Nova verzija sajta
Obavijest o provođenju izbora u mjesnim zajednicama na području općine Fojnica
anida.ramic - Ponedjeljak, 27.11.2017, 09:04
Pročitano 152 puta
Općina FojnicaBosna i Hercegovina
Federacija Bosne i Hercegovine
Srednjobosanski kanton/Kanton Središnja Bosna
Općina Fojnica
Služba za društvene djelatnosti i stambeno-komunalne poslove


Obavijest o provođenju izbora u mjesnim zajednicama na području
općine FojnicaU skladu sa Odlukom Općinskog vijeća Fojnica o provođenju izbora u mjesnim zajednicama Općine Fojnica broj: 01-05-1543-9/17 od 16.11.2017. godine, na području općine Fojnica održat će se izbori za članove savjeta mjesnih zajednica i predsjednike mjesnih zajednica.

Navedenom Odlukom zadužena je Služba za društvene djelatnosti i stambeno – komunalne poslove i Komisija za poslove mjesnih zajednica. Aktuelni predsjednici mjesnih zajednica i članovi savjeta su dužni blagovremneo i na način kako to dozvoljavaju prilike da obavijeste građane mjesne zajednice o datumu, mjestu, vremenu održavanja izbora i ostalim potrebama izbora. Predlaganje i izbor članova Savjeta i Predsjednika mjesne zajednice provest će se na način definisan Statutom općine Fojnica i Statutom mjesne zajednice.

Ovim putem pozivamo građane mjesnih zajednica sa područja općine Fojnica da u što većem broju izađu na izbore za članove Savjeta i predsjednika Savjeta mjesne zajednice i da na taj način pokažu svijest o značaju i važnosti organa mjesne zajednice odnosno osoba koje će biti izabrane i koje će predstavljati i zastupati interese građana mjesne zajednice.
PRILOG:
- Termini za održavanje izbora po mjesnim zajednicama

pretraga novosti :: arhiva novosti