogometne lige ,,Fojnica 2013“
Anida Ramić, PR - Služba za odnose sa javnošću Općine Fojnica - Petak, 25.10.2013, 12:02
Klikni za više fotografijaMNL Fojnica
U diskoteci Triumph je održana ovogodišnja manifestacija dodjele nagrada i priznanja malonogometne lige „Fojnica 2013“. Malonogometnu ligu“Fojnica 2013“ je organizovala Asocijacija za sport,ekologiju, edukaciju, kulturu i turizam ASPEKT MNL FOJNICA.
Na manifestaciji su uručena priznanja i i nagrade za najuspješnije ekipe i pojedince MNL „Fojnica 2013“....

Poziv na dodjelu nagrada i priznanja MNL "Fojnica 2013"
Udruženje ASPEKT «MNL Fojnica» - Ponedjeljak, 14.10.2013, 10:10
Klikni za više informacijaAsocijacija za sport, ekologiju, edukaciju, kulturu i turizam
"Malonogometna liga Fojnica"
(ASPEKT "MNL Fojnica")
Poziv
ASPEKT "MNL Fojnica" Vas poziva da prisustvujete dodjeli nagrada i priznanja za MNL "Fojnica 2013"
(Više informacija na plakatu, kliknite ovdje)


Rezultati utakmica posljednjeg kola MNL "Fojnica 2013"
Udruženje ASPEKT «MNL Fojnica» - Srijeda, 09.10.2013, 13:59
Klikni za više informacijaAAsocijacija za sport, ekologiju, edukaciju, kulturu i turizam
"Malonogometna liga Fojnica"
(ASPEKT "MNL Fojnica")
Obavijest
Pogledajte rezultate utakmica posljednjeg kola općinske malonogometne lige "Fojnica 2013"
(Više informacija na plakatu, kliknite ovdje)


Fotografije sa odigranih utakmica posljednjeg kola MNL "Fojnica 2013"
Udruženje ASPEKT «MNL Fojnica» - Srijeda, 09.10.2013, 13:46
Klikni za više informacijaAsocijacija za sport, ekologiju, edukaciju, kulturu i turizam
"Malonogometna liga Fojnica"
(ASPEKT "MNL Fojnica")
Fotografije
Pogledajte fotografije sa odigranih utakmica posljednjeg kola općinske malonogometne lige "Fojnica 2013"

Rezultati utakmica XII kola i raspored utakmica XIII i XIV kola MNL "Fojnica 2013"
Udruženje ASPEKT «MNL Fojnica» - Četvrtak, 03.10.2013, 09:14
Klikni za više informacijaAsocijacija za sport, ekologiju, edukaciju, kulturu i turizam
"Malonogometna liga Fojnica"
(ASPEKT "MNL Fojnica")
Obavijest
Pogledajte rezultate utakmica XII kola i raspored utakmica u okviru XIII i XIV kola općinske malonogometne lige "Fojnica 2013"
(Više informacija na plakatu, kliknite ovdje)


Fotografije sa odigranih utakmica XII kola MNL "Fojnica 2013"
Udruženje ASPEKT «MNL Fojnica» - Četvrtak, 03.10.2013, 09:02
Klikni za više informacijaAsocijacija za sport, ekologiju, edukaciju, kulturu i turizam
"Malonogometna liga Fojnica"
(ASPEKT "MNL Fojnica")
Fotografije
Pogledajte fotografije sa odigranih utakmica u okviru XII kola općinske malonogometne lige "Fojnica 2013"

Rezultati utakmica XI kola i raspored utakmica XII i XIII kola MNL "Fojnica 2013"
Udruženje ASPEKT «MNL Fojnica» - Utorak, 24.09.2013, 11:47
Klikni za više informacijaAsocijacija za sport, ekologiju, edukaciju, kulturu i turizam
"Malonogometna liga Fojnica"
(ASPEKT "MNL Fojnica")
Obavijest
Pogledajte rezultate utakmica XI kola i raspored utakmica u okviru XII i XIII kola općinske malonogometne lige "Fojnica 2013"
(Više informacija na plakatu, kliknite ovdje)


Fotografije sa odigranih utakmica XI kola MNL "Fojnica 2013"
Udruženje ASPEKT «MNL Fojnica» - Utorak, 24.09.2013, 10:08
Klikni za više informacijaAsocijacija za sport, ekologiju, edukaciju, kulturu i turizam
"Malonogometna liga Fojnica"
(ASPEKT "MNL Fojnica")
Fotografije
Pogledajte fotografije sa odigranih utakmica u okviru XI kola općinske malonogometne lige "Fojnica 2013"

Rezultati utakmica X kola i raspored utakmica XI kola MNL "Fojnica 2013"
Udruženje ASPEKT «MNL Fojnica» - Četvrtak, 19.09.2013, 09:00
Klikni za više informacijaAsocijacija za sport, ekologiju, edukaciju, kulturu i turizam
"Malonogometna liga Fojnica"
(ASPEKT "MNL Fojnica")
Obavijest
Pogledajte rezultate utakmica X kola i raspored utakmica u okviru XI kola općinske malonogometne lige "Fojnica 2013"
(Više informacija na plakatu, kliknite ovdje)


Fotografije sa odigranih utakmica X kola MNL "Fojnica 2013"
Udruženje ASPEKT «MNL Fojnica» - Četvrtak, 19.09.2013, 08:53
Klikni za više informacijaAsocijacija za sport, ekologiju, edukaciju, kulturu i turizam
"Malonogometna liga Fojnica"
(ASPEKT "MNL Fojnica")
Fotografije
Pogledajte fotografije sa odigranih utakmica u okviru X kola općinske malonogometne lige "Fojnica 2013"

Rezultati utakmica IX kola i raspored utakmica X kola MNL "Fojnica 2013"
Udruženje ASPEKT «MNL Fojnica» - Četvrtak, 12.09.2013, 11:49
Klikni za više informacijaAsocijacija za sport, ekologiju, edukaciju, kulturu i turizam
"Malonogometna liga Fojnica"
(ASPEKT "MNL Fojnica")
Obavijest
Pogledajte rezultate utakmica IX kola i raspored utakmica u okviru X kola općinske malonogometne lige "Fojnica 2013"
(Više informacija na plakatu, kliknite ovdje)


Fotografije sa odigranih utakmica IX kola MNL "Fojnica 2013"
Udruženje ASPEKT «MNL Fojnica» - Četvrtak, 12.09.2013, 11:30
Klikni za više informacijaAsocijacija za sport, ekologiju, edukaciju, kulturu i turizam
"Malonogometna liga Fojnica"
(ASPEKT "MNL Fojnica")
Fotografije
Pogledajte fotografije sa odigranih utakmica u okviru IX kola općinske malonogometne lige "Fojnica 2013"

Rezultati VIII i raspored IX kola MNL
Udruženje ASPEKT «MNL Fojnica» - Srijeda, 04.09.2013, 10:22
Klikni za više informacijaAsocijacija za sport, ekologiju, edukaciju, kulturu i turizam
"Malonogometna liga Fojnica"
(ASPEKT "MNL Fojnica")
Obavijest
Pogledajte rezultate utakmica VIII kola i raspored utakmica u okviru IX kola općinske malonogometne lige "Fojnica 2013"
(Više informacija na plakatu, kliknite ovdje)


Fotografije sa odigranih utakmica VIII kola MNL "Fojnica 2013"
Udruženje ASPEKT «MNL Fojnica» - Utorak, 03.09.2013, 10:15
Klikni za više informacijaAsocijacija za sport, ekologiju, edukaciju, kulturu i turizam
"Malonogometna liga Fojnica"
(ASPEKT "MNL Fojnica")
Fotografije
Pogledajte fotografije sa odigranih utakmica u okviru VIII kola općinske malonogometne lige "Fojnica 2013"

Nastavak MNL "Fojnica 2013"
Udruženje ASPEKT «MNL Fojnica» - Četvrtak, 29.08.2013, 09:29
Klikni za više informacijaAsocijacija za sport, ekologiju, edukaciju, kulturu i turizam
"Malonogometna liga Fojnica"
(ASPEKT "MNL Fojnica")
Obavijest
Pogledajte raspored utakmica u okviru VIII kola općinske malonogometne lige "Fojnica 2013"
(Više informacija na plakatu, kliknite ovdje)


Drugi dan turnira "Kenan Memija"
Nevres Jemendžić - Petak, 02.08.2013, 13:34
Klikni za više fotografijaTurnir
Drugog dana turnira utakmice su odigrane po veoma toplom i sparnom vremenu, što je znatno uticalo na posjetu na tribinama, posebno u utakmici za treće mjesto, u kojoj je ekipa „Fojnice“ minimalnim rezultatom pobijedila svoje sportske prijatelje iz Novog Pazara. Između dvije utakmice za plasman odigrana je revijalna utakmica pionirskih ekipa. Na jednoj strani bila je reprezentacija NS SBK/KSB, a na drugoj strani FK „Fojnica“, pionirski prvak Kantona za sezonu 2012/2013. godinu. U finalnoj utakmici ponovno je visočka Bosna pokazala da je majstor za preokrete jer je i pored vodstva Igmana uspjela da preokrene rezultat i pobijedi na ovom najstarijem nogometnom turniru u Bosni i Hercegovini. ...

Veziri ne brane trofej
Nevres Jemendžić - Ponedjeljak, 22.07.2013, 11:20
Klikni za više fotografijaTurnir
Fudbalski klub "Fojnica" organizira svake godine fudbalski turnir, pod nazivom Memorijal "Kenan Memija", posvećen bivšem igraču ovog kluba, borcu Armije R BiH, dobitniku "Zlatnog ljiljana", koji je poginuo u novembru 1993. godine.
Ovogodišnji 18. po redu memorijalni turnir igraće se u subotu i nedjelju, 27. i 28. jula 2013. godine ...

Fojnica se plasirala u četvrtfinale federalnog fudbalskog prvenstva
Hazim Čukle - Utorak, 11.06.2013, 09:12
Klikni za više fotografijaMladi nogometaši
Stadion „Džemal Numanagić“Fojnica. Teren i vrijeme odlični za igru. Gledalaca:200. Sudija:Milan Strukar (Vitez). Pomoćnici Igor Puzović (Novi Travnik) i Nijaz Čehajić (Kiseljak. Delegat:Amel Numić (Fojnica).Strijelci:1:0-Merdžanić (17), 1:1 –Pidro (43), 2:1 –Vrbić (48). Igrač utakmice:Faris Merdžanić (Fojnica).

FOJNICA:Bureković, Islami, Vatrić, Ramić, Mačkić, Tiro, V.Kršić (od 50 Bulić), Aletić (od 45 Hasanagić), A.Kršić (od 45 Vrbić), F. Merdžanić, A.Merdžanić (od 66 Buljina).
Treneri:Asmir Brkanović i Edin Pašić.

ISKRA:Haračić, Krgo, Halilović (od 40 Gazić), Beganović, Alkić, Zukanović, Dedić, Ivković, Zec (od 60 Duvnjak), Pidro , Bašić.
Treneri:Mesud Duraković i Sead Seferović.

Pioniri FK „Fojnice“ iz Fojnice i NK „Iskra“ Bugojno su odigrali utakmicu doigravanja za pionirskog prvaka SBK. U veoma dobroj i dopadljivoj utakmici, slavila je ekipa FK“Fojnica“ iz Fojnice i tako se plasirala za četvrtfinale federalnog sudbalskog takmičenja za pionire. Pobjednicima je pehar uručio Alep Amer, dopredsjednik Nogometnog saveza SBK, inače je i član Izvršnog odbora N/F Saveza BiH.


Pobjednik turnira ekipa FK Igman Ilidža
Hazim Čukle - Petak, 07.06.2013, 08:57
Klikni za više fotografijaUdruženje Respect"
Povodom svetkovine Duhova u Fojnici je u organizaciji Udruženja za sport, kulturu i ekologiju „Respect“ Fojnica na stadionu „Džemal Numanagić“ u Fojnici odigran nogometni turnir, na kome su nastupile ekipe NK“Respect“ Fojnica, FK „Igman“ Ilidža, NK“Kreševo“ Kreševo i FK „Hrid“ Sarajevo. U predfinalnom susretu sastale su se ekipe pjetlića domaćina NK“Respect“ i NK“Kreševo“. U finalnom susretu su se sastale ekipe FK“Igman“ Ilidža i FK „Hrid“ Sarajevo.

Pobjedio je tim sa Ilidže rezultatom 4:2 i tako postali pobjednici ovog turnira.Najperspektivniji igrač turnira je Elmin Škulj iz ekipe Hrid, najbolji igrač turnira je bio Senad Sejtarija, najbolji golman Fahrudin Tabaković, najbolji strijelac je Safet Drakovac (svi iz pobjedničke ekipe FK“Igman“).Uručena je i zahvalnica nastavniku Dževadu Mujkanoviću iz Fojnice za unapređenje nogometa i ženskog nogometa u Fojnici.Najboljima su pripale nagrade pehari, diplome i sportska oprema.Utakmice je posmatrao veliki broj gledalaca.

Nakon završetka nogometnog turnira Adnan Koljši, podpredsjednik Udruženja „Respect“ i lider istoimenog kluba NK „Respect“ Fojnica je zahvalio učesnicima turnira na fair play igri, kazavši tom prilikom –Naš moto je druženje, igranje, fair play Ii respect, a iduće godine će ovaj turnir bit sa više učesnika turnira, rekao je Adnan Koljši.


Rezultati utakmica VII kola MNL "Fojnica 2013"
Udruženje ASPEKT «MNL Fojnica» - Srijeda, 05.06.2013, 12:44
Klikni za više informacijaAsocijacija za sport, ekologiju, edukaciju, kulturu i turizam
"Malonogometna liga Fojnica"
(ASPEKT "MNL Fojnica")
Obavijest
Pogledajte rezultate utakmica VII kola i raspored utakmica u okviru VII kola općinske malonogometne lige "Fojnica 2013"
(Više informacija na plakatu, kliknite ovdje)


Fotografije sa odigranih utakmica VII kola MNL "Fojnica 2013"
Udruženje ASPEKT «MNL Fojnica» - Srijeda, 05.06.2013, 12:38
Klikni za više informacijaAsocijacija za sport, ekologiju, edukaciju, kulturu i turizam
"Malonogometna liga Fojnica"
(ASPEKT "MNL Fojnica")
Fotografije
Pogledajte fotografije sa odigranih utakmica u okviru VII kola općinske malonogometne lige "Fojnica 2013"

Rezultati utakmica VI kola i raspored utakmica VII kola MNL "Fojnica 2013"
Udruženje ASPEKT «MNL Fojnica» - Ponedjeljak, 27.05.2013, 11:33
Klikni za više informacijaAsocijacija za sport, ekologiju, edukaciju, kulturu i turizam
"Malonogometna liga Fojnica"
(ASPEKT "MNL Fojnica")
Obavijest
Pogledajte rezultate utakmica VI kola i raspored utakmica u okviru VII kola općinske malonogometne lige "Fojnica 2013"
(Više informacija na plakatu, kliknite ovdje)


Fotografije sa odigranih utakmica VI kola MNL "Fojnica 2013"
Udruženje ASPEKT «MNL Fojnica» - Ponedjeljak, 27.05.2013, 11:27
Klikni za više informacijaAsocijacija za sport, ekologiju, edukaciju, kulturu i turizam
"Malonogometna liga Fojnica"
(ASPEKT "MNL Fojnica")
Fotografije
Pogledajte fotografije sa odigranih utakmica u okviru VI kola općinske malonogometne lige "Fojnica 2013"

Završena "Humanijada 2013"
Anida Ramić, PR - Služba za odnose sa javnošću Općine Fojnica - Petak, 17.05.2013, 09:04
Klikni za više fotografijaFojnica
21. edukativno-sportski susreti studenata biomedicinskih grupacija, koji su se održavali proteklog vikenda u apartmanskom naselju Aquareumal u Fojnici su završeni. Najmasovniji Internacionalni projekat u BiH je okupio preko 500 studenata iz regiona koji su uzeli učešće u 7 sportova: nogomet, košarka, odbojka, rukomet, tenis, stoni tenis i odbojka na pijesku.

Pobjedu u nogometnom turniru je po drugi put uzastopno osvojila ekipa Medicinskog fakulteta iz Rijeke. Najbolji košarkaški tim dolazi iz Travnika sa Edukacijskog fakulteta. Zlatni rukometaši dolaze sa Stomatološkog fakulteta iz Sarajeva dok kod odbojkaša u finalu je bila najbolja ekipa Medicinskog fakulteta iz Osijeka.

Kod djevojaka prvak u nogometu je Medicina Zagreb a u odbojci je Farmacija iz Zagreba. Najbolje košarkašice su s Medicine Zagreb dok u rukometu prvo mjesto su osvojile djevojke sa Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta iz Zagreba.

Stonoteniski turnir je pripao Nives Macukić sa Stomatologije Zagreb dok je teniski turnir osvojio Ivan Matoković sa Medicine Osijek.

Za ukupnog pobjednika izabrana je ekipa Medicinskog fakulteta iz Zagreba. Najbolji sportista je Ivona Zovko sa Farmacije Zagreb dok najbolji sportista je Ivan Matoković sa Medicinskog fakulteta iz Osijeka.
Za Fair Play ekipu je izabrana ekipa Medicinskog fakulteta iz Rijeke.

Pehari, medalje i priznanja su uručeni svim pobjednicima na ceremoniji koja je upriličena u Aquareumalu, zadnju noć boravka studenata u Fojnici.

Ceremoniji je prisustvovao i načelnik Općine Fojnica Salkan Merdžanić koji je tom prilikom čestitao pobjednicima a organizatorima se zahvalio što su ove godine izabrali Fojnicu za mjesto održavanja Humanijade 2013.Rezultati utakmica V kola i raspored utakmica VI kola MNL "Fojnica 2013"
Udruženje ASPEKT «MNL Fojnica» - Utorak, 14.05.2013, 12:51
Klikni za više informacijaAsocijacija za sport, ekologiju, edukaciju, kulturu i turizam
"Malonogometna liga Fojnica"
(ASPEKT "MNL Fojnica")
Obavijest
Pogledajte rezultate utakmica V kola i raspored utakmica u okviru VI kola općinske malonogometne lige "Fojnica 2013"
(Više informacija na plakatu, kliknite ovdje)


Fotografije sa odigranih utakmica V kola MNL "Fojnica 2013"
Udruženje ASPEKT «MNL Fojnica» - Utorak, 14.05.2013, 12:41
Klikni za više informacijaAsocijacija za sport, ekologiju, edukaciju, kulturu i turizam
"Malonogometna liga Fojnica"
(ASPEKT "MNL Fojnica")
Fotografije
Pogledajte fotografije sa odigranih utakmica u okviru V kola općinske malonogometne lige "Fojnica 2013"

Fojnica u znaku mladosti
Anida Ramić, PR - Služba za odnose sa javnošću Općine Fojnica - Petak, 10.05.2013, 12:19
Klikni za više fotografijaFojnica
Fojničke ulice, stadioni, parkovi ovih dana su prepuni mladih ljudi koji se ovdje dobro zabavljaju i druže.

Naime, učesnici Humanijade koja se ove godine održava u Fojnici, tokom cijelog dana na četiri sportska terena igraju nogomet, košarku, odbojku i rukomet.

Za vrijeme odigravanja utakmica studente je posjetio načelnik Općine Fojnica Salkan Merdžanić. To je ujedno bila prilika da ovim mladim ljudima poželi dobrodošlicu u Fojnicu.
Vrijeme provedeno na terenima Načelnik je iskoristio i da razgovara sa organizatorima Humanijade 2013.

Tom prilikom predsjednik OO Humanijade 2013 Denis Zjajo je rekao da su organizatori ali i učesnici zadovoljni dočekom u Fojnici.
Posebno se zahvalio Općini Fojnica i načelniku Salkanu Merdžaniću za podršku održavanju ovog velikog događaja.


Članovi Udruženja „Respect“ veoma aktivni na svim poljima
Hazim Čukle - Srijeda, 08.05.2013, 11:54
Klikni za više fotografijaUdruženje Respect"
Udruženje za sport,ekologiju i kulturu „Respect“ Fojnica je osnovano krajem prošle godine,a već broji preko stotinu svojih članova, svih uzrasta i polova.Udruženje ima više sekcija i stalno se omasovljava, i njegovi članovi su veoma aktivni.Adnan Koljši, podpredsjednik Udruženja i ujedno lider NK „Respekt“ Fojnica nam je kazao da su do sada bili organizatori nekoliko malonogometnih turnira, bajramski, božićni, memorijalni „Gerd Wagner“,imali predavanje o ekologiji za naše članove,učestvovali u akciji čišćenja grada Fojnice itd.

-Za sada igramo revijalne i prijateljske nogometne utakmice, nadamo se od naredne godine da se takmičimo u nogometnoj ligi.Cilj nam je razvijati sportski duh kod mladih i ekološku svijest, druženje i multietičnost.Imat ćemo ljetovanja, izlete, i još brojne akcije, koje provodimo, organiziramo i izvodimo uz veliku pomoć Pere Tomičića, predsjednika Udruženja za sport, ekologiju i kulturu „Respect“ Fojnica, koji živi i radi u Minhenu, a time pokazuje koliko voli rodnu Fojnice.

Evo nedavno smo imali prijateljsku utakmicu sa ekipom FK“Stup“ Sarajevo, za sve učesnike je priređena roštiljijada i osvježavajuća pića, naravno zahvaljujući najviše Peri Tomičiću, kaže Adnan Koljši.Početni udarac na toj utakmici je izveo najmlađi naš član 6 godišnji Himzo Selimović iz Fojnice.Nakon utakmice smo u prostorijama našeg udruženja organizirali roštiljijadu za sve učesnike i publiku, kaže podrpresjednik Adnan Koljši.

Rezultati utakmica IV kola i raspored utakmica V kola MNL
Udruženje ASPEKT «MNL Fojnica» - Srijeda, 08.05.2013, 09:35
Klikni za više informacijaAsocijacija za sport, ekologiju, edukaciju, kulturu i turizam
"Malonogometna liga Fojnica"
(ASPEKT "MNL Fojnica")
Obavijest
Pogledajte rezultate utakmica IV kola i raspored utakmica u okviru V kola općinske malonogometne lige "Fojnica 2013"
(Više informacija na plakatu, kliknite ovdje)


Fotografije sa odigranih utakmica IV kola MNL "Fojnica 2013"
Udruženje ASPEKT «MNL Fojnica» - Srijeda, 08.05.2013, 09:09
Klikni za više informacijaAsocijacija za sport, ekologiju, edukaciju, kulturu i turizam
"Malonogometna liga Fojnica"
(ASPEKT "MNL Fojnica")
Fotografije
Pogledajte fotografije sa odigranih utakmica u okviru IV kola općinske malonogometne lige "Fojnica 2013"

Fojnica domaćin najmasovnijeg studentskog okupljanja u regionu
Anida Ramić, PR - Služba za odnose sa javnošću Općine Fojnica - Utorak, 07.05.2013, 11:19
Klikni za više fotografijaHumanijada
Projekat “Humanijada 2013.” koji predvodi Udruženje studenata Medicinskog fakulteta u Sarajevu (USMF) i Studentski parlament Univerziteta u Sarajevu (SPUS) ove godine održava se u Fojnici, u apartmanskom naselju Aquareumal.

Ovo je prvi put da se Humanijada, u dvadesetogodišnjoj tradiciji održava u Bosni i Hercegovini, i to u Fojnici od 08. do 12.05.2013. godine.

U ovom projektu učešće je uzelo preko 500 učesnika, 22 fakulteta, 12 gradova i 5 država.

Općina Fojnica je prepoznala značaj navedenog projekta te će u svakom smislu podržati njegovu realizaciju i na taj način Fojnicu predstaviti u najljepšem mogućem svjetlu. Također, učešćem u ovom projektu Općina će dati doprinos u usmjeravanju mladih u pravcu sporta i zdravog života...

Rezultati utakmica III kola i raspored utakmica IV kola MNL "Fojnica 2013"
Udruženje ASPEKT «MNL Fojnica» - Petak, 03.05.2013, 08:26
Klikni za više informacijaAsocijacija za sport, ekologiju, edukaciju, kulturu i turizam
"Malonogometna liga Fojnica"
(ASPEKT "MNL Fojnica")
Obavijest
Pogledajte rezultate utakmica III kola i raspored utakmica u okviru IV kola općinske malonogometne lige "Fojnica 2013"
(Više informacija na plakatu, kliknite ovdje)


Fotografije sa odigranih utakmica III kolo MNL "Fojnica 2013"
Udruženje ASPEKT «MNL Fojnica» - Petak, 03.05.2013, 08:19
Klikni za više informacijaAsocijacija za sport, ekologiju, edukaciju, kulturu i turizam
"Malonogometna liga Fojnica"
(ASPEKT "MNL Fojnica")
Fotografije
Pogledajte fotografije sa odigranih utakmica u okviru III kola općinske malonogometne lige "Fojnica 2013"

Rezultati utakmica II kola i raspored III kola MNL "Fojnica 2013"
Udruženje ASPEKT «MNL Fojnica» - Srijeda, 24.04.2013, 09:58
Klikni za više informacijaAsocijacija za sport, ekologiju, edukaciju, kulturu i turizam
"Malonogometna liga Fojnica"
(ASPEKT "MNL Fojnica")
Obavijest
Pogledajte rezultate utakmica II kola i raspored utakmica u okviru III kola općinske malonogometne lige "Fojnica 2013"
(Više informacija na plakatu, kliknite ovdje)


Fotografije sa odigranih utakmica II kola MNL "Fojnica 2013"
Udruženje ASPEKT «MNL Fojnica» - Srijeda, 24.04.2013, 08:21
Klikni za više informacijaAsocijacija za sport, ekologiju, edukaciju, kulturu i turizam
"Malonogometna liga Fojnica"
(ASPEKT "MNL Fojnica")
Fotografije
Pogledajte fotografije sa odigranih utakmica u okviru II kola općinske malonogometne lige "Fojnica 2013"

Rezultati utakmica I kola i raspored utakmica II kola MNL "Fojnica 2013"
Udruženje ASPEKT «MNL Fojnica» - Četvrtak, 18.04.2013, 14:06
Klikni za više informacijaAsocijacija za sport, ekologiju, edukaciju, kulturu i turizam
"Malonogometna liga Fojnica"
(ASPEKT "MNL Fojnica")
Obavijest
Pogledajte rezultate utakmica I kola i raspored utakmica u okviru II kola općinske malonogometne lige "Fojnica 2013"
(Više informacija na plakatu, kliknite ovdje)


Fotografije utakmica I kola MNL "Fojnica 2013"
Udruženje ASPEKT «MNL Fojnica» - Četvrtak, 18.04.2013, 12:11
Klikni za više informacijaAsocijacija za sport, ekologiju, edukaciju, kulturu i turizam
"Malonogometna liga Fojnica"
(ASPEKT "MNL Fojnica")
Fotografije
Pogledajte fotografije sa odigranih utakmica u okviru I kola općinske malonogometne lige "Fojnica 2013"

Raspored I kola MNL "Fojnica 2013"
Udruženje ASPEKT «MNL Fojnica» - Srijeda, 10.04.2013, 09:14
Klikni za više informacijaAsocijacija za sport, ekologiju, edukaciju, kulturu i turizam
"Malonogometna liga Fojnica"
(ASPEKT "MNL Fojnica")
Obavijest
Pogledajte raspored utakmica u okviru I kola općinske malonogometne lige "Fojnica 2013"
(Više informacija na plakatu, kliknite ovdje)


Sportisti na svoj način obilježili Dan Općine Fojnica
Anida Ramić, PR - Služba za odnose sa javnošću Općine Fojnica - Utorak, 19.03.2013, 19:43
Klikni za više fotografijaTurnir za pionire
U sklopu obilježavanja Dana Općine Fojnica održan je niz kulturnih, zabavnih i sportskih manifestacija. Kada je riječ o sportskim manifestacijama Šahovski klub „Fojnica“, Tavla klub „Dževad Salčinović Šajna“ i Fudbalski klub „Fojnica“ su proteklog vikenda organozivali prigodne turnire.

U klupskim prostorijama održan je tradicionalni turnir u tavli „Fojnica 2013“. Na turniru je učestvovalo 26 igrača iz Sarajeva i Fojnice. Nakon vrlo zanimljivih partija, prvo mjesto na turniru je zauzeo Osman Traljo, drugoplasirani je bio Redžep Zaimović, a trećeplasirani Nedžad Čohadžić, svi iz Fojnice. Pobjedniku turnira dodjeljen je pehar na Svečanoj sjednici Općinskog vijeća.

A „Šahovski klub Fojnica“ je organizovao 2. Šahovski memorijal Remzija Softić. Turnir je okupio 61 igrača iz nekoliko gradova Bosne i Hercegovine, među kojima je bilo četiri internacionalna majstora, tri fide majstora, ali i veći broj rekreativaca, koji vole ovu drevnu igru i koji su došli da svojim učešćem sačuvaju uspomenu na rahmetli RemzijuSoftića, vrsnog fojničkog šahistu.Turnir je igran po švicarskom sistemu, u 9 kola, a sudije su bili Mirza Miralem, Mirjana Barbić i Ahmed Kreso. Nakon nekoliko sati igre, pobjednik 2. Šahovskog memorijala RemzijaSoftić je Zoran Runić, internacionalni majstor, drugo mjesto je zauzeo Dejan Marjanović, a treće Atif Dumpor, internacionalni majstor. Oni su dobili novčane nagrade, medalje i diplome, a pobjednik je dobio i pehar u trajno vlasništvo i veliki prelazni pehar.

I fudbalski klub „Fojnica“ je na svoj način dao doprinos obilježavanju Dana Općine. Naime, organizovan je prvi malonogometni turnir za pionirske ekipe, godište 2000., pod nazivom „Četiri grada“. Na turniru su učestvovale ekipe: Fudbalski klub „Fojnica“, Fudbalski klub „Biser“ Sarajevo, Nogometni klub „Busovača“, Škola fudbala „Carioce“ Kiseljak, Nogometni klub „Katarina“ Fojnica, Nogometna škola „Šampion junior“ Sarajevo. U finalu su se sastale ekipe „Carioce“ i „Šampion junior“. Pobjednik turnira je ekipa „Carioce“ iz Kiseljaka. Njima je također na Svečanoj sjednici uručen pehar. Generalni pokrovitelj svih turnira bila je Općina Fojnica. „2. Šahovski memorijal Remzija Softić“ i malonogometni turnir „Četiri grada“ je otvorio Salkan Merdžanić, općinski načelnik.

Program obilježavanja 18. marta/ožujka Dana općine Fojnica
Anida Ramić, PR - Služba za odnose sa javnošću Općine Fojnica - Četvrtak, 07.03.2013, 14:53
Općina FojnicaBosna i Hercegovina
Federacija Bosne i Hercegovine
Srednjobosanski kanton/Kanton Središnja Bosna
Općina Fojnica


05. – 15. mart/ožujak
Raspisivanje konkursa/natječaja za najbolje literarne radove učenika osnovnih i srednjih škola

Subota, 09. mart/ožujak
12,00 h – Otvoreno prvenstvo u tavli (Prostorije TK „Šajna“)

Subota, 16. mart/ožujak
08,00 h – Tradicionalni planinarski zimski uspon na Matorac (Organizator: PD „Vranica“)
11,00 h – Biciklijada: promotivna vožnja članova BBK „Slapovi Kozice“ Fojnica
19,00 h – Kulturno-zabavni program: KUD „1001 noć“, KPD „Matija Gubec“, HKD „Napredak“, Zavod Drin, Turski kulturni centar „Yunus Emre“ (Sportska dvorana)

Nedjelja, 17. mart/ožujak
10,00 h – Malonogometni pionirski turnir „4 grada“ (Sportska dvorana)
11,00 h – 2. Memorijalni turnir u šahu „Remzija Softić“ (Aquareumal)
19,00 h – Otvaranje izložbe slika Vjekoslave Čondrić (Sala hotela „Reumal“)

Ponedjeljak, 18. mart/ožujak
09,00 h – Otvaranje 10. Fojničkog vikenda knjige (2 dana) (Sala hotela „Reumal“)
10,00 h – Otvaranje izložbe radova štićenika Zavoda "Drin" i "Bakovići" (Kulturni centar Fojnica)
11,00 h – Svečana sjednica OV Fojnica (Sala hotela „Reumal“)
19,00 h – Književno veče: Dragan Marijanović (Sala hotela „Reumal“)

Javni poziv za prijavu (registraciju) u Općinsku malonogometnu ligu "Fojnica 2013"
Udruženje ASPEKT «MNL Fojnica» - Utorak, 26.02.2013, 18:57
Klikni za više informacijaAsocijacija za sport, ekologiju, edukaciju, kulturu i turizam
"Malonogometna liga Fojnica"
(ASPEKT "MNL Fojnica")

Javni poziv
Pozivamo vas da se prijavite (registrujete) u Općinsku malonogometnu ligu "Fojnica 2013"
(Više informacija na plakatu, kliknite ovdje)


Rasformirao se ŽNK „Bosanke“
Hazim Čukle - Nedjelja, 24.02.2013, 21:02
Klikni za više fotografijaŽNK "Bosanke"
Nakon skoro 40 godina postojanja i rada Ženski nogometni klub „Bosanke“ Fojnica, koje je od početka vodio trener veliki sportski etuzijast Dževad Mujkanović, se nedavno rasformirao i prestao sa radom. Razlog je finansijske prirode, nedostatak sredstava. Po riječima trenera Dževada Mujkanovića po zanimanju nastavnika matematike i fizike, na vijest o prestanku rada kluba, bilo je i suza kod mladih djevojaka, nogometašica iz Fojnice.

„Nadam se da će se iznači neko rješenje kako bi se priključili ponovo takmičenju u Prvoj ženskoj nogometnoj ligi BiH. Ženski nogomet u ovom malom banjskom gradiću podno Matorca je postojao skoro 40 godina. Sedamdesetih godina prošlog stoljeća je u Fojnici postojao ženski fudbalski klub pod imenom „Viteks“, koji se takmičio u prvoj ženskoj fudbalskoj ligi Jugoslavije, koje su igrale sa klubovima iz Sarajeva, Splita, Ljubljane , Beograda, Niša i dr., a tada su iz našeg kluba tri djevojke igrale za žensku fudbalsku reprezentaciju Jugoslavije“, kazao je za Fojnica online trener Dževad Mujkanović.

Kasnije se klub pod nazivom ŽNK „Bosanke“ Fojnica se takmičio dvije godine u Prvoj ženskoj nogometnoj ligi BiH. Zaslugom trenera Dževada Mujkanovića klub je zauzeo visoko drugo mjesto na tabeli a četiri nogometašice iz Fojnice su nosile dres sa grbom ženske nogometne reprezentacije BiH. U svom postojanju nekoliko puta su nogometašice ovog kluba istupale iz nogometnih liga i ponovo se vraćale, uvijek je razlog bio finansijske prirode. Igrale su nekoliko godina rekreativno i po turnirima „veliki“ nogomet sa zapaženim rezultatima.

Na turniru učestvovale trideset četiri ekipe
Hazim Čukle - Subota, 05.01.2013, 13:09
Klikni za više fotografija"Ragale" i "Respect"
U organizaciji Udruženja za sport, ekologiju i kulturu „Respect“ Fojnica u sali OŠ „Muhsin Rizvić“ u Fojnici odigran je prvi malonogometni „Božićno – Novogodišnji turnir Fojnica 2012“, za dječake od 6-18 godina. Učestvovale su 34 ekipe, selektirane od 1-4 i 5-8 razreda osnovne škole i srednjoškolci iz svih mjesnih zajednica Fojnice, kao i gosti iz Sarajeva, Zenice, Kiseljaka, Busovače i Kreševa. Najboljima su obezbjeđene vrijedne nagrade, a za sve učesnike i goste roštiljijada, sokovi i kolači.

U kategoriji od 1-4 razreda pobjednik je ekipa „Ragala“ iz Ragala. Najbolji golman je bio Ismar Omerčević a najbolji igrač Faris Varka, oba iz ekipe „Ragale“. U kategoriji od 5-8 razreda pobjednik je ekipa „Ragale“, najbolji golman je Tarik Bureković a igrač Adem Kršić, oba iz pobjednićke ekipe. Kod srednjoškolaca najbolja je bila ekipa „Ostružnica“ iz Ostružnice, a najbolji igrač ujedno i najbolji golman turnira je bio Elmin Ramić iz ekipe „Ostružnica“, dok je za najperspektivnijeg igrača proglašen Davor Babić iz ekipe „Bet Live“.

Po riječima predsjednika i potpredsjednika Udruženja za sport, ekologiju i kulturu „Respect“ Fojnica Pere Tomičića i Adnana Koljšija koji je ujedno i lider NK „Respect“ Fojnici cilj ovog turnira je druženje komšija, upoznavanje igrača i nogometaša iz drugih gradova učesnika ovog turnira i fair play igra. To je najmasovniji malonogometni turnir ove vrste u Fojnici. Obojica su poručila da će ovaj turnir, kao i drugi malonogometni turniri koje su organizirali preći u tradiciju.

Osnovano Udruženje ASPEKT „MNL Fojnica“
Hazim Čukle - Četvrtak, 03.01.2013, 12:49
Klikni za više fotografijaMuhamed Huzbašić
U Fojnici je ovih dana osnovano Udruženje Asocijacija za sport, ekologiju, edukaciji, kulturu i turizam „Malonogometna liga Fojnica“ (ASPEKT „MNL Fojnica“). Kako nam je kazao predsjednik udruženja Muhamed Huzbašić to je vanstranačka, neprofitabilna, nepolitička i dobrovoljna, naučno – stručna i odgojno – obrazovna organizacija koja djeluje u oblasti sporta, planinarstva, ekologije, edukacije, kulture i turizma, te na unapređenju sveopće kulture omladine i građana.

„Ciljevi su nam popularizacija sporta, ekologije, kulture i turizma, kao i edukacija članova i građana iz pomenutih i njima srodnih disciplina i djelatnosti. Raditi ćemo i na povezivanju članova, razmjena saznanja i iskustva, kao i drugim oblicima saradnje sa srodnim udruženjima i asocijacijama u zemlji i svijetu. Cilj nam je uključiti veći broj građana, posebno omladine, formiranje sportskih ekipa, organizovanje sportskih takmičenja i manifestacija“, kazao je za Fojnica online predsjednik Muhamed Huzbašić.

Pored predsjednika Muhameda Huzbašića Odbor udruženja čine: Adem Fejzić, Tomislav Bošnjak, Sedin Mehić, Bajro Akšamović, Admir Omerčević, Munir Softić i Kenan Varka. Udruženje broji oko 150 svojih članova.

Malonogometna liga (dječaci) za mjesne zajednice općine Fojnica
Udruženje za sport, ekologiju i kulturu «Respect» - Subota, 22.12.2012, 12:03
Klikni za više informacijaUdruženje za sport, ekologiju i kulturu
"Respect" Fojnica
organizuje

Malonogometnu ligu (dječaci) za mjesne zajednice općine Fojnica
Prijave ekipa traju do 04.01.2013.
(Više informacija na plakatu, kliknite ovdje)


Deveti tradicionalni malonogometni Božićni turnir Fojnica '12 - Finale
Udruženje za sport i rekreaciju «Katarina» Fojnica - Srijeda, 19.12.2012, 01:08
Klikni za više fotografijaUručenje nagrada
Nakon 17 dana i 56 odigranih utakmica, titulu najbolje malonogometne momčadi na ovogodišnjem izdanju Božićnog turnira, apsolutno zasluženo, ponijela je momčad "Autodijelovi HS" Kiseljak, koja je u finalnom dvoboju pobijedila favoriziranu momčad "Denicom" iz Sarajeva rezultatom 6:3. Najveće zasluge za ovaj naslov ima najbolji vratar turnira Dario Bencun koji je doslovno zaključao svoja vrata, te nadahnutost Asmira Brkanovića koji je u najbitnijim trenucima utakmice postigao važne golove i svojoj momčadi donio naslov pobjednika turnira.

Pehar, diplome i novčanu nagradu od 4.000 KM pobjedniku je uručio predsjednik Udruženja za sport i rekreaciju "Katarina" Fojnica gosp. Josip Puljić istaknuvši kako je ovogodišnji turnir "generalna proba" za Jubilarni 10. Božićni turnir koji će se održati naredne godine a u kojem se očekuje rekordan broj momčadi, kao i rekordni fond nagrada...

Deveti tradicionalni malonogometni Božićni turnir Fojnica '12 - Polufinale
Udruženje za sport i rekreaciju «Katarina» Fojnica - Subota, 15.12.2012, 17:04
Klikni za više fotografijaRaspored utakmica
Večeras su na programu dvije utakmice poluzavršnice Devetog tradicionalnog malonogometnog Božićnog turnira "Fojnica 2012".

Četvrtina finala (rezultati)
Beer Bar Busovača - Autodijelovi HS 3:3 (3:5) nakon penala
Denicom Sarajevo - Mali Raj/Semko 7:4
Sofić doo Konjic - Bate Borisov 3:7
Veterinarska stanica Fojnica - Auootpad Šiljo/caffe Miami 4:2

Polufinale (raspored)
17:00 NK KATARINA U14 - FK FOJNICA U14
18:00 NK KATARINA (veterani) - NK BRNJACI (veterani)
19:30 prva polufinalna utakmica BATE BORISOV - AUTODIJELOVI HS
21:00 druga polufinalna utakmica VETERINARSKA STANICA FOJNICA - DENICOM SARAJEVO

Sutra, nedjelja, je završni dan turnira.

Malonogometna liga „Fojnica 2012“ - Uručene nagrade i priznanja
Hazim Čukle - Petak, 14.12.2012, 21:06
Klikni za više fotografijaSmajlovići šampioni
U Fojnici se već drugu godinu igra Općinska malonogometna liga. Ove godine su u ligi učestvovale ekipe iz svih mjesnih zajednica Fojnice, izuzev MZ Pridola, čija ekipa nije bila u mogućnosti da učestvuje u takmičenju. Ligu je vodila ekipa sportskih entuzijasta: Muhamed Huzbašić, Tomislav Bošnjak, Aziz Hurem i Adem Fejzić. Odigrano je 18 kola, na terenima u svim mjesnim zajednicama sa ukupno odigranih 96 utakmica. Učestvovalo je 164 nogometaša, sve su to sportisti rođeni u Fojnici.

Povodom završetka takmičenja su u diskoteci „Triumph“ u Fojnici najboljima su uručena priznanja i nagrade a sponzorima zahvalnice. Fair play ekipa sezone je ekipa „Šćitovo“. Najperspektivniji golman je Smajil Bureković iz ekipe „Prokos“ a najperspektivniji igrač sezone Renato Tuka iz ekipe „Otigošće“. Najbolji golman sezone je Nermin Pamić iz ekipe „Smajlovići“. Najbolji strijelac je Ivan Krajina iz ekipe „Šćitovo“ a najbolji igrač Admir Omerčević iz ekipe „Prokos“.

Za najbolju ekipu sezone Općinske malonogometne lige je proglašena ekipa „Smajlovića“ iz Smajlovića koja je i prvak ove lige. Drugo mjesto je osvojila ekipa „Gornja Mahala“iz Gornje Mahale a treće mjesto ekipa „Prokos“ iz Prokosa. Svim nagrađenim pojedincima su uručena priznanja, pehari i sportska oprema. Nakon završetka službenog dijela uslijedio je zabavni program uz muziku uživo do kasnih sati.

Deveti tradicionalni malonogometni Božićni turnir Fojnica '12 - Večeras preostale 3 utakmice četvrtfinala
Udruženje za sport i rekreaciju «Katarina» Fojnica - Petak, 14.12.2012, 09:48
Klikni za više fotografijaRaspored utakmica
Večeras ćemo doznati preostale tri momčadi koje će se pridružiti "Autodijelovima HS" u polufinalu Devetog tradicionalnog malonogometnog Božićnog turnira "Fojnica 2012".

13.12.2012 (rezultati)

Osmina finala
Bate Borisov - Bet Live 7:6
Veterinarska stanica Fojnica - Sveti Gromiljak 4:1

Četvrtina finala
Beer Bar Busovača - Autodijelovi HS 3:3 (3:5) nakon penala

14.12.2012 (raspored četvrtina finala)

19:30 Denicom Sarajevo - Mali Raj/Semko
20:30 Sofić doo Konjic - Bate Borisov
21:30 Veterinarska stanica Fojnica - Auootpad Šiljo/Caffe Miami

Deveti tradicionalni malonogometni Božićni turnir Fojnica '12 - U toku je prva utakmica četvrtfinala
Mirsad Topalović - Četvrtak, 13.12.2012, 22:37
Klikni za više fotografijaTribinePogledajte večerašnje fotografije sa turnira ovdje.
(Foto: Hazim Čukle, 13.12.2012.)


Deveti tradicionalni malonogometni Božićni turnir Fojnica '12 - Večeras 1. utakmica četvrtfinala
Udruženje za sport i rekreaciju «Katarina» Fojnica - Četvrtak, 13.12.2012, 09:10
Klikni za više fotografijaRaspored utakmica
Sinoć smo doznali još tri malonogometne momčadi koje su prošle među osam najboljih na Devetom tradicionalnom malonogometnom Božićnom turniru "Fojnica 2012".

Srijeda, 12.12.2012 (rezultati)
Beer Bar Busovača - Fojnicaprijevoz 6:4
Mali raj/Semko - Pekara Jurić/Limprodukt Kreševo 5:0
Autodijelovi HS - Caffematic 6:0

Večeras u na rasporedu preostale dvije utakmice osmine finala:

Četvrtak, 13.12.2012 (raspored)
19:30 Bate Borisov - Bet Live
20:30 Veterinarska stanica Fojnica - Sveti Gromiljak,

dok se današnji program završava prvom utakmicom četvrtfinala:

21:30 Beer Bar Busovača - Autodijelovi HS

Deveti tradicionalni malonogometni Božićni turnir Fojnica '12 - Osmina finala, večeras 2. dan
Udruženje za sport i rekreaciju «Katarina» Fojnica - Srijeda, 12.12.2012, 09:44
Klikni za više fotografijaRaspored utakmica
Rezultati prvog dana osmine finala u natjecanju na ispadanje:

Utorak 11.12.2012 (rezultati)
Sofić doo Konjic - T.R. OGIN Gromiljak 4:0
Škafa Sarajevo - Denicom Sarajevo 5:10
Autootpad Šiljo/caffe Miami - MNK Galaktikosi Visoko 5:4

Večeras su na rasporedu nove tri utakmice, a pobjednici nastavljaju turnir u četvrtini finala. Sastaju se:

Srijeda, 12.12.2012 (raspored)
19:30 Beer Bar Busovača - Fojnicaprijevoz
20:30 Mali raj/Semko - Pekara Jurić/Limprodukt Kreševo
21:30 Autodijelovi HS - Caffematic

Deveti tradicionalni malonogometni Božićni turnir Fojnica '12 - U toku su susreti osmine finala
Hazim Čukle - Utorak, 11.12.2012, 22:38
Klikni za više fotografijaBilo je i crvenih
Deveti tradicionalni malonogometni Božićni turnir "Fojnica 2012" je u punom jeku. Vani minusi, led i snijeg na ulici. U sali škole u kojoj se igraju utakmice turnira solidan broj posjetitelja. Na parketu majstorije nogometaša raznih ekipa koje učestvuju na turniru. Sve funkcioniše kako treba zahvaljujući dobroj organizaciji Udruženja za sport i rekreaciju "Katarina" Fojnica, na čelu sa Josipom Puljićem. Okom kamere smo snimili i jednu šaljivu scenu kada sudija turnira Danijel Danći daje crveni karton Tajsonu, a on mrtav hladan to prima sportski. Snimili smo i ekipu "Sofić d.o.o." iz Konjica koja igra odličan i dopadljiv nogomet.

U susret Božiću
Hazim Čukle - Utorak, 11.12.2012, 13:08
Klikni za više fotografijaU susret Božiću
Već četiri godine se tradicionalno povodom dolazećeg velikog katoličkog blagdana Božića u Fojnici održava manifestacija „U susret Božiću“ uz bogat kulturno vjerski, zabavni i sportski program, koji je počeo prve nedjelje Adventa i traje do Božića. Vanja Oroz, jedna od organizatora ovogodišnje manifestacije „U susret Božiću“ Fojnica nam je kazala da ovogodišnju manifestaciju organiziraju mladež HDZ-a Fojnica uz pomoć udruženja „La Verna“, FRAMA i OŠ „Ivan Goran Kovačić“ Fojnica.

„Ovdje smo evo već drugu nedjelju na platou ispred zgrade Općine Fojnica, gdje se okupilo par stotina vjernika. Iako su veoma niske temperature nama ne smeta da napravimo dobar program. Tu na štandovima imamo naša tradicionalna jela te kuhano vino i rakiju, čaj, kao i kolače. Tu su i ručni radovi korisnika Zavoda „Drin“ i „Bakovići“ Fojnica, izložba je i prodajnog karaktera. Evo imali smo i recitacije najmlađih, djece predškolskog uzrasta, koje je za ovu prigodu pripremila teta Dajana."...

Deveti tradicionalni malonogometni Božićni turnir Fojnica '12 - Raspored osmine finala
Udruženje za sport i rekreaciju «Katarina» Fojnica - Utorak, 11.12.2012, 12:38
Klikni za više fotografijaRaspored druge faze
Klikni za više fotografijaTablica
Večeras su na 9. Tradicionalnom malonogometnom Božićnom turniru "Fojnica 2012" u organizaciji Udruženja za sport i rekreaciju "Katarina" Fojnica, a pod pokroviteljstvom Ministarstva za sport i kulturu Županije Središnja Bosna, na rasporedu tri prve utakmice osmine finala.

Ponedjeljak, 10.12.2012 (rezultati)
Sofić doo Konjic - Denicom Sarajevo 6:4
Bate Borisov - Pekara Jurić Kreševo 6:3
Beer Bar Busovača - Škafa Sarajevo 7:5

Raspored za slijedeća tri dana (osmina finala)

Utorak, 11.12.2012
19:30 Sofić doo Konjic - OGIN
20:30 Škafa Sarajevo - Denicom Sarajevo
21:30 Autootpad Šiljo/caffe Miami - MNK Galaktikosi

Srijeda, 12.12.2012
19:30 Beer Bar Busovača - Fojnicaprijevoz
20:30 Mali raj/Semko - Pekara Jurić/Limprodukt Kreševo
21:30 Autodijelovi HS - Caffematic

Četvrtak, 13.12.2012
19:30 Bate Borisov - Bet Live
20:30 Veterinarska stanica - Sveti Gromiljak

Četvrtfinale
21:30 (Beer Bar Busovača - Fojnicaprijevoz) - (Autodijelovi HS - Caffematic)

Utakmice su svaki radni dan od 19:30h. Polufinale je na rasporedu u subotu, a završni dan natjecanja je nedjelja 16.12. U priloženoj foto galeriji pogledajte par jučerašnjih fotografija sa turnira.

Deveti tradicionalni malonogometni Božićni turnir Fojnica '12 - Rezultati od vikenda i raspored večerašnjih utakmica
Udruženje za sport i rekreaciju «Katarina» Fojnica - Ponedjeljak, 10.12.2012, 13:50
Klikni za više fotografijaTablica
Klikni za više fotografijaRaspored druge faze
Večeras su na Devetom tradicionalnom malonogometnom Božićnom turniru "Fojnica 2012" u organizaciji Udruženja za sport i rekreaciju "Katarina" Fojnica, a pod pokroviteljstvom Ministarstva za sport i kulturu Županije Središnja Bosna, na rasporedu tri posljednje utakmice u grupnoj fazi natjecanja. Sastaju se:

19:30 Sofić doo Konjic - Denicom Sarajevo
20:30 Bate Borisov - Pekara Jurić Kreševo
21:30 Beer Bar Busovača - Škafa Sarajevo

Rezultati od vikenda:

Subota, 08.12.2012 (rezultati)

Mendo i raja - T.R. OGIN 4:8
Mali raj/Semko - Frama Lepenica 12:0
Autootpad Šiljo/caffe Miami - Fojnicaprijevoz 9:6
Veterinarska stanica Fojnica - Caffematic 7:2
Sveti Gromiljak - Bet Live 3:8

Nedjelja, 09.12.2012

Sofić doo Konjic - Autootpad Šiljo/caffe Miami 7:3
Color Art - Fojnicaprijevoz 5:6
Caffematic - NK Brnjaci 14:3

U priloženoj foto galeriji pogledajte i par jučerašnjih fotografija sa turnira.

Deveti tradicionalni malonogometni Božićni turnir Fojnica '12 - Rezultati od petka i najava utakmica za vikend
Udruženje za sport i rekreaciju «Katarina» Fojnica - Subota, 08.12.2012, 20:39
Klikni za više fotografijaTablica
Klikni za više fotografijaRaspored druge faze
U petak naveče su na 9. Tradicionalnom malonogometnom Božićnom turniru "Fojnica 2012" odigrane tri utakmice:

Bate Borisov - NK Brnjaci 5:1
Mendo i raja - MNK Galaktikosi 7:9
Autodijelovi HS - Mali raj Semko 2:3

Raspored utakmica za vikend:

Subota, 08.12.2012

16:30 Mendo i raja - T.R. OGIN
17:30 Mali raj/Semko - Frama Lepenica
18:30 Autootpad Šiljo/caffe Miami - Fojnicaprijevoz
19:30 Veterinarska stanica Fojnica - Caffematic
20:30 Sveti Gromiljak - Bet Live

Nedjelja, 09.12.2012

19:30 Sofić doo Konjic - Autootpad Šiljo/caffe Miami
20:30 Color Art - Fojnicaprijevoz
21:30 Caffematic - NK Brnjaci

U priloženoj foto galeriji pogledajte i par fotografija sa turnira.

Deveti tradicionalni malonogometni Božićni turnir Fojnica '12 - Rezultati od sinoć i raspored za večeras
Udruženje za sport i rekreaciju «Katarina» Fojnica - Petak, 07.12.2012, 19:51
Klikni za više fotografijaTablica
Četvrtak, 06.12.2012 (rezultati)

ŠKAFA Sarajevo - MNK GALAKTIKOSI Visoko 5:1
SVETI GROMILJAK Kiseljak - FRAMA LEPENICA Kiseljak 6:3
COLOR ART Fojnica - DENICOM Sarajevo 4:11

Petak, 07.12.2012 (raspored)

19:30 Bate Borisov - NK Brnjaci
20:30 Mendo i raja - MNK Galaktikosi
21:30 Autodijelovi HS - Mali raj Semko

Deveti tradicionalni malonogometni Božićni turnir Fojnica '12 - Rezultati od sinoć i raspored za večeras
Udruženje za sport i rekreaciju «Katarina» Fojnica - Četvrtak, 06.12.2012, 11:54
Klikni za više fotografijaTablica
Srijeda, 05.12.2012 (rezultati)

19:30 BEER BAR Busovača 12 - 5 T.R. OGIN Gromiljak
20:30 AUTODIJELOVI HS Kiseljak 5 - 2 BET LIVE Fojnica
21:30 VETER.STANICA Fojnica 6 - 4 PEKARA JURIĆ/Limprodukt Kreševo

Četvrtak, 06.12.2012 (raspored)

19:30 ŠKAFA Sarajevo - MNK GALAKTIKOSI Visoko
20:30 SVETI GROMILJAK Kiseljak - FRAMA LEPENICA Kiseljak
21:30 COLOR ART Fojnica - DENICOM Sarajevo

Deveti tradicionalni malonogometni Božićni turnir Fojnica '12 - Rezultati prvih pet dana i raspored za večeras
Udruženje za sport i rekreaciju «Katarina» Fojnica - Srijeda, 05.12.2012, 12:09
Klikni za više fotografijaTablica
Srijeda, 05.12.2012. (Raspored)

19:30 BEER BAR Busovača - T.R. OGIN Gromiljak
20:30 AUTODIJELOVI HS Kiseljak - Bet Live
21:30 VETER.STANICA Fojnica - PEKARA JURIĆ Kreševo

...

Deveti tradicionalni malonogometni Božićni turnir Fojnica '12 - Raspored utakmica
Udruženje za sport i rekreaciju «Katarina» Fojnica - Petak, 30.11.2012, 22:42
Udruženje za sport i rekreaciju Katarina FojnicaSinoć je u prostorijama udruženja "Katarina" održan ždrijeb skupina Devetog tradicionalnog malonogometnog Božičnog turnira "Fojnica 2012".

Raspored odigravanja utakmica

Petak, 30. 11. 2012. god

19:30h Vet. stanica Fojnica - NK Brnjaci
20:30h AO Šiljo/caffe Miami - Denicom
21:30h Bet Live Fojnica - Frama Lepenica

Subota, 01. 12. 2012. god

16:30h Caffematic - Pekara Jurić
17:30h Beer Bar - Mendo i raja
18:30h Mali raj - Bet Live
19:30h Autodijelovi HS - Sv. Gromiljak
20:30h Škafa - T.R. OGIN

Nedjelja, 02. 12. 2012. god

16:30h Vet. stanica Fojnica - Bate Borisov
17:30h Color-art - AO Šiljo/caffe Miami
18:30h Autodijelovi HS - Frama Lepenica
19:30h Mendo i raja - Škafa
20:30h Sv. Gromiljak - Mali raj
21:30h Denicom - Fojnicaprijevoz

Ponedjeljak, 03. 12. 2012. god

19:30h Sofić doo Konjic - Color art
20:30h Beer Bar - MNK Galaktikos
21:30h Sofić doo Konjic - Fojnicaprijevoz

Malonogometna liga „Fojnica 2012“ - Uručene nagrade i priznanja
Muhamed Huzbašić - Četvrtak, 29.11.2012, 17:42
Klikni za više fotografijaSmajlovići šampioniPogledajte fotografije ovdje.
(Foto: Tomislav Bošnjak, 23.11.2012.)


U petak počinje Deveti tradicionalni malonogometni Božićni turnir Fojnica '12
Hazim Čukle - Utorak, 27.11.2012, 01:04
Klikni za više fotografijaEkipa "Inoma" Kiseljak
U organizaciji Udruženja za sport i rekreaciju „Katarina“ Fojnica će se u sportskoj dvorani u Fojnici od 30.11.- 16.12. ove godine odigrati Deveti tradicionalni malonogometni Božićni turnir „Fojnica 2012“. Ekipe se mogu prijaviti do sutra, na telefon broj 063/338-856. Žrijebanje je prekosutra, 29. novembra. Kotizacija je po ekipi 200 KM. Natjecanje će se odvijati po Eurofustal pravilima 4+1+5, prednost u žrijebanju imaju prvoprijavljene ekipe.

Nagradni fond je 5.678 KM, od čega je nagrada za osvojeno prvo mjesto 4.000 KM, drugo mjesto 1.000 KM, treće 500 KM, također će bit nagrađeni i najbolji pojedinci turnira. Generalni pokrovitelj turnira je Ministarstvo prosvjete, kulture i znanosti SBK-a. Organizatori očekuju kao i obično veliki broj prijavljenih ekipa, koje dolaze iz: Sarajeva, Zenice, Travnika, Kiseljaka, Kreševa, Busovače, Fojnice itd. Prošlogodišnji pobjednik je ekipa „Inoma“ Kiseljak.

Prozivka nogometaša NK „Respect“ Fojnica
Hazim Čukle - Ponedjeljak, 19.11.2012, 23:42
Klikni za više fotografijaNK „Respect“
Tokom proteklog vikenda je u sali OŠ „Muhsin Rizvić“ u Fojnici priređena prozivka nogometaša NK „Respect“ iz Fojnice. Lideru NK „Respect“ Adnanu Koljšiju i njegovom pomoćniku Miroslavu Bošnjaku Mirači su se javila 34 nogometaša seniora iz svih mjesnih zajednica općine Fojnica.

Po riječima Adnana Koljšija to su nogometaši koji nisu do sada bili aktivni u nekom od nogometnih klubova. „U sastavu Udruženje za sport, ekologiju i kulturu je i NK „Respect“ iz Fojnice koji ima selekciju seniora i juniora koji bi se od iduće nogometne sezone trebali takmičiti u Sarajevskoj kantonalnoj nogometnoj ligi. Na prozivci juniora smo imali 36 nogometaša, prosjek starosti nogometaša je 20 godina", priča Koljši...

Malonogometna liga „Fojnica 2012“ - 18. kolo (zadnje)
Muhamed Huzbašić - Utorak, 13.11.2012, 23:50
Klikni za više informacijaMalonogometna liga
„Fojnica 2012“
Rezultati zadnjeg, 18. kola, Malonogometne lige „Fojnica 2012“
i konačni izgled tablice

(Više informacija na plakatu, kliknite ovdje)

Pogledajte fotografije ovdje.
(Foto: Tomislav Bošnjak, 11.11.2012.)


Deveti tradicionalni malonogometni Božićni turnir Fojnica '12
Udruženje za sport i rekreaciju «Katarina» Fojnica - Ponedjeljak, 12.11.2012, 14:20
Klikni za više informacijaUdruženje za sport i rekreaciju
"Katarina" Fojnica
organizira

Deveti tradicionalni malonogometni Božićni turnir Fojnica '12
30.11. - 16.12.2012. godine
(Više informacija na plakatu, kliknite ovdje)


Malonogometna liga „Fojnica 2012“ - 17. kolo
Muhamed Huzbašić - Srijeda, 07.11.2012, 21:06
Klikni za više informacijaMalonogometna liga
„Fojnica 2012“
Rezultati 17. i raspored 18. kola Malonogometne lige „Fojnica 2012“
koje se igra u sportskoj dvorani OŠ "Muhsin Rizvić" u Fojnici u nedjelju (11.11.2012) sa početkom u 16:00 sati
(Više informacija na plakatu, kliknite ovdje)

Pogledajte fotografije ovdje.
(Foto: Tomislav Bošnjak, 04.11.2012.)


Malonogometna liga „Fojnica 2012“ - 16. kolo
Muhamed Huzbašić - Četvrtak, 01.11.2012, 11:43
Klikni za više informacijaMalonogometna liga
„Fojnica 2012“
Rezultati 16. i raspored 17. kola Malonogometne lige „Fojnica 2012“
koje se igra u sportskoj dvorani OŠ "Muhsin Rizvić" u Fojnici u nedjelju (04.11.2012) sa početkom u 16:00 sati
(Više informacija na plakatu, kliknite ovdje)

Pogledajte fotografije ovdje.
(Foto: Tomislav Bošnjak, 28.10.2012.)


Malonogometni bajramski turnir Fojnica 2012
Hazim Čukle - Ponedjeljak, 29.10.2012, 21:45
Klikni za više fotografijaNajmlađi igrač turnira
Povodom Kurban bajrama u sali O.Š. „Muhsin Rizvić“ u Fojnici je u organizaciji Udruženja za sport, ekologiju i kulturu „Respect“ Fojnica odigran „Malonogometni bajramski turnir Fojnica 2012“. Nastupile su 24 ekipe u kategorijama od prvog do petog, od petog do osmog razreda osnovne škole i srednjoškolci. Učestvovaloje preko 280 mladih nogometaša.

U kategoriji od prvog do petog razreda ekipno prvo mjesto je osvojila ekipa „Respect“ Gojevići. Najboljim igračem turnira u ovoj kategoriji je proglašen Luciano Bošnjak a golman Dominik Tuka, oba iz ekipe „Respect“. Kod kategorije od petog do osmog razreda pobjednik je ekipa „Real“ iz Fojnice. Najbolji igrač turnira u ovoj kategoriji je Alija Mehić a golman Tarik Kadrić, oba iz ekipe „Ostružnica“...

Malonogometna liga „Fojnica 2012“ - 15. kolo
Muhamed Huzbašić - Srijeda, 24.10.2012, 13:25
Klikni za više informacijaMalonogometna liga
„Fojnica 2012“
Rezultati 15. i raspored 16. kola Malonogometne lige „Fojnica 2012“
koje se igra u sportskoj dvorani OŠ "Muhsin Rizvić" u Fojnici u nedjelju (28.10.2012) sa početkom u 14:00 sati
(Više informacija na plakatu, kliknite ovdje)

Pogledajte fotografije ovdje.
(Foto: Tomislav Bošnjak, 21.10.2012.)


Fojničani otputovali u uzvratnu posjetu Novom Pazaru
Hazim Čukle - Subota, 20.10.2012, 21:54
Klikni za više fotografijaFK „Fojnica“
Fudbaleri, stručni štab i članovi Uprave Fudbalskog kluba „Fojnica“ iz Fojnice, njih trideset, su jučer otputovali u trodnevnu uzvratnu posjetu prijateljskoj ekipi FK „Novi Pazar“ iz istoimenog grada u Srbiji. Prijateljstvo ova dva fudbalska kluba je sklopljeno prije nekoliko godina i kao plod te saradnje su uzajamne posjete jedni drugima, a gosti iz Novog Pazara su ljetos posjetili Fojnicu, gdje su bili i učesnici tradicionalnog memorijalnog nogometnog turnira „Kenan Memija“ u Fojnici.

Po riječima sekretara FK „Fojnice“ iz Fojnice Nevresa Jemendžića, fojničani će tokom boravka u Novom Pazaru biti gosti na fudbalskoj utakmici Jelen super lige Srbije između FK „Novi Pazar“ i OFK „Beograd“, a sutra će se u prijateljskom meču sastati ekipe domaćina Novog Pazara i Fojnice...

Malonogometna liga „Fojnica 2012“ - 14. kolo
Muhamed Huzbašić - Srijeda, 17.10.2012, 21:21
Klikni za više informacijaMalonogometna liga
„Fojnica 2012“
Rezultati 14. i raspored 15. kola Malonogometne lige „Fojnica 2012“
koje se igra u sportskoj dvorani OŠ "Muhsin Rizvić" u Fojnici u nedjelju (21.10.2012) sa početkom u 14:00 sati
(Više informacija na plakatu, kliknite ovdje)

Pogledajte fotografije ovdje.
(Foto: Tomislav Bošnjak, 14.10.2012.)


Osmi memorijal "Gerd Wagner"
Hazim Čukle - Četvrtak, 11.10.2012, 22:58
Klikni za više fotografijaPobjednici, ekipa "Respect"
U organizaciji Udruženja za sport, ekologiju i kulturu „Respect“ Fojnica je u sali OŠ „Muhsin Rizvić“ u Fojnici odigran Osmi memorijalni malonogometni turnir „Gerd Wagner“ koji se igra u čast Gerd Wagnera koji je život izgubio kao zamjenik tadašnjeg Visokog predstavnika u BiH 17. septembra 1997. godine u helikopterskoj nesreći nadomak Prokoškog jezera, gdje su osim njega poginulo još 11 visokih dužnosnika Međunarodne zajednice.

Učestvovalo je osam ekipa iz Fojnice, Visokog, Sarajeva i Zenice, dječaci od 1999 – 2000 godište. U predfinalnom susretu odigrana je utakmica veterana ambasade Njemačke u BiH i veterana Fojnice. Pobjedila je ekipa ambasade Njemačke sa 7:5. U finalu memorijala su se sastale ekipe NK „Respect“ Fojnica i ŠF „Šampion“ Sarajevo. Pobjedili su fojničani rezultatom 6:0...

Malonogometna liga „Fojnica 2012“ - 13. kolo
Muhamed Huzbašić - Petak, 05.10.2012, 15:30
Klikni za više informacijaMalonogometna liga
„Fojnica 2012“
Rezultati 13. i raspored 14. kola Malonogometne lige „Fojnica 2012“
koje se igra u Prokosu u nedjelju (14.10.2012) sa početkom u 13:30 sati
(Više informacija na plakatu, kliknite ovdje)

Sportski susreti Franjevačke mladeži (FRAMA) Bosne Srebrne
Hazim Čukle - Ponedjeljak, 01.10.2012, 16:45
Klikni za više fotografijaFRAMA Fojnica
Na sportskim terenima u Busovači održani su Sportski susreti Franjevačke mladeži (FRAMA) Bosne Srebrne. Na ovim susretima je učestvovala Franjevačka mladež iz 25 župa Bosne Srebrne, koji su se natjecali u muškoj i ženskoj konkurenciji u nekoliko sportskih disciplina. Upućene su sve pohvale domaćinima, a to je bila župa Busovača.

Framaši Lepenice su osvojili prvo mjesto u nogometu, a ekipa iz župe Jajca prvo mjesto u odbojci. Bilo je to još jedno lijepo druženje i sportsko natjecanje i navijanje u framaškom raspoloženju, smijehu i zabavi, odakle nose lijepe utiske svojim kućama. Svi su kazali da željno očekuju naredne sportske susrete i druženje iduće godine.

Malonogometna liga „Fojnica 2012“ - 12. kolo
Muhamed Huzbašić - Ponedjeljak, 01.10.2012, 16:11
Klikni za više informacijaMalonogometna liga
„Fojnica 2012“
Rezultati 12. i raspored 13. kola Malonogometne lige „Fojnica 2012“
koje se igralo u Gojevićima u nedjelju (30.09.2012) sa početkom u 13:30 sati
(Više informacija na plakatu, kliknite ovdje)

Pogledajte fotografije ovdje.
(Foto: Tomislav Bošnjak, 23.09.2012.)


Malonogometna liga „Fojnica 2012“ - 11. kolo
Muhamed Huzbašić - Subota, 22.09.2012, 11:48
Klikni za više informacijaMalonogometna liga
„Fojnica 2012“

Rezultati 11. i raspored 12. kola Malonogometne lige „Fojnica 2012“
koje se igra u Smajlovićima u nedjelju (23.09.2012) sa početkom u 14:30 sati
(Više informacija na plakatu, kliknite ovdje)


Malonogometna liga „Fojnica 2012“ - 10. kolo, rezultati
Muhamed Huzbašić - Utorak, 11.09.2012, 11:40
Klikni za više informacijaMalonogometna liga
„Fojnica 2012“
Rezultati 10. i raspored 11. kola Malonogometne lige „Fojnica 2012“
koje se igra u Prokosu u srijedu (12.09.2012) sa početkom u 18 sati
(Više informacija na plakatu, kliknite ovdje)

Pogledajte fotografije ovdje.
(Foto: Tomislav Bošnjak, 09.09.2012.)


Malonogometna liga „Fojnica 2012“ - 10. kolo, raspored
Muhamed Huzbašić - Srijeda, 05.09.2012, 12:23
Klikni za više informacijaMalonogometna liga
„Fojnica 2012“

Raspored 10. kola Malonogometne lige „Fojnica 2012“
koje se igra u Dusini u nedjelju (09.09.2012) sa početkom u 15 sati
(Više informacija na plakatu, kliknite ovdje)


Narednog vikenda se održava 17. Memorijal Kenan Memija
Hazim Čukle - Srijeda, 25.07.2012, 10:55
FK FojnicaNarednog vikenda u u subotu i nedjelju 28. i 29. jula će se na stadionu „Džemal Numanagić“ u Fojnici igrati najstariji tradicionalni 17. po redu memorijalni nogometni turnir „Kenan Memija“ koji se igra pod pokroviteljstvom Općine Fojnica a u čast rahmetli Kenana Memije nekadašnjeg nogometaša Fojnice, koji je izgubio život 1993. godine kao borac A BiH, dobitnik je najvećeg ratnog priznanja Zlatni ljiljan. Prvi memorijal je odigran u martu 1995.. godine.

Učesnici ovogodišnjeg memorijala „Kenan Memija“ su pored domaćina Fojnice koja je član Kantonalne nogometne lige SBK, prošlogodišnji pobjednik memorijala Premijerligaš BiH „Travnik“ iz Travnika i FK „Novi Pazar“ iz Novog Pazara član Jelen super lige Srbije, i „Bosna“ Visoko. Titulu brani prošlogodišnji pobjednik memorijala ekipa „Travnik“ iz Travnika.

Prvog dana memorijala u 15,30 sati se igra prva polufinalna utakmica između ekipa „Bosne“ i „Novog Pazara“, nakon čega je u 17,30 sati otvaranje turnira a zatim slijedi druga polufinalna utakmica između ekipa „Fojnica“ i „Travnik“ koja se igra u 18 sati. Drugog dana turnira u 15,30 sati je utakmica za treće mjesto, a finale u 17,30 sati, a nakon toga je uručivanje pehara i nagrada. Organizator je obezbjedio veliki prelazni pehar i pehare za prva tri mjesta, a nagrađeni će bit i najbolji igrač, golman i strijelac turnira.

Malonogometna liga „Fojnica 2012“ - All Star Revijalna utakmica Istok - Zapad
Muhamed Huzbašić - Utorak, 03.07.2012, 13:03
Klikni za više informacijaMalonogometna liga
„Fojnica 2012“
All Star Revijalna utakmica Istok - Zapad
u srijedu, 04.07.2012. godine, u Prokosu
(Više informacija na plakatu, kliknite ovdje)


Malonogometna liga „Fojnica 2012“ - 9. kolo
Muhamed Huzbašić - Srijeda, 27.06.2012, 14:02
Klikni za više informacijaMalonogometna liga
„Fojnica 2012“
Rezultati 9. kola Malonogometne lige „Fojnica 2012“
Nastavak drugog dijela sezone je u septembru 2012.
(Više informacija na plakatu, kliknite ovdje)

Pogledajte 12 fotografija 9. kola na dvije stranice ovdje.
(Foto: Tomislav Bošnjak, 24.06.2012.)


Slaba posjeta predstavi „Ćorkan“
Hazim Čukle - Srijeda, 27.06.2012, 09:44
Klikni za više fotografijaHaris Burina
Tokom minulog vikenda u fojničkoj galeriji „Central“ poznati bh glumaa Haris Burina je igrao svoju monodramu „Ćorkan“ koja je nastala po motivima pripovjetke „Čorkan i švabica“ našeg nobelovca Ive Andrića. Da li je u pitanju velika vrućina, nogometne utakmice prvenstva „EURO 2012“ , nezaiteresiranost fojničke publike za ovakve predstave ili nešto treće ne znamo, ali je je predstavi prisustvovao mali broj ljudi, samo osamnaestoro. U uvodu je nastupila i manja grupa folklorne sekcije Kulturno umjetničkog društva „1001 noć“ Fojnica.

Brojni kupači u bazenima „Aquareumal“-a
Hazim Čukle - Utorak, 26.06.2012, 09:44
Klikni za više fotografijaAquapark Fojnica
Od kako je prije desetak dana otvorena sezona kupanja na bazenima „Aquaparka“ u Fojnici svakodnevno je u njima veliki broj kupača koji traže spas od ovih vrelih junskih dana. Posebno je živo u dane vikenda. Kolone automobila raznih regitarskih oznaka dolaze u Fojnicu iz jednog razloga, uživati u termalnoj vodi vodenog grada u Fojnici.

Tako je bilo i ovoga a posebno drugog dana vikenda gdje je u bazenima boravilo oko hiljadu kupača. U velikom rekreacijskom i malom dječijem bazenu vrvilo je kao u košnici. Tražilo se mjesto više. Brojni ljubitelji kupanja su uživali u nezaboravnim vodenim efektima kao što su divlja rijeka, gejziri, slapovi, vodeni tokovi, whirpool jame te podvodne i wellness masaže. Neki su vrijeme provodili u hladovini na jedrenjaku „Victoria“ ili u baštama drugih restorana, kao i u igri nogometa, odbojke na pijesku, pikadu, stonom tenisu, bigmitona, twistera itd. Tu je i zabavni park za djecu.

Kao i prethodnih godina Fojnica tokom ljetne sezone liči na neko manje mjesto na obali Jadrana, pa za njene bazene neki kažu da je to naše malo bosansko more. Gužve su u gradu i na plažama „Aquaparka“, a po gradu se mogu vidjeti kupači sa rekvizitima, već od ranih jutarnjih sati. Temperatura vode je oko 27 stepeni. Što se tiče cijena dnevnih ulaznica za kupanje na bazenima „Aquaparka“ su prošlogodišnje. Tako je dnevna ulaznica za odrasle 6 KM, za djecu od 5-14 godina 4 KM, dok je porodična 4+ 16 KM. Tu je i noćno kupanje vikendom od 20-24 sata po cijeni ulaznice od 5 KM po osobi.

Malonogometna liga „Fojnica 2012“ - 5., 6. ,7. i 8. kolo
Muhamed Huzbašić - Utorak, 19.06.2012, 08:56
Klikni za više informacijaMalonogometna liga
„Fojnica 2012“

Rezultati 8. i raspored 9. kola Malonogometne lige „Fojnica 2012“
koje se igra u Smajlovićima u nedjelju (24.06.2012) sa početkom u 16 sati
(Više informacija na plakatu, kliknite ovdje)


Malonogometna liga „Fojnica 2012“ - Fotografije 5.,6.,7. i 8. kola
Muhamed Huzbašić - Utorak, 19.06.2012, 08:51
Klikni za više fotografijaMalonogometna liga

Pogledajte 17 fotografija na dvije stranice ovdje.
(Foto: Tomislav Bošnjak, maj i juni 2012.)Od narednog vikenda počinje sezona kupanja na bazenima "Aquareumal"-a
Hazim Čukle - Petak, 15.06.2012, 09:30
Klikni za više fotografijaAquapark Fojnica
Iako su bazeni termalne vode u „Aquareumalu“ u Fojnici puni već desetak dana i u njima ima kupača, zvanično ovogodišnja sezone kupanja počinje narednog vikenda 16. juna. „Sve je spremno za početak sezone“, kazali su za Fojnica online u „Aquareumalu“ u Fojnici. Na kompleksu koji se prostire na 12 hiljada metara kvadratnih, nalaze se brojni sadržaji i za one najprobirljivije ljubitelje dobrog odmora i uživanja u vodenim čarima termalne fojničke vode.

Što se tiče cijena dnevnih ulaznica kupanja na bazenima „Aquaparka“ one su prošlogodišnje. Tako je dnevna ulaznica za odrasle 6 KM, za djecu od 5-14 godina 4 KM, dok je porodična 4+ 16 KM. „Aquapark“ će imati i noćno kupanje vikendom od 20-24 sata po cijeni ulaznice od 5 KM po osobi.

Pošto je svuda oko nas ekonomska kriza, ne radi privreda, standard ljudi je veoma nizak, ipak će se mnogi nekako snaći da bar nekoliko dana uživaju u Fojnici, na odmoru i kupanju, jer u nemogućnosti da odu na more doći će na bazene „Aquareumala“ u Fojnici, to je za mnoge naše Bosance i Hercegovce malo bosansko more...

Ekipa Smajlovića pobjednik općinske malonogometne lige za djecu
Hazim Čukle - Petak, 15.06.2012, 07:54
Klikni za više fotografijaEkipa Smajlovića
Proteklu godinu dana je u organizaciji grupe sportskih entuzijasta na čelu sa liderom škole nogometa Adnanom Koljšijem i Mjesne zajednice Fojnica igrana malonogometna općinska liga Fojnice za djecu uzrasta od 6-14 godina. Učestvovalo je 10 ekipa iz svih mjesnih zajednica općine Fojnica a nastupilo je oko 150 mladih nogometaša. Utakmice su se igrale na gradskim terenima i u sali OŠ „Muhsin Rizvić“ Fojnica. Najboljima su uručene nagrade, sportska oprema i pehari.

Pobjednik malonogometne općinske lige Fojnica je ekipa iz Smajlovića koju je vodio trener Nevres Tiro. Drugo mjesto je pripalo ekipi Čaršija iz Fojnice i treće mjesto je zauzela ekipa Prokos iz MZ Prokos. Najbolji golman lige je Mahir Bunić iz ekipe Čaršija, a najbolji igrači lige su Semir Tiro Smajlovići i Haris Aletić Čaršija, dok je najbolji strijelac lige Josip Bućo Bakovići. Nagrađen je i najmlađi igrač 6-godišnji Luka Puljić...

Pobjednik turnira u Ostružnici ekipa „MDA Sarajevo“
Hazim Čukle - Utorak, 12.06.2012, 07:20
Klikni za više fotografijaPobjednici turnira
Tokom vikenda je na školskom igralištu u Ostružnici pod pokroviteljstvom Općine Fojnica, nekoliko mladića tog naselja na čelu sa Idrizom Šarcem i Ramom Meša organizovalo tradicionalni malonogometni turnir. Učestvovalo je 14 nogometnih ekipa iz Fojnice, Kiseljaka, Visokog, Sarajeva itd. Nagrade su bile novčane, za osvojeno prvo mjesto 1.000 KM, drugo mjesto 500 KM i treće mjesto 200 KM.

U finalnom susretu turnira sastale su se ekipe „Autodijelovi HS“ Kiseljak i „MDA Sarajevo“ iz Sarajeva. U regularnom toku meča rezultat je bio neriješen 3:3, nakon čega se pristupilo izvođenju penala. Bolja je bila ekipa iz Sarajeva pobjedivši sa 6:4 i tako postala pobjednik ovogodišnjeg turnira u Ostružnici. Utakmice je posmatrao veliki broj gledalaca. Nakon završetka turnira uslijedio je zabavni program uz pjesmu i narodna kola. Zanimljivo je da se odmah u početku u kolo uhvatilo oko stotinu djevojaka, djevojčica i gospođa, a da nije bio niti jedan muškarac.

Malonogometna liga „Fojnica 2012“ - 4. kolo
Mirsad Topalović - Četvrtak, 07.06.2012, 08:40
Klikni za više fotografijaMalonogometna liga

Pogledajte 9 fotografija ovdje.
(Foto: Tomislav Bošnjak, 20.05.2012)Pobjednik malonogometnog turnira u Dusini ekipa „Pekara Jurić“ Kreševo
Hazim Čukle - Četvrtak, 07.06.2012, 07:46
Klikni za više fotografijaPobjednici turnira
Preko 35 godina se u organizaciji mjesne zajednice Dusina, općina Fojnica, krajem mjeseca maja igra tradicionalni malonogometni turnir. Ovaj turnir je zasigurno najstariji turnir koji se igra na području općine Fojnica, a vjerovatno i šire. Na ovogodišnjem turniru nastupile su ekipe iz: Fojnice, Kreševa, Kiseljaka, Sarajeva, Visokog itd.

Tako je i ove godine posljednjeg majskog vikenda u organizaciji MZ Dusina a pod pokroviteljstvom Općine Fojnica odigran tradicionalni malonogometni turnir. Na ovogodišnjem turniru nastupilo je 13 ekipa. Turnir se igrao po sistemu 4+1 (futsal pravilima). Organizator je pripremio novčane nagrade, za osvojeno prvo mjesto 2.000 KM, drugo mjesto 1.000 KM, treće mjesto 300 KM, a nagrađeni su i najbolji igrač, strijelac i golman turnira...

Malonogometna liga „Fojnica 2012“
Mirsad Topalović - Ponedjeljak, 21.05.2012, 09:47
Klikni za više fotografijaMalonogometna liga

Pogledajte 17 fotografija na 2 stranice ovdje.
(Foto: Tomislav Bošnjak, april i maj 2012.)Fejzić ponovo srušio Busovaču, Fojnica na korak do titule
Emin Serj Memija - Ponedjeljak, 21.05.2012, 08:19
FK FojnicaNogometaši Fojnice ostvarili su jučer vrlo važnu pobjedu na gostovanju kod Busovače. Naši momci su slavili sa 3:1 i tako zadržali vodeću poziciju kolo prije kraja prvenstva. Junak susreta bio je Fejzić, koji je sa tri gola donio pobjedu "Zelenim", baš kao i jesenas na Gradskom stadionu u Fojnici.

Busovača je nešto bolje otvorila susret ali bez nekih značajnih prilika. Prvu pravu priliku vidjeli smo u 15. minuti, kada Merušić izlazi sam pred golmana Busovače ali šalje loptu iznad gola. U 18. minuti sporni momenat. Drinjak je srušen u šesnaestercu domaćina ali sudija nije ništa svirao iako je prekršaj bio očigledan...

Malonogometna liga „Fojnica 2012“ - 3. kolo
Mirsad Topalović - Srijeda, 16.05.2012, 08:04
Klikni za više informacijaMalonogometna liga
„Fojnica 2012“

Rezultati 3. i raspored 4. kola Malonogometne lige „Fojnica 2012“
koje se igra u Otigošću u nedjelju (20.05.2012) sa početkom u 14 sati
(Više informacija na plakatu, kliknite ovdje)


Počela druga sezona općinske malonogometne lige
Hazim Čukle - Ponedjeljak, 14.05.2012, 12:56
Klikni za više fotografijaPustili desetak golubova
Posljednjeg aprilskog vikenda, počela je druga sezona malonogometne općinske lige Fojnice. Na malonogometnom stadionu u Fojnici priređena je ceremonija svečanog početka ovogodišnjeg takmičenja. Najmlađi nogometaši Fojnice, odnosno kako je rečeno, djeca Fojnice su prije početka prvih utakmica pustili desetak golubova i tako ozvaničili početak takmičenja.

Po riječima Adema Fejzića Peleta, predsjednika malonogometne općinske lige, ovogodišnja liga broji 12 ekipa iz svih mjesnih zajednica općine Fojnica sa oko 150 nogometaša. Liga bi trebala da traje oko stotinu dana. Utakmice će se igrati na sedam nogometnih terena u Fojnici, Smajlovićima, Ostružnici, Gojevićima, Bakovićima, Dusini i Prokosu...

Fojnica petardom protiv Brnjaka do vrha tabele
Emin Serj Memija - Ponedjeljak, 14.05.2012, 12:49
FK FojnicaNogometaši Fojnice juečer su u Kiseljaku pregazili Brnjake sa 5:0 i izbili na vrh tabele nakon dugo vremena. Inače lider do ovog kola, ekipa Rijeke, odigrala je samo 0:0 u Kaćunima i prepustila prvo mjesto našim momcima.

Utakmica je odigrana po kišnom i dosta hladnom vremenu. Iako smo igrali bez par važnih igrača poput Merušića, Kršića, Huseinbašića, Zečevića te povrijeđenih Topalovića i Pašića, naši momci su ipak odigrali jednu od boljih partija u sezoni i očitali nogometnu lekciju vrlo lošim domaćinima.

Prvi gol te ujedno svoj prvijenac za klub djelo je Softića. Fejzić je lijepo probio po strani i vratio loptu na 16 metara od gola a Softić rutinski pogađa suprotni ugao za 0:1. Igrala se 25. minuta susreta. Tim rezultatom se otišlo na poluvrijeme...

Fojnica dominirala, ali ipak tijesno slavila protiv Šantića
Emin Serj Memija - Ponedjeljak, 14.05.2012, 12:48
FK FojnicaPretprošle nedjelje su nogometaši Fojnice upisali 10. ovosezonsku pobjedu a 8. na svome terenu protiv Šantića. Naši momci su slavili sa 3:2, mada po broju propuštenih prilika su mogli doći i do uvjerljivije pobjede.

Fojnica je od prve minute krenula ofanzivno. Na prvi pogodak čekalo se svega 8 minuta. Sejmen je sjajno probio po desnoj strani i centrirao, a na mjestu je bio Fejzić, koji u stilu Falcao-a rutinski pogađa za 1:0. I nakon tog gola naši momci su dominirali. Samo pet minuta nakon pogotka, Fejzić je imao priliku da poveća vodstvo. Izašao je sam pred golmana gostiju ali njegov udarac ide tik pored gola.

Nakon toga gosti su uspjeli uspostaviti terensku ravnotežu i donekle parirati superiornim domaćinima ali bez većih prijetnji. Izdvajamo samo jednu priliku, kada je gol Fojnice spasila stativa...

Malonogometna liga „Fojnica 2012“ - 1. i 2. kolo
Aziz Hurem - Petak, 11.05.2012, 07:59
Klikni za više fotografijaFojnica
Malonogometna liga
„Fojnica 2012“

Rezultati 1. i 2. kola i raspored 3. kola Malonogometne lige „Fojnica 2012“
koje se igra u Ostružnici u nedjelju, 13.05.2012
(Za više informacija kliknite ovdje)


Fojnica tricom ispratila Kaćune
Emin Serj Memija - Ponedjeljak, 23.04.2012, 07:36
FK FojnicaNogometaši Fojnice u subotu su na Gradskom stadionu u Fojnici savladali ekipu Kaćuna sa 3:0 u okviru 13. kola Prve kantonalne lige SBK/KSB i tako ostali u utrci za prvo mjesto.

Fojnica je bila apsolutni favorit i sve osim pobjede bilo bi ravno čudu. Naši momci su ozbiljno pristupili utakmici te golovima Fejzića (2) i Merušića nastavili pobjednički niz kao domaćini. U sedam utakmica koje je Fojnica odigrala kao domaćin ove sezone, upisali su isto toliko pobjeda.

Na prvi pogodak Fojnice čekalo se 24. minute. Tada su sjajan dupli pas odigrali Topalović i Fejzić a ovaj drugi sjajnim šutem sa 16 metara pogađa za 1:0. Drugi gol pao je u 37. minuti. Nakon centaršuta Šišića lopta se odbija na desnu stranu gdje je bio Merušić, koji sjajnim voleom pogađa za 2:0. Sa tim rezultatom se otišlo na poluvrijeme...

Fojnica upisala drugi ligaški poraz na gostovanju kod Jardola
Emin Serj Memija - Utorak, 17.04.2012, 07:53
FK FojnicaNogometaši Fojnice zabilježili su drugi ligaški poraz u ovoj sezoni. Nakon što je u prvom kolu proljetnog dijela prvenstva bolja bila Rijeka sa 3:0, u nedjelju su izabranici Fuada Hodžića iznenađujuće poraženi u Vitezu kod zahuktalog Jardola sa 2:0.

Nogometaši Jardola u pobjedničkoj su seriji i igraju sve bolje, a u nedjelju je to osjetila i naša momčad. Potpuno su nadigrali jesenjeg šampiona i sasvim zasluženo slavili sa 2:0. Bez ozbira na pobjedu u prošlom kolu nad Kreševom, očigledno je da se "Zeleni" nalaze u rezultatskoj krizi. Jesenji dio prvenstva su završili bez poraza a sada u tri kola su ubilježili čak dva poraza...

Fojnica pregazila Kreševo
Emin Serj Memija - Srijeda, 11.04.2012, 07:58
FK FojnicaU proteklu subotu su nogometaši Fojnice savladali ekipu Stanić iz Kreševa sa ubjedjivih 4:0 i tako se donekle iskupili za težak poraz od Rijeke u prošlom kolu.

Fojnica je u ovu utakmicu ušla kao favorit i pod imperativom pobjede i potpuno su opravdali očekivanja. "Zeleni" su dominirali tokom cijele utakmice i sasvim zasluženo slavili i ostali u igri za prvaka.

Prvi gol djelo je veznjaka Sejmena. Merušić salje sjajan pas prema sjajnom veznjaku a ovaj iskosa sa desne strane šutira i pogađa mrežu gostiju za 1:0. Drugi gol postiže najbolji strijelac kluba Fejzić. Nakon jednog kornera lopta dolazi do Merušića, a ovaj sjajnim centaršutem pronalazi Fejzića, koji sa par metara u stilu Edisona Cavanija pogađa za 2:0. S tim rezultatom se otišlo na poluvrijeme...

NK "Katarina" - NK "Kiseljak" 0:2
Udruženje za sport i rekreaciju «Katarina» Fojnica - Utorak, 27.03.2012, 08:10
Udruženje za sport i rekreaciju Katarina FojnicaNa kraju je bilo 0:2. Osjetio se nedostatak Buće, braće Cvjetković, Šituma, Babića, Glavočevića, Petrovića i braće Barbić (skoro cijela jedna momčad). Uz svu angažiranost i želju nismo uspjeli osvojiti bod(ove) protiv prvoplasirane momčadi u našem kantonu. Parirali smo sve do zadnje minute kada smo i primili drugi gol. Raduje nas velika posjećenost ove nedjeljne utakmice (oko stotinjak gledatelja), raduje nas i ostvareno prijateljstvo igrača obiju momčadi, a nadasve smo zadovoljni profesionalnošću službenih lica sudaca i delegata utakmice koji su maksimalno odgovorno pristupili ovoj utakmici tako da ćemo ih službenim dopisom pohvaliti nadležnom Nogometnom savezu...

Općinska liga u malom nogometu "Fojnička budućnost" - 10. kolo
Hazim Čukle - Četvrtak, 23.02.2012, 22:58
Klikni za više informacijaOpćinska liga u malom nogometu
"Fojnička budućnost"Rezultati 10. kola i raspored 11. kola Općinske lige za djecu "Fojnička budućnost"
koje se igra u OŠ "Muhsin Rizvić" u nedjelju, 26.02.2012, sa početkom u 13 sati
(Više informacija na plakatu, kliknite ovdje)


Općinska liga u malom nogometu "Fojnička budućnost" - 8. kolo
Mirsad Topalović - Petak, 23.12.2011, 08:26
Klikni za više informacijaOpćinska liga u malom nogometu
Fojnica 2011Rezultati 8. kola i raspored 9. kola Općinske lige za djecu "Fojnička budućnost"
koje se igra u OŠ "Muhsin Rizvić" u srijedu, 04.01.2012
(Više informacija na plakatu, kliknite ovdje)


Završen Osmi tradicionalni malonogometni Božićni turnir Fojnica '11
Udruženje za sport i rekreaciju «Katarina» Fojnica - Ponedjeljak, 19.12.2011, 08:51
Klikni za više fotografijaEkipa "Inoma" Kiseljak
Nakon 15 dana viteške borbe, uspona i padova, sreće i tuge završen je 8. tradicionalni malonogometni Božićni turnir "Fojnica 2011".

Udruženje za sport i rekreaciju "Katarina" Fojnica koje je registrirano u listopadu 2007. godine je već petu godinu organizator ovoga turnira. Tijekom tih pet godina Ministarstvo prosvjete, znanosti, kulture i sporta KSB se promoviralo u generalnog pokrovitelja turnira.

Dodjeli nagrada nazočio je pomoćnik ministra prosvjete, znanosti, kulture i sporta KSB gosp. Zoran Matošević (prof.) - izaslanik kantonalnog ministra Joze Jurine, koji je dodijelio nagrade za 1. i 2. mjesto zajedno sa Josipom Puljićem predsjednikom USR "Katarina", gosp. Nikola Bilić - član IO NS KSB koji je predao nagradu za najboljeg vratara i najboljeg igrača, dr. Bogomir Barbić - predsjednik IO HDZ-a Fojnica koji je uručio nagrade za 3. i 4. mjesto i Željko Krajina, tajnik USR "Katarina" koji je uručio nagradu za najdarovitijeg mladog igrača kao i zahvalnicu sucima Danijelu Golubu i Ajdinu Pašiću...

Revijalna utakmica FK Fojnica i NK Katarina
Hazim Čukle - Ponedjeljak, 19.12.2011, 08:49
Klikni za više fotografijaFK Fojnica i NK Katarine
Osmi tradicionalni malonogometni Božićni turnir „Fojnica 2011“ čiji je organizator Udruženje za sport i rekreaciju „Katarina“ Fojnica je priveden kraju. Kako nam je kazao organizator ovog malonogometnog Božićnog turnira Josip Puljić na ovom malonogometnom turniru učestvovalo je 20 nogometnih ekipa a turnir je trajao od početka decembra do proteklog vikenda kada su se u subotu 17. decembra u 18,30 sati sastale ekipe u borbi za treće mjesto a u 20 sati je odibrana finalna utakmica.

„Predposljednjeg dana malonogometnog Božićnog turnira odigrana je i revijalna utakmica između mladih nogometaša do 14 godina FK Fojnice iz Fojnice i NK Katarina iz Fojnice. Bolja je bila ekipa FK Fojnica i pobjedila je komšije rezultatom 6:5. Utakmicu je posmatrao veliki broj gledatelja a nogometaši Katarine su pred početak utakmice uručili božićne paketiće kolegama iz FK Fojnica i zaželili im da u idućoj godini postignu još bolje rezultate na nogometnom terenu“, za Fojnica online je kazao organizator Josip Puljić.

Osmi tradicionalni malonogometni Božićni turnir Fojnica '11 - Finale
Udruženje za sport i rekreaciju «Katarina» Fojnica - Subota, 17.12.2011, 15:14
Udruženje za sport i rekreaciju Katarina FojnicaVečeras ćemo dobiti pobjednika 8. Tradicionalnog malonogometnog Božićnog turnira "Fojnica 2011".

U 17:00 pioniri NK "Katarine" će odmjeriti snage sa pionirima NK "Bilalovca". Nakon toga, u 18:30 je na rasporedu utakmica za treće mjesto u kojoj će snage odmjeriti Sofić doo Konjic i NK Bilalovac. U finalnoj utakmici u 20:00 zasluženo će se sastati momčadi koje su najviše pokazale na ovogodišnjem izdanju turnira, a to su Inoma Kiseljak i MDA Sarajevo.

Najbolje momčadi i pojedince će nagraditi i turnir zatvoriti:

- Pomoćnik ministra za sport i kulturu gosp. Zoran Matošević (izaslanik ministra gosp. Joze Jurine)
- član Izvršnog odbora NS SBK/KSB gosp. Nikola Bilić (izaslanik predsjednika Saveza gosp. Ante Bilješka)
- predsjednik Skupštine SBK/KSB gosp. Josip Kvasina
- predsjednik Udruženja za sport i rekreaciju "Katarina" Fojnica gosp. Josip Puljić

Rezultati polufinalnih utakmica od sinoć:

NK Bilalovac - MDA Sarajevo 1:9
Inoma Kiseljak - Sofić doo Konjic 5:2

Osmi tradicionalni malonogometni Božićni turnir Fojnica '11 - Polufinale
Udruženje za sport i rekreaciju «Katarina» Fojnica - Petak, 16.12.2011, 09:53
Udruženje za sport i rekreaciju Katarina FojnicaOstala su još dva dana do kraja 8. Tradicionalnog malonogometnog Božićnog turnira "Fojnica 2011". Jučerašnjim pobjedama MDA Sarajevo - Limogradnja Kreševo 5:1 i Sofić doo Konjic - Šumašped 6:4 formirana su dva polufinalna para za večeras. U 19:45 sastaju se MDA Sarajevo - NK Bilalovac, a u 20:45 Sofić doo Konjic - Inoma Kiseljak. Poraženi će u subotu igrati za treće mjesto u 18:30, dok je finalna utakmica predviđena u 20:00 sati.

Također, sinoć je odigrana prva povijesna utakmica pionira, selekcija U14 između NK Katarina Fojnica i FK Fojnica. Pred početak utakmice svojim kolegama iz FK Fojnica igrači Katarine su uručili prigodne Božićne paketiće uz želju da iduće godine što bolje napreduju u nogometu i postignu što bolje rezultate na terenu. Rezultat je na kraju bio 5:6 za FK Fojnica a potrebno je istaći kako je četvrtfinalne utakmice i ovu utakmicu nogometnih nada dva kluba iz Fojnice posmatrao veliki broj gledatelja te je za polufinale i finale očekivati prepunu dvoranu.

Osmi tradicionalni malonogometni Božićni turnir Fojnica '11 - Četvrtfinale
Udruženje za sport i rekreaciju «Katarina» Fojnica - Četvrtak, 15.12.2011, 10:57
Udruženje za sport i rekreaciju Katarina FojnicaSinoć su odigrane dvije četvrtfinalne utakmice 8. Tradicionalnog malonogometnog Božićnog turnira - Fojnica 2011. Poznate su dvije momčadi koje su se plasirale u polufinale a to su "NK Bilalovac" i "Inoma" Kiseljak.

Večeras (četvrtak) su na rasporedu preostale dvije utakmice četvrtine finala. U 19:30 igraju "MDA" Sarajevo - "Limogradnja" Kreševo a u 21:30 "Sofić doo" Konjic - "Šumašped" Fojnica.

Između te dvije utakmice, nastupit će pioniri U14 u utakmici NK "Katarina" Fojnica - FK "Fojnica"...

Općinska liga u malom nogometu Fojnica 2011 - 20. kolo
Mirsad Topalović - Četvrtak, 08.12.2011, 08:35
Klikni za više informacijaOpćinska liga u malom nogometu
Fojnica 2011


Rezultati 20. kola i raspored 21. kola Općinske lige Fojnica 2011
koje se igra u OŠ "Muhsin Rizvić" u nedjelju, 11.12.2011
(Više informacija na plakatu, kliknite ovdje)


Najim Softić: Šta mi se (ne) sviđa u Fojnici
Hazim Čukle - Ponedjeljak, 05.12.2011, 12:59
Klikni za više fotografijaNajim Softić
„Pošto Fojnica slovi kao jedno poznato i atraktivno turističko mjesto u BiH morala bi biti bolja asfaltiranost ulica centra grada, naravno kao i osvjetljenost grada, bolja rasvjeta. Gradu nedostaje odgovarajuće zanatske radnje koje mora da ima svako turističko mjesto. Dosta je saobraćajne nekulture i parkiranja po trotoarima, policija bi morala biti mnogo efikasnija po tom pitanju da to sankcioniše. Fojnici nedostaje i sportsko rekrecijski centar.

Kada gledamo drugu stranu kako bi se kazalo medalje Fojnica ima veoma lijep i uređen „Aquapark“ i park oko hotela „Reumal“. Priroda Fojnice je je tako lijepa da je rijetko gdje takve ima. Prelijepa i moderna nam je i nova zgrada Općine u Fojnici. Sviđa mi se što Fojnica ima dosta sportskih aktivnosti tokom cijele godine. Raduje me što je Fudbalski klub „Fojnica“ iz Fojnice jesenji prvak Kantonalne nogometne lige SBK-a. Za veliku je pohvalu i književno - kulturna manifestacija „Susreti Zija Dizdarević“ Fojnica koja se svake godine održava u Fojnici“ za Fojnica online je kazao Najim Softić, profesor Tjelesnog odgoja.

U susret Božiću - Fojnica 2011
Hazim Čukle - Ponedjeljak, 05.12.2011, 12:44
Klikni za više fotografijaU susret Božiću
U povodu dolazećeg velikog katoličkog blagdana Božića u Fojnici je pripremljen bogat kulturni, vjerski, zabavni i sportski program manifestacija pod nazivom „U susret Božiću - Fojnica 2011“, koji je počeo prve nedjelje Adventa i traje do tradicionalne božićne priredbe na sam dan Božića. Kako nam je kazala Marina Šimunić jedna od organizatora ovogodišnje manifestacije „U susret Božiću“ u organizaciji ove manifestacije su: Franjevački samostan, „Fojnička škrinja“, HKPD “Rodoljub“ Fojnica,“Vran kamen“ Fojnica, HKD “Napredak“ Fojnica i HKD “Matija Gubec“ Bakovići Fojnica.

„Manifestacija „U susret Božiću - Fojnica 2011“ je započela 27. novembra prvom nedeljom Adventa ispred Župne crkve Franjevačkog samostana svetom misom na kojoj su nastupili FRAMA Fojnica a nakon mise krenulo se ispred crkve mimohodom sa upaljenim lampinjonima pored Gospine špilje, dalje kroz grad uz Adventske pjesme i molitve do platoa vile „Iriss“ gdje je nastavljeno druženje."...

Općinska liga u malom nogometu Fojnica 2011 - 18. kolo
Mirsad Topalović - Četvrtak, 24.11.2011, 09:08
Klikni za više informacijaOpćinska liga u malom nogometu
Fojnica 2011


Rezultati 18. kola i raspored 19. kola Općinske lige Fojnica 2011
koje se igra u OŠ "Muhsin Rizvić" u nedjelju, 27.11.2011
(Više informacija na plakatu, kliknite ovdje)


Osmi tradicionalni malonogometni Božićni turnir Fojnica '11
Udruženje za sport i rekreaciju «Katarina» Fojnica - Srijeda, 16.11.2011, 12:50
Klikni za više informacijaUdruženje za sport i rekreaciju
"Katarina" Fojnica
organizira

Osmi tradicionalni malonogometni Božićni turnir Fojnica '11
01. - 17.12.2011. godine
(Više informacija na plakatu, kliknite ovdje)


Općinska liga u malom nogometu Fojnica 2011 - 17. kolo
Hazim Čukle - Srijeda, 16.11.2011, 12:31
Klikni za više informacijaOpćinska liga u malom nogometu
Fojnica 2011


Rezultati 17. kola i raspored 18. kola Općinske lige Fojnica 2011
koje se igra u OŠ "Muhsin Rizvić" u nedjelju, 20.11.2011
(Više informacija na plakatu, kliknite ovdje)


Formiranje malonogometne reprezentacije Fojnice
- Srijeda, 16.11.2011, 10:06
Klikni za više informacijaŠkola nogometa "Trgotank" Fojnica
Mjesna zajednica FojnicaObavijest o formiranju malonogometne reprezentacije Fojnice
(Više informacija na plakatu, kliknite ovdje)


Općinska liga u malom nogometu "Fojnička budućnost" - 6. kolo
Mirsad Topalović - Srijeda, 16.11.2011, 10:01
Klikni za više informacijaOpćinska liga u malom nogometu
Fojnica 2011Rezultati 5. kola i raspored 6. kola Općinske lige za djecu "Fojnička budućnost"
koje se igra u OŠ "Muhsin Rizvić" u nedjelju, 20.11.2011
(Više informacija na plakatu, kliknite ovdje)


Remi na kraju polusezone: "Katarina" - "Bilalovac" 2:2
Udruženje za sport i rekreaciju «Katarina» Fojnica - Ponedjeljak, 14.11.2011, 07:41
Udruženje za sport i rekreaciju Katarina FojnicaPonovo neriješeno sa FK "Bilalovcem", ovaj put kao domaćini. Završilo je 2:2 a takav je rezultat bio i na poluvremenu. U nastavku strijelci nisu bili raspoloženi a i vratari su napokon odradili poluvrijeme kako treba pa se mreže nisu tresle. Pogotke za našu momčad postigli su Josip Bućo i Marko Milušić - Ciba. Obje momčadi su mogle do pobjede ali je neriješen ishod bio najpravedniji. S ovim bodom, zauzimamo odlično peto mjesto na tablici Jedinstvene lige pionira Nogometnog saveza SBK. Prvi je NK "Kiseljak", ispred su "Nove Bila" i NK "Viteza" dok su iza nas ostale momčadi "Jardola", "Rijeke" i "Brnjaka".

Općinska liga u malom nogometu Fojnica 2011 - 16. kolo i 5. kolo za djecu
Hazim Čukle - Petak, 11.11.2011, 09:19
Klikni za više informacijaOpćinska liga u malom nogometu
Fojnica 2011Rezultati 16. kola i raspored 17. kola Općinske lige Fojnica 2011
Rezultati 4. kola i raspored 5. kola Općinske lige za djecu "Fojnička budućnost"
koja se igraju u OŠ "Muhsin Rizvić" u nedjelju, 13.11.2011
(Više informacija na plakatu, kliknite ovdje)


Općinska liga u malom nogometu Fojnica 2011 - 15. kolo
Mirsad Topalović - Srijeda, 02.11.2011, 07:43
Klikni za više informacijaOpćinska liga u malom nogometu
Fojnica 2011Rezultati 15. kola i raspored 16. kola Općinske lige Fojnica 2011
koje se igra u OŠ "Muhsin Rizvić" u subotu, 05.11.2011
(Više informacija na plakatu, kliknite ovdje)


Prijateljska revijalna nogometna utakmica ŽNK „Bosanke“ Fojnica i ŽNK „Salt City“ Tuzla
Hazim Čukle - Ponedjeljak, 31.10.2011, 08:08
Klikni za više fotografija"Bosanke" i "Salt City"
U Fojnici je na velikom stadionu SD „Fojnica“ iz Fojnice odigrana prijateljska nogometna utakmica između ekipa ŽNK “Bosanke“ Fojnica koje zbog finansijskih problema igraju samo revijalne utakmice i ŽNK “Salt City“ iz Tuzle koje su članice Ženske premijer nogometne lige BiH. Po lijepom vremenu djevojke su igrale veoma dopadljivu igru i pokazale su brojne majstorije i driblinge na kojima bi im pozavidili i muškarci nogometaši. Sudija Asmir Brkanović iz Kiseljaka nije imao posla jer se igralo fer i korektno. Malobrojna publika na tribinama je uživala gledajući majstorije djevojaka. Pobjedile su gošće rezultatom 5:1...

Davor Babić iz Fojnice, velika nada bh nogometa
Hazim Čukle - Petak, 28.10.2011, 15:04
Klikni za više fotografijaDavor i Adnan
Mladi nogometaši reprezentacije BiH do 15 godina U 15 su boravili u dvije grupe po pedesetak nogometaša po dva dana na pripremama u kampu u Fojnici. Sa mladim nogometašima su u Fojnici boravili selektor Zoran Erbez a sa njim stručni štab su činili treneri: Amir Japaur, Miodrag Bodiroga i Stamenko Čošković. Posjetili smo ovu ekipu mladih talenata u Fojnici.

Jedan od mladih nogometaša koji je boravio u kampu u Fojnici je bio i 15 godišnji fojničan Davor Babić za koga je jedan od trenera Miodrag Bodiroga kazao da Davor ozbiljno i odgovorno shvaća igru i da je koncentrisan na igru. Davorov trener koji ga je trenirao od prvog do osmog razreda osnovne škole Adnan Koljši koji uspješno vodi Školu nogometa „Fojnica“ iz Fojnice je sa ponosom i u superlativu govorio o svom nekadašnjem najboljem igraču Davoru Babiću. Lider Škole nogometa iz Fojnice je kazao da je Davor već tri mjeseca član FK „Željezničar“ iz Sarajeva i da je pozvan i boravio u kampu reprezentacije BiH U 15 u Fojnici. „Bio mi je primjer u svim selekcijama Škole nogometa a kako sam čuo već su na njega bacili oko neki klubovi i van granica naše zemlje“, za Fojnica online je kratko kazao Adnan Koljši.

Tri boda sa gostovanja za NK "Katarina"
Udruženje za sport i rekreaciju «Katarina» Fojnica - Četvrtak, 27.10.2011, 07:32
Udruženje za sport i rekreaciju Katarina FojnicaSa svojevrsnog derbija Jedinstvene lige pionira Nogometnog saveza SBK/KSB zasluženo smo se vratili u Fojnicu sa tri boda pobijedivši u gostima NK "Brnjake" rezultatom 2:3 prikovavši ih time na dno tabele.

Golovima "Cibe" (prvi gol u karijeri,***s posvetom Cigi***), Bilića i Babića (u posljednjoj minuti) osvojili smo tri boda koja nam daju novi elan prema narednoj utakmici protiv NK "Viteza" koju igramo u nedjelju u Fojnici.

Trening u utorak je pokazao da smo dobro platili ovu pobjedu, jer je zbog povrede nedostajalo par igrača. Danas je novo okupljanje, trening počinje u 14:15h.

Nijaz Varka: Šta mi se (ne) sviđa u Fojnici
Hazim Čukle - Srijeda, 26.10.2011, 08:27
Klikni za više fotografijaNijaz Varka
„Fojnica je poznata po termalnoj vodi i „Reumalu“ pa mi se sviđa što to imamo jer dolaze novi ljudi i nađu sebi lijek i odmor a u Fojnici uvjek novih gostiju. Općinska zgrada je najsavremenija u državi a tu je i prelijepi novootvoreni Kulturni centar. Omladina Fojnice je sve više uključena u sportskim i kulturnim aktivnostima općine. Sviđaju mi se tradicionalne opklade navijača Želje, Sarajeva i Veleža, gdje najslabije plasirani tim tj. njegovi navijači plačaju ceh. Sviđa mi se također novootvoreni tržni centar „Škafa“ u Fojnici a raduje me što se tradicionalno organizuju teferići i nogometni turniri.

Ne sviđa mi se to što imamo najlošiju autobusku stanicu u državi, što nema semafora bar na raskrsnici ispred zgrade Općine Fojnica. Saobraćajna kultura kod pojedinih vozača je nula, da mogu utjerali bi auto u kafić. Ima dosta rupa po putu. Najviše mi se ne sviđa što smo pripali Travniku kao centru SBK-a koji je daleko a od vajkada smo bili naslonjeni i pripadali Sarajevu a i bliže je od Travnika. Sve u svemu moj grad je najljepši“, za Fojnica online je ispričao Nijaz Varka, konobar.

Mladi nogometaši reprezentacije U 15 u Fojnici
Hazim Čukle - Ponedjeljak, 24.10.2011, 08:33
Klikni za više fotografijaReprezentacija u Fojnici
Mladi nogometaši reprezentacije BiH do 15 godina U 15 se nalaze u dvije grupe po pedesetak nogometaša po dva dana na pripremama u Fojnici. Sa mladim nogometašima su u Fojnici selektor Zoran Erbez a sa njim stručni štab čine treneri: Amir Japaur, Miodrag Bodiroga i Stamenko Čošković.

Posjetili smo ovu ekipu mladih talenata, pošto je selektor Zoran Erbez imao obaveza utakmicu sa svojom ekipom Slavijom njegov pomoćnik Miodrag Bodiroga nam je kazao: „Ovdje smo u Fojnici dva puta po dva dana sa po pedesetak mladih nogometaša. Generalno možemo bit zadovoljni radom i odnosom momaka prema pozivu reprezentacije. Već možemo početi pričati o određenim konturama, jedna određena grupa nogometaša je pokazala zavidan kvalitet, ostale ćemo pratiti u narednim kampovima, biće pod našom kontrolom i u njihovim klubovima.“...

Neriješeno protiv NK "Rijeke" iz Viteza
Udruženje za sport i rekreaciju «Katarina» Fojnica - Srijeda, 19.10.2011, 08:52
Udruženje za sport i rekreaciju Katarina FojnicaProtiv NK "Rijeke" smo u nedjelju odigrali dobro uz obilje prigoda za postizanje pogodaka međutim rezultat je na kraju bio 1:1. Poveli smo golom Buće da bi do kraja poluvremena gostujuća momčad izjednačila i taj rezultat se održao do kraja. U narednom kolu gostujemo na Brnjacima. Utakmica se igra u nedjelju 23.10. u podne. Pregovaramo sa domaćinima za druženje nogometaša poslije utakmice, nadamo se da ćemo uspjeti osigurati zakusku i tople napitke nakon ovog svojevrsnog derbija. O pojedinostima putovanja i gostovanja ćemo se dogovoriti na treninzima (utorak i četvrtak u 14:10).

U Fojnici održane tradicionalne VIII sportske ige Ratnih vojnih invalida Bosne i Hercegovine
Hazim Čukle - Srijeda, 19.10.2011, 08:46
Klikni za više fotografijaIgre RVI BiH
Tokom minulog vikenda u subotu i nedjelju 15. i 16. oktobra su u organizaciji Saveza RVI (Ratni Vojni Invalidi) BiH a pod pokroviteljstvom resornog ministarstva za pitanja boraca i invalida odbrambeno - oslobodilačkog rata održane tradicionalne VIII sportske ige RVI BiH. Domaćin je bio SRVI SBK a na ovim igrama je uzelo učešće preko 350 takmičara iz sedam kantona. Ratni vojni invalidi su odmjerili snage u devet sportskih disciplina: sjedeća odbojka, mali nogomet, streljaštvo, ribolov, pikado, stoni tenis, bilijar, šah i povlačenje konopca.

Komesar igara je bio prof dr Senad Turković, zamjenik Suad Merdan, koordinator igara prim dr Damir Jaganjac a predsjednik organizacionog odbora Ale Hošić. Sportske ige RVI BiH se svake godine igraju u drugom kantonu. Nagrade su bili pehari i diplome...

Fojnica se prošetala Šantićima
Emin Serj Memija - Petak, 14.10.2011, 09:37
FK FojnicaNogometaši Fojnice ostvarili su ubjedljivu pobjedu na gostovanju kod Šantića. Naši momci su nadigrali domaćine u svim segmentima igre i slavili pobjedu rezultatom 4:1.

Strijelci za "Zelene" bili su Fejzić i Topalović (Pako) po dva puta. Uzmemo li u obzir činjenicu da su nam sudije poništile još 3 pogotka možemo istaći i to da su Šantići "dobro" prošli. Po teškom i mokrom terenu bolje su se snašli "Zeleni" i do vrha napunili mrežu domaćina.

Naši momci su tako zadržali lidersku poziciju i nakon 6. kola sa 16 bodova i nastavili sjajan niz bez poraza u ovoj sezoni. Sljedeću utakmicu Fojnica igra na svom terenu protiv Brnjaka predstojećeg vikenda.

Općinska liga u malom nogometu Fojnica 2011 - 13. kolo
Hazim Čukle - Srijeda, 05.10.2011, 14:38
Klikni za više informacijaOpćinska liga u malom nogometu
Fojnica 2011Rezultati 13. kola i raspored 14. kola Općinske lige Fojnica 2011
koje se igra u Gojevićima u nedjelju, 09.10.2011
(Više informacija na plakatu, kliknite ovdje)


NK "Katarina" - NK "Jardol" 2:1
Udruženje za sport i rekreaciju «Katarina» Fojnica - Utorak, 04.10.2011, 08:53
Udruženje za sport i rekreaciju Katarina FojnicaNismo baš pretjerano očekivali pozitivan rezultat u nedjelju protiv NK "Jardola" iz Viteza ali smo se potajno nadali da bi smo mogli dobro stajati na terenu i solidno odigrati ovu utakmicu, pa šta bude. Na zadnjem treningu smo se dogovorili da će svi pioniri dobiti minutažu pred domaćom publikom bez obzira na rezultatat pa makar i izgubili. Krenuli smo dobro u utakmicu, te smo dobrim rasporedom i igrom parirali malo iskusnijim gostima a treba istaknuti da nas je dobrim intervencijama vratar Babić čuvao u rezultatskom "egalu". Nakon izjednačene igre, Mato Bošnjak bježi obrani Jardola i hladnokrvno poentira za naše vodstvo i tako se s 1:0 odlazi na odmor. U drugom poluvremenu smo sve pričuvne igrače uveli u igru a u rastrganoj i nepovezanoj igri smo uspjeli doći do vodstva 2:0 kada je Josip Bućo jakim i preciznim udarcem kaznio neopreznost gostujuće obrane...

Sedmi memorijal "Gerd Wagner" - Pobjednik turnira ekipa NK "Kreševo"
Hazim Čukle - Utorak, 04.10.2011, 08:20
Klikni za više fotografijaEkipe finalisti
U sportskoj dvorani u Fojnici je tokom vikenda u organizaciji Škole nogometa „Trgotank“ Fojnica odigran tradicionalni sedmi po redu malonogometni memorijalni turnir „Gerd Wagner“. Na ovom memorijalnom malonogometnom turniru je učestvovalo preko stotinu nogometaša pjetlića i juniora u šest ekipa, a to su: ŠN “Trgotank“ Fojnica, FK “Željezničar“ Sarajevo, ŠF “Yang Boys“ Sarajevo, ŠF “Ilijaš“ Ilijaš, ŠF “Osmice“ Breza i NK „Kreševo“ iz Kreševa.

Pred finalnu utakmicu sastale su se ekipe pobjednik proljetnog prvenstva malonogometne Općinske lige Fojnice ekipa „Gojevići“ i „Lužine“ a pobijedio je prvak proljetnog dijela Općinske lige Fojnica ekipa „Gojevići“ Fojnica rezultatom 4:2. U finalnoj utakmici memorijala sastale su se ekipe NK „Kreševo“ i FK “Željezničar“. Pobijedila je ekipa iz Kreševa rezultatom 6:3 i tako su postali pobjednici Sedmog malonogometnog memorijala „Gerd Wagner“ Fojnica. Drugo mjesto je pripalo ekipi “Željezničar“ Sarajevo i treće mjesto ekipi domaćina ŠN “Trgotank“ Fojnica...

Nove fotografije proljetnog i jesenjeg dijela Općinske lige u malom nogometu Fojnica 2011
Mirsad Topalović - Ponedjeljak, 03.10.2011, 10:49
Klikni za više fotografijaFojnica

Pogledajte 18 fotografija na 2 stranice ovdje.
(Foto: Kemal Bukvić, juli i septembar 2011.)Općinska liga u malom nogometu za djecu "Fojnička budućnost"
Hazim Čukle - Petak, 30.09.2011, 21:59
Klikni za više informacijaOpćinska liga u malom nogometu za djecu
"Fojnička budućnost"Obavijest o početku rada Općinske lige u malom nogometu za djecu "Fojnička budućnost"
Obavještavaju se dječaci uzrasta od 7 do 14 godina da Škola nogometa "Trgotank" Fojnica i MZ Fojnica organizuju Općinsku ligu u malom nogometu za djecu za sve mjesne zajednice pod nazivom "Fojnička budućnost".
(Više informacija na plakatu, kliknite ovdje)


Ženska nogometna U-17 reprezentacija Bosne i Hercegovine u Fojnici
Hazim Čukle - Petak, 30.09.2011, 08:23
Klikni za više fotografijaReprezentacija BiH
Nogometna U-17 reprezentacija Bosne i Hercegovine boravila je na pripremama u Fojnici. Bila je smještena u "Aquareumalu" u Fojnici a brojala je 22 nogometašice koje su u Fojnici bile sa stručnim štabom selektorom Ilijom Lucićem i asistentima Sabinom Pehić i Davorom Pekija. Po riječima selektora Lucića 18 nogometašica kadetkinja putuje na kvalifikacioni nogometni turnir za Evropsko prvenstvo u Azerbejđan gdje učestvuju Španjolska, Ukrajina, domaćin i BiH. U Fojnici je reprezentacija boravila od 25. do jučer, 29. septembra kada je otputovala u Azerbejđan.

"Pošto se prvi put ova reprezentacija sastala na pripremama, a imali smo nekoliko kampova i sa ovim Komitetom i novim ljudima dobili smo dobre uvjete za rad. Sve nogometašice su zdrave, atmosfera dobra i svi zadovoljni. Pružiti ćemo i pokazati šta možemo ako se uzme u obzir da BiH ima oko 500 nogometašica a recimo Njemačka milion, to sve govori. Smješteni smo u "Aquareumalu" Fojnica, uvjeti su odlični a treniramo na stadionu SD "Fojnica" u Fojnici", za Fojnica online je kazao selektor Ilija Lucić za vrijeme boravka u Fojnici.

Općinska liga u malom nogometu Fojnica 2011 - 11. kolo
Hazim Čukle - Ponedjeljak, 26.09.2011, 14:20
Klikni za više informacijaOpćinska liga u malom nogometu
Fojnica 2011Rezultati 11. kola i raspored 12. kola Općinske lige Fojnica 2011
koje se igralo u Dusini jučer, 25.09.2011
(Više informacija na plakatu, kliknite ovdje)


Pozvano 20 nogometašica ŽNK “Bosanke“
Hazim Čukle - Ponedjeljak, 12.09.2011, 08:17
Klikni za više fotografijaŽNK "Bosanke"
Trener ŽNK “Bosanke“ iz Fojnice koje uspješno duži niz godina vodi sportski entuzijasta nastavnik Dževad Mujkanović iz Fojnice je ovih dana uputio poziv nogometašicama koje su članovi ŽNK “Bosanke“ Fojnica, kao i onima koje bi željele da igraju u ovom nogometnom klubu. Okupljanje i početak treniranja je bio proteklog vikenda u subotu i nedelju 10. i 11. septembra ove godine u sportskoj dvorani u Fojnici. Po riječima trenera Mujkanovića pozvano je 20 nogometašica koje su igrale za ovaj klub a to su: Evelina Pušćul, Samira Zuka, Azra Mujčić,Ivana Grgić, Aldina Bureković, Samra Pugonja, Alma Sarač, Sanita Fejzić, Ljiljana Kapetanović, Dženita Fejzić, Ajla Šljivo, Ivana Lovrić, Nejla Varka, Nejra Salčinović, Amra Mujčić, Selma Kurta, Ajla Karalija, Nermina Salčinović, Adisa Ajanović i Belmina Mačkić.

Trener Dževad Mujkanović koristi priliku i ovim putem poziva sve djevojke koje znaju i žele igrati nogomet da se priključe ovim djevojkama iz ŽNK “Bosanke“ Fojnica. "Trenirati ćemo tri puta sedmično na terenima FK „Fojnica“ iz Fojnice i u sportskoj dvorani u Fojnici. Imati ćemo nekoliko utakmica revijalnog karaktera na jesen a moguće je da igramo utakmicu u Splitu u Hrvatskoj“, za Fojnica online je kazao trener Mujkanović.

Ženska nogometna reprezentacija BiH boravila na pripremama u Fojnici
Hazim Čukle - Četvrtak, 08.09.2011, 08:52
Klikni za više fotografijaReprezentacija u Fojnici
Ženska nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine je boravila na mini pripremama u Fojnici. Reprezentativke BiH su bile smještene u "Aquareumalu" u Fojnici a trenirale na stadionu u Fojnici. Posjetili smo ih na jutarnjem treningu na stadionu gdje su nogometašice započinjale jurtarnji trening pod dirigentskom palicom nove šefice stručnog štaba bh ženske nogometne reprezentacije Samire Hurem koja nam je kazala: "Ovo su mini pripreme ženske nogometne repprezentacije BiH i ovo je prvi susret i pripreme mene kao selektora sa nogometašicama. Sa nama je moja asistentica Ivana Vlaić i dr Irna Lovrić kao i još nekoliko članova štaba a tu su 22 nogometašice. Treniramo ovdje na stadionu i u teretani "Reumala" u Fojnici, uslovi su idealni. Ovih dana idemo u Županju u Hrvatsku gdje igramo jednu kontrolnu utakmicu sa selekcijom Hrvatske a zatim se vraćamo u Gračanicu gdje ćemo igrati 22. augusta uzvratnu kontrolnu utakmicu sa Hrvatskom kao test utakmice pred kvalifikacijske utakmice za Evropsko prvenstvo koje se igra u Švedskoj 2013. godine."...

Zabilježeno sredinom augusta u Aquaparku Fojnica
Hazim Čukle - Četvrtak, 08.09.2011, 08:27
Klikni za više fotografijaAquapark Fojnica
Iako je bila treća trećina mjeseca augusta, lijepo vrijeme je pogodovalo ljubiteljima kupanja i sunčanja pa su tako mnogi potražili spas u termalnoj vodi bazena "Aquaparka" u Fojnici. U vrijeme naše posjete, 20.08.2011, kompleks "Aquareumala" u kojem se nalazi vodeni grad "Aquapark" je imao dosta kupača. U podne je u vodi i na palažama "Aquaparka" u Fojnici boravilo preko pet stotina kupača, uglavnom mladih koji su se odmarali i kupali u bazenima termalne vode u Fojnice a razlog tome je taj što je još trajao ljetni raspust za učenike osnovnih i srednjih škola.

Cijene dnevnih ulaznica su prošlogodišnje, odrasli 6 KM, djeca 5 do 14 godina 4 KM i porodične 4 + ... 16 KM. Noćno kupanje je vikendom od 20 do 24 sata a cijena ulaznice po osobi je 5 KM.

Lijepo vrijeme je potrajalo tokom cijelog mjeseca augusta pa je tako i ovaj vodeni grad u Fojnici bio magnet za one koji žele da uživaju u vodenim čarima termalne vode u Fojnici...

U Fojnici boravila i treća grupa skauta iz Francuske
Hazim Čukle - Četvrtak, 08.09.2011, 07:45
Skauti iz Francuske
Od početka mjeseca maja u Fojnici su boravile tri grupe skauta iz Francuske. Domaćin im je bio Caritas Biskupske Konferencije BiH i udruženje Alterural sa sjedištima u Sarajevu. Ova treća grupa skauta njih devet i dva novinara iz Francuske boravila je u Fojnici 15 dana. To su skauti članovi Club Caritas Alsace u Francuskoj. Od Danijele Bošnjak koja radi u uredu Caritasa u Fojnici smo saznali da su to uglavnom mladi starosti od 17 do 20 godina i dolaze iz Francuske preko Caritasa Francuske, odjela koji radi na organizaciji solidarnih putovanja.

"To su grupe mladih koji dolaze u određeni dio svijeta, ovi konkretno u Fojnicu. Oni provedu nekoliko dana u Sarajevu da se upoznaju sa implementacijom projekata koje provodi Caritas BK u BiH a ostali dio vremena tokom svog boravka koriste da pomognu u raznim radovima i akcijama lokalnom stanovništvu. Radili su na čišćenju u i oko starobosanske kuće koju je Caritas BK u BiH renovirao za potrebe seoskog turizma u Obojku, radili su sa vlasnicima malinjaka u Obojku na njihovom uređenju, igrali su utakmice malog nogometa i ragbija sa omladinom Obojka."...

Prvak polusezone ekipa "Gojevići"
Hazim Čukle - Petak, 12.08.2011, 09:05
Klikni za više fotografijaEkipa "Gojevići"
Ovih dana je završena polusezona malonogometne općinske lige "Fojnica 2011" koja se igra u organizaciji MZ Fojnica i Škole nogometa a pod pokroviteljstvom Općine Fojnica. Malonogometna općinksa liga "Fojnica 2011" je otpočela početkom mjeseca maja ove godine. Po riječima komesara malonogometne općinske lige Adnana Koljšija liga broji 12 ekipa iz svih mjesnih zajednica općine Fojnica sa oko 200 nogometaša.

"Utakmice su se igrale svake nedelje po bod sistemu gost domaćin. Utakmice su se igrale na sedam malonogometnih terena u Fojnici a to su tereni u: Smajlovićima, Ostružnici, Gojevićima, Bakovićima, Dusini, Prokosu i Fojnici. Cilj je sportsko fer nadmetanje, druženje i fair play takmičenje", za Fojnica online je kazao komesar lige Adnan Koljši...

Proteklog vikenda brojni kupači u Aquaparku
Hazim Čukle - Utorak, 09.08.2011, 09:52
Klikni za više fotografijaAquapark Fojnica
Posljednjih petnaestak dana vremenske prilike nisu bile nikako naklonjene ljubiteljima kupanja, sunčanja i uživanja u čarima ljeta. Konačno je u drugom vikendu mjeseca augusta ugrijalo malo više i odmah se to osjetilo na plažama "Aquareumala" u Fojnici gdje je spas od vrućina potražilo preko 800 gostiju "Aquaparka" u bazenima termalne vode u Fojnici. Od kakao je prije dvije godine otvoren kompleks "Aquapark"-a koji je u sklopu "Aquareumal"-a u Fojnici tokom sezone kupanja česte su veće posjeta gostiju u ovom vodenom gradu za vrijeme vikenda. Tako je bilo i ovog vikenda. Bilo je tu gostiju kupača iz svih dijelova BiH koji su gosti "Aquareumal"-a i "Reumal"-a u Fojnici kao i građana Fojnice. Najviše je bilo mladih jer je raspust a narednih nekoliko vikenda se očekuje također velik broj kupača koji će posjetiti Fojnicu i osjetiti užitak u termalnoj vodi vodenog grada. Preko osam stotina kupača uglavnom mladih se odmaralo i kupalo u bazenima termalne vode u Fojnici...

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine do 15 godina u Fojnici
Hazim Čukle - Utorak, 09.08.2011, 08:35
Klikni za više fotografijaReprezentativci BiH
Mladi nogometaši nogometne reprezentacije BiH U-15 su se nalazili u kampu u dvije grupe u Fojnici. Prva grupa reprezentativaca U-15 boravila je u Fojnici od 1-3 augusta a druga grupa od 3-5 augusta. Novi selektor nogometne selekcije U-15 Zoran Erbez je u Fojnici boravio sa dvije grupe mladih nogometaša od po trideset ujednoj grupi. Bili su smješteni u "Aquareumalu" Fojnica. Sa selektorom stručni štab čine još: Amir Japaur, Miodrag Bodiroga i Stamenko Čošković.

Novoimenovani selektor BIH U-15 Zoran Erbez je za Fojnica online kazao: "Uslovi su odlični, hrana i smještaj super, teren je takav kakav jeste dosta dobar obzirom da je na njemu ovih dana treniralo nekoliko ekipa i da je igran tokom vikenda Memorijal "Kenan Memija". Cilj ovog kampa je rad u dvije grupe sa šezdesetak mladih nogometaša. U Fojnici ćemo se okupiti u dvije grupe da jednim dijelom selektiramo i napravimo selekciju."...

Gosti iz Uprave FK "Novi Pazar" u Fojnici
Hazim Čukle - Petak, 05.08.2011, 14:35
Klikni za više fotografijaGosti iz Novog Pazara
Tokom prethodnog vikenda se u Fojnici igrao tradicionalni 16. po redu memorijalni nogometni turnir "Kenan Memija" koji se igrao na stadionu SD Fojnica u Fojnici a pored domaćina FK Fojnice iz Fojnice na ovom memorijalu su nastupili novi super prvoligaš FK Novi Pazar iz Novog Pazara u Srbiji, Travnik iz Travnika i Bosna iz Visokog. Uz ekipu Novog Pazara je stigla i ekipa članova Uprave kluba iz Novog Pazara koji su se sastali sa članovima organizacionog odbora memorijala i članovima Uprave FK Fojnica Iz Fojnice člana druge fudbalske lige Zapad 1. Tom prilkom je razgovarano o daljnoj plodnoj saradnji ova dva fudbalska kuba i mogućnosti odlaska fudbalera Fojnice u goste u Novi Pazar i obratno. Ispred Uprave FK Fojnice su bili prisutni: Naim Softić, Amel Numić, Suvad Džafić i Emir Memija a od gostiju članova Uprave Novog Pazara: Enver Gusinac, direktor sportskog centra u Novom Pazaru, Senad Ljajić, član Kabineta gradonačelnika Novog Pazara, Rifat Župljanin, sekretar kluba i Erduan Jablančanin, direktor kluba.

Donirali 17 lopti Školi nogometa "Trgo tank" Fojnica
Hazim Čukle - Petak, 05.08.2011, 13:37
Klikni za više fotografijaŠN "Fojnica"
Bivši nogometaši Škole nogometa iz Fojnice koju vodi šef stručnog štaba Adnan Koljši se često sjete svog kluba u kojem su trenirali i doniraju im nešto od sportske opreme. Jedna takva vrijedna donacija je stigla ovih dana na adresu mladih nogometaša Adnana Koljšija iz okoline Štutgarta u Njemačkoj. Ismir Ramić je sa upravom i igračima KSV "Behar" Bad - Urach iz Njemačke koji živi i radi u Njemačkoj poslao mladim nogometašima koje trenira Adnan Koljši donaciju od sedamnaest fudbalskih lopti marke "Reusche". Šef stručnog štaba Škole nogometa "Trgo tank" Fojnica Adnan Koljši se nakon preuzimanja vrijedne donacije zahvalio Ismiru Ramiću, Upravi kluba i igračima za koje Ramić nastupa i tom prilikom nam je kazao da je Ismira Ramića on trenirao i da ovo nije prva donacija od njega i njegovih kolega školi nogometa "Trgo tank" Fojnica...

Pobjednik 16. Memorijala "Kenan Memija" NK "Travnik"
Hazim Čukle - Utorak, 02.08.2011, 14:32
Klikni za više fotografijaNK "TravniK"
U okviru Fojničkog ljeta "Fojnica 2011" tokom minulog vikenda se u Fojnici igrao tradicionalni nogometni Memorijal "Kenan Memija" koji se igra u čast rahmetli Kenana Memije nekadašnjeg nogometaša Fojnice koji je izgubio život 1993. godine kao borac ABiH i dobitnik je najvećeg ratnog priznanja Zlatni ljiljan. Na ovogodišnjem Mwmorijalu "Kenan Memija" učestvovale su ekipe domaćina Fojnica, Bosna Visoko, Travnik iz Travnika i Novi Pazar iz Novog Pazara. Nakon okupljanja svi učesnici Memorijala su posjetili šehidsko mezarje u Fojnici i učenjem Fatihe odali počast rahmetli Kenanu Memiji i tom prilikom položili su cvijeće na njegov mezar. Memorijal "Kenan Memija" je otvorio Suvad Džafić, član organizacionog odbora Memorijala.

Pobjednik 16 Memorijala "Kenan Memija" je ekipa NK Travnika iz Travnika koja je dobila i prelazni pehar, drugo mjesto je zauzela ekipa Novog Pazara, treće Bosna Visoko i posljednje domaćin Fojnica. Za prve tri ekipe su pripale nagrade pehari i diplome. Nagrađeni su i najbolji igrač, strijelac, golman i najmlađi igrač turnira. Najbolji golman Memorijala je Velibor Ćućuz (Fojnica), najbolji igrač Anel Čurić (Travnik), najbolji strijelac Haris Bešlija (Travnik) i najmlađi igrač je Elvis Holić (Novi Pazar)...

Narednog vikenda se održava 16. Memorijal Kenan Memija
Hazim Čukle - Utorak, 26.07.2011, 08:43
FK FojnicaU okviru manifestacije "Fojničko ljeto 2011" u Fojnici će se u organizaciji FK "Fojnica" iz Fojnice a pod pokroviteljstvom Općine Fojnica u subotu i nedjelju 30. i 31. jula ove godine na stadionu SD "Fojnica" iz Fojnice odigrati 16. Memorijalni nogometni turnir "Kenan Memija". Kako smo saznali od prof. Najima Softića člana Organizacionog odbora Memorijala "Kenan Memija" došlo je do izmjene učesnika ovogodišnjeg šesnaetog memorijala "Kenan Memija". Na ovogodišnjem Memorijalu "Kenan Memija" neće nastupiti ekipe "Sarajeva" iz Sarajeva i "Olimpic" Sarajevo zbog drugih obaveza klubova a učesnici Memorijala su: "Novi Pazar" iz Novog Pazara inače član Super fudbalske lige Srbije, "Travnik" iz Travnika, "Bosna" iz Visokog i domaćin "Fojnica" iz Fojnice. Prvog dana Memorijala u subotu 30. jula nakon otvaranja Memorijala u 15,30 sati u prvoj utakmici se sastaju ekipe "Travnik" - "Bosna (V)" a u drugoj utakmici se sastaju domaćin "Fojnica" i "Novi Pazar" u 18 sati. Drugog dana Memorijala u utakmici za treće mjesto se sastaju ekipe u 15,30 sati a finalna utakmica je u 18 sati...

Općinska liga u malom nogometu Fojnica 2011 - Revijalna utakmica Istok - Zapad
Hazim Čukle - Utorak, 26.07.2011, 08:02
Klikni za više informacijaOpćinska liga u malom nogometu
Fojnica 2011Revijalna utakmica Općinske lige Fojnica 2011 Istok - Zapad
koja se igra u Fojnici sutra (srijeda, 27.07.2011) sa početkom u 17:00 sati
(Više informacija na plakatu, kliknite ovdje)


Općinska liga u malom nogometu Fojnica 2011 - 10. kolo
Hazim Čukle - Utorak, 26.07.2011, 07:58
Klikni za više informacijaOpćinska liga u malom nogometu
Fojnica 2011Rezultati 10. kola i raspored 11. kola Općinske lige Fojnica 2011
koje se igralo u Fojnici u nedjelju, 24.07.2011
(Više informacija na plakatu, kliknite ovdje)


Druženje mještana i dodjela zahvalnica u Smajlovićima
Hazim Čukle - Ponedjeljak, 25.07.2011, 08:25
Klikni za više fotografijaSmajlovići
Smajlovići u Mjesnoj zajednici Šćitovo Polje u Fojnici koje se nalazi osam kilometara nizvodno od Fojnice sa lijeve strane rijeke Fojnice su zasigurno jedno od najaktivnijih naselja na području općine Fojnica kada su u pitanju akcije mještana, bilo da je to popravka puta, izgradnja vodovoda, uređenje i ograđivanje harema itd. Malo se koje naselje može pohvaliti sa ovako vrijednim projektima koje realizuju i koji imaju tako aktivnu dijasporu koja im pomaže u projektima. Također mještani Smajlovića imaju svoje redovno godišnje druženje na lokalitetu Grohotulje gdje se okupi po nekoliko stotina žitelja Smajlovića i dijaspore kao i gostiju. Tako je bilo i ove godine a pored druženja i zabave povod okupljanja je i realizacija i završetak nekoliko projekata u ovom naselju...

Branko Stanić: Šta mi se (ne) sviđa u Fojnici
Hazim Čukle - Petak, 22.07.2011, 09:39
Klikni za više fotografijaBranko Stanić
"Kao prvo najviše mi se sviđaju u Fojnici prirodne ljepote koje su rijetkost u svijetu i gostoprimstvo ljudi. Prirodnim ljepotama kojim Fojnica obiluje treba samo malo truda da Fojnica bude još ljepša i uređenija. Fojnica je veoma bogata vodama i to je naše zlato a sviđa mi se što u zadnje vrijeme ima dosta sportskih sadržaja: taekwando turniri, nogometni, košarkaški, rolanje, sve popularniji brdski biciklizam i mečevi profesionalnog boksa. Sviđa mi se što se odvoz smeća vrši redovno i kvalitetno.

E sad kad gledamo drugu stranu medalje ne sviđa mi se što još uvijek uništavamo naše ljepote i prirodno bogastvo a to su sječa šume, izgradnja mini centrala, devastiranje Prokoškog jezera, Fratarskih staja gdje je smješten ski centar, bacanje smeća po rijekama i brojne divlje deponije. Ne sviđa mi se uništavanje cesta koje se teško mogu popraviti jer se voze teški tereti veći od dopuštenog a posebno iz rudnika "Bakovići" i "Radava", "Šumarstva" ili privatnici koji prevoze balvane. Ne sviđa mi se što se ne rješava problem pasa lutalica koji su veliki a tako lako rješiv problem. Loša je prometna nekultura, pitanje parkinga, što se ne peru ulice češće. Trebalo bi obogatiti turističku ponudu Fojnice a posebno nam je pri ruci Vranica planina", za Fojnica online je ispričao Branko Stanić, vlasnik "Vrankamen" d.o.o. Fojnica.

Općinska liga u malom nogometu Fojnica 2011 - 9. kolo
Hazim Čukle - Srijeda, 20.07.2011, 09:35
Klikni za više informacijaOpćinska liga u malom nogometu
Fojnica 2011Rezultati 9. kola i raspored 10. kola Općinske lige Fojnica 2011
koje se igra u Dusini danas (srijeda, 20.07.2011) sa početkom u 17:00 sati
(Više informacija na plakatu, kliknite ovdje)


Prijateljska nogometna utakmica: Rudar (Kakanj) - Vitez 2:2
Hazim Čukle - Utorak, 19.07.2011, 08:00
Fojnica onlineStadion SD Fojnica u Fojnici. Stadion i teren odlični za igru. Gledalaca: 100. Sudija: Nedim Demir (Kakanj). Strijelci: 1:0 - Murić (25), 2:0 – Gafurović (43 iz penala), 2:1 - Hasanović (55), 2:2 – Grbavac (60).

Rudar (Kakanj): Šabić, Prkić, Matović,A. Kubat, Imamović, Topalović, S. Kubat, Hrustanović, Murić, Gafurović, Kušljić, Još su igrali: Strika, Neimarlija, Čeliković, Helja, Spahić, Duvnjak, Alagić i Sadiković. Šef stručnog štaba: Slaviša Božičić.

NK Vitez: Živković, Tabaković, Pranjković, Hasanović, Lovrinović, G.Jurić, Jurčević, Rezdaušek, Bojo, Dedić, Vidović. Još su igrali: Palalić, Grbovac, Slipac, Šafradin, I. Jurić, Hadžispahić, Vujica i Berović. Šef stručnog štaba: Valentin Plavčić.
Prijateljska nogometna utakmica: Travnik - Iskra (Bugojno) 1:0
Hazim Čukle - Utorak, 19.07.2011, 07:58
Fojnica onlineStadion SD Fojnica u Fojnici, vrijeme kišovito, teren pogodan za igru. Gledalaca: 80. Sudija: Ajdin Pašić (Fojnica) sa pomoćnicima Danijel Golub i Antonio Mijić (oba iz Fojnice). Strijelac: 1:0 – Ivešić (40)

Travnik: Fejzić, Mišić, E.Varupa, Laštro, Sarajčić, Badrov, N.Varupa, Bešlija, Ivešić, Dolić, Popović. Još su igrali: Kovačević, Buro, Begić, Ribić, Terzić, Kapulas, Delić, Kovačević, Zatagić, Simeunović, Sulejmanović. Šef stručnog štaba: Nedžad Selimović.

Iskra (Bugojno): Perković, Matišić, Ojdanić, Ačić, Sučić, Nebić, Pejić, Koljenović, Kmetaš, Čosović, Jusubašić. Još su igrali: Duraković, Omerinović, Hamzić, Gurbeta, Begić, Vidović, Lipovac. Šef stručnog štaba: Zdravko Gajić.
Prijateljska nogometna test utakmica: Olimpic - Rudar 1:1
Hazim Čukle - Petak, 15.07.2011, 14:01
Klikni za više fotografijaOlimpic i Rudar
Stadion SD Fojnica u Fojnici. Vrijeme i teren odlični za igru. Gledalaca: 150. Sudija: Danijel Bojo (Kiseljak). Strijelci: 1:0 - M. Rizvanović (39), 1:1 - Sadiković (60).

Olimpic (Sarajevo): Lučić,M. Rizvanović, Harba, Regoje, Suljević, Kiso, Jugo, Hiroš, Pliska, Vladavić, Raščić. Još su igrali: Fejzić, Brković, Osmani, Blaževski, Vrdović, Pljevljak, Durak, Kapić, Kreser i Kofrc. Šef stručnog štaba: Mehmed Janjoš.

Rudar (Kakanj): Šabić, Prkić, Matović,A.Kubat, Imamović, Duvnjak, S.Kubat, Hrustanović, Murić, Gafurović, Kušljić, Još su igrali: Strika, Neimarlija, Čeliković, Helja, Spahić, Topalović, Alagić, Sadiković. Šef stručnog štaba: Slaviša Božičić.

16. Memorijal Kenan Memija
Hazim Čukle - Srijeda, 06.07.2011, 09:29
Klikni za više fotografijaSjednica odbora
U okviru manifestacije "Fojničko ljeto 2011" u Fojnici če se u organizaciji FK "Fojnica" iz Fojnice a pod pokroviteljstvom Općine Fojnica u subotu i nedelju 30. i 31. jula ove godine na stadionu SD "Fojnica" iz Fojnice odigrati 16. Memorijalni nogometni turnir "Kenan Memija". Na ovogodišnjem Memorijalu "Kenan Memija" če nastupiti ekipe: "Sarajevo" iz Sarajeva, "Olimpic" Sarajevo, "Travnik" iz Travnika i domaćin "Fojnica" iz Fojnice. Organizator Memorijala je obezbjedio pehare za prvoplasirane tri ekipe kao i pehare za najboljeg golmana, igrača i strijelca Memorijala "Kenan Memija". Prošlogodišnji pobjednik Memorijala "Kenan Memija" je ekipa FK "Fojnica" iz Fojnice koja je zauzela treće mjesto na Memorijalu jer je Organizacioni odbor Memorijala donio tu odluku pošto nije odigrana finalna utakmica Memorijala između ekipa "Sarajeva" i "Željezničara" zbog izgreda koji su napravili navijači "Željezničara".

Fotografije sedmog kola Općinske lige u malom nogometu Fojnica 2011
Mirsad Topalović - Srijeda, 06.07.2011, 09:08
Klikni za više fotografijaGojevići

Pogledajte 16 fotografija na 2 stranice ovdje.
(Foto: Kemal Bukvić, 03.07.2011)Fotografije šestog kola Općinske lige u malom nogometu Fojnica 2011
Mirsad Topalović - Srijeda, 06.07.2011, 09:06
Klikni za više fotografijaBakovići

Pogledajte 16 fotografija na 2 stranice ovdje.
(Foto: Kemal Bukvić, 25.06.2011)Općinska liga u malom nogometu Fojnica 2011 - 7. kolo
Hazim Čukle - Srijeda, 06.07.2011, 08:55
Klikni za više informacijaOpćinska liga u malom nogometu
Fojnica 2011Rezultati 7. kola i raspored 8. kola Općinske lige Fojnica 2011
koje se igra u nedjelju, 10.07.2011
(Više informacija na plakatu, kliknite ovdje)


Općinska liga u malom nogometu Fojnica 2011 - 6. kolo
Hazim Čukle - Četvrtak, 30.06.2011, 10:08
Klikni za više informacijaOpćinska liga u malom nogometu
Fojnica 2011Rezultati 6. kola i raspored 7. kola Općinske lige Fojnica 2011
koje se igra u nedjelju, 03.07.2011
(Više informacija na plakatu, kliknite ovdje)


Prvi radni dani Jiržija Plišeka u klubu FK "Sarajevo"
Hazim Čukle - Četvrtak, 30.06.2011, 10:03
Klikni za više fotografijaJirži Plišek u Fojnici
Jučer su fudbaleri FK "Sarajevo" iz Sarajeva koji je član Premijer nogometne lige BiH završili prvu fazu osmodnevnih priprema u Fojnici. Prilikom završetka priprema u Fojnici novi trener bordo tima Jirži Plišek je za Fojnica online kazao: "Tu sam kratko dva dana sa ovim momcima, ali što se tiče njih oni sto posto sve radnje izvršavaju i imaju dobru koncentraciju koja je potrebna za ozbiljan trening. Posljednjeg dana boravka u Fojnici smo trenirali malo intezivnije, to nije bilo lako za nogometaše uzimajući u obzir koliko imaju kondicije ali su se svi maksimalno zalagali na terenu. Nadam se da je to dobar i pravi put za dobru ekipu. Stvarno imamo malo prostora do prve utakmice u evropskom takmičenju, ali šta je tu je. Ovo nisu klasične pripreme sa ekipom kakve su trebale biti ali ipak za sad ide sve dobro. Imamo malo problema sa povredama, tri-četiri igrača se žale na povrede. Situacija i atmosfera u klubu nije loša, dosta je pozitivna, samo nam treba strpljenja i sve će biti kako treba"...

Iako su metereolozi najavljivali zahlađenje u Aquaparku dosta kupača
Hazim Čukle - Srijeda, 29.06.2011, 11:20
Klikni za više fotografijaAquapark Fojnica
Posljednjeg radnog dana prošle sedmice kompleks "Aquareumala" u kojem se nalazi vodeni grad "Aquapark" je imao dosta kupača obzirom da je najavljeno da će padati kiša u popodnevnim satima. Par stotina kupača uglavnom mladih se odmaralo i kupalo u bazenima termalne vode u Fojnici. Mnogi će u Fojnicu dolaziti s namjerom da u potrazi za ljepotama prirode, dobrim odmorom i ugodnim kupanjem uživajući u čarima ljepote prirode koja je Fojnicu velikodušno obdarila i da svako nađe za sebe ponešto.

Cijene dnevnih ulaznica su prošlogodišnje, odrasli 6 KM, djeca 5 do 14 godina 4 KM i porodične 4 + ... 16 KM. Noćno kupanje je vikendom od 20 do 24 sata a cijena ulaznice po osobi je 5 KM. Ove godine "Aquareumal" nudi od početka otvaranja sezone kupanja u "Aquaparku" i jednu akciju pod nazivom "Vodeno srce" koja traje do sedmog jula što znači odrasla osoba koja kupi ulaznicu sa sobom moze povesti i besplatno dvoje djece...

Trideset pet godina postojanja i rada ŽNK "Bosanke" Fojnica
Hazim Čukle - Ponedjeljak, 27.06.2011, 08:04
Klikni za više fotografijaŽNK "Bosanke"
Ove godine Ženski nogometni klub "Bosanke" iz Fojnice proslavlja jubilarnih 35 godina rada i postojanja ovog ženskog nogometnog kluba iz Fojnice kojeg svih 35 godina vodi i trenira 63 godišnji nastavnik Dževad Mujkanović iz Fojnice. Po riječima trenera Dževada Mujkanovića ŽNK "Bosanke" iz Fojnice je najstariji nogometni klub u BiH a on je najstariji trener ženskog nogometnog kluba. Ovaj klub iz Fojnice imao je veoma plodne i zapažene rezultate u svom radu i postojanju a sedamdesetih godina prošlog stoljeća djevojke iz Fojnice su se veoma uspješno takmičile u Prvoj fugbalskoj ligi za žene u bivšoj Jugoslaviji gdje su igrale protiv nogometnih klubova iz Zagreba, Beograda, Ljubljane, Niša, Sarajeva, Splita i drugih gradova. Tri nogometašice iz Fojnice nosile su dres tadašnje fudbalske reprezentacije Jugoslavije. Nekoliko puta su nogometašice ovog kluba iz Fojnice istupale iz nogometnih liga i ponovo se vraćale a razlog je uvijek bio finansijske prirode. Nakon proteklog rata od 1997. godine fojničanke su se takmičile u Prvoj ženskoj nogometnoj ligi BiH gdje su imale veoma dobre rezultate a četiri nogometašice su igrale za žensku nogometnu reprezentaciju BiH među kojima je bila i Sabina Pehić, najbolja nogometašica BiH...

Općinska liga u malom nogometu Fojnica 2011 - 5. kolo
Hazim Čukle - Petak, 24.06.2011, 14:58
Klikni za više informacijaOpćinska liga u malom nogometu
Fojnica 2011Rezultati 5. kola i raspored 6. kola Općinske lige Fojnica 2011
koje se igra u nedjelju, 25.06.2011
(Više informacija na plakatu, kliknite ovdje)


FK "Sarajevo" na pripremama u Fojnici
Hazim Čukle - Srijeda, 22.06.2011, 09:19
Klikni za više fotografijaBordo tim u Fojnici
Prvog radnog dana ove sedmice je na osmodnevne pripreme u Fojnicu stigao Fudbalski klub "Sarajevo" član Premijer nogometne lige BiH. Smješteni su u apartmanskom naselju "Aquareumala" u Fojnici. Posadu bordo tima sa Koševa čine kapetan i trener Dženan Uščuplić sa trenerom golmana Milošom Đurkovićem (koje smo prve zatekli na stadionu na jutarnjem treningu) i fizioterapeut Ismar Hadžibajrić i 26 igrača. Kako nam je kazao trener Dženan Uščuplić ove pripreme u Fojnici su osam dana aktivnog rada a uslovi su izuzetno dobri.

"Treniramo na stadionu FK "Fojnica" iz Fojnice dva puta dnevno, ujutro i popodne, kao i u teretani hotela "Reumal" u Fojnici. Sa nama u Fojnici nije Edin Pehilj zbog povreda koljena i van stroja bordo tima će ostati petnaestak dana i Alen Škoro koji zbog bolesti bubrega neće trenirati mjesec dana. Radi se ozbiljno i disciplinovano." Na pitanje šta misli o protivniku Sarajeva u drugom pretkolu kupa UEFA trener Dženan Uščuplić je kazao: "Izvukli smo Orebro iz Švedske koji je izuzetno težak protivnik ali probat ćemo sve da uradimo da izbacimo ekipu Orebro iz daljeg takmičenja. Tokom boravka u Fojnici bi trebali odigrati jednu ili dvije test utakmice ukoliko nađemo adekvatnog protivnika jer je malo ekipa počelo sa pripremama", kazao je za Fojnica online trener Uščuplić...

Malonogometni turnir u Ostružnici 2011
Hazim Čukle - Srijeda, 22.06.2011, 09:09
Klikni za više fotografijaPobjednici turnira
Proljeće i ljeto je vrijeme mode malonogometnih turnira koji se organiziraju u nekoliko mjesnih zajednica općine Fojnica. Tako je minulog vikenda u organizaciji MZ Ostružnica organiziran malonogometni turnir čiji je generalni sponzor bila Općina Fojnica a o svemu su brinuli dvojica od organizatora Mahir Karalija i Idriz Šarac. Turnir je igran na školskom igralištu u Ostružnici. Nastupilo je 13 malonogometnih ekipa iz Kiseljaka, Fojnice, Sarajeva itd., a to su ekipe: Ostružnica Fojnica, mesnica Meša Fojnica, mesnica Durak Fojnica, caffe Kalipso Fojnica, MDA Sarajevo, Reni Sarajevo, Marković Kiseljak, Color art Fojnica, Karadrvo Fojnica, Pabriverside Fojnica, Radava Fojnica, HS autodijelovi Kiseljak i Ostružnica mladi.

Sve utakmice je posmatrao veliki broj gledalaca a najviše aplauza su dobili najmlađi nogometaši ekipe "Mesnice Meša" Fojnica koji su se grčevito borili sa duplo starijim kolegama, naravno snaga i iskustvo su presudili. U borbi za treće mjesto su se sastale ekipe domaćina Ostružnice i MDA Sarajevo. Gosti su pobijedili sa 5:1 i tako osvojili treće mjesto. U finalnoj utakmici su snage odmjerile ekipe HS autodijelovi Kiseljak i ekipa Marković Kiseljak. U regularnom dijelu utakmice rezultat je bio 3:3 nakon čega se pristupilo izvođenju penala...

Otvorena sezona kupanja u Aquaparku Fojnica
Hazim Čukle - Srijeda, 15.06.2011, 13:23
Klikni za više fotografijaAquapark Fojnica
Proteklog petka je "Aquapark" vodeni grad primio prve ovogodišnje kupače najmlađe fojničane i tako je otpočela sezone kupanja u bazenima termalne vode u Fojnici kao i ljetovanja u Fojnici. Posljednjeg radnog dana prošle sedmice otpočela je sezona kupanja u "Aquaparku", kompleksu koji je u sastavu "Aquareumala" i koji se prostire na 12 hiljada metara kvadratnih površine. Kompleks čine brojni sadržaji i privlačna ponuda i za one najprobirljivije ljubitelje dobrog odmora i uživanja u vodenim čarima termalne vode u Fojnici. U "Aquaparku" se nalaze dva bazena sa termalnom vodom, rekreacijski i dječiji kao i nezaboravni vodeni efekti kao što su divlja rijeka, gejziri, slapovi, vodeni tokovi, podvodne masaže, whirpool jame te wellness masaže. Tu su travnate, pješćane i kamene uređene plaže, bogata ugostiteljska ponuda u nekoliko restorana kao i u jedrenjaku "Victoria" gdje se nalazi 90 sjedećih mjesta uz gastronomske specijalitete itd. Zabava se može naći i u sportskim aktivnostima, u "Aquaparku" je moguće igrati mali nogomet, odbojku na pjesku, stoni tenis, pikado, bagminton, twister itd. Tu su dnevne i sedmične animacije za djecu i odrasle. Voda u bazenima je termalna fojnička voda čija je temperatura 28 stepeni celzijusa pripremljena u skladu sa DIN standardima. Objekat je fizički obezbjeđen, posjeduje spasilačku službu i tim hitne medicinske pomoći. Za najmlađe tu je dječiji bazen, park za djecu sa toboganima, ljuljačkama i klackalicama, kao i prostor za previjanje beba.

Cijene dnevnih ulaznica su prošlogodišnje, odrasli 6 KM, djeca 5 do 14 godina 4 KM i porodične 4 + ... 16 KM. Noćno kupanje je vikendom od 20 do 24 sata a cijena ulaznice po osobi je 5 KM. Tu je početkom sezone kupanja i početka otvaranja sezone kupanja u "Aquaparku" i jednu akciju pod nazivom "Vodeno srce" koja traje do sedmog jula što znači odrasla osoba koja kupi ulaznicu za kupanje vodi besplatno dvoje djece sa sobom. "Aquareumal" Fojnica ove godine ima i jednu novinu, među prvima na bh tržištu ove godine nudi aranžman "all inclusive" što znači da tim aranžmanom dobivate hranu, piće, peškire, ležaljke, suncobran, ulaznicu itd, kratko ne treba vam novčanik.

Prvi dan otvaranja sezone kupanja u "Aquaparku" u Fojnici je bilo nekoliko desetina najmlađih fojničana koji su se zaželjeli kupanja i uživanja u vodenoj čaroliji termalnih bazena. Vrijeme nije bilo naklonjeno kupačima, promjenjljivo oblačno ali to nije omelo najmlađe fojničane da uživaju u bazenima "Aquaparka" u Fojnici.

Općinska liga u malom nogometu Fojnica 2011 - 4. kolo
Mirsad Topalović - Srijeda, 15.06.2011, 13:00
Klikni za više informacijaOpćinska liga u malom nogometu
Fojnica 2011Rezultati 4. kola i raspored 5. kola Općinske lige Fojnica 2011
koje se igra danas, 15.06.2011 (srijeda)
(Više informacija na plakatu, kliknite ovdje)


Općinska liga u malom nogometu Fojnica 2011 - 3. kolo
Mirsad Topalović - Četvrtak, 09.06.2011, 10:04
Klikni za više informacijaOpćinska liga u malom nogometu
Fojnica 2011Rezultati 3. kola i raspored 4. kola Općinske lige Fojnica 2011
koja će se odigrati 12.06.2011 (nedjelja)
(Više informacija na plakatu, kliknite ovdje)


Tradicionalni malonogometni turnir "Dusina 2011"
Hazim Čukle - Četvrtak, 02.06.2011, 10:12
Klikni za više fotografijaPobjednici turnira
Tokom proteklog vikenda se u organizaciji mjesne zajednice Dusina na školskom igralištu u Dusini igrao tradicionalni malonogometni turnir koji je najstariji takav turnir na ovim prostorima i šire. Iako vrijeme nije bilo baš naklonjeno sportašima i ljubiteljima najvažnije sporedne stvari na svijetu na turniru je nastupilo 15 malonogometnih ekipa iz: Fojnice, Sarajeva, Visokog, Hrasnice, Kiseljaka, Kreševa itd.

Igralo se bod sistem po grupama a u finalu su se sastale ekipe "HSS Autodijelovi" iz Kiseljaka i "Caffe bar Marki" iz Sarajeva. U regularnom toku utakmice rezultat je bio 0:0 te se pristupilo izvođenju penala u kojim je bila uspješnija ekipa "Caffe bar Marki" i pobjedila sa rezultatom 2:1. Drugoplasirana ekipa je "HSS Autodijelovi" Kiseljak i trećeplasirana ekipa je "Caffe Drina" Fojnica. Pobjednicima je pripala novčana nagrada u iznosu od 2000 KM, drugoplasiranoj ekipi 1000 KM i trećeplasiranoj 300 KM. Novčano su nagrađeni i najbolji igrač, golman i strijelac turnira. Najbolji igrač turnira je Dženan Čeligija iz ekipe "Caffe bar Marki", najbolji strijelac Elmir Kadić iz ekipe "Caffe Drina" Fojnica i najbolji golman turnira je Mirnes Duraković iz ekipe "HSS Autodijelovi" Kiseljak...

Nove fotografije u albumu Općinske lige u malom nogometu Fojnica 2011
Mirsad Topalović - Srijeda, 01.06.2011, 09:55
Klikni za više fotografijaFair Play

Pogledajte 25 fotografija na 3 stranice ovdje.
(Foto: Kemal Bukvić, maj 2011.)Humanitarna košarkaška i nogometna utakmica
Hazim Čukle - Subota, 28.05.2011, 10:15
Klikni za više fotografijaUčesnici akcije
U dvorani Osnovne škole u Fojnici je u organizaciji Udruženja za sport i rekreaciju "Katarina" Fojnica odigrana humanitarna košarkaška i nogometna utakmica sa koje je sav prihod namijenjen za operaciju srca na klinici u Tuzli 39 godišnjeg Gorana Kožula iz fojničkog naselja Trošnik. Kako smo saznali od Josipa Puljića predsjednika Udruženja za sport i rekreaciju "Katarina" Fojnica operacija srca Gorana Kožula bi koštala oko 20 hiljada KM a trebala bi se uraditi ovih dana. Do sada je prikupljeno oko 15 hiljada KM a na samim utakmicama je skupljeno oko 500 KM. U humanitarnoj košarkaško - nogometnoj utakmici sastale su se ekipe "Torcida" Fojnica (simpatizeri HNK "Hajduk" Split) i "BBB Fojnica" (simpatizeri Građanskog nogometnog kluba "Dinamo" Zagreb). U obje utakmice košarkaškoj i nogometnoj su bili bolji simpatizeri HNK "Hajduk" iz Splita pobjedivši simpatizere "Dinama" Zagreb u košarci rezultatom 22:20 a u nogometu 14:10. Svi oni koji žele pomoć Goranu Kožulu za operaciju srca mogu dobit informacije u Udruženju za sport i rekreaciju "Katarina" Fojnica", za Fojnica online je kazao predsjednik Josip Puljić. Utakmicu je sudio Hajrudin Salčinović Ruda.

Narednog vikenda se igra najstariji malonogometni turnir u Fojnici
Hazim Čukle - Petak, 27.05.2011, 09:48
Klikni za više fotografijaDusina
Već 39-tu godinu se u naselju Dusina udaljenom 14 kilometara od Fojnice podno Pogorelice igra tradicionalni malonogometni turnir. Ovaj najstariji malonogometni turnir na ovim prostorima i šire igra se svake godine posljednjeg vikenda mjeseca maja a igra se na školskom igralištu u Dusini. Tako je i ove godine MZ Dusina organizator tradicionalnog malonogometnog turnira koji će se odigrati u subotu i nedelju 28. i 29. maja ove godine. Kako nam je kazao jedan od organizatora turnira Elvir Salčinović turnir se igra po bod sistemu 4+1 a kotizacija je 150 KM po ekipi. Ekipe se mogu prijaviti do samog početka turnira do 10 sati putem telefona broj organizatora 061/605-872. Za pobjednike turnira nagrade za prvo mjesto su 2000 KM, drugo mjesto 1000 KM, treće mjesto 300 KM a nagrađeni će biti i najbolji igrač, golman i strijelac turnira. Na kraju oba dana turnira organizator organizuje bogat kulturno-zabavni program u sali OŠ "Muhsin Rizvić"u Dusini gdje je uz narodno veselje gost večeri folk pjevačica Nihada Kapetanović učesnica posljedneg završenog šoua "Zvijezda možeš biti ti" TV Hayat.

Općinska liga u malom nogometu Fojnica 2011 - 2. kolo
Hazim Čukle - Petak, 27.05.2011, 09:32
Klikni za više fotografijaBakovići
Obavještavaju se ekipe ucesnice Općinske lige Fojnica 2011 da se treće kolo ove lige neće igrati u narednu nedelju zbog održavanja tradicionalnog malonogometnog turnira u Dusini koji se igra 39 godina. Turnir je 28. i 29. maja ove godine. O odigravanju 3. kola Općinske lige Fojnica 2011 bit ćete blagovremeno obavješteni. Podršku organizaciji MZ Dusina na ovom turniru su dali i predsjednik Općinske lige Fojnica 2011 Kemal Bukvić i komesar Adnan Koljši.

Rezultati 2. kola Općinske lige Fojnica 2011

Bakovići – Prokos 2:5
Gojevići – Muslinovac 6:1
Dusina - Smajlovići 2:7
Šćoma – Šćitovo 7:2
Gornja Mahala – Novo Naselje 8:4
Ostružnica – Hadrovići 3:0

Tablica

1.Prokos219:46
2.Gojevići27:16
3.Smajlovići28:3