Nova verzija sajta
Proglašenje stanja prirodne nesreće na području tri mjesne zajednice u Fojnici - Obilazak terena
Anida Ramić, PR - Služba za odnose sa javnošću Općine Fojnica - Subota, 03.02.2018, 14:22
Pročitano 205 puta
Klikni za više fotografija Obilak terena
U zgradi općine Fojnica danas je u 14.00 sati, na zahtjev načelnika općine Fojnica Sabahudina Klisure održan sastanak Štaba civilne zaštite općine Fojnica.
Povod za održavanje sastanka je bilo stanje na terenu nastalo uslijed obilnih kišnih padavina. Naime, uslijed obilne kiše došlo je do izlijevanja rijeke Gvožđanke i plavljenja putne komunikacije prema mjesnim zajednicama Gojevići, Bakovići i Dusina. Također poplavljeno je petnaest stambenih objekata u naselju Gojevići.

S tim u vezi načelnik Sabahudin Klisura je donio Odluku o proglašenju stanja elementarne nesreće od obilnih padavina na području općine Fojnica - MZ Gojevići, Bakovići i Dusina.

Nakon sastanka komandant Štaba civilne zaštite Sabahudin Klisura i načelnik Štaba civilne zaštite Alen Cvjetković su obišli teren. Evidentirano je da se vodostaj rijeke povlači te da je prohodna putna komunikacija prema spornim mjesnim zajednicama.

Odluka o stanju proglašenju stanja prirodne nesreće ostaje na snazi te je naloženo da štab civilne zaštite i dalje prati stanje na terenu te po potrebi reaguje kako bi se zaštitilo stanovništvo i materijalna dobra na ugroženim područjima Općine Fojnice.


pretraga novosti :: arhiva novosti