Početna stranica
..:: Srijeda, 28.09.2016 ::..
Odaberite kategoriju
NovostiPretraga novostiArhiva novostiUvodDemografski podaci City HistoryNatural ResourcesHow to come?Google Translate HistorijatKulturno-historijski spomeniciZnameniti Fojničani Susreti Zija DizdarevićFojničko ljetoMemorijal Kenan Memija Prirodni resursiLokalni ekološki akcioni plan TurizamKako doći u Fojnicu?Karta općineMapa grada Obrazovni sistemZdravstvoRRC ReumalInfrastrukturaPrivredaPoljoprivredaInvestirajte u FojnicuHotel "Nature"Aquapark FojnicaTRC "Kraljica Katarina"Žičara - Gondole Općina FojnicaBiro za zapošljavanje RedakcijaMapa sajtaServisne informacijeInternet pristup Foto galerijaFotografije na Google Earth (KML)Panoramio mapa (ukoliko nemate Google Earth)Video snimciKnjiga gostijuForumFojnica chatE-razgledniceAdresarDirektorij linkovaVremenska prognozaWebmailRSS
Pretraga

Fojnica.ba
Google
Pretraga novosti
Forum
(www.fojnica.ba/forum)

Fojnica chat
Zadnje objavljeno
Servisne informacije
Vremenska prognoza Stanje na putevima Auto karta Evrope
Vrijeme u Fojnici
 
Obavijest o edukaciji biračkih odbora
Općinska izborna komisija / Općinsko izborno povjerenstvo - Utorak, 20.09.2016, 09:57
Općina FojnicaBosna i Hercegovina
Federacija Bosne i Hercegovine
Srednjobosanski kanton/Kanton Središnja Bosna
Općina Fojnica
Općinska izborna komisija Fojnica

Obavijest


PRILOG:
- Obavijest

Rješenje o imenovanju članova u mobilni tim 2
Općinska izborna komisija / Općinsko izborno povjerenstvo - Utorak, 20.09.2016, 09:51
Općina FojnicaBosna i Hercegovina
Federacija Bosne i Hercegovine
Srednjobosanski kanton/Kanton Središnja Bosna
Općina Fojnica
Općinska izborna komisija Fojnica

Rješenje


PRILOG:
- Rješenje

Bajram Šerif Mubarek Olsun
anida.ramic - Ponedjeljak, 12.09.2016, 12:42
Bajram Šerif Mubarek Olsun
Službene novine općine Fojnica br. 2, 3, 4, 5 i 6
Snežana Rajić - Subota, 10.09.2016, 06:39
Općina FojnicaObavještavamo vas da su izašli 2., 3., 4., 5. i 6. broj Službenih novina općine Fojnica za 2016. godinu. Službene novine možete preuzeti ovdje.

Upozorenje
anida.ramic - Petak, 09.09.2016, 15:05
Općina FojnicaBosna i Hercegovina
Federacija Bosne i Hercegovine
Kanton Središnja Bosna/Srednjobosanski kanton
Općina Fojnica
Služba za civilnu zaštitu i inspekcijske poslove

Broj:09-23-Sl. /16
Fojnica, 07.09.2016. g

U P O Z O R E N J E

Upozoravaju se sva pravna i fizička lica sa područja općine Fojnica da je ZABRANJENO postavljanje plakata, oglasa i sličnih objava van dozvoljenih mjesta kao i ispisivanje poruka bilo kog sadržaja, a naročito: na sakralnim objektima, fasadama, stalnim ogradama, potpornim zidovima, drveću, rasvjetnim stubovima, energetskim i drugim postrojenjima i sličnim objektima, kao i na trotoarima bez odobrenja.
Isti se mogu postavljati samo na za to predviđena mjesta – oglasni stubovi i oglasne ploče/table.
Za sve one koji se ne budu pridržavali gore navedenog novčanom kaznom od 500,00 do 5.000,00 KM, kaznit će se pravna osoba, a novčanom kaznom u iznosu od 200,00 do 500,00 KM, odgovorna osoba u pravnom licu za prekršaj, ako postavljaju plakate, oglase i slično u suprotnosti sa navedenim odredbama.


Pošto je u tijeku predizborna kampanja i pojačana je aktivnost glede plakatiranja i oglašavanja političkih stranaka, ovim putem se upozoravaju svi politički akteri da su u obvezi nakon okončanja izborna, u roku od dva (2) dana, ukloniti ostatke svojih aktivnosti i vratiti u prvobitno stanje površine koje su zauzeli.

Pomoćnik načelnika
Alen Cvjetković, prof.


U dva dana obišli Planinarski put „Dr Jovo Elčić“
Hazim Čukle - Petak, 09.09.2016, 13:34
Klikni za više fotografija Planinari
Desetak članova PD „Vranica Fojnica je ovih dana učestvovalo u zajedničkom obilasku Planinarskog puta „Dr. Jovo Elčić“.Ovaj planinarski put obuhvata najatraktivnije predjele planina Zelengore i Kalinovićke Treskavice, a posvećen je istaknutom planinaru dr.Jovi Elčiću u znak velikog doprinosa planinarstvu, koji je rano preminuo, a bio je član PSD „Treskavica“ Trnovo.

-Već četiri godine ovaj uspon organiziraju njegovi najbliži prijatelji u sječanje na ovog plemenitog čovjeka i planinara.Četrdesetak planinara iz šire regije bivše Jugoslavije se okupilo u Kalinoviku, te smo onda organizovanim prevozom stigli u samo središte planine Zelengore, do Orlovačkog jezera.Odatle je krenuo uspon preko Bregoća /2.014 m.n.v.) najvišeg vrha Zelengore, pa preko Štirinskog jezera (1.750 m.n.v.) i najvišeg vrha Lelije, Velika Lelija (2.032 m.n.v.) do Jablan vrela, nakon 12 sati pješaćenja, kaže Eduard Slađo Jukić, jedan od učesnika Planinarskog puta „Dr.Jovo Elčić“ i dodaje

Drugog dana smo imali planinarski uspon na najviši vrh Kalinovačke Treskavice, Veliki Treskać (1.969 m.n.v.), a krenuli smo sa lokaliteta Gvozno polje (1.340 m.n.v.) zahtjevnim usponom na vrh, pa preko Malog Treskaća, ponovo do Gvoznog polja u trajanju od 7 sati.Nakon završetka pješaćenja, obavljena je svečana podjela planinarskih dnevnika svim učesnicima i prigodnih spomen značaka.Vrijeme je bilo idealno, nakon druženja, vratili smo se svojim kućama, kaže Eduard Slađo Jukić, koji je učesnik i ujedno predsjednik PD „Vranica“ Fojnica.Kurs njemačkog i engleskog jezika
Fojnica online redakcija - Petak, 09.09.2016, 13:01
Klikni za više fotografija Kurs
Kurs njemačkog i engleskog jezika ! Detaljnije informacije pogledajte na fotografiji.
Škola engleskog jezika „LANGUAGE SPOT“ Fojnica
Fojnica online redakcija - Petak, 09.09.2016, 12:36
Fojnica online


Škola engleskog jezika „LANGUAGE SPOT“ Fojnica


Škola engleskog jezika „LANGUAGE SPOT“ Fojnica započinje upis novih polaznika kursa engleskog jezika.
Na temelju testiranja kandidata i uvida u rezultate testa formirat ćemo grupe prema različitim nivoima znanja od početnog do naprednog.
Termini održavanja kursa će biti određeni nakon prikupljenih prijava kandidata.
Prijave se primaju od 12. do 26.9.2016.

Kursevi se organiziraju za djecu (predškolskog i školskog uzrasta) i odrasle, te se mogu pohađati u skupinama ili individualno.
Program za predškolsku djecu podrazumjeva učenje kroz igru, priče, crtanje, pjevanje, plesanje i glumu. Djeca uče na spontan i opušten način u kreativnoj atmosferi.
Kursevi za osnovce održavaju se dva puta sedmično tokom cijele školske godine.
Nastavni programi razrađeni su u skladu s preporučenim standardima Vijeća Europe.
Kursevi za srednjoškolce i odrasle održavaju se dva puta sedmično po dva školska sata. Svaki stupanj ima minimalan broj od 60 sati, u grupi od 4 do 8 polaznika, što osigurava individualni pristup i brže usvajanje jezika.
Nastava se temelji na savremenim metodama koje uključuju multimedijalne sadržaje.
Polaznici koji uredno pohađaju nastavu polažu ispit, te dobivaju certifikat odgovarajućeg nivoa ( A1, A2, B1, B2, C1, C2).

Kontakti:
mail: languagespot80@gmail.com
facebook: skola engleskoga jezika „language spot“
mob. 066/450 295

Radujemo se Vašem dolasku!
„L A N G U A G E C O N N E C T P E O P L E“
Dvije planinarke PD „Vranica“ Fojnica osvojile Musalu najviši vrh Balkana
Hazim Čukle - Petak, 09.09.2016, 11:37
Klikni za više fotografija Planinari
Ovih je dana u zajedničkoj organizaciji planinarskih društava „Zaprešić“ i „Malačka“ iz R Hrvatske i PD „Pogorelica“ IZ Kiseljaka organiziran uspon na najviši vrh Balkana, Musala čija je nadmorska visina 2.925 metara na planini Rila, koja je ujedno istoimeni Nacionalni park Rila, a nalazi se na jugozapadu Bugarske.To je i najhladnije mjesto na Balkanu sa prosječnom godišnjom temperaturom od -3 stepena Celzijusa. Među pedesetak planinara su na ovom usponu učestvovale i dvije planinarke iz PD „Vranica“ Fojnica.

Riječ je o najaktivnijim članicama PD „Vranice“ Fojnica, koje su i članovi UO ovog društva, Radmila Batovac i Kata Markić, koje su se do sada popele na najviše vrhove bh planina i regije. Kako su nam kazale u petodnevnom programu su osvojile i Musalu, najviši vrh Balkana. Prvog dana uspona su krenule su iz skijaškog centra Borovac i pješaćile do 7 Rilskih jezera 6 sati a drugog dana do vrha Musale 7 sati. Od njih 50 planinara , njih 35 se uspjelo popeti do vrha Balkana, među kojima su i ove dvije vrijedne dame, Fojničke planinarke.


pretraga novosti :: arhiva novosti