Nova verzija sajta
Traženi pojam
U kategoriji
Datum (godina/mjesec/dan)  //

Bilo koju riječ Sve riječi

Vaša pretraga za Nogometni klub Bosanke je pronašla slijedeće:

Rasformirao se ŽNK „Bosanke“
Hazim Čukle - Nedjelja, 24.02.2013, 21:02
Klikni za više fotografijaŽNK "Bosanke"
Nakon skoro 40 godina postojanja i rada Ženski nogometni klub „Bosanke“ Fojnica, koje je od početka vodio trener veliki sportski etuzijast Dževad Mujkanović, se nedavno rasformirao i prestao sa radom. Razlog je finansijske prirode, nedostatak sredstava. Po riječima trenera Dževada Mujkanovića po zanimanju nastavnika matematike i fizike, na vijest o prestanku rada kluba, bilo je i suza kod mladih djevojaka, nogometašica iz Fojnice.

„Nadam se da će se iznači neko rješenje kako bi se priključili ponovo takmičenju u Prvoj ženskoj nogometnoj ligi BiH. Ženski nogomet u ovom malom banjskom gradiću podno Matorca je postojao skoro 40 godina. Sedamdesetih godina prošlog stoljeća je u Fojnici postojao ženski fudbalski klub pod imenom „Viteks“, koji se takmičio u prvoj ženskoj fudbalskoj ligi Jugoslavije, koje su igrale sa klubovima iz Sarajeva, Splita, Ljubljane , Beograda, Niša i dr., a tada su iz našeg kluba tri djevojke igrale za žensku fudbalsku reprezentaciju Jugoslavije“, kazao je za Fojnica online trener Dževad Mujkanović.

Kasnije se klub pod nazivom ŽNK „Bosanke“ Fojnica se takmičio dvije godine u Prvoj ženskoj nogometnoj ligi BiH. Zaslugom trenera Dževada Mujkanovića klub je zauzeo visoko drugo mjesto na tabeli a četiri nogometašice iz Fojnice su nosile dres sa grbom ženske nogometne reprezentacije BiH. U svom postojanju nekoliko puta su nogometašice ovog kluba istupale iz nogometnih liga i ponovo se vraćale, uvijek je razlog bio finansijske prirode. Igrale su nekoliko godina rekreativno i po turnirima „veliki“ nogomet sa zapaženim rezultatima.

Prijateljska revijalna nogometna utakmica ŽNK „Bosanke“ Fojnica i ŽNK „Salt City“ Tuzla
Hazim Čukle - Ponedjeljak, 31.10.2011, 08:08
Klikni za više fotografija"Bosanke" i "Salt City"
U Fojnici je na velikom stadionu SD „Fojnica“ iz Fojnice odigrana prijateljska nogometna utakmica između ekipa ŽNK “Bosanke“ Fojnica koje zbog finansijskih problema igraju samo revijalne utakmice i ŽNK “Salt City“ iz Tuzle koje su članice Ženske premijer nogometne lige BiH. Po lijepom vremenu djevojke su igrale veoma dopadljivu igru i pokazale su brojne majstorije i driblinge na kojima bi im pozavidili i muškarci nogometaši. Sudija Asmir Brkanović iz Kiseljaka nije imao posla jer se igralo fer i korektno. Malobrojna publika na tribinama je uživala gledajući majstorije djevojaka. Pobjedile su gošće rezultatom 5:1...

Pozvano 20 nogometašica ŽNK “Bosanke“
Hazim Čukle - Ponedjeljak, 12.09.2011, 08:17
Klikni za više fotografijaŽNK "Bosanke"
Trener ŽNK “Bosanke“ iz Fojnice koje uspješno duži niz godina vodi sportski entuzijasta nastavnik Dževad Mujkanović iz Fojnice je ovih dana uputio poziv nogometašicama koje su članovi ŽNK “Bosanke“ Fojnica, kao i onima koje bi željele da igraju u ovom nogometnom klubu. Okupljanje i početak treniranja je bio proteklog vikenda u subotu i nedelju 10. i 11. septembra ove godine u sportskoj dvorani u Fojnici. Po riječima trenera Mujkanovića pozvano je 20 nogometašica koje su igrale za ovaj klub a to su: Evelina Pušćul, Samira Zuka, Azra Mujčić,Ivana Grgić, Aldina Bureković, Samra Pugonja, Alma Sarač, Sanita Fejzić, Ljiljana Kapetanović, Dženita Fejzić, Ajla Šljivo, Ivana Lovrić, Nejla Varka, Nejra Salčinović, Amra Mujčić, Selma Kurta, Ajla Karalija, Nermina Salčinović, Adisa Ajanović i Belmina Mačkić.

Trener Dževad Mujkanović koristi priliku i ovim putem poziva sve djevojke koje znaju i žele igrati nogomet da se priključe ovim djevojkama iz ŽNK “Bosanke“ Fojnica. "Trenirati ćemo tri puta sedmično na terenima FK „Fojnica“ iz Fojnice i u sportskoj dvorani u Fojnici. Imati ćemo nekoliko utakmica revijalnog karaktera na jesen a moguće je da igramo utakmicu u Splitu u Hrvatskoj“, za Fojnica online je kazao trener Mujkanović.

Trideset pet godina postojanja i rada ŽNK "Bosanke" Fojnica
Hazim Čukle - Ponedjeljak, 27.06.2011, 08:04
Klikni za više fotografijaŽNK "Bosanke"
Ove godine Ženski nogometni klub "Bosanke" iz Fojnice proslavlja jubilarnih 35 godina rada i postojanja ovog ženskog nogometnog kluba iz Fojnice kojeg svih 35 godina vodi i trenira 63 godišnji nastavnik Dževad Mujkanović iz Fojnice. Po riječima trenera Dževada Mujkanovića ŽNK "Bosanke" iz Fojnice je najstariji nogometni klub u BiH a on je najstariji trener ženskog nogometnog kluba. Ovaj klub iz Fojnice imao je veoma plodne i zapažene rezultate u svom radu i postojanju a sedamdesetih godina prošlog stoljeća djevojke iz Fojnice su se veoma uspješno takmičile u Prvoj fugbalskoj ligi za žene u bivšoj Jugoslaviji gdje su igrale protiv nogometnih klubova iz Zagreba, Beograda, Ljubljane, Niša, Sarajeva, Splita i drugih gradova. Tri nogometašice iz Fojnice nosile su dres tadašnje fudbalske reprezentacije Jugoslavije. Nekoliko puta su nogometašice ovog kluba iz Fojnice istupale iz nogometnih liga i ponovo se vraćale a razlog je uvijek bio finansijske prirode. Nakon proteklog rata od 1997. godine fojničanke su se takmičile u Prvoj ženskoj nogometnoj ligi BiH gdje su imale veoma dobre rezultate a četiri nogometašice su igrale za žensku nogometnu reprezentaciju BiH među kojima je bila i Sabina Pehić, najbolja nogometašica BiH...

Dobili četiri fudbalske lopte
Hazim Čukle - Petak, 06.05.2011, 17:55
Klikni za više fotografijaŽNK "Bosanke"
Ovih dana je na adresu Ženskog nogometnog kluba "Bosanke" iz Fojnice stgla donacija od ŽNK "Sarajevo" iz Sarajeva koja se sastoji od -četiri nove fudbalske lopte. Kako nam je kazao trener nogometašica iz Fojnice Dževad Mujkanović ova dva ženska nogometna kluba iz Fojnice i Sarajeva kojeg vodi trener Samira Hurem imaju veoma dobru saradnju i prijateljske odnose. Ove donirane fudbalske lopte su marke "Intersport" i dobro će doći za odigravanje prijateljskih utakmica tokom proljeća kao i za treninge.

Nogometašice iz Fojnice uskoro počinju sa treninzima
Hazim Čukle - Petak, 18.02.2011, 08:06
Klikni za više fotografijaŽNK "Bosanke"
Nogometašice Ženskog nogometnog kluba "Bosanke" iz Fojnice su tokom jeseni prošle godine ponovo počele sa treninzima i odigravanjem prijateljskih utakmica. Vodi ih trener nastavnik Dževad Mujkanović iz Fojnice. Tokom jeseni prošle godine odigrale su nekoliko prijateljskih utakmica i postigle veoma zapažene rezultate. Između ostalog djevojke iz Fojnice su pobijedile ekipu nogometašica iz Breze rezultatom 16:1, a sa višestrukim prvakom BiH u fudbalu za žene Sarajevom igrale su neriješeno 2:2. Kako smo saznali od trenera Dževada Mujkanovića pripreme i treninzi nogometašica iz Fojnice počinju sutra, 19. februara, a poziv mladim djevojkama Fojnice koje žele da treniraju i igraju nogomet je i dalje otvoren, mogu se javiti treneru...

Nogometašice iz Fojnice same sebi kupile kopačke
Hazim Čukle - Srijeda, 02.02.2011, 08:16
Klikni za više fotografijaŽNK "Bosanke"
Nedavno smo na Fojnica online pisali da su roditelji pjetlića i pionira Škole fudbala Fudbalskog kluba "Fojnica" kupili mladim fudbalerima trenerke. Takvo nešto su učinili i roditelji nogometašica Ženskog nogometnog kluba "Bosanke" iz Fojnice kupivši im 25 kopački. Ove mlade djevojke nogometašice su proljetos počele sa ponovnim radom i treniranjem pod rukovodstvom trenera Dževada Mujkanovića. Odigrale su nekoliko prijateljskih utakmica i postigle odlične rezultate. Po riječima trenera Dževada Mujkanovića on je prezadovoljan učinkom u ova teška finansijska vremena kluba. Odigrale su pet prijateljskih utakmica a od toga imaju tri pobjede i po jedan neriješen ishod i poraz sa 40 postignutih i 18 primljenih golova. Najdraži im je rezultat koji su postigle protiv ŽNK "SFK 2000" Sarajevo čija je prva ekipa višestruki prvak BiH. Djevojke iz Fojnice su sa sarajkama igrale neriješeno 2:2.

Po riječima trenera Dževada Mujkanovića okupljanje i početak priprema je zakazan za 19. februar tekuće godine a najvjerovatnije će nastojati da se takmiče u Premijer nogometnoj ligi za žene BiH što većinom zavisi od finasijskih sredstava.

Prijateljska utakmica: Bosanke - SFK 2000 2:2
Hazim Čukle - Srijeda, 29.12.2010, 14:47
Klikni za više fotografija"Bosanke" i "SFK 2000"
U nedjelju je u sportskoj dvorani u Fojnici pred stotinjak gledalaca odigrana prijateljska nogometna utakmica između nogometnih ženskih ekipa ŽNK "Bosanke" iz Fojnice i ŽNK "SFK 2000" iz Sarajeva. Gošće iz Sarajeva su igrale u kombinovanom sastavu kadetkinja pojačane sa nekoliko seniorki a inače je ovaj klub višestruki prvak BiH nogometne Premijer lige za žene. Ekipa domaćina je odnedavno počela ponovo sa treniranjem koju vodi trener Dževad Mujkanović a prije rata u bivšoj Jugoslaviji i poslije rata u BiH iz ovog fojničkog kluba je bilo po nekoliko reprezentativki.

Po veoma hladnom vremenu u sportskoj dvorani publika je uživala u majstorijama nogometašica obje ekipe sa dobrim driblinzima, udarcima po golu i pogocima...

Prijateljska utakmica ženskih nogometnih klubova: Fojnica - Breza 16:1
Hazim Čukle - Utorak, 02.11.2010, 08:09
Klikni za više fotografija"Bosanke" i "Breza"
Dva ženska nogometna kluba ŽNK "Bosanke" Fojnica i ŽNK "Breza" iz Breze su drugog dana vikenda odigrale prijateljsku nogometnu utakmicu. Oba ova kluba su se nekada takmičila, Fojničanke u nogometnoj Prvoj ligi za žene u bivšoj Jugoslaviji a obje ekipe poslije proteklog rata u Federalnoj nogometnoj ligi. Nogometašice iz Fojnice su par puta prekidale i ponovo počinjale da treniraju, odnedavno su opet počele da rade pod palicom sportskog entuzijaste Dževada Mujkanovića. Nogometašice iz Breze su nakon 12 godina igranja u Prvoj nogometnoj ligi za žene F BiH prestale sa aktivnim igranjem i takmičenjem, vodi ih trener Haris Kamenarević.

I u jednoj i u drugoj ekipi ova dva grada razlog prestanka takmičenja u ligi za žene je finansijske prirode, nemaju novaca za takmičenje. Po mnogima šteta je da se ove mlade djevojke i djevojčice ne takmiče u nogometnoj ligi za žene jer ima talenata...

ŽNK "Bosanke" kreće sa treninzima u septembru
Hazim Čukle - Ponedjeljak, 09.08.2010, 16:35
Klikni za više fotografijaDževad Mujkanović
Dugogodišnji sportski entuzijast i sam nekadašnji sportaš Dževad Mujkanović nastavnik u O.Š. "Muhsin Rizvić" u Fojnici nekoliko godina je uspješno vodio i Ženski nogometni klub (ŽNK) "Bosanke" iz Fojnice. Ovaj klub iz Fojnice je u bivšoj nam državi Jugoslaviji imao veoma bogatu tradiciju, 70-tih godina prošlog stoljeća su se djevojke fudbaleri iz Fojnice takmičile u u Prvoj fudbalskoj ligi za žene Jugoslavije.

Trener Dževad Mujkanović nam je kazao: "Od tih igračica iz Fojnice tri su bile reprezentativke fudbalske reprezentacije Jugoslavije. Poslije rata klub se pod imenom ŽNK "Bosanke" Fojnica takmičio u Prvoj nogometnoj ligi za žene BiH i također smo imali dobre rezultate. Od tih djevojaka njih četiri su igrale za reprezentaciju BiH a među njima najbolja Sabina Pehić. Zbog finansijskih poteškoća klub ima povremene stagnacije. Planiramo ponovno okupljanje u septembru ove godine početkom školske godine."...

40 godina sportskog rada Dževada Mujkanovića
Hazim Čukle - Ponedjeljak, 17.03.2008, 13:11
Klikni za više fotografijaDževad sa ekipom
Rijetki su oni obični ljudi koji se mogu pohvaliti da imaju preko 40 godina rada u sportu, kao što je to radio i sada je aktivan nastavnik Matematike i Fizike Dževad Mujkanović iz Fojnice koji je zaposlen u O.Š. "Muhsin Rizvič" u Fojnici. Na samom početku svog rada i djelovanja u sportu sa devetnaest godina je organizovao i igrao na malonogometnim turnirima u Fojnici. Početkom sedamdesetih godina vodio je košarkašku sekciju svoje škole. U to vrijeme je formirao i ženski nogometni klub, čija se ekipa od 1973. do 1975. takmičila u Prvoj Saveznoj nogometnoj ligi za žene bivše nam države Jugoslavije. Tadašnje tri nogometašice iz Fojnice su bile uvrštene i u državnu nogometnu reprezentaciju Jugoslavije...

Bosanke – Rudar 9:0
Hazim Čukle - Subota, 03.06.2006, 13:52
ŽNK Bosanke i ŽNK RudarSrijeda, 31.05. - Odigrana je prijateljska nogometna utakmica između ŽNK ,,Bosanke,, Fojnica i ŽNK ,,Rudar,, Kakanj. Fojničanke su ubjedljivo savladale i napunile mrežu gostiju iz Kaknja, a ekipa Bosanki je bila pojačana sa tri nogometašice reprezentativke Bosne i Hercegovine u nogometu, a to su Danica Kovačević, Mirela Ahmetović i Ivana Vlajić.


Linkovi:
Fotografije sa nogometnog susreta (31.05.2006)
O istoj temi: Ženski nogometni klub "Bosanke"
Remi između ekipa Fojnice i Breze, 2:2
Nevres Jemendžić - Srijeda, 02.11.2005, 17:15
ŽNK Bosanke, Fojnica, 02.11.2005Stadion SD Fojnica.Vrijeme i teren pogodni za igru. Gledalaca oko 100. Sudija Ajdin Pašić sa pomoćnicima Asmir Huzbašić i Enis Jemendžić (svi iz Fojnice). Strijelci 0.1 I.Trogrlić, 2:0 I.Cvjetković, 2:1 Pehić, 2:2 Pehić. Igrač utakmice Sabina Pehić( Fojnica).

Fojničanke su pokazale dobru i dopadljivu igru protiv mlade ekipe Breze, članova Prve nogometne lige BiH. Nakon vodstva od 0:2, bljesnula je reprezentativka Sabina Pehić, koja je i dvostruki strijelac.

Linkovi:
Fotografije sa susreta (02.11.2005)
O istoj temi: Ženski nogometni klub «Bosanke»
Ponovo aktivan Ženski nogometni klub «Bosanke» u Fojnici
Hazim Čukle - Ponedjeljak, 17.10.2005, 16:10
ŽNK Bosanke, Fojnica, 12.10.2005U bivšoj Jugoslaviji značajno mjesto u ligi ženskog nogometa je zauzimala ekipa ŽNK (Ženski nogometni klub) Fojnica iz Fojnice.Ova ženska nogometna ekipa se sedamdesetih godina prošlog vijeka takmičila u ženskoj nogometnoj lig bivše nam zajedničke države. Trener, alfa i omega tog ženskog nogometnog kluba je bio nastavnik Dževad Mujkanović iz Fojnice.

Linkovi:
Fotografije sa treninga (12.10.2005)
O istoj temi: Ženski nogometni klub «Bosanke»
Prijateljska nogometna utakmica ženskih nogometnih klubova
Hazim Čukle - Ponedjeljak, 05.09.2005, 15:49
Sportska dvorana SMŠ Fojnica, 04.09.2005Jučer je u sportskoj dvorani Srednje mješovite škole «Zija Dizdarević» odigrana prijateljska nogometna utakmica između ŽNK (Ženski nogometni klub) «Bosanke» Fojnica i ŽNK «Iris» Zenica. Susret je završen rezultatom 8:5 za ekipu iz Fojnice.
Linkovi:
Fotografije sa utakmice (04.09.2005)
O istoj temi: Ženski nogometni klub "Bosanke"
pretraga novosti :: arhiva novosti