Početna stranica
..:: Nedjelja, 25.01.2015 ::..
Odaberite kategoriju
NovostiPretraga novostiArhiva novostiUvodDemografski podaci City HistoryNatural ResourcesHow to come?Google Translate HistorijatKulturno-historijski spomeniciZnameniti Fojničani Susreti Zija DizdarevićFojničko ljetoMemorijal Kenan Memija Prirodni resursiLokalni ekološki akcioni plan TurizamKako doći u Fojnicu?Karta općineMapa grada Obrazovni sistemZdravstvoRRC ReumalInfrastrukturaPrivredaPoljoprivredaInvestirajte u FojnicuHotel "Nature"Aquapark FojnicaTRC "Kraljica Katarina"Žičara - Gondole Općina FojnicaBiro za zapošljavanje RedakcijaMapa sajtaServisne informacijeInternet pristup Foto galerijaFotografije na Google Earth (KML)Panoramio mapa (ukoliko nemate Google Earth)Video snimciKnjiga gostijuForumFojnica chatE-razgledniceAdresarDirektorij linkovaVremenska prognozaWebmailRSS
Pretraga

Fojnica.ba
Google
Pretraga novosti
Forum
(www.fojnica.ba/forum)

Fojnica chat
Anketa
Kako ćete dočekati Novu godinu?
Prespavat ću 47.37% (9)
U kućnoj atmosferi s porodicom / prijateljima 36.84% (7)
U kafiću / restoranu 15.79% (3)
Ukupno glasova: 19

Vidi rezultate
Kalendar dešavanja
« Januar 2015
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Zadnje objavljeno
Servisne informacije
Vremenska prognoza Stanje na putevima Auto karta Evrope
Vrijeme u Fojnici
 
Obavijest o provođenju Ankete
Anida Ramić, PR - Služba za odnose sa javnošću Općine Fojnica - Četvrtak, 08.01.2015, 09:31
Fojnica online

Obavijest o provođenju Ankete o potrošnji domaćinstava/kućanstava u BiH 2015


Prema Zakonu o statistici u Federaciji Bosne i Hercegovine ("Službene novine FBiH", broj. 63/03 i 9/09) i u skladu sa Godišnjim planom provođenja statističkih istraživanja u FBiH za 2014. godinu, Federalni zavod za statistiku će provoditi Anketu o potrošnji domaćinstava/kućanstava u BiH 2015.

Anketa se provodi u toku cijele 2015. godine, s tim što se svakog mjeseca domaćinstva/kućanstva mijenjaju. U Federaciji Bosne i Hercegovine će biti anketirano 6.141 domaćinstvo/kućanstvo izabrano u uzorak metodom slučajnog odabira, u svim općinama Federacije BiH. Od toga će u općini Fojnica biti anketirano 28 domaćinstava/kućanstava.

Detaljnije informacije o navedenom pogledajte u Prilogu.

Uspon na najviši vrh Vranice
Hazim Čukle - Četvrtak, 08.01.2015, 08:59
Klikni za više fotografijaPlaninari
PD „Vranica“ Fojnica, tradicionalno duži niz godina svake godine prvog dana Nove godine organizira za svoje članove i simpatizere planinarenja uspon na najviši vrh planine Vranice, Nadkrstac (2.112 m.n.v.), kao prvi organizovani uspon u nizu godišnjih aktivnosti PD „Vranica“ Fojnica. Tako je bilo prvog dana i ove godine.

Pošto se radi o veoma zahtjevnoj turi učešće je uzelo šest iskusnih članova ovog društva, koji su na ovaj uspon krenuli u ranim jutarnjim satima sa lokaliteta Jezernice, preko Prokoškog jezera, grebena krstaca do najvišeg vrha Vranice, kazao je Eduard Slađo Jukić, predsjednik PD „Vranica“ Fojnica koji je predvodio planinare i dodaje

Vrijeme je bilo vedro uz velike minuse i do minus 20 stepeni ispod nule i jak vjetar. Koristili smo krplje (pomagala za kretanje po snijegu), a na Prokoškom jezeru u katunu su nas dočekala dvojica kolega sa toplom prostorijom, čajem i toplim osvježenjima. Tura je trajala ukupno deset sati sa usponom i povratkom, kaže predsjednik Eduard Slađo Jukić.


Pobjednik šahovskog turnira Nermin Letić
Hazim Čukle - Srijeda, 07.01.2015, 11:29
Klikni za više fotografijaTurnir

U organizaciji Šahovskog kluba „Fojnica“ iz Fojnice a pod pokroviteljstvom Općine Fojnica u sali hotela „Reumal“ u Fojnici je tokom drugog dana proteklog vikenda odigran tradicionalni ožićno-novogodišnji šahovski turnir.Nastupilo je 16 šahista a turnir se igrao po švicarskom sistemu, sedam kola sa po 15 minuta po igraču.

Učestvovali su:Nermin Letić, Josip Oroz, Fabijan Katavić, Marinko Okić, Vinko Božić, Anto Budimir, Josip Bošnjak, Josip Trogrlić, Enver Omerović, Pero Perić, Jandrija Rakita, Josip Rakita, Predrag Barešić, Nikica Glavoćević, Boro Vujica, Andrija Lekić.Sudije turnira su bili Ahmed Kreso i Andrija Lekić.

Nakon odigranih sedam kolo prvo mjesto je osvojio Nermin Letić i postao pobjednik božićno-novogodišnjeg šahovskog turnira.Drugo mjesto je osvojio predrag Barešić, a treće mjesto je osvojio Jandrija Rakita, četvrto mjesto Vinko Božić, peto mjesto Josip Bošnjak i šesto mjesto Anđelko Trogrlić.Nagrade su bile novčane i medalje za osvojena prva tri mjesta.

Usvojen Budžet općine Fojnica
Anida Ramić, PR - Služba za odnose sa javnošću Općine Fojnica - Srijeda, 07.01.2015, 10:14
Klikni za više fotografija17.sjednica OV
Na sjednici Općinskog vijeća Fojnica, koja je održana 30. decembra protekle godine usvojen je prijedlog budžeta Općine Fojnica za 2015. godinu.

Vijećnici su jednoglasno usvojili prijedlog budžeta koji iznosi 2.400.320,00 KM.

Također, na ovoj sjednici je usvojen Prijedlog Odluke o izvršenju budžeta za 2015. godinu te Prijedlog budžetskog kalendara Općine Fojnica za 2015. godinu.Sretan Božić
Anida Ramić, PR - Služba za odnose sa javnošću Općine Fojnica - Srijeda, 07.01.2015, 08:14
Klikni za više fotografijaBožićSvim posjetiocima sajta pravoslavne vjeroispovijesti želimo sretan Božić!Počelo skijanje u RC „Brusnica“ Fojnica
Hazim Čukle - Utorak, 06.01.2015, 09:04
Klikni za više fotografijaBrusnica
Proteklog vikenda je i u Rekreacijskom centru „Brusnica“ na Poljani iznad Fojnice otvorena sezona skijanja.Do ovog ski centra se dolazi iz Fojnice asvaltnom trakom do Bakovića, a odatle dalje vodi makadamski put preko Bistrice i Kozovgrada nakon pređenih 12 kilometara dolazite na odredište.Skijalište se nalazi na 1,570 metara nadmorske visine, gdje se nalazi i motel „Brusnica“ koji raspolaže sa 12 luksuzno opremljenih apartmana, kao i restoran sa oko 50 mjesta.

Oni koji posjete RC „Brusnicu“ iznad Fojnice imaju priliku za šetnje po prekrasnim dijelovima Matorca, odakle se vide Bjelašnica, Igman, Trebević, Lopata i neke od hercegovačkih planina kao što su Zec planina, Bitovnja i Prenj.Na lokalitetu skijališta se nalazi par stotina vikendica od kojih se neke mogu povoljno iznajmiti.Vikendom je ovdje posebno živo, veliki broj ljubitelja zimskih radosti dolazi iz Fojnice i susjednih općina, pa i iz Sarajeva, Zenice, Mostara itd, a znatan je broj i gostiju iz primorja Hrvatske.

- Put do skijališta je prohodan tokom cijele sezone.Visina snijega u skijalištu je 40 cm.Ove sezone će raditi samo mali ski lift čija je dužina oko 500 metara, a za jedan sat izbaci oko 200 skijaša do vrha ski lifta.Imamo i dvije ski staze širine od 30 do 50 metara, pogodne za sve uzraste skijaša, početnike, rekreativce i iskusnije skijaše.Trenutno imamo gostiju iz Sarajeva i Dalmacije u Hrvatskoj, kazao nam je u telefonskom razgovoru Juro Iviš, direktor RC „Brusnica“ Fojnica i dodao

Imamo organizovan i doček Nove 2015 godine u motelu „Brusnica“.Cijena je 35 KM po osobi u koju je uračunata svečana večera i jedno piće.Što se tiče smještaja mi smo popunjeni, jedino ima mjesta u velikom restoranu za one koji žele samo doček Nove godine u motelu „Brusnica“ uz živu muziku i bogatu fojničku kuhinju.Cijena smještaja pansion sa ski katrom je 65 KM po osobi.Dnevna ski karta je 17 KM odraslia djeca 13 KM, a poludnevna 13 KM odrasli, 10 KM djeca.Imamo i školu skijanja koju će voditi Monika Kapetanović, magistar .prof DIF-a.Sve se informacije mogu dobiti na broj 063 520183, kazao je direktor Juro Iviš


Najveselija noć organizovano i u kućnoj atmosferi
Hazim Čukle - Ponedjeljak, 05.01.2015, 13:53
Klikni za više fotografijaNova godina
Ispraćaj stare i doček Nova 2015 godine na području općine Fojnica je dočekan organizovano na desetak mjesta u hotelima, restoranima, kafićima, a veliki broj fojničana je dočekao u kućnoj atmosferi uz bogatiju trpezu, tv program i u krugu najbližih. Najveselije je svakako bilo u hotelu „Reumal“ gdje uz bogatu trpezu oko 400 slavljenika zabavljao bend „Sejo i Hamza“ i Hana. Među slavljenicima u „Reumalu“ i Amor Mašović sa suprugom. U „Aquareumalu“ je bilo veselo i živo a goste su zabavljali Nikolina Kovač i Jasmin Burek.

Veselo i razdragano uz ples po stolovima, bogatu trpezi i ugodnu atmosferu u restoranu „Central“ u Fojnici slavljenici su dočekali jutro i uz muziku „Varupa bend“ i Merimu Seferovsku . Veoma zabavno je bilo i u diskoteci „Triumph“ Fojnica, kao i restoranu „Ribnjak“, a saznali smo da je veselje trajalo do jutra i u RC „Brusnica, skijalištu iznad Fojnice. Grupa fojničana je otputovala na Prokoško jezero, kako bi u zimskoj čaroliji dočekali Novu 2015 godinu na 1.636 metara nadmorske visine.

Od dežurnih u Policijskoj stanici Fojnica smo saznali da u najveselijoj noći nisu imali zabilježenih ni najmanjih problema, takođe ni vatrogasci Fojnice nisu imali posla, dok su u JU „Dom zdravlja“ Fojnica zabilježili lakše intervencije. Iako se temperatura u termometru spuštala i do minus 20 podioka, na svim mjestima su slavljenici imali tople poruke da nam Nova 2015 godina bude mnogo bolja od predhodne i da prošlu godinu što prije zaboravimo.


Sretna Nova 2015.godina
Anida Ramić, PR - Služba za odnose sa javnošću Općine Fojnica - Srijeda, 31.12.2014, 09:11
Nova godina


Svim građanima Fojnice želimo sretnu i uspješnu 2015. godinu!


Ispravka Konkursa/Natječaja
Anida Ramić, PR - Služba za odnose sa javnošću Općine Fojnica - Srijeda, 24.12.2014, 15:33
Općina FojnicaBosna i Hercegovina
Federacija Bosne i Hercegovine
Srednjobosanski kanton/Kanton Središnja Bosna
Općina Fojnica
Općinski načelnikBroj: 02- 14-1532/14
Fojnica,23.12.2014.

Na osnovu člana 39. Statuta Općine Fojnica („Službene novine Općine Fojnica“, broj: 4/08) i člana 6. Pravilnika o kriterijima za dodjelu stipendija, broj: 02-14-1520/14 od 12.12.2014. godine, Općinski načelnik objavljuje:


ISPRAVKU
Konkursa/Natječaja za dodjelu stipendija studentima općine Fojnica
u akademskoj 2014/2015 godini
I

U konkursu/natječaju za dodjelu stipendija studentima općine Fojnica u akademskoj 2014/2015 godini objavljenog dana 19.12.2014. godine na web stranici Općine www.fojnica.ba i oglasnim tablama/pločama Općine Fojnica i mjesnim zajednicama, u tački VI (pod 7.) dio teksta:
„ da nije smješten/a u studentski dom“ se briše.


II

Tačka VII mijenja se i glasi: Konkurs ostaje otvoren 20 od dana objavljivanja ove ispravke na oglasnim tablama/pločama Općine Fojnica i Mjesnih zajednica, te Web stranici Općine Fojnica www.fojnica.ba.Načelnik općine
Salkan Merdžanić, dipl.ing.Sretan Božić
Anida Ramić, PR - Služba za odnose sa javnošću Općine Fojnica - Srijeda, 24.12.2014, 11:17
Božić


Svim vjernicima katoličke vjeroispovijesti želimo sretan Božić!


pretraga novosti :: arhiva novosti