Nova verzija sajta
Traženi pojam
U kategoriji
Datum (godina/mjesec/dan)  //

Bilo koju riječ Sve riječi

Vaša pretraga za celik je pronašla slijedeće:

Obilježen 23 april Dan djeteta
Hazim Čukle - Ponedjeljak, 28.04.2014, 11:38
Klikni za više fotografijaFojnica
U organizaciji Turskog kulturnog centra „Yunus Emre“ u Fojnici je povodom 23 aprila Dana djeteta u sali Osnovne škole u Fojnici je održan bogat kulturno - zabavni program.Na ovaj dan 1920 godine osnivač moderne Republike Turske, Mustafa Kemal Ataturk, na Narodnoj skupštili poklonio je djeci zemlju, pa tako od tada djeca Turske širom svijeta obilježavaju taj dan kao Dan djeteta.Ovaj datum 23. april se obilježava i prema kalendaru UNICF-a.

Kako nam je kazala Ecem Celik (Edžem Čelik), v.d. direktorica Turskog Kulturnog centra „Yunus Emre“ Fojnica ova manifestacija je namjenjena djeci koja u ovoj ustanovi uče turski jezik i svoj djeci Fojnice.U sportskom dijelu programa je organizirano takmičenje u sumo hrvanju, povlačenje konopca, trčanje u vreći i nošenje jajeta u kašiki.

Na kraju manifestacije u prepunoj sali su se predstavili dječiji hor „Bubamare“ koji djeluje pri KUD „1001 noć“ Fojnica i članovi folklorne sekcije ovog društva.Ovom prilikom su djeci su uručeni pokloni.
Posjeta Medžlisu IZ Fojnica
Hazim Čukle - Petak, 11.04.2014, 10:16
Klikni za više fotografijaFojnica
Jučer je u posjeti Medžlisu IZ Fojnice boravili dr.Vahdet ef Alemić, imam Ferhat pašine džamije u Banjoj Luci i Seid ef Terzić, imam u džematu Čelinac.Tom prilikom su zajedno sa Mensurom ef Pašalićem, glavnim imamom i Ramizom Mešom predsjednikom Medžlisa IZ Fojnica posjetili Turski kulturni centar „Yunis Emre“ Fojnica i kompleks „Reumala“.

- Govorili smo o zajedničkim projektima i aktivnostima Islamske zajednice a mi smo kazali s ponosom rezultate pozitivnog djelovanja Medžlisa IZ Fojnica u suradnji sa općinom Umranija , jednom od 23 općine Istambula u Turskoj koja se sa općinom Fojnica bratimila 1995 godine, kazao je Mensur ef Pašalič, glavni imam Medžlisa IZ Fojnica koji je ujedno i predsjednik Skupštine ilmije BiH.

Doktor Vahdet ef Alemić, imam Ferhat pašine džamije i Banjoj Luci je kazao – Zadovoljstvo nam je što smo posjetili Medžlis IZ Fojnicu i grad Fojnicu.Naši sugrađani rado dolaze na rehabilitaciju u ovu banju.Osjeti se toplina bosanskog i bošnjačkog duha, drago mi je da ovdje baštinite kulturu bošnjaka, da čuvate ahdnamu u Franjevačkom samostanu i da Turski kulturni centar „Yunus Emre“ funkcioniše na način da upoznajemo kulturu i civilizaciju bošnjaka i braće osmanlija, rekao je dr. Vahdet ef Alemić.

Prilikom posjete Turskom kulturnom centru „Yunus Emre“ Fojnica, domaćin im je bila vd direktorica Centra Ecem Celik (Edžem Čelik), koja je gostima zaželila dobrodošlicu i upoznala ih o radu ove institucije.Svi zajedno su obišli prostore Centra.

Svaki dan u godini je Dan žena
Hazim Čukle - Srijeda, 02.04.2014, 13:40
Klikni za više fotografijaFojnica
U organizaciji Turskog kulturnog centra „Yunus Emre“ u Fojnici je u prepunoj sali ovog Centra održana kulturno muzička manifestacija pod nazivom „Dan žena nije samo jedan dan, nego svaki dan“.Bila je to repriza 8.marta, Međunarodnog Dana žena.Na ulazu su pripadnice ljepšeg spola dočakali domaćini na čelu sa prof.Ecem Celik (Edžem Čelik) zamjenicom direktora Centra i svakoj od njih uručili po jedan cvijet ruže.

Prisutne je pozdravila prof.Ecem Celik (Edžem Čelik), zamjenica direktora Centra, koja je tom prilikom kazala-Kao što znamo da je 8.mart Dan žena, ali mi smo ove godine željeli da napravimo nešto malo drugačije, da ne slavimo samo 8.mart Dan žena već smo željeli da stavimo akcenat na to da je svaki dan u godini, Dan žena, pa i ovaj 25. mart slavimo umjesto 8.marta i ovaj dan posvećujemo vama, kazala je prof. Ecem Celik.

Ovu manifestaciju je otvorila najmlađa grupa „Bubamare“ koja je u sklopu KUD „1001 noć“ Fojnica i pobrali su najviše aplauza.Pored njih nastupila je muzička grupa „Yunus Emre“ koja djeluje pri istoimenom turskom Centru u Sarajevu, izvodili su sevdalinke na turskom i bosanskom jeziku.Na kraju programa je nastupio i vokalni ansambl „Harmonija“ koji je takođe u sastavu KUD „1001 noć“ Fojnica.Po završetku programa uslijedilo je druženje uz slatkiše i osvježavajuća pića.
Prijateljska fudbalska utakmica: Čelik - Radnik 0:0
Hazim Čukle - Petak, 16.07.2010, 08:09
Klikni za više fotografijaČelik - Radnik
Stadion SD Fojnica. Gledalaca 100. Sudija: Rijad Bošnjak (Zenica).

Čelik je na kraju bazičnih desetodnevnih priprema u Fojnici odigrao još jednu test utakmicu u kojoj mu je ravnopravan protivnik bio Radnik iz Hadžića...

Prijateljska fudbalska utakmica: Fojnica - Čelik 2:7
Hazim Čukle - Ponedjeljak, 12.07.2010, 16:52
Klikni za više fotografijaFojnica - Čelik
Stadion SD Fojnica u Fojnici. Gledalaca 50. Sudija: Zikrija Pašalić (Zenica). Strijelci: 0:1 - Jusić (10), 1:1 - Topalović (18), 1:2 - Nikić (28), 1:3 - Pašić (autogol 38) 1:4 - Smriko (44), 2:4 - D. Bošnjak (67), 2:5 - Horić, 2:6 - Kapetan (76), 2:7 - Stupar (86).

U prijateljskoj utakmici u Fojnici gdje se nalazi na pripremama trener FK "Čelik" Abdulah Ibraković je isprobao sve igrače protiv drugoligaša ekipe Fojnice. U prvoj postavi je utakmicu počelo devet igrača, kasnije je svakih 30 minuta igrala druga ekipa...

Prijateljska fudbalska utakmica: Olimpik - Čelik 0:1
Hazim Čukle - Ponedjeljak, 12.07.2010, 16:45
Klikni za više fotografijaOlimpik - Čelik
Stadion SD Fojnica iz Fojnice. Gledalaca: 500. Sudija: Muamer Bureković sa pomoćnicima Zikrija Pašalić i Danijel Zrnić (svi iz Zenice). Strijelci: 0:1 - Jamak (87).

Ovim je Olimpik okončao desetodnevne pripreme u a Čelik stigao na desetodnevne pripreme u Fojnicu. Smješteni su u "Aquareumalu" u Fojnici...

Prijateljska utakmica: Fojnica - Čelik 1945 2:2
Hazim Čukle - Četvrtak, 23.02.2006, 15:10
Pred utakmicu, Fojnica, 22.02.2006Oba tima su po veoma lijepom vremenu, ali malo raskvašenom terenu pokazali dobru i dopadljivu igru. Rezultat je mogao po šansama biti i bolji u korist domaćina, ali po riječima trenera Fojnice zadovoljan je igrom i ovom test utakmicom pred predstojeće proljetno prvenstvo gdje je Fojnica jesenji šampion Druge lige Zapad 1 i za cilj ima ulazak u veći rang takmičenja.

Linkovi:
Fotografije sa utakmice (22.02.2006)
O istoj temi: NK "Čelik" u Fojnici
www.fojnica.ba/fkfojnica
Prekinuta utakmica Čelik - Sarajevo
Nasir Selimović - Četvrtak, 14.07.2005, 15:20
NK Čelik - FK Sarajevo, Fojnica 12.07.2005Nekada se na utakmice išlo da bi se uživalo u potezima i akcijama, da bi se tugovalo zbog poraza ili radovalo zbog pobjede. Danas veliki dio navijača dolazi na utakmice da bi pravili predstavu za sebe, da bi učestvovalo u horskom psovanju i vrijeđanju svega onoga što ima vezu sa protivničkom ekipom, da bi svoj nataloženi jal, bez posljedica, pljusnuli u lice onima koji im ne mogu ili neće iz pristojnosti uzvratiti istom mjerom. Zbog tih i takvih, ali i lošijeg kvaliteta nogometa, sve je manje na utakmicama onih kojima su tribine mjesto za uživanje a ne za iživljavanje.

Linkovi:
Fotografija sa utakmice (12.07.2005)
O istoj temi: NK "Čelik" u Fojnici
Više fotografija sa utakmice (nkcelik.co.ba)
Brazilsko pojačanje za NK Čelik
Mirsad Topalović - Utorak, 12.07.2005, 17:38
Brazilsko pojačanje za NK Čelik, 12.07.2005

Pogledajte fotografije ovdje.
(Foto: Hazim Čukle, 12.07.2005)
Linkovi:
O istoj temi: NK "Čelik" u Fojnici
Čelik istopio Kreševo
Hazim Čukle - Ponedjeljak, 11.07.2005, 16:52
NK Čelik - NK MIS Kreševo, Fojnica 10.07.2005Jučer je odigrana prijateljska nogometna utakmica između NK Čelika i NK MIS Kreševo na stadionu NK Fojnica gdje se okupilo oko 300 gledalaca. Utakmicu su sudili Hajrudin salčinović - Ruda, Rusmir Bogdanić i Pero Nenadić. Boljom igrom pobijedio je NK Čelik rezultatom 5:1. Strijelci za Čelik sa po dva gola Džidić i Jadlović, dok je jedan gol postigao Mahmutović. A strijelac za MIS Kreševo je Arnautović. Sutra, 12.07.2005, drugu test utakmicu NK Čelik igra protiv FK Sarajevo.

Linkovi:
Fotografija od prije, poslije i sa utakmice (10.07.2005)
O istoj temi: NK "Čelik" u Fojnici
Detalji sa priprema miljenika «robijaša»
Mirsad Topalović - Petak, 08.07.2005, 17:34
NK Čelik na pripremama u Fojnici, 08.07.2005

Pogledajte fotografije ovdje.
(Foto: Hazim Čukle, 08.07.2005)
Linkovi:
O istoj temi: NK "Čelik" u Fojnici
FK Sarajevo - NK Čelik?
Mirsad Topalović - Četvrtak, 07.07.2005, 21:23
FK Sarajevo vs FK ČelikFK Sarajevo, kao i naš klub, za narednu sezonu priprema se u Fojnici. Prema riječima Husrefa Musemića, šefa stručnog štaba bordo tima, u tom bh. gradu planirana je pripremna utakmica sa Čelikom za utorak naredne sedmice. Međutim, još uvijek nema zvanične potvrde naše uprave.

U svakom slučaju, ne bi bilo loše da se u pripremnom periodu susretnemo sa starim rivalima.

Adnan, 06.07.2005
(Preuzeto sa: www.nkcelik.co.ba)
Čelik na pripremama u Fojnici
Hazim Čukle - Četvrtak, 07.07.2005, 21:09
Hotel Reumal noćuEkspedicija Nogometnog kluba Čelik sutra će se uputiti u Fojnicu gdje je planirano održavanje prve faze priprema za predstojeću sezonu. Ekipa će u Fojnici ostati deset dana gdje će se prvenstveno raditi na jačanju fizičke spreme igrača. Bit će to klasične bazične pripreme.

Šef stručnog štaba Esher Hadžiabdić objavio je danas spisak od 23 igrača koji će ići na pripreme.

Prema nekim informacijama u Fojnici bi Čelik mogao odigrati prijateljski susret sa ekipom Sarajeva.

Zlatan, 06.07.2005
(Preuzeto sa: www.nkcelik.co.ba)

pretraga novosti :: arhiva novosti