Sada je Pet svi 24, 2013 3:09 pm

Vrijeme na UTC + 01:00 sata

Započni novu temu Odgovori  [ 1 post ] 
Autor Poruka
PostPostano: Sri svi 12, 2010 10:16 am 
Odsutan
Napredni
Napredni

U nedjelju je u organizaciji Udruženja antifašista i boraca Narodno oslobodilačkog rata općine Fojnica u povodu 9. maja, Dana pobjede nad fašizmom, 65. godišnjice pobjede nad fašizmom na spomen kosturnicu Partizanskog groblja u Fojnici položeno cvijeće i odata počast poginulim borcima. Čas istorije je održao član odbora UABNOR-a Ismar Bratić.

Pozdravljam polaganje cvijeca poginulim antifasistima i ove godine je malo primjerenije to obiljezeno jer se obiljezavanje svodi samo za poginule u II svj.ratu i nisu se koliko mogu vidjeti na netu odrzavali nikakvi vjerski obredi kao prijasnjih godina.Dakle ovo obiljezavanje je trebalo i ranije razdvojiti od raznih obiljezavanja iz novije povjesti jer ovi ljudi koji tu leze nisu se borili za nove sukobe i ratove koji su se desavali nekoliko decenija kasnije pa stoga nije dolicilo spajanje obiljazavanje nihove godisnjice sa drugim.S druge strane mi se cini malo smjesno postojanje UABNOR-a i jos ktome da je clan tog istog odbora covjek koji je rodjen 70 ih godina proslog stoljeca.Ima li smisla postojanje tog odbora ako nema njegovih zivih clanova ,da se razumijemo nemam ja nista protiv gosp.Bratica dapace ali on zna o II svj.ratu kao i ja jer smo obojica rodjeni puno poslije II svj rata.Tu je samo pitanje smisla postojanja UABNOR-a ko nema njegovih pravih clanova.Jos nesto kako to da se pojedini ljudi uvjek pojavljuju na svim manifestacijama(poput gosp.Kubata) izgleda da nema nekog udruzenja gdje on nije clan.

Vrh

Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 1 post ] 

Vrijeme na UTC + 01:00 sata