Početna stranica
..:: Srijeda, 13.12.2017 ::..
Odaberite kategoriju
NovostiPretraga novostiArhiva novostiUvodDemografski podaci City HistoryNatural ResourcesHow to come?Google Translate HistorijatKulturno-historijski spomeniciZnameniti Fojničani Susreti Zija DizdarevićFojničko ljetoMemorijal Kenan Memija Prirodni resursiLokalni ekološki akcioni plan TurizamKako doći u Fojnicu?Karta općineMapa grada Obrazovni sistemZdravstvoRRC ReumalInfrastrukturaPrivredaPoljoprivredaInvestirajte u FojnicuHotel "Nature"Aquapark FojnicaTRC "Kraljica Katarina"Žičara - Gondole Općina FojnicaBiro za zapošljavanje RedakcijaMapa sajtaServisne informacijeInternet pristup Foto galerijaFotografije na Google Earth (KML)Panoramio mapa (ukoliko nemate Google Earth)Video snimciKnjiga gostijuForumFojnica chatE-razgledniceAdresarDirektorij linkovaVremenska prognozaWebmailRSS
Pretraga

Fojnica.ba
Google
Pretraga novosti
Forum
(www.fojnica.ba/forum)

Fojnica chat
Zadnje objavljeno
Servisne informacije
Vremenska prognoza Stanje na putevima Auto karta Evrope
Vrijeme u Fojnici
 
Odmor proleti za tren
Hazim Čukle - Utorak, 11.09.2007, 13:25
Klikni za više fotografijaOstružnica - Fojnica
Na nedavno asfaltiranom dvorištu O.Š. "Muhsin Rizvić", podružnica Ostružnica, u Ostružnici je ujedno i školsko igralište za djecu ove škole učenike od prvog do četvrtog razreda. Svaki odmor učenici koriste da zaigraju mali fudbal. Društvo im prave i djevojčice uz navijanje i donošenje lopti. Odmor proleti za tren, i ova vesela dječica odlaze u učionice sticati nova znanja. Zabilježili smo okom kamere djecu kako igraju fudbal i jedno zajedničko slikanje jednog dijela učenika ove škole.

Rizo Hamidović održao koncert u Reumalu
Hazim Čukle - Utorak, 11.09.2007, 13:12
Klikni za više fotografijaRizo i "Sejo i Hamza"
U Fojnici, malom bosanskom gradiću podno Matorca, na izvoru termalne vode, za ljubitelje zabave i dobre muzike, napravljen je dernek kakav se odavno ne pamti. Naravno, "krivac" je legenda vrhunski šoumen i zabavljač Rizo Hamidović. Ovaj vrsni interpretator narodne i folk muzike se nalazi na desetodnevnom odmoru i rehabilitaciji u banjskom lječilištu u Fojnici. U velikoj sali hotela "Reumal" u Fojnici je tokom drugog dana vikenda bilo kao u košnici. Široki repertoar ovog zabavljača uz pjevanje nekoliko blokova, cijelo vrijeme svog nastupa držao je prisutne na nogama. Muzička pratnja mu je bio bend "Sejo i Hamza".

Fojničko ljeto 2007 - Završetak Fojničkog ljeta
Hazim Čukle - Ponedjeljak, 10.09.2007, 18:00
Klikni za više fotografijaKBD "Zavidovići"
Na platou "Aquareumala" u Fojnici, uz održavanje folklorne večeri, završena je manifestacija "Fojničko ljeto 2007". Pored domaćina KUD "1001 noć" iz Fojnice i KPD "Matija Gubec" iz Bakovića Fojnica, prisutnima su se predstavili i gosti iz Zavidovića, Kulturno Bosansko Društvo "Zavidovići" iz Zavidovića. Ovo KBD "Zavidovići" iz Zavidovića po riječima sekretara i koreografa društva Vahida Bečića postoji od februara 2005. godine a broji 156 svojih članova učenika, radnika i intelektualaca. Najbrojnija je folklorna sekcija, čiji su se članovi predstavili Fojničanima i gostima Fojnice sa spletom srednjobosanskih igara naroda i narodnosti BiH.

Fudbalska liga Kantona Sarajevo: Fojnica – Partizan 7:0 (3:0)
Nevres Jemendžić - Ponedjeljak, 10.09.2007, 16:16
FK FojnicaU jednoj neravnopravnoj igri fojnički zelenobijeli su do vrha napunili mrežu simpatičnih gostiju iz Sarajeva. Dobra fizička pripremljenost, angažirana igra svih 90 minuta i kvalitet igrača rezultirali su igrom na jedan gol, jer igrači Partizana su uspjeli samo jednom uputiti opasan udarac na vrata gotovo nezaposlenog Kršića. Uz malo više ozbiljnosti u završnici akcija domaćini su mogli završiti susret sa dvocifrenim rezultatom.

Posjeta sajmu šljive u Gradačcu
mir5ad - Ponedjeljak, 10.09.2007, 14:17
Klikni za više fotografijaGradačac
U sklopu projekta, uz podršku općine i Zemljoradničke zadruge Fojnica, 30.08.2007. Caritas je organizovao posjetu 34. do sad po redu sajmu šljive u Gradačcu. Sajmu je prisustvovalo 30-ak poljoprivrednika iz Fojnice. Neki od njih su ostvarili sadržajne poslovne kontakte, jer Gradačački sajam šljive je mjesto bogate ponude i potražnje.

Sajam šljive u Gradačcu trajao je od 29.08. do 02.09.2007.

Od ove sezone FK Fojnica u Kantonalnoj ligi Kantona Sarajevo
Hazim Čukle - Subota, 08.09.2007, 03:14
Klikni za više fotografijaFK Fojnica
Od ove nove fudbalske sezone FK Fojnica iz Fojnice se takmiči u Kantonalnoj ligi Kantona Sarajevo. Nakon preregistracije iz NK Fojnica u FK Fojnica i zvanično je FK Fojnica postala član Kantonalne lige KS. Kako su nam kazali neki od članova uprave, razlog prelaska iz Druge lige Zapad u Kantonalnu ligu KS je čisto finansijske prirode. Da se Fojnica takmičila u toj fudbalskoj ligi morala bi osam puta putovati i gostovati u gradovima Krajine u Unsko Sanskom kantonu kao što su: Velika Kladuša, Cazin, Bužim, Bihać itd. Troškovi su ogromni i dostizali bi i do stotinu hiljada KM a ta sredstva Fojnica nema.

Zaposlenici zavoda Bakovići apeliraju na poslanike Doma naroda
mir5ad - Subota, 08.09.2007, 02:41
Klikni za više fotografijaZavod u Bakovićima
Vijeće zaposlenika Zavoda za zbrinjavanje mentalno invalidnih osoba Bakovići i Stručno Vijeće Zavoda organizirali su danas, u Zavodu, protesni skup uposlenika i tom prilikom apelirali na delegate Doma naroda Parlamenta FBiH da odbace amandman na Zakon o preuzimanju prava i obaveza osnivača nad ustanovama socijalne zaštite.

Iz Vijeća zaposlenika Zavoda kazali su za FENU da se tim amandmanom briše Zavod Bakovići i predviđa pravno objedinjavanje zavoda u Fojnici i Bakovićima. Oni smatraju da su potpuno prevaziđeni klasični zavodi tzv. totalne i azilantske institucije s više stotina ili hiljadu korisnika s, kako su istaknli, konglomeratom dijagnoza i patologija, različitih uzrasta, problema i potreba.

Još jedna mHE na riječici Željeznici, „Željeznica 3“
Hazim Čukle - Petak, 07.09.2007, 15:44
Klikni za više fotografijaRijeka Željeznica
U sali osnovne škole u Dusini, prekjučer je održana još jedna javna rasprava oko izdavanja okolišne dozvole za izgradnju MHE "Željeznica 3" na riječici Željeznici. Pored predstavnika Ministarstva prostornog uređenja, obnove i povratka SBK-a investitora firme "Vizura" Fojnica direktora Ive Barbarića, stručnog saradnika investitora Dragana Matića javnoj raspravi su prisustvovali predstavnici općine Fojnica, nevladine organizacije općine Fojnica, predstavnici MZ Dusina i građani naselja Dusina. Ispred ministarstva postupak oko izdavanja okolišne dozvole je vodio Dragan Šafradin. Pored MHE "Željeznica 4" raspravljalo se o izdavanju okolišne dozvole za još jednu mini hidroelektranu na rijeci Željeznici, "Željeznica 3".

Fudbalska liga Kantona Sarajevo - 3. kolo
Nevres Jemendžić - Petak, 07.09.2007, 14:38
FK FojnicaRezultati (3. kolo – 05./06. IX 2007.):

Biser – Omladinac 2:1
Saobraćajac – Dobrinja 4:2
Mladost – Fojnica 0:1 (prekid u 90') 0:3 (pf)
Partizan – Vogošća 0:1
Hrid – Bojnik 4:2
Butmir – Bosna 0:4
Iskra – Igman 0:5
Pofalićki – Ilijaš 3:2

Većina opravdava izgradnju mHE „Željeznica 4“
Hazim Čukle - Četvrtak, 06.09.2007, 18:10
Klikni za više fotografijaRijeka Željeznica
Prekjučer je u sali osnovne škole u fojničkom naselju Dusina u organizaciji Ministarstva prostornog uređenja, obnove i povratka SBK/KSB-a i u saradnji sa "Radava" d.o.o. Fojnica održana javna rasprava oko izdavanja okolišne dozvole za izgradnju mHE "Željeznica 4" na riječici Željeznici. Ovoj javnoj raspravi u Dusini su pored predstavnika navedenog ministarstva iz Travnika i investitora "Radava" d.o.o.Fojnica prisustvovali predstavnici općine Fojnica, nevladinih organizacija općine Fojnica kao što su ekolozi, ribari, planinari, lovci, te građani MZ Dusina i Fojnice. Pored njih su javnoj raspravi u Dusini prisustvovali i predstavnici općine Kreševo, kao i nekih udruga ove općine kao što su ribolovci i društvo za zaštitu kullturno prosvjetnih i prirodnih vrijednosti općine Kreševa, a iz razloga što je dio teritorije izgradnje buduće mHE "Željeznica 4" pripada općini Kreševo.

pretraga novosti :: arhiva novosti