|
|
Svim učenicima i djelatnicima O.Š.M.Rizvić želim sretan dan škole.Tu istu školu sam kao đak pohađao i ja ,samo što se tada zvala O.Š.19 Septembar.Jasno mi je da je kroz rat i nakon rata promjenjeno dosta naziva neki opravdano a neki neopravdano ali mi nije jasno zašto je promjenjen naziv naše škole.19 septembar je dan oslobođenja Fojnice u 2.Svjetskom ratu i bio je dan svih Fojničana dakle neutralan i nacionalno neopterečen datum i naziv.Za pohvalau je u Fojnici što su nazivi ulica ravnomjerno raspoređeni jer je podjednak broj ulica sa Hrvatskim i Bošnjačkim željama ali po mom mišljenju je najbolje da je sve neutralno kao npr u Njemačkoj jer tamo se večina ulica naziva po susjednim mjestima ili bratskim gradovima.Ali kad se sve (opet kažem) fer raspodjelilo mislim da u naziv škole nije trebalo dirati .Moglo je ostati po starom i nikom ne bih smetalo .Možda je moja opaska prekritična i ne mora se niko složiti sa mnom ali mislim da bi najbolje bilo da je ostao naziv po starom da bar djecu ne opterečujemo nekim stvarima.I još nešto želio bih znati ko je Muhsin Rizvić jer je meni nepoznat a želio bih znati po kome je preimenovana moja škola?
|
|