Sada je Pet svi 24, 2013 6:26 pm

Vrijeme na UTC + 01:00 sata

Započni novu temu Odgovori  [ 1 post ] 
Autor Poruka
PostPostano: Sri lip 23, 2010 9:28 am 
Odsutan
Napredni
Napredni

Početkom maja je i početak sazrijevanja prvih trešanja ali na nižim nadmorskim visinama, niže Mostara u dolini rijeke Neretve. Da prve trešnje sazriju u maju i u Fojnici koja je na blizu 700 metara nadmorske visine e i to je moguće. U dvorištu kuće 57 godišnjeg Seada Simitovića iz Fojnice se nalazi stablo trešnje sorte Alice koja zrije od polovine mjeseca maja. Sead Simitović je nosilac najvećeg ratnog priznanja Armije BiH Zlatni ljiljan i sada je u penziji a živi sa suprugom Nusretom, kćerkom Eminom, sinom Hasanom i majkom Asifom. Posljednjeg dana mjeseca maja po obroncima Matorca je pao novi snijeg a kod Seada zrela trešnja. Sreli smo ga pored kuće gdje je uživao gledajući svoje patke, guske i divlje patke kako plivaju u vodi i sladio se trešnjama...
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ovo je citat moderatora i clanak je dobar ali mi jedno nije jasno ,sta ima ZLATNI LJILJAN sa tresnjama? Malo se ljudi osvjestite i pisite o desavanjima i lijepim stvarima pa i kriticki kad treba ali zasto se u svemu tome kad se netko predstavlja mora naglasavati da je bio pripadnik neke postrojbe ili neki borac.Meni osobno je ovaj clanak o tresnjama lijep i zanimljiv ali me iritira to naglasavanje nekih odlikovanja i spominjanje rata.Na svojim vojnim stranicama pisite o tome jer ovdje tome nije mjesto.Ima nas puno koji posjecujemo ove stranice i dozivljavamo ih kao neki prozor u rodni kraj i onda se nadje neko i podje forsiranje nekih ratnih zasluga koje nisu za sve iste.ZIVJELE TRESNJE A DOLE RAT I RATNE ZASLUGE.

Vrh

Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 1 post ] 

Vrijeme na UTC + 01:00 sata