Početna stranica
..:: Ponedjeljak, 30.11.2015 ::..
Odaberite kategoriju
NovostiPretraga novostiArhiva novostiUvodDemografski podaci City HistoryNatural ResourcesHow to come?Google Translate HistorijatKulturno-historijski spomeniciZnameniti Fojničani Susreti Zija DizdarevićFojničko ljetoMemorijal Kenan Memija Prirodni resursiLokalni ekološki akcioni plan TurizamKako doći u Fojnicu?Karta općineMapa grada Obrazovni sistemZdravstvoRRC ReumalInfrastrukturaPrivredaPoljoprivredaInvestirajte u FojnicuHotel "Nature"Aquapark FojnicaTRC "Kraljica Katarina"Žičara - Gondole Općina FojnicaBiro za zapošljavanje RedakcijaMapa sajtaServisne informacijeInternet pristup Foto galerijaFotografije na Google Earth (KML)Panoramio mapa (ukoliko nemate Google Earth)Video snimciKnjiga gostijuForumFojnica chatE-razgledniceAdresarDirektorij linkovaVremenska prognozaWebmailRSS
Pretraga

Fojnica.ba
Google
Pretraga novosti
Forum
(www.fojnica.ba/forum)

Fojnica chat
Anketa
Za koga ćete glasati na Prijevremenim izborima 06.09.2015. godine za načelnika Općine Fojnica
Emir Memija 53.91% (186)
Sabahudin Klisura 46.09% (159)
Ukupno glasova: 345

Vidi rezultate
Kalendar dešavanja
« Novembar 2015
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Zadnje objavljeno
Servisne informacije
Vremenska prognoza Stanje na putevima Auto karta Evrope
Vrijeme u Fojnici
 
Sastanak voćara
Caritas Fojnica - Petak, 09.11.2007, 20:51
Klikni za više fotografijaSastanak voćara
Caritas je u sklopu projekta Podrške poljoprivredi i eko-turizmu organizovao inicijalni sastanak za sve voćare na području općine Fojnica. Sastanak je održan 31.10.2007., na kojem je prisustvovalo 20-ak voćara. Glavna tema ovog događaja ticala se problematike i potreba unutar ovog sektora poljoprivrede.

Sastanak štaba Civilne zaštite općine Fojnica
Anida Ramić, PR - Služba za odnose sa javnošću Općine Fojnica - Četvrtak, 06.02.2014, 11:25
Klikni za više fotografijaOpćina
U prostorijama Općine Fojnica održan je sastanak Općinskog štaba civilne zaštite. Novi komandant Općinskog štaba civilne zaštite (OpŠCZ) je općinski načelnik Salkan Merdžanić, načelnik OpŠCZ je Alen Cvjetković, pomoćnik načelnika za civilnu zaštitu, a članovi su: Nevres Jemendžić, Varka Senida, Markota Josip, Bogomir Barbić, Kojčin Elma, Babić Branko, Memija Mirsad, Kučuk Amir i Ramić Anida.

Nakon konstituiranja Općinskog štaba civilne zaštite usvojen je Poslovnik o radu OpŠCZ i Plan rada OpŠCZ Fojnica za 2014. godinu.

Na sastanku je također razmatrana Procjena ugroženosti teritorije Općine Fojnica od prirodnih i drugih nesreća te su članovi OpŠCZ upoznati sa Programom zaštite i spašavanja na području općine Fojnica za period 2014-2016 godina.

Saudina mora na operaciju u Austriju
Hazim Čukle - Petak, 28.09.2007, 20:16
Klikni za više fotografijaSaudina
Početkom maja ove godine smo apelovali na pomoći koja je potrebna bolesnoj 12-godišnjoj Saudini Rizvić iz sela Rizvići u MZ Pridola općina Fojnica. Kako smo tada pisali Saudina ima urođenu anomaliju srca i da je po zaključcima ljekara jedini spas za mladu Saudinu operacija na nekoj od klinika Austrije ili Švicarske. Pošto ta operacija košta mnogo novca oko 37 hiljada eura, roditelji Saudine Rizvić nisu u mogućnosti da to plate. Kako smo saznali od nekih Saudininih komšija ona bi trebala drugog oktobra putovati u Austiju u Beč na operaciju kojoj je termin oko petog oktobra. Novac za operaciju nije sav sakupljen, pa oni koji mogu i žele da pomognu ovoj mladoj djevojčici mogu uputiti pomoć na bankovne račune koji se nalaze u ostatku teksta.

Savjetovanje novinara dopisnika BHT i BH radija
Hazim Čukle - Četvrtak, 21.06.2007, 20:56
Reumal FojnicaSubota, 09.06. - U fojničkom hotelu "Reumal" tokom vikenda za novinare i dopisnike BH radija 1 i BHT 1 organizirano je u organizaciji BHT 1 savjetovanje i druženje. Oko 70 dopisnika i novinara iz cijele BiH prisustvuje ovom savjetovanju u Fojnici. Pored njih ovom savjetovanju su prisustvovali direktor korporacije Drago Marić, generalni direktor Mehmed Agović, direktor BHT 1 Milenko Vočkić i direktor BH radija 1 Senada Čumurović.

Saša Lošić u Fojnici
Hazim Čukle - Srijeda, 08.07.2009, 12:29
Klikni za više fotografijaLoša u Fojnici
Ispred hotela "Reumal" u Fojnici smo sreli Sašu Lošića, pjevača i frontmena grupe Plavi orkestar. Bio je u društvu prijatelja i kratko nam kazao: "Na proputovanju za Ljubljanu svratio sam sa prijateljima u Fojnicu, taj naš turistički biser na čistim zlatonosnim rijekama. Volim prirodu baš kakva je u Fojnici i kad god imam vremena skoknem u taj mali bosanski gradić. Vjerovatno ću svratiti bar na jedno piće i kod mog prijatelja gvardijana Franjevačkog samostana u Fojnici fra Mirka Majdandžića. Što se tiče planova na muzičkom polju uskoro izdajemo jedan singl "Revolucija"...

Saša Matić gostovao u diskoteci „Triumph“
Hazim Čukle - Četvrtak, 13.12.2012, 13:15
Klikni za više fotografijaSaša u "Triumph"-u
U hladnoj decembarskoj noći sa sibirskom zimom u diskoteci „Triumph“ u Fojnici je gostovao Saša Matić. Ovaj mladi bosanski pjevač iz Drvara koji živi u Beogradu je dosta dobro napunio diskoteku „Triumph“ u Fojnici. Iako su bile ekstremno niske temperature i velike hladnoće koje su zahvatile ovaj dio BiH to nije smetalo ljubiteljima njegove pjesme i glasa da posjete Fojnicu.

Sreli smo ga u restoranu „Central“ u Fojnici gdje je odsjeo sa društvom da odmori, večera i da prenoći. Tu su bili sa njim njegov menadžer Branimir, prijatelj Marko i Ivica Ivo Anđelić -Venco. Nakon što je pojeo ćevape i popio pivo, Saša Matić nam je ispričao da poslije koncerta u Fojnici ide u Beograd gdje ima snimanje za novogodišnji program i sitnih poslića oko pripreme za odlazak u Ameriku...

Sedam hadžija putuje na Hadž
Hazim Čukle - Utorak, 13.12.2005, 16:01
Šaban-efendijina džamija (čaršijska), Ramazan 2003.Kako smo saznali od glavnog imama Medžlisa IZ Fojnica hadži Mensura ef. Pašalić, sa podrućja općine Fojnica na Hadž putuje sedam hadžija. Avionom u Mekku putuju Mejra Bureković i Ragib Bureković iz džemata Ragale, dok će autobusom putovati Hazim Huskić (džemat Čaršija), Fadil Aletić (džemat Rizvići), Čamil ef. Hajdarević (džemat Pločari Polje) i vozači Centrotransovih autobusa Salem Aletić (džemat Čaršija) i Fikret Meša (džemat Ostružnica).

Linkovi:
Fotografije fojničkih džamija
Sedamdesetoro djece uspješno završilo planinarsku osnovnu školu
Hazim Čukle - Srijeda, 30.07.2008, 19:28
Klikni za više fotografijaMladi planinari
Tokom mjeseca juna 70 djece iz Kreševa, Kiseljaka, Visokog i Fojnice je uspješno završilo osnovnu planinarsku školu i za to su dobili diplome Planinarskog saveza BiH. Prva provjera stečenog znanja je bila ovih dana na Prokoškom jezeru i uspon na dva dominantna planinska vrha na Vranici preko 2000 metara nadmorske visine.

Domaćin mladim planinarima početnicima je bilo PD "Vranica" iz Fojnice a predsjednik tog društva Eduard Slađo Jukić nam je kazao: "Tokom mjeseca juna svakog vikenda ovih sedamdeset mladih početnika planinara je usavršavalo znanje koje je potrebno da bi bili uspješni i pravi planinari...

Sedamnaest godina od ubistva gvardijana i vikara samostana u Fojnici
Hazim Čukle - Petak, 19.11.2010, 08:38
Klikni za više fotografijaSamostan u Fojnici
Tokom ratne 1993. godine je 13. novembra prije 17 godina vojnik ABiH Miralem Čengić iz Visokog u Franjevačkom samostanu Duha svetoga u Fojnici mučki ubio tadašnjeg gvardijana samostana fra Nikicu Miličevića i vikara samostana Leona Migića. Ubica je ubrzo otkriven, procesuiran i osuđen na 12 godina zatvora. Ovih dana se okupila grupa građana Visokog oko ideje nevladinog sektora da animiraju korake i našli su za shodno da iskoriste ovaj povod i organiziraju posjetu iz Visokog franjevcima Franjevačkog samostana Duha Svetoga na godišnjicu tog nemilog događaja. Inicijatori te ideje su novinari iz Visokog Mato Kozina i Midhat Hajdarević, redatelj Vlatko Filipović i fra Ivan Nujić. Na dan sedamnaeste godišnjice nemilog događaja ubistva dvojice franjevaca u Franjevačkom samostanu Duha Svetoga su bili u posjeti Hasib Mušinbegović, ratni komadant brigade u čijim formacijama je bio i vojnik koji je lišio života ovu dvojicu nevinih ljudi, predsjedavajući Općinskog vijeća Visoko Dalibor Tomićić, Džemail Silajdžić federalni zastupnik iz Visokog, Hasan Šahinović pomoćnik načelnika za društvene djelatnosti općine Visoko i ispred općine Fojnica kao domaćin Josip Markota pomoćnik načelnika za društvene djelatnosti i u samostanu gvardijan fra Nikica Vujica...

Sedma Zelenobijela noć
Nevres Jemendžić - Srijeda, 06.02.2013, 00:18
Klikni za više fotografijaZelenobijela
U organizaciji Fudbalskog kluba „Fojnica“, u velikoj sali hotela „Reumal“, u subotu, 23.02.2013. godine, održaće se tradicionalna 7. Zelenobijela noć. Ovo je prilika za ponovno druženje sa poznatim zvijezdama estrade, ali i prilika da se proveselimo sa svojim prijateljima, rodbinom i poznanicima. Ovo je ujedno i prilika da pomognemo Fudbalskom klubu i da na toj zabavi dodijelimo i određena priznanja igračima, pojedincima i kolektivima za doprinos klubu.

Za dobro raspoloženje, pjesmu i zabavu zadužen je Amar Jašarspahić–Gile, jedna od novih nada bosanskohercegovačke estrade, sa svojim orkestrom. Amar se trenutno takmiči u serijalu Pink televizije – Zvezde Granda, gdje postiže odlične rezultate. Pored Amara nastupiće i bend „Auto-stop“ iz Kaknja. Organizatori su se pobrinuli za bogate nagrade na tomboli.

U ukupnu cijenu od 30 KM uračunato je: ulaznica po cijeni od 15 KM i konzumacija po cijeni od 15 KM, koja podrazumijeva: hladno predjelo, glavno jelo, salatu i kolač.

Informacije i rezervacije na telefone: 062/179-612 (Zdravko Fišer), 061/173-649 (Asim Zahirović) i 061/182-927 (Nevres Jemendžić).

pretraga novosti :: arhiva novosti