Početna stranica
..:: Četvrtak, 30.07.2015 ::..
Odaberite kategoriju
NovostiPretraga novostiArhiva novostiUvodDemografski podaci City HistoryNatural ResourcesHow to come?Google Translate HistorijatKulturno-historijski spomeniciZnameniti Fojničani Susreti Zija DizdarevićFojničko ljetoMemorijal Kenan Memija Prirodni resursiLokalni ekološki akcioni plan TurizamKako doći u Fojnicu?Karta općineMapa grada Obrazovni sistemZdravstvoRRC ReumalInfrastrukturaPrivredaPoljoprivredaInvestirajte u FojnicuHotel "Nature"Aquapark FojnicaTRC "Kraljica Katarina"Žičara - Gondole Općina FojnicaBiro za zapošljavanje RedakcijaMapa sajtaServisne informacijeInternet pristup Foto galerijaFotografije na Google Earth (KML)Panoramio mapa (ukoliko nemate Google Earth)Video snimciKnjiga gostijuForumFojnica chatE-razgledniceAdresarDirektorij linkovaVremenska prognozaWebmailRSS
Pretraga

Fojnica.ba
Google
Pretraga novosti
Forum
(www.fojnica.ba/forum)

Fojnica chat
Kalendar dešavanja
« Juli 2015
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Zadnje objavljeno
Servisne informacije
Vremenska prognoza Stanje na putevima Auto karta Evrope
Vrijeme u Fojnici
 
Javni poziv za prodaju poslovnih prostora u vlasništvu Općine Fojnica
Anida Ramić, PR - Služba za odnose sa javnošću Općine Fojnica - Ponedjeljak, 13.07.2015, 15:27
Općina FojnicaBosna i Hercegovina
Federacija Bosne i Hercegovine
Srednjobosanski kanton/Kanton Središnja Bosna
Općina Fojnica
Općinski načelnik

Broj: 02-14-861 /15
Fojnica, 10.07.2015.godine

Na osnovu člana 363. Zakona o stvarnim pravima Federacije BiH (“Službene novine FBiH”, broj: 66/13 i 100/13) i Pravilnika o postupku javnog konkursa za raspolaganje nekretninama u vlasništvu Federacije Bosne i Hercegovine, kantona, općina i gradova (“Službene novine FBiH”, broj: 17/14), Komisija za prodaju poslovnih prostora u vlasništvu općine Fojnica, na osnovu Odluke Općinskog vijeća Fojnica o davanju saglasnosti za prodaju poslovnih prostorija u ulici Novo naselje u Fojnici, broj: 01- 05-591-2/15 od, 28.05.2015.godine, objavljuje:

Javni poziv
za prodaju poslovnih prostora u vlasništvu Općine Fojnica

Predmet javnog poziva je prodaja sljedećih poslovnih prostora u vlasništvu Općine Fojnica...

Iftar u Fojnici
Anida Ramić, PR - Služba za odnose sa javnošću Općine Fojnica - Ponedjeljak, 13.07.2015, 14:33
Fojnica
U petak navečer je ispred Turskog kulturnog centra u Fojnici organizovan iftar na kojem je bilo prisutno oko 400 zvanica. Među zvanicama su bili ljudi iz vjerskog, političkog i kulturnog života Fojnice ali i gosti iz Travnika, Sarajeva, Zenice...

Ovaj iftar organizovala je Općina Fojnica uz podršku svoje bratske općine Umraniye. Zato su, kao posebni gosti na ovom iftaru bili gradonačelnik Umraniye Hasan Can i njegovi saradnici.

Nakon iftara ispred TKC-a je upriličeno obraćanje v.d. načelnika općine Fojnica Sabahudina Klisure, načelnika općine Umraniye Hasana Cana i dosadašnjeg načelnika općine Fojnica odnosno aktuelnog ministra u Vladi SBK Salkana Merdžanića.

Poruke svih govornika su da će zajedno i dalje raditi na jačanju odnosa i saradnje između Fojnice i Umraniye.

Inače, Općina Umranija već nekoliko godina tokom mjeseca Ramazana organizuje iftare za građane Fojnice. Tako je i ovog godine Općina Umranija u saradnji sa Općinom Fojnica i Medžlisom Islamske zajednice Fojnica organizovala tri iftara gdje je bilo prisutno oko hiljadu postača.

Prilikom posjete Fojnici gosti iz Turske su posjetili Općinu Fojnica kako bi se sastali sa vršiocem dužnosti načelnika Sabahudinom Klisurom.

Paraglajding letači iznad Fojnice
Hazim Čukle - Ponedjeljak, 13.07.2015, 12:50
Klikni za više fotografija Fojnica
Proteklih dana u popodnevnim satima iznad Fojnice su se mogli vidjeti paraglajderi. Njihove letove, penjanje u visine i spuštanje je posmatrao veliki broj Fojničana, a posebno mladih i djece. Šest članova Extrem Sport Cluba Sarajevo su letjeli nebom iznad Fojnice, koji su u ovaj mali turistički gradić došli na poziv Darija Stojanovića iz Fojnice, koji je i član ovog kluba i zaljubljenik ovog atraktivnog sporta koji podiže adrenalin.

Pošto sam član Exstrem Sport Cluba Sarajevo, odlučio sam pozvati svoje kolege da dođu u Fojnicu i da vide jedno novo poletište za paraglajding, a koje se nalazi tu pored Fojnice. Poletili smo sa lokaliteta Vran kamen iznad Ski centra na Matorcu, sa poletišta na nadmorskoj visini od blizu 1.900 metara. Uvjeti su bili idealni, letili smo na dinamici uz padinu i popeli se na oko 2.400 metara visine. Odatle smo kružili iznad Fojnice, gdje smo se zadržali oko tri sata u zraku, kaže Darijo Stojanović, član ovog kluba iz Sarajeva i dodaje

Ovo je extremni sport, podiže adrenalin i pravo je uživanje iz ptičije perspektive gledati prelijepe krajolike i planinske predjele, a posebno ove ovdje u i oko Fojnice. Naš klub broji oko pedesetak članova, od toga nas tridesetak aktivno letimo paraglajdingom. Od ovog poletišta se do Fojnice može doletiti za 30-40 minuta, mi smo bili tri sata u zraku. Moje kolege su prvi put letile iznad Fojnice, oduševljeni su i uskoro će mo opet ponovit sve za Fojničane I turiste ovog gradića, samo što će nas biti tada bar dvadesetak, kaže domaćin leta, Darijo Stojanović iz Fojnice.

Kamp u Makarskoj
Košarkaški klub «Star» - Ponedjeljak, 13.07.2015, 12:38
Klikni za više fotografija KK STAR
Ove godine na kampu u Makarskoj boravilo je 34 učesnika iz Fojnice.

Boravili su šest dana u Makarskoj u sklopu hotela Bonaca. Pored treninga djeca su uživala u lijepom vremenu i odigrala utakmicu protiv KK Amfora Makarska koju su pobjedili 54 - 35.

Ovom prilikom KK STAR se zahvaljuje roditeljima učesnika kampa što su svojoj djeci omogućili jedno prelijepo iskustvo. Inače, KK STAR Fojnica ovaj kamp organizuje već četvrti put.

Obavijest o Javnim oglasima
Anida Ramić, PR - Služba za odnose sa javnošću Općine Fojnica - Ponedjeljak, 13.07.2015, 12:29
Općina FojnicaBosna i Hercegovina
Federacija Bosne i Hercegovine
Srednjobosanski kanton/Kanton Središnja Bosna
Općina Fojnica


Obavijest o Javnim oglasima za dodjelu sredstava iz budžeta SBK/KSB


PRILOG:
- Obavijest o Javnim oglasima za dodjelu sredstava iz budžeta SBK/KSB namijenjenih za zaštitu okoliša za 2015.godinu

Održana sjednica OV Fojnica
Anida Ramić, PR - Služba za odnose sa javnošću Općine Fojnica - Petak, 10.07.2015, 14:19
Klikni za više fotografija22.sjednica OV
Sjednica općinskog vijeća Fojnica održana je u utorak 07.07.2015. godine. Vijećnici su na početku sjednice usvojili dnevni red na kojem se našlo devet tačaka.

Na sjednici je usvojen Izvještaj o radu Javne ustanove Dom zdravlja Fojnica za 2014. godinu.
Vijećnici su jednoglasno usvojili i Finansijski plan Općinske izborne komisije Fojnica za Prijevremene izbore za Općinskog načelnika za 2015.godinu.

Informaciju o radu Biro-a za zapošljavanje Fojnica za 2014.godinu je primljena k znanju. Također, vijećnici su k znanju primili informaciju lječilišta „Reumal“ Fojnica o potrebi kreditnog zaduženja.

Prijedlog Odluke o davanju saglasnosti JKP „Šćona“ d.o.o. Fojnica o sporazumnom raskidu Ugovora o kupoprodaji predmeta tendera nije usvojen.
Na kraju 22.sjednice OV Fojnica usvojeni su Prijedlog Odluke o izmjenama i dopunama Odluke o visini naknade na ime pregleda umrlih lica i utvrđivanju smrti kao i Prijedlog Odluke o administrativnim taksama Općine Fojnica.

Odluka o izboru najpovoljnijeg ponuđača
Anida Ramić, PR - Služba za odnose sa javnošću Općine Fojnica - Petak, 10.07.2015, 11:33
Općina FojnicaBosna i Hercegovina
Federacija Bosne i Hercegovine
Srednjobosanski kanton/Kanton Središnja Bosna
Općina Fojnica
Općinski načelnik
Broj: 02-23-412/15
Fojnica: 14.05.2015.


Odluka o izboru najpovoljnijeg ponuđačaPRILOG:
- Odluka o izboru najpovoljnijeg ponuđača


Javni oglas za podnošenje prijava projekata
Anida Ramić, PR - Služba za odnose sa javnošću Općine Fojnica - Petak, 10.07.2015, 11:16
Općina FojnicaBosna i Hercegovina
Federacija Bosne i Hercegovine
Srednjobosanski kanton/Kanton Središnja Bosna
Općina Fojnica


Javni oglas za podnošenje prijava projekata za poticaj povratku prognanih, obnovi i razvitku za projekte u 2015.godini.PRILOG:
- Javni oglas za podnošenje prijava projekata za poticaj povratku prognanih, obnovi i razvitku za projekte u 2015.godini.

Prijevremeni izbori za načelnika općine Fojnica
Anida Ramić, PR - Služba za odnose sa javnošću Općine Fojnica - Četvrtak, 09.07.2015, 12:52
Općina FojnicaBosna i Hercegovina
Federacija Bosne i Hercegovine
Srednjobosanski kanton/Kanton Središnja Bosna
Općina Fojnica


Prijevremeni izbori za načelnika općine FojnicaCentralna izborna komisija je na svojoj 41.sjednici donijela Odluku o raspisivanju i održavanju prijevremenih izbora za načelnika općine Fojnica koji će se održati 06.09.2015.godine.
Odluku, Uputstvo i obrasce za prijevremene izbore možete pogledati u Prilogu ovog teksta.

Sastanak s komandirom PS Fojnica
Anida Ramić, PR - Služba za odnose sa javnošću Općine Fojnica - Četvrtak, 02.07.2015, 11:56
PS Fojnica
Vršilac dužnosti načelnika Općine Fojnica Sabahudin Klisura je u Policijskoj stanici Fojnica održao sastanak sa komandirom policije Samirom Mašinom.
Tom prilikom komadir Samir Mašin je izvjestio v.d.načelnika Sabahudina Klisuru o bezbjedonosnoj situaciji u gradu tokom prve polovine 2015.godine.

U razgovoru je naglašena dosadašnja dobra saradnja sa općinskim načelnikom i općinskim službama u svim segmentima. Naglašeno je da se u proteklom periodu radilo na poboljšanju uspostave bezbjednosti saobraćaja i podizanju saobraćajne kulture vozača.
Također rađeno je na edukaciji policijskih službenika što je vidno već u njihovom izgledu, ponašanju a posebno u odnosu prema građanima.

Na sastanku je bilo riječi i o uređenju zgrade PS Fojnica koja je bila u jako lošem stanju ali su uz materijalnu pomoć općine Fojnica stvoreni bolji uslovi za rad svim uposlenicima.


pretraga novosti :: arhiva novosti