Nova verzija sajta
Traženi pojam
U kategoriji
Datum (godina/mjesec/dan)  //

Bilo koju riječ Sve riječi

Vaša pretraga za Human Appeal International je pronašla slijedeće:

Podjeljeni ramazanski paketi u džematu Ščitovo Polje kod Fojnice
Hazim Čukle - Četvrtak, 02.07.2015, 10:28
Klikni za više fotografija Paketi
U povodu mubarek mjeseca ramazana je u organizaciji Medžlisa IZ Fojnica na čelu sa prof. Mensurom ef Pašalićem, glavnim imamom Medžlisa IZ Fojnica i u saradnji sa svjetskom humanitarnom organizacijom Human Appeal International iz Ujedninjenih Arapskih Emirata sa sjedištem u Sarajevu je jučer izvršila podjelu ramazanskih prehrambenih paketa za džematlije džemata Ščitovo Polje kod Fojnice.

-Podjeljeno je sedamdeset prehrambenih ramazanskih paketa džematlijama našeg džemata Ščitovo Polje Fojnica.Zahvaljujemo se Medžlisu IZ Fojnica i svjetskoj humanitarnoj organizaciji Human Appeal International iz UAE na čelu sa dr Jusufom Issom na vrijednom poklonu u ove mubarek dane, kako bi uljepšali džematlijama ramazanske dane, kaže Mujo Zulum,organizator podjele ramazanskih paketa u džematu Ščitovo Polje Fojnica.


Povodom dana rođenja Muhameda a.s. donirano 600 kg kurbanskog mesa
Hazim Čukle - Srijeda, 16.02.2011, 08:20
Klikni za više fotografijaFojnica
Svjetska humanitarna organizacija Human Appeal International iz Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE) kontinuirano niz godina pomaže socijalno ugroženim građanima džematlijama Medžlisa Islamske zajednice Fojnica. Kako nam je kazao glavni imam Medžlisa IZ Fojnica prof. Mensur ef. Pašalić humanitarna organizacija Human Appeal International iz UAE sa sjedištem u Sarajevu je ovih dana posredstvom Medžlisa IZ Fojnica u povodu 12. rebiul-evela, dana rođenja posljednjeg Allahovog poslanika Muhameda a.s. donirala 30 paketa kurbanskog mesa za socijalno ugrožena lica na području Medžlisa IZ Fojnica što je oko 600 kg kurbanskog mesa. Imami i mutevelije su preuzeli kurbansko meso i podjelilli ga socijalno ugroženim džematlijama. Donirano kurbansko meso ispred Human Appeal International je uručio dr Jusuf Isa. Džematlije koje su dobile kurbansko meso su zahvalile dr Jusufu Isi i njegovim saradnicima kao i ovoj svjetskoj humanitarnoj organizaciji iz UAE.

Mesdžidi u Obojku i Čemernici dobili centralno grijanje
Hazim Čukle - Četvrtak, 21.10.2010, 12:26
Klikni za više fotografijaDžamija u Obojku
Ovih dana je u dva mesdžida džamija u naseljima Obojak i Čemernica ugrađeno centralno grijanje. Kako smo saznali od glavnog imama Medžlisa Islamske zajednice Fojnica hadži Mensur ef. Pašalića i ove godine je humanitarna organizacija Human Appeal International iz Ujedinjenih Arapskih Emirata nastavila sa doniranjem svoje pomoći na području Medžlisa IZ Fojnica.

"Humanitarna organizacija Human Appeal International je donirala 5000 KM za ugradnju centralnog grijanja u mesdžide džamije u džematu Obojak u MZ Prokos udaljenom 12 kilometara i džematu Čemernica udaljenom 4 kilometra od Fojnice, koje su oni i prethodnih godina značajnim dijelom sufinansirali a razliku potrebnih sredstava su dali same džematlije."...

Paketi za socijalno ugrožene
Hazim Čukle - Utorak, 31.08.2010, 16:42
Klikni za više fotografijaPodjela paketa
U prošlu srijedu je u organizaciji svjetske humanitarne organizacije Human Appeal International iz Ujedinjenih Arapskih Emirata sa sjedištem u Sarajevu u sklopu ramazanskog programa podijeljeno 150 paketa socijalno ugroženim sa područja općine Fojnica. Kako nam je kazao predstavnik ove humanitarne organizacije dr Jusuf Isa ovo je tradicionalna podjela paketa porodicama u ramazanskom programu za sve ljude bez obzira kojoj vjeri pripadaju.

"Pakete dijelimo socijalno ugroženim porodicama općine Fojnica u saradnji sa Službom socijalnog rada općine Fojnica. Ovog puta smo donirali 150 paketa sa prehrambenim proizvodima a vrijednost ove donacije je oko sedam hiljada KM", za Fojnica online je kazao dr Jusuf Isa.

Proklanjana džamija u Obojku
Hazim Čukle - Utorak, 30.03.2010, 21:18
Klikni za više fotografijaDžamija u Obojku
Drugog dana vikenda je u organizaciji Medžlisa Islamske zajednice Fojnica i džemata naselja Obojak udaljenog od Fojnice 12 kilometara u mjesnoj zajednici Prokos klanjanjem podne namaza upriličeno je svečano proklanjavanje novog mesdžida - džamije u ovom naselju. Ovom svečanom činu su pored predstavnika Medžlisa IZ Fojnica, imama džemata Obojak Senahid ef. Mihaljević, džematlija Obojka i gostiju iz Fojnice prisustvovali i predstavnik jednog od najvećih donatora za izgradnju ove Božije kuće, predstavnik svjetske humanitarne organizacije Human Appeal International iz Ujedinjenih Arapskih Emirata sa sjedištem u Sarajevu dr Isa Jusuf. U svečanom dijelu ove ceremonije Abdulah ef. Šemić proučio je Ašare a glavni imam Medžlisa IZ Fojnica hadži Mensur ef. Pašalić, prof. je zahvalio organizatorima i donatorima...

Organiziran iftar za polaznike mektebske nastave
Hazim Čukle - Petak, 25.09.2009, 18:50
Klikni za više fotografijaIftar za polaznike mekteba
U organizaciji Medžlisa Islamske zajednice Fojnica je za polaznike mektebske nastave Šaban ef. (Čaršijske) džamije priredila zajednički iftar. Tradicinalnom iftaru djece džemata Čaršijske džamije je prisustovalo 35 dječaka i djevojčica polaznika mektebske nastave ove džamije. Kako nam je kazao glavni imam Medžlisa IZ Fojnica hadži Mensur ef. Pašalić, prof. humanitarna organizacija Human Appeal International iz Ujedinjenih Arapskih Emirata je priredila 125 iftara za 125 osoba učača i slušaoca mukabela u tri gradske džamije...

Džematlije Obojka grade džamiju
Hazim Čukle - Ponedjeljak, 24.08.2009, 14:10
Klikni za više fotografijaDžamija u izgradnji
U naselju Obojak u MZ Prokos udaljenom od Fojnice 10 kilometara živi pedesetak džematlija i oni su nedavno započeli izgradnju džamije. Vrijedni domaćini Obojka su prošle godine asfaltirali i lokalni put od Obojka do Tovarišta u dužini od 3 kilometra. Džamija je ozidana, u toku su unutrašnji radovi i izgradnja munare. Građevinski odbor čine Mušan Klisura, predsjednik, sa članovima: Jusuf Zuka, Alija Pugonja, Fadil Zuka i Džemail Zuka koji nam je kazao: "Džamiju smo započeli graditi svojim sredstvima prije mjesec dana. Posredstvom glavnog imama Medžlisa Islamske zajednice Fojnica hadži Mensur ef. Pašalića, prof. i predstavnika svjetske humanitarne organizacije u Sarajevu Human Appeal International dr Isa Jusuf od ove svjetske humanitarne organizacije iz Ujedinjenih Arapskih Emirata smo dobili 24 hiljade donacije, pored njih i od još nekih dobrih ljudi.

Sada je na redu nabavka stolarije, nemamo sredstava da je nabavimo, a inače isti dan ugradimo materijal koji nabavimo. Malo je ljudi koji su zaposleni u našem džematu..."

Pomoć JURRC-u "Fojnica" u ortopedskim pomagalima
Hazim Čukle - Petak, 20.03.2009, 13:38
Klikni za više fotografijaDonacija Reumalu
Jučer su predstavnici svjetske humanitarne organizacije Human Appeal International iz Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE), posjetili RR Centar "Fojnica" u Fojnici i tom prilikom uručili donaciju u ortopedskim pomagalima ovom centru. Donaciju ove svjetske humanitarne organizacije su uručili generalni direktor svjetske humanitarne organizacije Human Appeal International iz Ujedinjenih Arapskih Emirata Razi Al Monajed i predstavnik ove humanitarne organizacije sa sjedištem u Sarajevu dr Jusuf Isa. Pomenutu donaciju su uručili Šefu medicinskog sektora RR Centra dr Elvedinu Kapi i Koordinatoru za medicinske projekte Centra Muhamedu Huzbašiću...

Zavodu Drin donirano deset tona uglja
Hazim Čukle - Srijeda, 18.02.2009, 17:02
Klikni za više fotografijaZavod Drin
Ovih dana je Svjetska humanitarna organizacija Human Appeal International iz Ujedinjenih Arapskih Emirata uručila vrijednu donaciju Zavodu za zbrinjavanje mentalno invalidnih lica "Drin" Fojnica. Zavodu "Drin" u Fojnici u kojem se nalazi preko 500 korisnika o kojima brine 200 radnika je donirano deset tona uglja za potrebe grijanja. Ispred Human Appeal International donaciju je uručio predstavnik ove humanitarne organizacije dr Jusuf Isa, koji je tom prilikom kazao da je ovo kontinuirana pomoć koju pruža ova humanitarna organizacija iz UAE. Na donaciji je zahvalio direktor Zavoda "Drin" Ibro Katana. Vrijednost ove donacije je preko 1,5 hiljada KM.

Školama u Fojnici donirano deset računara
Hazim Čukle - Četvrtak, 04.12.2008, 17:25
Klikni za više fotografijaDonacija računara
Svjetska humanitarna organizacija Human Appeal International iz Ujedinjenih Arapskih Emirata je donirala deset računara školama SMŠ "Zija Dizdarević" i OŠ "Muhsin Rizvić" u Fojnici. Doktor Isa Jusuf je Ispred Human Appeal International deset novih računara uručio direktorima ove dvije škole prof. Merimi Sijarić i Muji Zahiroviću i tom prilikom nam je kazao: "U sklopu programa obrazovanja donirali smo ove računare u Fojnicu. Posrednik za dobijanje ovih računara ovim školama je bio prof. hadži Mensur ef. Pašalić, glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Fojnica. Donator ovih računara je El Šejha Rauda Bint Zajed. Mislimo da će učenici ovih škola koji u svom nastavnom planu imaju predmet Informatika sada sa ovim novim računarima imati kvalitetniju nastavu. Vrijednost doniranih računara je preko deset hiljada KM..."

Podijeljeno 1200 kg kurbanskog mesa
Hazim Čukle - Ponedjeljak, 14.04.2008, 13:01
Klikni za više fotografijaDonacija kurbanskog mesa
Ovih dana je svietska humanitarna organizacija Human Appeal International iz Ujedinjenih Arapskih Emirata sa sjedištem u Sarajevu na području općine Fojnica podijelila 1200 kilograma kurbanskog mesa. Kurbansko meso je uručio predstavnik ove humanitarne organizacije dr Isa Jusuf. Nastavljajući svoju kontinuiranu pomoć osobama općine Fojnica kojima je pomoć potrebna ovog puta je kurbansko meso podijeljeno 600 kilograma Zavodu za zbrinjavanje mentalno invalidnih osoba "Bakovići" iz Bakovića, drugi dio kurbanskog mesa je podijeljen povratnicima u fojničko naselje Lužine te u naselje Čemernicu...

Donacija poljoprivrednih sjemena
Hazim Čukle - Srijeda, 12.03.2008, 17:08
Klikni za više fotografijaDonacija sjemena
U okviru programa poljoprivrede posredstvom glavnog imama Medžlisa Islamske zajednice Fojnica hadži Mensura ef. Pašalića, Humanitarna organizacija Human Appeal International iz Ujedinjenih Arapskih Emirata za džematlije Medžlisa IZ Fojnica je donirala pakete sa poljoprivrednim sjemenima za socijalno ugrožene porodice. Ova humanitarna organizacija je do sada u više navrata pomagala socijalno ugroženim građanima Fojnice...

Donacija mesdžidu Bježanija i Domu zdravlja Fojnica
Hazim Čukle - Petak, 06.07.2007, 14:11
Klikni za više fotografijaBježanija
Četvrtak, 05.07. - Već desetak godina svjetska humanitarna organizacija Human Appeal International iz UAE pomaže narodu BiH – pa tako i Fojnice. U raznim svojim programima pomogli su građanima Fojnice. Pomogli su oko izgradnje i renoviranja sedam džamija na području općine Fojnica. Tako je bilo i ovih dana, ova humanitarna organizacija sa uredom u Sarajevu je na čelu sa direktorom ovog ureda u Sarajevu Razi Taleb i njegovim pomoćnikom dr. Isa Jusuf je u Fojnici uručila dvije donacije.

Podijeljene knjige aktivistima Medžlisa Islamske zajednice Fojnica
Hazim Čukle - Ponedjeljak, 28.11.2005, 17:35
Hadži Mensur ef. Pašalić i predstavnik IZ iz Kiseljaka, 16.11.200516.11. - U prostorijama Medžlisa IZ Fojnica su uručene vrijedne knjige Tefsin Ibn-Kesir aktivistima Medžlisa kao zahvalnice za aktivnosti tokom gradnje i adaptacija džamija na području Medžlisa Fojnica i Kiseljak. Knjige su dobili džemati i njihovi aktivisti a to su iz džemata Atik (Srednje) džamije Hazim Kučuk i Medžid Čohadžić, džemata Bježanije Almir Mujičić, Edin Drinić i Izet Ramljak, džemat Čemernice Alija Pamić i Aiša Pamić ...

Linkovi:
Fotografije uručenja knjiga (16.11.2005)
O istoj temi: Human Appeal International u Fojnici
O istoj temi: Gradnja biblioteke, muzeja i gradske gasulhane uz Šaban ef. (Čaršijsku) džamiju
Fotografije fojničkih džamija
Donacija Human Appeal International Zavodima u Fojnici
Hazim Čukle - Ponedjeljak, 19.09.2005, 22:41
Donacija Human Appeal International Zavodima u Fojnici, 19.09.2005Prvog radnog dana ove sedmice je na osnovu posjete od prije dva mjeseca zavodima za mentalno invalidna lica Drin i Bakovići direktora humanitarne organizacije Human Appeal International Razi Taleb iz Ujedinjenih Arapskih Emirata uručena je vrijedna donacija u hrani i higijenskim potrebštinama u ova dva zavoda u Fojnici. Predstavnik Human Appeal International dr Isa Jusuf je uručio pomenutu donaciju itom prilikom kazao: "Prije oko dva mjeseca smo bili u posjeti.

Linkovi:
Fotografije posjete Zavodima u Fojnici (19.09.2005)
O istoj temi: Zavod za zbrinjavanje mentalno invalidnih lica
O istoj temi: Human Appeal International u Fojnici
Web stranica Zavoda za zbrinjavanje mentalno invalidnih lica Fojnica
pretraga novosti :: arhiva novosti