Nova verzija sajta
Traženi pojam
U kategoriji
Datum (godina/mjesec/dan)  //

Bilo koju riječ Sve riječi

Vaša pretraga za Akcije dobrovoljnog darivanja krvi je pronašla slijedeće:

Svjetski dan Crvenog križa/polumjeseca i Nedjelja Crvenog križa
Crveni križ općine Fojnica - Srijeda, 13.05.2015, 14:02
Klikni za više fotografijaCrveni križ
Svjetski dan Crvenog križa/polumjeseca i Nedjelja Crvenog križa obilježavaju se od 8. do 15. maja. Ove godine su posvećeni obilježavanju 50 godina od nastanka sedam principa društva, a to su: humanost, nepristrasnost, neutralnost, nezavisnost, dobrovoljnost, jedinstvo i univerzalnost.

Akcenat ovogodišnjeg obilježavanja Svjetskog dana Crvenog križa/polumjeseca i Nedjelje Crvenog križa je u aktivnostima mladih.

Tim povodom su naši volonteri (učenici SMŠ „Zijah Dizdarević“) vršili prodaju markica CK, gdje će prihod od istih ići u humanitarne svrhe i za podršku mladih.

Uz prodaju markica, volonteri su organizovali uličnu i školsku Flash mob kampanju sa urađenim okvirom i istaknutim znakovima Crvenog križa/polumjeseca/kristala i porukama kojim daju do znanja da smo kao pokret neutralni.

Hvala svima koji su kupovinom markice dali svoj doprinos kao i onima koji su se pridružili Flash mob kampanji.


Uspješno provedena akcija darivanja krvi
Crveni križ općine Fojnica - Utorak, 28.10.2014, 14:29
Klikni za više fotografijaDarivanje krvi
27.10.2014. godine u saradnji sa Zavodom za transfuzijsku medicinu FBiH uspješno je obavljena akciju dobrovoljnog darivanja krvi. Akciji, koja je protekla u pozitivnoj atmosferi, se odazvao 41 dobrovoljni darivalac krvi, od kojih je njih 32 darovalo krv.
Hvala svima koji su se odazvali akciji dobrovoljnog darivanja krvi


Akcija dobrovoljnog darivanja krvi
Crveni križ općine Fojnica - Četvrtak, 23.10.2014, 14:50
Klikni za više fotografijaDarivanje krvi
Crveni križ općine Fojnica u saradnji sa Zavodom za transfuzijsku medicinu FBiH iz Sarajeva organizuje akciju dobrovoljnog darivanja krvi. Akcija će biti održana 27.10.2014. (ponedjeljak) u terminu od 09.00 do 16.00 h, u prostorijama Crvenog križa općine Fojnica.

Akcija dobrovoljnog darivanja krvi
Hazim Čukle - Petak, 14.03.2014, 12:31
Klikni za više fotografijaFojnica

U organizaciji Udruženja mladih „La Verna“ Fojnica a u saradnji sa Federalnim Zavodom za transfuzijsku medicinu Sarajevo u prostorijama Franjevačkog samostana Duha Svetoga u Fojnici je po treći put organizirana akcija dobrovoljnog darivanja krvi.Ovoj akciji se odazvalo 22 građanki i građana Fojnice, od kojih je njih 17-toro nakon liječnićkog pregleda moglo darivati dragocjenu tečnost.Dobrovoljni darovaoci krvi su dobili slatkiše i osvježavajuća pića.

Rasema Jažić, predstavnica Federalnog Zavoda za transfuzijsku medicinu Sarajevo je pred početak ove akcije uručila zahvalnicu mladima Udruženja „La Verna“ Fojnica u znak zahvalnosti , humanosti i dobre saradnje sa Zavodom.Zahvalnicu je primio u ime Udruženja „La Verna“ Fojnica i fratara fra Domagoj Šimić.

Rasema Jažić je kazala da je Samostan u Fojnici jedan od prvih samostana koji nas dva puta godišnje pozivaju da organiziraju akciju dobrovoljnog darivanja krvi, i da su prvi dobili zahvalnicu.Među dobrovoljnim darovateljima krvi su bili uglavnom mladi Fojnice.Jedna od njih , Valerija Puljić nam je kazala da daje krv prvi put, da je ovo hvale vrijedna akcija da građani daju krv i pomognemo onima kojima je ta pomoć potrebna.Prikupljeno 25 doza dragocjene tečnosti
Hazim Čukle - Četvrtak, 24.05.2012, 08:12
Klikni za više fotografijaDarivanje krvi
U organizaciji Općinske organizacije Crvenog križa Fojnica a u suradnji sa Zavodom za transfuzijsku medicinu FBiH u Sarajevu u prostorijama „Vatrogasnog doma“ Fojnica, provedena je jednodnevna akcija dobrovoljnog darivanja krvi. Kako nam je kazao sekretar Crvenog križa Fojnica Nermin Omanović prilikom ove akcije dobrovoljnog darivanja dragocjene tečnosti odziv građana je bio solidan.

„Posebno nas raduje što se u ove akcije dobrovoljnog darivanja krvi sve više uključuju mladi Fojnice. Ovoga puta se akciji odazvalo 35 građana Fojnice od čega je njih 25 dalo krv, dok ostalih deset iz zdrastvenih razloga nisu mogli to učiniti, tako da je prikupljeno 25 doza dragocjene tečnosti. Svim dobrovoljnim davaocima krvi su uručeni poklon paketi“, za Fojnica online je kazao sekretar Nermin Omanović.

U ponedjeljak akcija dobrovoljnog darivanja krvi
Crveni križ općine Fojnica - Srijeda, 18.04.2012, 08:46
Darujte krvDarujte krv
Crveni križ Fojnica u suradnji sa Zavodom za transfuzijsku medicinu iz Sarajeva organizira akciju dobrovoljnog darivanja krvi.

Akcija će biti održana 23.04.2012. (ponedjeljak) u terminu od 10.00 do 15.00 sati u prostorijama Crvenog križa Fojnica, ulica Dragača bb (Vatrogasni dom). Akciju će sprovesti stručni tim Transfuziologije iz Sarajeva.

Pozivamo sve zdrave i savjesne ljude da dođu i daruju svoju krvi i tako možda spase nečiji život. Budite jedna od onih osoba koja za sebe može reći da je dobrovoljni davalac krvi te da tako nesebično spašava živote drugih.

Napomena: Davaoci koji nisu preuzeli svoju knjižicu dobrovoljnog darivanja krvi, isto mogu učiniti u toku predstojeće akcije.

Prikupljene trideset tri doze krvi
Hazim Čukle - Ponedjeljak, 11.04.2011, 08:21
Klikni za više fotografijaDarivanje krvi
U povodu 7. aprila međunarodnog Dana zdravlja u organizaciji Općinske organizacije Crvenog križa Fojnica a u saradnji sa Zavodom za transfuzijsku medicinu Sarajevo u prostorijama Crvenog križa u Fojnici organizirana je akcija dobrovoljnog darivanja krvi. Po riječima predsjednika OO Crvenog križa Fojnica Nermina Omanovića ova jednodnevna akcija dobrovoljnog darivanja krvi je imala solidan odziv. Akciji dobrovoljnog darivanja krvi se odazvalo preko 40 građana Fojnice i tom prilikom su prikupljene 33 doze dragocjene tečnosti koja život znači i time dat doprinos humanosti i solidarnosti. Svim dobrovoljnim davaocima krvi Zavod za transfuzijsku medicinu Sarajevo je osigurao slatkiše i sokove a Crveni križ Fojnica za sve one koji su dali krv je organizirao ručak u restoranu "Central" u Fojnici gdje su bili počašćeni od strane domaćina sa sokovima.

Sutra akcija dobrovoljnog darivanja krvi
Crveni križ općine Fojnica - Utorak, 05.04.2011, 22:50
Klikni za više fotografijaDarujte krv
Crveni križ Fojnica u suradnji sa Zavodom za transfuzijsku medicinu iz Sarajeva organizira akciju dobrovoljnog darivanja krvi.

Akcija će biti održana sutra 06.04.2011. u terminu od 10 do 15 sati u prostorijama Crvenog križa Fojnica, ulica Dragača bb (Vatrogasni dom). Akciju će sprovesti stručni tim Transfuziologije iz Sarajeva.

Tim povodom pozivamo građane naše općine da se odazovu akciji i daju svoj doprinos humanosti i solidarnosti.Humanitarna akcija darivanja krvi za oboljele od karcinoma
Hazim Čukle - Utorak, 28.09.2010, 16:05
Klikni za više fotografijaDarivanje krvi
Kreševo - Volonteri iz Kreševa na čelu sa Mihaelom Pejakom iz Kreševa su nakon organizirane rostiljade u Zavodima "Drin" i "Bakovići" u Fojnici u suradnji sa Zavodom za tranfuzijsku medicinu FBiH iz Sarajeva i uz pomoć privrednika Kreševa organizirali humanitarnu akciju darivanja krvi u Kreševu za oboljele od karcinoma koji se liječe u bolnici Koševo. Ova humanitarna akcija darivanja krvi se održala u prostorijama HKD "Napredak" u Kreševu. Kako nam je kazao jedan od organizatora ove humanitarne akcije darivanja krvi Mihael Pejak koji je i sam bolovao od karcinoma i koji se izliječio te zbog toga i pokreće sa prijateljima volonterima iz Kreševa niz humanitarnih akcija...

Prikupljeno 18 doza krvi
Hazim Čukle - Utorak, 16.02.2010, 17:16
Klikni za više fotografijaDarivanje krvi
U srijedu je u organizaciji OO Crvenog križa Fojnica i u saradnji sa Zavodom za tranfuzijsku medicinu FBIH iz Sarajeva provedena akcija dobrovoljnog darivanja krvi. Kako nam je kazao član UO Crvenog križa Fojnica Nermin Omanović ova akcija dobrovoljnog darivanja krvi je provedena povodom godišnjice smrti njihovog člana i dobrovoljnog davaoca krvi Harisa Jemendžića koji je prošle godine iznenada preselio na ahiret u 19. godini života.

U prostorijama "Vatrogasnog doma" u Fojnici od prisutnih dobrovoljnih davalaca krvi prikupili smo 18 doza dragocjene tečnosti. Nešto je manje od očekivanog ali je zasigurno razlog odzivu dobrovoljnih davalaca krvi i veoma loše vrijeme sa niskim temperaturama, ali mi smo zadovoljni", kazao nam je Nermin Omanović.

Akcija dobrovoljnog darivanja krvi
Hazim Čukle - Utorak, 09.02.2010, 13:34
Klikni za više fotografijaHaris Jemendžić
OO Crvenog križa Fojnica povodom godišnjice smrti svog člana i dobrovoljnog davaoca krvi Harisa Jemendžića iz Fojnice koji je prije godinu dana iznenada preselio na ahiret u cvijetu svoje mladosti u 19. godini života će povodom godišnjice smrti ovog mladog gimnazijalca i sportiste u saradnji sa Zavodom za transfuziologiju Sarajevo organizovati akciju dobrovoljnog darivanja krvi na području općine Fojnica.

Kako smo saznali od člana Upravnog odbora OO Crvenog križa Fojnice Nermina Omanovića akcija dobrovoljnog darivanja krvi će se sprovesti u srijedu 10. februara ove godine u prostorijama "Vatrogasnog doma" u Fojnici u vremenu od 10 do 15 sati.

"Ovu akciju će sprovesti stručni tim Transfuziologije iz Sarajeva. Ovim putem bi pozvali sve građane općine Fojnica da se odazovu na ovu akciju i time daju svoj doprinos humanosti i solidarnosti i tako odaju počast našem dragom rahmetli Harisu Jemendžiću", kazao nam je Nermin Omanović.

Prikupljeno 40 doza dragocjene tečnosti
Hazim Čukle - Ponedjeljak, 09.02.2009, 13:54
Klikni za više fotografijaDarivanje krvi
U organizaciji Crvenog Križa općine Fojnica u saradnji sa Klinikom Transfuzicijske medicine iz Sarajeva u prostorijama Crvenog Križa općine Fojnica koji se nalazi u prostorijama Vatrogasnog doma u Fojnici je organizovana akcija dobrovoljnog darivanja krvi. Dragocjenu tečnost je dalo 40 dobrovoljnih davalaca krvi, od čega su njih 18 učenici SMŠ "Zija Dizdarevića" iz Fojnice. Akciji dobrovoljnog darivanja krvi u Fojnici su prisustvovali i generalni sekretar Crvenog Križa FBiH Namik Hodžić, predsjednik CK SBK-a Marijan Lovrinović i sekretar CK SBK Refik Đaja...

Akcija dobrovoljnog darivanja krvi
Crveni križ općine Fojnica - Utorak, 27.01.2009, 14:12
Klikni za više fotografijaDarivanje krvi
Crveni križ Fojnica ove godine, kao i prethodnih, organizira akciju dobrovoljnog darivanja krvi. Dobrovoljno darivanje krvi će biti održano u prostorijama Crvenog križa Fojnica u Vatrogasnom domu, 28.01.2009. godine (srijeda) u terminu od 10.00 do 15.00 sati. Akciju će sprovesti stručni tim Transfuziologije iz Sarajeva.

Tim povodom pozivamo građane naše općine da se odazovu akciji i daju svoj doprinos humanosti i solidarnosti.

Sakupljeno 20 doza dragocjene tečnosti
Hazim Čukle - Ponedjeljak, 19.11.2007, 17:10
Klikni za više fotografijaDarivanje krvi
U organizaciji Zavoda za tranfuzicijsku medicinu FBiH-e i Crvenog križa općine Fojnica, u prostorijama Vatrogasnog doma u Fojnici održana je redovna akcija dobrovoljnog darivanja krvi. Kako nam je kazala članica presjedništva Crvenog križa općine Fojnica Denisa Salčinović, ova akcija darivanja dragocjene tečnosti je imala dosta dobar odziv...

Darovao krv ravno 100 puta
Hazim Čukle - Utorak, 17.04.2007, 18:47
Klikni za više fotografijaIbrahim Nalčo
Petak, 13.04. - U Fojnici je nekoliko Fojničana darivalo krv blizu i preko stotinu puta. Jedan od njih je i dobrovoljni davaoc krvi 52-godišnji Ibrahim Nalčo iz Fojnice koji je zaposlen u hotelu "Reumal" u Fojnici. Živi sa ocem Ahmedom, suprugom Enesom i sinovima Harisom i Amirom. Jedini je uposlen u porodici. Ibrahim nam je ispričao: "Još kao dječak veoma sam volio fudbal. Sve bih dao da gledam utakmice. Negdje 1972. ja momčić, a kažu ko bude darivao krv ide na utakmicu Željezničar - Crvena Zvezda koji su igrali na Koševu. Ja se prijavim i jedva mi dozvole da dam krv.

Prikupljeno 30 doza dragocjene tečnosti
Hazim Čukle - Utorak, 17.04.2007, 18:24
Klikni za više fotografijaDarivanje krvi
Petak, 13.04. - U organizaciji Zavoda za transfuzijsku medicinu FBiH Sarajevo i Udruženja građana Crvenog križa općine Fojnica, zadnjeg radnog dana ove sedmice je u JU ,,Dom zdravlja,, Fojnica u Fojnici organizovana akcija dobrovoljnog darivanja krvi. Kako nam je kazao dr. Amir Zupčević odziv je bio veoma dobar i očekivan. "Dragocjenu tečnost je darivalo tridesetak dobrovoljnjih davalaca krvi. Posebno raduje što je tu dosta mladih. Pošto ova akcija traje do kraja dana postoji mogućnost da ovaj broj dobrovoljnjih davalaca krvi bude i veći" kaže dr Zupčević.

Porodica Uzunović iz Fojnice, porodica dobrovoljnih davaoca krvi
Hazim Čukle - Srijeda, 21.03.2007, 18:41
Klikni za više fotografijaRasim (desno)
Srijeda, 21.03. - U Fojnici živi čovjek iz porodice u kojoj su svi članovi dobrovoljni davaoci krvi. Riječ je o 62-godišnjem Rasimu Uzunoviću, koji je zaposlen već 40 godina u Zavodu za zbrinjavanje mentalno invalidnih lica "Drin" Fojnica. Dobrovoljni je davalac krvi koju je darivao 25 puta. Njegova supruga Safeta, koja je umrla 2004. godine je bila pravi rekorder kada je u pitanju darivanje tečnosti koja život znači. Darivala je Safeta krv ravno 150 puta i dobila zlatne, srebrene i bronzane plakete. Njihova kćerka Indira koja je udato Pamić je darivala dragocjenu tečnost 35 puta.

Sakupljeno 37 doza dragocjene tečnosti
Hazim Čukle - Utorak, 06.12.2005, 17:42
Darivanje krvi, Fojnica, 02.12.2005U organizaciji Zavoda za transfuziologiju Sarajevo a u saradnji sa predstavnicima Crvenog križa Fojnica u prostorijama Doma zdravlja u Fojnici je u petak 02. decembra/prosinca organizovano dobrovoljno prikupljanje dragocjene tečnosti od dobrovoljnih davaoca krvi sa područja općine Fojnica. Kako smo saznali od doktorice Gorane Ahmetović i Elde Hodžić, odziv je bio dosta dobar. Sakupljeno je 37 doza ove dragocjene tečnosti.

Linkovi:
Fotografije darivanja krvi (02.12.2005)
O istoj temi: Akcije dobrovoljnog darivanja krvi
www.fojnica.ba/ck
pretraga novosti :: arhiva novosti