Nova verzija sajta
Susret horova i vokalnih ansambala
anida.ramic - Ponedjeljak, 30.10.2017, 09:48
Pročitano 209 puta
Klikni za više fotografija Susret horova
Vokalni ansambl „Srma“ u subotu navečer je u sali hotela Reumal organizovao Susret horova i vokalnih ansambala. Na manifestaciji su se predstavili gosti iz Bugojna, Bužima, Donjeg Vakufa, Lukavca, Gradačca te svakako domaćini VA SRMA.
Manifestaciji je prisustvovao i prigodne riječi dobrodošlice uputio načelnik Općine Fojnica Sabahudin Klisura. Također, pozdravne riječi uputila je i Nermina Čohadžić, rukovodilac ansabmla SRMA.
Gosti u punoj sali su uživali slušajući prelijepe pjesme na ovoj manifestaciji za čije održavanje su zaslužni mnogi. Naime, sponzori manifestacije su Federalno ministarstvo za obrazovanje, nauku, kulturu i sport, Ministarstvo za obrazovanje, nauku, kulturu i sport SBK/KSB, Ministarstvo finansija SBK/KSB te Općina Fojnica.

Shodno navedenom, uručene su i zahvalnice; načelniku Općine Fojnica Sabahudinu Klisuri, ministru finansija SBK Zoranu Markoviću, ministru šumarstva, vodoprivrede i poljoprivrede SBK Salkanu Merdžaniću. Također zahvalnice su uručene predstavnicima Muzeja Franjevačkog samostana, Medžlisa IZ te predstavniku TKC Yunus Emre i Amiru Kardašu.
Na kraju programa zahvalnice i poklone su dobili i svi učesnici smotre koji su goste ispratili zajedničkim izvođenjem pjesme "A sad adio".


pretraga novosti :: arhiva novosti