Početna stranica
..:: Ponedjeljak, 27.06.2016 ::..
Odaberite kategoriju
NovostiPretraga novostiArhiva novostiUvodDemografski podaci City HistoryNatural ResourcesHow to come?Google Translate HistorijatKulturno-historijski spomeniciZnameniti Fojničani Susreti Zija DizdarevićFojničko ljetoMemorijal Kenan Memija Prirodni resursiLokalni ekološki akcioni plan TurizamKako doći u Fojnicu?Karta općineMapa grada Obrazovni sistemZdravstvoRRC ReumalInfrastrukturaPrivredaPoljoprivredaInvestirajte u FojnicuHotel "Nature"Aquapark FojnicaTRC "Kraljica Katarina"Žičara - Gondole Općina FojnicaBiro za zapošljavanje RedakcijaMapa sajtaServisne informacijeInternet pristup Foto galerijaFotografije na Google Earth (KML)Panoramio mapa (ukoliko nemate Google Earth)Video snimciKnjiga gostijuForumFojnica chatE-razgledniceAdresarDirektorij linkovaVremenska prognozaWebmailRSS
Pretraga

Fojnica.ba
Google
Pretraga novosti
Forum
(www.fojnica.ba/forum)

Fojnica chat
Zadnje objavljeno
Servisne informacije
Vremenska prognoza Stanje na putevima Auto karta Evrope
Vrijeme u Fojnici
 
Prikupljeno 30 doza dragocjene tečnosti
Hazim Čukle - Utorak, 17.04.2007, 18:24
Klikni za više fotografijaDarivanje krvi
Petak, 13.04. - U organizaciji Zavoda za transfuzijsku medicinu FBiH Sarajevo i Udruženja građana Crvenog križa općine Fojnica, zadnjeg radnog dana ove sedmice je u JU ,,Dom zdravlja,, Fojnica u Fojnici organizovana akcija dobrovoljnog darivanja krvi. Kako nam je kazao dr. Amir Zupčević odziv je bio veoma dobar i očekivan. "Dragocjenu tečnost je darivalo tridesetak dobrovoljnjih davalaca krvi. Posebno raduje što je tu dosta mladih. Pošto ova akcija traje do kraja dana postoji mogućnost da ovaj broj dobrovoljnjih davalaca krvi bude i veći" kaže dr Zupčević.

Dan Osnovne škole "Muhsin Rizvić"
Hazim Čukle - Utorak, 17.04.2007, 14:11
Klikni za više fotografijaDan škole
Petak, 13.04. - U povodu 14. aprila, Dana O.Š. "Muhsin Rizvić" u Fojnici, danas je u sali Srednje škole u Fojnici priređen bogat kulturno zabavni program. U prepunoj sali škole okupilo se nekoliko stotina predstavnika zakonodavne, izvršne i duhovne vlasti općine Fojnica, veliki broj roditelja i građana učenika. Prisutnima se prvi obratio direktor škole Mujo Zahirović koji je tom prilikom kzao da O.Š. "Muhsin Rizvić" u Fojnici broji 997 učenika od prvog do osmog razreda, koji idu u sedam područnih i jednu centralnu osnovnu školu u Fojnici.

Zakazana XIII sjednica Općinskog vijeća
mir5ad - Petak, 13.04.2007, 16:18
Općina FojnicaTemeljem članka 23. Poslovnika o radu Općinskog vijeća Fojnica sazivam XIII. sjednicu Općinskog vijeća Fojnica. Sjednica će se održati dana 18, travnja 2007. godine /srijeda/ u dvorani hotela "Reumal" u Fojnici sa početkom u 9,00 sati.

Postavite svoju web stranicu (besplatno)
Dženita Žolja-Topalović - Četvrtak, 12.04.2007, 17:50
Općina FojnicaMolimo sve zainteresovane nevladine organizacije koje djeluju na prostoru općine Fojnica da dostave kratku prezentaciju svog udruženja u cilju prezentacije na Fojnica online.

Obim prezentacije je jedna stranica, primjere možete pogledati na www.fojnica.ba/nvo.

Kiseljačani ponovo bolji od Fojničana
Hazim Čukle - Utorak, 10.04.2007, 17:56
Klikni za više fotografijaUskršnji turnir
Kiseljak: Ponedjeljak, 08.04. - Povodim velikog katoličkog blagdana Uskrsa, nakon Uskršnje mise, tradicionalno već deset godina se održava natjecanje u tucanju jaja između komšija Fojnice i Kiseljaka. Tako je bilo i ove godine deseto jubilarno natjecanje u tucanju jaja je održano u nedjelju u motelu "Zigi" u Han Ploči pored Kiseljaka. Ove godine domaćin natjecanja je bila Fojnica. U motelu "Zigi" se okupilo preko 200 posjetitelja, sa prepunim stolovima sa "ićem i pićem", veliki broj ih je stigao iz nekoliko zemalja Zapadne Evrope gdje se nalaze na privremenom radu. Jedan od njih je i Ivica Šunje iz Kiseljaka koji je na sva ova dosadašnja natjecanja dolazio iz Njemačkog grada Auslandera, da kako kaže uživa u tucanju jaja.

Nogomet: Druga liga "Zapad 1": Fojnica - Elektrobosna 3:2
Hazim Čukle - Utorak, 10.04.2007, 16:19
Klikni za više fotografijaNavijači
Nedjelja, 07.04. - Stadion SD Fojnica iz Fojnice. Gledalaca: 100. Sudija: Igor Puzović (Travnik) 7. Pomoćnici: Danijel Bojo (Kiseljak), Nikica Lekić (Busovača). Delegat: Namik Nuhbegović (Travnik). Strijelci: 1:0 - Kunić (12), 2:0 - Memija (40) penal, 3:0 - Em. Omerdić (52), 3:1 - Bilandžija (60), 3:2 - Bibić (89). Žuti kartoni: Poško, Bibić, Omerinović (Elektrobosna), Kunić, Karić (Fojnica). Igrač utakmice: Emin Omerdić (Fojnica) 8.

Dobrovoljno pošumljavali članovi Udruženja građana Triton i Omladinskog centra Stella
Hazim Čukle - Utorak, 10.04.2007, 13:55
Klikni za više fotografijaPošumljavanje
Nedjelja, 07.04. - Polovinom marta je započeto proljetno pošumljavanje koje organizuje svake godine ŠDP - ŠGP Šume Središnje Bosne SBŠ Šumarija Fojnica. U akciju pošumljavanja goleti su uključeni radnici "Šumarije Fojnica", šumarska škola Fojnica, sezonski radnici, UG "Triton" Fojnica i OC "Stella" Fojnica. Tokom vikenda na lokalitetu gospodarske jedinice Zahor - Jasikovica iznad naselja Ostružnica smo sreli članove OC "Stella" i UG "Triton", iz Fojnice kako pošumljavaju terene, a sa njima je kao rukovodilac bio referent za uzgoj i zaštitu šuma Zijad Ahmetak...

Humanisti učenici SMŠ Zija Dizdarević u Fojnici
Hazim Čukle - Utorak, 10.04.2007, 13:40
Klikni za više fotografijaUčenice sa direktoricom
Subota, 06.04. - Učenici Srednje mješovite škole "Zija Dizdarević" u Fojnici su se često pokazali kao pravi humanisti, učestvujući u niz humanih akcija svoje škole, i pomaganju onima kojima je ta pomoć potrebna. Posebno je veliki odziv učenika od kako se u te humane akcije učenika uključila i njihova direktorica škole Merima Sijarić. Tako je bilo i ovih dana, tačnije Vijeće učenika ove škole zajedno sa direktoricom Sijarić je krajem marta do početka aprila ove godine pokrenulo akciju na prikupljanju novčane pomoći za operaciju očiju dvogodišnje djevojčice Gabrijele Vasić iz Tuzle.

15 godina od formiranje prve oružane formacije u Fojnici
Hazim Čukle - Utorak, 10.04.2007, 13:22
Klikni za više fotografijaObilježavanje godišnjice
Petak, 05.04. - U organizaciji OO JOB-a (Jedinstvena organizacija boraca) Fojnice u fojničkom hotelu "Reumal" je u povodu petnaesto godišnjice formiranja i postrojavanja prve oružane formacije u Fojnici, priređeno okupljanje i druženje boraca i evociranje uspomena prvih koji su stali u odbranu Bosne i Hercegovine od strane agresora u prethodnom ratu. Ovom svečanom činu obilježavanja godišnjice su pored boraca prisustvovali i načelnik općine Fojnica Salkan Merdžanić, predsjednik JOB-a FBIH Saud Kuluosman i predsjednik OO SDA-a Azem Huseinbašić i drugi.

pretraga novosti :: arhiva novosti