Početna stranica
..:: Nedjelja, 23.11.2014 ::..
Odaberite kategoriju
NovostiPretraga novostiArhiva novostiUvodDemografski podaci City HistoryNatural ResourcesHow to come?Google Translate HistorijatKulturno-historijski spomeniciZnameniti Fojničani Susreti Zija DizdarevićFojničko ljetoMemorijal Kenan Memija Prirodni resursiLokalni ekološki akcioni plan TurizamKako doći u Fojnicu?Karta općineMapa grada Obrazovni sistemZdravstvoRRC ReumalInfrastrukturaPrivredaPoljoprivredaInvestirajte u FojnicuHotel "Nature"Aquapark FojnicaTRC "Kraljica Katarina"Žičara - Gondole Općina FojnicaBiro za zapošljavanje RedakcijaMapa sajtaServisne informacijeInternet pristup Foto galerijaFotografije na Google Earth (KML)Panoramio mapa (ukoliko nemate Google Earth)Video snimciKnjiga gostijuForumFojnica chatE-razgledniceAdresarDirektorij linkovaVremenska prognozaWebmailRSS
Pretraga

Fojnica.ba
Google
Pretraga novosti
Forum
(www.fojnica.ba/forum)

Fojnica chat
Anketa
Kako ćete dočekati Novu godinu?
Prespavat ću 47.37% (9)
U kućnoj atmosferi s porodicom / prijateljima 36.84% (7)
U kafiću / restoranu 15.79% (3)
Ukupno glasova: 19

Vidi rezultate
Kalendar dešavanja
« Novembar 2014
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Zadnje objavljeno
Servisne informacije
Vremenska prognoza Stanje na putevima Auto karta Evrope
Vrijeme u Fojnici
 
Izložba u Turskom kulturnom centru
Anida Ramić, PR - Služba za odnose sa javnošću Općine Fojnica - Utorak, 11.11.2014, 11:59
Projekat
U subotu je u Turskom kulturnom centru u Fojnici upriličena prigodna svečanost dodjele certifikata polaznicima kurseva ebru umjetnosti , veza ukrasnom trakom i izrade ručnih radova od filca.

Svečanosti je pored polaznika kurseva, velikog broja građana prisustvovao i ambasador Republike Turske u BiH Džihad Erginaj (Cihad Erginaj) koji se polaznicima zahvalio na iskazanom interesovanju za tursku tradiciju.
Spomenuti kursevi su trajali mjesec dana a inicijatori njihovog održavanja su bile bratske općine Umraniye i Fojnica. Mesut Ozdemir, pomoćnik načelnika općine Umraniye u svom obraćanju se, u nekoliko navrata, zahvalio načelniku općine Fojnica Salkanu Merdžaniću na podršci koju je pružio u organizaciji ovog ali i drugih projekata.

S druge strane načelnik Salkan Merdžanić je istakao kako je ovo samo jedan od projekata koje ove dvije općine provode od otvaranja Turskog kulturnog centra u Fojnici te je izrazio nadu da će saradnja u budućem periodu biti još intenzivnija.
Nakon obraćanja te dodjele certifikata otvorena je izložba radova koja će trajati sedam dana.Obavijest o upisu u FITOREGISTAR
Anida Ramić, PR - Služba za odnose sa javnošću Općine Fojnica - Petak, 07.11.2014, 12:42
Općina FojnicaBosna i Hercegovina
Federacija Bosne i Hercegovine
Srednjobosanski kanton/Kanton Središnja Bosna
Općina Fojnica
Služba za privredu, finansije i budžet

Broj: 03-24-sl/14
Fojnica : 07.11.2014.god


ObavijestObavještavaju se poljoprivredni proizvođači merkantilnog krompira na površini od 1000m2 do 5000m2 ( mali proizvođači ) sa područja Općine Fojnica da podliježu upisu u FITOREGISTAR a upisuju se u Fitoevidenciju na osnovu prijave–obrazac–dostupan na web stranici Federalnog ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva ili na šalteru 8 Općina Fojnica .
Obrazac može biti dostavljen poštom na adresu Federalnog ministarstva poljoprivrede ,vodoprivrede i šumarstva , Marka Marulića br: 2,71 00 Sarajevo ili putem općinskog službenika.
Kontakt osoba : Elma Kojčin
Broj telefona : 030/547-726


S poštovanjem,

Pomoćnik načelnika
Munib Behrić, dipl.ecc.

Obavijest o prijavi proizvodnje
Anida Ramić, PR - Služba za odnose sa javnošću Općine Fojnica - Petak, 07.11.2014, 12:38
Općina FojnicaBosna i Hercegovina
Federacija Bosne i Hercegovine
Srednjobosanski kanton/Kanton Središnja Bosna
Općina Fojnica
Služba za privredu, finansije i budžet


Broj: 03-24-sl/14
Fojnica : 07.11.2014.god


ObavijestObavještavaju se poljoprivredni proizvođači sa područja Općine Fojnica da su dužni izvršiti prijavu proizvodnje za koju očekuju potporu u narednoj godini ,najkasnije do 15.11 2014 godine


S poštovanjem,Pomoćnik načelnika
Munib Behrić, dipl.ecc.

XV.Sjednica OV Fojnica
Anida Ramić, PR - Služba za odnose sa javnošću Općine Fojnica - Četvrtak, 06.11.2014, 15:12
Klikni za više fotografija15.sjednica OV
Općinsko vijeće Fojnica održalo je 06. novembra ove godine svoju 15. sjednicu na čijem dnevnom redu se našlo devet tačaka.

Na ovoj sjednici vijećnici su prihvatili Prijedlog Odluke o broju stanovnika kao kriterij za određivanje broja taksi vozila na području Općine Fojnica. Ovom Odlukom kriterij za broj taksi vozila na području općine Fojnica je 600 stanovnika na jedno taksi vozilo.

Pored toga na današnjoj sjednici doneseno je rješenje o imenovanju članova Upravnog odbora Javne ustanove za medicinsku rehabilitaciju i banjsko liječilište-lječilište „Reumal“ Fojnica te rješenje o razrješenju dosadašnjih članova ovog Upravnog odbora.
Zaključak o davanju saglasnosti preduzeću „BBM“ d.o.o. Sarajevo za korištenje općinskog zemljišta u svrhu detaljnih geoloških istražnih radova u koncesionom području Bakovići nije usvojen.

Također, vijećnici nisu dali saglasnost na Odluku Nadzornog odbora o visini mjesečne neto naknade za rad Nadzornog odbora javnog preduzeća.
Vijećnicima Općinskog vijeća Fojnica podnesen je Izvještaj o radu JU za medicinsku rehabilitaciju i banjsko liječilište-lječilište „Reumal“ Fojnica i Izvještaj o realizaciji Programa rada OV i usvojenih akata za prvih šest mjeseci 2014. Ovi izvještaji su usvojeni.Geoportal
Anida Ramić, PR - Služba za odnose sa javnošću Općine Fojnica - Petak, 31.10.2014, 11:52
Klikni za više fotografijaGeoportal
Na službenoj stranici Federalne uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove puštena je baza podataka općine Fojnica, tačnije 8 katastarskih općina gdje možete vidjeti stanje operata u katastru općine Fojnica.

Na ovoj stranici možete pretraživati katastarske podatke po broju parcele ili posjedovnog lista. Takođe postoji i karta cijele Federacije na kojoj se nalaze grafički podaci o parcelama u općini Fojnica. Napominjemo da su svi podaci informativnog karaktera i nisu ažurirani sa trenutnim stanjem u katastru. Podaci datiraju od izlaganja podataka novog premjera i proglašenja istog 2003 godine.

U katastru općine Fojnica trenutno je u toku projekat ažuriranja podataka i konverzije istih u program KATASTAR.BA. Kada se završi građani će moći pristupati podacima identičnim kao i u katastru općine.


Više informacija pročitajte ovdje.
Službene novine općine Fojnica br. 5
Snežana Rajić - Četvrtak, 30.10.2014, 10:05
Općina FojnicaObavještavamo vas da je izašao 5. broj Službenih novina općine Fojnica za 2014. godinu. Službene novine možete preuzeti ovdje.

Dnevni red petnaeste sjednice OV Fojnica
Anida Ramić, PR - Služba za odnose sa javnošću Općine Fojnica - Srijeda, 29.10.2014, 08:17
Općina FojnicaBosna i Hercegovina
Federacija Bosne i Hercegovine
Kanton Središnja Bosna/Srednjobosanski kanton
Općina Fojnica
Općinsko vijeće Fojnica

S A Z I V A M
XV. sjednicu Općinskog vijeća Fojnica


Sjednica Općinskog vijeća Fojnica će se održati dana 6.11.2014. godine (četvrtak), u velikoj sali Općine Fojnica, sa početkom u 9:00 sati...

Uspješno provedena akcija darivanja krvi
Crveni križ općine Fojnica - Utorak, 28.10.2014, 14:29
Klikni za više fotografijaDarivanje krvi
27.10.2014. godine u saradnji sa Zavodom za transfuzijsku medicinu FBiH uspješno je obavljena akciju dobrovoljnog darivanja krvi. Akciji, koja je protekla u pozitivnoj atmosferi, se odazvao 41 dobrovoljni darivalac krvi, od kojih je njih 32 darovalo krv.
Hvala svima koji su se odazvali akciji dobrovoljnog darivanja krvi


Dodjela nagrada i priznanja Malonogometne lige ,,Fojnica 2014“
Udruženje ASPEKT «MNL Fojnica» - Ponedjeljak, 27.10.2014, 09:11
Klikni za više fotografijaMNL "Fojnica 2014"
Fotografije sa dodjele nagrada i priznanja MNL "Fojnica 2014"

Projekat "Kraljevstvo mladih"
Anida Ramić, PR - Služba za odnose sa javnošću Općine Fojnica - Četvrtak, 23.10.2014, 15:17
Projekat
Učenice četvrtog razreda gimnazije SMŠ „Zijah Dizdarević“ Fojnica su bile u radnoj posjeti načelniku općine Fojnica Salkanu Merdžaniću. Sastanku je prisustvovala i profesorica Demokratije i ljudskih prava Đenita Salčinović. Povod za ovaj sastanak jeste to što ove učenice trenutno rade na projektu pod nazivom „Kraljevstvo mladih“.

Naime, SMŠ „Zijah Dizdarević“ je među četrdeset učeničkih timova koji učestvuju u Programu „Aktivni mladi“ za 2014. godinu.
U Fojnici realizacija navedenog projekta podrazumjeva uređenje prostorija nekadašnjeg omladinskog centra. Nakon što su učenice prezentovale projekat Načelnik je odobrio i podržao ideju o realizaciji istog.

Inače, Omladinska informativna agencija u saradnji sa UNICEF-om provodi progam za razvoj liderskih i poduzetnička vještina srednjoškolaca u BiH kroz koji mladi realizuju svoje projekte u lokalnim zajednicama i tako doprinose razvoju društva.


pretraga novosti :: arhiva novosti