Nova verzija sajta
Donacija opreme načelnika Općine Fojnica DVD Fojnica
Općina Fojnica - Srijeda, 21.12.2016, 14:48
Pročitano 180 puta
Klikni za više fotografijaDVD Fojnica

U ponedjeljak 19.12.2016. godine je upriličen sastanak kod Općinskog načelnika gosp. Sabahudina Klisure kojem su prisustvovali vatrogasci DVD Fojnica, predsjednik DVD Fojnica gosp. Edin Sarvan, te pomočnik načelnika za privredu, finansije i budzet, gosp. Mukača Alija na kojem je izvršena prezentacija opreme donirane od strane Općine Fojnica.
Tom prilikom prisutnima se obratio načenik Općine Fojnica gosp. Sabahudin Klisura, te istakao značaj i važnost rada DVD, te se zahvalio na njihovom dosadašnjem radu i zalaganju i pored svih problema u funkcionisanju društva. Također, istakao je da ova skromna donacija predstavlja samo mali dio aktivnosti, i uvod u sve ono što slijedi u budućnosti, a prvenstveno se odnosi na obezbjeđivanje finansijske stabilnosti društva, te obnavljanje opreme shodno mogučnostima Općine, te pozvao i zamolio i privrednike naše Općine da pomognu radu društva shodno svojim mogučnostima.
Također, prisutnima se obratio i predsjednik DVD gosp. Edin Sarvan, koji je na samom početku podsjetio da je predsjednik od 01.10.2016. kada je na Skupštini DVD dobio povjerenje , zajedno sa novim UO, te da je od tada pa do danas urađeno jako mnogo na poboljšanju uslova u DVD Fojnica, od toga da je revitaliziran rad društva sa novom registracijom, da se vatrogascima koji su zaposleni kao profesionalci isplaćuju redovne plaće zajedno sa doprinosima, da uposlenici nakon 15 godina ponovo imaju pravo na zdravstvenu zaštitu, te da ove donacije načelnika u opremi koja pokazuje spremnost jedinice lokalne samouprave da pomogne radu društva i aktivno učestvuje u rješavanju svih problema. Posebno se zhvalio načelniku gosp. Sabahudinu Klisuri, te pomočniku načelnika gosp. Mukači Aliji na razumijevanju za njihove probleme i aktivnom učešću u radu društva, te istakao informaciju da ove godine DVD Fojnica obiljezava stotu godinu postojanja, i treba sve učiniti da se ova godina dostojno i obilježi.

Na kraju prisutni su zajedno donijeli zaključak oko novih aktivnosti DVD Fojnica, te aktivnosti koje je potrebno napraviti kako bi se stvorili svi potrebni preduslovi za normalan rad Udruženja.

pretraga novosti :: arhiva novosti