Početna stranica
..:: Utorak, 24.10.2017 ::..
Odaberite kategoriju
NovostiPretraga novostiArhiva novostiUvodDemografski podaci City HistoryNatural ResourcesHow to come?Google Translate HistorijatKulturno-historijski spomeniciZnameniti Fojničani Susreti Zija DizdarevićFojničko ljetoMemorijal Kenan Memija Prirodni resursiLokalni ekološki akcioni plan TurizamKako doći u Fojnicu?Karta općineMapa grada Obrazovni sistemZdravstvoRRC ReumalInfrastrukturaPrivredaPoljoprivredaInvestirajte u FojnicuHotel "Nature"Aquapark FojnicaTRC "Kraljica Katarina"Žičara - Gondole Općina FojnicaBiro za zapošljavanje RedakcijaMapa sajtaServisne informacijeInternet pristup Foto galerijaFotografije na Google Earth (KML)Panoramio mapa (ukoliko nemate Google Earth)Video snimciKnjiga gostijuForumFojnica chatE-razgledniceAdresarDirektorij linkovaVremenska prognozaWebmailRSS
Pretraga

Fojnica.ba
Google
Pretraga novosti
Forum
(www.fojnica.ba/forum)

Fojnica chat
Zadnje objavljeno
Servisne informacije
Vremenska prognoza Stanje na putevima Auto karta Evrope
Vrijeme u Fojnici
 
Sjednica Općinskog vijeća
Nasir Selimović - Srijeda, 30.07.2003, 13:06
Općina FojnicaOdržana sjednica Općinskog vijeća Fojnica na kojoj se ponovo raspravljalo o Prijedlogu budžeta za 2003.godine. Konačan zaključak je da nadležna služba za finansije pripremi cjelovit prijedlog sa svim izrečenim opravdanim primjedbama te ga predloži na prvoj sledećoj sjednici na usvajanje. Ovakav zaključak po pravilu bi trebao da isključi mogućnost daljih rasprava po ovoj tačci dnevnog reda, ali…


Linkovi:
O istoj temi: Općinsko vijeće Fojnica
Kuvajtski ministar zdravstva u Fojnici
Nasir Selimović - Utorak, 29.07.2003, 13:05
ReumalKuvajtski ministar zdravlja Muhammed Ahmed al-Džaralah, koji se nalazi u kratkoj radnoj posjeti Bosni i Hercegovini, danas je u popodnevnim satima u pratnji našeg ambasadora u Kuvajtu Edhema Pašića, obišao Centar za medicinsku rehabilitaciju u Fojnici. Direktor, dr. Eldan Lokmić, upoznao je visoku delegaciju s osnovnim karakteristikama Centra te o mogućim oblicima saradnje u oblasti fizikalne medicine i rehabilitacije.
Nogomet
Nasir Selimović - Ponedjeljak, 28.07.2003, 13:04
Nogomet28.07. – 04.08.
Na završne sedmodnevne pripreme pred početak nogometnog prvenstva, danas je u Fojnicu stigla ekipa nogometaša Boljave iz Drinovaca, član Prve nogometne lige FBiH. Za vrijeme svoga boravka, pored svakodnevnih napornih treninga, gosti će odigrati i više prijateljskih utakmica (Fojnica, Željezničar, Kiseljak).
Voda
Nasir Selimović - Ponedjeljak, 28.07.2003, 13:03
Općina FojnicaPredsjednik Vlade Federacije Bosne i Hercegovine dr. Ahmed Hadžipašić, ministar za privredu Izet Žigić i predsjednik Vlade Srednjebosanskog kantona Salko Selman danas su u Fojnici održali zajednički sastanak sa predstavnicima Općine Fojnica i predstavnicima firme Istrabenc (Slovenija), po pitanju izgradnje mini elektrana na rijeci Jezernici. Istrabenc, kupovinom većinskog dijela dionica sarajevske firme Intrade, naslijedila je i tenderom dobijeno koncesiono pravo korištenja hidro potencijala Jezernice. Isto tako iskazan je ozbiljan interes da se konačno realizira dugogodišnja ideja izgradnje tvornice za flaširanje pitke vode čime bi investiciona ulaganja na području Fojnice premašila cifru od 20 miliona eura.

Linkovi:
O istoj temi: Male hidroelektrane u Fojnici
O istoj temi: Punionica prirodne vode u Fojnici
VIII nogometni turnir “Memorijal Kenan Memija”
Nasir Selimović - Subota, 26.07.2003, 13:03
FK Fojnica26.07. – 27.07.
Osmi nogometni turnir "Memorijal Kenan Memija" počeo je zajedničkim ručkom svih učesnika, te posjetom mezaru Kenana Memije. Prva utakmica Memorijala u kojoj su se sastale ekipe prošlogodišnjeg pobjednika Iskre iz Bugojna i Fojnice završen je rezultatom 6 : 0 za Iskru. U drugoj utakmici visočka Bosna pobijedila je oslabljeno Sarajevo 2 :1.

Drugog dana turnira po izuzetno sparnom vremenu, u borbi za treće mjesto Fojnica je u dopadljivoj igri pobijedila Sarajevo rezultatom 2 : 1. U finalu su se sastale dvije objektivno najjače ekipe turnira, Bosna i Iskra. Poslije devedeset minuta igre rezultat je bio neriješen 2 : 2, te se pristupilo izvođenju jedanaesteraca. Konačan rezultat 5 : 3 za Bosnu.

Pored pehara za prva tri mjesta, stručni žiri je dodijelio prigodne pojedinačne nagrade: najboljem igraču (Purivatra, Iskra), golmanu (Šabić, Bosna) i strijelcu (Selimović, Iskra).

Linkovi:
O istoj temi: Memorijal Kenan Memija
www.fojnica.ba/fkfojnica
Delegacija Vlade Srednjobosanskog kantona u posjeti Fojnici
Nasir Selimović - Četvrtak, 24.07.2003, 13:01
Općina FojnicaNastavljajući tradiciju održavanja susreta s najodgovornijim predstavnicima općinske vlasti, visoka delegacija Vlade Srednjobosanskog kantona na čelu sa predsjednikom Vlade Salkom Selmanom i resornim ministrima, danas je boravila u zvaničnoj posjeti Općini Fojnici, u sklopu koje su obišli Zavod Drin i Zavod Bakovići. U navedenim socijalnim institucijama zbrinuto je više stotina mentalno - invalidnih lica sa područja bivše Jugoslavije, većinom zaboravljenih od strane nadležnih ministarstava, što predstavlja nepremostivu prepreku u svakodnevnom poslovanju navedenih zavoda. Nakon zvaničnih razgovora u zgradi Općine na kojima je načelnik Mustafa Memija sa saradnicima upoznao visoku delegaciju o stanju u privredi i vanprivrednim djelatnostima, priređen je zajednički ručak u Reumalu.
"SMS"
mir5ad - Četvrtak, 24.07.2003, 12:58
MuzikaU subotu, 26.07. u diskoteci "Lavi'e" gostuje grupa "SMS". Ulaz 5 KM.
"Offingeri" LIVE
mir5ad - Četvrtak, 24.07.2003, 12:55
BandSinoć u ljetnoj bašti "House" gostovao zenički rock bend "Offingeri".NK "Fojnica" na pripremama
Nasir Selimović - Srijeda, 23.07.2003, 12:53
FK Fojnica21.07. - U sklopu priprema za početak novog prvenstva nogometaši Fojnice će u vremenu od 21-26.07. boraviti na Pogorelici na sticanju fizičke snage. Stručnom štabu na čelu sa Fuadom Hodžićem na raspolaganju je 25 nogometaša, koji će kroz pripremni period pokušati da izbore mjesto u prvom timu.

Tradicionalni nogometni turnir “Memorijal Kenan Memija”
Nasir Selimović - Srijeda, 23.07.2003, 12:53
FK FojnicaFojnica će i ove godine biti domaćin tradicionalnog nogometnog turnira pod nazivom "Memorijal Kenan Memija" koji se po osmi put održava u znak sjećanja na istaknutonapadača NK Fojnica. Učesnici ovogodišnjeg Memorijala su: Iskra, prošlogodišnji pobjednik, Sarajevo, Bosna i Fojnica. U subotu 26.07. sastaju se Iskra – Fojnica i Sarajevo – Bosna, da bi u nedjelju 27.07. u međusobnom duelu poražene ekipe odlučivale o trećem mjestu, te pobjednici u borbi za prvo mjesto.

Linkovi:
O istoj temi: Memorijal Kenan Memija
pretraga novosti :: arhiva novosti