Početna stranica
..:: Četvrtak, 08.10.2015 ::..
Odaberite kategoriju
NovostiPretraga novostiArhiva novostiUvodDemografski podaci City HistoryNatural ResourcesHow to come?Google Translate HistorijatKulturno-historijski spomeniciZnameniti Fojničani Susreti Zija DizdarevićFojničko ljetoMemorijal Kenan Memija Prirodni resursiLokalni ekološki akcioni plan TurizamKako doći u Fojnicu?Karta općineMapa grada Obrazovni sistemZdravstvoRRC ReumalInfrastrukturaPrivredaPoljoprivredaInvestirajte u FojnicuHotel "Nature"Aquapark FojnicaTRC "Kraljica Katarina"Žičara - Gondole Općina FojnicaBiro za zapošljavanje RedakcijaMapa sajtaServisne informacijeInternet pristup Foto galerijaFotografije na Google Earth (KML)Panoramio mapa (ukoliko nemate Google Earth)Video snimciKnjiga gostijuForumFojnica chatE-razgledniceAdresarDirektorij linkovaVremenska prognozaWebmailRSS
Pretraga

Fojnica.ba
Google
Pretraga novosti
Forum
(www.fojnica.ba/forum)

Fojnica chat
Anketa
Za koga ćete glasati na Prijevremenim izborima 06.09.2015. godine za načelnika Općine Fojnica
Emir Memija 53.91% (186)
Sabahudin Klisura 46.09% (159)
Ukupno glasova: 345

Vidi rezultate
Kalendar dešavanja
« Oktobar 2015
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Zadnje objavljeno
Servisne informacije
Vremenska prognoza Stanje na putevima Auto karta Evrope
Vrijeme u Fojnici
 
Seminari i polaganje za taekwondo borce, trenere i suce
Hazim Čukle - Četvrtak, 24.02.2011, 13:39
Klikni za više fotografijaTaekwondo borci
Fojnica je tokom prethodna dva vikenda bila mjesto okupljanja taekwondo boraca, sudaca i trenera. Razlog je taj što je u organizaciji Taekwondo saveza BiH u Fojnici tokom prvog od ova dva vikenda održano polaganja POOM dana, seminar za taekwondo trenere, seminar za taekwondo tehničke suce a narednog vikenda seminar za taekwondo suce za borbu. Kako nam je kazao Ruveid Bečirović generalni sekretar Taekwondo saveza BiH u organizaciji Taekwondo saveza BiH u Fojnici su se održala polaganja u taekwondo za viša zvanja u POOM-dan zvanja za prvi, drugi i treći dan.

"Učestvovao je 71 kandidat a voditelj i ispitivač je bio Anđelko Vučenik, majstor taekwondo sedmi dan. Drugog dana je održan seminar za trenere kandidatima zainteresiranim za sticanje licence trenera u taekwondou. Paralelno je tekao i seminar za suce u tehnici taekwondo. Domaćin je bio Hrvatski taekwondo klub "Hvojnica" iz Fojnice. Prijavljeno je bilo 49 kandidata za trenere i 7 kandidata za tehničke suce taekwondoa", za Fojnica online je kazao generalni sekretar TS BIH.

Semir Osmanagić održao predavanje i promovirao svoju novu knjigu
Hazim Čukle - Petak, 22.04.2011, 08:14
Klikni za više fotografijaPredavanje o piramidama
U velikoj sali hotela"Reumal" u Fojnici u utorak naveče je za goste hotela i građane Fojnice upriličeno predavanje na temu pod nazivom "Piramide u svijetu i Bosanska dolina piramida" čiji je predavač bio jedan od poznatih stručnjaka za piramide, prnalazač Bosanskih piramida 2005. godine kod Visokog dr sci Semir Osmanagić. Također dr Semir Osmanagić je promovirao i svoju novu knjigu pod nazivom "Sve piramide svijeta".Semir u svom vrtu uzgojio mrkvu tešku jedan kilogram
Hazim Čukle - Ponedjeljak, 24.11.2008, 03:27
Klikni za više fotografijaDžinovska mrkva
Semir Mujin, 21 godišnji mladić iz fojničkog naselja Banja koji je inače zaposlen u fojničkom Domu zdravlja je ovih dana u svom vrtu bio iznenađen kada je vadeći mrkvu našao jednu čija je težina bila ravna jednom kilogramu. Kazao nam je da je toliko tešku mrkvu našao i prošle godine i dodao: "Posijao sam ih u Ostružnii kao i ove godine. Posijali smo 4 manje kesice sjemena mrkve koje sam kupio u poljoprivrednoj apoteci u Fojnici. Od toga smo našli pedesetak kilograma kvalitetne mrkve. Zemljište na kojem je mrkva zasijana smo samo obogatili stajskim ovčijim đubrivom bez ikakvih vještačkih dodataka i često zaljevali vodom.

Sevdalija Arif Alajbegović posjetio Vehida Gunića i Jadranku Stojaković
Hazim Čukle - Utorak, 24.05.2011, 11:56
Klikni za više fotografijaArif sa prijateljima
U Fojnici smo u kaminu hotela "Reumal" sreli sevdaliju Arifa Alajbegovića koji je sa suprugom Halimom i prijateljicom Senom Hajdarević posjetio književnika, publicistu i novinara Vehida Gunića koji se posljednjih aprilskih i prvih majskih dana nalazio na odmoru u hotelu "Reumal" u Fojnici. Svi zajedno su bili i u posjeti našoj najpoznatijoj kantautorici Jadranki Stojaković koja je u Fojnici provela mjesec dana na rehabilitaciji.

Arif Alajbegović je u restoranu "Terra" u "Aquareumalu" u Fojnici imao i nastup sa bendom "Čarolija" iz Bugojna. Iskoristili smo priliku da uz kafu popričamo o ovom vrsnom interpretatoru sevdalinki. Arif Alajbegović se sa pjevanjem sevdalinki pojavio tek u obnovljenoj TV emisiji "Meraklije" autore Vehida Gunića i od tada njegova popularnost ide uzlaznom putanjom...

Sevdalija Ramo Bejzić dobio deseterac na TV Bingu
Hazim Čukle - Srijeda, 09.05.2007, 15:53
Klikni za više fotografijaRamo Bejzić
Srijeda, 09.05. - Rami Bejziću sevdaliji i folk pjevaču iz Fojnice ovih dana kako sam kaže cvjetaju ruže. Cvjetaju ne samo u lijepo uređenoj bašti ovog nastavnika koji radi u Osnovnoj školi "Muhsin Rizvić" u Fojnici, cvjetaju i sretne ruže. Ramo je ovih dana na TV Bingu Lutrije BiH dobio deseterac, čiji je iznos bio ravno sedam stotina KM. Bejzić nam je ispričao: "Hvala dragom Bogu, sve mi ide sada baš potaman. Pripremam materijal za novi CD i već sam pripremio sedam pjesama. To radim sa Samirom Zavlanom u njegovom studiju "SAZ" u Sarajevu.

Sevdalija Šemsudin dvadeset godina dolazi u Reumal
Hazim Čukle - Srijeda, 08.02.2012, 21:28
Klikni za više fotografijaDruženje u "Centralu"
Nekada se davno u Fojnicu dolazilo u potrazi za zlatom jer se tu nalazio rudnik zlata a i rijeke Fojnice su zlatonosne pa se ispiralo zlato. Danas se u Fojnicu dolazi u potrazi za zlata vrijednim zdravljem. Na rehabilitaciju dolaze ljudi sa sve četiri strane svijeta, među njima je dosta i setradnih zvijezda. Ovih dana je tu i sevdalija iz Jelaha kod Tešnja Šemsudin Karahodžić koji je snimio i izdao pet svojih albuma. Posljednji koji je snimio zove se „Sve moje ljubavi“. Kako nam je kazao nastupao je na brojnim koncertima i sa raznim pjevačima i bendovima.

„Trideset pet godina se bavim muzikom i to mi je više kao hobi jer sam zaposlen u Općini Tešanj u službi inspekcija. Preko dvadeset godina dolazim na rehabilitaciju u Fojnicu u „Reumal“ i tu sam stekao dosta prijatelja. Nas četvorica prijatelja Mensur, Nazif, dr Besim i ja dolazimo ovdje u Fojnicu zajedno a i na godišnje odmore idemo skupa."...

Sezona veselih mašina
Hazim Čukle - Ponedjeljak, 12.11.2007, 18:58
Klikni za više fotografijaVesela mašina
Jesen je vrijeme sakupljanje i priprema zimnice, a i vrijeme kada neki peku rakiju, odnosno vrijeme rakijskih koltlova (popularno nazvanih veselih mašina). Tako su one zaživile i ovih dana. Jedno pečenje rakije šljivovice smo ovih dana posjetli i zabilježili u fojničkom naselju Smajlovići. Pored "vesele mašine" je bilo kao na teferiču. Bilo je tu pečeno janje, razne pite, sač i specijaliteti sa roštilja. Za bolji muzički štimung pobrinuli su se gosti iz Hadžića sa harmonikom. Iz rakijskog kazna vlasništvo Mirkana iz Kiseljaka vatrena voda je tekla kao iz slavine. Po riječima okupljenih, iako je ljeto bilo sušno, "dobro je bacala" od 12 do 15 litara po kaznu...

Sezonski popust u Reumalu
Mirsad Topalović - Četvrtak, 29.11.2012, 12:34
Reumal FojnicaOd 1. decembra 2012. do 31. januara 2013. godine Reumal nudi posebne pogodnosti.

Na sve manuelne masaže i dodatne fizikalne tretmane (osim hidro terapija) odobrava se popust od 50%.

Reumal nagrađuje i vjernost svojih korisnika:
na boravke od 10 dana – Reumal daruje 2 dana GRATIS.
Ova ponuda vrijedi za privatne korisnike koji i penzionere/umirovljenike uz ček na pokaz.

Informacije i rezervacije:
tel: 030/838-800; 838-801; 838-802
fax: 030/838-900
email: rezervacije@reumal.ba
Rezervacija online
Simpozij o projekciji razvoja institucija socijalno-zdravstvene zaštite u BiH
Mirsad Topalović - Subota, 05.02.2011, 21:06
Klikni za više fotografijaFojnica
Dvodnevni međunarodni simpozij o temi "Analiza stanja i projekcije razvoja institucija socijalno-zdravstvene zaštite u BiH“ završen je u subotu u Fojnici.

Ovaj skup je inicirao i organizirao Zavod za zbrinjavanje mentalno invalidnih osoba Drin Fojnica, u saradnji sa Savezom organizacija za podršku osobama sa intelektualnim teškoćama FBiH - Sumero, a pod pokroviteljstvom Ministarstva civilnih poslova BiH.

Na simpoziju je predstavljeno 28 radova eksperata i naučnih radnika iz oblasti zdravstvene i socijalne zaštite iz BiH, Srbije, Hrvatske i Slovenije, koji će biti predstavljeni u zborniku radova.

Ujedno je obilježena i 55. godina djelovanja Zavoda, a samom otvaranju su, kako se ističe u saopćenju zavoda Drin, prisustvovali predstavnici Predsjedništva BiH, Ministarstva civilnih poslova BiH, Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice BiH, entitetskih i kantonalnih ministarstava zdravstva i socijalne zaštite te općine Fojnica...

Simpozij stomatologa bit će održan u Fojnici
Anida Ramić, PR - Služba za odnose sa javnošću Općine Fojnica - Srijeda, 11.02.2015, 11:14
Klikni za više fotografijaSastanak
U kabinetu načelnika općine Fojnica Salkana Merdžanića je upriličen sastanak sa predsjednicom Udruženja stomatologa FBiH Maidom Ganibegović-Selimović i direktoricom Doma zdravlja Fojnica Zijadom Salihagić.

Povod za ovaj sastanak je održavanje VIII. Simpozijuma stomatologa, odnosno pomoć Općine Fojnica u organizaciji ovog Simpozijuma.

Načelnik Salkan Merdžanić je sa zadovoljstvom prihvatio da Općina Fojnica bude dio ovog projekta čija će realizacija biti upriličena u Fojnici, tačnije u Aquareumalu od 27.-29. marta 2015. godine.

Cilj Simpozijuma, na kojem se očekuje preko 300 učesnika je edukacija, razmjena iskustava među kolegama, te upoznavanje i stvaranje kontakata među mladim stručnjacima.

pretraga novosti :: arhiva novosti