Početna stranica
..:: Utorak, 21.11.2017 ::..
Odaberite kategoriju
NovostiPretraga novostiArhiva novostiUvodDemografski podaci City HistoryNatural ResourcesHow to come?Google Translate HistorijatKulturno-historijski spomeniciZnameniti Fojničani Susreti Zija DizdarevićFojničko ljetoMemorijal Kenan Memija Prirodni resursiLokalni ekološki akcioni plan TurizamKako doći u Fojnicu?Karta općineMapa grada Obrazovni sistemZdravstvoRRC ReumalInfrastrukturaPrivredaPoljoprivredaInvestirajte u FojnicuHotel "Nature"Aquapark FojnicaTRC "Kraljica Katarina"Žičara - Gondole Općina FojnicaBiro za zapošljavanje RedakcijaMapa sajtaServisne informacijeInternet pristup Foto galerijaFotografije na Google Earth (KML)Panoramio mapa (ukoliko nemate Google Earth)Video snimciKnjiga gostijuForumFojnica chatE-razgledniceAdresarDirektorij linkovaVremenska prognozaWebmailRSS
Pretraga

Fojnica.ba
Google
Pretraga novosti
Forum
(www.fojnica.ba/forum)

Fojnica chat
Zadnje objavljeno
Servisne informacije
Vremenska prognoza Stanje na putevima Auto karta Evrope
Vrijeme u Fojnici
 
Susreti učenika i profesora srednjih medicinskih škola
Nasir Selimović - Subota, 10.05.2003, 12:10
školaSusreti učenika i profesora srednjih medicinskih škola čiji je domaćin u 2003. godini, 9. i 10. maja, bila Srednja mješovita škola "Zija Dizdarević", okupili su 250 učesnika iz 11 gradova Federacije BiH. Dvodnevno druženje ispunjeno sportskim aktivnostima i provjerom stečenog znanja iz stručnih predmeta, završavalo bi u kasne sate kulturno-zabavnim programom. Vrijedno je istaći da je kao gost Susreta nastupila i literarno-glumačka sekcija Gazi Husrev-begove medrese s pozorišnom predstavom "Nanin softa" autora prof. Kasima Botonjića.
Profesionalna rehabilitacija
Nasir Selimović - Četvrtak, 08.05.2003, 10:08
de+baKrajem marta druga generacija polaznika kursa profesionalne rehabilitacije sa područja Srednjebosanskog i Sarajevskog kantona pod nazivom "Kreiranje posla za ratom unesrećene Bosance”, okončala je svoje jednogodišnje školovanje u Centru za medicinsku rehabilitaciju "Fojnica”, educirana za tri zanimanja: biznis-administrator, maser i dizajner u drvetu. Projekat finansiran od strane Vlade Njemačke, implementirala je Međunarodna organizacija za rad (ILO) iz Ženeve, uz tehničku pomoć SRH GRUPP iz Hajdelberga i Centra iz Fojnice. Ukupno 60 kandidata, žrtava rata po raznim osnovama, uspješno je položilo završne ispite pred internacionalnom komisijom. Na završnoj svečanosti održanoj u "Reumalu”, uz prisustvo osoba odgovornih za Projekat iz Njemačke i BiH, predstavnika Općina i Kantona, polaznicima kursa uručene su diplome o završenom školovanju.
VIII Državno prvenstvo invalida Federacije Bosne i Hercegovine u stonom tenisu
Nasir Selimović - Četvrtak, 08.05.2003, 10:06
Stoni tenis19.04. u organizaciji Saveza ratnih vojnih invalida Srednjobosanskog kantona u prostorima "Reumala”, održano je VIII Državno prvenstvo invalida Bosne i Hercegovine u stonom tenisu na kome je uzelo učešce 46 takmičara u raznim kategorijama.

Isti dan održana je i Osnivačka skupština Stonoteniskog saveza invalida Federacije Bosne i Hercegovine.
Sretan Uskrs
Fojnica online redakcija - Nedjelja, 20.04.2003, 09:07
Sretan Uskrs

Svim pripadnicima katoličke vjeroispovjesti
želimo sretan i blagoslovljen Uskrs.
2. liga "Centar" 1B, XV kolo
Nasir Selimović - Ponedjeljak, 14.04.2003, 14:18
FK FojnicaFojnica - Rijeka 1:0

Kako odmiče proljetni dio prvenstva fojnički zelenobijeli pružaju sve bolje partije. U posljednjem kolu pobijeđena je vrlo solidna ekipa Rijeke. Domaći igrači imali su laganu terensku inicijativu tokom cijele utakmice i stvorili su nekoliko izglednih prilika. Sa druge strane, gosti su se opredjelili za pojačanu odbranu, pokušavajući brzim kontrama ugroziti gol veoma sigurnog Kršića. Utakmica je odlučena početkom drugog poluvremena, kada odlično degažiranje Kršića znalački koristi Almir Memija, bježi svojim čuvarima i izvanrednim udarcem sa nekih 25 m loptu smješta u desne rašlje protivničkog golmana, koji je samo pogledom ispratio ovaj evro-gol. Potpuno zaslužena pobjeda domaće ekipe, koja u drugom dijelu prvenstva pokazuje jedno novo lice, sa mnogo više borbenosti i želje za pobjedom, što je rezultiralo značajnim pobjedama i pomakom prema vrhu tablice. Suđenje sasvim solidno.

4. samostalna izložba slika (prodajna)
Nasir Selimović - Utorak, 08.04.2003, 12:11
Izlozba Prof. Božidar Prelević (restoran "Ribnjak", od 29.03 - 20.04.)
Slikarstvom se počeo baviti tek u 50-toj godini i to, kako on kaže, iz inata i opklade da će za 60 dana uraditi trideset slika za izložbu, što je i uradio. To je bila i njegova prva samostalna izložba u Sarajevu. Imao je tri samostalne izložbe (dvije u Sarajevu i jednu u Podgorici), te izlagao na više zajedničkih izložbi. Koristi isključivo tehniku ulja na platnu i inpregnumu.
2. liga "Centar" 1B
Nasir Selimović - Ponedjeljak, 07.04.2003, 11:14
FK Fojnica29.03. NK Fojnica 2:0 NK Usora

Strijelci za Fojnicu: Durak A. i Numanagić S.

06.04. NK Vitez 1:1 NK Fojnica

Strijelac za Fojnicu Durak A.

100 novih fotografija u Foto galeriji!
mir5ad - Četvrtak, 27.03.2003, 14:13
Fojnica onlineU par prethodnih dana u okviru foto galerije je dodano oko 100 novih, većinom historijskih fotografija Fojnice. Zahvaljujemo se gospodinu Nevresu Jemendžiću koji je ustupio fotografije iz svoje foto arhive.

Svi koji posjeduju fotografije Fojnice mogu nam ih poslati, rado ćemo ih objaviti. Slike skenirati rezolucijom 150px i poslati na mail webmaster@fojnica.ba.
3:0
Nasir Selimović - Subota, 22.03.2003, 14:13
FK FojnicaProljetni dio nogometnog prvenstva BiH druga liga grupa Centar B, za nogometaše Fojnice neslavno je počeo, jer su na svom prvom gostovanju u Novom Travniku ubjedljivo izgubili od tamošnjeg ligaša sa 3:0.
pretraga novosti :: arhiva novosti