Početna stranica
..:: Ponedjeljak, 22.12.2014 ::..
Odaberite kategoriju
NovostiPretraga novostiArhiva novostiUvodDemografski podaci City HistoryNatural ResourcesHow to come?Google Translate HistorijatKulturno-historijski spomeniciZnameniti Fojničani Susreti Zija DizdarevićFojničko ljetoMemorijal Kenan Memija Prirodni resursiLokalni ekološki akcioni plan TurizamKako doći u Fojnicu?Karta općineMapa grada Obrazovni sistemZdravstvoRRC ReumalInfrastrukturaPrivredaPoljoprivredaInvestirajte u FojnicuHotel "Nature"Aquapark FojnicaTRC "Kraljica Katarina"Žičara - Gondole Općina FojnicaBiro za zapošljavanje RedakcijaMapa sajtaServisne informacijeInternet pristup Foto galerijaFotografije na Google Earth (KML)Panoramio mapa (ukoliko nemate Google Earth)Video snimciKnjiga gostijuForumFojnica chatE-razgledniceAdresarDirektorij linkovaVremenska prognozaWebmailRSS
Pretraga

Fojnica.ba
Google
Pretraga novosti
Forum
(www.fojnica.ba/forum)

Fojnica chat
Anketa
Kako ćete dočekati Novu godinu?
Prespavat ću 47.37% (9)
U kućnoj atmosferi s porodicom / prijateljima 36.84% (7)
U kafiću / restoranu 15.79% (3)
Ukupno glasova: 19

Vidi rezultate
Kalendar dešavanja
« Decembar 2014
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Zadnje objavljeno
Servisne informacije
Vremenska prognoza Stanje na putevima Auto karta Evrope
Vrijeme u Fojnici
 
Božićni turnir rezultati najava za vikend
Udruženje za sport i rekreaciju «Katarina» Fojnica - Petak, 12.12.2014, 14:58
Udruženje za sport i rekreaciju Katarina FojnicaZavršen je sedmi natjecateljski dan na 11.Tradicionalnom malonogometnom Božićnom turniru Fojnica 2014.
Pogledajte Prilog.

Ivica Stanić Arlika veliki ekolog i humanista
Hazim Čukle - Petak, 12.12.2014, 08:16
Klikni za više fotografijaArlika“
Ivica Stanić Arlika, poznati fojničanin velikog i plemenitog srca, kojeg u Fojnici svi znaju i zovu samo po nadimku Arlika je poznat po mnogo čemu. Jedan je od onih koji najviše vole svoj grad, pokretać je više akcija na uređenju i čišćenju Fojnice i njene okoline, a u skoro svaku humanitarnu akciju se odazove među prvima. Prije nekoliko godina smo pisali o Arliki da samo nosi bijele cipele, i do danas je prošlo oko 50 godina da nikad nije obuo druge osim bijelih cipela uvjek je nosio samo bijele cipele i kad je radno i paradno i misno. Ivica Stanić i u penzionerske dane, a u penziji je od prije četiri godine, nema mira.

-Volio sam uvjek raditi od zvijezde do zvijezde kako se kaže ono od jutra do sutra. Imam tri odrasle kćerke, ponosim se sa njima a i one samnom. Ima dosta akcija koje sam uradio na uljepšanju mog grada, od uređenja okoliša do postavljanja kanti za smeće, dijelom i ulične rasvjete, uređenje puteva itd.Ja to volim, hoću i hvala Bogu još modu i sam da radim, priča nam Arlika kojeg smo prvi put vidjeli bez bijelih cipela, rekao je da je morao obući čizme jer se ne može hodati po korovu u bijelim cipelama i nastavlja

Prije dvije godine nam je Općina Fojnica uradila pravi ulaz u grad, ja to kažem da je to ogledalo grada. Asfaltirala je i napravila moderni ulaz u našu Fojnicu. Pomogao sam nešto kod ulične rasvjete tog puta i tada uradio prokres korova i sitnog rastinja koji je narastao uz ogradu nekadašnje „Pilane“ u Bosanskoj ulici koja vodi od ulaza do grada Fojnice. Evo ove sedmice sam ponovo svojim sredstvima sa dva radnika i ja uradili taj prokres i čišćenje tog šiblja i sitnog rastinja u dužini od jednog kilometra, kaže Ivica Stanić Arlika.


Službene novine općine Fojnica br. 6
Snežana Rajić - Četvrtak, 11.12.2014, 14:42
Općina FojnicaObavještavamo vas da je izašao 5. broj Službenih novina općine Fojnica za 2014. godinu. Službene novine možete preuzeti ovdje.

Rezultati i najava Božićnog turnira
Udruženje za sport i rekreaciju «Katarina» Fojnica - Četvrtak, 11.12.2014, 12:23
Udruženje za sport i rekreaciju Katarina FojnicaZavršen je šesti natjecateljski dan na 11.Tradicionalnom malonogometnom Božićnom turniru Fojnica 2014.
Pogledajte Prilog.

U novembru sklopljeno šest brakova
Anida Ramić, PR - Služba za odnose sa javnošću Općine Fojnica - Ponedjeljak, 08.12.2014, 15:12
Fojnica onlineTokom mjeseca novembra u Općini Fojnica sklopljeno je šest brakova.

U Matičnom uredu Općine brak su zaključili : Klisura Mirhet i Omerčević Amra, Bureković Mensud i Klisura Nejra, Zečević Amar i Spahić Envera, Mujin Arif i Topalović Ehlimana, Merdžanić Almer i Klisura Merima, Hodžić Mirsad i Smajlović Semira.

Cjelokupan izvještaj iz Matičnog ureda za mjesec novembar 2014. godine pogledajte u Prilogu.

Rezultati i najava utakmica Božićnog turnira u Fojnici
Udruženje za sport i rekreaciju «Katarina» Fojnica - Ponedjeljak, 08.12.2014, 15:00
Udruženje za sport i rekreaciju Katarina FojnicaZavršena su tri natjecateljska dana na 11.Tradicionalnom malonogometnom Božićnom turniru Fojnica 2014.
Pogledajte Prilog.

Otvoren Odjel za fizikalnu terapiju i trim kabinet u Zavodu Drin
Anida Ramić, PR - Služba za odnose sa javnošću Općine Fojnica - Petak, 05.12.2014, 09:30
Klikni za više fotografijaZavod „Drin“
Jučer je svečano otvoren Odjel za fizikalnu terapiju i trim kabinet u sklopu Zavoda za zbrinjavanje mentalno invalidnih lica „Drin“ u Fojnici, čije opremljanje je u potpunosti finansirala Turska agencija za razvoj i koordinaciju (TIKA).

Projekat je koštao 120.000 konvertibilnih maraka (KM), a implementiran je u dvije faze, građevinske radove i adaptaciju prostorija i nabavku opreme.
Predsjednik Turske agencije za razvoj i koordinaciju (TIKA) za Balkan i Južnu Evropu Mahmut Cevik podsjetio je da je 1992. godine, 3. decembar proglašen Međunarodnim danom osoba sa invaliditetom.

"Raduje me što mi kao TIKA, baš u toj sedmici kada se obilježava Dan osoba sa invaliditetom možemo dati svoj doprinos ovom opremom, tačnije opremanjem Odjela za fizikalnu terapiju i trim kabinet", rekao je u svom obraćanju predsjednik TIKA-e za Balkan i Južnu Evropu Mahmut Cevik.

Ovim projektom je obezbijeđena savremena oprema za kvalitetan fizikalni tretman koji je potreban korisnicima Zavoda. Tako će ubuduće imati priliku koristiti hidro i elektro terapije.

Tokom svečanog dijela prilikom otvaranja upriličen je bogat kulturno-umjetnički program koji su izveli korisnici Zavoda a otvaranju je prisustvovao veliki broj zvanica među kojima i načelnik općine Fojnica Salkan Merdžanić sa saradnicima.

Rekordan broj prijavljenih ekipa na Božićnom turniru u Fojnici
Udruženje za sport i rekreaciju «Katarina» Fojnica - Petak, 05.12.2014, 09:25
Udruženje za sport i rekreaciju Katarina FojnicaSinoć je održan žrijeb 11.Tradicionalnog malonogometnog Božićnog turnira- Fojnica 2014. Večeras utakmice.
Pogledajte Prilog.

Mostarci najbolji tavlaši u BiH
Hazim Čukle - Četvrtak, 04.12.2014, 12:17
Klikni za više fotografijaTavla turnir
U Organizaciji Tavla saveza BiH i domaćina TK „Dževad Salčinović-Šajna“ Fojnica tokom vikenda su u sali restorana „Central“ u Fojnici odigrana dva tavla turnira 9.masters turnir 2014 (12 najbolje rangiranih tavla igrača u BiH) i Fojnica open 2014. Turnire je otvorio Salkan Merdžanić, načelnik općine Fojnica.

-Tokom godine je odigrano šest rejtingovanih tavla turnira iz masters serije. Devet najbolje plasiranih tavla igrača ima pravo da igra na ovom masters turniru plus trojica najboljih sa ukupne kumulativne liste u posljednjih deset godina, što znači na masters turniru imamo 12 najboljih tavla igrača. Igra se po sistemu u dvije grupe, nakon toga je polufinale i finale masters turnira, kaže Hasan Pirkić glavni sudija oba turnira i dodaje

U sklopu ovog masters tavla turnira odigran je i prateći tavla turnir Fojnica open 2014.gdje su imali pravo nastupa svi ljubitelji tavle, učestvovalo ih je 82 iz cijele BiH, pored ostalih nastupili su i korisnici Zavoda za mentalno invalidna lica „Drin“ Fojnica. I za jedan i za drugi turnir organizator je obezbjedio vrijedne nagrade. Ovdje smo imali i sastanak TS BiH. Ove godine je osnovana i Evropska tavla backgammon federacija, gdje smo bili glavni inicijatori, pa tako očekujemo u narednom periodu naše aktivnosti i na međunarodnoj sceni, kaže sudija oba turnira Hasan Pirkić.

Kod masters turnira 2014 najbolji Senad Jelin iz Mostar, drugo mjesto Emir Jelin, treće mjesto Meho Čatić iz Mostara. Nagrade su bile novčane , pehari i diplome.Kod Fojnica open 2014 tavla turnira prvo mjesto je osvojio Redžib Zaimović, drugo mjesto je pripalo za Mihres Haketa i treće mjesto je zauzeo Osman Traljo. Nagrade su bile sportski rekviziti, pehari i diplome kao i nagrade sponzora turnira.

Večeras žrijeb! Danas zadnji dan za prijave na 11. Tradicionalni Božićni turnir "Fojnica 2014"
Udruženje za sport i rekreaciju «Katarina» Fojnica - Četvrtak, 04.12.2014, 11:57
Udruženje za sport i rekreaciju Katarina FojnicaDanas je posljednji dan prijava na 11. Tradicionalni malonogometni Božićni turnir – Fojnica 2014.
Službeno ždrijebanje se održava večeras u 19h u „Pub Riverside“-u.

Narednih 16 dana u dvorani u Fojnici gledatelji će moći uživati u nastupima malonogometaša, sve do 21.12.2014. kada ćemo doznati ime najbolje momčadi za ovu godinu. Titulu brani „MALI RAJ“ Kiseljak. Prve utakmica je na rasporedu sutra, PETAK 05.12. u 19:45 sati.

Pogledajte plakat u Prilogu.

pretraga novosti :: arhiva novosti