Početna stranica
..:: Subota, 21.10.2017 ::..
Odaberite kategoriju
NovostiPretraga novostiArhiva novostiUvodDemografski podaci City HistoryNatural ResourcesHow to come?Google Translate HistorijatKulturno-historijski spomeniciZnameniti Fojničani Susreti Zija DizdarevićFojničko ljetoMemorijal Kenan Memija Prirodni resursiLokalni ekološki akcioni plan TurizamKako doći u Fojnicu?Karta općineMapa grada Obrazovni sistemZdravstvoRRC ReumalInfrastrukturaPrivredaPoljoprivredaInvestirajte u FojnicuHotel "Nature"Aquapark FojnicaTRC "Kraljica Katarina"Žičara - Gondole Općina FojnicaBiro za zapošljavanje RedakcijaMapa sajtaServisne informacijeInternet pristup Foto galerijaFotografije na Google Earth (KML)Panoramio mapa (ukoliko nemate Google Earth)Video snimciKnjiga gostijuForumFojnica chatE-razgledniceAdresarDirektorij linkovaVremenska prognozaWebmailRSS
Pretraga

Fojnica.ba
Google
Pretraga novosti
Forum
(www.fojnica.ba/forum)

Fojnica chat
Zadnje objavljeno
Servisne informacije
Vremenska prognoza Stanje na putevima Auto karta Evrope
Vrijeme u Fojnici
 
Posjeta Tekiji i Porodičnom muzeju u Vukeljićima
Nasir Selimović - Ponedjeljak, 27.08.2007, 17:48
Fojnica onlinePosljednjih godina turistički radnici Fojnice, zajedničkim snagama čine napor da gostima, pored punog stomaka, prostranog kreveta i tople vode, ponude i neke dodatne sadržaje; organiziraju se različita kulturno – sportsko - zabavna dešavanja u gradu, ali se isto tako nastoje učiniti dostupnim i pojedine atraktivne destinacije u okolini grada: putem prospekata, jednodnevnih izleta (Prokoško jezero, Poljana) ili prigodnih pješačkih tura (Tješilo, Malkoč). Tako je protekle subote Reumal u saradnji sa Centrotransom, organizirao posjetu Tekiji i Porodičnom muzeju u Vukeljićima.

Montaža plastičnih sjedišta na stadionu
Nasir Selimović - Ponedjeljak, 27.08.2007, 17:34
Klikni za više fotografijaSjedišta na tribinama
NK "Fojnica" odnedavno je među svojim navijačima poveo akciju prikupljanja sredstava za kupovinu i montažu plastičnih sjedišta na postojećim tribinama. Pokušaj da se ovim svojevrsnim navijačkim samodoprinosom u iznosu od 15 KM, djelimično poboljša stadionska infrastruktura, svakako je vrijedan pažnje. Međutim, ostaje pitanje: da li će postavljanje sjedišta povećati interes Fojničana za utakmice lokalne ekipe? Jer, nije rijedak slučaj, bar do sada bio, da je na stadionu prisutno više gostujućih, nego domaćih navijača.

Najline prve brusnice
Hazim Čukle - Četvrtak, 23.08.2007, 19:38
Klikni za više fotografijaNajla Manov
Ispred nekadašnjeg hotela "Jezero", na raskrsnici u centru Fojnice, često se može vidjeti manji pokretni štand Najle Manov, na kojem Najla nudi ljekobilje i neke šumske plodove. Prva je ubrala ovogodišnje borovnice i donijela ih za prodaju, a prvog dana prošlog vikenda je u svojoj ponudi ljekobilja uvrstila i prve ovogodišnje brusnice.

Rekonstrukcija i postavljanje nove ulične rasvjete
Hazim Čukle - Četvrtak, 23.08.2007, 19:02
Klikni za više fotografijaUlica Bosanska
Ovih dana su u toku radovi na rekonstrukciji i postavljanju nove gradske rasvjete na gradskom području Fojnice. Građevinske radove je izvelo KZP "Šćona" Fojnica, a elektromontažne radove izvode radnici Elektrodistribucije Zenica PJD "Fojnica" iz Fojnice. Postavljeno je novih 14 kandilabera i novih 45 sijaličnih mjesta. Rasvjeta je postavljena u Bosanskoj ulici od autobuske stanice do raskrsnice u centru grada u dužini od oko 300 metara. Investitor je većim dijelom općina Fojnica a dio sredstava je dao i građanin Fojnice Ivica Stanić - Arlika. Vrijednost projekta je preko 15 hiljada KM.

Potpredsjednik Federacije Mirsad Kebo na odmoru u Fojnici
Nasir Selimović - Četvrtak, 23.08.2007, 17:28
Klikni za više fotografijaMirsad Kebo
Potpredsjednik Federacije Mirsad Kebo odnedavno se nalazi na višednevnom odmoru u Reumalu. Ono što Kebo zove odmorom, sastoji se od rutinskih kontrolnih ljekarskih pregleda, nekoliko relaksirajućih fizikalnih procedura i pozamašne ture pređenih kilometara u i oko Fojnice. Skromno, neprimjetno, bez svite i dvorske kamarile, potpredsjednik se "odmara" vrijedno istrčavajući dionicu od Alaupovke do Bježanije.

Brzi bežični pristup Internetu u Reumalu i parku
mir5ad - Srijeda, 22.08.2007, 15:01
Bežični InternetOvih dana je u saradnji sa BIHnet-om pušten u testnu fazu rada Internet HotSpot u hotelu "Reumal". Internet HotSpot omogućava brzi bežični pristup Internetu.

Skoro svaki noviji prijenosni računar (laptop, notebook) i bilo koji drugi uređaj koji omogućava WiFi konekciju (PDA, neki mobiteli i sl.) posjeduje bežičnu WLAN mrežnu karticu i osnovna konfiguracija automatski će Vam omogućiti korištenje Interneta putem ovog HotSpot-a. S tim da je potrebno da za korištenje unesete korisničko ime i lozinku koji se nalaze na NetCard prepaid kartici. NetCard karticu možete kupiti na recepciji hotela "Reumal", po cijeni od 5 KM za 2 sata korištenja. Uskoro će biti dostupne i kartice drugih vrijednosti.

Mlada reprezentacija BiH okupila se u Fojnici
mir5ad - Srijeda, 22.08.2007, 13:16
Klikni za više fotografijaFojnica
Utorak, 21.08. - Mlada reprezentacija BiH okupila se jučer poslijepodne u Fojnici za prijateljski susret sa Hrvatskom, koji se igra u srijedu, 22. avgusta, u Kreševu. Baza bh. nada je hotel "Reumal". Zbog povrede ligamenata sa spiska je otpao Alen Hardaga iz švedskog La Holmsa, a umjesto njega pozvan je Matijas Pejić iz Orašja.

Koji je selektoru glavni cilj utakmice(?!), isprobavanje igrača ili pobjeda za samopouzdanje uoči kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, gdje reprezentacija BiH 8. septembra dočekuje Maltu, a zatim tri dana kasnije gostuje u Rumuniji.
Fojničko ljeto 2007 - Izložba Hagen Roselyn – Ludmilla
Nasir Selimović - Četvrtak, 16.08.2007, 18:10
Fojnica onlineSlikarski opus francuske umjetnice Hagen Roselyn – Ludmilla sigurno je opsežniji od onih šezdesetak radova izloženih u Reumalu. Rođena je i odrasla u Nansiju u porodici posvećenoj umjetnosti tako da većinu svoga vremena provodi u okruženju umjetnika ili na brojnim putovanjima. Napokon se 1994. godine nastanjuje u Parizu. Izlaže u Njemačkoj (Treves 1991, bronzana medalja, Berlin 1993 srebrena medalja), Francuskoj (Palais Luxembourg 1990, Kraljevski paviljon u Cahteau de Vincennes 1991). Izložba u Fojnici u okviru manifestacije Fojničko ljeto otvorena je 16. avgusta i zainteresiranim posjetiocima dostupna je do 20. avgusta u vremenu od 10 – 15 sati.

Budžet Fojnice oštećen za 500 hiljada KM
mir5ad - Četvrtak, 09.08.2007, 02:38
Klikni za više fotografijaAquareumal
Načelnik općine i predsjedavajući OV uputili pismo Skupštini SBK u kojem traže odgovor na pitanje ko je kupce apartmana oslobodio poreza.

Načelnik općine Fojnica Salkan Merdžanić i predsjedavajući OV Fojnica Vinko Protuđer uputili su pismo Skupštini SBK u kojem traže autentično tumačenje Zakona o porezima. Merdžanić i Protuđer pitaju "da li podliježu plaćanju poreza na promet nekretnina fizičke osobe koje su kupile apartman - ugostiteljski objekt".

Brkina priča o kugi
mir5ad - Nedjelja, 05.08.2007, 04:03
Zija DizdarevićZija Dizdarević
I to je bilo u ono zlatno i strašno doba kad se tamo negdje na Duvanjskom polju vojevalo, pa naš "dobri" Alija Kolač izašao na Rupnovac, počeo udarati štapom po travi, a vojskama se kod Duvna ukazao golem delija u zelenu, na konju srmali uzda i sa sabljom od tri alema u balčaku, viknuo nešto teško i jezivo pa u jurišu rastjerao vojske, udarajući sabljom kao i štapom po travi... Možda je to bilo i prije, kad je još šejh Husejn-baba poginuo, pa svoju odsječenu glavu nosio pod pazuhom sve tražeći mjesto gdje će sebi mezar iskopati i turbetu temelj načiniti?

pretraga novosti :: arhiva novosti