Ljubav Albanke i Srbina na Kosovu svladala prepreke
Brakovi između Srba i Albanaca veoma su rijetki, naročito nakon bolnih godina rata tijekom kojih su ova dva etniciteta bila suprotstavljena, piše AP. Ratna zbivanja još su veoma prisutna u sjećanju građana Kosova. Ali Fatjona i Božidar kažu da rat uopće nije utjecao na njihovu vezu. U opuštajućem danu prije Valentinova, kojeg par provodi na ručku s obitelji, Fatjona objašnjava da nikada nisu naišli na prepreke u svojoj ljubavi.
Šta je ostalo od ideala povratka?
Jedno od najstarijih udruženja povratnika u BIH , udruženje Drvarčana, ove godine će obilježiti 15 godina rada. Govori jedan od najpoznatijih boraca za povratak i predsjendik udruženja Mile Marčeta: "Udruženje Drvarčana je osnovano u decembru 1995. godine u Banjaluci, poslije egzodusa koji nam se desio u septembru. Tadašnje stanovništvo Drvara je odlučilo da podrži udruženje i da se mi vratimo svojim kućama. Šta ima svetije nego da se čovjek vrati svojoj kući, na svoje imanje, na svoju imovinu? Šta mi koristi tuđa kuća koja nije moja, šta mi koristi tuđe imanje kad na njega nemam pravo?
Preminuo čuveni golman Petar Borota
Samo 22 dana prije svog 57. rođendana u Italiji je, gdje je proživio nekoliko posljednjih godina života, preminuo nekadašnji golman OFK Beograda, Partizana i Chelseaja Petar Borota.
Sretan rođendan, gospon Fulir
Veteran hrvatskog glumišta, kazališni, filmski i televizijski glumac i redatelj, prvi zagrebački student u klasi dr. Branka Gavelle i originalni domaći dandy danas slavi 80. rođendan. Relja Bašić danas je napunio osamdesetu godinu života. Dao je dosad more intervjua. U ovome koji slijedi nije se međutim ponavljao, osim kad je to bilo nužno. Uzaludan je pokušaj da se i najobičniji čovjek predstavi s nekoliko kartica teksta a kamoli umjetnik s karijerom poput Bašićeve. Zato smo ostali uglavnom kod anegdota, i u njima skrivene istine.
Kompletne članke možete pročitati na sljedećem linku:
http://www.fildzanviska.ba/clanak_513.htmZamolio bih sve dobre ljude koji žele da pomognu onima koji su izgubili kontakt sa dragim osobama tako što će link prema tražilici “Tražim izgubljenog prijatelja” postaviti na: web stranice, blogove, forume.....
Tražim izgubljenog prijatelja
http://www.a-free-guestbook.com/guestbo ... terbranisa