Nova verzija sajta
Traženi pojam
U kategoriji
Datum (godina/mjesec/dan)  //

Bilo koju riječ Sve riječi

Vaša pretraga za Ragusa je pronašla slijedeće:

VI Internaconalni košarkaški turnir Fojnica 2016
Košarkaški klub «Star» - Četvrtak, 10.03.2016, 09:47
Klikni za više fotografija Turnir
Povodom dana općine Fojnica u organizaciji KK STAR Fojnica, a pod pokroviteljstvom općine Fojnica je 05.03. i 06.03.2016.godine u sportskoj dvorani O.Š.“Muhsin Rizvić“ u Fojnici odigran VI internacionalni turnir. Učestvovalo je 8 ekipa u kategoriji djevojčica 2002 godište i mlađe.
U periodu od 05.03.-06.03.2016. godine učesnici turnira a gosti našeg grada su bili sljedeći:
ŽKK RAGUSA iz Dubrovnika ( HR)
ŽKK KOPRIVNICA iz Koprivnice (HR)
ŽKK PRIMORJE iz Herceg Novog ( MNE)
KK ABC BASKET iz Tuzle ( BIH)
ŽKK KONJIC iz Konjica ( BIH)
ŽKK ŽELJEZNIČAR iz Sarajeva (BiH)
ŠK PRVI KOŠ iz Viteza (BiH)
Ekipe su bile smještene u našim novim i renoviranim smještajnim objektima, a to je Reumal i Aquareumal. Sponzori, simpatizeri i roditelji su omogućili da što kvalitetnije organizujemo dvodnevni turnir i da budemo još bolji domačini i vrijedni spomena u regiji.
U finalnom susretu bile su ekipe KK STAR FOJNICA i ŽKK KOPRIVNICA, gdje su naše fojničanke pobjeđene, od inače trećeplasiranog nacionalnog tima na nivou Republike Hrvatske. Poredak turnira je sljedeći:
1. ŽKK KOPRIVNICA
2. KK STAR FOJNICA
3. ŽKK PRIMORJE HERCEG NOVI
4. ŽKK RAGUSA DUBROVNIK
5. ŽKK KONJIC
6. ŠK PRVI KOŠ VITEZ
7. KK ABC BASKET TUZLA
8. ŽKK ŽELJEZNIČAR SARAJEVO
MVP igračica turnira je DOROTEJA LALJEK iz ŽKK Koprivnica, a najpetorka je Amina Klisura (KK STAR FOJNICA), Ajla Tutnjević (KK STAR FOJNICA), Sara Mia Munitić ( ŽKK RAGUSA DUBROVNIK), Jovana Savković (ŽKK PRIMORJE HERCEG NOVI), Doroteja Laljek ( ŽKK KOPRIVNICA).
Sretni i ponosni što smo realizovali ovaj turnir, a već se pripremamo za II internacionalni turnir 19. I 20.03.2016. u Dubrovniku.

ŽKK "Ragusa" iz Dubrovnika u Fojnici
Hazim Čukle - Petak, 26.09.2008, 13:54
Klikni za više fotografijaŽKK "Ragusa"
Košarkašice Ženskog košarkaškog kluba (ŽKK) "PGM Ragusa" iz Dubrovnika člana Prve košarkaške lige Hrvatske za žene, i koje su inače i član Regionalne Wabba lige i Fiba kupa su ovih dana boravile na desetodnevnim pripremama u Fojnici. Smještene su bile u Apartmanskom naselju "Aquareumala" u Fojnici, a dio priprema su provele u RC "Brusnica" petnaestak kilometara iznad Fojnice na 1600 metara nadmorske visine. Posadu ove ekipe čine tri trenera Nenad Amanović sa pomoćnicama Cvetanom i Anelom Matić i 12 košarkašica. Anela Matić pomoćni trener ove ekipe nam se pohvalila da je od ovih priprema u Fojnici sa njima njihov član i Razija Mujanović, naša najbolja košarkašica svih vremena...

Dubrovačka «Ragusa» u Fojnici
Nasir Selimović - Ponedjeljak, 11.09.2006, 17:43
Proljeće u Fojnici, 03.05.2005Petak, 08.09. - Dio svojih bazičnih priprema za nastupajuća takmičenja u Prvoj košarkaškoj ligi Hrvatske, košarkašice dubrovačke ekipe "Ragusa", obavile su u vremenu od 04. – 07.09. u Fojnici. Svoj boravak u našem gradu ekipa "Raguze" iskoristila je i za odigravanje trening utakmice u Vogošći sa reprezentacijom Bosne i Hercegovine. Iako je rezultat bio u drugom planu...
pretraga novosti :: arhiva novosti