Početna stranica
..:: Petak, 26.08.2016 ::..
Odaberite kategoriju
NovostiPretraga novostiArhiva novostiUvodDemografski podaci City HistoryNatural ResourcesHow to come?Google Translate HistorijatKulturno-historijski spomeniciZnameniti Fojničani Susreti Zija DizdarevićFojničko ljetoMemorijal Kenan Memija Prirodni resursiLokalni ekološki akcioni plan TurizamKako doći u Fojnicu?Karta općineMapa grada Obrazovni sistemZdravstvoRRC ReumalInfrastrukturaPrivredaPoljoprivredaInvestirajte u FojnicuHotel "Nature"Aquapark FojnicaTRC "Kraljica Katarina"Žičara - Gondole Općina FojnicaBiro za zapošljavanje RedakcijaMapa sajtaServisne informacijeInternet pristup Foto galerijaFotografije na Google Earth (KML)Panoramio mapa (ukoliko nemate Google Earth)Video snimciKnjiga gostijuForumFojnica chatE-razgledniceAdresarDirektorij linkovaVremenska prognozaWebmailRSS
Pretraga

Fojnica.ba
Google
Pretraga novosti
Forum
(www.fojnica.ba/forum)

Fojnica chat
Zadnje objavljeno
Servisne informacije
Vremenska prognoza Stanje na putevima Auto karta Evrope
Vrijeme u Fojnici
 
Odluka o izboru najpovoljnijeg ponuđača
anida.ramic - Srijeda, 03.08.2016, 09:37
Općina FojnicaBosna i Hercegovina
Federacija Bosne i Hercegovine
Srednjobosanski kanton/Kanton Središnja Bosna
Općina Fojnica
Općinski načelnik

Broj: 02-14-1143/16
Fojnica: 24.06.2016. godine
Na osnovu člana 64. stav 1. tačka b. i člana 70. stav 1., 2. i 3. Zakona o javnim nabavkama („Službeni glasnik BiH“, broj: 39/14), člana 39. Statuta Općine Fojnica – prečišćeni tekst(„Službene novine Općine Fojnica“, broj: 2/15) a u vezi preporuke Komisije za javne nabavke robe - ogrjevnog drveta – bukovo ili grabovo, broj: 02-14-1143/16 od 22.06.2016. godina, Načelnik općine donosi

Odluku
o izboru najpovoljnijeg ponuđača


Dodjeljuje se Ugovor za javnu nabavku robe - ogrjevnog drveta - bukovo ili grabovo putem konkurentskog zahtjeva za dostavu ponuda, ponuđaču „ŠUMA-ŠPED“ d.o.o. FOJNICA, kao najbolje ocijenjenom ponuđaču, na osnovu kriterija najniža cijena, sa ponuđenom cijenom od 17. 506,12 KM, sa uračunatim PDV-om.
Kompletnu Odluku pogledajte u Prilogu!
Proslavili 30 godina mature
Hazim Čukle - Utorak, 02.08.2016, 14:36
Klikni za više fotografija Fojnica
Nekadašnji maturanti generacije 1982/86 godina, učenici ekonomske i poljoprivredne škole u Srednjoškolskom centru „Ivan Goran Kovačić“ u Kiseljaku su ovih dana proslavili 30 godina mature.Njih dvadesetak iz ova dva razreda tadašnjih maturanata se okupilo u školi u Kiseljaku, sa njima su bila i dvoje njihovih tadašnjih profesora Spomenka Kusin i Mirko Pejak.

-Poslije smo otišli do restorana „Pacifik“ u Kiseljaku, gdje nas je profesor Mirko Pejak pozvao na prvi ples i tom prilikom pitao , gdje smo, gdje živimo i šta radimo.Danas nas ima u svim dijelovima svijeta, od Kiseljaka i Fojnice do Kanade i Amerike.Ima nas magistara ekonomije, poljoprivrednih stručnjaka, novinara, biznismena, jedna naša kolegica Marija Miličević je i glumica, završila je u Sarajevu, kasnije bila u Pozorištu Mostar, sad živi i predaje glumu i dramu u jednoj školi u Engleskoj, kaže Vanja Iličić, danas uspješna novinarka na BH radiju 1. i dodaje

Na fešti smo pjevali, plesali, igrali, fotografisali se i pričali, a obećali smo da se ponovo sretnemo ali u većem broju za pet godina na proslavi 35 godina mature.Sjetili smo se i dvoje naših kolega koji nisu više među živima, to su Remzija Softić iz Fojnice i Jelena Drmač iz Višnjice općina Kiseljak.Prisjetili smo se i nekih anegdota iz škole, vidjeli fotose naših porodica, djece, pa i unučadi, među nama su bile i dvije bake.Zaključili smo da se za ovih 30 godina „nismo puno promjenili“, kao godine nam ne mogu ništa, kaže Vanja Iličić, jedna od slavljenica.

Javni oglas za izbor i imenovanje člana NO JKP ŠĆONA doo Fojnica
anida.ramic - Utorak, 02.08.2016, 10:03
Općina FojnicaBosna i Hercegovina
Federacija Bosne i Hercegovine
Srednjobosanski kanton/Kanton Središnja Bosna
Općina Fojnica
Općinski načelnik

Javni oglas za izbor i imenovanje člana NO JKP ŠĆONA doo FojnicaPRILOG:
- Javni oglas

Održana 33. sjednica OV Fojnica
anida.ramic - Utorak, 26.07.2016, 15:12
Klikni za više fotografija33. sjednica OV
Sjednica Općinskog vijeća Fojnica je održana 21.07.2016.godine. Na ovoj sjednici usvojene su izmjene i dopune budžeta Općine Fojnica za period 01.01.2016. godine do 31.12.2016. godine.

Usvojena je i Odluka o izmjeni Regulacionog plana Sportsko rekreacionog centra „Pridolci“ Fojnica.
Isto tako vijećnici su dali podršku za četiri Rješenja o utvrđivanju prava vlasništva na građevinskom zemljištu te četiri Rješenja za dodjelu na korištenje neizgrađenog građevinskog zemljišta.

Odluka o biračkim mjestima i lokacijama biračkih mjesta
Općinska izborna komisija / Općinsko izborno povjerenstvo - Utorak, 26.07.2016, 09:20
Općina FojnicaBosna i Hercegovina
Federacija Bosne i Hercegovine
Srednjobosanski kanton/Kanton Središnja Bosna
Općina Fojnica
Općinska izborna komisija Fojnica

Odluka o biračkim mjestima i lokacijama biračkih mjesta


PRILOG:
- Odluka o biračkim mjestima i lokacijama biračkih mjesta određenih za glasanje na Lokalnim izborima 2016.godine

Obavijest neregistiranim trgovcima koji robu prodaju na štandovima, stolovima i boksovima na i izvan tržnice na malo
anida.ramic - Ponedjeljak, 25.07.2016, 12:41
Općina FojnicaBosna i Hercegovina
Federacija Bosne i Hercegovine
Srednjobosanski kanton/Kanton Središnja Bosna
Općina Fojnica


ObavijestPRILOG:
- Obavijest– Porezna uprava

Otvoren hotel
anida.ramic - Petak, 08.07.2016, 15:06
Klikni za više fotografija Fojnica
U Fojnici je sinoć otvoren hotel "Nature". Na svečanosti otvaranja bili su predstavnici vlasti te sufinansijeri hotela. Riječi dobrodošlice uputio je direktor Nature Concept Fojnica, u sklopu kojeg posluje hotel Nature Haris Šehić.

Također na ceremoniji otvaranja prisutnima se obratio i načelnik Općine Fojnica Sabahudin Klisura koji je rekao kako samo zahvaljujući kvalitetnoj ponudi Fojnica se može nositi sa konkurencijom.
“Moram kazati da je otvaranje ovog hotela još jedan korak u pravcu ostvarenja razvojne strategije našeg turizma koja se bazira na izgradnji visokokvalitetnih novih i rekonstrukciji postojećih hotelskih objekata koji su stub naše turističke privrede. Kada kažem rekonstrukciji postojećih mislim svakako na naše Lječilište Reumal i sve pohvale idu na tu adresu” naglasio je načelnik Klisura.

Inače hotel “Nature” je hotel sa četiri zvjezdice, po važećoj standardizaciji i kategorizaciji.
Hotel se sastoji se od 65 luksuznih apartmana te sadržaja, kao što su luksuzni lobby bar, restoran s vrhunskom pansionskom gastronomskom ponudom i zatvoreni rekreacioni bazen.
U sklopu hotela poslovat će i wellnes centar te VIP rehabilitaciona zona, gdje će biti dostupne usluge poznatih fojničkih ljekara.

Drugog dana Ramazanskog bajrama obilježen Dan šehida
Hazim Čukle - Petak, 08.07.2016, 13:49
Klikni za više fotografija Fojnica
Drugog dana Ramazanskog bajrama je u organizaciji Medžlisa Islamske zajednice Fojnica obilježen Dan šehida.Centralna svečanost obilježavanja ovog dana je upriličena u Čaršijskoj džamiji u Fojnici.Proučena je hatma i i kelime i tevhid pred duše svih naših bosanskohercegovačkih šehida, najboljih sinova, koji su položili svoje živote za odbranu jedne i jedine nam domovine BiH.
Nakon klanjanja podne-namaza uz ilahiju „Šehidi“ koja je intonirana sa minareta Čaršijske džamije u dostojanstvenom hodu nekoliko stotina džematlija posjetilo je šehidsko mezarje, gdje je proučena dova i položeni ljiljani na mezare fojničkih šehida, koje su položili mladi fojničani.

U svom obraćanju Edin ef. Rojo, glavni imam Medžlisa IZ Fojnica je između ostalog kazao – Drugog dana bajrama obilježavamo Dan šehida.Ovim danom nam je želja oživjeti sjećanja na njihova djela i žrtvu, ali i više od toga.Mi iz toga dana i žrtvu šehidsku, trebamo uzeti pouku, da svako sa svoje pozicije i funkcije, koju obnaša , da da sve od sebe, doprinos, za očuvanje islama i naše tradicije i naše države BiH.Šehidi su zaslužni da mi danas uživamo u blagodatima slobode, u blagodatima življenja svoje vjere i baštinjenja svoje tradicije.


Pobjednik tavla turnira Mihres Haketa
Hazim Čukle - Petak, 08.07.2016, 13:40
Klikni za više fotografija Fojnica
Povodom mubarek mjeseca ramazana, u organizaciji Tavla kluba „Dževad Salčinović-Šajna“ Fojnica, pod pokroviteljstvom Općine Fojnica je u prostorijama kluba, odigran tradicionalni ramazanski tavla turnir.Učestvovalo je 14 tavla igrača, a bilo je i dva gosta iz Sarajeva i Orašja, turnir se igrao po Bergerovom sistemu, pet kola.

Pobjednik ovogodišnjeg ramazanskog tavla turnira je Mihres Haketa, drugo mjesto je osvojio Ekrem Memija i treće mjesto Adis Čohadžić (svi iz Fojnice).Najboljima su pripale novčane nagrade, pehari i diplome.

Program kontrole i iskorjenjivanja bolesti životinja u BiH
Hazim Čukle - Petak, 08.07.2016, 13:21
Klikni za više fotografija Fojnica
U prostorijama „Aquareumala“ u Fojnici je u organizaciji projekta koji finansira EU pod nazivom „Tehnička pomoć u koordinaciju Programa kontrole i iskorjenjivanja bolesti životinja u BiH –Faza III“ održan trening za veterinare. Projekt finansira EU kroz Instrument za pristupnu pomoć (IPA 2012), a vrijednost mu je 593. 530 eura.Svrha je informiranje javnosti o projektnim aktivnostima i planiranim obukama u Fojnici, mediji su dobili informaciju od stručnjaka iz Ureda za veterinarstvo BiH i projektnog tima.

Cilj projekta je podrška veterinarskom sektoru u BiH kao i visokoj razini zaštite zdravlja ljudi i životinja u BiH na osnovu evropskih standarda. Projekat će doprinijeti efikasnoj provedbi programa cijepljenja protiv bruceloze, kao i cjelokupnom programu mjera i nadzora bjesnoće i bruceloze.Dženo Hadžović, viši stručni saradnik za veterinarsku epidemiologiju nam je kazo

U Fojnici smo imali trening za kolege veterinare, po pitanju dosadašnjih rezultata ali i obuhvaćene analize u proteklom periodu kod problema bruceloze malih preživara u BiH od 2009 godine do danas, ali i provođenja oralne vakcinacije lisica protiv bjesnila koje smo radili od 2011 do danas. Iskoristili smo priliku da kolege malo bliže upoznamo i sa bolesti kvrgave kože, bolest koja je zahvatila jugoistočni Balkan, tako prijeti da se pojavi i na području naše zemlje.

Dženan Hadžović je naglasio da je stim u vezi Ured za veterinarstvo BiH već poduzeo određene korake u smislu zabrane prometovanja živih životinja iz svih zemalja koje su potvrdile ovu zaraznu bolest, ali i proizvoda životinjskog porijekla koji su isto tako obuhvaćeni tom zabranom. Educirali smo kolege o ovoj bolesti u smislu njene rane kliničke dijagnostike i kolika je opasnost da ona zaista obuhvati i našu zemljupretraga novosti :: arhiva novosti