Nova verzija sajta
Svečano puštanje u rad 110 kw trafostanice u Fojnici
Općina Fojnica - Srijeda, 30.11.2016, 14:26
Klikni za više fotografijaPresjecanje vrpce

Dana 30.11.2016. godine otvorena je 110 KW trafostanica u Fojnici. Na svečanom otvorenju upriličenom u našem gradu okupilo se jaku puno gostiju, koji su prepoznali značaj jednog ovakvog događaja. Tim povodom prisutnim zvanicama se u uvodnom izlaganju obratio gosp. Alaudin Alihodžić, izvršni direktor za planiranje i inžinjering, ispred kompanije ELEKTROPRENOS BiH koji je istakao značaj ovog projekta i za samu Općinu Fojnica kao i šire.
Također, prisutnima se u ime domaćina obratio i načelnik Općine Fojnica gosp. Sabahudin Klisura koji je ponovio značaj izgradnje 110 KW trafostanice, te naglasio „ da se sa sigurnošću može tvrditi da naša Općina više neće biti „ slijepo crijevo“ u elektroenregtskom pogledu, nego će biti u mogučnosti da i naša trafostanica napaja električnom energijom druge razvijene Općine".
Također, naglasio je i značaj angažovanja bivšeg načelnika, aktuelnog ministra u vladi SBK gosp. Salkana Merdžanića, koji je možda i najveći krivac za ovaj događaj, koji je također prisustvovao svečanom puštanju u rad trafostanice.

Pored navedenih zvanica, svečanosti je prisustvovao i premijer SBK gosp. Tahir Lendo, te mnogi drugi visoki dužnosnici.
Održan Kolegij OV Fojnica
Općina Fojnica - Srijeda, 30.11.2016, 11:23
Klikni za više fotografijaSastanak Kolegija OV

U srijedu, u velikoj sali Općine Fojnica, sa početkom u 08,00 sati održan je sastanak Kolegija Općinskog vijeća Fojnica. Kolegiju su prisustvovali Sabahudin Klisura načelnik Općine Fojnica, Branko Stanić, predsjedavajući Općinskog vijeća Fojnica, Snežana Rajić, sekretar Općinskog vijeća, Almir Zulum, predsjednik Kluba vijećnika SDA, Igor Bošnjak, predsjednik Kluba vijećnika Hrvatske koalicije, Emir Memija, predsjednik Kluba vijećnika SDP,i Mujo Zulum, predsjednik Kluba vijećnika SBB. Na sastanku je utvrđen dnevni red za 1. sjednicu Općinskog vijeća Fojnica, koja će se održati 09.12.2016 god. Sa početkom u 09,00 sati.

Metalos Kreševo pobjednik turnira Dana državnosti BiH Fojnica 2016
Općina Fojnica - Srijeda, 30.11.2016, 08:51
Klikni za više fotografijaMetalos Kreševo
Završen je malonogometni turnir povodom Dana državnosti BiH Fojnica 2016.
Turnir je organizovala Asocijacija za sport, ekologiju, edukaciju, kulturu i turizam ,,Malonogometna liga Fojnica“ (ASPEKT ,,MNL Fojnica“)
Turnir je trajao od 04.11.-19.11.2016.Utakmice su igrane u sali OŠ Muhsin Rizvić“ Fojnica.
Na turniru je učešće uzelo16 ekipa, iz Novog Travnika, Hadžića, Kiseljaka, Kreševa, Busovače i Fojnice.
Imali smo priliku uživati u izuzetno kvalitetnim utakmicama koje su nam priredili najbolji igrači futsala sa ovih prostora. Ovogodišnji turnir krasila je i dobra posjećenost publike tokom cijelog turnira koja je uživala u dobrim potezima, akcijama, fantastičnim odbranama golmana.


Nagradni fond turnira je bio 7.000,00 KM.

Titulu pobjednika turnira zasluženo je ponijela ekipa Metalosa iz Kreševa, član Prve futsal lige FBiH koja je u finalu nakon neizvjesne utakmice rezultatom 5:4 savladala ekipu Medenik-a iz Novog Travnika, i osvojila nagradu od 4.700,00 KM
2. mjesto i nagradu od 1.100,00 KM osvojila je ekipa Medenik iz Novog Travnika
3. mjesto i nagradu od 600,00 KM osvojila je ekipa Žad FC iz Kiseljaka, a
4.mjesto i nagradu od 300,00 KM osvojila je ekipa Autodijelovi HS Kiseljak
Fair play ekipa turnira je Sevsen iz Fojnice
Organizator je za istaknute pojedince obezbijedio nagrade u vidu priznanja, pehara i novčanog iznosa od po 100KM
Najbolji igrač na turniru je Davor Marković ( Metalos Kreševo)

Najbolji strijelac je Mario Miletić ( Metalos Kreševo)

Najbolji golman je Haris Čakić (Medenik Novi Travnik)

Suci na turniru su bili Edin Pašić, Nermin Buharalija i Ajdin Pašić koji su odlično obavili svoj zadatak i dali puni doprinos Turniru .
Predsjednik Organizacionog odbora Turnira je bio Sabahudin Klisura, načelnik Općine Fojnica.
Organizator je uz pomoć sponzora svaku večer obezbijedio za gledaoce po 4 nagrade, te, u polufinalu 7 nagrada i finalu 15 nagrada.
Nagrade za publiku su obezbijedili BH Telecom, Farmasi tim Fojnica, Fintax d.o.o Fojnica, Brijačnica kod Aziza, Tare Fojnica, Šuma Šped, Autodijelovi HS i Grawe osiguranje Sarajevo

Gen.sponzor je bilo Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica, a ostali sponzori su bili : Općina Fojnica, JP BH Pošta, BH Telecom, Vlada SBK, Zavod Drin, Miam d.o.o, Zam Comerc, Kara – Drvo, Grawe osiguranje, Šumaplod, Tašo komerc, VH Gradnja, NS SBK/KSB, JKP Šćona, Color Art Fojnica, Farmasi tim Fojnica, Fintax d.o.o Fojnica, Butik Denim, Delikates, Mesnica Durak, Šuma-Šped, BP Orman, STR Fare i Štamparija Fojnica.

Organizator turnira, zahvaljuje se svima koji su na bilo koji način podržali ovaj Turnir, i samim tim dali svoj doprinos u obilježavanju Dana državnosti Bosne i Hercegovine.
Interni oglas
Općina Fojnica - Srijeda, 30.11.2016, 08:17
Općina FojnicaBosna i Hercegovina
Federacija Bosne i Hercegovine
Srednjobosanski kanton/Kanton Središnja Bosna
Općina Fojnica
Općinsko vijećeInterni oglas za izbor i imenovanje vanjskih članova radnog tijela Općinskog vijeća Fojnica
PRILOG:
- Interni oglas

Za predsjednika Općinskog vijeća izabran Branko Stanić
Općina Fojnica - Ponedjeljak, 28.11.2016, 08:03
Branko StanićBranko Stanić
U četvrtak,24. novembra 2016. godine, je održana Konstituirajuća sjednica Općinskog vijeća Fojnica na kojoj je za predsjednika Općinskog vijeća izabran Branko Stanić, predsjednik OO HDZ BiH Fojnica, na mandatni period od četiri (4) godine.
Informacija
Općina Fojnica - Četvrtak, 24.11.2016, 09:45
Općina FojnicaBosna i Hercegovina
Federacija Bosne i Hercegovine
Srednjobosanski kanton/Kanton Središnja Bosna
Općina Fojnica


INFORMACIJA
o provođenju pregovaračkog postupka bez objave obavještenja o javnoj nabavci

PRILOG:
- Informacija

Javni poziv na uvid u prednacrt izmjene dijela reglacionog plana užeg urbanog područja Fojnica
Općina Fojnica - Utorak, 22.11.2016, 12:31
Općina FojnicaBosna i Hercegovina
Federacija Bosne i Hercegovine
Srednjobosanski kanton/Kanton Središnja Bosna
Općina Fojnica
Služba za za urbanizam, obnovu, građenje, katastar i imovinsko pravne poslove
Fojnica : 22.11.2016.god
Javni poziv
na uvid u prednacrt
izmjene dijela reglacionog plana užeg urbanog područja Fojnica


Pozivaju se svi zainteresovani građani i pravna lica da uzmu učešće u izradi Izmjene regulacionog plana užeg urbanog područja općine Fojnica, tako da se dostavljanjem primjedbi, prijedloga i sugestija na Prednacrt plana dođe do postavljanja standardnih ciljeva kao što su: kreiranje realnog, otvorenog dokumenta, koji odgovara stvarnim potrebama građana, prikupljanje originalnih ideja o namjeni i upotrebi prostora.

Radi aktivnijeg učešća u izradi Izmjene regulacionog plana predmetni dokumenti su stavljeni na javni uvid i iste možete pogledati u Službi za urbanizam, građenje, katastar i imovinsko pravne poslove općine Fojnica.

Sve primjedbe, prijedloge i sugestije građani mogu dostaviti u pisanoj formi u Službu za urbanizam, građenje, katastar i imovinsko pravne poslove do 21.12.2016. godine.
POMOĆNIK NAČELNIKA
Fišević Šemsudin, dipl. ing.

Sastanak načelnika i privrednika Općine Fojnica
Općina Fojnica - Petak, 11.11.2016, 09:42
Općina FojnicaBosna i Hercegovina
Federacija Bosne i Hercegovine
Srednjobosanski kanton/Kanton Središnja Bosna
Općina Fojnica

U Sali Općine Fojnica, u subotu je održana sastanak načelnika gosp. Sabahudina Klisure sa privrednicima Općine Fojnica, te predtstavnicima Udruženja POSLODAVACA Fojnica. Sastanak je iniciran od strane Općinskog naćelnika gosp. Sabahudina Klisure, a sastanku su još prisustvovali sekretar Općine Fojnica gosp. Huseinbašić Azem, te pomočnik načelnika za privredu, finansije i budžet gosp. Mukača Alija.

U svom uvodnom izlaganju načelnik se zahvalio svima na dolasku i odvojenom vremenu, te je istakao značaj svakog privrednika za našu privredu, i jasno naglasio da „ svaki privrednik koji zapošljava jednu osobu zaslužuje pažnju organa lokalne vlasti, te naglasio značaj interakcije između lokalne vlasti s jedne, i privrednika s druge strane“.
Također, naglasio je da ovakvi događaji imaju za cilj detekciju problema koji opterećuju privredu, te da zajednički riješavamo one za koje imamo ingerencije, a one koji nisu u nadležnosti Općine, pokušavamo riješiti tako što ćemo nastupati jedinstveno prema višim nivoima vlasti, u iznalaženju rješenja, a na dobrobit i lokalne zajednice i privrednih subjekata.

Također istaknuto je da „osnovni cilj sastanka je da zajedno pokušamo da kreiramo povoljniji poslovni ambijent za sve nas“, te „da nam je dugoročni cilj da naša Općina, postane vrlo prepoznatljivo, uočljivo i poželjno mjesto na karti BiH za biznis, ulaganja.

Privrednici su također iznijeli svoje probleme, te naglasili da je najvažnije da lokalna vlast bude uz njih u realizaciji njihovih poslovnih poduhvata, te da je posebno potrebno da Općina ima razumijevanja za njihovu problematiku, a pogotovo da se pojača komunikacija između lokalne vlasti i privrede.

Na kraju sastanka, naćelnik Općine gosp. Sabahudin Klisura je izrazio zadovoljstvo iznesenim stavovima, te zamolio sve prisutne da sva priča ne ostane samo na ovom sastanku, već da ovakva okupljanja postanu češća u na obostranu korist, i zadovoljstvo.
Obavijest
Općina Fojnica - Petak, 11.11.2016, 08:38
Općina FojnicaBosna i Hercegovina
Federacija Bosne i Hercegovine
Srednjobosanski kanton/Kanton Središnja Bosna
Općina FojnicaObavijest
PRILOG:
- Obavijest

pretraga novosti :: arhiva novosti