Nova verzija sajta
Susreti „Zija Dizdarević“
anida.ramic - Ponedjeljak, 27.11.2017, 13:09
Pročitano 148 puta
Klikni za više fotografija Susreti
U Fojnici je proteklog vikenda održana književno–kulturna manifestacija Susreti Zija Dizdarević koja je ove godine doživjela svoje 33 izdanje.
Tokom trajanja Susreta upriličena je izložba slika “Bosna i Hercegovina, moja ljubav, impresija, inspiracija…” autorice Suvade Borić-Šaćiragić, te čitanje klasika bh.književnosti, posvećeno Skenderu Kulenoviću. Gost Susreta bio je crnogorski književnik, pjesnik, i esejista Milorad Popović.
Na svečanoj akademiji Susreta dodjeljene su nagrade za najbolje kratke priče/pripovjetke. Prva nagrada za najbolju kratku priču na susretima Zija Dizdarević pripala je Ervinu Mujabašiću iz Živinica, druga autorici Sanji Radulović iz Doboja, dok je treća nagrada dodijeljena Mirnesu Modriću iz Banovića.
O značaju ove manifestacije i njegog održavanja na akademiji su govorili Nevres Jemendžić, sekretar Upravnog odbora Susreta i Hadžem Hajdarević, predsjednik Programskog savjeta Susreta Zija Dizdarević.
Podršku održavanju ove književno-kulturne manifestacije iskazao je u svom obraćanju načelnik Općine Fojnica Sabahudin Klisura.pretraga novosti :: arhiva novosti