Nova verzija sajta
Traženi pojam
U kategoriji
Datum (godina/mjesec/dan)  //

Bilo koju riječ Sve riječi

Vaša pretraga za igasa je pronašla slijedeće:

Uručena pomoć djeci poginulih boraca BiH
Anida Ramić, PR - Služba za odnose sa javnošću Općine Fojnica - Srijeda, 10.01.2018, 13:45
Klikni za više fotografija Uručena pomoć
Svjetska islamska liga (RABITA) posredstvom Svjetske islamske humanitarne organizacije (IGASA) počela je podjelu novčane pomoći jetimima, djeci poginulih boraca u BiH u iznosu od 1,2 miliona maraka, koju će dobiti 1541 osoba. Podjela novčane pomoći počela je u danas, 10. januara 2018. u Fojnici, gdje je pomoć uručena za 55 jetima.

Svečanosti povodom podjele pomoći prisustvovali su izaslanik reisu-l-uleme IZBiH, predsjednik Ilmijje Mensur ef. Pašalić, federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Edin Ramić, direktor sektora za strategije i razvoj IGASA Husein ali Abladži, ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Srednjobosanskog kantona Salkan Merdžanić, bivši načelnici Općine Fojnica i aktuelni načelnik Sabahudin Klisura, te predstavnici RABITA u BiH i direktor Ureda IGASA u BiH Abdel Raouf al Shurman.

Al Shurman je ovom prilikom izjavio da mu je drago što je ponovo u Fojnici i to sa djecom koju je IGASA proteklih godina pomagala.
Ministar Ramić je zahvalio prijateljima iz IGASA i RABITA što se brinu o jetimima, djeci naših ljudi koji su živote dali za našu domovinu. On je istakao da je briga o jetimima obaveza naših institucija i Ministarstvo na čijem je čelu spremno je pomoći svakome kome je pomoć potrebna. Iako Fojnica nije povratnička sredina Ministarstvo je spremno pomoći u određenim projektima u ovoj općini.

Al Abladži je istakao kako je iznimno sretan što je imao priliku da pomogne u BiH, jer je IGASA osnovna na s ciljem da pomaže jetimima širom svijeta. Dodao je da mladi u BiH moraju biti svjesni da je sada njihovoj zemlji potrebna njihova pomoć za razvoj i modernizaciju.
Načelnik Klisura je na kraju zahvalio predstavnicima IGASA što su prepoznali značaj pomoći jetimima u ovoj općini.


Svečana sjednica Općinskog vijeća Fojnica
Mahira Akšamović - Petak, 23.03.2012, 10:34
Klikni za više fotografijaSvečana sjednica OV
Svečana sjednica Općinskog vijeća Fojnica, upriličena povodom obilježavanja 18. marta/ožujka-Dana općine Fojnica, održana je u ponedjeljak, 19. marta 2012. godine. Sjednici su prisustvovali zvaničnici iz političkog, društvenog i javnog života općine Fojnica, kao i poslovni saradnici i prijatelji Fojnice.

Svečana sjednica je počela himnom Bosne i Hercegovine, nakon čega se prisutnima obratio predsjedavajući Općinskog vijeća Fojnica, Vinko Protuđer i načelnik Općine Fojnica, Salkan Merdžanić. Želju da pozdrave prisutne i da im se obrate izrazili su i premijer SBK, Tahir Lendo, načelnik Općine Busovača, Asim Mekić i načelnik Općine Kiseljak, Mladen Mišurić-Ramljak.

Igasa podijelila u Fojnici i Kiseljaku 250 kurbana
Hazim Čukle - Petak, 11.11.2011, 07:22
Klikni za više fotografijaFojnica
Predstavnici svjetske humanitarne islamske organizacije „IGASA“ iz Saudijske Arabije sa sjedištem u Sarajevu na čelu sa direktorom dr Abdul Reuf el Šurman su povodom velikog muslimanskog blagdana Kurban bajrama na području općine Fojnica i u povratničkom naselju Rotilj u Kiseljaku podijelili oko 250 kurbana. Saznali smo da je „IGASA“u ovom programu podjele kurbanskog mesa u BiH podijelila 2400 kurbana osobama u Kantonu Goražde, SK, ZE-DO Kantonu i SBK u ukupnoj vrijednosti od 80 hiljada KM. Svjetska humanitarna islamska organizacije „IGASA“ godinama kontinuirano pomaže i donira pomoć džematlijama Medžlisa Islamske zajednice Fojnica.

Novčana pomoć jetimima Fojnice, Kreševa i Kiseljaka
Hazim Čukle - Četvrtak, 15.01.2009, 18:27
Klikni za više fotografijaDonacija Igase
Iz Fojnice je u organizaciji Svjetske Humanitarne Islamske Organizacije Igasa iz Saudijske Arabije krenuo program novčane pomoći jetimima BiH. U Sali "Aquareumala" u Fojnici je novčanu pomoć ove humanitarne organizacije primilo 82 djece jetima sa područja općina Fojnica, Kreševo i Kiseljak.

Ispred SHIO Igase su bili prisutni predstavnik centrale Igase iz Saudijske Arabije Ahmed Ferid i diretor Igase za BiH sa sjedištem u Sarajevu dr Abdul Reuf Šurman, koji nam je tom prilikom kazao: "Ovaj program novčane pomoći jetimima BiH traje kontinuirano od 1992. godine pa na ovamo. Ovaj put smo program novčane pomoći jetimima BiH započeli u Fojnici sa podjelom novčane pomoći za 82 jetima Fojnice, Kreševa i Kiseljaka, što ukupno iznosi preko 46 hiljada KM. Kažem započeli smo iz Fojnice a podijelit ćemo ovih dana novčanu pomoć za 1651 jetima BiH, u iznosu skoro jedan milion KM...

Igasa podijelila 200 paketa u Fojnici
Hazim Čukle - Utorak, 07.10.2008, 20:23
Klikni za više fotografijaDonacija Igase
Postalo je tradicija da svjetska humanitarna organizacija IGASA iz Saudijske Arabije tokom mubarek mjeseca ramazana podijeli određenu količinu paketa sa prehrambenim artiklima za socijalno ugrožene, bolesne i djecu polaznike mektebske nastave širom BiH. Tako je bilo i ovog mjeseca ramazana. IGASA je na području Medžlisa Islamske zajednice Fojnica podijelila 200 poklon paketa sa prehrambenim artiklima djeci polaznicima mektebske nastave Čaršijske džamije koji su imali tradicionalne zajednićke iftare u kiraethani Medžlisa IZ Fojnica, njih 50–toro djece i 150 bolesnih džematlija Medžlisa IZ Fojnice, čija je vrijednost oko sedam hiljada KM...

Igasa podijelila 200 paketa siromašnim postačima
Hazim Čukle - Ponedjeljak, 17.09.2007, 16:17
Klikni za više fotografijaDonacija Igase
Svake godine, već tradicionalno u vrijeme mubarek mjeseca Ramazana SIHO "Igasa" iz Saudijske Arabije, ured u Sarajevu podijeli veliki broj humanitarnih paketa sa prehrambenim proizvodima siromašnijim postačima i djeci mektebske nastave. Kako nam je kazao direktor ureda "Igase" u Sarajevu dr. Abdul Reuf Eš-Šurman tako će biti i ove godine. "U svom ramazanskom programu planirali smo ako Bog da podijeliti 1200 paketa siromašnijim postačima i polaznicima mektebske nastave na području BiH.

«Igasa» podijelila 230 paketa u Fojnici
Hazim Čukle - Ponedjeljak, 24.10.2005, 15:42
Igasa podijelila 230 paketa u Fojnici, 21.10.2005Povodom mubarek mjeseca Ramazana a u organizaciji direktora svjetske humanitarne organizacije «Igasa»-e Abdulreufa el Šurmana i glavnog imama Medžlisa Islamske zajednice Fojnica hadži Mensur ef. Pašalića svake godine svjetska humanitarna organizacija iz Saudijske Arabije «Igasa» podijeli širom Bosne i Hercegovine poklon pakete socijalno ugroženim postačima, bolesnim osobama i djeci polaznicima mektebske nastave.

Linkovi:
Fotografije podjele paketa Igase (21.10.2005)
O istoj temi: Igasa u Fojnici
«Igasa» podijelila 800 paketa u Fojnici
Hazim Čukle - Ponedjeljak, 19.09.2005, 16:24
Donacija «Igase» Zavodima u Fojnici, 16.09.2005Predstavnici Svjetske humanitarne organizacije «IGASA» iz Saudijske Arabije, sjedište u Sarajevu, na čijem čelu je njen direktor Abdul Reuf el Šurman su danas na području općine Fojnica podjelili 400 porodićnih paketa sa prehrambenim artiklima te isto toliko sa higijenskim potrepštinama. Direktor Šurman je sa saradnicima i glavnim imamom Medžlisa IZ Fojnica hadži Mensurom ef. Pašalićem najprije posjetio Zavod za mentalno invalidna lica Bakovići u Bakovićima.

Linkovi:
Fotografije posjete Zavodu u Bakovićima (16.09.2005)
O istoj temi: Zavod za zbrinjavanje mentalno invalidnih lica
Web stranica Zavoda za zbrinjavanje mentalno invalidnih lica Fojnica
Donacija Kraljevine Saudijske Arabije Zavodu u Fojnici
Hazim Čukle - Srijeda, 14.09.2005, 20:06
Puštanje peći u rad, 14.09.2005Danas je u Zavodu za zbrinjavanje mentalno invalidnih lica Fojnica uručena vrijedna donacija parno konvekcijske peći sa 6 etaža čija je vrijednost 21.000,00 KM. Donaciju je uručio zamjenik ambasadora Kraljevine Saudijske Arabije Fares Elmadug. Pored njeg prisutan je bio i direktor Svjetske humanitarne organizacije "Igasa", ureda u Sarajevu, Abdul Reuf el Šurman.

Linkovi:
Fotografije posjete Zavodu (14.09.2005)
O istoj temi: Zavod za zbrinjavanje mentalno invalidnih lica
Web stranica Zavoda za zbrinjavanje mentalno invalidnih lica Fojnica
Radost u Zavodu "Drin" Fojnica, pomoć dobrih ljudi
Nasir Selimović - Petak, 24.10.2003, 14:39
Drin FojnicaNastavljajući program pomoći Saudijske Arabije Bosni i Hercegovini, svjetka humanitarna organizacija IGASA realizira projekat donacije Zavodu za zbrinjavanje mentalno invalidnih lica "Drin” u Fojnici, u ukupnom iznosu od 70.000 KM. Prvi dio donacije, u iznosu od 19.000 KM uručio je direktor IGASE iz Sarajeva Abdureuf el Šurman, a do kraja godine će biti uručeno ukupno 40.000 KM.
pretraga novosti :: arhiva novosti