Početna stranica
..:: Nedjelja, 21.01.2018 ::..
Odaberite kategoriju
NovostiPretraga novostiArhiva novostiUvodDemografski podaci City HistoryNatural ResourcesHow to come?Google Translate HistorijatKulturno-historijski spomeniciZnameniti Fojničani Susreti Zija DizdarevićFojničko ljetoMemorijal Kenan Memija Prirodni resursiLokalni ekološki akcioni plan TurizamKako doći u Fojnicu?Karta općineMapa grada Obrazovni sistemZdravstvoRRC ReumalInfrastrukturaPrivredaPoljoprivredaInvestirajte u FojnicuHotel "Nature"Aquapark FojnicaTRC "Kraljica Katarina"Žičara - Gondole Općina FojnicaBiro za zapošljavanje RedakcijaMapa sajtaServisne informacijeInternet pristup Foto galerijaFotografije na Google Earth (KML)Panoramio mapa (ukoliko nemate Google Earth)Video snimciKnjiga gostijuForumFojnica chatE-razgledniceAdresarDirektorij linkovaVremenska prognozaWebmailRSS
Pretraga

Fojnica.ba
Google
Pretraga novosti
Forum
(www.fojnica.ba/forum)

Fojnica chat
Zadnje objavljeno
Servisne informacije
Vremenska prognoza Stanje na putevima Auto karta Evrope
Vrijeme u Fojnici
 
Delegacija Vlade Srednjobosanskog kantona u posjeti Fojnici
Nasir Selimović - Četvrtak, 24.07.2003, 13:01
Općina FojnicaNastavljajući tradiciju održavanja susreta s najodgovornijim predstavnicima općinske vlasti, visoka delegacija Vlade Srednjobosanskog kantona na čelu sa predsjednikom Vlade Salkom Selmanom i resornim ministrima, danas je boravila u zvaničnoj posjeti Općini Fojnici, u sklopu koje su obišli Zavod Drin i Zavod Bakovići. U navedenim socijalnim institucijama zbrinuto je više stotina mentalno - invalidnih lica sa područja bivše Jugoslavije, većinom zaboravljenih od strane nadležnih ministarstava, što predstavlja nepremostivu prepreku u svakodnevnom poslovanju navedenih zavoda. Nakon zvaničnih razgovora u zgradi Općine na kojima je načelnik Mustafa Memija sa saradnicima upoznao visoku delegaciju o stanju u privredi i vanprivrednim djelatnostima, priređen je zajednički ručak u Reumalu.
"SMS"
mir5ad - Četvrtak, 24.07.2003, 12:58
MuzikaU subotu, 26.07. u diskoteci "Lavi'e" gostuje grupa "SMS". Ulaz 5 KM.
"Offingeri" LIVE
mir5ad - Četvrtak, 24.07.2003, 12:55
BandSinoć u ljetnoj bašti "House" gostovao zenički rock bend "Offingeri".NK "Fojnica" na pripremama
Nasir Selimović - Srijeda, 23.07.2003, 12:53
FK Fojnica21.07. - U sklopu priprema za početak novog prvenstva nogometaši Fojnice će u vremenu od 21-26.07. boraviti na Pogorelici na sticanju fizičke snage. Stručnom štabu na čelu sa Fuadom Hodžićem na raspolaganju je 25 nogometaša, koji će kroz pripremni period pokušati da izbore mjesto u prvom timu.

Tradicionalni nogometni turnir “Memorijal Kenan Memija”
Nasir Selimović - Srijeda, 23.07.2003, 12:53
FK FojnicaFojnica će i ove godine biti domaćin tradicionalnog nogometnog turnira pod nazivom "Memorijal Kenan Memija" koji se po osmi put održava u znak sjećanja na istaknutonapadača NK Fojnica. Učesnici ovogodišnjeg Memorijala su: Iskra, prošlogodišnji pobjednik, Sarajevo, Bosna i Fojnica. U subotu 26.07. sastaju se Iskra – Fojnica i Sarajevo – Bosna, da bi u nedjelju 27.07. u međusobnom duelu poražene ekipe odlučivale o trećem mjestu, te pobjednici u borbi za prvo mjesto.

Linkovi:
O istoj temi: Memorijal Kenan Memija
Kulturno-umjetničko društvo “Saobraćajac”
Nasir Selimović - Srijeda, 23.07.2003, 12:52
Folklor18.07. - Uoči turneje po Turskoj, Kulturno-umjetničko društvo "Saobraćajac” iz Sarajeva fojničkoj publici se, na stadionu za male sportove, predstavilo igrama iz Posavine, sa Grmeča, iz Sarajeva i iz Kreševa uz posebno dobro, od više stotina posjetilaca, prihvaćene nastupe doajena sevdalinke Andrije Števanića i Muhameda Adžema. Posebne simpatije večerašnjeg koncerta pobrao je nastup folklorne sekcije Udruženja žena "Femina” desetogodišnjih djevojčica koje su u koreografiji Nermine Čohadžić izvele ciganske igre, igre iz Vranja i Makedonije.
BH Radio 1
Nasir Selimović - Srijeda, 23.07.2003, 12:49
bh radio 118.07. - Iz improviziranog studija u "Reumal"-u Radio emisija o turizmu u trajanju od 90 minuta u okviru programske vikend-šeme Radia BH1 u kojoj je predstavljena turistička ponuda Fojnice: Reumal, kulturno-istorijski spomenici, lov i ribolov, planinarenje, ispiranje zlata itd.
Izložba slika Likovne kolonije "Fojnica 2002"
Nasir Selimović - Srijeda, 23.07.2003, 12:46
Izložba slika16.07. - Izložbu slika Likovne kolonije "Fojnica 2002" i eksponata kućne radinosti (16.07. do 20.07.), koja je postavljena u Reumalu u okviru Fojničkog ljeta, otvorio je Nevres Jemendžić pomoćnik načelnika i koordinator aktivnosti Općine Fojnica u oviru Mreže gradova Jugoistočne Evrope pri Paktu stabilnosti. Na izložbi je predstavljeno 28 radova umjetnika iz Sarajeva, Tuzle, Mostara, Županje, Bele Crkve, Bugojna i Fojnice. U okviru dijela izložbe eksponata kućne radinosti, Udruženje žena "Femina" iz Fojnice predstavilo se proizvodima tkalačke radionice, odnosno predmetima urađenim pletenjem i heklanjem te umjetničkim slikama i grnčarijom. Posebnu pozornost, iznenađujuće dobrog odziva posjetilaca, izazvali su suveniri Alme Bulić rađeni u staklu. Naime tehnološki neobičnom i komplikovanom metodom od otpadaka ravnog stakla pretapanjem dizajniranjem i slikanjem te ponovnim pečenjem na temperaturi od 1000 stepeni dobivaju se izuzetno ukusni predmeti za široku upotrebu ili umjetnički eksponati.
"Ex-Yu ROCKS" multicultural music festival
mir5ad - Srijeda, 16.07.2003, 12:44
Festival BugojnoBugojno, BiH, 25 - 26 - 27 Jula 2003

Partnerski Omladinski Program, POP, sa ponosom vas još jednom poziva na jedinstveni događaj koji će se desiti 25-26-27 Jula 2003. u srcu Bosne. Tog posebnog vikenda ponovo će oživjeti tradicija godišnjeg Reintegracijskog Rock Festivala u gradu Bugojnu, sa osmim izdanjem tradicionalnog multikulturalnog "Ex-Yu Rocks!" događaja, koji je postao vrhunac godišnjih kulturnih događanja u Centralno-Bosanskoj regiji. Festival okuplja zajedno na istoj pozornici mlade - još neafirmisane, i starije - dobro poznate rock bendove, DJ-eve i izvođače iz svih republika bivše Jugoslavije, kombinirajući ih sa specijalnim gostima iz inozemstva i prezentacijama omladinskih kulturnih inicijativa i organizacija iz Bosanske Federacije i Republike Srpske.
Turnir u malom nogometu "Fojničko ljeto 2003", FINALE
Nasir Selimović - Utorak, 15.07.2003, 12:39
NogometČETVRTFINALE

SARAJEVO OSIGURANJE Visoko - MUSLINOVAC 6:3
RADIOLOŠKI CENTAR Sarajevo - NK "FOJNICA" 9:3
MIAM - STR "HOP-STOP" Bilalovac 1:1 (7:6)
VATROSTALNA Zenica - CAFFE "AISS" 8:1

POLUFINALE

SARAJEVO OSIGURANJE - RADIOLOŠKI CENTAR 2:2 (7:5)
VATROSTALNA - MIAM 8:3

ZA 3. MJESTO

RADIOLOŠKI CENTAR - MIAM 7:2

[color=red]F I N A L E[/color]

[color=red]VATROSTALNA - SARAJEVO OSIGURANJE 6:3[/color]

POREDAK:

[color=red]1. VATROSTALNA Zenica[/color]
2. SARAJEVO OSIGURANJE Visoko
3. RADIOLOŠKI CENTAR Sarajevo

POJEDINAČNE NAGRADE:

Najstariji igrač: Nedžad Pehlivanović (RADIOLOŠKI CENTAR)
Najbolji golman: Himzo Halač (VATROSTALNA)
Najbolji igrač i strijelac turnira: Mersid Bureković (VATROSTALNA)
pretraga novosti :: arhiva novosti