Početna stranica
..:: Srijeda, 13.12.2017 ::..
Odaberite kategoriju
NovostiPretraga novostiArhiva novostiUvodDemografski podaci City HistoryNatural ResourcesHow to come?Google Translate HistorijatKulturno-historijski spomeniciZnameniti Fojničani Susreti Zija DizdarevićFojničko ljetoMemorijal Kenan Memija Prirodni resursiLokalni ekološki akcioni plan TurizamKako doći u Fojnicu?Karta općineMapa grada Obrazovni sistemZdravstvoRRC ReumalInfrastrukturaPrivredaPoljoprivredaInvestirajte u FojnicuHotel "Nature"Aquapark FojnicaTRC "Kraljica Katarina"Žičara - Gondole Općina FojnicaBiro za zapošljavanje RedakcijaMapa sajtaServisne informacijeInternet pristup Foto galerijaFotografije na Google Earth (KML)Panoramio mapa (ukoliko nemate Google Earth)Video snimciKnjiga gostijuForumFojnica chatE-razgledniceAdresarDirektorij linkovaVremenska prognozaWebmailRSS
Pretraga

Fojnica.ba
Google
Pretraga novosti
Forum
(www.fojnica.ba/forum)

Fojnica chat
Zadnje objavljeno
Servisne informacije
Vremenska prognoza Stanje na putevima Auto karta Evrope
Vrijeme u Fojnici
 
Obavijest o provođenju izbora u mjesnim zajednicama na području općine Fojnica
Anida Ramić, PR - Služba za odnose sa javnošću Općine Fojnica - Ponedjeljak, 27.11.2017, 09:04
Općina FojnicaBosna i Hercegovina
Federacija Bosne i Hercegovine
Srednjobosanski kanton/Kanton Središnja Bosna
Općina Fojnica
Služba za društvene djelatnosti i stambeno-komunalne poslove


Obavijest o provođenju izbora u mjesnim zajednicama na području
općine FojnicaU skladu sa Odlukom Općinskog vijeća Fojnica o provođenju izbora u mjesnim zajednicama Općine Fojnica broj: 01-05-1543-9/17 od 16.11.2017. godine, na području općine Fojnica održat će se izbori za članove savjeta mjesnih zajednica i predsjednike mjesnih zajednica.

Navedenom Odlukom zadužena je Služba za društvene djelatnosti i stambeno – komunalne poslove i Komisija za poslove mjesnih zajednica. Aktuelni predsjednici mjesnih zajednica i članovi savjeta su dužni blagovremneo i na način kako to dozvoljavaju prilike da obavijeste građane mjesne zajednice o datumu, mjestu, vremenu održavanja izbora i ostalim potrebama izbora. Predlaganje i izbor članova Savjeta i Predsjednika mjesne zajednice provest će se na način definisan Statutom općine Fojnica i Statutom mjesne zajednice.

Ovim putem pozivamo građane mjesnih zajednica sa područja općine Fojnica da u što većem broju izađu na izbore za članove Savjeta i predsjednika Savjeta mjesne zajednice i da na taj način pokažu svijest o značaju i važnosti organa mjesne zajednice odnosno osoba koje će biti izabrane i koje će predstavljati i zastupati interese građana mjesne zajednice.
PRILOG:
- Termini za održavanje izbora po mjesnim zajednicama

Odluka o izboru ponuđača Štamparija
Općina Fojnica - Srijeda, 22.11.2017, 09:00
Općina FojnicaBosna i Hercegovina
Federacija Bosne i Hercegovine
Srednjobosanski kanton/Kanton Središnja Bosna
Općina FojnicaOdluka o izboru ponuđača ŠTAMPARIJA
PRILOG:
- Odluka

Javna rasprava o nacrtu Budžeta
Anida Ramić, PR - Služba za odnose sa javnošću Općine Fojnica - Ponedjeljak, 20.11.2017, 10:19
Općina FojnicaBosna i Hercegovina
Federacija Bosne i Hercegovine
Srednjobosanski kanton/Kanton Središnja Bosna
Općina Fojnica
Općinski načelnik

Broj: 01-05-1589-10/17
Fojnica, 20.11.2017.

Na osnovu Zaključka Općinskog vijeća Fojnica, broj:01-05-1543-8/2017 od 16.11.2017. , o usvajanju i stavljanju na javnu raspravu Nacrta budžeta Općine Fojnica za period 01.01.-31.12.2018., Općinski načelnik upućuje:POZIV ZA JAVNU RASPRAVU O NACRTU BUDŽETA OPĆINE FOJNICA ZA 2018. GODINU


Na IX. sjednici Općinskog vijeća Fojnica održanoj 16.11.2017. godine, Općinsko vijeće Fojnica usvojilo je Nacrt Budžeta za period 01.01.2018.- 31.12.2018.
Nacrt Budžeta stavlja se na javnu raspravu, kako bi u njemu mogli učestvovati građani Općine Fojnica, javna preduzeća, javne ustanove, mjesne zajednice, Udruženja građana, naučne i stručne organizacije, kao i svi ostali potencijalni budžetski korisnici.
Prijedloge i sugestije potrebno je da se dostaviti na adresu: ul. Bosanska 94, Fojnica, sa naznakom „ Prijedlozi na Nacrt Budžeta Općine Fojnica za 2018. godinu“ Službi za privredu, finansije i budžet u pisanoj formi, a najkasnije do 04.12.2017. godine (ponedeljak).
Obavještavamo Vas da će se centralna Javna rasprava o Nacrtu budžeta za 2018. godinu održati 07.12.2017. godine ( četvrtak) u 13.00 sati u sali Općinskog vijeća Fojnica.
Nacrt Budžeta možete pogledati na web stranici Općine Fojnica, www.fojnica.ba.


Održana sjednica OV Fojnica
Anida Ramić, PR - Služba za odnose sa javnošću Općine Fojnica - Petak, 17.11.2017, 10:27
Klikni za više fotografija OV Fojnica
Deveta sjednica općinskog vijeća Fojnica održana je jučer, uz prisustvo dvadeset vijećnika.
Nakon usvajanja Izvoda iz zapisnika te vijećničkih pitanja, vijeće je pristupilo usvajanju odluka i zaključaka koji su se našli na dnevnom redu jučerašnje sjednice.
Tako su usvojili: Odluku o pristupanju izrade plana izmjena i dopuna Regulacionog plana „Fojnica-ulica Omladinska“, Odluku o izmjeni i dopuni Statuta JKP Šćona d.o.o. Fojnica te Odluku o izmjenama i dopunama Odluke o saobraćaju.
Odluka o saglasnosti na izmjene granica naseljenih mjesta u Općini Fojnica je razmatrana te je zaključeno da se pojedine prikazane granice razmotre na terenu, uz saglasnost predsjednika MZ-a i da se onda na narednoj sjednici ponudi takva Odluka vijećnicima na usvajanje.

Također je usvojen Zaključak o davanju saglasnosti OV na tržišno-pijačni red i cjenovnik usluga izdavanja stolova i poslovnih prostora u prostoru tržnice-pijace Fojnica.
Uz donesene zaključke vijećnici su potvrdili Rješenje o dodjeli neizgrađenog građevinskog zemljišta Medžlisu IZ te Rješenje o utvrđivanju prava vlasništva na zemljištu u korist Franjevačkog samostana Duha Svetoga.
Finansijski plan Općinske izborne komisije Fojnica za 2018. godinu je jednoglasno usvojen.
Vijećnisi su podržali i Izvršenje Budžeta Općine Fojnica za period 01.01.-30.09.2017 te Nacrt Budžeta Općine Fojnica za period 01.01.2018. - 31.12.2018. godine.
Inicijativa za davanje saglasnosti Vijeća za prenošenje sjednica OV Fojnica nije dobila potrebnu većinu.
Osim ovih tačaka na dnevni red su uvrštene i dvije dodatne. To su: Rješenje o razrješenju predsjednika komisije za žalbe, prigovore, predstavke i prijedloge koje je usvojeno, kao i Odluka o provođenju izbora za savjete mjesnih zajednica u Općini Fojnica.


Pripreme za Dan državnosti BiH
Anida Ramić, PR - Služba za odnose sa javnošću Općine Fojnica - Četvrtak, 16.11.2017, 08:53
Klikni za više fotografija Sastanak
Načelnik općine Fojnica Sabahudin Klisura je održao sastanak sa predstavnicima kolektiva te udruženja sa područja našeg grada.

Razlog je taj što Općina Fojnica planira organizovati manifestaciju povodom Dana državnosti BiH, u petak, 24.11.2017. u Sali škole u 19:30 sati.

Učesnici sastanka bili su: KUD 1001 noć, KPD Matija Gubec, VA SRMA, SMŠ Zijah Dizdarević, OŠ Muhsin Rizvić, OŠ Ivan Goran Kovačić, ZZZMIL DRIN Fojnica i Zavod Bakovići.

Na sastanku je bilo govora o organizaciji manifestacije te o tome s kojim tačkama će društva uzeti učešće.
Također, iskazano je oduševljene što je ove godine načelnik Općine preuzeo inicijativu da okupi sva društva i organizuje proslavu Dana državnosti BiH.


Sutra će biti održana 9. sjednica OV Fojnica
Anida Ramić, PR - Služba za odnose sa javnošću Općine Fojnica - Srijeda, 15.11.2017, 15:06
Općina FojnicaBosna i Hercegovina
Federacija Bosne i Hercegovine
Srednjobosanski kanton/Kanton Središnja Bosna
Općina Fojnica
Općinsko vijeće
Predsjednik Općinskog vijeća


Sjednica Općinskog vijeća FojnicaSjednica Općinskog vijeća Fojnica će biti održana 16.11.2017._godine, u velikoj sali Općine Fojnica, sa početkom u 9 sati.
Dnevni red 9. sjednice OV je:

1. Usvajanje Izvoda iz zapisnika sa 8. sjednice Općinskog vijeća Fojnica;
2. Vijećnička pitanja;
3. Prijedlog Odluke o pristupanju izrade izmjena i dopuna Regulacionog plana „Fojnica – ulica Omladinska;
4. Prijedlog Odluke o saglasnosti na izmjene granica naseljenih mjesta u Općini Fojnica;
5. Prijedlog Odluke o izmjeni i dopuni Statuta JKP Šćona d.o.o. Fojnica;
6. Prijedlog Odluke o izmjenama i dopunama Odluke o saobraćaju;
7. Zaključak o davanju saglasnosti Općinskog vijeća na Tržno – pijačni red i Cjenovnik usluga izdavanja stolova i poslovih prostora u prostoru tržnice-pijace Fojnica;
8. Prijedlog Rješenja o dodjeli neizgrađenog građevinskog zemljišta Medžlisu Islamske zajednice u Fojnici;
9. Prijedlog Rješenja o utvrđivanju prava vlasništva na zemljištu u korist Franjevačkog samostana Duha Svetoga Fojnica;
10. Finansijski plan Općinske izborne komisije Fojnica za 2018. godinu;
11. Izvršenje Budžeta Općine Fojnica za period 01.01.- 30.09.2017. godine;
12. Nacrt Budžeta Općine Fojnica za period: 01.01.2018. - 31.12.2018. godine;
13. Inicijativa za davanje saglasnosti Vijeća za prenošenje sjednica Općinskog vijeća Fojnica.www.fojnica.ba/opcina
Sastanak sa predsjednicima mjesnih zajednica
Anida Ramić, PR - Služba za odnose sa javnošću Općine Fojnica - Srijeda, 15.11.2017, 14:31
Klikni za više fotografija Sastanak
U Općini Fojnica danas je održan sastanak predstavnika lokalne vlasti sa predsjednicima mjesnih zajednica sa područja općine Fojnica.

Sastanku su prisustvovali načelnik općine Fojnica Sabahudin Klisura sa pomoćnicima te predstavnici osam mjesnih zajednica.

Povod za sastanak bio je razgovor sa predstavnicima mjesnih zajednica o projektima koji se nastoje uvrstiti u budžet. Naime, krajem mjeseca septembra svi predsjednici mjesnih zajednica su dobili od strane nadležne službe zahtjev da dostave informacije/projekte koji će biti korišteni za pripremu budžeta za 2018. godinu.

Sastanak je ujedno bio i prilika da se razgovara o svim problemima koji su trenutno aktuelni u mjesnim zajednicama.

također na sastanku je bilo govora i o održavanju izbora za predsjednike i savjete u MZ.

Obavijest za vlasnike nekretnina
Anida Ramić, PR - Služba za odnose sa javnošću Općine Fojnica - Srijeda, 15.11.2017, 08:20
Općina FojnicaBosna i Hercegovina
Federacija Bosne i Hercegovine
Srednjobosanski kanton/Kanton Središnja Bosna
Općina FojnicaObavijest za vlasnike nekretninaObavijest možete pročitati u Prilogu.
PRILOG:
- Obavijest

<< Prethodna stranica 1 2 3 ... 595 596 597 Slijedeća stranica >>
pretraga novosti :: arhiva novosti