Nova verzija sajta
Održan kolegij OV
anida.ramic - Četvrtak, 14.12.2017, 10:22
Klikni za više fotografijaKolegij OV
Deseta redovna sjednica Općinskog vijeća Fojnica, održat će se u četvrtak 21.12.2017. godine sa početkom u 09,00 sati u sali Općine Fojnica, utvrdio je to Kolegij OV Fojnica na svojoj sjednici održanoj 14.12.2017. godine.

Kolegiju su prisustvovali načelnik općine Fojnica Sabahudin Klisura, predsjedavajući OV Branko Stanić, sekretar OV Snežana Rajić, predsjednik Kluba SDA Almir Zulum, predsjednik Kluba HDZ-a Igor Bošnjak, predsjednik Kluba vijećnika SDP-a Emir Memija i predsjednik Kluba SBB-a Mujo Zulum.

Na Kolegiju je utvrđen dnevni red za narednu sjednicu.

Javne nabavke - Odluka oizboru ponuđača PERKON ENERGIJA
anida.ramic - Četvrtak, 14.12.2017, 07:54
Općina FojnicaBosna i Hercegovina
Federacija Bosne i Hercegovine
Srednjobosanski kanton/Kanton Središnja Bosna
Općina FojnicaOdluka o izboru ponuđača PERKON ENERGIJA
PRILOG:
- Odluka

Javni poziv izbjeglicama, povratnicima i raseljenim osobama
anida.ramic - Petak, 08.12.2017, 09:44
Općina FojnicaBosna i Hercegovina
Federacija Bosne i Hercegovine
Srednjobosanski kanton/Kanton Središnja Bosna
Općina Fojnica


Javni poziv izbjeglicama, povratnicima i raseljenim osobamaKompletan tekst Javnog poziva pročitajte u Prilogu!

Javna rasprava o Nacrtu Budžeta
anida.ramic - Četvrtak, 07.12.2017, 15:28
Klikni za više fotografija Javna rasprava
Na devetoj sjednici Općinskog vijeća Fojnica održanoj 17.11.2017. godine Općinsko vijeće Fojnica je usvojilo Nacrt Budžeta za period 01.01.2018.- 31.12.2018. Nakon toga, Nacrt je upućen u javnu raspravu.
Javna rasprava održana je danas u Općini Fojnica. Raspravu je otvorio načelnik Općine Fojnica Sabahudin Klisura koji je pozdravio prisutne te rekao nekoliko riječi o Nacrtu Budžeta.
Detaljne informacije o Budžetu dao je Alija Mukača, pomoćnik načelnika za privredu, finansije i budžet.
U svom obraćanju istakao je da je planirani budžet za 2018. godinu skoro identičan Budžetu iz 2017.godine te da je planiran u iznosu od 3.300.000,00 KM.
Svoje prijedloge i sugestije građani Općine Fojnica, javna preduzeća, javne ustanove, mjesne zajednice, Udruženja građana, naučne i stručne organizacije, kao i svi ostali potencijalni budžetski korisnici mogli su dostaviti nadležnoj službi do 04. decembra.

Na javnoj raspravi je bilo govora o pristiglim amandmanima. Amandman je uložila JU za predškolsko vaspitanje i obrazovanje djece Fojnica. Prilikom obrazlaganja direktorica Safija Serdarević je naglasila da je evidentan porast broja djece koja pohađaju ovu ustanovu te da su zbog toga neophodna veća finansijska sredstva. Ta sredstva iskoristila bi se zaposlenje radnika, naglasila je direktorica.

Drugi amandman uložio je RC Brusnica. Juro Iviš je tražio da se budžetom planiraju sredstva za održavanje putne komunikacije Bakovići- Poljana, tokom cijele godine.

Vijećnik Almir Zulum je uložio amandman na Nacrt budžeta u kojem traži povećanje sredstava za studentske stipendije i to za 10.000,00 KM . Shodno tome sredstva za ovu namjenu bi iznosila 25.000,00 KM.
Obavijest za proizvođače voća
anida.ramic - Utorak, 05.12.2017, 08:49
Općina FojnicaBosna i Hercegovina
Federacija Bosne i Hercegovine
Srednjobosanski kanton/Kanton Središnja Bosna
Općina Fojnica
Služba za privredu, finansije i budžet


Obavijest za proizvođače voćaFederalno ministarstvo za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo je dostavilo dopis općini Fojnica za proizvođače voća .
Kompletan dopis i upute pogledajte u Prilogu.

Iz Matičnog ureda
anida.ramic - Ponedjeljak, 04.12.2017, 13:49
Fojnica onlineTokom mjeseca novembra na području općine Fojnica sklopljen je jedan brak. U Matičnom uredu Općine svoje sudbonosno "Da" su pred matičarem izgovorili i u zajednički novi život krenuli Turko Adis i Šašić Adelisa.
U Matičnu knjigu rođenih bilo je deset upisa a u Matičnu knjigu umrlih jedanaest upisa.

www.fojnica.ba/opcina
Film ŽABA
anida.ramic - Ponedjeljak, 04.12.2017, 09:40
Klikni za više fotografijaŽABA
Udruženje Obala Art Centar u Sarajevu nastoji realizirati mnoge projekte, a jedan od tih je i Operacija kino - putujuće kino Obala Art Centra.

U toku godine sa svojom kompletnom opremom donose filmsko iskustvo u gradove BiH.
Od 11. novembra krenuli su na turneju sa filmom Žaba u režiji Elmira Jukića koji je na Sarajevo Film Festivalu osvojio srca publike i dobio nagradu iste.

U Fojnicu dolaze 4. decembra sa redovnim terminima projekcija u 16:00 i 20:00 sati. Cijena ulaznice je 5 KM.


Javna rasprava za izdavanje okolišne dozvole
anida.ramic - Ponedjeljak, 04.12.2017, 08:40
Općina FojnicaBosna i Hercegovina
Federacija Bosne i Hercegovine
Srednjobosanski kanton/Kanton Središnja Bosna
Općina Fojnica
Služba za urbanizam, građenje, katastar i imovinsko-pravne poslove


Javna rasprava HIFA PETROLJavna rasprava će se održati dana 20.12.2017. sa početkom u 10 sati u prostorijama poslovnog objekta koji se nalazi u sklopu benzinske pumpe u naselju Pločari polje općine Fojnica.

Kompletan tekst pogledajte u Prilogu!

Odluka o izboru ponuđača/Javne nabavke
anida.ramic - Četvrtak, 30.11.2017, 08:54
Općina FojnicaBosna i Hercegovina
Federacija Bosne i Hercegovine
Srednjobosanski kanton/Kanton Središnja Bosna
Općina FojnicaOdluka o izboru ponuđača BRUSNICA
PRILOG:
- Odluka

Turnir povodom Dana državnosti
anida.ramic - Utorak, 28.11.2017, 09:27
Klikni za više fotografija Turnir
Sinoć je završen malonogometni turnir povodom Dana državnosti BiH „Fojnica 2017“ koji je organizovala Asocijacija za sport, ekologiju, edukaciju, kulturu i turizam- ASPEKT MNL FOJNICA.

Na ovom turniru učešće je uzelo 28 ekipa, odnosno 280 igrača, iz Sarajeva, Kiseljaka, N.Travnika, Kreševa, Travnika, Zenice, Visokog , D.Vakufa, Fojnice. Odigrano je 56 utakmica.

U prepunoj sali sinoć su odigrane završne utakmice te su uručena priznanja i nagrade za najuspješnije ekipe i pojedince te sponzore.

Najzaslužniji za održavanje ovog turnira , u prvom redu je načelnik Općine Fojnica i predsjednik organizacionog odbora turnira Sabahudin Klisura koji je uručio prvu nagradu ekipi Auto dijelovi HS iz Kiseljaka.

Drugo mjesto na turniru je osvojila ekipa Medenik iz Novog Travnika a na trećem mjestu se našla ekipa Restoran Esmeralda Sarajevo. Četvrta je bila ekipa Arči iz Novog Travnika.

Fair play ekipa turnira Dan državnosti BiH „Fojnica 2017“ je proglašena ekipa AGRODUR doo Fojnica.
Kada je riječ o pojedinačnim nagradama, nagradu za najboljeg golmana dobio je Aldin Beganović.

Nagrada za najboljeg strijelca pripala je Hršumović Ibrahimu dok je za najboljeg igrača turnira proglašen Sabahudin Petak.

Također, na kraju programa izvučene su nagrade i za publiku. Organizatori su na kraju poručili kako su zadovoljni organizacijom ovog šesnaestodnevnog druženja te su posebno ponosni na veliku posjećenost turnira.
<< Prethodna stranica 1 2 3 ... 12 13 14 Slijedeća stranica >>
pretraga novosti :: arhiva novosti