Nova verzija sajta
Posjeta direktora ZZZ SBK Općini Fojnici
Općina Fojnica - Srijeda, 21.12.2016, 14:02
Pročitano 144 puta
Klikni za više fotografijaPosjeta direktora ZZZ SBK Fojnici

Na inicijativu minstra za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo SBK gosp. Salkana Merdžanića i načelnika Općine Fojnica gosp. Sabahudine Klisure, u petak 16.12.2016. upriličen je sastanak privrednika Općine Fojnice sa direktorom ZZZ SBK gosp. Željko Lončara . Tema sastanka bila je rad ZZZ SBK, sa posebnim osvrtom na PROGRAM SUFINANSIRANJA ZAPOŠLJAVANJA DEMOBILISANIH BORACA I ČLANOVA NJIHOVIH PORODICA, koji je trenutno otvoren, i na koje su privrednici mogli aplicirati.
U uvodnom izlaganju načelnik Općine gosp. Sabahudin Klisura se zahvalio gosp. Lončaru na odvojenom vremenu i spremnosti da pomogne privrednicima Općine Fojnice shodno mogučnostima i Zakonskom okviru, te istakao značaj rada ZZZ SBK, a pogotvo poslovnice u Fojnici.
Prisutnima se obratio i direktor ZZZ SBK gosp. Lončar koji je detaljnije objasnio PROGRAM SUFINANSIRANJA ZAPOŠLJAVANJA DEMOBILISANIH BORACA I ČLANOVA NJIHOVIH PORODICA, te nagovijestio nove programe zapošljvanja koji će biti raspisani u 2017. godini, te pojasnio prisutnim privrednicima kako aplicirati na navedene programe.
Također, prisutne je pozdravio i ministar gosp. Salkan Merdžanić te zahvalio direktoru Lončaru na posjeti Općini Fojnici, i naglasio značaj interakcije jedinice lokalne samouprave, privrednika i ZZZ, na zajedničkom ostvarenju cilja, a to je smanjenje nezaposlenosti i povečanju privredne aktivnosti u našoj Općini.
Nakon kraće diskusije svih prisutnih sastanak je završen na zadovoljstvo svih prisutnih, uz obećanje svih da je potrebno da se ovakva interakcija nastavi i da će svi rado prisustvovati istima.

pretraga novosti :: arhiva novosti