Nova verzija sajta
Traženi pojam
U kategoriji
Datum (godina/mjesec/dan)  //

Bilo koju riječ Sve riječi

Vaša pretraga za MS WOOD Majstori i drvo je pronašla slijedeće:

Akcija pošumljavanja
Anida Ramić, PR - Služba za odnose sa javnošću Općine Fojnica - Utorak, 24.10.2017, 09:38
Klikni za više fotografija Akcija pošumljavanja
Tvornica namještaja MS&WOOD (Majstori i drvo) je u saradnji sa Asocijacijom srednjoškolaca Bosne i Hercegovine i Vijećem učenika SMŠ “Zijah Dizdarević” organizovala veliku akciju pošumljavanja.

U akciji pošumljavanja obronaka Vranice učenicima i radnicima priključio se i načelnik Općine Fojnica Sabahudin Klisura kao i direktor MS& WOOD-a Muhamed Pilav.

Ovo je već tradicionalna aktivnost ove fabrike koju svake godine provodi tvornica namještaja MS & WOOD. Specifično je da će ove godine, učenici svoje dnevnice usmjeriti za liječenje kolegice iz školskih klupa Sarah Tutnjević.


«MS&WOOD» ukanja ambroziju u Fojnici
Fabrika namještaja «MS&WOOD» (Majstori i drvo) - Petak, 11.09.2015, 08:22
Klikni za više fotografija Ambrozija
Bosanskohercegovačka industrija namještaja „MS&WOOD“ (Majstori i drvo) počela je sa uklanjanjem ambrozije na području Fojnice. „MS&WOOD“ će o vlastitom trošku ukloniti ovu štetnu biljku uz glavnu prometnicu u dužini 15 kilometara od Fojnice u kojoj ima svoje proizvodne pogone, do Fojničkog raskršća, odnosno do Kiseljaka.

Ambrozija se smatra najvećim neprijateljem osoba koje boluju od alergijskih oboljenja, s obzirom na to da je njen polen najjači polenski alergen. Kao manifestacija alergije javlja se crvenilo očiju, suzenje, začepljenje nosa, svrab u nosu, kihanje, kašalj, otežano disanje, astma i promjene na koži i probavi.

«Pretpostavlja se da je samo u Bosni i Hercegovini na ambroziju alergično od 10 do 20% stanovništva. Štaviše, u Semberiji se nalazi najveća koncentracija ambrozije u Evropi. Štetne posljedice alergije koje izaziva ambrozija traju oko četiri mjeseca godišnje, za koje vrijeme kod oboljelih je izraženo umanjenje fizičke sposobnosti. Možemo samo prestpostaviti koje troškove i štete država i društvo mora snositi zbog ambrozije. Pozivam ovom prilikom sve institucije, kompanije i grđane da se pridruže ovoj akciji i da zajedno pokrenemo kampanju čišćenja ambrozije», riječi su direktora kompanije MS&WOOD, Muhameda Pilava, i dodaje kako je nedvoljna educiranst u BiH o štetnostima ove biljke, tako da je neki čak uzgajaju kao ukrasnu biljku u svom dvorištu.

U Federaciji Bosne i Hercegovine, doneseno je Uputstvo o načinu izvršavanja mjera obaveznog uništavanja ambrozije i Odluka o mjerama za sprječavanje širenja i uništavanje ambrozije kojima se nalaže svim pravnim i fizičkim osobama poduzimanje obaveznih mjera uništavanja ambrozije.
Najdjelotvorniji pristup suzbijanju ambrozije uključuje mehaničke, agrotehničke i hemijske mjere suzbijanja. Prijedlog za suzbijanje ambrozije je da svako iskorijeni ambroziju sa svog posjeda ili da u protivnom plati kaznu. Na sličan način ovaj problem je riješen u Kanadi, gdje onaj ko prijavi posjedovanje ambrozije dobija 100 dolara, a onaj ko ne iskorijeni ambroziju sa svog imanja - plaća kaznu od 1.000 dolara.

Razloga za rasprostranjenost ambrozije ima više. Prije svega, biljka ima ogroman reproduktivni potencijal. Jedna biljka može da donese i do 8.000 sjemenki koje ostaju u zemljištu i do 40 godina. Ovoj biljci pogoduju gotovo svi tipovi zemljišta i u našem klimatu ona ima izuzetno povoljne uslove za širenje.


Učenici u posjeti MS & WOOD
Anida Ramić, PR - Služba za odnose sa javnošću Općine Fojnica - Četvrtak, 19.02.2015, 13:20
Klikni za više fotografijaMS&WOOD

Fabriku namještaja "Masters&Wood" („Majstori i Drvo“) u Fojnici su posjetili učenici drvoprerađivačke škole iz Fojnice, kao i studenti Mašinskog fakulteta iz Sarajeva.

Posjeti su prisustvovali i načelnik Općine Fojnica Salkan Merdžanić te direktorica SMŠ “Zijah Dizdarević” Merima Sijarić.

Tom prilikom učenici su upoznati sa procesom proizvodnje namještaja koji se u ovoj fabrici proizvodi po najvišim svjetskim standardima i izvozi kao sastavni dio asortimana najvećih prodajnih lanaca namještaja u svijetu. Također učenicima srednje škole su dodjeljene stipendije.
Stipendije su dobili učenici Sanita Fejzić i Emir Polutan.

Podsjetimo da je upravo na inicijativu rukovodstva fabrike MS&WOOD i predstavnika lokalne vlasti od ove školske godine formirano odjeljenje drvoprerađivačke struke-tehničar finalne obrade drveta u Fojnice.

“Ovo može biti primjer saradnje biznisa i lokalne zajednice u cilju razvoja, upravo u nedovoljno razvijenim sredinama jer će svi ovi mladi ljudi imati posao u ovoj tvornici kada okončaju svoje školovanje" kazao je direktor kompanije Muhamed Pilav.

Načelnik Općine Fojnica Salkan Merdžanić poručio je učenicima i studentima kako je poziv koji su izabrali vjerovatno među pet najboljih koji su mogli izabrati. Merdžanić je kazao i kako je ovo dobar primjer saradnje biznisa i obrazovanja, te istakao kako će za ovu struku sigurno uvijek biti posla.


MS&WOOD donirao u područje Zavidovića 32 kauča
Anida Ramić, PR - Služba za odnose sa javnošću Općine Fojnica - Petak, 25.07.2014, 12:10
MS&WOOD
Bosanskohercegovački proizvođač namještaja MS&WOOD („Majstori i drvo“ – bivša ŽICA) nastavio je sa realizacijom podjele 100 kauča porodicama u područjima Bosne i Hercegovine ugroženim poplavama i klizištima. Ovaj put dostavljena su 32 kauča u regiju Zavidovića, tačnije u mjesta Krivaja, Brezik, Kovači, kao i u sam grad Zavidoviće.

Nakon prvih 57 kauča koji su dostvaljeni u šire područje Maglaja, ovo je drugi kontigent kauča koji je dostavljen ljudima koji su u stanju potrebe, a humanitarnoj akciji se priključila i kompanija „Dukat“ mlin i pekara iz Tešnja, pružajući logističku podršku.

„Obišli smo teren i uvjerili se u razmjere ove prirodne nepogode. Akcija je naišla na odličan odziv i u pravo vrijeme. Odlučili smo da nakon što podijelimo ostatak kauča, nastavimo ovu humanitarnu akciju. Pravit ćemo namještaj koji je u ovo trenutku najpotrebniji ljudima, kao što su stolovi, stolice, elementi za kuhinje, i drugi namještaj, a koji će ugroženima pomoći u uspostavljanju normalnih uvjeta za život“, kazao je tom prilikom direktor kompanije MS&WOOD, Muhamed Pilav./Onasa


MS&WOOD - Otvoren konkurs za prijem 100 novih radnika
Anida Ramić, PR - Služba za odnose sa javnošću Općine Fojnica - Utorak, 10.06.2014, 12:40
MS&WOOD
- Bosanskohercegovačka industrija namještaja MS&WOOD („Majstori i Drvo“ – bivša ŽICA), u prvih 150 dana ove godine ostvario je prihod od 4.128.304 KM, što je za 522 posto više u odnosu na isti period lani, saopćeno je iz ove kompanije.

"Nakon odluke da izvršimo potpuni reinženjering poslavanja za manje od dvije godine uspjeli smo krenuti od nule i postati partner najvećem proizvođaču namještaja na svijetu. Uspostavili smo poslovni sistem i stabilnu proizvodnju, usvojivši sve potrebne standarde za osiguranje i unaprijeđenje uslova rada, kvaliteta proizvoda, ali i okoliša. Sve to nam omogućava da 99 posto naše ukupne proizvodnje namještaja pod znakom 'Made in B&H' plasiramo na inozemna tržišta od Japana, preko zemalja EU, do Sjedinjenih Američkih Država. Kao što smo ranije najavili, ovih dana otvorili smo konkurs za prijem novih 100 radnika“, riječi su direktora kompanije MS&WOOD, Muhameda Pilava.

U prvih pet mjeseci ove godine proizvedeno je 48.280 komada namještaja, čime je za preko 11 i po hiljada komada premašen cjlokupan obim proizvodnje u prošloj godini.
MS&WOOD trenutno zapošljava preko 200 radnika. Namještaj koji se proizvodi u Fojnici izvozi se u 42 zemlje, na sve kontinente. Mjesečni prihodi od izvoza u ovom trenutku su više od milion KM sa tendencijom porasta do kraja godine za 10 posto svakog mjeseca.

"Potrebni su nam kvalitetni tapetari, stolari, tehničari i inženjeri. Potrebni su nam majstori svog zanata. Svi zainteresirani mogu se javiti na e-mail: posao@mswood.ba ili svoju aplikaciju mogu poslati na adresu kompani8je u Sarajevu, ulica Džemala Bijedića 160, kažu u ovoj kompaniji./ONASA


Konkus za dodjelu stipendija studentima mašinstva sa područja općine Fojnica
Anida Ramić, PR - Služba za odnose sa javnošću Općine Fojnica - Četvrtak, 29.05.2014, 14:02
Klikni za više fotografijaFabrika namještaja Fojnica
MS&WOOD d.d. Sarajevo
Podružnica Fabrika namještaja Fojnica
raspisujeKonkurs za dodjelu stipendija studentima mašinstva sa područja općine Fojnica


Raspisuje se Konkurs za dodjelu 2 stipendije najboljim studentima ili učenicima srednjih škola općine Fojnica za akademsku 2014/15 godinu koji su upisani kao redovni studenti Mašinskog fakulteta u Sarajevu.

Prijave sa traženom dokumentacijom mogu se dostaviti lično ili putem pošte preporučeno sa naznakom "Prijava na Javni konkurs za dodjelu stipendija redovnim studentima općine Fojnica", na adresu Podcitonja bb, 71270 Fojnica

Kompletan tekst oglasa pogledajte u Prilogu!

Inicijativa za pokretanje drvoprerađivačke škole u Fojnici
Anida Ramić, PR - Služba za odnose sa javnošću Općine Fojnica - Srijeda, 14.05.2014, 08:49
Sastanak
Načelnik općine Fojnica Salkan Merdžanić je održao sastanak sa direktorima kompanije MS&WOOD Muhamedom Pilavom i Sedinom Ćemanom. Osim predstavnika ove kompanije sastanku je prisustvovao i Sabit Muhić, direktor SMŠ „Zijah Dizdarević“.

Na sastanku je iskazana potreba ove kompanije za školovanjem kadra iz oblasti drvoprerađivačke industrije.

S tim u vezi odlučeno je da učesnici sastanka upute zajednički zahtjev ka nadležnom kantonalnom ministarstvu. Zahtjev predstavnika lokalne zajednice, škole i ove kompanije jeste da se već od ove školske godine omogući upis dva nova odjeljenja drvoprerađivača unutar SMŠ Zijah Dizdarević, i to odjeljenje četverogodišnje srednje tehničke škole za obradu drveta i odjeljenje trogodišnje škole stolarskog usmjerenja.

Salkan Merdžanić, načelnik općine Fojnica kaže: „S obzirom da su godinama u Fojnici izlazile generacije medicinskih i ugostiteljskih usmjerenja te da su to deficitarna zanimanja danas na biro za zapošljavanje smatramo da bi ovo bilo korisno za lokalnu zajednicu jer bitno je da omogućimo našoj djeci da se obrazuju, osposobljavaju te nakon toga imaju priliku zaposliti u svom gradu“.

MS&WOOD u prvom kvartalu uvećao izvoz 40 puta
Anida Ramić, PR - Služba za odnose sa javnošću Općine Fojnica - Srijeda, 23.04.2014, 09:25
Klikni za više fotografijaFabrika namještaja Fojnica
Bosanskohercegovačka industrija namještaja MS&WOOD u prvom kvartalu ove godine uvećala je vrijednost izvoza za 40 puta u odnosu na isti period lani.

Kako je kazao direktor kompanije MS&WOOD Muhamed Pilav, to je jedan od primjera uspješne privatizacije u BiH, u kojoj je jedna neperspektivna industrija sa krajnje neizvjesnim ishodom, uslijed promjena ukupnih prilika na domaćem, ali i svjetskim tržištima, zamijenjena industrijskom proizvodnjom namještaja, po kojoj je BiH prepoznata kao jedna od najkonkurentnijih u svijetu.

"MS&WOOD je nekada proizvodio eksere, a sada proizvodi stolice i zapošljava više ljudi nego na dan privatizacije, sa unaprijed ugovorenim izvozom od 13 miliona KM u 2014. godini. Samo ove godine ćemo povećati proizvodnju namještaja za 10 puta u odnosu na 2013. godinu, čime će se steći uvjeti za zapošljavanje 100 novih radnika. To je školski primjer uspješnog restruktuiranja firme i u tom pravcu moraju ići i neke druge firme, bez obzira na poteškoće koje ih čekaju na tom putu“, istakao je Pilav.

U ovoj godini ugovoreni su poslovi za plasman na inozemna tržišta više od 300.000 stolica, stolova i drugog namještaja.
Riječ je najvećim dijelom o visokokvalitetnoj i cjenovno najviše rangiranoj stolici sa oznakom "Made in B&H“ koja se nalazi u asortimanu najvećih prodajnih lanaca namještaja u svijetu, navodi se u saopćenju kompanije MS&WOOD koje je dostavio MCM.
U projekat instaliranja tehnologije za preradu drveta i proizvodnju namještaja u Fojnici do sada je uloženo oko pet miliona KM, i to investiranjem u savremenu i ekološki čistu tvornicu.

Plaće i doprinosi zaposlenih uredno se isplaćuju i više su za pet do 10 posto u odnosu na prosjek granske industrije. MS&WOOD zapošljava više od 200 radnika.
Namještaj koji se proizvodi u Fojnici izvozi se u 42 zemlje, na sve kontinente svijeta, i nalazi se u prodaji od Japana, preko zemalja Evropske unije (EU), do SAD-a.

Sljedeća faza u ostvarenju strateških ciljeva unaprijeđenja poslovanja je prelazak iz koncepta "Made in B&H“ u koncept "Create in B&H“, što podrazumijeva ispunjenje procesa od dizajniranja do izrade gotovih proizvoda, a za što je MS&WOOD već dobio potrebna odobrenje svjetskih kupaca.

Jedan od najznačajnijih partnera ove bosanskohercegovačke industrije namještaja je najveći proizvođač i lanac prodavnica namještaja na svijetu, švedska IKEA./ONASA/


Fabriku namještaja u Fojnici MS&WOOD posjetili učenici Osnovne škole „Muhsin Rizvić“
Fabrika namještaja «MS&WOOD» (Majstori i drvo) - Petak, 04.04.2014, 13:08
Posjeta fabrici
Pogone bosanskohercegovačke industrije namještaja MS&WOOD („Majstori i Drvo“) u Fojnici jučer su posjetili učenici Osnovne škole „Muhsin Rizvić“ iz Fojnice. U posjeti su bila dva razreda osnovne škole, i to III/9 i IV/9, a koji po nastavnom planu i programu imaju predmet u kojem uče o fabrikama. Obilaskom postrojenja đaci su se mogli upoznati sa procesom proizvodnje namještaja koji se po najvišim svjetskim standardima proizvodi u njihovom gradu i izvozi kao sastavni dio asortimana najvećih prodajnih lanaca namještaja u svijetu.

Djeca su bila jako zainteresovana za ono što su mogli vidjeti, a jedno od pitanja glasilo je „koju školu treba čovjek završiti da bi radio u ovoj fabrici?"

„Već dvije godine pokušavamo kod lokalnih vlasti inicirati pokretanje jednog ili dva razreda drvoprerađivačke škole. Fojnica i pored kapaciteta u ovoj industriji nema takvu jednu školu. Premda smo u okviru naših razvojnih planova samo u ovoj godini već najavili zaposlenje 100 novih radnika, kako stvari stoje ovi učenici neće moći naći zaposlenje u našoj fabrici. Na kraju ćemo biti primorani sami snositi troškove prekvalifikacije i doškolovavanja budućih „majstora za drvo“, riječi su Sedina Ćemana, direktora Fabrike namještaja u Fojnici MS&WOOD.

Prošle godine MS&WOOD je proizveo 31.000 komada namještaja, dok su ove godine već ugovoreni poslovi za plasman preko 300.000 stolica, stolova i drugog namještaja. Bitno je istaći da se 95 posto ukupne proizvodnje isporučuje na inozemna tržišta.

U projekat instaliaranja tehnologije za preradu drveta i proizvodnju namještaja u Fojnici do sada je uloženo oko 5 miliona KM, i to investiranjem u savremenu i ekološki čistu tvornicu. Plaće i doprinosi zaposlenih uredno se isplaćuju i više su za 5 do 10 posto u odnosu na prosjek granske industrije.


Direktor kompanije MS&WOOD kod Načelnika
Anida Ramić, PR - Služba za odnose sa javnošću Općine Fojnica - Četvrtak, 27.02.2014, 15:20
Sastanak
Načelnik općine Fojnica Salkan Merdžanić je danas ugostio direktora kompanije MS&WOOD ("Majstori i Drvo") Sedina Ćemana. Povod za ovaj sastanak je najava kompanije MS&WOOD Fojnica o povećanju proizvodnje namještaja u ovoj godini te zapošljavanju 100 novih radnika.

Tokom sastanka bilo je riječi o saradnji Općine i MS&WOOD-a te je tom prilikom načelnik Merdžanić naglasio da će on i ova institucija i dalje na svoj način doprinositi uspjehu i razvoju kompanije MS&WOOD.

Između ostalog, na sastanku je bilo riječi i o školovanju kadra, odnosno iskazana je potreba da se u srednje obrazovanje u Fojnici uvede stolarski smjer. Na taj način bi se mladim ljudima omogućilo obrazovanje i osposobljavanje za rad u drvoprerađivačkoj industriji.

MS&WOOD će u Fojnici zaposliti 100 novih radnika
Anida Ramić, PR - Služba za odnose sa javnošću Općine Fojnica - Petak, 21.02.2014, 14:35
Klikni za više fotografijaFabrika namještaja Fojnica
Bosanskohercegovačka industrija namještaja MS&WOOD („Majstori i Drvo“) iz Fojnice, ove godine će povećati proizvodnju namještaja za 10 puta u odnosu na 2013. godinu, čime će se stiću uslovi za zapošljavanje 100 novih radnika. Prošle godine MS&WOOD je proizveo 31.000 komada namještaja, dok su ove godine već ugovoreni poslovi za plasman preko 300.000 stolica, stolova i drugog namještaja. Bitno je istaći da se 95 posto ukupne proizvodnje isporučuje na inozemna tržišta, saopćeno je iz ove kompanije.
Riječ je o visokokvalitetnoj i cjenovno najviše rangiranoj stolici sa oznakom „Made in B&H“ koja se nalazi u asortimanu najvećih prodajnih lanaca namještaja u svijetu.

"Imamo već sada potpisane ugovore za izvoz u vrijednosti 13 miliona KM. Svaki dan naši majstori izvoze namještaj u obimu od oko 50.000 KM, a kojeg su proizveli koristeći domaću sirovinu, odnosno drvo, i poštujući svjetske standarde kvaliteta. Mišljenja sam da samo stvaranjem novih vrijednosti u realnom sektoru i povećanjem izvoza Bosna i Hercegovina im šansu zaustaviti slobodan pad ekonomije u kojem se već duže vrijeme nalazi. Ovo je naš doprinos u okvirima vrlo uspješne bosanskohercegovačke industrije namještaja, da pokrenemo značajnije domaću privredu i kreiramo nova radna mjesta“, ističe direktor kompanije MS&WOOD Muhamed Pilav.

U projekat instaliaranja tehnologije za preradu drveta i proizvodnju namještaja u Fojnici do sada je uloženo oko pet miliona KM, i to investiranjem u savremenu i ekološki čistu tvornicu. Plaće i doprinosi zaposlenih uredno se isplaćuju i više su za 5 do 10 posto u odnosu na prosjek granske industrije.

“Bosna i Hercegovina je zemlja sa stoljetnom tradicijom obrade drveta i proizvodnje iznimno lijepog i kvalitetnog namještaja. Zato je i namještaj kao stopostotni domaći proizvod, proizveden uz upotrebu domaće kvalitetne sirovine, tj. bukve za koju kažu da je najbolja u Evropi, domaćih vrhunskih majstora za drvo, te uz primjenu znanja i kreacija domaćih tehnologa i dizajnera, recept za smanjenje vanjskotrgovinskog deficita koji već godinama osiromašuje domaću privredu”, riječi su Pilava.

MS&WOOD zapošljava preko 200 radnika. Namještaj koji se proizvodi u Fojnici izvozi se u 42 zemlje, na sve kontinente svijeta, i nalazi se u prodaji od Japana, preko zemalja EU, do Sjedinjenih Američkih Država. Sljedeća faza u ostvarenju strateških ciljeva unaprijeđenja poslovanja je prelazak iz koncepta „Made in B&H“ u koncept „Create in B&H“, što podrazumijeva ispunjenje procesa od dizajniranja do izrade gotovih proizvoda, a za što je MS&WOOD već dobio potrebna odobrenje svjetskih kupaca. Jedan od najznačajnijih partnera ove bosanskohercegovačke industrije namještaja je najveći proizvođač i lanac prodavnica namještaja na svijetu, švedska IKEA.

Konkurs za prijem novih uposlenika
Fabrika namještaja «MS&WOOD» (Majstori i drvo) - Četvrtak, 27.06.2013, 08:15
Klikni za više fotografijaFabrika namještaja Fojnica
MS&WOOD d.d. Sarajevo
Podružnica Fabrika namještaja Fojnica
raspisujeKonkurs za prijem novih uposlenika


u tvornici namještaja u Fojnici, na lokaciji Podcitonja, Ostružnica polje.

1. Komercijalista, više izvršilaca, VS ili VSS, sa ili bez iskustva, odlično poznavanje engleskog jezika i rada na računaru (MS Office), ambicionzni, motivisani za rad i usvajanje novih vještina

2. Operater na CNC obradnom centru, više izvšilaca, SSS ili VS, sa ili bez iskustva, poznavanje engleskog jezika i rada na računaru, zainteresirani za rad, učenje i usavršavanje u poslu

3. Majstori i pomoćnici u proizvodnji namještaja – više izvršilaca sa ili bez iskustva, zainteresirani za rad, učenje i usavršavanje u poslu

Na konkurs se mogu javiti svi kandidati i kandidatkinje, koji smatraju da zadovoljavaju uslove i mogu odgovoriti izazovima rada u fabrici namještaja.

Uz prijavu na konkurs obavezno dostaviti:

- Molbu za prijem u radni odnos / motivaciono pismo / sa kratkom biografijom i kontakt telefonom
- Kopiju lične karte
- Kopiju diplome ili drugog dokaza o završenoj stručnoj spremi

Konkurs ostaje otvoren do 01.07.2013. godine.

Stolice MS & WOOD u najvećem svjetskom lancu trgovina IKEA
Fabrika namještaja «MS&WOOD» (Majstori i drvo) - Ponedjeljak, 24.06.2013, 14:45
Klikni za više fotografijaStolice MS & WOOD
Nakon isporuke probnih količina stolica početkom ove godine za najveći svjetski lanac trgovina namještaja IKEA doo, uslijedile su nove narudžbe ovog artikla bosanskohercegovačkog branda namještaja MS&WOOD („Majstori i Drvo“).

Tako će MS&WOOD stolice iz Fojnice krasiti evropske izloge ovog švedskog lanca namještaja, a radi se o visokokvalitetnijoj i cjenovno najviše rangiranoj stolici u asortimanu IKEA-e.

„Potvrda kvalitetu kompanije MS & WOOD još je veća, jer će naša stolica prema najavama iz
IKEA-e biti isporučena i na tržište Sjeverne Amerike i Dalekog Istoka, odnosno u Japan. Ovo je još jedno priznanje bosanskohercegovačkoj industriji namještaja, ali i uspješnom poslovnom konceptu i strateškom opredjeljenju našeg većinskog vlasnika i menadžmenta. Osim toga, ovaj poslovni uspjeh treba velikim dijelom „knjižiti“ i na konto naših majstora, čije umjeće su prepoznali u najvećem lancu trgovina namještaja na svijetu“, ističe direktor kompanije MS & WOOD, Hrusto Tupeković.

Saradnja kompanija MS & WOOD i IKEA-e, započeta je prije nepunih pet mjeseci. Na osnovu poslovnog ugovora koji je sklopljen, stvoreni su uvjeti za prodaju MS & WOOD proizvoda na tržištima EU i SAD-a. Novom narudžbom, saradnja i posao su prošireni i na druga svjetska tržišta, bez vremenskih i vrijednosnih limita.

Osim toga, u proizvodnom asortimanu će biti i četiri nova proizvoda koji će se naći u asortimanu IKEA tržnih centara.

Sajam Interio 2013 - Irina Kapetanović u subotu na štandu MS&WOOD
Fabrika namještaja «MS&WOOD» (Majstori i drvo) - Četvrtak, 14.03.2013, 09:26
Klikni za više fotografijaEksponat "Kuhinja" iz Fojnice
Mlada bosanskohercegovačka rok pjevačica Irina Kapetanović bit će u subotu 16. marta gost na štandu MS & WOOD (MAJSTORI I DRVO), novog bosanskohercegovačkog branda namještaja koji ove godine prvi put učestvuje na sajmu Interio 2013.

“Veliko mi je zadovoljstvo što ću sa posjetiteljima sajma moći podijeliti radost uživanja u ovogodišnjoj ponudi sajma Interio 2013., ali i proizvodnog programa MS & WOOD. Obećavam ugodnu zabavu, a bit će prilike da zajedno zapjevamo, ipak je povod više nego lijep. Domaća industrija namještaja je smogla snage, predstavivši se na ovogodišnjem Interiu u punom sastavu isa odličnim proizvodnim programima koji nas mogu uspješno predstaviti bilo gdje u svijetu”, riječi su Kapetanović, čiji novi CD se očekuje ovih dana na tržištu...

Vlastita proizvodnja i domaći dobavljači okosnica prodajnog asortimana
Fabrika namještaja «MS&WOOD» (Majstori i drvo) - Utorak, 11.09.2012, 13:42
Klikni za više fotografijaFabrika namještaja u Fojnici
Kompanija UNIPROMET d.d. obavještava javnost da će u petak 14. septembra početi s radom novi prodajni centar „Unipromet“ i to u ulici Džemala Bijedića na broju 160. Dosadašnji prodajni objekat u ulici Marka Marulića će u potpunosti biti preseljen na novu adresu.

Novi centar će u prodaji imati oko 5.000 artikala i osim asortimana kao što je namještaj, bijela tehnika, kućanski aparati, vodomaterijali, elektro materijal, sanitarije, grijanje, alati, boje, keramika, laminati, parketi, stolarija, tu je i sveobuhvatni koncept ponude proizvoda i usluga za ambijente.

Osnova ponude kod uređenja enterijera je drvo, proizvodi na bazi drveta i kompatibilni programi sa drvetom i namještajem.

Bitno je istaći da će programi namještaja koji obuhvata tapacirani, pločasti, trpezarijski i masivni namještaj, zatim program drvne i PVC stolarije, biti dominantno oslonjeni na vlastitu proizvodnju, domaće kooperante i dobavljače. Na svim drugim programima, gdje je to moguće i kvalitet dozvoljava, preferiramo domaće proizvođače i generalno domaće resurse.

To znači da će kupci u Novom tržnom centru imat priliku da se uvjere u vrhunski kvalitet i dizajn novog domaćeg branda namještaja „MS & WOOD“, nedavno lansiranog u novoj fabrici namještaja, u Fojnici.

U postrojenja za proizvodnju namještaja uloženo 5 miliona KM
Fabrika namještaja «MS&WOOD» (Majstori i drvo) - Četvrtak, 23.08.2012, 10:08
Klikni za više fotografijaFabrika namještaja u Fojnici
Stopostotni udio domaće pameti, sirovine, proizvodnje i plasmana recept za smanjenje vanjskotrgovinskog deficita koji već godinama osiromašuje domaću privredu.

Žica d.d. iz Sarajeva kao prevashodno metaloprerađivačka industrija doživjela je potpunu reorganizaciju u industriju prerade drveta. Ubuduće će se u okviru ove kompanije prerađivati drvo, te proizvoditi namještaj, peleti i ostali proizvodi od ovog, za Bosnu i Hercegovinu, strateški važnog materijala.

Pri tome treba naglasiti da će resursi koji se koriste biti domaći, te da će se zapošljavati visokostručna radna snaga. Tržišta za proizvode od drveta su više dostupna, što se posebno odnosi na materijale i dobavljače, ali i kupce, za razliku od tržišta željeznih i žičanih proizvoda gdje regija i BiH nemaju, prema procjenama kompanije, u dužem vremenskom periodu realnih šansi za razvoj i opstanak.

U projekat restruktuiranja kompanije i prelaska na preradu drveta i proizvodnju namještaja, do sada je uloženo oko 5 miliona konvertibilnih maraka i to ulaganjem u savremenu i ekološki čistu tvornicu za preradu drveta i proizvodnju namještaja u Fojnici...

Konkurs/natječaj za izradu loga Fabrike namještaja Fojnica "MS&Wood"
Fabrika namještaja «MS&WOOD» (Majstori i drvo) - Četvrtak, 19.04.2012, 08:21
Klikni za više fotografijaFabrika namještaja Fojnica
"Želimo biti inventivni, pa zato objavljujemo i ovaj konkurs za izradu loga za fabriku namještaja “MS & WOOD”, kako bismo već u samom početku ostvarili čvrstu vezu sa svima onima koji su majstori svog zanata, ma gdje bili. Majstori za očuvanje prirode od koje smo svi ovisni, majstori za uzgoj kvalitetnog drveta, majstori za dizajn, obradu i proizvodnju namještaja, majstori za ugradnju, transport i servis…

Nadamo se da smo ovom kratkom pričom o novom brandu ‘u nastajanju’ "MS & WOOD" bili dovoljno inspirativni za sve vas majstore dizajna. Da li smo u tome uspjeli, vidjet ćemo i to veoma brzo", poručili su iz fabrike...

Fabrika namještaja Fojnica na sajmu "Interio 2012"
Fabrika namještaja «MS&WOOD» (Majstori i drvo) - Četvrtak, 15.03.2012, 10:00
Klikni za više fotografijaEksponat "Kuhinja" iz Fojnice
Slogan „drvo plus“ najnovije članice grupacije UNIPROMET, Fabrike namještaja Fojnica, u prvi plan stavlja drvo kao nacionalni resurs, te simbolizira kvalitet, najmodernije tehnologije, vrhunski dizajn, kompletnu uslugu i domaću pamet.

Na oko 50 m2, u okviru USAID-ovog centralnog izložbenog prostora, Fabrika namještaja Fojnica predstavit će se sa dijelom najnovijeg proizvodnog programa koji obuhvata kuhinje, terpezarije i dnevni boravak. Kao poseban dar svim posjetiteljima štanda Fabrike namještaja Fojnica, bit će i poslastice koje će se spremati u 'kuhinji', posluživati u 'terpezariji' i 'dnevnom boravku', uz razgovor i pregled kataloške ponude.

Fabrika namještaja Fojnica, logičan je slijed poslovnog razvoja, i unaprijeđenje postojeće proizvodnje namještaja u Grupaciji sa svim potrebnim obučenim ljudskim kadrom, tržištem i najsavremenijom tehnologijom za proizvodnju namještaja. Uz poziv na sajam, Fabrika namještaja Fojnica i na ovaj način obavještava javnost da će za vrijeme trajanja sajma, biti upriličena i prodajna promocija sa popustima, podjela poklon proizvoda uz kupljene artikle, kao i ostala iznenađenja za posjetitelje štanda...

Pilana u „Žici“ prisiljena obustaviti proizvodnju zbog nedostatka trupaca
Hazim Čukle - Srijeda, 15.02.2012, 11:18
Klikni za više fotografijaPostrojenje pilane
Prije nešto manje od godinu dana u Ostružnici je svečano otvorena fabrika namještaja i pilana koje se nalazi u hali Tvornice „Žica“ Sarajevo podružnica Fojnica u Fojnici na površini od dva dunuma čiji je većinski vlasnik „Unipromet“ Sarajevo. Tada je rečeno da je tu zaposleno trideset novih radnika, da je to značajan trenutak i među rijetkim u ovim teškim vremenima, da otvaranje jednog ovakvog proizvodnog pogona znači još jednu razvojnu šansu, otvara nova radna mjesta, otvara nove izvozne mogućnosti. Rečeno je da je vrijednost ulaganja u prvoj fazi oko dva miliona KM. Odluka da se invenstira u preradu drveta zasnovana je prije svega na kvalitetnoj sirovinskoj osnovi koja je jedan od najvažnijih prirodnih resursa u BiH ali isto tako i na tradiciji ovog područja. Kapacitet fabrike je oko 30 hiljada metara kubnih oblovine.

Po riječima direktora fabrike namještaja podružnice Fojnica u Fojnici Sedina Ćenana zbog nedostatka oblovine su prisiljeni da skoro obustave proizvodnju. „Kupili smo sušionicu i parionicu da instaliramo, zaposlimo nove radnike, ali nismo sigurni da li će moći raditi i ovih trideset radnika koje imamo. Kao što je poznato prošle godine smo kupili opremu od „Šipad“-a koji je bio pod stečajem u Fojnici i na insistiranje općinski vlasti Fojnica početkom prošle godine počeli sa radom pilane u Ostružnici Fojnica. Cijelu godinu smo radili bez ugovora sa ŠGD-ŠPD Šume Srednje Bosne Donji Vakuf, sve smo plaćali avansno i uvjek bili u pretplati minimalno pedeset hiljada KM. Trenutno imamo zaposlenih 30 radnika koji su svi osigurani i primaju redovno platu."...

Otvorena fabrika namještaja u Žici
Hazim Čukle - Ponedjeljak, 14.03.2011, 13:32
Klikni za više fotografijaObilazak postrojenja
U petak je u Fojnici u naselju Podcitonja u mjesnoj zajednici Ostružnica premijer F BiH Mustafa Mujezinović svečano pustio u rad pilanu i fabriku namještaja koja se nalazi u hali tvornice "Žica" podružnica Fojnica u Fojnici. Nova fabrika namještaja se nalazi na oko dva dunuma površine od ukupno osam dunuma koliko je površina ove hale u Fojnici. Prije puštanja u rad ove fabrike namještaja premijer Mustafa Mujezinović je posjetio načelnika općine Salkana Merdžanića gdje se zadržao u razgovoru sa načelnikom. U društvu premijera je bio većinski vlasnik "Žice" Sarajevo Muhamed Pilav a sa načelnikom je bio njegov savjetnik Azem Huseinbašić. Nakon toga su se uputili u Podcitonju dva kilometra nizvodno od Fojnice gdje je upriličeno svečano otvaranje ove fabrike namještaja gdje su prisustvovali predstavnici političkog, javnog i vjerskog života općine Fojnica i SBK...

Danas otvaranje pilane u Žici
Hazim Čukle - Petak, 11.03.2011, 09:33
Klikni za više fotografijaMontaža postrojenja
Nakon prolongirana dva datuma konačno je svečano otvaranje i puštanje u rad nove pilane u Fojnici zakazano za danas u 10 sati. Na otvaranje pilane u hali tvornice "Žica" se očekuje dolazak premijera F BiH Mustafe Mujezinovića i političkog vrha SBK kao i općine Fojnica.

Javna rasprava za izdavanje okolišne dozvole novoj pilani
Hazim Čukle - Subota, 11.12.2010, 15:44
Klikni za više fotografijaJavna rasprava
U prostorijama O.Š. "Muhsin Rizvić" u mjesnoj zajednici Ostružnica u Fojnici je u utorak u organizaciji Ministarstva prostornog uređenja obnove i povratka SBK/KSB i u saradnji sa "Žica" d.o.o. Sarajevo održana javna rasprava o izdavanju okolišne dozvole pogonu pilane preduzeća "Žica" Sarajevo.

Kako smo nedavno pisali u nekadašnjoj tvornici "Žice" Sarajevo jedinice u MZ Ostružnica u Fojnici se u jednom dijelu te hale gradi pogon pilane. Na površini od dva dunuma u prvoj fazi se gradi prostor za rezanje građe dok će se u drugoj fazi projekta graditi proizvodnja finalnih proizvoda. Javna rasprava je održana za izdavanje okolišne dozvole novom pogonu pilane jer je došlo do promjene namjene djelatnosti i uticaja nove proizvodnje sa aspekta okoliša gdje će u toj dozvoli biti propisane mjere ponašanja sa okolišne strane kojih se proizvođać mora pridržavati...

Puštanje u rad nove pilane tokom oktobra ili novembra
Hazim Čukle - Utorak, 24.08.2010, 16:58
Klikni za više fotografijaMontaža postrojenja
Kako smo već jednom pisali na Fojnica online u već postojećoj hali tvornice "Žica" Sarajevo u naselju Podcitonja u MZ Ostružnica u općini Fojnica se gradi pilana. Prije rata je godinama u Fojnici u sklopu "Šipada"-a postojala i radila pilana "Vranica" koja je zapošljavala više stotina radnika koja više ne radi. Hala tvornice "Žica" iz Sarajeva se prostire na osam dunuma površine. U njenom jednom dijelu od površine oko 2 dunuma u toku je izgradnja nove pilane. Kapacitet godišnje proizvodnje će joj biti oko 15 hiljada metara kubnih. Tu će biti montirane i postavljene najsavremenije sušare i parionice s ciljem da se proizvode gotovi proizvodi masivnog namještaja, tapaciranog namještaja i građevinske stolarije a sve namijenjeno izvozu. U toku je montaža postrojenja u hali...

U tvornici "Žica" grade pilanu
Hazim Čukle - Četvrtak, 15.07.2010, 16:35
Klikni za više fotografijaTvornica "Žica"
Pored ljekovitog svojstva termalne vode i brojnih kulturno historijskih spomenika Fojnica je odavno bila poznata i po drvnoj industriji. Nekada je samo u pilani bilo uposleno preko 500 radnika a veliki dio svojih proizvoda su izvozili na inostrano tržište. Danas ta pilana ne radi. Nedavno su u hali tvornice "Žica" Sarajevo u naselju Podcitonja u Fojnici otpočeli radovi za izgradnju pilane.

"U proj fazi rada nove pilane bi bilo uposleno 50 radnika a nakon uspostave finalizacije gotovog proizvoda fabrika bi zapošljavala oko 250 radnika raznih zanimanja. Komplet proizvodnja je orjentirana prema izvozu", za Fojnica online su kazali direktori firmi "Unipromet" i "Žica" Sarajevo.

Već u ponedjeljak je u dnevnim novinama raspisan oglas za prijem većeg broja radnika u ovu novu pilanu u Fojnici...

pretraga novosti :: arhiva novosti