Nova verzija sajta
Traženi pojam
U kategoriji
Datum (godina/mjesec/dan)  //

Bilo koju riječ Sve riječi

Vaša pretraga za kebo je pronašla slijedeće:

Obilježena trinaesta godišnjica helikopterske nesreće na Prokoškom jezeru
Hazim Čukle - Petak, 17.09.2010, 08:20
Klikni za više fotografijaOdavanje počasti
Jučer je na Prokoškom jezeru udaljenom 25 kilometara od Fojnice obilježena trinaesta godišnjica helikopterske nesreće koja se dogodila 17. septembra 1997. godine u kojoj su živote izgubili 12 visokih međunarodnih dužnosnika među kojima je bio i tadašnji zamjenik visokog predstavnika Gerd Wagner. Komemoraciji 13. godišnjice helikopterske nesreće na Prokoškom jezeru su prisustvovali Visoki predstavnik za BiH Valentin Inzko, potpredsjednik Federacije BiH Mirsad Kebo, ambasador Velike Britanije u BiH Michael Tatham, komadant NATO-a u BiH i drugi visoki dužnosnici međunarodne zajednice, zamjenici ambasadora Njemačke i Velike Britanije, zamjenik gradonačelnika Sarajeva, načelnici Fojnice i Bugojna itd. Nakon intoniranja himni UN i BiH položeni su vijenci na mjesto pogibije.

Prisutnima se obratio visoki predstavnik za BiH Valentin Inzko koji je na početku svog govora citirao američkog pjesnika Longfellova kazavši da su životi i vrline mrtvih poput "tragova stopala u pijesku vremena" koji živima mogu biti vodilja"...

Večer boksa u Fojnici
Hazim Čukle - Petak, 06.08.2010, 09:34
Klikni za više fotografijaAdnan Buharalija
Večeras će se u kompleksu "Aquapark" u Fojnici u organizaciji "Aquareumala" Fojnica i uz pomoć općine Fojnica održati večer boksa "Champion boxing night" sa početkom u 20,30 sati na kome će nastupiti profesionalni BH bokseri kao i bokseri iz: Austrije, Njemačke, Rumunije, Srbije, Hrvatske i Rusije. Pored bazena "Aquaparka" na ringu će ukrstiti rukavice profesionalni bokseri.

Bokser Adnan Buharalija rođeni je Fojničan a ovaj 30 godišnji bokser teške kategorije je pored brojnih medalja i pobjeda bio i sparing partner najpoznatijem svjetskom bokseru Vladimiru Valuevu iz Rusije. Uvodna borba će trajtai 4 a pet profesionalnih po 6 rundi. Borbe će suditi internacionalne sudije boksa. Adnan Buharalija se dobro pripremio za ovaj meč a pogotovu što je meč u njegovom gradu i prvi put boksuje pred svojim sugrađanima. Jučer je u konferencijskoj sali "Aquareumala" u Fojnici održana press konferencija za novinare na kojoj su predstavljeni neki od boraca večerašnjih borbi...

Reumalu dodijeljena Zlatna trešnja za razvoj banjskog turizma
PR JURRC "Fojnica" (Reumal) - Utorak, 02.06.2009, 17:22
Klikni za više fotografijaUručena nagrada
Na ovogodišnjem Sajmu trešnje, održanom od 28. do 30. maja u Mostaru, Reumal-u je dodijeljena Zlatna trešnja za razvoj banjskog turizma. 7. Međunarodni sajam privrede, poljoprivrede, prehrane i turizma Dani trešnje 2009 okupio je 180 izlagača, a partner Sajma bila je država Japan koja je ovdašnjoj javnosti predstavila automobile na hibridni pogon. Ceremoniji otvaranja Sajma prisustvovale su brojne ličnosti iz političkog i kulturnog života, a Sajam su zvanično otvorili potpredsjednik Federacije BiH Mirsad Kebo i japanski ambasador Futao Motai i u znak prijateljstva zasadili hercegovačku i japansku trešnju.

Ambasador Srbije posjetio Igora Parežanina u Fojnici
Hazim Čukle - Četvrtak, 12.03.2009, 19:56
Klikni za više fotografijaPosjeta Igoru
Jučer je amabasador Srbije u BiH Grujica Spasović u Fojnici posjetio 17 godišnjeg mladića Igora Parežanina iz Novog Sada koji se nalazi na rehabilitaciji i oporavku u hotelu "Reumal" u Fojnici. O Igoru Parežaninu smo pisali i prilikom posjete potpredsjednik FBiH Mirsada Kebe. Igor je 11. januara prošle godine na zimovanju na Jahorini uslijed pada teško povrijedio kičmu i lobanju. Doktori Kliničkog centra u Sarajevu su se borili za njegov život. Nakon liječenja na u Dječijoj klinici u Novom Sadu Parežanin je već u nekoliko navrata boravio i boravi na liječenju u Fojnici. Ambasador Srbije Grujica Spasović je posjetio Igora i njegove roditelje u "Reumalu", a sa ambasadorom je bio u posjeti Igoru i šef kabineta Mirsada Kebe Mirza Sulejmanović, jer je potpredsjednik Kebo bio spriječen zbog obaveza da posjeti Igora...

Potpredsjednik FBiH posjetio povrijeđenog dječaka Igora Parežanina
Hazim Čukle - Petak, 14.11.2008, 13:17
Klikni za više fotografijaPosjeta Igoru
U nedjelju je u hotelu „Reumal“ u Fojnici potprdesjednik FBiH Mirsad Kebo posjetio 16 godišnjeg dječaka Igora Parežanina iz Novog Sada koji se 11. januara ove godine na zimovanju na olimpijskoj planini Jahorini teško povrijedio padom unutar hotela, usljed čega je zadobio teške tjelesne povrede u predjelu kičme i lobanje. Ljekari Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu su se borili za njegov život i u tome uspjeli. Nakon liječena na Dječijoj klinici u Novom Sadu dječak Igor Parežanin je u nedjelju stigao na rehabilitaciju i oporavak u hotel “Reumal“ u Fojnici...

Desetogodišnjica pogibije 12 međunarodnih zvaničnika
Hazim Čukle - Ponedjeljak, 17.09.2007, 15:35
Klikni za više fotografijaPolaganje vijenaca
Jučer je na Prokoškom jezeru iznad Fojnice obilježena deseta godišnjica pogibije 12 međunarodnih zvaničnika u helikopterskoj nesreći 17. septembra 1997. godine. Nakon postrojavanja i predavanja raporta FMUP-a potpredsjedniku FBiH Mirsadu Kebi uslijedila je himna UN-a i polaganje vijenaca. Ovoj memorijalnoj ceremoniji na Prokoškom jezeru pored visokog predstavnika Miroslava Lajčaka i potpredsjednika FBIH Mirsada Kebe su prisustvovali ambasadori: Velike Britanije, Poljske i Njemačke, kao i premijer SBK Salko Selman, načelnici susjednih općina i nekoliko porodica poginulih dužnosnika.

Susret potpredsjednika i nekadašnjeg predsjednika
Hazim Čukle - Utorak, 28.08.2007, 15:35
Klikni za više fotografijaDizdarević i Kebo
Potpresjednika Federacije BiH Mirsada Kebu, koji se nalazi već petnaestak dana na odmoru i rehabilitaciji u fojničkom hotelu "Reumal" smo okom kamere snimili dok se pozdravljao sa nekadašnjim predsjednikom bivše nam zajedničke države Jugoslavije Raifom Dizdarević. Potpresjednik Kebo je odmarao sa suprugom uz jutarnju kafu u bašti "Reumala", a Raif je u Fojnicu stigao kako bi prisustvovao obilježavanju 64. godišnjice formiranja Visočko - Fojničkog odreda NOR-a.

Potpredsjednik Federacije Mirsad Kebo na odmoru u Fojnici
Nasir Selimović - Četvrtak, 23.08.2007, 17:28
Klikni za više fotografijaMirsad Kebo
Potpredsjednik Federacije Mirsad Kebo odnedavno se nalazi na višednevnom odmoru u Reumalu. Ono što Kebo zove odmorom, sastoji se od rutinskih kontrolnih ljekarskih pregleda, nekoliko relaksirajućih fizikalnih procedura i pozamašne ture pređenih kilometara u i oko Fojnice. Skromno, neprimjetno, bez svite i dvorske kamarile, potpredsjednik se "odmara" vrijedno istrčavajući dionicu od Alaupovke do Bježanije.

Ministar za izbjeglice i raseljena lica posjetio općine Kiseljak i Kreševo
Hazim Čukle - Ponedjeljak, 10.10.2005, 15:20
Ministar Kebo u Kiseljaku, 28.09.200528.09.2005 - Danas je ministar za izbjeglice i raseljena lica Bosne i Hercegovine Mirsad Kebo posjetio općine Kiseljak i Kreševo gdje se sastao sa predsjednicima ovih općina Mladenom Mišurićem - Ramljakom, načelnikom općine Kiseljak i Matom Barešićem, načelnikom općine Kreševo. Ministar Kebo se u Kiseljaku sastao i sa uspješnim privrednicima ove općine. Ministar Kebo je sa načelnicima općina Kiseljak i Kreševo razgovarao o problematici povratka i obnove.

Linkovi:
Fotografije posjete Kiseljaku i Kreševu (28.09.2005)
O istoj temi: Ministar Kebo u Fojnici
Razlozi prekida rada Općinskog vijeća Fojnica
Mirsad Topalović - Četvrtak, 18.08.2005, 16:24
Razlozi prekida rada OV Fojnica (.pdf, 507 KB), 16.08.2005Razlozi zbog koji mislimo da Općinsko vijeće ne može dalje raditi jesu slijedeći:
- Neisplaćivanje naknada za rad općinskim vijećnicima pa općinski vijećnici više nisu motivirani ozbiljnije se udubiti u problematiku rada Općinskog vijeća.
- Neizmirene obveze prema aktualnom predsjedniku OV, plaćena samo tri paušala od potrebnih devet, predsjednik OV neuposlen i jedini skrbnik obitelji.
- Neizmirene obveze prema ranijim predsjednicima OV.
- Jednonacionalno općinsko poglavarstvo - Bošnjačko je predlagač akata za općinsko vijeće što je protuzakonito i protuustavno jer Općinsko poglavarstvo mora biti sastavljeno po popisu pučanstva iz 1991. godine ...

Linkovi:
Skeniran dokument (.pdf, 507 KB)
O istoj temi: Općinsko vijeće Fojnica
www.fojnica.ba/opcina
Razgovori između lokalnih političkih predstavnika HDZ–a i SDA
Nasir Selimović - Srijeda, 17.08.2005, 20:52
Općina FojnicaMinistar za ljudska prava i izbjeglice u Vijeću ministara i član Predsjedništva SDA BiH, Mirsad Kebo, iskoristio je svoj boravak na odmoru u Fojnici da sa dopredsjednikom HDZ–a BiH Marinkom Čavarom, inicira razgovore između lokalnih političkih predstavnika HDZ–a i SDA, na temu deblokade rada Općinskog vijeća Fojnica.

Linkovi:
O istoj temi: Općinsko vijeće Fojnica
www.fojnica.ba/opcina
O istoj temi: Ministar Kebo u Fojnici
Donacija Franjevačkom samostanu
Hazim Čukle - Četvrtak, 11.08.2005, 17:58
normal_2005-08-11-00-00-04.jpgFranjevačkom samostanu Duha Svetoga danas su ministar za ljudska prava i izbjeglice Mirsad Kebo i premijer Srednjobosanskog kantona Salko Selman uručili vrijednu donaciju u visini od 20 000 KM za obnovu knjižnice i muzeja ovog samostana. Sa njima je bio i načelnik općine Fojnica Salkan Merdžanić. Pomenuta donacija je izdvojena od Vijeća ministara Bosne i Hercegovine iz tekućih pitanja.

Linkovi:
Fotografija posjete Franjevačkom samostanu sv. Duha (11.08.2005)
O istoj temi: Ministar Kebo u Fojnici
Ministar Kebo na odmoru u Fojnici
Mirsad Topalović - Utorak, 09.08.2005, 20:12
Ministar Kebo sa suprugom u Reumalu, 08.08.2005U fojničkom hotelu Reumal smo sreli ministra Mirsada Kebu koji je bio u društvu sa suprugom Dinom, a koji nam je rekao: "Ovdje sam na godišnjem odmoru, za razliku od drugih političara koji se odlučuju za daleke destinacije i tuđe zemlje ja sam se odlućio za naše banjsko liječilište Fojnicu gdje imate sve svjetske kvalitete kada je u pitanju usluga i boravak u ovom malom bosanskom gradiću.

Linkovi:
Fotografija ministra Kebe sa suprugom u Reumalu (08.08.2005)
Posjet hrvatskog ministra Kalmete Fojnici
Mirsad Topalović - Srijeda, 20.04.2005, 12:06
Kalmeta u dvodnevnom posjetu Bosni i Hercegovini, Fojnica, 06.04.2005Uz posjet hrvatskog ministra Kalmete BiH
Zaustaviti iseljavanje Hrvata iz BiH

FOJNICA - Izaslanstvo Ministarstva mora, turizma, prometa i razvitka RH predvođeno ministrom Božidarom Kalmetom ovih je dana boravilo u dvodnevnom posjetu BiH.

U sklopu posjeta boravili su i u Fojnici, gdje je u Franjevačkom samostanu Duha Svetoga održan sastanak s načelnicima srednjobosanskih općina te hrvatskim političkim predstavnicima u Srednjobosanskoj županiji, Federaciji BiH i Vijeću ministara BiH.

- Zaključili smo kako obnova više nije dovoljna. Da bi ljudi ostali ovdje trebaju im radna mjesta i zbog toga smatram da je došlo vrijeme da mi u RH bolje razmotrimo situaciju i pronađemo nove modele pomoći, prije svega u gospodarskom razvitku.

Ana DRMAČ, 07.04.2005
(Preuzeto sa: www.vecernji-list.hr)
HINA, 06.04.2005
(Preuzeto sa: www.mmtpr.hr)
H/av, 07.04.2005
(Preuzeto sa: www.hej.hr)
The Centre for SouthEast European Studies, 07.04.2005
(Preuzeto sa: www.csees.net)

Linkovi:
Fotografije posjete (mmtpr.hr)
pretraga novosti :: arhiva novosti