Početna stranica
..:: Utorak, 28.03.2017 ::..
Odaberite kategoriju
NovostiPretraga novostiArhiva novostiUvodDemografski podaci City HistoryNatural ResourcesHow to come?Google Translate HistorijatKulturno-historijski spomeniciZnameniti Fojničani Susreti Zija DizdarevićFojničko ljetoMemorijal Kenan Memija Prirodni resursiLokalni ekološki akcioni plan TurizamKako doći u Fojnicu?Karta općineMapa grada Obrazovni sistemZdravstvoRRC ReumalInfrastrukturaPrivredaPoljoprivredaInvestirajte u FojnicuHotel "Nature"Aquapark FojnicaTRC "Kraljica Katarina"Žičara - Gondole Općina FojnicaBiro za zapošljavanje RedakcijaMapa sajtaServisne informacijeInternet pristup Foto galerijaFotografije na Google Earth (KML)Panoramio mapa (ukoliko nemate Google Earth)Video snimciKnjiga gostijuForumFojnica chatE-razgledniceAdresarDirektorij linkovaVremenska prognozaWebmailRSS
Pretraga

Fojnica.ba
Google
Pretraga novosti
Forum
(www.fojnica.ba/forum)

Fojnica chat
Zadnje objavljeno
Servisne informacije
Vremenska prognoza Stanje na putevima Auto karta Evrope
Vrijeme u Fojnici
 
Fojničko ljeto 2007 – Tavla turnir
Hazim Čukle - Srijeda, 11.07.2007, 13:18
Klikni za više fotografijaEdin Čano, pobjednik
Srijeda, 11.07. - Proteklog vikenda je u okviru manifestacije "Fojničko ljeto 2007" u organizaciji OC "Stella" iz Fojnice ispred prostorija OC "Stelle" odigran tradicionalni tavla turnir. Na ovom tavla turniru nastupilo je dvadeset tavla igrača, a igralo se po sistemu svako sa svakim.

Tradicionalni teferič na Prokoškom jezeru
Hazim Čukle - Ponedjeljak, 09.07.2007, 14:24
Klikni za više fotografijaTeferič na P. jezeru
Nedjelja, 08.07. - Već preko 40 godina se tradicionalno svake godine na Prokoškom jezeru početkom mjeseca jula održava narodni teferič koji se pamti. Danima se mještani mjesne zajednice Prokos pripremaju za taj dan, da bi se dobro teferičilo i da bi bio dobar dernek. Na Prokoškom jezeru, tom prirodnom dragulju ovog kraja, okupi se svake godine po nekoliko hiljada teferičlija koji dolaze čak iz Amerike, da bi bili taj dan uz svoju rodbinu i prijatelje.

Pobjednik turnira na Prokoškom jezeru ekipa „Autoprevoznik Drinić“ Fojnica
Hazim Čukle - Ponedjeljak, 09.07.2007, 14:07
Klikni za više fotografijaTurnir na P. jezeru
Nedjelja, 08.07. - Na tradicionalnom malonogometnom turniru na Prokoškom jezeru, koji se igrao proteklog vikenda je nastupilo 18 ekipa iz Fojnice, Novog Travnika, Visokog i Sarajeva. Turnir je održan u organizaciji mjesne zajednice Prokos, a igran je na Prokoškom jezeru na 1636 metara nadmorske visine. U finalnom susretu su se sastale ekipe "Šumašped" i ekipa "Autoprevoznik Drinić", obje iz Fojnice. Bolja je bila ekipa "Autoprevoznik Drinić" koja je pobijedila ekipu "Šumašpeda" rezultatom 3:2.

Fojničko ljeto 2007 - Muzičko veče: "Trio Broz" – violina, viola i čelo
Hazim Čukle - Ponedjeljak, 09.07.2007, 13:49
Klikni za više fotografijaTrio Broz u samostanu
Subota, 07.07. - Sinoć je u okviru manifestacije "Fojničko ljeto 2007" za posjetioce u prepunoj crkvi Franjevačkog samostana Duha Svetoga u Fojnici priređeno veče klasične muzike. Bilo je to muzičko veče Trio "Broz" - violina, viola i čelo. Trio "Broz" čine: Barbara Broz (violina), Giada Broz (viola) i Klaus Broz (violončelo). Oni su svirali poznata djela F. Schuberta, L. Van Beethoven, M. Ponce i E. Dohnany.

Velež na pripremama u Fojnici
Hazim Čukle - Petak, 06.07.2007, 14:30
Klikni za više fotografijaRođeni u Fojnici
Četvrtak, 05.07. - Dvadeset šest fudbalera FK "Veleža" iz Mostara je danas doputovala na sedmodnevne pripreme u Fojnicu. Prvog dana boravka u Fojnici šef stručnog štaba "rođenih" nam je kazao da su se fudbaleri smjestili, a večeras u 18 sati je zakazan i prvi trening u Fojnici na stadionu NK "Fojnica" iz Fojnice. "Trenirat ćemo dva puta dnevno, a imati ćemo i nekoliko test utakmica u Fojnici. Prva je u subotu, 7. jula protiv "Stanić Kreševo" iz Kreševa, člana Prve nogometne lige FBiH.

Donacija mesdžidu Bježanija i Domu zdravlja Fojnica
Hazim Čukle - Petak, 06.07.2007, 14:11
Klikni za više fotografijaBježanija
Četvrtak, 05.07. - Već desetak godina svjetska humanitarna organizacija Human Appeal International iz UAE pomaže narodu BiH – pa tako i Fojnice. U raznim svojim programima pomogli su građanima Fojnice. Pomogli su oko izgradnje i renoviranja sedam džamija na području općine Fojnica. Tako je bilo i ovih dana, ova humanitarna organizacija sa uredom u Sarajevu je na čelu sa direktorom ovog ureda u Sarajevu Razi Taleb i njegovim pomoćnikom dr. Isa Jusuf je u Fojnici uručila dvije donacije.

Fojničko ljeto 2007 - Muzičko veče: "Trio Broz" – violina, viola i čelo
mir5ad - Petak, 06.07.2007, 13:31
Klikni za više fotografijaTrio Broz
Poslije Smotre narodnog stvaralaštva i Večeri rok muzike, Organizacioni odbor Fojničkog ljeta potrudio se da i ljubiteljima klasične muzike priredi jednosatno uživanje u vrhunskom izvođenju kompozicija Šuberta, Betovena od strane umjetnika iz Italije koji djeluju pod nazivom "Trio Broz" (Barbara, Giada i Klaus Broz). Koncert će se održati večeras (petak, 06.07.) u Franjevačkom samostanu sa početkom u 20 sati.

Vjenčalo se šest bračnih parova u mjesecu junu
Hazim Čukle - Utorak, 03.07.2007, 20:48
Fojnica onlineUtorak, 03.07. - Kako smo saznali iz Matičnog ureda općine Fojnica tokom mjeseca juna vjenčalo se šest mladih bračnih parova. Sudbonosno "DA" su rekli i u bračne vode su zaplovili: Almin Mujičić i Almira Kreso, Nermin Letić i Fatima Softić, Nezir Ibreljić i Indira Bejtić, Senid Omerčević i Zineta Karić, Edin Omanović i Medhija Buljina i Goran Rajić i Ružica Biletić.

Fojničko ljeto 2007 - Rock koncert na otvorenom
Hazim Čukle - Subota, 30.06.2007, 18:06
Klikni za više fotografijaVeče rock muzike
Petak, 29.06. - U sklopu manifestacije "Fojničko ljeto 2007" za građane i goste Fojnice je ponuđen bogat kulturno - zabavni program. Jedan od sadržaja je i rock koncert na otvorenom, koji je u sklopu manifestacije "Fojničko ljeto 2007" priredio Omladinski centar "Stella" iz Fojnice.

Pobjednik turnira ekipa „4 Kučuka i 1 Memija“
Hazim Čukle - Subota, 30.06.2007, 17:48
Klikni za više fotografijaRibnjak
Srijeda, 28.06. - Ovih dana je u fojničkom naselju Gornja Mahala otvoren Sportsko rekreacijski teren "Ribnjak". Na površini od 350 metara kvadratnih nalazi se malonogometno i košarkaško igralište za mlade ovog naselja u Fojnici. U povodu otvaranja ovog Sportsko rekreacionog terena u organizaciji Komisije za mlade općine Fojnica i općine Fojnica odigran je turnir streetball-u.

pretraga novosti :: arhiva novosti