Nova verzija sajta
Izgradnja autobuske stanice u Fojnici
anida.ramic - Četvrtak, 29.09.2016, 11:14
Pročitano 235 puta
Klikni za više fotografija Fojnica
Načelnik Općine Fojnica Sabahudin Klisura i direktor kompanije Centrotrans Eurolines Safudin Čengić su jučer položili kamen temeljac za izgradnju autobuske stanice u Fojnici.

Novu autobusku stanicu, po riječima direktora Čengića, činit će stanična zgrada, autobusni prostor sa pet perona i pješački plato koji će zadovoljiti potrebe putnika i omogućiti bržu i bolju organizaciju prijevoza.
U neposrednoj blizini autobuske stanice bit će izgrađena i savremena stambeno- poslovna zgrada sa 78 stanova i šest poslovnih prostora, kao i parking za putnička vozila. Dinamika radova zavisit će o vremenskim prilikama, a krajnji rok za završetak autobuske stanice je maj, a stambeno-poslovnog objekta kraj iduće godine. Vrijednost ukupne investicije iznosi oko 6,5 miliona KM.

„Izgradnja i investiranje u Bosni i Hercegovini, posebno kada su u pitanju velike investicije, u ovakvom okruženju i situaciji je vrlo teška, međutim i pored svega vjerujem da će Fojnica vrlo brzo dobiti moderno opremljenu autobusku stanicu ali i stambenu zgradu, parking prostor i druge prateće objekte“ naglasio je u svom obraćanju načelnik Općine Fojnica Sabahudin Klisura.

Svečanom polaganju kamena temeljca prisustvovali su i premijer Srednjobosanskog kantona Tahir Lendo, ministar u Vladi SBK Salkan Merdžanić, načelnici susjednih općina, vijećnici OV Fojnica kao i mnogi drugi predstavnici vlasti.

pretraga novosti :: arhiva novosti