Nova verzija sajta
Traženi pojam
U kategoriji
Datum (godina/mjesec/dan)  //

Bilo koju riječ Sve riječi

Vaša pretraga za O istoj temi: Punionica prirodne vode u Fojnici je pronašla slijedeće:

Vlasnik "Vlašić-milka" najavljuje nova ulaganja
Mirsad Topalović - Petak, 04.01.2008, 04:59
Fojnica online- Naše investicije započeli smo kupovinom zgrade u Sarajevu, investirali smo u projekt flaširanja vode u Fojnici i ovdje u mlijeko u općini Travnik. Nadamo se da ćemo razviti vrhunski posao - rekao je Kumar tokom razgovora na Vlašiću s travničkim načelnikom Tahirom Lendom...

Malezijci zainteresovani za punionicu prirodne vode
Nasir Selimović - Utorak, 07.11.2006, 19:03
Fojnica, 11.03.2004Petak, 03.11. - Tokom svoje ovogodišnje višednevne posjete Bosni i Hercegovini, bivši premijer Malezije, Mohamad Mahathir, izrazio je spremnost malezijskih investitora da svoj kapital ulože u bosanskohercegovačke privredne projekta, pa čak da se i lično založi i upotrijebi svoj harizmatični uticaj u njihovoj konačnoj realizaciji.


Linkovi:
O istoj temi: Punionica prirodne vode u Fojnici
Priča o punionici pitke vode i proizvodnji prirodnih sokova
Nasir Selimović - Ponedjeljak, 06.12.2004, 14:41
Fojnica, 11.03.2004Više od dvije decenije u Fojnici svaka nova politička garnitura s istim zanosom, s pravom, aktuelizira priču o punionici pitke vode i proizvodnji prirodnih sokova. I svaki puta se obnavljaju neophodne predradnje za realizaciju ovako jednog važnog projekta: ispitivanja kvaliteta vode, studije o opravdanosti ulaganja, pojašnjavanje zakonske regulative, ubjeđivanje potencijalnih ulagača. Teško je sročiti razložan odgovor zašto nešto što, prema svim pokazateljima, ima sjajnu budućnost, prijeti da postane predmetom podsmijeha.

Birokratsko onemogućavanje općinske administracije? Ne. Čak je bilo previše susretljivosti koja je ponekad prelazila u servilnost. Ako vidite grupu dobro obučenih ljudi s tašnama koje se vuku po zemlji, naravno u pratnji općinskog službenika, ili su iz kakvog grada pobratima ili potencijalni investitori.

Linkovi:
O istoj temi: Punionica prirodne vode u Fojnici
«Intrade» konferencija za novinare
Nasir Selimović - Petak, 24.09.2004, 09:01
23.09. - Sarajevsko preduzeće Intrade – energija, koje na području Fojnice u male hidroelektrane i punionicu pitke vode planira investirati oko 60 miliona KM, danas je u Reumalu održalo konferenciju za novinare. U odgovoru na postavljeno novinarsko pitanje, investitori su istakli kako su preduzeli sve mjere ekološke zaštite, počev od izrade ekološke studije do organiziranja okruglih stolova, čije će zaključke, posebno pitanje vodostaja Kozice u tzv. prijelaznim mjesecima (april, maj, jun) nastojati da ugrade u konačno rješenje MHE Majdan.

Linkovi:
O istoj temi: Male hidroelektrane u Fojnici
O istoj temi: Punionica prirodne vode u Fojnici
Prva sjednica Općinskog vijeća Fojnica u 2004. godini
Nasir Selimović - Četvrtak, 05.02.2004, 11:26
Općina FojnicaJučer održana prva sjednica Općinskog vijeća Fojnica u 2004. godini, ako se izuzmu Vijećnička pitanja i Zapisnik kao uvodne tačke svakog dnevnog reda, skoro da je u potpunosti bila posvećena eksploataciji vodnih resursa područja Fojnice:

1. Informacija o stanju vode – naplativost i finansijsko stanje,
2. Informacija o Međuopćinskom vodovodnom sistemu Fojnica – Kiseljak,
3. Informacija o aktivnostima na realizaciji izgradnje fabrike za flaširanje vode i gradnje malih hidroelektrana na području općine Fojnica.

Linkovi:
O istoj temi: Općinsko vijeće Fojnica
O istoj temi: Male hidroelektrane u Fojnici
O istoj temi: Punionica prirodne vode u Fojnici
Obilježen početak radova
Nasir Selimović - Petak, 17.10.2003, 14:23
Općina Fojnica03.10. - Na lokalitetu Jezernice, u prisustvu visokih zvanica političkog, društvenog i privrednog života BiH, svečano je obilježen početak radova gradnje malih hidrocentrala na prostoru općine Fojnica. Investitor projekta preduzeće Intrade u saradnji sa strateškim partnerom Istrabencom iz Slovenije, ima namjeru da isto tako ulože značajna sredstva u realizaciju dugo očekivanog programa flaširanja pitke vode sa izvorišta Požarna.

Linkovi:
O istoj temi: Male hidroelektrane u Fojnici
O istoj temi: Punionica prirodne vode u Fojnici
Voda
Nasir Selimović - Ponedjeljak, 28.07.2003, 13:03
Općina FojnicaPredsjednik Vlade Federacije Bosne i Hercegovine dr. Ahmed Hadžipašić, ministar za privredu Izet Žigić i predsjednik Vlade Srednjebosanskog kantona Salko Selman danas su u Fojnici održali zajednički sastanak sa predstavnicima Općine Fojnica i predstavnicima firme Istrabenc (Slovenija), po pitanju izgradnje mini elektrana na rijeci Jezernici. Istrabenc, kupovinom većinskog dijela dionica sarajevske firme Intrade, naslijedila je i tenderom dobijeno koncesiono pravo korištenja hidro potencijala Jezernice. Isto tako iskazan je ozbiljan interes da se konačno realizira dugogodišnja ideja izgradnje tvornice za flaširanje pitke vode čime bi investiciona ulaganja na području Fojnice premašila cifru od 20 miliona eura.

Linkovi:
O istoj temi: Male hidroelektrane u Fojnici
O istoj temi: Punionica prirodne vode u Fojnici
pretraga novosti :: arhiva novosti