Nova verzija sajta
Obilježavanje dječije sedmice
Općina Fojnica - Petak, 28.10.2016, 15:02
Pročitano 148 puta
Klikni za više fotografija Fojnica


Povodom Dječije sedmice/Dječijeg tjedna koja se obilježava prve sedmice mjeseca oktobra, općina Fojnica je, kao i proteklih godina, nizom aktivnosti obilježila istu.
Načelnik općine Sabahudin Klisura je, zajedno sa djelatnicama Službe socijalne zaštite, posjetio Zavod za zbrinjavanje mentalno invalidnih lica Drin Fojnica i Zavod za zbrinjavanje mentalno invalidnih osoba Bakovići.
Prilikom posjete upriličeno je zajedničko druženje sa korisnicima ovih Ustanova, nakon čega su uručeni paketići sa slatkišima.
Tokom obraćanja, načelnik je rekao da će u narednom periodu službeno posjetiti urede direktora, jer je ovaj put želio da se posveti korisnicima koji su inaće Fojničani a za koje ga vežu tople uspomene.
Istim povodom, upriličena je posjeta i Romskim porodicama sa djecom, prilikom koje su uručeni prigodni paketići za djecu.
Također, načelnik je posjetio i JU Obdanište Fojnica gdje je uručio edukativne igračke za mališane – lego kocke, kao i slatkiše. Nakon druženja sa djecom, načelnik je iskoristio priliku i razgovarao sa direktoricom obdaništa o potrebama ove Ustanove i mogućim, daljim koracima unapređenja, kvalitetnijeg rada i djelovanja iste.
Načelnik istiće, da je poseban osjećaj i od neprocjenjivog značaja, bio vidjeti iskrenu radost korisnika Ustanova i djece, te da će u narednom periodu u okviru svog djelovanja i mogućnosti općine Fojnica, još veći akcenat dati pružanju pomoći najosjetljivijim kategorijama društva.

pretraga novosti :: arhiva novosti