Početna stranica
..:: Srijeda, 26.10.2016 ::..
Odaberite kategoriju
NovostiPretraga novostiArhiva novostiUvodDemografski podaci City HistoryNatural ResourcesHow to come?Google Translate HistorijatKulturno-historijski spomeniciZnameniti Fojničani Susreti Zija DizdarevićFojničko ljetoMemorijal Kenan Memija Prirodni resursiLokalni ekološki akcioni plan TurizamKako doći u Fojnicu?Karta općineMapa grada Obrazovni sistemZdravstvoRRC ReumalInfrastrukturaPrivredaPoljoprivredaInvestirajte u FojnicuHotel "Nature"Aquapark FojnicaTRC "Kraljica Katarina"Žičara - Gondole Općina FojnicaBiro za zapošljavanje RedakcijaMapa sajtaServisne informacijeInternet pristup Foto galerijaFotografije na Google Earth (KML)Panoramio mapa (ukoliko nemate Google Earth)Video snimciKnjiga gostijuForumFojnica chatE-razgledniceAdresarDirektorij linkovaVremenska prognozaWebmailRSS
Pretraga

Fojnica.ba
Google
Pretraga novosti
Forum
(www.fojnica.ba/forum)

Fojnica chat
Zadnje objavljeno
Servisne informacije
Vremenska prognoza Stanje na putevima Auto karta Evrope
Vrijeme u Fojnici
 
19 godina od helikopterske nesreće na Prokoškom jezeru
Anida Ramić, PR - Služba za odnose sa javnošću Općine Fojnica - Utorak, 20.09.2016, 12:29
Klikni za više fotografija Prokoško jezero
Jučer je na Prokoškom jezeru održana memorijalna ceremonija povodom 19. godišnjice helikopterske nesreće u kojoj je poginulo sedam članova bivše misije Ujedinjenih nacija i pet zaposlenika OHR-a.
Među poginulima je bio i tadašnji zamjenik visokog predstavnika Gerd Wagner. Osim Wagnera, poginuli su Leah Melnick, Charles Morpeth, Thomas Reinhardt, Jurgen Schauf, Livio Beccaccio, Andrzej Buler, David Kriskovich, William Nesbitt, Marvin Padgett, Georg Stiebler i Peter Backes.
U svom obraćanju visoki predstavnik u Bosni i Hercegovini Valentin Inzko podsjetio je da su tokom i nakon rata deseci hiljada ljudi iz cijelog svijeta došli u našu zemlju da rade za njene građane i zajedno s njima, te da su neki od njih dali svoje živote za mir u BiH.
Obraćajući se prisutnima, Inzko je također podsjetio da je međunarodna zajednica prethodnu 21 godinu pomagala BiH i njenim građanima u konsolidaciji mira i izgradnji prosperitetnog i demokratskog društva, zasnovanog na vladavini prava.
Vijence na spomen-obilježje poginulim zvaničnicima međunarodne zajednice položili su, između ostalih, visoki predstavnik Inzko, rezidentna koordinatorica UN-a i predstavnica Razvojnog programa UN-a (UNDP) u BiH Sezin Sinanoglu, predstavnici Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova te predstavnici Vlade Srednjobosanskog kantona i načelnik Općine Fojnica Sabahudin Klisura.

Otvoreni postupak asfaltiranja puta Pridolci
Anida Ramić, PR - Služba za odnose sa javnošću Općine Fojnica - Utorak, 20.09.2016, 10:12
Općina FojnicaBosna i Hercegovina
Federacija Bosne i Hercegovine
Srednjobosanski kanton/Kanton Središnja Bosna
Općina Fojnica


Otvoreni postupak asfaltiranja puta Pridolci


PRILOG:
- Dokumentacija

Obavijest o edukaciji biračkih odbora
Općinska izborna komisija / Općinsko izborno povjerenstvo - Utorak, 20.09.2016, 09:57
Općina FojnicaBosna i Hercegovina
Federacija Bosne i Hercegovine
Srednjobosanski kanton/Kanton Središnja Bosna
Općina Fojnica
Općinska izborna komisija Fojnica

Obavijest


PRILOG:
- Obavijest

Rješenje o imenovanju članova u mobilni tim 2
Općinska izborna komisija / Općinsko izborno povjerenstvo - Utorak, 20.09.2016, 09:51
Općina FojnicaBosna i Hercegovina
Federacija Bosne i Hercegovine
Srednjobosanski kanton/Kanton Središnja Bosna
Općina Fojnica
Općinska izborna komisija Fojnica

Rješenje


PRILOG:
- Rješenje

Bajram Šerif Mubarek Olsun
Anida Ramić, PR - Služba za odnose sa javnošću Općine Fojnica - Ponedjeljak, 12.09.2016, 12:42
Bajram Šerif Mubarek Olsun
Službene novine općine Fojnica br. 2, 3, 4, 5 i 6
Snežana Rajić - Subota, 10.09.2016, 06:39
Općina FojnicaObavještavamo vas da su izašli 2., 3., 4., 5. i 6. broj Službenih novina općine Fojnica za 2016. godinu. Službene novine možete preuzeti ovdje.

Upozorenje
Anida Ramić, PR - Služba za odnose sa javnošću Općine Fojnica - Petak, 09.09.2016, 15:05
Općina FojnicaBosna i Hercegovina
Federacija Bosne i Hercegovine
Kanton Središnja Bosna/Srednjobosanski kanton
Općina Fojnica
Služba za civilnu zaštitu i inspekcijske poslove

Broj:09-23-Sl. /16
Fojnica, 07.09.2016. g

U P O Z O R E N J E

Upozoravaju se sva pravna i fizička lica sa područja općine Fojnica da je ZABRANJENO postavljanje plakata, oglasa i sličnih objava van dozvoljenih mjesta kao i ispisivanje poruka bilo kog sadržaja, a naročito: na sakralnim objektima, fasadama, stalnim ogradama, potpornim zidovima, drveću, rasvjetnim stubovima, energetskim i drugim postrojenjima i sličnim objektima, kao i na trotoarima bez odobrenja.
Isti se mogu postavljati samo na za to predviđena mjesta – oglasni stubovi i oglasne ploče/table.
Za sve one koji se ne budu pridržavali gore navedenog novčanom kaznom od 500,00 do 5.000,00 KM, kaznit će se pravna osoba, a novčanom kaznom u iznosu od 200,00 do 500,00 KM, odgovorna osoba u pravnom licu za prekršaj, ako postavljaju plakate, oglase i slično u suprotnosti sa navedenim odredbama.


Pošto je u tijeku predizborna kampanja i pojačana je aktivnost glede plakatiranja i oglašavanja političkih stranaka, ovim putem se upozoravaju svi politički akteri da su u obvezi nakon okončanja izborna, u roku od dva (2) dana, ukloniti ostatke svojih aktivnosti i vratiti u prvobitno stanje površine koje su zauzeli.

Pomoćnik načelnika
Alen Cvjetković, prof.


U dva dana obišli Planinarski put „Dr Jovo Elčić“
Hazim Čukle - Petak, 09.09.2016, 13:34
Klikni za više fotografija Planinari
Desetak članova PD „Vranica Fojnica je ovih dana učestvovalo u zajedničkom obilasku Planinarskog puta „Dr. Jovo Elčić“.Ovaj planinarski put obuhvata najatraktivnije predjele planina Zelengore i Kalinovićke Treskavice, a posvećen je istaknutom planinaru dr.Jovi Elčiću u znak velikog doprinosa planinarstvu, koji je rano preminuo, a bio je član PSD „Treskavica“ Trnovo.

-Već četiri godine ovaj uspon organiziraju njegovi najbliži prijatelji u sječanje na ovog plemenitog čovjeka i planinara.Četrdesetak planinara iz šire regije bivše Jugoslavije se okupilo u Kalinoviku, te smo onda organizovanim prevozom stigli u samo središte planine Zelengore, do Orlovačkog jezera.Odatle je krenuo uspon preko Bregoća /2.014 m.n.v.) najvišeg vrha Zelengore, pa preko Štirinskog jezera (1.750 m.n.v.) i najvišeg vrha Lelije, Velika Lelija (2.032 m.n.v.) do Jablan vrela, nakon 12 sati pješaćenja, kaže Eduard Slađo Jukić, jedan od učesnika Planinarskog puta „Dr.Jovo Elčić“ i dodaje

Drugog dana smo imali planinarski uspon na najviši vrh Kalinovačke Treskavice, Veliki Treskać (1.969 m.n.v.), a krenuli smo sa lokaliteta Gvozno polje (1.340 m.n.v.) zahtjevnim usponom na vrh, pa preko Malog Treskaća, ponovo do Gvoznog polja u trajanju od 7 sati.Nakon završetka pješaćenja, obavljena je svečana podjela planinarskih dnevnika svim učesnicima i prigodnih spomen značaka.Vrijeme je bilo idealno, nakon druženja, vratili smo se svojim kućama, kaže Eduard Slađo Jukić, koji je učesnik i ujedno predsjednik PD „Vranica“ Fojnica.Kurs njemačkog i engleskog jezika
Fojnica online redakcija - Petak, 09.09.2016, 13:01
Klikni za više fotografija Kurs
Kurs njemačkog i engleskog jezika ! Detaljnije informacije pogledajte na fotografiji.
pretraga novosti :: arhiva novosti