Početna stranica
..:: Subota, 29.08.2015 ::..
Odaberite kategoriju
NovostiPretraga novostiArhiva novostiUvodDemografski podaci City HistoryNatural ResourcesHow to come?Google Translate HistorijatKulturno-historijski spomeniciZnameniti Fojničani Susreti Zija DizdarevićFojničko ljetoMemorijal Kenan Memija Prirodni resursiLokalni ekološki akcioni plan TurizamKako doći u Fojnicu?Karta općineMapa grada Obrazovni sistemZdravstvoRRC ReumalInfrastrukturaPrivredaPoljoprivredaInvestirajte u FojnicuHotel "Nature"Aquapark FojnicaTRC "Kraljica Katarina"Žičara - Gondole Općina FojnicaBiro za zapošljavanje RedakcijaMapa sajtaServisne informacijeInternet pristup Foto galerijaFotografije na Google Earth (KML)Panoramio mapa (ukoliko nemate Google Earth)Video snimciKnjiga gostijuForumFojnica chatE-razgledniceAdresarDirektorij linkovaVremenska prognozaWebmailRSS
Pretraga

Fojnica.ba
Google
Pretraga novosti
Forum
(www.fojnica.ba/forum)

Fojnica chat
Anketa
Za koga ćete glasati na Prijevremenim izborima 06.09.2015. godine za načelnika Općine Fojnica
Emir Memija
Sabahudin Klisura

Vidi rezultate
Kalendar dešavanja
« August 2015
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Zadnje objavljeno
Servisne informacije
Vremenska prognoza Stanje na putevima Auto karta Evrope
Vrijeme u Fojnici
 
Sinoć otvorena izložba slika Vjekoslave Čondrić i Sanje Jukić
Nasir Selimović - Ponedjeljak, 18.12.2006, 16:39
Susreti Zija DizdarevićPonedjeljak, 18.12. - Koncepcijsko opredjeljenje Odbora manifestacije "Susreti Zija Dizdarević" da ove godine, pored dokazanih bosanskohercegovačkih imena iz oblasti kulture, pruži priliku i lokalnim stvaraocima, pokazuje svoje puno opravdanje. Praveći ovaj programski zaokret i sami smo bili zatečeni saznanjem o broju osoba koje slikom ili pisanom riječju uspješno upotpunjuju svoje slobodno vrijeme.

Sjedeća odbojka
Nasir Selimović - Četvrtak, 17.06.2004, 07:38
Reumal Fojnica16.05. - Reprezentacije BiH i SAD u sjedećoj odbojci od 15 – 22 maja boravit će u Reumalu na zajedničkim pripremema za Paraolimpijske igre u Atini, u okviru kojih će odigrati i prijateljsku utakmicu u Fojnici. Ako se ima na umu da će tokom ljeta na sličnim ciklusima zajedničkih priprema sa svjetskim i evropskim prvacima reprezentacijom BiH tokom ljeta Reumal ugostiti u dva navrata reprezentacije Njemačke, Egipta i ponovo SAD, onda ne možemo a da ne budemo ponosni, kako na stečeni renome reprezentacije BiH, tako i uporedo s njom Centra u Fojnici kao kvalitetnom mjestu za pripreme sportskih ekipa.

Sjednica Odbora manifestacije “Susreti Zija Dizdarević”
Nasir Selimović - Petak, 17.10.2003, 14:27
Reumal07.10. - U prostorijama Reumala održana je sjednica Odbora Književno – kulturne manifestacije "Susreti Zija Dizdarević” na kojoj je razmatrana informacija o provedenim pripremnim aktivnostima i utvrđen program Susreta.
Sjednica Općinskog vijeća
Nasir Selimović - Ponedjeljak, 16.06.2003, 11:15
Općina FojnicaSjednica Općinskog vijeća Fojnica zakazana za današnji dan, održana je i pored bojkota peterice vijećnika HDZ-a i NHI-a, koji su zasjedanje napustili, kako su naveli, zbog čestih preglasavanja na sjednicama kao i nezadovoljstvom sporom realizacijom povratka na radna mjesta radnika hrvatske nacionalnosti, odnosno odgovorima općinskih službi na postavljena vijećnička pitanja. Pošto je sjednicu napustio i predsjedavajući Općinskog vijeća Slavko Lovrić, preostalih 12 vijećnika iz SDA, SDP i SBiH, pozivajući se na Statut Općine Fojnica, odlučilo je da nastavkom sjednice predsjedava Mujo Zahirović.

Linkovi:
O istoj temi: Općinsko vijeće Fojnica
Sjednica Općinskog vijeća
Nasir Selimović - Srijeda, 30.07.2003, 13:06
Općina FojnicaOdržana sjednica Općinskog vijeća Fojnica na kojoj se ponovo raspravljalo o Prijedlogu budžeta za 2003.godine. Konačan zaključak je da nadležna služba za finansije pripremi cjelovit prijedlog sa svim izrečenim opravdanim primjedbama te ga predloži na prvoj sledećoj sjednici na usvajanje. Ovakav zaključak po pravilu bi trebao da isključi mogućnost daljih rasprava po ovoj tačci dnevnog reda, ali…


Linkovi:
O istoj temi: Općinsko vijeće Fojnica
Sjednica Općinskog vijeća
Nasir Selimović - Srijeda, 24.09.2003, 14:00
Općina Fojnica15.09. - Poslije ljetne pauze u radu Općinskog vijeća Fojnica, na danas održanoj sjednici posebnu pažnju vijećnika izazvale su tačke dnevnog reda posvećene Aneksu ugovora o privatizacije KZP "Šćona”, te instrukciji Vlade SBK o objedinjavanju škola na području Općine Fojnica. Nakon burne rasprave, načelnik općine kao predlagač Aneksa ugovora, usaglašenog između prodavca i kupca, povukao je svoj prijedlog, jer je Općinsko vijeće na prethodnim sjednicama po ovom pitanju zauzelo svoj stav od koga nema namjeru odstupiti po cijenu poništenja Ugovora o privatizaciji i raspisivanja ponovnog tendera. Isto tako vijećnici nisu dali saglasnost na prijedlog Vlade SBK o objedinjavanju škola na području Fojnice sa sljedećim obrazloženjem:

1. do 1992. god. na području Fojnice egzistirale su tri osnovne škole, pa je pedagoški neprihvatljivo njihovo objedinjavanje,

2. Općinsko vijeće prihvata ukidanje koncepta "Dvije škole pod jednim krovom”, ali je mišljenja da bi trebalo formirati dvije multietničke škole sa naknadno utvrđenim školskim područjima, zašta postoje i svi potrebni uslovi (tradicija, prostor, broj učenika 1500, nastavno osoblje).

Linkovi:
O istoj temi: Općinsko vijeće Fojnica
Sjednica Općinskog vijeća
Nasir Selimović - Nedjelja, 05.10.2003, 14:17
Općina Fojnica01.10. - Dugo najavljivana i odgađana sjednica Općinskog vijeća Fojnica na kojoj će se posebno analizirati nezavidno stanje u fojničkoj privredi sa posebnim akcentom na dešavanja u preduzećima "Sport – form" i "Šipad Fojnica", održana je danas u konferencijskoj sali hotela Reumal. Osim optuživanja i korištenja sadašnje situacije da se ona što efektnije poentira u dnevno-političke svrhe, sama sjednica nije mogla da pruži rješenje koje bi nudilo nadu izlaska iz krize. I dalje je ostala otvorena opcija "Sabosa" o iznajmljivanju tvornice i pokretanja proizvodnje u tri smjene, ali se čeka izjašnjavanje "Šipad Eksport importa" po tom pitanju.

Linkovi:
O istoj temi: Općinsko vijeće Fojnica
O istoj temi: Kriza u preduzećima Šipad - Fojnica i Vranica
O istoj temi: Sport - Form
Sjednica Općinskog vijeća prekinuta zbog umora vijećnika
Hazim Čukle - Petak, 20.04.2007, 15:09
Klikni za više fotografijaXIII sjednica OV
Srijeda, 18.03. - U konferencijskoj sali hotela "Reumal" u Fojnici održana je 13. redovna sjednica Općinskog vijeća Fojnica. Dnevni red sjednice OV Fojnica je imao osam tačaka dnevnog reda kje su vijećnici razmatrali skoro osam sati, sjednica je prekinuta, a vrijeme i datum nastavka će naknadno bit određeni. Na ovoj sjednici OV Fojnica su pored ostalih donesene slijedeće odluke. Usvojeno je izviješće o radu OV Fojnica za 2006. godine, razriješen je dužnosti člana OV Fojnica Dalibor Iviš zbog ostavke.

Sjednica OV Fojnica
Anida Ramić, PR - Služba za odnose sa javnošću Općine Fojnica - Petak, 29.05.2015, 13:41
Klikni za više fotografija21.sjednica OV
Sjednica općinskog vijeća Fojnica održana je jučer, 28.05.2015. godine. Vijećnici su na početku sjednice usvojili dnevni red na kojem se našlo deset tačaka.

Izvještaj o poslovanju JKP „Šćona“ Fojnica za 2014. godinu je nakon rasprave predsjednika Klubova te izlaganja direktora ovog preduzeća jednoglasno usvojen.

Vijećnici su jednoglasno usvojili Prijedlog Odluke o davanju saglasnosti za prodaju poslovnih prostora u vlasništvu Općine Fojnica, Prijedlog Odluke o pristupanju izmjene regulacionog plana užeg urbanog područja Fojnice kao i Prijedlog Odluke o promjeni statusa nepokretnosti u općoj upotrebi RP 438 Fojnica – Gromiljak.

Također jednoglasnu podršku općinskih vijećnika dobila je Inicijativa o izmjeni i dopuni visine naknade na ime pregleda umrlih osoba i utvrđivanje smrti.

Na dnevnom redu 21.sjednice OV Fojnica našla su se i dva Prijedloga Rješenja za dodjelu katastarskih parcela. I ovi Prijedlozi su dobili potrebnu većinu.

Sjednica povodom proglašenja Prokoškog jezera spomenikom prirode
Hazim Čukle - Četvrtak, 20.10.2005, 20:24
Svečana sjednica, 20.10.2005Nakon što su nedavno zastupnici na Skupštini SBK-a (Srednjobosanski kanton / Kanton Središnja Bosna) jednoglasnom odlukom usvojili Zakon o proglašenju Prokoškog jezera spomenikom prirode, danas je u velikoj sali hotela "Reumal" u prisustvu predstavnika Ministarstva prostornog uređenja SBK-a, CCI-a (centar civilnih inicijativa) BiH, nevladinih organizacija, općine Fojnica, USAID-a, Ekološkog društva Fojnica i Kremnika, Greenway iz Sarajeva i drugih održana svečana sjednica u organizaciji nevladine organizacije Centra Civilnih Inicijativa BiH.

Linkovi:
Fotografije sa svečane sjednice (20.10.2005)
Zakon o proglašenju spomenika prirode «Prokoško jezero» (nacrt) (08.07.2005)
Korak do zaštite Prokoškog jezera (21.01.2005)
Prokoško jezero – spomenik prirode (03.05.2004)
Studija o zaštiti planine Vranice i Prokoškog jezera (12.03.2004)
Zaštita planine Vranica (12.12.2003)
O istoj temi: Prokoško jezero
Fotografije Prokoškog jezera
pretraga novosti :: arhiva novosti