Početna stranica
..:: Utorak, 20.02.2018 ::..
Vodič – upute Dokumenti OpćinePristup informacijamaMatični ured Sklopljeni brakovi MZ Fojnica Pitanje općinskoj upraviPrimjedbe, sugestije, pohvale Općina Fojnica Vijećnici Mjesne zajednice

 

Savez općina i gradova Federacije BiH

 

Governance Accountability Project (GAP)

 

Zavod za zbrinjavanje mentalno invalidnih lica Drin Fojnica

 

Zavod za zbrinjavanje mentalno invalidnih osoba Bakovići - Fojnica

 

Franjevački samostan Duha Svetoga u Fojnici

 

Pretraga

Fojnica.ba
Google
Pretraga novosti
Forum
(www.fojnica.ba/forum)

Fojnica chat
Zadnje objavljeno
Servisne informacije
Vremenska prognoza Stanje na putevima Auto karta Evrope
Vrijeme u Fojnici
 
U maju samo dva vjenčanja
Hazim Čukle - Petak, 03.06.2011, 11:58
Fojnica onlineIako je mjesec maj po mnogima najljepši mjesec u godini, mjesec mladosti i ljepote zvuči pomalo nevjerovatno ali i to je moguće da se mladi sve manje odlučuju da stanu na ludi kamen, odnosno da sklope brak. Kao da je i u tom polju recesija umješala svoje prste. Kako smo saznali u Matičnom uredu Općine Fojnica tokom mjeseca maja na području općine Fojnica sklopljena su samo dva braka. Nakon što su pred matičarkom izgovorili sudbonosno "Da" u novi zajednički život su zajedno krenuli bračni parovi Pero Pecirep i Katrina Ostojić i Selver Bureković i Mirzeta Omerčević.

U četvrtom mjesecu samo četiri vjenčanja
Hazim Čukle - Petak, 20.05.2011, 12:23
Fojnica onlineKako smo saznali u Matičnom uredu općine Fojnica je tokom četvtog mjeseca ove godine na području općine Fojnica sklopljeno samo četiri braka. Pred matičarem su svoje sudbonosno "Da" izgovorili i u novi život krenuli bračni parovi: Alija Bukvić i Azrudina Gađun, Haris Mukača i Renata Klinac, Eldin Žilić i Almasa Juhić, Dario Pecirep i Sandra Knežević.

U martu se vjenčalo deset parova
Hazim Čukle - Petak, 08.04.2011, 09:01
Klikni za više fotografijaLejla i Sedin
Tokom mjeseca marta u Matičnom uredu općine Fojnica vjenčalo se deset mladih bračnih parova. Sudbonosno "Da" su izrekli i u zajednički novi život krenuli bračni parovi: Sakib Orman i Amela Imamović, Emir Fejzić i Nevzeta Ramljak, Amel Huseinbašić i Aida Manov, Enver Dizdar i Suvada Dizdar, Mahir Kurta i Jasmina Bukvić, Mehmed Huseljić i Sabina Mukača, Sedin Mehić i Lejla Kardaš, Munib Bureković i Edina Pranjga, Eldin Ibreljić i Mahira Selimović, Dean Đepić i Marijana Lucić.

Vjenčalo se sedam parova
Hazim Čukle - Srijeda, 16.03.2011, 11:01
Klikni za više fotografijaVedran i Helena
Tokom mjeseca februara ove godine kako smo saznali u Matičnom uredu općine Fojnica se vjenčalo sedam parova. Svoje sudbonosno "Da" su izrekli i u zajednički novi život su krenuli bračni parovi: Vedran Jurak i Helena Babić, Nermin Karić i Melisa Kurta, Omer Merdžanić i Armina Kukić, Elbsir Salim i Medina Jusić, Selvedin Akšamović i Semira Merdžanić, Nasir Bureković i Mirzeta Strukar, Semir Karić i Vedija Beganović.

U januaru se vjenčalo šest parova
Hazim Čukle - Srijeda, 16.02.2011, 07:50
Klikni za više fotografijaAlmir i Aida
Tokom mjeseca januara tekuće godine na području općine Fojnica vjenčalo se šest bračnih parova. Kako smo saznali u Matičnom uredu općine Fojnica tokom mjeseca januara su svoje sudbonosno "Da" izrekli i u zajednički novi život krenuli bračni parovi: Zuhir Elbusifi i Samira Hodžić, Vedran Bućo i Anita Batinić, Almin Akšamović i Aida Bešić, Adis Karić i Merima Fejzić, Saudin Fejzić i Melisa Kučuk, Almir Mačkić i Aida Huseinbašić.U decembru se vjenčalo sedam parova
Hazim Čukle - Četvrtak, 13.01.2011, 07:05
Klikni za više fotografijaKatarina i Miran
Kako smo saznali u Matičnom uredu Općine Fojnica tokom mjeseca decembra se vjenčalo sedam bračnih parova. Svoje sudbonosno "Da" su izrekli i u zajednički novi život krenuli bračni parovi Stephan Kurz i Katarina Bošnjak, Safet Pamić i Amira Smajić, Miran Piplica i Katarina Tomič, Džemal Orman i Emina Fejzić, Dževad Mešinović i Melisa Mekić, Nermin Orman i Alma Buljina, Enes Huskić i Hasnija Ramljak.


Prvo vjenčanje u novoj zgradi Općine Fojnica
Hazim Čukle - Utorak, 14.12.2010, 14:05
Klikni za više fotografijaVjenčanje
Nakon tri godine renoviranja, obnove i dogradnje, Općina Fojnica je prvi put u svojoj istoriji dobila vlastitu zgradu Općine, koja se nalazi u centru grada u zgradi u kojoj je nekada bio motel "Jezero". Prvog radnog dana u novoj vlastitoj zgradi Općine Fojnica zabilježili smo i prvo vjenčanje u Matičnom uredu općine Fojnica. Svoje sudbonosno "Da" su pred matičarkom Mulijom Muminović izrekli i u novi zajednički život krenuli mladi bračni par Nermin Orman i Alma Buljina, oboje iz Fojnice. Nakon što su se potpisali u knjigu vjenčanih kao i kumovi svjedoci uslijedilo je darivanje prstenova i čestitanje jedno drugom i od strane rodbine i prijatelja. Matičarka Općine Fojnica Mulija Muminović je poželjela sreću i rahatluk u životu mladencima.

Povodom preseljenja u novu zgradu općine u Fojnici načelnik općine Fojnica Salkan Merdžanić je kazao da je prvih deset vjenčanja za deset parova besplatno.

U novembru sedam vjenčanja
Hazim Čukle - Ponedjeljak, 13.12.2010, 07:16
Klikni za više fotografijaAntonela i Eldin
Kako smo saznali u Matičnom uredu općine Fojnica tokom novembra mjeseca na području općine Fojnica sklopljeno je sedam brakova. U zajednički život su krenuli nakon što su zajednički izrekli sudbonosno "Da" bračni parovi: Eldin Hodžić i Antonela Cvjetković, Muzafer Pašić i Amela Trakić, Enes Huseinbašić i Elma Ahmetak, Munever Aletić i Elvisa Neradin, Samir Selimović i Dženita Karalija, Osman Turko i Arnesa Omić, Zijad Bukvić i Elza Asotić.

U oktobru samo četiri vjenčanja
Hazim Čukle - Utorak, 23.11.2010, 09:43
Klikni za više fotografijaSonja i Davor
Iako je vrijeme jeseni, ženidba i udaja, mladi se sve rijeđe odlučuju da stanu pred matičara. Razloge ne treba nabrajati jer je mali broj mladih zaposlen. To potvrđuje i podatak da su se tokom mjeseca oktobra u Fojnici vjenčala samo četiri bračna para. Pred matičarkom u Matičnom uredu općine Fojnica svoje sudbonosna "Da" su zajedno izrekli i u novi zajednički život krenuli: Azer Kurta i Alisa Ajanović, Adis Bureković i Mensura Pugonja, Davor Cilenšek i Sonja Lovrić, Fahrudin Ferhatović i Melča Hukić rođena Musić.

Vjenčalo se šest parova
Hazim Čukle - Četvrtak, 07.10.2010, 07:32
Klikni za više fotografijaJasna i Zoran
Nekada je jesen bilo godišnje doba kada se sklapalo najviše brakova, danas se mladi žene i udaju u svako doba godine. Da li je recesija pogodila i mlade kada je u pitanju sklapanje brakova ne znamo ali se može primjetiti da se na taj sudbonosni korak mladi sve teže odlučuju. To pokazuje i podatak da se u mjesecu septembru u Fojnici vjenčalo šest parova kako smo saznali u Matičnom uredu općine Fojnica.

Sudbonosno "Da" su kazali jedno drugom i u novi zajednički život krenuli mladi bračni parovi: Amel Hodžić i Denina Hajrić, Anes Buljina i Ervina Drinić, Fahrudin Huskić i Fahrija Klisura, Mario Šimunić i Colleen Castelli, Pero Lovrić i Nizama Mujić, Zoran Muderizović i Jasna Šavija.