Početna stranica
..:: Četvrtak, 22.02.2018 ::..
Odaberite kategoriju
NovostiPretraga novostiArhiva novostiUvodDemografski podaci City HistoryNatural ResourcesHow to come?Google Translate HistorijatKulturno-historijski spomeniciZnameniti Fojničani Susreti Zija DizdarevićFojničko ljetoMemorijal Kenan Memija Prirodni resursiLokalni ekološki akcioni plan TurizamKako doći u Fojnicu?Karta općineMapa grada Obrazovni sistemZdravstvoRRC ReumalInfrastrukturaPrivredaPoljoprivredaInvestirajte u FojnicuHotel "Nature"Aquapark FojnicaTRC "Kraljica Katarina"Žičara - Gondole Općina FojnicaBiro za zapošljavanje RedakcijaMapa sajtaServisne informacijeInternet pristup Foto galerijaFotografije na Google Earth (KML)Panoramio mapa (ukoliko nemate Google Earth)Video snimciKnjiga gostijuForumFojnica chatE-razgledniceAdresarDirektorij linkovaVremenska prognozaWebmailRSS
Pretraga

Fojnica.ba
Google
Pretraga novosti
Forum
(www.fojnica.ba/forum)

Fojnica chat
Zadnje objavljeno
Servisne informacije
Vremenska prognoza Stanje na putevima Auto karta Evrope
Vrijeme u Fojnici
 
Sarajevski dani poezije u "Reumalu"
Nasir Selimović - Subota, 24.05.2003, 11:21
ReumalU okviru Sarajevskih dana poezije u "Reumalu"je organizovano ugodno druženje eminentnih bosanskohercegovačkih pjesnika za djecu s učenicima fojničkih osnovnih škola. Bisera Alikadić, Ljubica Ostojić, Ismet Bekrić, Ivo Kobaš, Husein Dervišević, Šimo Ešić, Miro Petrović - samo su neka od imena s kojima su djeca skupa recitovala poznate stihove iz svojih čitanki.
Prodajna slikarska izložba Bećira Haračića
Nasir Selimović - Petak, 23.05.2003, 15:18
IzlozbaU vremenu od 23. do 26. maja u konferencijskoj sali hotela "Reumal" održana je prodajna slikarska izložba Bećira Haračića. Na izložbi je predstavljeno 30 radova u ulju, pastelu i akvarelu, nastalih u poslednjih deset godina. Magična ljepota krajolika, stare ambijentalne cjeline Travnika i Sarajeva, neiscrpna su vrela inspiracija kojima se umjetnik uvijek vraća s rijetkih izleta u njemu strane i neprirodne slikarske pravce.
Ambasador Islamske republike Iran u Fojnici
Nasir Selimović - Utorak, 20.05.2003, 11:13
Ambasador Irana u Fojnici Ambasador Islamske Republike Iran u Bosni i Hercegovini dr Seyed Mahmoud Sadri boravio je u zvaničnoj jednodnevnoj posjeti Fojnici prilikom koje se susreo sa načelnikom Općine Mustafom Memijom. Aktuelna privredna situacija, prezentacija novih projekata, povratak raseljenih i izbjeglih lica - osnovne su teme o kojima se razgovaralo. Ambasador Sadri iskoristio je svoj boravak u Fojnici da posjeti Medžlis Islamske zajednice, Zavod "Drin", Nogometni klub "Fojnica" kao i Centar za medicinsku rehabilitaciju "Fojnica", gdje se zadržao u dužem razgovoru sa generalnim direktorom dr. Eldanom Lokmićem.
Susreti učenika i profesora srednjih medicinskih škola
Nasir Selimović - Subota, 10.05.2003, 12:10
školaSusreti učenika i profesora srednjih medicinskih škola čiji je domaćin u 2003. godini, 9. i 10. maja, bila Srednja mješovita škola "Zija Dizdarević", okupili su 250 učesnika iz 11 gradova Federacije BiH. Dvodnevno druženje ispunjeno sportskim aktivnostima i provjerom stečenog znanja iz stručnih predmeta, završavalo bi u kasne sate kulturno-zabavnim programom. Vrijedno je istaći da je kao gost Susreta nastupila i literarno-glumačka sekcija Gazi Husrev-begove medrese s pozorišnom predstavom "Nanin softa" autora prof. Kasima Botonjića.
Profesionalna rehabilitacija
Nasir Selimović - Četvrtak, 08.05.2003, 10:08
de+baKrajem marta druga generacija polaznika kursa profesionalne rehabilitacije sa područja Srednjebosanskog i Sarajevskog kantona pod nazivom "Kreiranje posla za ratom unesrećene Bosance”, okončala je svoje jednogodišnje školovanje u Centru za medicinsku rehabilitaciju "Fojnica”, educirana za tri zanimanja: biznis-administrator, maser i dizajner u drvetu. Projekat finansiran od strane Vlade Njemačke, implementirala je Međunarodna organizacija za rad (ILO) iz Ženeve, uz tehničku pomoć SRH GRUPP iz Hajdelberga i Centra iz Fojnice. Ukupno 60 kandidata, žrtava rata po raznim osnovama, uspješno je položilo završne ispite pred internacionalnom komisijom. Na završnoj svečanosti održanoj u "Reumalu”, uz prisustvo osoba odgovornih za Projekat iz Njemačke i BiH, predstavnika Općina i Kantona, polaznicima kursa uručene su diplome o završenom školovanju.
VIII Državno prvenstvo invalida Federacije Bosne i Hercegovine u stonom tenisu
Nasir Selimović - Četvrtak, 08.05.2003, 10:06
Stoni tenis19.04. u organizaciji Saveza ratnih vojnih invalida Srednjobosanskog kantona u prostorima "Reumala”, održano je VIII Državno prvenstvo invalida Bosne i Hercegovine u stonom tenisu na kome je uzelo učešce 46 takmičara u raznim kategorijama.

Isti dan održana je i Osnivačka skupština Stonoteniskog saveza invalida Federacije Bosne i Hercegovine.
Sretan Uskrs
Fojnica online redakcija - Nedjelja, 20.04.2003, 09:07
Sretan Uskrs

Svim pripadnicima katoličke vjeroispovjesti
želimo sretan i blagoslovljen Uskrs.
2. liga "Centar" 1B, XV kolo
Nasir Selimović - Ponedjeljak, 14.04.2003, 14:18
FK FojnicaFojnica - Rijeka 1:0

Kako odmiče proljetni dio prvenstva fojnički zelenobijeli pružaju sve bolje partije. U posljednjem kolu pobijeđena je vrlo solidna ekipa Rijeke. Domaći igrači imali su laganu terensku inicijativu tokom cijele utakmice i stvorili su nekoliko izglednih prilika. Sa druge strane, gosti su se opredjelili za pojačanu odbranu, pokušavajući brzim kontrama ugroziti gol veoma sigurnog Kršića. Utakmica je odlučena početkom drugog poluvremena, kada odlično degažiranje Kršića znalački koristi Almir Memija, bježi svojim čuvarima i izvanrednim udarcem sa nekih 25 m loptu smješta u desne rašlje protivničkog golmana, koji je samo pogledom ispratio ovaj evro-gol. Potpuno zaslužena pobjeda domaće ekipe, koja u drugom dijelu prvenstva pokazuje jedno novo lice, sa mnogo više borbenosti i želje za pobjedom, što je rezultiralo značajnim pobjedama i pomakom prema vrhu tablice. Suđenje sasvim solidno.

4. samostalna izložba slika (prodajna)
Nasir Selimović - Utorak, 08.04.2003, 12:11
Izlozba Prof. Božidar Prelević (restoran "Ribnjak", od 29.03 - 20.04.)
Slikarstvom se počeo baviti tek u 50-toj godini i to, kako on kaže, iz inata i opklade da će za 60 dana uraditi trideset slika za izložbu, što je i uradio. To je bila i njegova prva samostalna izložba u Sarajevu. Imao je tri samostalne izložbe (dvije u Sarajevu i jednu u Podgorici), te izlagao na više zajedničkih izložbi. Koristi isključivo tehniku ulja na platnu i inpregnumu.
pretraga novosti :: arhiva novosti