Nova verzija sajta
Traženi pojam
U kategoriji
Datum (godina/mjesec/dan)  //

Bilo koju riječ Sve riječi

Vaša pretraga za hotel nature je pronašla slijedeće:

Otvoren hotel
Anida Ramić, PR - Služba za odnose sa javnošću Općine Fojnica - Petak, 08.07.2016, 15:06
Klikni za više fotografija Fojnica
U Fojnici je sinoć otvoren hotel "Nature". Na svečanosti otvaranja bili su predstavnici vlasti te sufinansijeri hotela. Riječi dobrodošlice uputio je direktor Nature Concept Fojnica, u sklopu kojeg posluje hotel Nature Haris Šehić.

Također na ceremoniji otvaranja prisutnima se obratio i načelnik Općine Fojnica Sabahudin Klisura koji je rekao kako samo zahvaljujući kvalitetnoj ponudi Fojnica se može nositi sa konkurencijom.
“Moram kazati da je otvaranje ovog hotela još jedan korak u pravcu ostvarenja razvojne strategije našeg turizma koja se bazira na izgradnji visokokvalitetnih novih i rekonstrukciji postojećih hotelskih objekata koji su stub naše turističke privrede. Kada kažem rekonstrukciji postojećih mislim svakako na naše Lječilište Reumal i sve pohvale idu na tu adresu” naglasio je načelnik Klisura.

Inače hotel “Nature” je hotel sa četiri zvjezdice, po važećoj standardizaciji i kategorizaciji.
Hotel se sastoji se od 65 luksuznih apartmana te sadržaja, kao što su luksuzni lobby bar, restoran s vrhunskom pansionskom gastronomskom ponudom i zatvoreni rekreacioni bazen.
U sklopu hotela poslovat će i wellnes centar te VIP rehabilitaciona zona, gdje će biti dostupne usluge poznatih fojničkih ljekara.

Fojnica ispratila maturante osmogodišnjeg osnovnog obrazovanja
Hazim Čukle - Petak, 17.06.2016, 13:01
Klikni za više fotografija Maturanti
Fojnica je ispratila još jednu generaciju maturanata osmogodišnjeg osnovnog obrazovanja OŠ „Muhsin Rizvić“ Fojnica školske 2015/16 g. Njih 86 koji su se školovali u četiri odjeljenja su nakon okupljanja u holu škole trebali u defileu proči ulicama svoga grada, međutim jaka kiša ih je spriječila u tome, pa su do hotela „Nature“ gdje je održana maturska zabava, stigli prevoznim sredsvima. Ni jaka kiša nije spriječila stotine roditelja, prijatelja, sugrađana koji su se okupili u Apartmanskom naselju da isprate i nagrade maturante dugotrajnim aplauzom.

U sali hotela „Nature“ u Fojnici su imali večeru i zabavu sa svojim nastavnicima, razrednicima i Mujom Zahirovićem, direktorom OŠ „Muhsin Rizvić“ Fojnica. Među ovom generacijom maturanata je njih osamero dobilo posebne nagrade. Učenicima za odličan uspjeh, iz svih nastavnih predmeta i primjerno vladanje u toku osmogodišnjeg osnovnog obrazovanja i odgoja, dodjeljene su posebne diplome.

Posebne diplome i knjige su dobili od svoje škole, koje im je uručila Razija Buharalija, nastavnica koja je sa ovom školskom godinom, provela punih 40 godina kao nastavnica i odlazi u zasluženu penziju. Novčane nagrade, poklon Općine Fojnica, za osam maturanata je uručio Sabahudin Klisura, načelnik općine Fojnica. To su: Lejla Mušinbegović, Asja Tulumović, Ferhat Meša, Sarah Tutnjević, Saira Memija, Emina Memija, Emina Hurem, Amina Klisura.

Sedme sportske igre samostalnog Sindikata državnih službenika F BiH
Hazim Čukle - Petak, 03.06.2016, 14:49
Klikni za više fotografija Igre
U organizaciji Saveza samostalnog Sindikata državnih službenika, namještenika u organima državne službe, sudijskoj vlasti i u javnim ustanovama u F BiH, u Fojnici se od 26 do 29 maja na terenima „Reumal group“ i terenima Fojnice održavaju tradicionalne sportske igre članova Saveza samostalnog Sindikata državnih službenika, namještenika.Učestvuje preko 300 takmičara iz deset kantona F BiH.Nakon postrojavanja na platou u „Aquaparku“ u Fojnici, igre je otvorio Salih Krušćica, predsjednik Saveza samostalnog Sindikata državnih službenika, namještenika.Smješteni su u hotel „Nature“ „Remal group“ Fojnica.

-Ovdje nas je preko 300 iz 10 kantona F BiH, a imamo i goste iz drugih država sa kojima imamo dobru saradnju.Ovo je jedno lijepo druženje, tradicija, koju ćemo nastaviti i u narednoim godinama.Državni službenici su zaslužili da se malo odmore i druže.Sa nama su i kolege iz Sindikata uprave Republike Srpske Božo Marić, predsjednik i Saša Paripović, član Republičkog odbora Sindikata RS, kao i Adem Šerak, predsjednik Sindikata komunalne privrede BiH, kazao nam je Salih Krušćica, predsjednik Saveza samostalnog Sindikata državnih službenika, namještenika

Adil Aljić, predstavnik za sport ovih igara nam je kazao da će se takmičari takmičiti ekipno i pojedinačno, muškarci i žene u sportskim disciplinama: mali nogomet, basket, odbojka na pijesku, stoni tenis, streljaštvo, pikado, plivanje i „bacanje registara“.Igre se odvijaju u Fojnici gdje želimo da promoviramo i ovaj mali gradić, kao veliki turistički centar, a i da smanjimo troškove jer smo dosadašnje igre održavali u Neumu.Cilj je druženje, opuštanje, razmjena iskustva i relaksacija.Najbolji će dobiti diplome, pehare i medalje.


Načelnik Općine obišao novoizgrađeni hotel Nature
Anida Ramić, PR - Služba za odnose sa javnošću Općine Fojnica - Srijeda, 06.11.2013, 12:28
Hotel "Nature"
Godišnji odmor. Kupite jednom, koristite zauvijek – je već odavno prepoznatljivi slogan s kojim Reumal grupacija i Aquareumal predstavljaju svoj, tako reći novi proizvod a riječ je o Nature Concept Fojnica.

Fojnica je prepoznatljiva po bogatoj turističkoj ponudi a kako bi se ta ponuda širila i obogaćivala potrebni su novi sadržaji ali i smještajni kapaciteti. Pored već čuvenog centra za medicinsku rehabilitaciju Reumala i prepoznatljivog mjesta za odmor, rekreaciju, rad i poslovnu komunikaciju Aquareumala, izgrađen je novi savremeni hotel „Nature“...

Fojnica ima više noćenja u godini od Neuma
Hazim Čukle - Četvrtak, 25.04.2013, 09:41
Klikni za više fotografijaFojnica
Od svog prvog pominjanja u pisanim dokumentima od 1365 godine, Fojnica je poznata po monogo čemu a posebno po čudotvornom ljekovitom svojstvu termalne vode i po zlatu.Rijetki su ovako mali gradići u svijetu kao što je Fojnica, koje je priroda obdarila bogastvom kao što su prirodni draguljni okoliš,brojni kulturno historijski spomenici,koja je sa svojim prirodnim resursima i raspoloživim smještajnim kapacitetima, kao magnet privlačna turistička destinacija, kako naših , tako i gostiju iz inozemstva, tokom cijele godine.

Budućnost Fojnice je u razvoju raznih vidova turizma kao što su kontinentalni turizam, zdrastveni, vjerski, zimski i sportski turizam, planinarski , kongresni itd.Što se tiče smještajnih kapaciteta gostima je na raspolaganju hoteli „Reumal“ i „Nova bolnica“ 530 ležaja,hotel „Stari grad“ 50 ležaja, Apartmansko naselje „Aquareumal“ sa 74 luksuzno opremljena apartmana sa oko 200 ležaja,Motel „Brusnica“ 50 ležaja restoran „Central“ 20 ležaja, vila „Iris“ 50 ležaja, kao i par stotina ležaja u privatnom smještaju.

Posjetioci Fojnice mogu uživati u termalnoj vodi bazena „Aquaparka“ sa pratećim sadržajima, kao i u lovu i ribolovu, u atraktivnim brdsko biciklističkim i planinarskim turama.Posebno su privlačna izletišta oko Fojnice, među kojima je najpoznatije svakako prirodni dragulj u njedrima Vranice Prokoško jezero, prelijepi Slapovi Kozice,planinski visovi Pogorelice, Matorca, Bitovnje i Zec planine gdje koji obiluju ljekobiljem i šumskim plodovima kao što su razne gljive, kao i čuvena fojnička borovnica i brusnica.Tu su i posjete vrelu Svetog Jakova, posjete samostanima u Fojnici, Kreševu i Kraljevoj Sutjesci.

Među najznačajnijim kulturno historijskim spomenicima su svakao Atik (stara) džamija iz 1551 godine, Franjevački samostan nadaleko poznat po svojoj biblioteci i Muzeju u kojima se nalazi oko 40.000 naslova knjiga iz svih oblasti, među kojima je i trinaest inkunabula i fojnički grbovnik.Posebno mjesto u kulturno historijskom naslijeđu zauzimaju i tekije nakšibendijskog reda u Vukeljićima i Oglavku,kao i musafirhana u Fojnici.

Hotel „Reumal“ sa „Novom bolnicom““ Fojnica je u 2012 godini ostvario 140.000 noćenja, a prosječna godišnja popunjenost je oko 73%, prosječna dužina boravka gostiju je oko 10 dana..Gro gostiju je domaći, što se tiče stranaca, tu je naša dijaspora i gosti iz zemalja Evrope, kao i arapskih zemalja Bliski i Srednji istok i zemlje Zaliva, u zadnje vrijeme iz Libije zato što imaju saradnju sa Komitetom za ranjenike iz Libije.Kada je u pitanju „Aquareumal“ Fojnica u prošloj godini je ostvareno 29.000 noćenja, od toga je 67% domaćih gostiju i 26% zemalja arapskih zemalja.Prosjek boravka gostiju je 4,5 dana.

Ako se uzmu pokazatelji da je u prošloj godini u BiH ostvareno 1.643.868 noćenja, od čega je njih 11, 53 u Fojnici, Fojnica je za mnoge omiljena turistička destinacija, koji dolaze i na godišnji odmor.Podaci pokazuju da Fojnica tokom godine ostvari viši broj noćenja od Neuma, gdje se predpostavlja da Fojnica godišnje ima preko 200.000 noćenja.Što se tiče smještajnih kapaciteta, Fojnica posjeduje oko 1.000 ležaja, a taj broj će bit još veći jer se ove godine planira otvoriti još jedan hotel „Nature concept“koji je u sklopu“Aquareumala“ Fojnica sa 5 zvjezdica od 120 apartmana.Fojnica nature fest
Hazim Čukle - Srijeda, 29.02.2012, 09:03
Klikni za više fotografijaMini sajam zdrave hrane
U organizaciji Sekcije „Eko, etno Fojnica“ pri asocijaciji Organsko BiH u sali hotela „Reumal“ održan je mini sajam izložbeno prodajnog karaktera zdrave hrane pod nazivom „Fojnica nature fest“. Na ovom sajmu zdrave hrane su se predstavili proizvođači, prvenstveno zdrave hrane sa ovog područa. Bili su to štandovi sa ljekobiljem, pčeljnji proizvodi, gastronomska ponuda, rukotvorine i suveniri, sokovi i džemovi, likeri i rakije. Organizatori i proizvođači zdrave hrane i učesnici ovog mini sajma su bili zadovoljni posjetom, a posjetitelji su bili uglavnom gosti „Reumala“ iz Solina u Republici Hrvatskoj, pedesetak penzionera koji se tu nalaze na odmoru i rehabilitaciji u Fojnici.

Mini sajam zdrave hrane u Reumalu
Hazim Čukle - Ponedjeljak, 16.01.2012, 09:33
Klikni za više fotografijaMini sajam zdrave hrane
U organizaciji hotela “Reumal“ u Fojnici drugog dana nove 2012. godine je u sali hotela organiziran „Fojnica nature fest“, mini sajam zdrave hrane koji je bio izložbeno prodajnog karaktera. Na ovom mini sajmu zdrave hrane se predstavilo dvadesetak proizvođača zdrave hrane sa područja općine Fojnica. Predstavljeni su proizvodi kućne radinosti kao što su gastronomska ponuda, svi mliječni proizvodi, prirodni sokovi i džemovi, rakije i likeri, ljekobilje, svi pčeljinji proizvodi, rukotvorine i suveniri.

U toku izgradnja hotela "Nature" sa 120 luksuznih apartmana
Hazim Čukle - Ponedjeljak, 12.09.2011, 09:05
Klikni za više fotografijaHotel "Nature"
Iz dana u dan iz godine u godinu Fojnica je turističko mjesto koje privlači brojne goste koji dolaze u Fojnicu za odmorom i rekreacijom u potrazi za dobrim odmormom za zlata vrijednim zdravljem pa je tako neophodno povećanje i smještajnih kapaciteta. Budućnost Fojnice je u razvoju turizma. Nakon što je izgrađen kompleks "Aquareumal" pored već postojećeg apartmanskog naselja "Aquareumal" u Fojnici u toku je izgradnja novog hotela "Nature" sa brojnim sadržajima koji će se graditi na četiri hiljade kvadratnih metara u Fojnici.

Od izvršnog direktora "Aquareumala" Fojnica Harisa Šehića smo saznali: "Hotel "Nature" sa pet zvjezdica graditi će se prema idejnom rješenju arhitekte Nedima Hadžiabdića čija će prva faza izgradnje biti u funkciji do mjeseca maja iduće godine a sastojati će se od 120 apartmana raspoređenih u dvije kaskadne lamele na šest spratova. Ono što je najzanimljivije kada je izgradnja hotela "Nature" u pitanju jeste način i model kupovine predmetnih apartmana koji svakom kupcu omogućava da kupe godišnji odmor u trajanju od sedam dana, kupi jednom koristi zauvijek.

Nature Concept Fojnica svim suvlasnicima apartmana omogućava i realizaciju dodatnog prihoda kroz posredničke ugovore. Vrijednost fonda za posredničke provizije iznosi 4.180.000 KM. Vrijednost ovog projekta je oko 7,5 miliona KM a radove izvode domaće kompanije"...

U izgradnji hotel „Nature“ u Fojnici
Mirsad Topalović - Nedjelja, 14.12.2008, 03:36
Klikni za više fotografijaApartmansko naselje
Nakon uspješno implementiranog projekta „Apartmansko naselje“ u kojem su apartmani istog bili namijenjeni prodaji trećim licima, uz obavezan ugovor o iznajmljivanju apartmana između kupca i kompanije „Aquareumal“, po istom principu, odlučili smo se za izgradnju hotela „Nature“.

Hotel „Nature“ čini 120 luksuzno opremljenih apartmana, kongresni centar kapaciteta 700 osoba, ugostiteljski segment kapaciteta 400 osoba i wellness centar. Projektom predviđena kategorizacija je pet zvjezdica...

pretraga novosti :: arhiva novosti