Početna stranica
..:: Subota, 31.01.2015 ::..
Odaberite kategoriju
NovostiPretraga novostiArhiva novostiUvodDemografski podaci City HistoryNatural ResourcesHow to come?Google Translate HistorijatKulturno-historijski spomeniciZnameniti Fojničani Susreti Zija DizdarevićFojničko ljetoMemorijal Kenan Memija Prirodni resursiLokalni ekološki akcioni plan TurizamKako doći u Fojnicu?Karta općineMapa grada Obrazovni sistemZdravstvoRRC ReumalInfrastrukturaPrivredaPoljoprivredaInvestirajte u FojnicuHotel "Nature"Aquapark FojnicaTRC "Kraljica Katarina"Žičara - Gondole Općina FojnicaBiro za zapošljavanje RedakcijaMapa sajtaServisne informacijeInternet pristup Foto galerijaFotografije na Google Earth (KML)Panoramio mapa (ukoliko nemate Google Earth)Video snimciKnjiga gostijuForumFojnica chatE-razgledniceAdresarDirektorij linkovaVremenska prognozaWebmailRSS
Pretraga

Fojnica.ba
Google
Pretraga novosti
Forum
(www.fojnica.ba/forum)

Fojnica chat
Anketa
Kako ćete dočekati Novu godinu?
Prespavat ću 47.37% (9)
U kućnoj atmosferi s porodicom / prijateljima 36.84% (7)
U kafiću / restoranu 15.79% (3)
Ukupno glasova: 19

Vidi rezultate
Kalendar dešavanja
« Januar 2015
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Zadnje objavljeno
Servisne informacije
Vremenska prognoza Stanje na putevima Auto karta Evrope
Vrijeme u Fojnici
 
Specijalna olimpijada
Nasir Selimović - Petak, 12.12.2003, 14:26
Stoni tenis invalidi06.12. - U okviru Specijalne olimpijade danas je u Fojnici u Sportskoj dvorani Srednje mješovite škole i sali Reumala, na 12 stolova, održano Državno prvenstvo u stonom tenisu, na kome je uzelo učešće 19 ekipa iz Prijedora, Tuzle, Sarajeva, Pala, Zenice, Goražda, Mostara, Banjaluke, Maglaja, Pazarića i Fojnice. Ukupno 74 takmičara raspoređenih u tri divizije zavisno od stepena onesposobljenosti, takmičilo se pojedinačno i u parovima za titulu prvaka.
Specijalna ponuda Reumala u martu
Mirsad Topalović - Ponedjeljak, 05.03.2012, 11:54
Reumal FojnicaSvima koji nisu mogli koristiti popuste u februaru u martu nudimo:

- 10% popusta na osnovni BO dan privatnim korisnicima na boravak duži od 7 dana
- 15% popusta na osnovni BO dan penzionerima na pokaz čeka i boravak duži od 7 dana
- članovima Udruženja građana penzionera/umirovljenika posebna ponuda: 10 dana boravka za samo 400 KM (pansion, ljekarski pregled i 4 terapije)

Informacije i rezervacije:
tel: 030/838-800; 838-801; 838-802
fax: 030/838-900
email: rezervacije@reumal.ba
Rezervacija online
Splićani u posjeti Fojnici
Hazim Čukle - Srijeda, 04.06.2008, 13:50
Klikni za više fotografijaSplićani u Fojnici
Mjesec maj je i mjesec eskurzija i izleta, kada Fojnicu posjećuju dječije eskurzije, a kao i brojni gosti organizovano u grupama. Devedeset Splićana je u fojnički hotel „Reumal“ doputovalo tokom vikenda, kako kaže predsjednik Splitskog Društva dijabetičara Branko Lulić kako bi koristili vikend program ovog banjskog lječilišta.

"Riječ je o grupi Splićana koji su članovi Udruge „Diabetes“ iz Splita. Tokom svog trodnevnog programa raspoređeni su u dvije grupe koje će posjetiti Franjevački samostan u Fojnici, Atik (staru) džamiju u Fojnici, kao i dio fojničkog starog grada Pavlovac (Gornja Mahala)...

Spontano okupljanje mještana na mjestu gradnje MHC "Luke" - Prekinuta sjednica Općinskog vijeća
Hazim Čukle - Srijeda, 11.11.2009, 16:32
Klikni za više fotografijaLuke
U ponedjeljak 8. novembra u popodnevnim satima izvođač radova na MHC Luke firma "Eskimo" Travnik je ponovo otpočela sa radovima na izgradnji MHC Luke nakon čega je došlo do spontanog okupljanja mještana MZ Gojevići podružnica Luke i MZ Dusina na čijoj teritoriji većim dijelom bi se trebala graditi ta MHC Luke. Radovi su obustavljeni. U utorak 10. novembra se na licu mjesta okupilo stotinjak građana koji su mirnim putem izrazili protest zbog ponovnog početka radova od strane izvođača. Izašli smo na lice mjesta i u razgovoru sa okupljenim saznali da ne dozvoljavaju daljne radove na izgradnji MHC Luke.

U isto vrijeme je u sali hotela "Reumal" u Fojnici zakazan nastavak 10. sjednice OV Fojnica sa 8 tačaka dnevnog reda. Po riječima vijećnika Andrije Lekića pošto im predsjedavajući nije objasnio razlog prekidanja prošle redovne 10. sjednice OV Fojnica i što ih nije upoznao oko nastale situacije oko izgradnje MHC Luke, vijećnici SDP-a, SBiH i koalicije HSS i NHI su napustili sjednicu...

Sportaši u planinama
Hazim Čukle - Petak, 10.02.2006, 15:23
Studenti na Poljani, 06.02.2005U grupi od 40 studenata i profesora Nastavničkog fakulteta odsjek za sport Univerziteta Džemal Bijedić iz Mostara koji ovih dana borave u Fojnici i obavljaju redovnu nastavu skijanja u fojničkom Ski centru "Poljana" je veliki broj aktivnih sportaša i trenera. Tako su u toj ekipi mladih momaka i djevojaka Dženan Zaimović kapiten Veleža iz Mostara, njegov kolega Alen Pajić, bokser reprezentativac Emir Telalović, Zlata Zubac selektor ženske...

Linkovi:
Fotografije boravka skijaša u Reumalu (07.02.2006)
Fotografije Ski centra "Poljana" (06.02.2006)
Fotografije Ski centra «Poljana»
O istoj temi: Ski centar «Poljana»
Sportisti kantona 2005. godine
Nevres Jemendžić - Utorak, 21.02.2006, 15:23
Travnik, 10.02.2006U organizaciji Sportskog saveza SBK/KSB, u hotelu "Vrbas" u Donjem Vakufu, održana je završna svečanost proglašenja najboljih sportista i sportskih ekipa Srednjobosanskog kantona/Kantona Središnja Bosna za 2005. godinu. Na čelu Organizacionog odbora bio je Branko Golub, ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta našeg kantona, a predsjednik Ocjenjivačkog žirija bio je Zvonko Čilić, dugogodišnji sportski radnik i novinar.

Linkovi:
Fotografije sa izbora sportista kantona (Travnik, 10.02.2006)
Sportisti na svoj način obilježili Dan Općine Fojnica
Anida Ramić, PR - Služba za odnose sa javnošću Općine Fojnica - Utorak, 19.03.2013, 19:43
Klikni za više fotografijaTurnir za pionire
U sklopu obilježavanja Dana Općine Fojnica održan je niz kulturnih, zabavnih i sportskih manifestacija. Kada je riječ o sportskim manifestacijama Šahovski klub „Fojnica“, Tavla klub „Dževad Salčinović Šajna“ i Fudbalski klub „Fojnica“ su proteklog vikenda organozivali prigodne turnire.

U klupskim prostorijama održan je tradicionalni turnir u tavli „Fojnica 2013“. Na turniru je učestvovalo 26 igrača iz Sarajeva i Fojnice. Nakon vrlo zanimljivih partija, prvo mjesto na turniru je zauzeo Osman Traljo, drugoplasirani je bio Redžep Zaimović, a trećeplasirani Nedžad Čohadžić, svi iz Fojnice. Pobjedniku turnira dodjeljen je pehar na Svečanoj sjednici Općinskog vijeća.

A „Šahovski klub Fojnica“ je organizovao 2. Šahovski memorijal Remzija Softić. Turnir je okupio 61 igrača iz nekoliko gradova Bosne i Hercegovine, među kojima je bilo četiri internacionalna majstora, tri fide majstora, ali i veći broj rekreativaca, koji vole ovu drevnu igru i koji su došli da svojim učešćem sačuvaju uspomenu na rahmetli RemzijuSoftića, vrsnog fojničkog šahistu.Turnir je igran po švicarskom sistemu, u 9 kola, a sudije su bili Mirza Miralem, Mirjana Barbić i Ahmed Kreso. Nakon nekoliko sati igre, pobjednik 2. Šahovskog memorijala RemzijaSoftić je Zoran Runić, internacionalni majstor, drugo mjesto je zauzeo Dejan Marjanović, a treće Atif Dumpor, internacionalni majstor. Oni su dobili novčane nagrade, medalje i diplome, a pobjednik je dobio i pehar u trajno vlasništvo i veliki prelazni pehar.

I fudbalski klub „Fojnica“ je na svoj način dao doprinos obilježavanju Dana Općine. Naime, organizovan je prvi malonogometni turnir za pionirske ekipe, godište 2000., pod nazivom „Četiri grada“. Na turniru su učestvovale ekipe: Fudbalski klub „Fojnica“, Fudbalski klub „Biser“ Sarajevo, Nogometni klub „Busovača“, Škola fudbala „Carioce“ Kiseljak, Nogometni klub „Katarina“ Fojnica, Nogometna škola „Šampion junior“ Sarajevo. U finalu su se sastale ekipe „Carioce“ i „Šampion junior“. Pobjednik turnira je ekipa „Carioce“ iz Kiseljaka. Njima je također na Svečanoj sjednici uručen pehar. Generalni pokrovitelj svih turnira bila je Općina Fojnica. „2. Šahovski memorijal Remzija Softić“ i malonogometni turnir „Četiri grada“ je otvorio Salkan Merdžanić, općinski načelnik.

Sportske aktivnosti učenika O.Š. Muhsin Rizvić
Hazim Čukle - Utorak, 29.04.2008, 17:08
Klikni za više fotografijaUčenici na ručku
U pododu Dana škole "Muhsin Rizvić" u Fojnici i povodom Dana knjige, a i u povodu skorog završetka svog osmogodišnjeg školovanja "mali maturanti", učenici ove škole su ovih dana imali niz kulturno - sportskih aktivnosti. Reprezentacija učenika osmih razreda se okušala u odmjeravanju snaga u nekoliko sportskih disciplina protiv svih ostalih razreda ove škole. Jednu od najljepših utakmica su odigrali košarkaši "mali maturanti", učenici završnih osmih razreda ove škole protiv ostalih učenika. Naravno bolji su bili najstariji učenici i sa pola koša razlike pobijedili ostale učenike rezultatom 66:65...

Sportski susreti Franjevačke mladeži (FRAMA) Bosne Srebrne
Hazim Čukle - Ponedjeljak, 01.10.2012, 16:45
Klikni za više fotografijaFRAMA Fojnica
Na sportskim terenima u Busovači održani su Sportski susreti Franjevačke mladeži (FRAMA) Bosne Srebrne. Na ovim susretima je učestvovala Franjevačka mladež iz 25 župa Bosne Srebrne, koji su se natjecali u muškoj i ženskoj konkurenciji u nekoliko sportskih disciplina. Upućene su sve pohvale domaćinima, a to je bila župa Busovača.

Framaši Lepenice su osvojili prvo mjesto u nogometu, a ekipa iz župe Jajca prvo mjesto u odbojci. Bilo je to još jedno lijepo druženje i sportsko natjecanje i navijanje u framaškom raspoloženju, smijehu i zabavi, odakle nose lijepe utiske svojim kućama. Svi su kazali da željno očekuju naredne sportske susrete i druženje iduće godine.

Sportsko rekreacioni centar "Pridolci" bez skijaša
Hazim Čukle - Ponedjeljak, 24.01.2011, 08:17
Klikni za više fotografijaSRC "Pridolci"
Vlasnici ski centara ne mogu biti nikako zadovoljni sa ovogodišnjom ski sezonom. Snijega nema pa nema, kako bi neki kazali ni ko za lijeka. Na području općine Fojnica pored SRC "Poljana" iznad Fojnice nalazi se još jedno skijalište SRC "Pridolci" koje se nalazi na području općina Fojnica i Busovača. SRC "Pridolci" udaljen je od Fojnice 25 kilometara a od Busovače 12 km. Do ovog skijališta se može doći iz pravca Busovače, Kaćuna i Fojnice, naravno većinom makadamskim putem. Pretposljednjeg radnog dana prošle sedmice posjetili smo SRC "Pridolci".

Pri samom dolasku se odma zapaze brojne vikendice. SRC "Pridolci" je smješten na oko 1200 m.n.v. Tu se nalazi ski staza dužine oko 1200 m a širine od 20 do 50 metara kao i ski lift sa sidrima i mali baby lift. Snijega ima svega nekoliko centimetara, skijalište pusto. Na objektu za prodaju ski karata i iznajmljivanje ski opreme piše da ski lift radi svaki dan od 10,00 do 16,00 sati (kada ima snijega), ski karta dnevna 17 KM, poludnevna (iza 13,00 sati) 12 KM, Baby lift 5 KM.

Dan nakon naše posjete SRC "Pridolci" u petak 21. decembra saznajemo da je napadalo desetak cm novog snijega pa je vjerovatno tokom proteklog vikenda skijališta oživjelo i bilo dobro posjećeno kao nadamo se i narednog vikenda...

pretraga novosti :: arhiva novosti