Početna stranica
..:: Četvrtak, 25.05.2017 ::..
Odaberite kategoriju
NovostiPretraga novostiArhiva novostiUvodDemografski podaci City HistoryNatural ResourcesHow to come?Google Translate HistorijatKulturno-historijski spomeniciZnameniti Fojničani Susreti Zija DizdarevićFojničko ljetoMemorijal Kenan Memija Prirodni resursiLokalni ekološki akcioni plan TurizamKako doći u Fojnicu?Karta općineMapa grada Obrazovni sistemZdravstvoRRC ReumalInfrastrukturaPrivredaPoljoprivredaInvestirajte u FojnicuHotel "Nature"Aquapark FojnicaTRC "Kraljica Katarina"Žičara - Gondole Općina FojnicaBiro za zapošljavanje RedakcijaMapa sajtaServisne informacijeInternet pristup Foto galerijaFotografije na Google Earth (KML)Panoramio mapa (ukoliko nemate Google Earth)Video snimciKnjiga gostijuForumFojnica chatE-razgledniceAdresarDirektorij linkovaVremenska prognozaWebmailRSS
Pretraga

Fojnica.ba
Google
Pretraga novosti
Forum
(www.fojnica.ba/forum)

Fojnica chat
Zadnje objavljeno
Servisne informacije
Vremenska prognoza Stanje na putevima Auto karta Evrope
Vrijeme u Fojnici
 
Odluka
Općina Fojnica - Srijeda, 29.03.2017, 07:55
Općina FojnicaBosna i Hercegovina
Federacija Bosne i Hercegovine
Srednjobosanski kanton/Kanton Središnja Bosna
Općina FojnicaOdluka o izboru najpovoljnijeg ponuđača
PRILOG:
- Odluka

Službene novine općine Fojnica br. 1
Snežana Rajić - Utorak, 28.03.2017, 09:43
Općina FojnicaObavještavamo vas da je izašao 1. broj Službenih novina općine Fojnica za 2017. godinu. Službene novine možete preuzeti ovdje.

Obavijest
Općina Fojnica - Petak, 24.03.2017, 15:08
Općina FojnicaBosna i Hercegovina
Federacija Bosne i Hercegovine
Srednjobosanski kanton/Kanton Središnja Bosna
Općina Fojnica


Obavijest za roditelje


Prilog: Obavijest

POZIV ZA SVE POSLODAVCE
Općina Fojnica - Četvrtak, 23.03.2017, 14:06
Dana, 28.03.2017. godine (utorak), u velikoj sali zgrade Općine Fojnica u 10:00 sati će se odžati prezentacija programa SUFINANSIRANJA ZAPOŠLAVANJA 2017 za sve poslodavce.
Svi poslodavci mogu doći i prisustvovati predavanju.

- Prilog Program sufinansiranja zapošlavanja 2017


UPOZORENJE
Općina Fojnica - Četvrtak, 23.03.2017, 14:00
Općina FojnicaBosna i Hercegovina
Federacija Bosne i Hercegovine
Srednjobosanski kanton/Kanton Središnja Bosna
Općina Fojnica
Služba za civilnu zaštitu i inspekcijski nadzor

Upozorenje


Prilog: Upozorenje

Dan Općine Fojnica
Općina Fojnica - Utorak, 21.03.2017, 14:45
Klikni za više fotografija Dan Općine Fojnica

Povodom obilježavanja 18. marta – Dana općine Fojnica u petak je održana Svečana sjednica Općinskog vijeća Fojnice. Osim vijećnika i zaposlenika Općine Fojnica, sjednici je prisustvovao i veliki broj gostiju iz političkog, kulturnog i društvenog života.
Svečanu sjednicu OV Fojnica otvorio je predsjedavajući OV Branko Stanić. Nakon toga pročitane su pristigle čestitke povodom Dana Općine.
Načelnik Općine Fojnica Sabahudin Klisura je pozdravio skup te se u svom govoru osvrnuo na ono što je urađeno u Fojnici u proteklom periodu ali i na ono što se misli učiniti, a sve u cilju stvaranja boljih životnih uslova svih građana naše Općine.
Također, spomenuo je i probleme u općini od kojih je kao osnovi identificirao problem sve većeg odlaska mladih kako iz BiH tako i iz Fojnice.
Stoga tokom cijele godine se pokušava pomagati i omogućiti mladima i djeci što bolji uslovi za život i obrazovanje u našem gradu.
„Tako smo počeli sa dodjelama jednokratne pomoći porodiljama, obradovali smo naše prvačiće prvi dan škole, našim studentima smo obezbjedili stipendije a onima koji su završili fakultet da obave pripravnički staž. I to nije sve, i sa ove sjednice želim da ode upravo slika u kojoj su naši najmlađi glavne uloge i budućnost ovog grada“ rekao je načelnik Klisura.
Na kraju svog obraćanja svim prisutnim a posebno građanima Općine Fojnica je čestitao18.mart, Dan Općine Fojnica.
Ono što je ovu sjednicu obilježilo svakako su priznanja Općine Fojnica koja su ove godine dodjeljena mladim ljudima za doprinos promociji Fojnice. Tako su zahvalnice i nagrade dobili: Mahir Turko, Mateo Miličević, Ahmed Hasanović, Jasmin Kršić, Ahmed Pašić, Sulejman Tutnjević, Klara Miličević, Filip Taraba, Ana Šitum, Merima Durić, Samir Softić, Muhamed-Adem Merdžanić, Fatma Klisura, Petar Glavočević, Luka Puljić i Ivana Bošnjak.
Svečanu sjednicu OV Fojnica povodom dana Općine muzičkim numerama je ulješao vokalni ansabml „SRMA“.
Osim svečane sjednice povodom 18.marta/ožujka u Fojnici je održano niz kulturnih i sportskih događaja. Svoj doprinos obilježavanju Dana Općine dali su: tavla klub „Dževad Salčinović Šajna“, šahovski klub „Fojnica“, KK STAR, VA“SRMA“, KUD „1001 noć“ i HPKD Rodoljub.


Potpisan Protokol o međusobnoj saradnji u radu na prevenciji i zaštiti žrtava nasilja u porodici za općinu Fojnica
Općina Fojnica - Utorak, 21.03.2017, 14:23
Klikni za više fotografija Potpis protokola

U kabinetu Općinskog načelnika u utorak, 14. marta 2017.godine potpisan je sporazum o multisektorskoj saradnji u slučaju postupanja nasilja u porodici. Potpisnici protokola su Općinski načelnik Klisura Sabahudin, direktorica JU Dom zdravlja Fojnica Salihagić dr.Zijada, komandir Policijske stanice Fojnica Turčinović Mensur, direktorica SMŠ „Zijah Dizdarević“ Sijarić Merima, direktor OŠ „Muhsin Rizvić“ Zahirović Mujo i direktorica OŠ „Ivan Goran Kovačić“ Slavica Miletić.
Protokolom se uređuje međusobna saradnja kroz unapređivanje partnerstva potpisnika Protokola, jačanje odgovornosti, razvoja zajedničkih inicijativa i osnivanje zajedničkih radnih grupa. Prisutni su delegirali jednog člana ispred svojih institucija koji će biti član multidisciplinarnog tima koji će raditi na prevenciji i zaštiti žrtava nasilja u porodici kao i u stručnom radu sa počiniocima nasilja u porodici u cilju resocijalizacije istih. Multidisciplinarni tim će kroz razne edukacije, projekte i međusobnu saradnju raditi na prevenciji nasilja u porodici, procesuiranju počinitelja nasilja u porodici, edukaciji djece u osnovnim i srednjim školama o prepoznavanju i prijavljivanju svih vidova nasilja kao i sve druge poslove koji će podići svijest o štetnosti nasilja u našem okruženju, isti će raditi i na drugim projektima koji su važni za lokalnu zajednicu.
Prisutni su izrazili zadovoljstvo na dosadašnjoj saradnji ali istiću kako će ovaj vid dodatno ojačati saradnju i dalje pružanje pomoći i zaštite svima koji se nađu u stanju potrebe.


Odluka
Općina Fojnica - Utorak, 21.03.2017, 14:14
Općina FojnicaBosna i Hercegovina
Federacija Bosne i Hercegovine
Srednjobosanski kanton/Kanton Središnja Bosna
Općina FojnicaOdluka o prihvatanju prijedloga cijene ponude ponuđača po direktnom sporazumu
PRILOG:
- Odluka

Odluka
Općina Fojnica - Utorak, 21.03.2017, 14:09
Općina FojnicaBosna i Hercegovina
Federacija Bosne i Hercegovine
Srednjobosanski kanton/Kanton Središnja Bosna
Općina FojnicaOdluka o prihvatanju prijedloga cijene ponude ponuđača po direktnom sporazumu
PRILOG:
- Odluka

pretraga novosti :: arhiva novosti